Ei minusta saada mormonia

Koska en voi uskoa, että Jumala olisi antanut puutteellisen Raamatun 1800 vuoden ajaksi ja sitten antanut henkilölle jota ei ole ollut edes koskaan olemassakaan täydennyksen ja korjauksen ja myöhemmin vielä korjannut sitä. Ei toki vaan Raamattu on täydellinen Jumalan sana mikä on kirjoitettu Pyhässä Hengessä.

Raamattu ei ole ristiriitainen vaan täydellinen ja oikea. Ei ole kahta luomiskertomusta vaan yksi. Kaksi ihmistä on luotu vain Adam ja Eeva. Vaikka tyhmät väittää että Adamilla olisi ollut vaimo ennen Eeva tuo tieto on väärä se on vain esim. kappala uskonnossa joka on väärennetty Raamatun luomiskertomuksesta. Raamatun luomiskertomusta ei ole kopioitu muista vaan muut ovat kopioitu Raamatusta. Mooses on luomiskertomuksen kirjoittaja Jumalan valtuuksin. Mooses kirjoitti Siinain autiomaassa eikä Mooses ole ollut kuin Egyptissä ja Siinailta ei saanut mennä Israeliin. Näin on tosi asia, että muut ovat Raamattua kopioineet. Myös syntiinlankeemus on huono asia, vaikka mormonit pitää sitä hyvänä asiana. E i saatanan voitto voi olla hyvä asia. Ja Jeesus voitti saatanan ristillä ja siitä alkoi tuhatvuotinen ajanjakso mille tulee loppu, kun Jeesus palaa takaisin.

Myös vedenpaisumus on todellinen se on todistettavissa ja jääkautta ei ole ollut vaan vedenpaisumus, Raamattu mainitsee syvyyden lähteet jo monta tuhatta vuotta sitten ja vasta viime vuosina on tiede todennut ne. Tiede tulee Raamatun jälkeen . Maailman kaikkeus on vain 6000 vuotta vanha. Esim. komeetat ei voi olla vanhempia. Vaikka tyhmät evoluutio satuihin uskovat kertovat jostain oodin pilvestä mitä he eivät voi sanoa missä se on.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syvyyden lähteet



      Raamatussa mainitaan syvyyden lähteet ensimmäisen kerran kohdassa 1. Moos. 7:11. Ne mainitaan ennen taivaan ikkunoita, mikä kuvaa joko tapahtumien keskinäistä merkitystä tai tapahtumien järjestystä.

      Kyseistä ilmausta käytetään ainoastaan tässä kohdassa, vastaavaa ilmausta käytetään kohdassa 1. Moos. 8:2, jossa se selvästikin tarkoittaa samaa asiaa. Kohdassa 1. Moos. 8:2 käytettyä ilmausta käytetään myös jakeessa Sananl. 8:28, jossa sen merkitys ei ole selvä. ”Suuri syvyys” mainitaan lisäksi kolme kertaa: Jes. 51:10, jossa se viittaa selvästi mereen; Aam. 7:4, jossa Jumalan tuomion tuli kuivaa suuren syvyyden eli todennäköisesti meren, ja psalmi 36:6, jossa sitä käytetään metaforana Jumalan oikeudesta ja tuomiosta. ”Syvyys”-ilmausta on käytetty useammin, ja se tavallisesti viittaa meriin (esim. 1. Moos. 1:2, Job. 38:30, 41:32, Ps. 42:7, 104:6, Jes. 51:10, 63:13, Hes. 26:19, Joona 2:3), mutta joskus myös maanalaisiin vesilähteisiin (Hes. 31:4,15). Heprean sana ”mayan”, joka on käännetty ”lähteiksi” tarkoittaa ”lähdettä” tai ”kaivoa” (Strong’s Concordance).

      Syvyyden lähteet ovat todennäköisesti meren- tai maanalaisia vesilähteitä. Vedenpaisumuksen yhteydessä ne voivat tarkoittaa molempia.

      Jos syvyyden lähteet ovat vesien pääasiallinen lähde, niiden on täytynyt olla hyvin suuri veden lähde. Jotkut ovat ehdottaneet, että kun Jumala luomisviikon kolmantena päivänä saattoi kuivan maan näkyviin vesien alta, osa maan peittäneistä vesistä jäi maan alle ja sisään.1

      1. Moos. 7:11 sanoo, että tulvan alkaessa syvyyden lähteet puhkesivat, mikä todennäköisesti viittaa vedenpurkaukseen suurten halkeamien läpi niin maalla kuin meressäkin. Paineessa olleet vedet purkautuivat esiin katastrofaalisin seurauksin. Nykyisissä sedimenttikivikerrostumissa on monia kerrostumia, joissa on siellä täällä tuliperäisiä kiviä – kerrostumissa, jotka ovat aivan ilmeisesti muodostuneet vedenpaisumuksen aikana. Syvyyden lähteiden purkautumisen yhteydessä tuliperäinen toiminta oli myös hyvin todennäköisesti vilkasta suurten vesimassojen purkautuessa maan päälle. Mielenkiintoista on myös, että nykyään noin 70% tulivuorten sylkemästä aineesta on vettä tyypillisesti höyrynä.

