NKP yritti Suomessa vallankumousta 1970-luvulla kaksi kertaa !!!

Anonyymi

52

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloituksen tekijä ei osaa lukea edes avaamaansa linkkiä. "Autuaita ovat yksinkertaiset sillä heidän on taivasten valtakunta."

      Aloituksen linkistä:
      "Ulkoministeriön entinen virkamies, poliittisen historian tutkija Jukka Seppinen on liittynyt niiden tutkijoiden joukkoon, joiden mielestä Suomessa elettiin 1970-luvulla todellisia vaaran vuosia: maata uhkasi kommunistien vallankumous."

      Kukaan muu Suomessa ei tuollaista havainnut. Suomessa ei edes ollut vallankumouksellista tilannetta. Suomessa vallitsi tuolloin vahva rauhanliike ja solidaarisuus natomaiden siirtomaiden itsenäisyysliikkeille. NL:n taholta ei vallinnut minkäänlaista painostusta mihinkään suuntaan.

      Jukka Seppinen ehkä saa seuraa "historioitsija" Juhani Putkisesta. Putkinen väittää Neuvostoliiton olleen hyökkäysaikeissa Saksaa vastaan mutta Hitlerin Saksa ehti ensin. Putkisen teoriaakaan ei kukaan tunnusta.

      "Jukka Seppinen näkee neuvostoangentteja kaikkialla Syyttelyyn lankeava tutkija tulkitsee ihan miten tahtoo vähiä lähteitään kirjat Jukka Seppinen näkee neuvostoangentteja kaikkialla Syyttelyyn lankeava tutkija tulkitsee ihan miten tahtoo vähiä lähteitään Olen joskus leikkinyt ajatuksella, mitä tapahtuisi, jos KGB yhtäkkiä avaisi kaikki Suomea koskevat tiedusteluarkistonsa."
      https://www.hs.fi/kulttuuri/kirja-arvostelu/art-2000002591612.html

      Oliko Suomessa vallankumouksellinen tilanne 1970 luvulla. Vastaus on yksiselitteinen. Ei ollut.
      Toki kommunistit ja demokraatit toimivat sosialismin puolesta, joten tästäkin päivästä Seppinen saisi kommunistikammon.

      Mistä tällaisia aloituksen tekijöitä tulee, jotka eivät osaa lukea edes linkkinsä sisältöä? Toisekseen kommunistit eivät tee vallankumousta yksin. Työväen suuret joukot eivät halua elää entiseen malliin ja silloin tuotantotavan muutos on mahdollinen.
      Mitä sosiaalisempi kapitalismi on sitä lähempänä sosialismi luuraa ja sitä kivuttomampaa on työläisen vapautus palkkaorjuudesta sekä pääomakoroilla eläjistä.

      • Anonyymi

        Taistolaispölvästit kyllä haaveilivat vallankumouksesta, mutta suomalaisten enem-
        mistö ei moisia haaveillut, edustaessaan NKP:n ääntä stalinistit kylläkin saivat jul-
        kisuutta enemmänkin mitä kannatus kaikkineen oli. kovin oli piskuinen, julistavaa
        ääntä sitäkin enemmän.


      • Anonyymi

        Ei pidä Partacusi samaan lauseeseen sekoittaa kommunistia ja demokraattia sillä ne ovat toistensa pahimmat viholliset. Kommunismi kuten sosialismikin valtaan päästyään heti kumoavat kaiken mikä edes viittaa demokratiaan. Nuo jo mainitsemani poliittiset uskonnothan eivät kestä demokratiaa jossa kansalaisilla on vapaus perustaa eri puolueita ja joissa sitten noiden puolueiden ehdokkaista valitaan hallinto määräajoin.

        Maailma on näyttänyt ihan lähi naapurissakin miten demokratia voittaa, jos vaan kommunismin tai sosialismin hirmuvalta kaatuu. Mieti vaikka miten Virossa kävi ja monessa muussakin alistetussa valtiossa kun Suuri ja Mahtava kaatui rysähtäen! Ei siellä mietitty miten kommunismi jatkuisi vaan miten se saadaan kuolemaan!

        Kun nyt moitit aloittajaa ymmärryksen puutteesta niin enpä lähtisi sinun ymmärrystäsikään isommin kehumaan!


    • Anonyymi

      Aloitus jatkaa hölmöytensä esittelyä. Hän kieltää aloituksensa ja siirtyy kristilliseen homovihan esiintuomiseen. Tai sitten homokiima on niin kova kun kukaan ei hänelle antaudu.

