Köyhän ja syrjäytyneen paras kaveri?

Anonyymi

Syrjäytymiseen on monta syytä, eivätkä ne kaikki ole syrjäytyneestä ihmisestä itsestään kiinni. Toisaalta osa syrjäytyneistä on syrjäytynyt omien väärien valintojensa vuoksi ja osa taas syrjäytyy jopa ihan omasta valinnastaan. Meitä on moneksi.

Olipa syrjäytymiseen syynä mikä tahansa, lähes kaikki syrjäytyneet saavat Suomen "hyvinvointiyhteiskunnassa" rahallista tai muuta yhteiskunnan tukea elämäänsä.

On joskus hyvä miettiä sitä, mistä tuo tuki tulee ja syntyy? Mikä on oikeasti se yhteiskunnan taho, joka tuota hyvää tuottaa? Onko se SDP tai vasemmistoliitto? Onko se ammattiliitot? Vihreät? Jos veikkasit noita, niin pieleen meni.

Ammattiliitot pitävät lähinnä työssä olevien jäseniensä puolta. Työttömät sysätään yhteiskunnan eli veronmaksajien elätettäviksi. Joustamattomat TES sopimukset aiheuttavat sen, että esim. talouden laskusuhdanteessa palkat eivät jousta vaan työvoima joustaa, eli ihmiset jäävät työttömiksi. Osa työttömistä syrjäytyy.

SDP ja Vasemmistoliitto haluavat auttaa työttömiä ja syrjäytyneitä, mikä on sinällään aivan hyvä ja kaunis asia. Mutta onko SDP:llä tai Vasemistoliitolla rahaa tuohon auttamiseen tai tuleeko kyseisten puolueiden jäseniltä nuo tukirahat? No eivät tule.

SDP:n kannattajista valtaosa on tänä päivänä eläkeläisiä ja ne jotka ovat työelämässä ovat pääosin pieni- tai keskipalkkaisissa töissä, joista ei kerry paljoa verotuloja yhteiseen kassaan jaettavaksi. Vasemmistoliitolla taas äänestäjät ovat usein syrjäytyneitä tai heikkopalkkaisissa töissä olevia.

Kun suuri osa vasemmistopuolueiden jäsenistä ja äänestäjistä on pienipalkkaisia, eläkeläisiä tai syrjäytyneitä, niin onko vasemmistopuolueilla jokin intressi vähentää heidän lukumääräänsä ja omaan äänestäjäkuntaansa? No ei ole. Ei ole vasemmiston intressissä nostaa "köyhiä" rikkaaksi tai syrjäytyneitä töihin ja keskituloisiksi.

Yritykset ovat ainoita, jotka luovat aitoa kasvua ja työpaikkoja. Kunnan tai valtion työpaikat rahoitetaan verovaroin. Yrityksiä taas ei ole, jos joku ei perusta niitä, ota riskiä ja ala yrittämään.

Verovarat yhteiseen kassaan tulevat pääosin yrityksiltä ja keski- ja suurituloisia verottamalla.

Onkin erityisesti "köyhien" ja syrjäytyneiden intressissä, että mahdollisimman moni perustaa menestyviä yrityksiä, jotka maksavat verotuloja ja palkkaavat ihmisiä töihin ja veroja maksamaan.

Syrjäytyneen paras kaveri ei ole Sanna, joka syö yhteiskunnan maksamia muroja tai ammattiliiton pomo, joka nauttii suurta palkkaa, joka on revitty Kojamon vuokralaisilta.

Köyhän ja syrjäytyneen paras kaveri on menestynyt yrittäjä, joka ajaa kalliilla autolla, josta on maksettu isot verot tai naapurin paritalon diplomi-insinööri, jonka keskimääräistä suurempaa palkkaa verotetaan kovalla progressiolla.

On syrjäytyneen etu, että täällä on mahdollisimman monta menestyvää yritystä ja yrittäjää, sekä hyväpalkkaista työntekijää, sillä sieltä tulevat rahat kaikkeen yhteiseen hyvään ja myös erilaisiin yhteiskunnan palveluihin ja tukiin.

Edellä olevaa kannattaa miettiä huolella äänestyskopissa, kun miettii mitä puoluetta äänestää,

1

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mie voin olla kaveri jos tuut outokumpuuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe