Köyhän ja syrjäytyneen paras kaveri?

Anonyymi

Syrjäytymiseen on monta syytä, eivätkä ne kaikki ole syrjäytyneestä ihmisestä itsestään kiinni. Toisaalta osa syrjäytyneistä on syrjäytynyt omien väärien valintojensa vuoksi ja osa taas syrjäytyy jopa ihan omasta valinnastaan. Meitä on moneksi.

Olipa syrjäytymiseen syynä mikä tahansa, lähes kaikki syrjäytyneet saavat Suomen "hyvinvointiyhteiskunnassa" rahallista tai muuta yhteiskunnan tukea elämäänsä.

On joskus hyvä miettiä sitä, mistä tuo tuki tulee ja syntyy? Mikä on oikeasti se yhteiskunnan taho, joka tuota hyvää tuottaa? Onko se SDP tai vasemmistoliitto? Onko se ammattiliitot? Vihreät? Jos veikkasit noita, niin pieleen meni.

Ammattiliitot pitävät lähinnä työssä olevien jäseniensä puolta. Työttömät sysätään yhteiskunnan eli veronmaksajien elätettäviksi. Joustamattomat TES sopimukset aiheuttavat sen, että esim. talouden laskusuhdanteessa palkat eivät jousta vaan työvoima joustaa, eli ihmiset jäävät työttömiksi. Osa työttömistä syrjäytyy.

SDP ja Vasemmistoliitto haluavat auttaa työttömiä ja syrjäytyneitä, mikä on sinällään aivan hyvä ja kaunis asia. Mutta onko SDP:llä tai Vasemistoliitolla rahaa tuohon auttamiseen tai tuleeko kyseisten puolueiden jäseniltä nuo tukirahat? No eivät tule.

SDP:n kannattajista valtaosa on tänä päivänä eläkeläisiä ja ne jotka ovat työelämässä ovat pääosin pieni- tai keskipalkkaisissa töissä, joista ei kerry paljoa verotuloja yhteiseen kassaan jaettavaksi. Vasemmistoliitolla taas äänestäjät ovat usein syrjäytyneitä tai heikkopalkkaisissa töissä olevia.

Kun suuri osa vasemmistopuolueiden jäsenistä ja äänestäjistä on pienipalkkaisia, eläkeläisiä tai syrjäytyneitä, niin onko vasemmistopuolueilla jokin intressi vähentää heidän lukumääräänsä ja omaan äänestäjäkuntaansa? No ei ole. Ei ole vasemmiston intressissä nostaa "köyhiä" rikkaaksi tai syrjäytyneitä töihin ja keskituloisiksi.

Yritykset ovat ainoita, jotka luovat aitoa kasvua ja työpaikkoja. Kunnan tai valtion työpaikat rahoitetaan verovaroin. Yrityksiä taas ei ole, jos joku ei perusta niitä, ota riskiä ja ala yrittämään.

Verovarat yhteiseen kassaan tulevat pääosin yrityksiltä ja keski- ja suurituloisia verottamalla.

Onkin erityisesti "köyhien" ja syrjäytyneiden intressissä, että mahdollisimman moni perustaa menestyviä yrityksiä, jotka maksavat verotuloja ja palkkaavat ihmisiä töihin ja veroja maksamaan.

Syrjäytyneen paras kaveri ei ole Sanna, joka syö yhteiskunnan maksamia muroja tai ammattiliiton pomo, joka nauttii suurta palkkaa, joka on revitty Kojamon vuokralaisilta.

Köyhän ja syrjäytyneen paras kaveri on menestynyt yrittäjä, joka ajaa kalliilla autolla, josta on maksettu isot verot tai naapurin paritalon diplomi-insinööri, jonka keskimääräistä suurempaa palkkaa verotetaan kovalla progressiolla.

On syrjäytyneen etu, että täällä on mahdollisimman monta menestyvää yritystä ja yrittäjää, sekä hyväpalkkaista työntekijää, sillä sieltä tulevat rahat kaikkeen yhteiseen hyvään ja myös erilaisiin yhteiskunnan palveluihin ja tukiin.

Edellä olevaa kannattaa miettiä huolella äänestyskopissa, kun miettii mitä puoluetta äänestää,

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   mie voin olla kaveri jos tuut outokumpuuu

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   7349
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   191
   6181
  3. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   3535
  4. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   3258
  5. Äänestysaktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä - demokratia kärsii

   Äänestys­aktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä: ”Alkaa olla demokratian kannalta kriisitasolla”, sanoo tutkija. https://www.hs.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   196
   2227
  Aihe