ProPublica: Elon Musk, Jeff Bezos ja muut Yhdysvaltain superrikkaat ovat maksaneet nollaveroja

Anonyymi

Uutissivusto ProPublica sai haltuunsa Yhdysvaltojen rikkaimpien salaisia verotietoja. Tuloveroilta ovat välttyneet joinakin vuosina kokonaan muun muassa Amazonin Jeff Bezos, Teslan Elon Musk ja presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Michael Bloomberg.
https://yle.fi/uutiset/3-11973437
"Monet amerikkalaiset superrikkaat ovat maksaneet olemattomia tuloveroja tai välttyneet niiltä kokonaan, selviää ProPublicalle vuodetuista tiedoista.

Yhdysvaltalainen tutkivan journalismin uutissivusto ProPublica sai haltuunsa suuren määrän Yhdysvaltain liittovaltion veroviraston luottamuksellisia verotietoja 15 vuoden ajalta.

Vuodettujen tietojen joukossa oli muun muassa Amazonin väistyvän toimitusjohtajan Jeff Bezosin ja Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin veroilmoituksia.

ProPublican mukaan Bezos ei maksanut tuloveroa lainkaan vuosina 2007 ja 2011. Musk puolestaan säästyi veroilta vuonna 2018.

Samoin on käynyt New Yorkin entiselle pormestarille Michael Bloombergille, pääomasijoittaja Carl Icahnille ja suursijoittaja George Sorosille tiettyinä vuosina.

ProPublica aikoo julkistaa lisää tietoja lähiviikkoina.

George Sorosin tiedottajan mukaan Sorosin ei tarvinnut maksaa veroja vuosina 2016–2018, koska hän teki sijoituksissaan tappiota. Soros on tukenut rikkaiden veronkorotuksia julkisesti.

Tietovuotajaa etsitään

Bloomberg ja Icahn ilmoittivat ProPublicalle maksaneensa kaikki vaaditut verot. Bloomberg aikoo käyttää "laillisia keinoja"löytääksen tietovuotajan.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki kutsui vuotoa laittomaksi, ja liittovaltion poliisi FBI ja veroviranomaiset tutkivat sitä."

Tämä on sitä kapitalismia ja uusliberalismia. Tietovuotaja joutunee maksamaan Yhdysvaltain valtion avustuksella veroja kiertäneiden superrikkaiden miljardöörien verotkin.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rikkaat hyötyvät verojärjestelmän aukoista
   Liittovaltion verotuksen on tarkoitus olla Yhdysvalloissa progressiivinen: mitä korkeammat tulot, sitä korkeammat verot. Suppean superrikkaiden joukon kohdalla tämä ei kuitenkaan toteudu.

   ProPublican mukaan 25 maan rikkainta henkilöä maksaa keskimäärin 15,8 prosenttia veroa oikaistuista bruttotuloistaan. Se on vähemmän kuin mitä monet amerikkalaiset työntekijät joutuvat maksamaan.

   Esimerkiksi suursijoittaja Warren Buffettin todellinen veroprosentti oli vuosina 2014–2018 vain 0,1 prosenttia, kertoo ProPublica.

   • Anonyymi

    Yhdysvalloissa Biden haluaa kiristää roimasti rikkaiden verotusta, mutta vastustajia löytyy
    https://yle.fi/uutiset/3-11905013
    "Presidentti Joe Bidenin on määrä tänään esitellä yksityiskohtia verosuunnitelmistaan. Tarkoitus on kiristää varakkaimpien verotusta ja lisätä verontarkastuksia.

    Presidentti Joe Biden esitteli huhtikuun alussa infrastruktuurihankettaan, johon kerätään 2,3 biljoonaa dollaria (1,9 biljoonaa euroa) yritysveroja kiristämällä.

    Biden haluaa nostaa varakkaimpien verotusta.(siirryt toiseen palveluun) Hallinnon tavoite on lähes kaksinkertaistaa yli miljoonan dollarin tuloluokassa olevien luovutusvoitto- ja osinkoverot sekä nostaa korkein tulovero 39,6 prosenttiin. Nyt se on 37 prosenttia(siirryt toiseen palveluun), jos tulot ovat vuodessa yli 523 600 dollaria (noin 433 tuhatta euroa).

    Jo aiemmin tässä kuussa Biden ilmoitti(siirryt toiseen palveluun) nostavansa yritysverotusta 21 prosentista 28:aan kerätäkseen rahaa yli kahden tuhannen miljardin dollarin infrastruktuuri-investointeihin. Biden ajaa myös kansainvälistä, 21 prosentin minimiyritysverotusta.

    Lisää verotarkastuksia

    Strategiaan kuuluu myös verotarkastusten tehostaminen(siirryt toiseen palveluun). Veroviranomaiselle annetaan lisää valtuuksia sekä 80 miljardia dollaria (66 miljardia euroa) lisää resursseja seuraavien kymmenen vuoden aikana. Tavoitteena on saada 700 miljardia dollaria (579 miljardia euroa) lisää verotuloja.

    Tarkoitus on tehdä pistotarkastuksia aiempaa enemmän erityisesti korkeimpien tuloluokkien kansalaisille sekä muiden kuin osakeyhtiömuotoisten yritysten omistajille. Tällä hetkellä varakkaimmissa tuloluokissa vain muutama prosentti veroilmoituksista johtaa tarkempiin tarkastuksiin."

    Mahtaakohan käydä kuten JFK:lle?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi perhe ei puutu Stefun ongelmiin?

   Vaikka onkin suvun musta lammas ja häpäissyt kaikki niin silti, miksi suku ei halua auttaa häntä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2406
  2. Maisa lomalla yksin?

   Yhdessäkään kuvassa ei näy edes vilahdusta miehestä..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2070
  3. Joko Sofia löytää tänään uuden rakkaan

   On varmaan aika jättää entisen parisuhteen savuavat rauniot taakse ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nyt varakkaiden helsinkiläismiesten vaimojen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1152
  4. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   23
   1120
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   993
  Aihe