    • Jukka Seppinen on lyöty kanveesiin muuallakin. Alpo Rusi rusikoi vahvasti Seppisen mutu-teosta

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/alporusi2014/279167-jukka-seppisen-koivisto-teos-ansaitsee-risuja-mutta-myos-joitain-ruusuja/
      "Seppinen kirjoittaakin historiaa omien ennakkoasenteidensa säätelemänä. Hänen kuvauksensa vuosien 1917-1939 ulkopolitiikasta on ylimalkainen ja usein tarkoitushakuinen. Erityisen suuri virhe liittyy syksyn 1939 kuvaukseen. Toisaalta Seppinenkin mukailee virallista narratiivia, jonka mukaan Suomelle syötettiin Moskovasta ehtoja, joita ei voitu hyväksyä, kuten Hangon vuokraus tai luovuttaminen puna-armeijan tukikohdaksi. Todellisuudessa Stalin esitti viimeisessä kompromississa 4. ja 9.11. 1939, että Neuvostoliitto voi siitä luopua. Hieman aiemmin hän oli jo ilmoittanut olleensa valmis tarkistamaan Suomen eduksi Karjalan kannaksella ehdotettua rajaviivaa. Stalinilla ei ollut näin ollen aikomusta käynnistää sotatoimia Suomea vastaan, vaan kuten professori Stephen Kotkin toteaa laajassa teoksessaan Waiting for Hitler (Hitleriä odotellessa): Suomi taisteli (talvi)sodan, joka olisi voitu välttää, ja ”maksoi siitä raskaan hinnan”. Kotkinin teesi vaatii jatkotutkimusta, mihin onkin ryhdytty. Seppinen ei ole tutustunut Kotkinin teokseen, mikä on ehdoton virhe, kun hän on kuitenkin halunnut selostaa talvisodan taustaa sormi pystyssä. Seppisen kirjallisuusluettelo pullottaa suoranaisia roskakirjoja, mutta kaikkein olennaisin uusi tutkimuskirjallisuus on siitä jätetty pois. Hän on sortunut keräämään tietoja, jotka tukevat vain hänen päättelyään. Kyse on kuin huonosta rikostutkinnasta."

      Rusi kritisoi sivistyneesti. Käytännössä hän asettaa Seppisen historioitsijana penkin alle.
      Rusi sivuaa talvisotaa. Se olisi voitu välttää mikäli silloisella valtiojohdolla olisi ollut halua siihen. Talvisodasta porvarit ovat tehneet satoja aloituksia, joten heidän kannattaa lukea Rusin analyysi.
      Rusi toteaa myös, ettei Stalinin tahto ollut valloittaa Suomea. Alkuperäiset ehdot liukenivat neuvotteluissa ja osa porvaristoa olisi ymmärtänyt Leningradin aseman.
      Lopulliset ehdot, jotka hallitus tyrmäsi, olisivat olleet suotuisat aluevaihtoineen. Kostamuskin olisi saatu.
      Talvisodan todelliset syylliset Erkkoa lukuunottamatta ovat vielä selvittämättä. Tutkimus lienee käynnissä.

      Tämä sivujuonteena aloitukseen Seppisen tutkijaroolin arvioinnissa.

      • Anonyymi

        Nyt, reilut 80 vuotta myöhemmin, kun on käytössä arkistojen materiaali et. etc.. , on helppo sanoa, että olisi pitänyt tehdä niin ja niin....Talvisodan aikaisella valtiojohdolla ei näitä arkistoja ollut käytössään. Mutta jälkiviisaus on tunnetusti parasta viisautta - ollaan aina oikeassa.

        Olen muuten suuresti ihmetellyt, että ovatko nämä meidän taistolais- "nuorukaiset" koskaan miettineet, oliko talvisodassa Neuvostoliiton kannalta katsottuna mitään järkeä.


    • Anonyymi

      Kyllä 70-luvulla odotettiin vallankumousta, aivan sairas AY-liike ja sen uskontokunta ...

      • Anonyymi

        Vain äärioikeiston ja rahaeliitin mielestä. Rehellisestä kansasta taas yli miljoona kuuluu AY-liikkeisiin ja ihan hyvistä syistä, joista et varmaan ole koskaan kuullutkaan kun tuollaista skeidaa kirjoittelet.


    • Anonyymi

      On hyvä että tunnustitte sen että kommarit ovat saaneet turpiinsa joka puolella maaalloa ja yksi toisensa jäljeen komuvaltioista kuolee pois... Eikä niitä montaa enää ole... Eli vähiin käy ennenkuin loppuu...

      Hohhoijaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haukotus....

      • Anonyymi

        Maatalouskommunismi kuolee tosiaan pian pois, kuten elinkelvottomien kuuluukin.


    • Anonyymi

      Olet oikeassa... HOHHOIJAAAAAAA......

      BÖÖÖÖÖÖ.

    • Anonyymi

      Seppinen on samaa pataa jutuissaan kuin palstan talvisotaporvarit.

    • Anonyymi

      Puolustaisitte aloitustanne asiallisesti. Kai jotain tunnettu läheisestä historiasta.
      Kysykää tutuilta, naapureilta tai keltä tahansa missä Suomen työväki liikehti vallan valtaamiseksi.
      Jos tarkoitatte taistolaisliikettä niin senaikuisesta porvaristosta on makea laulu "Porvari nukkuu huonosti". Yleisdemokraattinen liike oli suurimpia sotien jälkeen. Suuret joukot esiintyivät sotaa vastaan, vaativat siirtomaille itsenäisyyttä mutta siitä oli vallankumous vielä kaukana.