      Katastrofipohjaisen laattatektoniikkamallin kehittäjät2 ovat ehdottaneet mallissaan, että vedenpaisumuksen alussa meren pohja kohosi nopeasti jopa 2000 metriä litosfäärilaattojen horisontaalisen liikkeen kiihtymisen aiheuttaman lämpötilan nousun takia. Tämä olisi roiskuttanut merivettä maalle ja aiheuttanut massiivisen tulvimisen – ehkäpä juuri sitä, mitä on osuvasti kuvattu ”syvyyden lähteiden” puhkeamisena.

      • "10 000 vuotta????
        Maailma on ollut olemassa noin 6000 vuotta!

        Joka sanoo maan olevan miljardeja vuosi selittäköön monta asiaa. Miksi meren suolaisuus o todella alhainen? Miksi on magneettisuus vielä todella suuri?

        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA
        Linnunrata-galaksimme tähdet kiertävät keskuksensa ympäri erilaisilla nopeuksilla, sisimpien kiertäessä ulompia nopeammin. Keskimääräinen kiertonopeus on niin suuri, että jos galaksimme olisi enemmän kuin muutama sata miljoonaa vuotta vanha, sen pitäisi olla muodoltaan kiekkomainen eikä nykyisen kaltainen kierteisgalaksi. Linnunradan oletetaan kuitenkin olevan vähintään 10 miljardia vuotta vanha. Tämä 'winding-up' -ongelma on tunnettu jo noin 50 vuotta ja sen selittämiseksi on laadittu useita teorioita, jotka on hylätty yksi toisensa jälkeen. Viimeisinkin teoria sisältää käsitteellisiä ongelmia ja mielivaltaisia päätelmiä, jotka uudempi tutkimus on kyseenalaistanut. Sama ongelma koskee monia muitakin galakseja.

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ
        Tähtitieteellisten havaintojen mukaan Linnunradan kaltaisessa galaksissa tapahtuu yksi supernova-räjähdys noin 25 vuodessa. Räjähdyksessä syntyneet kaasu- ja pölyjäänteet leviävät nopeasti, mutta ovat kuitenkin nähtävissä (yleisen käsityksen mukaan) yli miljoona vuotta. Ongelma on siinä, että näitä jäänteitä on havaittu ainoastaan noin 200:sta supernovasta, mihin määrään olisi tarvittu vain noin 7000 vuotta.

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI
        Teorioiden mukaan komeetat ovat syntyneet samanaikaisesti aurinkokunnan kanssa, eli noin 5 miljardia vuotta sitten. Kiertoratansa toisessa ääripisteessä ne tulevat hyvin lähelle Aurinkoa ja menettävät joka kerta niin suuren osan materiastaan ('pyrstö'), että voisivat säilyä korkeintaan 100 000 vuotta. Monille komeetoille on mittauksissa saatu iäksi vähemmän kuin 10 000 vuotta. Tätä ristiriitaa on yritetty selittää mm. olettamalla, että komeetat ovat peräisin jostain Pluton kiertoradan tuolla puolen olevasta 'Oortin pilvestä' (josta ei kuitenkaan ole objektiivisia havaintoja) tai että jotkin tähtien ja planeettojen väliset gravitationaaliset vuorovaikutukset voisivat tuottaa niitä. On myös puhuttu Pluton takaisesta ns. Kuiperin vyöhykkeestä oletettuna komeettalähteenä. Tällä alueella tiedetään olevan joitakin asteroidien kokoisia jääpitoisia möhkäleitä, mutta ne eivät ratkaise ongelmaa, sillä tämä Kuiperin vyöhyke olisi hyvin pian tyhjentynyt komeetoista, ellei se saisi täydennystä oletetusta Oortin pilvestä.

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA
        Vesi ja tuulet kuljettavat vuosittain noin 20 miljardia tonnia pölyä ja sekalaista maa- ainesta mantereilta mereen, missä ne vähitellen muotoutuvat löyhästä mudasta kiinteäksi kivimäiseksi kerrostumaksi. Näiden sedimenttien keskimääräinen syvyys koko merialueella on alle 400 metriä. Ainoa seikka, mikä olennaisesti voisi häiritä tätä kerrostumista, on mannerlaattojen liike. Hitaasti liikkuessaan laatat kuljettavat jonkin verran sedimenttiä mukanaan. Tieteellisessä kirjallisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan sedimenttiä voisi tämän prosessin myötä poistua noin miljardi tonnia vuodessa. Loput 19 miljardia tonnia tonnia olisivat sitten aikojen myötä vuosittain kertyneet meren pohjaan. Tällä nopeudella nykyisten kerrostumien muodostumiseen olisi kulunut vähemmän kuin 12 miljoonaa vuotta. Jos kerrostumista olisi tapahtunut oletetut 3 miljardia vuotta, meren pohjassa pitäisi olla massiivisia, kymmenien kilometrien vahvuisia sedimenttikerrostumia. Niitä ei kuitenkaan ole. Sen sijaan kerrostumien vahvuudet sopivat hyvin yhteen n. 5000 vuotta sitten tapahtuneen vedenpaisumuksen kanssa.

