Viro käärmeissään Suomen liian hyvästä koronanhoidosta matkustajaliikenteessä

Anonyymi

Kohu paisuu: nyt myös Viron suurlähettiläs haukkuu Suomen rajoitukset – ”Traagista, epäreilua ja väärin”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5e91a37b-c31b-4ee2-a36c-cd11b2a196ac
"Viron Suomen-suurlähettiläs ei ole tyytyväinen maiden välisen työmatkaliikenteen rajoituksiin.

Suomen ja Viron välinen työmatkaliikenne on maanantaista lähtien sallittu vain lentäen.

Viron Suomen-suurlähettiläs ei ole tyytyväinen helpotuksiin, vaan toivoisi myös laivaliikenteen avautuvan työmatkalaisille.

Myös Viron pääministeri kritisoi rajoituksia.
Virolaisen alivaltiosihteerin mukaan neuvottelu rajoituksista on ollut haastavaa."

Kun hyvä on liian hyvää

Kun pandemiaa hoidetaan hyvin siinä ei ole mitään traagista. Kannattaisi keskittyä oman maan tilanteeseen ja ottaa mallia Suomesta.

15

70

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Persut on vaatinut tiukennuksia.

   Mutta kun hallitus niitä tekee, persut vastustaa niitä.

   • Anonyymi

    Viime vuonna 2020 ensimmäisenä koronakesänä kotimaan matkailu teki kaikkien aikojen ennätyksen ja tämän talven 2020/2021 ja alkuvuoden 2021 matkailu hakkasi taas ennätykset 20%:lla lähes täysin pelkillä suomalaisilla matkailijoilla.
    Ja silti taas matkailuala itkee tolkun maahantulorajoituksia, joiden takia maahan pääsevät tartunnat ja tartuntaketjut vähenevät yli 90%, jolloin kotimaan matkailu pysyy jatkossalin auki 👍


  • Anonyymi

   Jaa, nytkö Suomen hallitus ja Marin on syyllinen myös koronaepidemian syntymiseen ja leviämiseen ympäri maailman? Joillekin ei vain tunnu kelpaavan mikään ja kukaan ja objektiivinen asioiden tarkastelu on mahdotonta. Fakta on, että Marinin hallitus on hoitanut koronakriisin ihan hyvin ja Suomi on välttynyt samalta kurimukselta kuin esim Ruotsi tai Etelä-Euroopan maat. Sukulaisia asuu Ruotsissa Tukholman seudulla ja he ovat kertoneet tilanteen olevan siellä todella paha ja sairaalat ovat hätää kärsimässä jo perusterveydenhoidon osalta (resurssit eivät enää riitä siihen koska kaikki aika menee koronapotilaiden hoitamiseen).

  • Anonyymi

   Ellei pikkupopparit aamutelkkarissa, niin ainakin joku virolainen asiantuntija tyrmää suomalaisen asiantuntemuksen.

  • Anonyymi

   Viron koronatilannehan oli maalis-huhtikuussa erittäin paha, jopa kärkipäässä maailman mittakaavassa.

  • Anonyymi

   Itse asiassa koronavuoden ylikuolleisuustilastot tiedetään jo 2010-2019 vs 2020. Ohessa muutama esimerkki jotka toivon mukaan saavat siellä Suomenlahden eteläpuolella vihdoinin herätyskellot soimaan:
   .
   Espanja: v2020=501,704 v2019=418,703 v2018=427,721 v2017=424,523. Vuoden 2020 kuolinmäärät pompanneet 20% edellisten vuosien tasoon verrattuna.

   Italia: Sanamuodossa vastaavat asia mikäli se menee paremmin perille "Italy 2020 amounted to 746,146 death, an increase of 100,525, or 15.6%, compared with the average of the 2015-2019 period". Italiassa on kuollut enemmän ihmisiä vain 1939-1945 välisenä aikana.

   Nämä 15-20% kasvanut kuolinosuus on "hälläväliä" asenteen takia. Vuoden 2020 loppupuolella Italia ja Espanja viimein havahtuivat asiaan ja pistivät maat kiinni vielä tiukemmin kuin Suomessa. Poliisit oikeasti sakottivat paikanpäällä mikäli liikuit ulkona ilman maskia tai muualle kuin töihin, kauppaan tai apteekkiin ilman asianmukaisia papereita. Eli herätys siellä Suomenlahden takana.

   • Anonyymi

    Jatkoja edelliseen kommenttiin Italian ja Espanjan kuolintilastoista (ei mahtunut samaan kommenttiin). Suomen kuolintilastot tiedetään myös, mutta siellä ei onneksi ole kuin jokusen prosentin kasvua ja se voi mennä vielä vuosivaihtelun osuuteen. Miksi näin? Koska Suomessa korona otettiin riittävän ajoissa vakavasti ja hallitus teki riittäviä toimenpiteitä ja suosituksia sekä ennenkaikkea kansalaiset noudattivat niitä. Jos olisi elette samalla hälläväliä asenteella kuin Etelä-Eurooppa tai Viro, niin Suomessakin olisi 20% enemmän kuolleita normaali vuoteen verrattuna. Nämä tilastot ovat siis kaikki kuolleet joten tuo 15-20% pompannut kuolinmäärä voidaan melko varmasti laittaa lähes kokonaan koronan piikkiin koska aikaisemmin ainostaan sota-aika sai samanlaisen tilastopiikin aikaan.


  • Anonyymi

   Törkeät virolaiset yrittäisivät tulla vaikka väärennetyillä todistuksilla. En lomaile Virossa vaikka rajat aukeaisivatkin.

   • Anonyymi

    Toivottavasti pidät sen minkä lupaat.


  • Anonyymi

   STM kertoo että negatiivinen ennakkotesti maahan tultaessa ja maahan tultua toinen testi jonka tulosta joutuu odottamaan omaehtoisessa 3 vrk karanteenissa vähentää tartuntoja yli 90%.

   Hirveästi vähemmän tartuntaketjuja. Marinin ja Kiurun koronapolitiikka on erinomaista ja siksi Orpo ja kokoomus nyt vastustaa sitä.

  • Anonyymi

   Suomen kannattaisi keskittyä oman taloutensa hoitoon ja ottaa esimerkkiä Virosta.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    6 mrd€ on merkittävä osa Viron valtion vuosibudjetista. Virossa matala tasaverotus ja 0% yhteisöverotus ja Suomi tukee tällä EU-elvytyspaketilla Viron veronvälttelypolitiikkaa. Viro ei pysty kattamaan verotuloilla peruspalvelujaan, vaan maksattaa niitä muilla mailla EU-sossutukien avulla. Kunniattomat paskiaiset jättävät verot eli kunniavelat maksamatta ja kiertävät veroja sekä ovat muiden asiansa kunnialla hoitaneiden eli verot maksavien valtioiden taskuilla. Häpeällistä toimintaa!


   • Anonyymi

    EU tukee Viron uusliberalistista veronkiertopolitiikkaa ☹


  • Anonyymi

   Ne riehuvat vain siksi, kun suomalaisten rahat eivät ole heidän taskuissaan.
   Pelkkää roistotouhua. Hölmöjä ovat ne, jotka vielä sinne tämän jälkeen matkustavat. Menkää vaikka Ruotsiin, Latviaan, tai Pietariin.
   Virolaisten ahneudella ei ole rajaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   14136
  2. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   1743
  3. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   73
   1466
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1202
  Aihe