    • Anonyymi

      Tosihan se on että kommunusti on psykopaattinen valehtelija, loppuunsa saakka.

      • Anonyymi

        Aivan. Sehän jo huomattiin edellisen hallituksen pääministeristä, joka on myös maatalouskommari.


    • Anonyymi

      Täysin vaarattomia vuosia oli vain muutama, neuvostokummunismin komean kaatumisen jälkeen.

    • Anonyymi

      1.)

      Ja oiotaanpa sitten jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

      "Oliko Suomessa vallankumouksellinen tilanne 1970 luvulla. Vastaus on yksiselitteinen. Ei ollut."

      Ei Suomessa ollut vallankumouksellista tilannetta myöskään talvella 1939-1940, mutta siitä huolimatta Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja Suomen Kommunistinen Puolue osana Kommunistista internationaalia yrittivät puna-armeijan voimin lakkauttaa Suomen tasavaltaisen demokratian ja itsenäisyyden, päämäärän oltua Suomen pakkoliitto Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjavaltioksi.

      Suomen Kommunistisen Puolueen vuoden 1918 perustamisohjelmaan kirjattiin nimenomaan asevoimin toteutettava vallankumous Suomessa, jonka jälkeen maasta piti tehdä diktatuuri, eikä se Suomi ollut tarkoituskaan pitää itsenäisenä, vaan Neuvosto-Venäjän alamaisena, siis orjana.
      SKP:n tie oli kommunismidiktatuurin orjajärjestelmä Suomelle.


      "SKP:n ohjelma 1918

      Suomen kommunistisen puolueen perustavan kokouksen ohjelma. Moskova 29.8. 1918.

      1. Työväen on tarmokkaasti valmistauduttava aseelliseen vallankumoukseen, eikä suinkaan pyrittävä palaamaan siihen vanhaan eduskunnalliseen, ammatilliseen ja osuustoiminnalliseen taisteluun, jonka kannalla Suomenkin työväenjärjestöt olivat ennen vallankumousta.

      2. Ainoastaan sellainen työväenliike ja toiminta, josta on takeita, että se edistää kommunismin leviämistä sekä työväen tulevan sosialistisen vallankumouksen voitolle pääsyä on hyväksyttävä ja sellaista on tarmokkaasti ajettava; - toisellaisella kannalla esiintyvää toimintaa työväen keskuudessa on jyrkästi tuomittava, paljastettava ja vastustettava.

      3. Vallankumouksen kautta on otettava työväenluokan omiin käsiin kaikki valta ja perustettava rautainen työväen diktatuuri; - on siis pyrittävä porvarillisen valtion hävittämiseen, eikä suinkaan kansanvaltaan, ei ennen vallankumousta, eikä vallankumouksen kautta.

      4. Työväen diktatuurivallan kautta on luotava kommunistinen yhteiskuntajärjestys pakkoluovuttamalla heti kaikki maa ja kaikki omaisuus sekä järjestyneen työväen omalla tarmolla järjestettävä kaikki tuotanto ja tuotteiden jako; - ei siis ole, ei vallankumouksen kautta, eikä ennen sitä, pyrittävä vain korjailemaan kapitalistista riistojärjestelmää siedettä- vämmäksi.

      5. Työväen kansainvälisen vallankumouksen syntymistä ja voittoa on edistettävä mahdollisimman tarmokkaasti, sekä kaikin voimin tuettava Venäjän proletariaatin Sosialistista Neuvostotasavaltaa.

      (Suomalaisen Kommunistisen puolueen perustaminen, 1918.)

      Mitä taas tulee historioitsija Stephen Kotkinin väitteeseen, että Suomi olisi voinut välttää talvisodan suostumalla alueluovutuksiin, niin tarkastellaanapa väitettä tarkemmin.

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan elokuun 1939 hyökkäämättömyyssopimuksen salainen lisäpöytäkirja rajasi Viron, Latvian, Liettuan ja Suomen Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin etupiiriin.

      "Salainen lisäpöytäkirja.

      Saksan valtakunnan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen allekirjoittamisen johdosta ovat kummankin osapuolen allekirjoittaneet täysivaltaiset edustajat käyneet äärimmäisen luottamuksellisia keskusteluja kummankin osapuolen etupiireistä Itä-Euroopassa. Nämä keskustelut ovat johtaneet seuraaviin tuloksiin:

      > 1. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Baltian maihin (Suomi, Viro, Latvia, Liettua) kuuluvilla alueilla muodostaa Liettuan pohjoisraja silloin Saksan ja SNTL:n etupiirien rajan. Samalla tunnustetaan molemmin puolin Liettuan intressi Vilnan alueeseen."

      Syyskuussa 1939 Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja kansallisosialistinen Saksa hyökkäsivät Puolaan jakaen maan sen mukaisesti mitä tuossa samassa lisäpöytäkirjassa linjattiin.