        Vesi ja tuulet kuljettavat maa-aineksia mereen paljon nopeammin kuin mitä mannerlaattojen liike ehtii sitä poistamaan.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN
        Joet ja muut lähteet kuljettavat meriin vuosittain yli 450 tonnia natriumia, joka, kuten tunnettua, on ruokasuolan toinen komponentti. Vaikka merisuolaa kerätään suuria määriä, sen seurauksena poistuu vain 27% vuosittaisesta kertymästä. Ellei merivedessä aluksi ollut lainkaan suolaa, nykyisen suolapitoisuuden kertymiseen olisi riittänyt vähemmän kuin 42 miljoonaa vuotta, mikä on oleellisesti vähemmän kuin yleisen käsityksen mukaiset 3 miljardia vuotta. Tätä ristiriitaa on yritetty selittää olettamalla suolan kertymisen olleen ennen vähäisempää tai sen hävikin jostain syystä suurempaa. Parhaimmillaankin laskelmat ovat kuitenkin antaneet suolapitoisuuden maksimaaliseksi kertymäajaksi vain 62 miljoonaa vuotta. Monet laskelmat ovat antaneet vielä huomattavasti pienempiä arvoja.

        Kun mitattiin laavakiven ikää. Tuli ensin iäksi 350000 vuotta. Toisella mittauksella tuli iäksi kaksinkertainen luku 900000 vuotta. Kolmannella tuli iäksi 1700000 vuotta. Ja neljännellä 2800000 vuotta. Mikä on oikea? Tämän oikea ikä on vain 10 vuotta vanha ST. Helens tulivuoripurkauksesta tullutta laavakiveä.


      • Arto777 kirjoitti:

        "10 000 vuotta????
        Maailma on ollut olemassa noin 6000 vuotta!

        Joka sanoo maan olevan miljardeja vuosi selittäköön monta asiaa. Miksi meren suolaisuus o todella alhainen? Miksi on magneettisuus vielä todella suuri?

        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA
        Linnunrata-galaksimme tähdet kiertävät keskuksensa ympäri erilaisilla nopeuksilla, sisimpien kiertäessä ulompia nopeammin. Keskimääräinen kiertonopeus on niin suuri, että jos galaksimme olisi enemmän kuin muutama sata miljoonaa vuotta vanha, sen pitäisi olla muodoltaan kiekkomainen eikä nykyisen kaltainen kierteisgalaksi. Linnunradan oletetaan kuitenkin olevan vähintään 10 miljardia vuotta vanha. Tämä 'winding-up' -ongelma on tunnettu jo noin 50 vuotta ja sen selittämiseksi on laadittu useita teorioita, jotka on hylätty yksi toisensa jälkeen. Viimeisinkin teoria sisältää käsitteellisiä ongelmia ja mielivaltaisia päätelmiä, jotka uudempi tutkimus on kyseenalaistanut. Sama ongelma koskee monia muitakin galakseja.

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ
        Tähtitieteellisten havaintojen mukaan Linnunradan kaltaisessa galaksissa tapahtuu yksi supernova-räjähdys noin 25 vuodessa. Räjähdyksessä syntyneet kaasu- ja pölyjäänteet leviävät nopeasti, mutta ovat kuitenkin nähtävissä (yleisen käsityksen mukaan) yli miljoona vuotta. Ongelma on siinä, että näitä jäänteitä on havaittu ainoastaan noin 200:sta supernovasta, mihin määrään olisi tarvittu vain noin 7000 vuotta.

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI
        Teorioiden mukaan komeetat ovat syntyneet samanaikaisesti aurinkokunnan kanssa, eli noin 5 miljardia vuotta sitten. Kiertoratansa toisessa ääripisteessä ne tulevat hyvin lähelle Aurinkoa ja menettävät joka kerta niin suuren osan materiastaan ('pyrstö'), että voisivat säilyä korkeintaan 100 000 vuotta. Monille komeetoille on mittauksissa saatu iäksi vähemmän kuin 10 000 vuotta. Tätä ristiriitaa on yritetty selittää mm. olettamalla, että komeetat ovat peräisin jostain Pluton kiertoradan tuolla puolen olevasta 'Oortin pilvestä' (josta ei kuitenkaan ole objektiivisia havaintoja) tai että jotkin tähtien ja planeettojen väliset gravitationaaliset vuorovaikutukset voisivat tuottaa niitä. On myös puhuttu Pluton takaisesta ns. Kuiperin vyöhykkeestä oletettuna komeettalähteenä. Tällä alueella tiedetään olevan joitakin asteroidien kokoisia jääpitoisia möhkäleitä, mutta ne eivät ratkaise ongelmaa, sillä tämä Kuiperin vyöhyke olisi hyvin pian tyhjentynyt komeetoista, ellei se saisi täydennystä oletetusta Oortin pilvestä.

