Tutkintapyynnön poliisille asuntojonomainosten poistamisen takia

Anonyymi

"Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL päätti eilen perussuomalaisten asuntojono-vaalimainosten poistamisesta. Päätöksen teki kaupungin laitoksen toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski. Perussuomalaiset jättää tänään poliisille asiasta tutkintapyynnön".

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-tekee-tutkintapyynnon-poliisille-asuntojonomainosten-poistamisen-takia/

PS perustelee tutkintapyyntöä seuraavasti:

”Kun perusoikeutta rajoitetaan julkisoikeudellisessa päätöksenteossa, niin tälle tulee olla olemassa peruste, jonka tulee sananvapauden kohdalla olla se, että rajoitetun puheen/viestinnän sisältö rikkoisi jotakin toista perusoikeutta. Tällaista ei ole väitetty tapahtuneen.

Harhaanjohtavuuteen emme ota kantaa sen vuoksi, että vaikka HKL voisikin asettaa omassa kaupallisessa toiminnassaan ts. mainostilan tarjoamisessa harhaanjohtavuuden kriteeriksi sille, että mainoksia ei hyväksytä sisällöllisesti eikä mainostilaa tarjota, niin tässä kohtaa mainostila on jo tarjottu ja kyse on mainoksen poistamisesta. Poistamispäätös ei ole kaupallista toimintaa, vaan julkisen vallan käyttöä.

Katsomme, että mainokset on jo sisällöllisesti hyväksytty, kun ne on asetettu esille. Poistamispäätös ei ole enää ns. asiakkaiden valintaa yhdenvertaisin kriteerein.

4

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   HKL:län johto vankilaan heti !

  • Anonyymi

   Poliisille jätettävään tutkintapyyntöön on aina syytä liittää sekä rangaistus-, että korvausvaatimus, mikäli menettely todetaan lain vastaiseksi.

  • Anonyymi

   Taas on jollain viherlepakolla ollu hiekkaa värkki täynnä ja melonit sieraimissa. Jostain syystä totuus aina sekoittaa suvakkien tyhjät päät totaalisesti.

  • Anonyymi

   Nyt menivät HKL ja Decaux liian pitkälle. Tilanne alkaa olla jo aivan aidosti se, että YK:n vaalitarkkailijat täytyy saada Suomeen kun eduskuntavaalit pidetään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   104
   3448
  2. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2942
  3. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   64
   2706
  4. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   2088
  5. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1774
  Aihe