      > "2. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Puolan valtioon kuuluvilla alueilla rajoitetaan Saksan ja SNTL:n etupiirit kulkemaan suunnilleen jokien Narew, Veikseli ja San linjaa.

      Kysymys siitä, pitävätkö molemminpuoliset intressit itsenäisen Puolan valtion säilyttämistä toivottavana ja miten tämä valtio tulisi rajata, voidaan lopullisesti selvittää vasta myöhemmän poliittisen kehityksen kuluessa.

      Joka tapauksessa molemmat hallitukset ratkaisevat tämän kysymyksen ystävällisessä yhteisymmärryksessä."


      Jatkuu.

    • Anonyymi

      2.)

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ulkoministeri Vjatsheslav Molotov vakuutti lokakuussa 1939 Neuvostoliiton korkeimman neuvoston istunnossa pitämässään puheessa maansa kunnioittavan täydellisesti Viron, Latvian ja Liettuan itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta, maanitellen Suomea niiden tielle.

      "Nämä sopimukset lähtevät toisen osapuolen valtiollisen, sosiaalisen ja taloudellisen rakenteen kunnioittamisesta ja niiden on määrä vahvistaa rauhanomaisen hyvän naapuruuden yhteistyötä kansojemme kesken. Me kannatamme rehellistä ja täsmällistä solmittujen sopimusten täytäntöönpanoa täydellisen vastavuoroisuuden vallitessa ja ilmoitamme, että höpinöistä Baltian maiden sovjetisoinnista on etua vain meidän yhteisille vihollisillemme ja kaikenlaisille neuvosto-vastaisille provokaattoreille."

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin puna-armeija hyökkäsi itse järjestämänsä Mainila-tykistöprovokaatio tekosyynä Suomeen 30. marraskuuta 1939, päämäärän oltua maamme itsenäisyyden lakkauttaminen ja pakkoliitto Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjaksi.
      Suomen Kommunistinen Puolue oli tuolloin Kommunistisen internationaalin jäsen sen tukiessa ehdoitta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin imperialistista sotapolitiikkaa Suomea kohtaan tuona talvena.

      Sota päättyi maaliskuussa 1940 Suomen kannalta siinä mielessä onnekkasti, että vaikka Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin punarosvoarmeija ajoi 430 000 suomalaista naista, lasta ja miestä pakoon omista kodeistaan ja Suomelta rosvottiin lisäksi 11 prosenttia maa-alueesta, niin itsenäisyytemme kuitenkin säilyi.

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurille ei kuitenkaan riittänyt maaliskuun 1940 Moskovan rauhansopimus, vaan sen päämäärä oli edelleen sama kuin talvisodan aikaan: Suomen itsenäisyyden lakkautus ja pakkoliitto omaan diktatuuriinsa.

      Neuvosto-Venäjä/Neuvostoliitto halusi koko olemasoloaikansa orjuuttaa naapurimaittensa kansoja ja SKP puolueena oli tuon päämäärän suhteen pikkuapulainen, joka teki oman osansa sen orjuuttamissuunnitelmassa.
      Lopulta molemmat kuitenkin epäonnistuivat yhdessä, kuten tiedämme.

      Suomen Kommunistinen Puolue on ajanut koko historiansa ajan Moskovan Kremlin kulloistakin etua, eikä tämä päivä ole siitä linjasta poikkeus kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden kontatessa kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen Kremlin nykyhallinnon edessä ja tukiessa sen sotapolitiikkaa.

    • Fasismia ihaileva talvisotatrolli ei tunnusta Suomessa olleen 1970 luvulla sosialistisen vallankumouksen pelkoa. Hän on oikeassa.
      Aloitus, joka ei ymmärrä linkkiensä sisältöä. osoittautuu huulen heittäjäksi. Eipä ihme, että heittäytyy homokaipuun helmaan.

      Kyllä sosialismille. SKP toimii sosialistisen Suomen puolesta. Kapitalismin jälkeen tulee sosialistinen tuotantotapa ja siitä alkaa kehitystrendi poistaa yksityisomistajien ja palkkatyöläisten välinen ristiriita. Työläisen vapautus toteutuu.
      Historiallinen kehitystrendi toteutuu ihmisten tahdosta riippumatta loppupeleissä. Olisi parempi jos se toteutuisi ihmisten tahdosta.

      • Anonyymi

        Jos et kannata valehtelua, niin poista ensimmäiseksi valehtelu kommunismi-ideologiastasi. Kommunismista ei jää sen jälkeen kylläkään mitään jäljelle. Hyytävää tekstiä tuo kommunismin uudelleen nousu toiveesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos et kannata valehtelua, niin poista ensimmäiseksi valehtelu kommunismi-ideologiastasi. Kommunismista ei jää sen jälkeen kylläkään mitään jäljelle. Hyytävää tekstiä tuo kommunismin uudelleen nousu toiveesi.

        Maatalouskommunismi on tosiaan hyytävää, koska sen ylläpito rahoitetaan palkkatyöläisiä verottamalla. Rikas eliittihän ei veroja maksa vaan he harjoittavat "luovaa" verosuunnittelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maatalouskommunismi on tosiaan hyytävää, koska sen ylläpito rahoitetaan palkkatyöläisiä verottamalla. Rikas eliittihän ei veroja maksa vaan he harjoittavat "luovaa" verosuunnittelua.

        Maatalous on yritystoimintaa siinä missä muukin yritystoiminta. Euroopan Unionissa kehitetty nykyinen maataloustukijärjestelmä pitää elintarvikkeiden hinnat mahdollisimman vakaina ja edullisina. Tukien seurauksena tuottajahinnat pysyvät matalina, eikä ilman niitä toiminta ole mahdollista. Tuet siis ovat tulonsiirtoa eniten veroa maksavilta vähävaraisimmille edullisena ruuan hintana.

        Ainakaan pienituloisten ei kannata ajaa tämän systeemin romuttamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maatalous on yritystoimintaa siinä missä muukin yritystoiminta. Euroopan Unionissa kehitetty nykyinen maataloustukijärjestelmä pitää elintarvikkeiden hinnat mahdollisimman vakaina ja edullisina. Tukien seurauksena tuottajahinnat pysyvät matalina, eikä ilman niitä toiminta ole mahdollista. Tuet siis ovat tulonsiirtoa eniten veroa maksavilta vähävaraisimmille edullisena ruuan hintana.

        Ainakaan pienituloisten ei kannata ajaa tämän systeemin romuttamista.

        Keski- ja pienituloiset ne verot maksaa. Suurituloiset kierrättävät tulonsa pääomaverotuksen ja ties minkä veroparatiisitilien kautta.
        Eli miljardit maataloustuet ovat miltei vastikkeetonta tulonsiirtoa keski- ja pienituloisilta palkansaajilta maan-/metsänomistajille.

        Vapaa kilpailu ilman tukiaisia toisi maatalousyrittäjät samalle viivalle muiden yrittäjien kanssa ja se laskisi varmasti ruuan hintaa enemmän kuin silmitön rahanjako satojen eri tukiaisten muodoissa.


    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten jälleen Partacuksen Leninin propagandaopin mukaista patologista valehtelua.

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus:

      "SKP toimii sosialistisen Suomen puolesta."

      Ja tällaistahan se sosialismi tulisi taas kerran olemaan.

      "Amnestyn laaja raportti kuvaa muslimivähemmistöjen sortoa Kiinan Xinjiangissa – Leireillä kidutus on arkista ja rangaistukset mielivaltaisia"

      https://yle.fi/uutiset/3-11975305

    • Anonyymi

      aika pahalta näyttää luusreiden terveydentila... saa nähdä miten kehittyy..

      • Anonyymi

        Maatalouskommunismi vaatii ainakin sairaalloista luonnetta, sen tietää kaikki rehelliset ihmiset.


    • Anonyymi

      Porvaritrollien aloitus on kumottu. Mitään faktaa ei ole tuote kehään. Uiguurien asema nykyisessä Kiinassa ei taatusti vaikuttanut Suomen poliittiseen tilanteeseen 1970 luvulla.
      Porvaritrollit ovat seonneet pahemman kerran.

    • Anonyymi

      Talvisotakaan tuskin vaikutti 1970 luvun tapahtumiin.

    • Anonyymi

      J aoikaistaanap jälleen Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

      Etteikö suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat siis hoilottaneetkaan 1970-luvulla ja sen jälkeenkin: Eteenpäin, Otto Ville Kuusisen viitoittamaa tietä!, juuri siksi, että hän tuli näkyväksi hahmoksi ja täkäläisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden palvonnan kohteeksi talven 1939-1940 aikaisen Terijoen hallituksen johtajana, jossa ominaisuudessa hän pyysi puna-armeijan Suomen valtioalueelle miehittäjäksi, sekä Suomen itsenäisyyden ja tasavaltaisen demokratian lakkauttajaksi, ja kommunismidiktatuurin pystyttäjäksi Suomeen, kuinkas muuten.

      Se, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat palvovat edelleen Otto Suomensyöjä Kuusista pylväspyhimyksenään on selvä merkki siitä, ettei talvisodan Terijoen miehityshallinnon henki ole kaikonnut mihinkään täkäläisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden pienistä, mutta myös harvalukuisista päistä.

    • Otto Wille Kuusinen kuoli ennen 1970 lukua, joten hänkään ei vaikuttanut 1970 luvun tapahtumiin.
      1970 luvulla elänyt porvaristokaan ei huomannut Suomessa olleen minkäänlaista sosialistiseen vallankumoukseen johtavaa tilannetta.

      Sen sijaan O.Kuusisen artikkelit koskien työväenluokan maailmankatsomusta ovat ajankohtaisia edelleen. Käytännön politiikassa mm. 1943 ilmestynyt "Suomi ilman naamiota" tulisi kaiken kansan lukea. Silloisten sotien perussyyt lähenevät nykyään Suomessa Kuusisen näkemyksiä.
      Jos Kuusinen ja Halla-aho laitetaan rinnakkain niin Jussista jää muistoksi kansallisuusvihan lietsojan titteli mutta Kuusisesta kansainvälisyyden puolustaja.