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA
        Vesi ja tuulet kuljettavat vuosittain noin 20 miljardia tonnia pölyä ja sekalaista maa- ainesta mantereilta mereen, missä ne vähitellen muotoutuvat löyhästä mudasta kiinteäksi kivimäiseksi kerrostumaksi. Näiden sedimenttien keskimääräinen syvyys koko merialueella on alle 400 metriä. Ainoa seikka, mikä olennaisesti voisi häiritä tätä kerrostumista, on mannerlaattojen liike. Hitaasti liikkuessaan laatat kuljettavat jonkin verran sedimenttiä mukanaan. Tieteellisessä kirjallisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan sedimenttiä voisi tämän prosessin myötä poistua noin miljardi tonnia vuodessa. Loput 19 miljardia tonnia tonnia olisivat sitten aikojen myötä vuosittain kertyneet meren pohjaan. Tällä nopeudella nykyisten kerrostumien muodostumiseen olisi kulunut vähemmän kuin 12 miljoonaa vuotta. Jos kerrostumista olisi tapahtunut oletetut 3 miljardia vuotta, meren pohjassa pitäisi olla massiivisia, kymmenien kilometrien vahvuisia sedimenttikerrostumia. Niitä ei kuitenkaan ole. Sen sijaan kerrostumien vahvuudet sopivat hyvin yhteen n. 5000 vuotta sitten tapahtuneen vedenpaisumuksen kanssa.

        Vesi ja tuulet kuljettavat maa-aineksia mereen paljon nopeammin kuin mitä mannerlaattojen liike ehtii sitä poistamaan.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN
        Joet ja muut lähteet kuljettavat meriin vuosittain yli 450 tonnia natriumia, joka, kuten tunnettua, on ruokasuolan toinen komponentti. Vaikka merisuolaa kerätään suuria määriä, sen seurauksena poistuu vain 27% vuosittaisesta kertymästä. Ellei merivedessä aluksi ollut lainkaan suolaa, nykyisen suolapitoisuuden kertymiseen olisi riittänyt vähemmän kuin 42 miljoonaa vuotta, mikä on oleellisesti vähemmän kuin yleisen käsityksen mukaiset 3 miljardia vuotta. Tätä ristiriitaa on yritetty selittää olettamalla suolan kertymisen olleen ennen vähäisempää tai sen hävikin jostain syystä suurempaa. Parhaimmillaankin laskelmat ovat kuitenkin antaneet suolapitoisuuden maksimaaliseksi kertymäajaksi vain 62 miljoonaa vuotta. Monet laskelmat ovat antaneet vielä huomattavasti pienempiä arvoja.

        Kun mitattiin laavakiven ikää. Tuli ensin iäksi 350000 vuotta. Toisella mittauksella tuli iäksi kaksinkertainen luku 900000 vuotta. Kolmannella tuli iäksi 1700000 vuotta. Ja neljännellä 2800000 vuotta. Mikä on oikea? Tämän oikea ikä on vain 10 vuotta vanha ST. Helens tulivuoripurkauksesta tullutta laavakiveä.

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI
        Monet tutkijat ovat panneet merkille, että maapallon magneettikenttä ("dipoli" ja "ei-dipoli") on heikkenemässä. Kentän voimakkuuden puoliintumisajaksi on saatu 1465 (± 165) vuotta. Siinä on todettu myös olleen ajoittaista vaihtelua. Koska maapallon iän uskotaan olevan lähes 5 miljardia vuotta, on joistakin merkeistä päätelty, että magneettikentän napaisuus olisi vaihtunut useaankin kertaan. Ei kuitenkaan tiedetä, mikä tämän ilmiön saisi aikaan, joskin tiettyjä hypoteeseja siitä on esitetty.On myös olemassa selkeä kreationistinen teoria, mikä selittää ehkä paremmin magneettikenttään liittyvät ominaisuudet, kuten sen synnyn, äkilliset muutokset tiettyinä aikoina ja niiden jälkeisen tasaisen voimakkuuden vähenemisen. Teoria perustuu paleomagnetismiin, historialliseen ja nykyiseen tutkimustietoon ja varsinkin äkillisiä muutoksia koskeviin todisteisiin. Sen keskeinen tulos on, että magneettikentän kokonaisenergia on aina heikentynyt vähintäänkin nykyisellä nopeudellaan. Tällä perusteella sen ikä olisi korkeintaan 20 000 vuotta.

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI
        Monilla vuoristoalueilla voi nähdä kilometrienkin vahvuisia, hyvin voimakkaasti taipuneita kalliokerrostumia. Perinteisen geologisen aikataulun mukaan nämä kalliot ovat syntyneet syvyyksien kovassa paineessa satojen miljoonien vuosien kuluessa ja vähitellen saaneet nykyisen muotonsa. Tämän käsityksen kanssa ristiriidassa on se, että taipumakohdat eivät useinkaan ole lainkaan murtuneet, niin kuin olettaisi tapahtuvan kovassa kalliossa. Tämä viittaa selvästi siihen, että taipumisen on täytynyt tapahtua ennen kallioiden kovettumista eli enintään muutama tuhat vuotta niiden muodostumisen jälkeen.

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI
        Luonnon radioaktiivisuus, mutaatiot ja muut rappeuttavat tekijät huonontavat DNA:ta ja muuta biologista materiaalia nopeasti. Äskettäiset mitokondrionaaliseen DNA:han kohdistuneet mittaukset ovat saaneet tutkijat korjaamaan 'mitokondrionaalisen Eevan' eli nykyihmisen laskennallisen esiäidin ikää teoreettisesta 200 000 vuodesta alimmillaan jopa 6 000 vuoteen. DNA-asiantuntijat katsovat, ettei DNA:ta ole voinut esiintyä luonnossa 10 000 vuotta kauemmin. Se seikka, että DNA:n osasia on löytynyt mm. neanderthalilaisten luista, meripihkaan säilöytyneistä hyönteisistä, dinosaurusten fossiileista ja 250 miljoonan vuoden ikäisiksi oletetuista bakteereista, viittaa siihen, etteivät ne olekaan niin vanhoja kuin on uskottu. Tutkijoita ovat hämmentäneet myös dinosauruksen jäännöksistä löytyneet verisolut ja pehmeiden kudosten jäänteet. Kaikesta päätellen perinteiset arviot niiden iästä ovat pahasti pielessä.

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI
        Radioaktiivinen säteily muodostaa kallioiden mineraalikiteisiin ns. halorenkaita. Ne ovat ikään kuin fossiilisia todisteita radioaktiivisesta hajoamisesta. Polonium- halorenkaat osoittavat mm. , että Colorado-laatan Jura-, Trias- ja Eoseenikauden kerrostumat ovat syntyneet vain muutamien kuukausien välein, ei satojen miljoonien vuosien kuluessa, kuten on oletettu.

        Mitähän tuohon idiootti tyhmä apina yrittää vastata?? Korostan YRITTÄÄ ei vastaa


      • Annapa tutkijoiden nimiä, että kuka sanoo ja mitä! Ketkä ovat mainitsemasi katastrofiperäisen laattatektoniikkamallin kehittäjät? Onko tuo aimin lainaamasi UFO-tutkija mukana?...


      • Arto777 kirjoitti:

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI
        Monet tutkijat ovat panneet merkille, että maapallon magneettikenttä ("dipoli" ja "ei-dipoli") on heikkenemässä. Kentän voimakkuuden puoliintumisajaksi on saatu 1465 (± 165) vuotta. Siinä on todettu myös olleen ajoittaista vaihtelua. Koska maapallon iän uskotaan olevan lähes 5 miljardia vuotta, on joistakin merkeistä päätelty, että magneettikentän napaisuus olisi vaihtunut useaankin kertaan. Ei kuitenkaan tiedetä, mikä tämän ilmiön saisi aikaan, joskin tiettyjä hypoteeseja siitä on esitetty.On myös olemassa selkeä kreationistinen teoria, mikä selittää ehkä paremmin magneettikenttään liittyvät ominaisuudet, kuten sen synnyn, äkilliset muutokset tiettyinä aikoina ja niiden jälkeisen tasaisen voimakkuuden vähenemisen. Teoria perustuu paleomagnetismiin, historialliseen ja nykyiseen tutkimustietoon ja varsinkin äkillisiä muutoksia koskeviin todisteisiin. Sen keskeinen tulos on, että magneettikentän kokonaisenergia on aina heikentynyt vähintäänkin nykyisellä nopeudellaan. Tällä perusteella sen ikä olisi korkeintaan 20 000 vuotta.

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI
        Monilla vuoristoalueilla voi nähdä kilometrienkin vahvuisia, hyvin voimakkaasti taipuneita kalliokerrostumia. Perinteisen geologisen aikataulun mukaan nämä kalliot ovat syntyneet syvyyksien kovassa paineessa satojen miljoonien vuosien kuluessa ja vähitellen saaneet nykyisen muotonsa. Tämän käsityksen kanssa ristiriidassa on se, että taipumakohdat eivät useinkaan ole lainkaan murtuneet, niin kuin olettaisi tapahtuvan kovassa kalliossa. Tämä viittaa selvästi siihen, että taipumisen on täytynyt tapahtua ennen kallioiden kovettumista eli enintään muutama tuhat vuotta niiden muodostumisen jälkeen.

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI
        Luonnon radioaktiivisuus, mutaatiot ja muut rappeuttavat tekijät huonontavat DNA:ta ja muuta biologista materiaalia nopeasti. Äskettäiset mitokondrionaaliseen DNA:han kohdistuneet mittaukset ovat saaneet tutkijat korjaamaan 'mitokondrionaalisen Eevan' eli nykyihmisen laskennallisen esiäidin ikää teoreettisesta 200 000 vuodesta alimmillaan jopa 6 000 vuoteen. DNA-asiantuntijat katsovat, ettei DNA:ta ole voinut esiintyä luonnossa 10 000 vuotta kauemmin. Se seikka, että DNA:n osasia on löytynyt mm. neanderthalilaisten luista, meripihkaan säilöytyneistä hyönteisistä, dinosaurusten fossiileista ja 250 miljoonan vuoden ikäisiksi oletetuista bakteereista, viittaa siihen, etteivät ne olekaan niin vanhoja kuin on uskottu. Tutkijoita ovat hämmentäneet myös dinosauruksen jäännöksistä löytyneet verisolut ja pehmeiden kudosten jäänteet. Kaikesta päätellen perinteiset arviot niiden iästä ovat pahasti pielessä.

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI
        Radioaktiivinen säteily muodostaa kallioiden mineraalikiteisiin ns. halorenkaita. Ne ovat ikään kuin fossiilisia todisteita radioaktiivisesta hajoamisesta. Polonium- halorenkaat osoittavat mm. , että Colorado-laatan Jura-, Trias- ja Eoseenikauden kerrostumat ovat syntyneet vain muutamien kuukausien välein, ei satojen miljoonien vuosien kuluessa, kuten on oletettu.

        Mitähän tuohon idiootti tyhmä apina yrittää vastata?? Korostan YRITTÄÄ ei vastaa

        Mainitsepa niiden DNA-asiantuntijoiden nimet, jotka katsovat, ettei 10 000 vuotta vanhempaa DNA:ta voi olla olemassa. Ei kai taas se UFO-tutkija?

        Lähdetään siitä liikkeelle. Kun vastaat siihen, voidaan käydä läpi enemmänkin väitteitäsi.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI
        Monet tutkijat ovat panneet merkille, että maapallon magneettikenttä ("dipoli" ja "ei-dipoli") on heikkenemässä. Kentän voimakkuuden puoliintumisajaksi on saatu 1465 (± 165) vuotta. Siinä on todettu myös olleen ajoittaista vaihtelua. Koska maapallon iän uskotaan olevan lähes 5 miljardia vuotta, on joistakin merkeistä päätelty, että magneettikentän napaisuus olisi vaihtunut useaankin kertaan. Ei kuitenkaan tiedetä, mikä tämän ilmiön saisi aikaan, joskin tiettyjä hypoteeseja siitä on esitetty.On myös olemassa selkeä kreationistinen teoria, mikä selittää ehkä paremmin magneettikenttään liittyvät ominaisuudet, kuten sen synnyn, äkilliset muutokset tiettyinä aikoina ja niiden jälkeisen tasaisen voimakkuuden vähenemisen. Teoria perustuu paleomagnetismiin, historialliseen ja nykyiseen tutkimustietoon ja varsinkin äkillisiä muutoksia koskeviin todisteisiin. Sen keskeinen tulos on, että magneettikentän kokonaisenergia on aina heikentynyt vähintäänkin nykyisellä nopeudellaan. Tällä perusteella sen ikä olisi korkeintaan 20 000 vuotta.

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI
        Monilla vuoristoalueilla voi nähdä kilometrienkin vahvuisia, hyvin voimakkaasti taipuneita kalliokerrostumia. Perinteisen geologisen aikataulun mukaan nämä kalliot ovat syntyneet syvyyksien kovassa paineessa satojen miljoonien vuosien kuluessa ja vähitellen saaneet nykyisen muotonsa. Tämän käsityksen kanssa ristiriidassa on se, että taipumakohdat eivät useinkaan ole lainkaan murtuneet, niin kuin olettaisi tapahtuvan kovassa kalliossa. Tämä viittaa selvästi siihen, että taipumisen on täytynyt tapahtua ennen kallioiden kovettumista eli enintään muutama tuhat vuotta niiden muodostumisen jälkeen.

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI
        Luonnon radioaktiivisuus, mutaatiot ja muut rappeuttavat tekijät huonontavat DNA:ta ja muuta biologista materiaalia nopeasti. Äskettäiset mitokondrionaaliseen DNA:han kohdistuneet mittaukset ovat saaneet tutkijat korjaamaan 'mitokondrionaalisen Eevan' eli nykyihmisen laskennallisen esiäidin ikää teoreettisesta 200 000 vuodesta alimmillaan jopa 6 000 vuoteen. DNA-asiantuntijat katsovat, ettei DNA:ta ole voinut esiintyä luonnossa 10 000 vuotta kauemmin. Se seikka, että DNA:n osasia on löytynyt mm. neanderthalilaisten luista, meripihkaan säilöytyneistä hyönteisistä, dinosaurusten fossiileista ja 250 miljoonan vuoden ikäisiksi oletetuista bakteereista, viittaa siihen, etteivät ne olekaan niin vanhoja kuin on uskottu. Tutkijoita ovat hämmentäneet myös dinosauruksen jäännöksistä löytyneet verisolut ja pehmeiden kudosten jäänteet. Kaikesta päätellen perinteiset arviot niiden iästä ovat pahasti pielessä.

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI
        Radioaktiivinen säteily muodostaa kallioiden mineraalikiteisiin ns. halorenkaita. Ne ovat ikään kuin fossiilisia todisteita radioaktiivisesta hajoamisesta. Polonium- halorenkaat osoittavat mm. , että Colorado-laatan Jura-, Trias- ja Eoseenikauden kerrostumat ovat syntyneet vain muutamien kuukausien välein, ei satojen miljoonien vuosien kuluessa, kuten on oletettu.

        Mitähän tuohon idiootti tyhmä apina yrittää vastata?? Korostan YRITTÄÄ ei vastaa

        Katsokaa kuin idiootti tyhmällä apinalla on aikaa seurata nettiä!!!!

        Se on työtön koska apinat ei käy työssä. Hankisi elämän eikä sekoittaisi täällä toisten keskusteluja


        Miksi ei mene rannalle näin hienona päivänä ja ota auringosta D - Vitamiinia kun sitä ilmaiseksi saa auringosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Katsokaa kuin idiootti tyhmällä apinalla on aikaa seurata nettiä!!!!

        Se on työtön koska apinat ei käy työssä. Hankisi elämän eikä sekoittaisi täällä toisten keskusteluja


        Miksi ei mene rannalle näin hienona päivänä ja ota auringosta D - Vitamiinia kun sitä ilmaiseksi saa auringosta.

        Ulkonakin voi käyttää nettiä. Harmi, että et edes sitä tiedä.

        Muista siellä rannalla ottaa sitä D-vitamiina varjossa, sellaisessa paikassa mihin aurinko on paistanut aiemmin. Silloin vältyt haitalliselta säteilyltä, mutta saat niitä D-vitamiinimolekyylejä, jotka tulevat fysiikanlakien vuoksi jälkijunassa, koska eihän aine voi liikkua valonnopeudella. Kiäh, kiäh, kiäh...


    • Raamattu siis ei mielstäsi ole puutteellinen. Totteletko sitä kohtaa, missä käsketään tappaa homot?

    • Miksi valehtelet, että luomiskertomuksia on vain yksi? Niitähän on kaksi keskenään ristiriitaista mm. luomisjärjestyksen suhteen. Toinen on Pappiskirjasta, toinen on Jahvistilähteestä. Ja Raamatustahan on sensuroitu Aatamin ensimmäinen vaimo , Lilith; pois, mutta juutalaisissa kirjoituksissa hän on mukana, mm. Toorassa.

    • Ihmisen aikana sattunut koko maailman kattanut vedenpaisumus on tietenkin satua. Se on peräisin itseään vanhemmista lähteistä, mm. Gilgames-eepoksesta. Samoin kuin luomiskertomus, myös vedenpaisumuskertomus on kooste kahdesta lähteestä: Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä. Siinäkin on selviä ristiriitoja mm. tulvan keston ja eläinten määrän suhteen.

    • Nyt sentään mainitsit mormonismin edes otskiossa, mutta et muuten. Olet väärällä palstalla.

    • Anonyymi

      Hyvin saadaan. Mormonin vanhemmat miehet opettavat nuoret pojat houkutuksien kautta. Saadaan jäsen homoseksuaalisuuden kautta palvelemaan vanhempia mormonimiehiä. Olen nähnyt monta todistusta filmiltä.

    • Ei sinun mormoniksi kannata ryhtyäkään. Ei siitä olisi mitään hyötyä. Olisit edelleen homousfoobikko, mutta hyäksyisit pikkutyttöjen moninainnit.

    • Anonyymi
      • Ei ole ollut olemassa kuvat ovat muista henkilöistä


      • Arto777 kirjoitti:

        Ei ole ollut olemassa kuvat ovat muista henkilöistä

        Myös mohamedia ei ole ollut olemassa ja molemmat mormoni ja muslimit ovat syntyneet samanlailla.


      • Arto777 kirjoitti:

        Myös mohamedia ei ole ollut olemassa ja molemmat mormoni ja muslimit ovat syntyneet samanlailla.

        Olet kyllä todellinen hörhö. Hämäännyin niin, että painoin vahingossa tykkäystä. Kyllä sekä Muhammede että Smith ovat historiallisia henkilöitä ja hyvin suurella todennäköisyydellä myöskin Jeesus.


    • Ihmettelen mistä kohtaa Raamattua joku löytää toisen luomiskertomuksen? Ei ole Psalmi 104.

      Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa ja ensimmäisessä luvussa on Jumalan luoma kuudessa päivässä ja ihminen luotiin 6 päivänä molemmat Adam ja Eeva. Toisessa luvussa kerrotaan tarkemmin miehen ja naisen luominen.

      • Selvästi kaksi eri tarinaa, joissa on erilainen luomisjärjestyskin. Ensin tehdään kaikki tietyssä (hassussa) järjestyksessä kuudessa päivässä, kuudentena päivänä ihminen. Sitten seitsemäs päivä on lepopäivä. Asiahan on silta osin jo valmis.

        Mutta sitten kaikki alkaakin alusta uudelleen 1. Moos 2:5. koska alkaa toinen luomiskertomus, jossa ihminen tehdään ennen kasveja ja eläimiä. Ja ihminen on yksikseen, vaikka aiemmassa luotiin kaksikin ihmistä kerralla, mies ja nainen. Mies (Aatami) on nyt yksin, kun ei löytynyt SOPIVAA (tasa-arvoinen Lilith ei ollut sopiva): "Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen." Sitten tehtiin Eeva, ei maan tomusta vaan Aatamin kylkiluusta.


    • Anonyymi

      Jos luet Tom Hollandin kirjoja saat paljon infoa (Kirja nimeltä In the shadow of the sword). Kyllä M on ollut, suurin osa ajattelee, olemassa, mutta minkälainen hän oli niin siitä on niin paljon kertomuksia joita kerättiin vasta 50-200 vuotta hänen kuolemansa jälkeen ja niistä kertomuksista tuhottiin noin 95% jotta saataisiin yhtenäinen kertomus (joku voi verrata sitä raamatun kaanoniin - mutta niitämyöhäisempiä kertomuksia ein tuhottu, koska niitä ei seurakunnisa käytetty), ja myös myöhemmät hadithit vastaa monet kysymyksiin jotka olivat vireillä myöhemmiltäö ajoilta - eli ilmeisesti ovat tehty jotta löytyisi auktoriteetti päättelemään miten toimia. Näin siis akteemisissa pirreisää on tutkitt yli 30 vuotta Saksassa ja sitten mös Englannissa j .n.e , ja kaikki on niin myöhäiseltä ajalta. Mutta aikaisimmat ilmeisesti häneen viittavat kirtjalliset tiedot puhuvat miehestä jotka kristityt pitivät vääränä profeettana (ainakin yksi kirjallinen viesti - mutta ei mikään nimi) ja toine viittaus o mieheen jota kutsutaan Arabien kuninkaaksi, hän oli siis johtohenkilö ja johti myös armeijaa. Vuonna 691-692 tuli raha missä mainitaan Allah ja että Muhammed on hänen profeettansa. Sitä ilmeisesti antoi valnmista sam henkilö joka rakennutti Jerusalemissa moskeijan.

      Asioista puhutaan akateemisissa piireissä. Mutta on kovin arkaluontoinen ja kuulostaa hirveältä niistä jotk eivät ole tällaisesta aikaisemmin kuulleet ja tietinkin jos on harras uskovainen joka on täysin luottanut siihen että kaikki mitä on kirjoitettu on alkuperäistä ja vanhaa. Asia on vaan niin että nämä asiat ovat uskon asioita. Kalifiit päättivät että näin oli. Avoin historia on kuitenkin myös Muslimien parissa että Kalifeista ainakin, kaksi ensimmäisistä murhattiin ja sitten oli se Alin tapaus josta sitten synyi Shiia-lohko

      Eli, oli sekavia aikoja ja dokumentteja ei ole varhaisista ajoista. vanhimmat alkutekstiin viittaavat tekstilöydöt ovat vanhoja kristillisten eriseurojen vähän kerettiläisiä runoja ja löytyy myös kreikkalaisia kertomuksia. Islamin teologit kuitenkin pikkuhiljaa kävivät läpi kaikkia löydöksiään ja perustivat opin josta siiten oltiin yhtä mieltä ja kaikki eri suunnat melkein prikulleen hyväksyvät että koraanin tulo oli suora ilmoitus jonka Muhammed saneli kirjoittajalle koska itse ei osannut lukea eikä kirjoittaa. Mutta nämäkin tiedot ovat myöhäisempiä, eli ihan täysin varmaa todistetta tästä ei ole jos puhutaan tieteellisestä varmuudesta joka perustuu kirjallisiin dokumentteihin joita on siltä ajalta. Jotkut nykyajan teologit islamin parissa sanovat että tietysti Allah on voinut sanella tai antaa Muhamedille kertomuksia joita on myös joissakin kristillisissä rukouksissa tai kreikkalaisten taruissa. Koska jos Allah sanoo jotain niin hän sanoo totuuden ja oikaisee vanhoja asioita tai vahvistaa ne jotka ovat oikein. Tähänhän perustuu myös se että Koraani muuttaa joitakin asioita Abrahamin elämässä j n e. Mutta siis tämä kaikki tuli oppiin, eli muslimi uskoo ja on pakko uskoa kaikki joka koraanissa on, ja luottavat, jos tietävät miten se koottiin, että kalifit ja teologit tekivät oikeita päätöksi kun ne päättivät mitä todella om Muhammedin elämästä aitoa - eli hadithit (Al-Bukhari varsinkin) ja että kaikki Koraanin tekstit ovat juuri ne oikeat. Mutta jos vertaa aikaisempia Koraaneja niin minun nähdäkseni niissä on eroja (ja viimesin auktorisoitu arabinkielinen olisi 1900-luvun ajalta - eli ei niin vanha). Kaikki ja lisää TomHollandin kirjassa jossa on viittauksia niin 1000 lähteeseen!

      Hyvä. Myös tuo että Muhammed ei olisi osannut lukea tai kirjoittaa lepää kokonaan olettamuksiin että ne jotka näin päättivät kertoivat totuuden. Mitään sen ajan todisteita ei ole. Mutta jos hän ei osannut lukea, niin voidaan sanoa etä hän ei ole lukenut kreikkalista kirjallisuutta tai joiudenkin lahkojen runoja tai Raamattua. Mutta toisaalt hänhän on voinut kuulla julistusta tai kuuulla rukouksia j n e.
      Kauhea tämä enter joku aina lähettää eteenpäin (postittaa) eikä voi viedä tekstiä sillä tavalla uudella riville! No, siis tämä kaikki on HYVIN arkaluontoista, ja melkein vain eurooppalaiset ja länsimaalaiset historian ja uskonnontieteen tutkijat j n e keskustelevat tästä ainakaan yleisesti tai julkisesti. Kaksi turkkilaista tutkijaa jotka ovat muslimeja ovat kuitenkin myös katsoneet ja tutkineet joitakin vanhoja tekstejä joita on sanottu olevan vanhaa koraania mutta ovatkin vielä vanhempia ja ovat 400-500 luvuilta ja sisältää osa kerettiläistä kristillistä rukousta tai hymniä. Tällaisia uutisia.

    • Anonyymi

      Ehkä parempi niin. Oikein kauhulla ajattelen, että pitäisit puhetta sakramenttikokouksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2796
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      98
      2103
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe