Hallintokantelun paikka; PS ja muut epäoikeudenmukaisuudesta kärsineet Helsingissä ym.!

Anonyymi

Suomessa on maakunnalliset lainsäädännön kautta asioita hallinnoivia Hallinto-oikeuden virastoja - jonne voi kuka tahansa kansalainen omissa ja yhteiskunnallisissa ( > vaan ei ns. ykistyisluonteisissa ) vain kunnallisisssa ja valtion hallinnon asioissa VALITTAA, eli kannella siis reklamoida ja olla muuten yhteydessä hakiessaan oikeutta ( ilman rikosilmoiusta tms.menettelyä)!

Valitus - eli asiasta ja väärinkäytön kokemuksistaan mitä erilaisemmissa asioissa voi kansalainen tehdä kantelun / valituksen!

Nyt kyllä olisi kiireellisesti tehtävä tämä hallintokantelu - muodossa missä hyvänsä.
Myös vaikka tavallisen sähköpostin postauksen kautta ja menettelyllä, kertoen asian ydin ja se minkä kokee vääräksi itseään tai yhteisöä yms. kohtaan!
----------------->>>
§§§
Tässä virallisemman tekstissä kertoessa asiasta:
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/oikeudet-ja-velvollisuudet/lainsaadanto-ja-oikeusturva/opas/nain-teet-kantelun/milloin-viranomaisen-toiminnasta-voi-kannella __
&
https://www.minilex.fi/a/milloin-voi-tehdä-hallintokantelun

Hallintokantelun voi tehdä toiminnasta, jonka kantelija katsoo epäasianmukaiseksi, virheelliseksi tai lainvastaiseksi. Hallintokantelun voi tehdä myös laiminlyönnistä toimia tietyn asian suhteen. Kannella voi joko ylemmälle valvovalle hallintoviranomaiselle tai yleiselle lainvalvontaviranomaiselle, joita ovat oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies. Kantelu voi koskea sekä hallintopäätöksiä että tosiasiallista toimintaa, kuten asiakkaan kohtelua. Hallintokantelun voi tehdä kuka tahansa, eikä se ole sidottu tiettyyn muotoon tai määräaikoihin. Kannella voi siis milloin vain. Oikeuskansleri ja oikeusasiamies eivät tosin tutki kantelua, joka koskee yli viisi vuotta vanhaa asiaa, ellei kantelun tutkimiseen ole erityistä syytä.

Hallintokantelun avulla ei voida hakea muutosta viranomaisen tekemään päätökseen, vaan kantelun johdosta voidaan ainoastaan antaa huomautus kantelun kohteena olevalle taholle ja ohjata, kuinka asiassa olisi tullut ja tulisi vastaisuudessa menetellä. Se ei siis ole muutoksenhakukeino.
///
§§§
https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/tuomioistuinlaitos/tuomioistuimet/hallintotuomioistuimet/hallinto-oikeudet.html _ >>>Tänne ja nähin postia kun tarvetta on!

Hallinto-oikeudet
Suo­mes­sa on kuusi alu­eel­lis­ta hal­lin­to-oi­keut­ta sekä Ahvenanmaan käräjäoikeuden yhteydessä toimiva Ahvenanmaan hallintotuomioistuin.

Nämä ovat:

Helsingin,
Hämeenlinnan,
Itä-Suomen,
Pohjois-Suomen,
Turun ja
Vaasan hallinto-oikeudet.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

    Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
    Kotimaiset julkkisjuorut
    14
    5463
   2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

    Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    57
    1901
   3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

    Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
    Kotimaiset julkkisjuorut
    216
    1603
   4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

    Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
    Tunteet
    72
    1224
   5. Joku päivä me vielä jutellaan

    Rauhoitu <3
    Tunteet
    39
    1107
   Aihe