      Kuusisella ei ole osaa eikä arpaa Suomen poliittiseen ilmapiiriin 1970 luvulla.

      • Anonyymi

        Talven 1939-1940 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin punarosvoarmeijan hyökkäys Suomeen näytti maallemme ja koko muulle maailmalle Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ilman naamiota, kun se yritti imperialistisella sotapolitiikallaan alistaa pienen rauhassa elää haluavan naapurikansansa orjakseen.

        Tekelehtiessään kommunismidiktaattori Josif Stalinin työpöydällään synnyttämän Suomen kansanvaltaisen tasavallan, eli meille tutummin Terijoen valehallituksen nukkejohtajaksi oletti kommunistihanttapuli Otto Suomensyöjä Kuusinen pääsevänsä patsastelemaan Helsinkiin diktaattori Stalinin syntymäpäivälle 18.12.1939 suunnitellun voitonparaatin juhlakaluksi, mutta toisin kävi kun Suomen urhea kansa näytti, ettei se ole valmis alistumaan Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjuuteen.

        Suomen kansa siis haistatti pitkän paskan moisella puliveivarilla, vaikka täkäläiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat tietysti kulkevat edelleen naama norsuntuherolla siksi, että Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin suunnitelma meni myttyyn.

        Otto Suomensyöjä Kuusinen oli osavastuullinen 430 000 suomalaisen ajamiseen pakoon omista kodeistaan ja kymmenien tuhansien suomalaisten naisten, lasten ja miesten murhaamiseen ja vammauttamiseen tuona talvena.
        Tuota tosiseikkaa kannattaa pitää reippaasti esillä mikäli satutte jossain törmäämään kommunismidiktatuurin puuhastelijaan, joka tyrkyttää teille kommunismidiktatuuripropagandaansa.


    • Anonyymi

      Toi yks luuseri esittelee sairautensa vain pahenevan. Tauti on lisäksi aika lailla patologinen. Vaikea uskoa sen enää paranevan...

      • Anonyymi

        Miksi kirjoittelet itsestäsi jatkuvasti toisessa persoonassa?


    • Anonyymi

      Persu-Sinimustien agenda on jatkuva talvisodankäynti. Kuitenkaan talvisodalla ei ole mitään merkitystä 1970 luvun demokratialiikkeen nousemiseen Suomessa.
      Aloitus ja muutkaan eivät ole tuoneet yhtään tosiasiaa NL:n suunnittelemasta Suomen talousjärjestelmän muuttamisesta 1970 luvulla.
      Lännen kapitalismi kahlitsee muiden maiden työväenliikettä yhteisesti. Tämän ne ovat itse toistaneet tuhansia kertoja. Natolla on syntymästään lähtien yhteinen edellytys olla päästämättä vasemmistolaisia hallituksiin.
      Maailmansodan jälkeen Suomen porvaristo asettui naton apulaiseksi Neuvostoliiton vakoilussa.

      • Anonyymi

        Ja oiotaanpa sitten taasen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

        "Kuitenkaan talvisodalla ei ole mitään merkitystä 1970 luvun demokratialiikkeen nousemiseen Suomessa."

        Äläpäs höpise joutavia.
        Ilman Suomen kansan talven 1939-1940 sinnikästä taistelua Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin miljoonaisen punarosvoarmeijan imperialistista hyökkäyssotaa vastaan ei Suomessa olisi ollut tuon talven jälkeen demokratiaa lainkaan, vaan maamme olisi miehitetty ja alistettu Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjavaltioksi, kuten kävi Virolle, Latvialle ja Liettualle, jotka luottivat Moskovan kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden valehteluun rauhasta, itsemääräämisoikeuden kunnioituksesta ja kansojen välisestä ystävyydestä.

        "Aloitus ja muutkaan eivät ole tuoneet yhtään tosiasiaa NL:n suunnittelemasta Suomen talousjärjestelmän muuttamisesta 1970 luvulla."

        Väitätkö sinä, ettei Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri rahoittanut ja tukenut Suomen Kommunistista Puoluetta aina sen perustamisesta vuonna 1918 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin itsemurhaan asti vuonna 1991, ja väitätkö sinä sitäkin, ettei se tehnyt sitä juuri siksi koska suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat puuhasivat Suomesta kommunistista yhden puolueen diktatuuria?
        Vai väitätkö sinä peräti sitä, että SKP ei edes halunnut Suomesta kommunistista ja sen eteen ahertanut?
        SKP:llä ei olisi ollut kommunismin perään haikailussa mitään toiveita, ellei Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria olisi ollut, ja kun se teki pitkitettyä itsemurhaa ja sitten lopullisen ratkaisun, päättyi myös SKP:n kukkopojan röyhistely siihen paikkaan, ollen ny 0-kannatuksen puolue.

        "Maailmansodan jälkeen Suomen porvaristo asettui naton apulaiseksi Neuvostoliiton vakoilussa."

        Sehän oli vasta kerrassaan hyvä asia, että Suomen porvaristo asettui demokratian, vapauden ja ihmisarvoisen maailman puolelle Neuvostoliiton ja Kiinan kommunismidiktatuureja. vastaan.

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin kansalaiset eivät koskaan saavuttaneet sitä elintasoa, mikä lännessä vallitsi ja vallitsee, mutta sen sijaan he saivat, valitettavasti, joukkovainot, teloitukset ja gulagin, joiden dokumentteja Suomen kommunistisen puolueen johtajat piilottelevat edelleen, vaikka NKP luovutti ne SKP:lle jo yli 60 vuotta sitten.


    • Anonyymi

      luusereilla näkyy olevan yläkoppa ihan toimintakyvytön... ja ilmeisesti jo köytöstä poistettu, kirjoitukset ovat sillä tasolla...
      vaan ei kai se haittaa meitä... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:)

      • Anonyymi

        Esititte aloituksessa päättömän väittämän. Ette esittäneet mitään todisteita väittämänne tueksi. Pääkoppanne taitaa sisältää sahanjauhoja.


    • Anonyymi

      Aloituksen sanoma on tuulesta temmattu. Missään historiallisessa tutkimuksessa ei sellaista ole esitetty. Sen sijaan mm. nuorison suuret joukot seisoivat demokraattisten liikkeiden takana. He tukivat siirtomaiden itsenäistymistä. He vastustivat natomaiden sotaa Vietnamin kansaa vastaan. He puolustivat rauhaa ja demokratiaa. Antifasistinen mieliala oli korkealla. Suuret nuorisojoukot asettuivat vappuna työväen punaisten lippujen taakse.
      70-luvulla nuoret toimivat aktiivisesti demokratian laajentamisen puolesta.

    • Anonyymi

      Taistolaiset toimivat 1970 luvulla diktatuurin puolesta demokratiaa vas-
      taan myös Suomessa ja tukivat kommunistisia kaappauksia maailmassa.
      Hölynpölyä ovat puheet demokratiasta, kommunistivalta on ollut heidän
      tavoitteensa ja ihanteensa.

      • Anonyymi

        Voidaan myös perustellusti epäillä, ettei monikaan "taistolais-nuorukainen" tosiasiassa ymmärtänyt, mitä kommareiden valtaanpääsy olisi Suomelle merkinnyt.


    • Anonyymi

      NKP:ssä oli toiveita Suomessa tapahtuvassa vallankumouksesta joka toteu-
      tuisi kommunistien toimesta, taistolaiskommunistit olivat ehdottomia val-
      lankumouksesta Suomessa mieluiten NKP:n tuella, NKP:n tavoite oli
      koko maailman saattaminen kommunistiseksi vallankumouksilla, jossa
      NKP:llä olisi johtava osuus.

    • Anonyymi

      Noin pölhöläistä poliittista liikettä ei Suomessa ole koskaan ol-
      lutkaan mitä olivat äkkiväärät taistolaiset, uskomattomia noissa
      harhoissaan. Mitä sitten jos nuo harhat olisivatkin toteutuneet?

      • Anonyymi

        kansa olisi kantanut ne kommunistit pkaivoon ja siinä sen loppu.


    • Anonyymi

      Aloitus on täyttä valhetta. Suomessa ei ollut lähelläkään sosialistinen vallankumous.
      Mikään virallinen taho ei ole sellaista havainnut.
      Mummoja pelotellaan möröillä. Tosiasiassa yhteiskuntakehitys johtaa yhä pidemmälle sosiaalista yhteisöä eli kohti sosialismia. Mahdolliset ottelut odottavat tuloaan.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11995706
      Englanti provosoi Mustalla Merellä sota-aluksillaan.
      Englanti on julistanut Venäjän vihollismaaksi.
      Kaksi porvarivaltiota napit vastakkain.
      Nato saattaa olla taustatekijänä.

      • Anonyymi

        Mustameri on rantavaltioiden aluevesiä lukuun ottamatta vapaan purjehduksen aluetta, ja Britannian merivoimien HMS Defender -hävittäjä seilasi aivan asiallisesti, purjehtien luvan kanssa myös ystävämaihin kuuluvan Ukrainan aluevesillä.

        Fasistisen Venäjän tuleee vetää kaikki miehitysjoukkonsa pois Ukrainaan kuuluvalta Krimiltä ja Itä-Ukrainasta, ja tuo on myös Suomen valtion kanta yhdessä koko muun Euroopan Unionin kanssa.
        Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat näyttävät sen sijaan jatkavan tapansa mukaisesti Venäjän fasistihallinnon Ukrainaan suuntautuvan militaristisen imperialismin juoksupoikina ja pikkuapulaisina ahertamistaan.


    • Anonyymi

      NKP:n tavoitteena oli saada Suomessa vasemmisto-kommunistinen kehitys
      jota lakot ja nuorison liikehdintä olisivat vauhdittaneet. Kaiken piti tapah-
      tua laillisesti ja rauhallisesti jotta ei aiheudu kansainvälistä häiriötä,
      NKP oli suuntaa antamassa mahdollisiin presidentin vaaleihin jotta saa-
      taisiin NKP:lle mieluinen presidentti. Luonnollisesti taistolaiset olivat tuol-
      loin NKP:n suuriääninen äänitorvi tuolloin Suomessa.

    • Anonyymi

      Kimmo Rentola, Vallankumouksen aave - Vasemmisto, Beljakov ja Kekkonen 1970 (2005) on hyvä perustutkimus 1960-1970-lukujen taitteesta ja Neuvostoliiton suunnitelmista Suomen ajamiseksi sosialismiin.
      Ja kyllä, kyse oli vallankumouksen yrittämisestä Suomessa, siinä epäonnistuen.

      Rentola oli SKP:n jäsen ja toimi Teiniliitossa paikallistasolla, hallituksessa, varapuheenjohtajana ja järjestösihteerinä, sitten Ammattikoululaisten liiton pääsihteerinä (1974–1976), Toveri-lehden toimitussihteerinä (1976–1979) sekä Soihdunkantajan toimitussihteerinä ja päätoimittajana (1979–1981) (Wikipedia).
      Kimmo Rentola on poliittisen historian professori Helsingin yliopistossa (2014-).
      Wikipedia.

    • Anonyymi

      Kaikki valtiot pyrkivät vaikuttamaan naapurivaltioihin ja kauemmaksikin edistääkseen omia etujaan. Suomen diplomatia pyrki ottamaan kaiken hyödyn neuvostosuhteista samalla kun vakoili sitä naton hyväksi.
      Olisi ollut aika kummaa jos Nl ei olisi tukenut maailman työväenliikettä ja sorrettuja kansoja. Sitä olisi tullut harrastaa enemmänkin sen sijaan kuin yliaseistautua puolustuksen nimissä.
      Työväenaate ja työväenliike on paitsi kansallista myös kansainvälistä. Se ei muutu.
      Kapitalistit, porvarit, riidoistaan riippumatta ovat vastakohtaisesti solidaarisia toisilleen työväenliikkeen vastaisuudessa.
      Kapitalismi on kuoleutuva valtiomuoto. Sosialismi on tuleva kansanvaltainen valtiojärjestelmä. Itse pirukaan ei mahda sille mitään.

      • Anonyymi

        Ja oikaistaanpa jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

        Onko tullut viittaamani Rentolan teos luettua?

        "Kaikki valtiot pyrkivät vaikuttamaan naapurivaltioihin ja kauemmaksikin edistääkseen omia etujaan."

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri yritti toisen maailmansodan aikaan lakkauttaa sodalla maamme itsenäisyyden ja monipuoluedemokratian ja pakkoliittää maamme oman diktatuurinsa orjaksi.
        Se ei käynyt suomalaisille.
        Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat, sinä mukaan lukien, tekivät sodan jälkeen hartivoimin töitä, jotta Suomesta olisi tullut Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin täydellinen orja, ja kommunismidiktatuuri itsessäänkin, jossa sinä ja muut puoluehanttapulit olisitte patsastelleet prenikat rinnuksissa siinä persereikävaltiossa, joka on teille se onni ja autuus. Sairautta on montaa sorttia, ja kommunismidiktatuuri on se piikki lihassa sinulle ja kaltaisillesi. Otan osaa.

        Kommunismi on aina diktatuuria, sen on historia meille todeksi näyttänyt, ja aina kun diktatuuri nousee, nousevat myös sen vastustajat kaatamaan sen.
        Niin kävi Neuvostollitolle ja sen satelliiteille, ja niin tulee käymään myös kansaansa sortavalle Kiinan kommunismidiktatuurille, ja sama tulee tapahtumaan kaikille muille sen perässä samaa yrittäville.
        Diktatuurien hautuumaalla riittää kyllä tilaa Kiinan kommunismidiktatuurillekin, ja sinne sen tie vie, vaikka te hyppisitte tasajalkaa ja manaisitte vielä Leninin haamun kainalokepiksenne.


    • Anonyymi

      NKP oli 1970 luvulla hyvin aktiivinen Suomen suuntaan, harjoittaen pai-
      nostusta lähes koko kymmenluvun aikana. 1970 luvun alusta N-liitto esitti
      vaatimuksia sotilaallisen yhteistyön aloittamiselle. Painostuksesta ei pu-
      huttu, haluttiin asiat pitää salassa. Suomen tuli tuossa hankalassa tilantees-
      sa torjua itsenäisyyttämme kaventaneet esitykset että antaa Moskovan
      säilyttää kasvonsa. Vaarasta ei silloin puhuttu vasta monia vuosia myöhem-
      min. Vaikeiden neuvottelujen jälkeen Lauri Sutela tyrmäsi Porkkalassa
      1974 YYA-sopimuksen soveltamisneuvottelut, Suomen onneksi.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe