Ihmettelen ihan kauheasti

Anonyymi

Miten jotkut pystyvät uskomaan, että puhuva käärme ja jostain hedelmäpuusta syöminen voisivat aiheuttaa koko ihmiskunnalle hirmuisen seuraamuksen. Minulle ei varastettujen omenoiden syöminen ole aiheuttanut muuta kuin hiukka pierua.

34

449

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lilith juonitteli Jumalaa vastaan käärmeistä tehtyyn nahka-asuun pukeutuen.
   Erittäin mahdollista.
   😁

  • Anonyymi

   Ei ole niin typerää tarinaa, etteikö joku voisi uskoa siihen.

   • Anonyymi

    Joku?
    Miljardeja jos lasketaan taivaaseen ja helvettiin joutuneet kuolleetkin!
    😁


   • Anonyymi

    Totta. Typeryksiä riittää.


  • Anonyymi

   Raamatun luomismyytit ovat kuvakieltä, jonka sanoma avautuu vain valaistuille - harvoille valituille ja pyhille.

   • Anonyymi

    Yhdestä boasta saisi kai kokovartalonahkapuvun, mutta hiekka-aavikoilla ei elä sellaisia!


   • Olen eri mieltä, Raamatun luomiskertomus on hyvinkin tavalliselle tallaajalle tarkoitettu.


   • Anonyymi
    miikanaahum kirjoitti:

    Olen eri mieltä, Raamatun luomiskertomus on hyvinkin tavalliselle tallaajalle tarkoitettu.

    Raamatun kertomukset on tarkoitettu itseään kiduttaville masokisteille, jotka haluavat tuntea olonsa kamalaksi.


   • Anonyymi

    Saanko arvata, että sinä olet yksi niistä harvoista, jotka ymmärtää mistä oikeasti on kyse?

    Raamattu on siitä vitsikäs kirjoituskokoelma, että ne jotka ovat sitä mieltä että se on absoluuttisesti totta ovat myös sitä mieltä että suurin osa muista ymmärtää sen väärin.

    Jos joku lähettäisi tärkeän viestin ihmiskunnalle, niin eikö se kannattaisi kirjoittaa niin, että väärinymmärryksen määrä on mahdollisimman vähäinen ja sanoma selkeä ja ymmärrettävä?


   • Anonyymi

    Koko kirja on täynnä hölynpölyä, joka avautuu vain tosi höynähtäneille.


  • Anonyymi

   Uskon että se vanha käärme, Perkele, valehteli Eevalle ja kyseenalaisti Jumalan Sanan.
   Eeva uskoi ja siitä saatanallisesta täsmäiskusta juontaa juurensa tämä murheiden maailma.

   Mutta ei sinun tarvitse uskoa !
   Voi uskoa niinkuin haluat.

   • Anonyymi

    Kyseessä on vain kertomus, jonka on kirjoittanut hirveästi kärsinyt ressukka. Hänellä on ollut tosi paha olo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyseessä on vain kertomus, jonka on kirjoittanut hirveästi kärsinyt ressukka. Hänellä on ollut tosi paha olo.

    Kuten jo yllä mainitsin, sinä voit uskoa niinkin - voit uskoa/päätellä niinkuin haluat.
    Kristinusko ei ole kenellekäään mitään pakkobullaa. Kukaan ei voi pakottaa sinua uskomaan Raamatun kirjoituksia.
    Ja hyvä niin, eikö?


   • Anonyymi

    Juutalaiset ovat uskoneet ikiajat että käärme oli Lilith.
    Ensimmäinen nainen, mutta seksuaalisesti kyltymätön ja karkasi demonien luo rakastelemaan.
    Aatami ei ollut riittävän kyvykäs!
    😁


  • Anonyymi

   Kannattaa tehdä syntiä niin ei tarvitse mennä sinne pilven reunalle hoilaamaan jotain virsiä ja palvomaan hemmetin vanhaa ukkoa. Saako siellä taivaassa edes juoda viinaa?

   Valhallassa saa ainakin ryypätä ja herkutella mielinmäärin. Valhallan sotureita kutsutaan nimellä einherjar. He taistelevat keskenään päivittäin, mutta heräävät joka ilta uudestaan eloon jatkaakseen syöminkejä ja taisteluita.

   Sinne siis, niin ei tarvitse kärsiä vielä kuolemankin jälkeen, jossain ahdasmielisessä taivaassa.

   • Anonyymi

    Oletko nähnyt elokuvan Blackrobe (1991)? Kannattaa katsoa.


  • Anonyymi

   Näyttää siltä, että lapselliset "ateistit" jotka leikkivät tieteen asialla, turvautuvat helppoon naureskeluun ja pilkkaan. Mutteivät omaa sen verran sisua, että tutkisivat asioita sen enempää. Raamatussa paholaista kutsutaan käärmeeksi ja lohariksi. Selittäkää miksi kiin.eläiradassa lohikäärme ja käärme ovat peräkkäin?

   • ”Selittäkää miksi kiin.eläiradassa lohikäärme ja käärme ovat peräkkäin?”

    Kiinassa lohikäärme on vallan, voiman ja hyvän onnen symboli eli ei lainkaan negatiivinen tai paha. Raamatussakin käärme on uudelleensyntymisen, parantamisen ja viisauden symboli. Jahve lähetti erämaaseikkailussa käärmeitä, jotka purivat israelilaisia. Mooses nosti pronssikäärmeen tangon päähän ja kaikki jotka siihen katsoivat, pelastuivat. Jeesus vertasi omaa ristinkuolemaa ja ylösnousemusta erämaan käärmeeseen. Selitäpä sinä, miksi parantamisen ja apteekkien symbolissa on vieläkin Asklepioksen sauva, jossa on kaksi pystyyn nostettua käärmettä?


  • Anonyymi

   Kuten vapaa-ajattelius aateloittaakin.

  • Anonyymi

   pyhää henkeä

  • Anonyymi

   Aloittajan kysymys on kelvoton, koska se osoittaa halveksuntaa Pyhää Jumalaamme kohtaan. Vastaan kuitenkin, koska et yksinkertaisuuttasi ymmärrä asian ydintä. Mainitsemasi hedelmäpuusta syönti, toi pahantiedon Aatamille ja Eevalle. Luzifer vaikutti Eedenin puutarhassa ja houkutteli käärmeen ruumiissa Eevaa syömään kielletystä puusta. Heidän valinta, totella Luziferia enemmän, kuin Jumalaa, aiheutti heidän karkoituksen Eedenistä, ja elämänpuusta, joten menetimme näin ikuisenelämän statuksen, koska synnin rangaistus oli kuolema. Nyt me täällä Luziferin houkutusten keskellä, yritämme sinnitellä, pysyäksemme Jumalalle kuuliaisina. Mutta Jeesus teki sen helpoksi, uhrautumalla ihmisenä kärsimään ihmisten tekemät synnit kuolemalla meidän vuoksi. Nyt kaikki, jotka ottavat Jeesuksen sovituksen vastaan ja tunnustavat Jeesuksen Herrakseen ja katuvat syntejään, saavat nimensä elämän kirjaan ja pelastuvat näin Jumalan ikuiseen valtakuntaan, ruumiillisen kuolemansa jälkeen.

   • Anonyymi

    Jumalaa ei ole olemassa. Jumala on vain uskovan oman mielen luomus. Ja kuolema korjaa meidän jokaisen úskomuksista riippumatta.


  • Anonyymi

   > Miten jotkut pystyvät uskomaan, että puhuva käärme ja jostain hedelmäpuusta syöminen voisivat aiheuttaa koko ihmiskunnalle hirmuisen seuraamuksen.

   Vähän sama kuin kysyisi, miten varastaminen voi aiheuttaa käden katkeamisen. Joissain maissa varkaudella on seurauksia. Kaikilla teoilla on seurauksia. Sillä, että Aatami ja Eeva söi kielletyn hedelmän, oli myös sauruaksia. Ehkä merkittävin seuraus oli se, että tulivat karkoitetuksi Jumalan luota paratiisista tähän ensimmäiseen kuolemaan. Ei se hedelmä stiä tehnyt, Jumala teki. Ja ihmiset halusivat niin, koska halusivat oppia tuntemaan pahan.

   • Anonyymi

    Jumala ei tee yhtään mitään. Hedelmät aiheuttavat sentään pierua.


   • Anonyymi

    Jos olisi kaikkitietävä Jumala, niin hänhän tietäisi, että tietystä alkuasetelmasta syntyy tietty lopputulos. Eli luodessaan hyvän- ja pahantiedonpuun ja sen tekemään syöväviä hedelmiä ja luodessaan käärmeestä "kavalan" ja puhekykyisen, niin kaikkitietävä Jumala olisi jo ennalta tiennyt, että lankeemus tapahtuu. Lankeemus oli oikeastaan Jumalan suunnittelema. Hän olisi voinut jättää hyvän- ja pahantiedonpuun ja käärmeen luomatta ja karkottaa ihmiset saman tien, koska hänhän tiesi, että ihminen lankeaa.


  • Anonyymi

   Jumala on vaikuttanut nämä alkuaikojen tapahtumat, inspiroimalla patriarkkoja, kirjoittamaan Pyhän Hengen valaisemina tapahtumat siten, kuin ne kuuluu ihmisille esittää. Raamattu ei ole luonnontieteitten oppikirja, eikä saivartele mikro ja makro biologiasta, eikä valaise avaruustieteitä. Raamattu kertoo raadollisetkin asiat rehellisesti. Tästä meidän on noukittava Jumalan ilmoitukset itsestään ja tahdostaan. Jokaisen jakeen, luvun, kirjan ja koko Raamatun valtava viisaus, meidän on sisäistettävä Jumalan sanomana. Näemme kuinka uskon sankaritkin lankeavat (Daavid, Salomo, Mooses), mutta Jumala armahtaa, samoin uppiniskaisen kansansa juutalaiset. joita Hän kurittaa, mutta armahtaa, kertatoisensa jälkeen.

  • Anonyymi

   On kuin b-kuvan leffan käsikirjoituksesta, että on puu, jonka hedelmiä ei saa syödä ja se laitetaan paratiisin keskelle paraatipaikalle, jossa se on mahdollisimman hyvin saatavilla.

   Vähän kuin pahikset saavat James Bondin kiinni ja keksivät jonkin monimutkaisen ja hitaan tavan teloittaa hänet eivätkä jää edes valvomaan että homma toimii ja niinpä James Bond pääsee aina pakoon. Huonoa logiikkaa, mutta tietenkin draaman kaaren kannalta tarpeellista.

   Jokainen tajuaa, että jo oikeasti haluaa tappaa vihollisen agentin niin heti kun se on mahdollista sitä agenttia kannattaa ampua päähän. Mielellään isokaliiberisella aseella ja muutamaan kertaan. Aivan samoin jos on puu, jonka hedelmiä ei halua kenenkään syövän, niin laittaa sen jonnekin vaikeapääsyiseen paikkaan. Ja helvettiäkö edes suunnittelee hedelmäpuun, jonka hedelmiä ei ihminen saa syödä. Olisi suunnitellut hyvän- ja pahantiedon kuusen. Ei niitä käpyjä kukaan ihminen olisi alkanut nakertamaan.

  • Anonyymi

   Minä olen miettinyt Noan arkin kertomusta. Kaikki maailman eläimet kerääntyivät pareina Noan arkkiin ja selviytyivät. Oliko silloin jo jäähdytysjärjestelmiä käytössä pingviineille, jääkarhuille jne. Ja isoin ihmetykseni koskee kaloja, ne varmaan oli että, jippii, lisää vettä.

   • Anonyymi

    Vedenpaisumus olisi ollut myös kaloille katastrofi, koska yleensä kalat ovat merikaloja tai makean veden kaloja. Itämeri on lajiköyhä, koska on niin vähän kaloja jotka pärjäävät murtovedessä. Jokainen joka on joskus ollut tekemisissä vaikka merivesiakvaarion kanssa, tietää, että riutta-akvaarion kalat eivät kestä vesiarvojen heittelyä, kun taas makeavesiakvaarion kalat eivät kestä yleensä suolaa.

    Oma ryhmänsä on merenpohjan eliöt (korallit, simpukat, erilaiset madot jne) jotka eivät tietenkään kestäisi sitä, että meren pinta nousee kilometrejä. Paine lisääntyy 100 ilmakehän verran jokaista kilometriä kohden.


   • Anonyymi

    Ei saa noin takertua epäolennaisiin pikkuseikkoihin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei saa noin takertua epäolennaisiin pikkuseikkoihin!

    Eikä isoihin asioihin. Raamattu on vähän kuin se entinen romaani joka oli tosi hyvä ja uskottava paitsi alkupuolella, lopussa ja keskikohdassaan.


  • Anonyymi

   teisteiltä puuttuu hyvää , Pyhää Henkeä myöten kaikki.

  • Anonyymi

   Jumalalle on kaikki mahdollista.
   Saahan Jumala myös ihmisen puhumaan sellaista, mitä ihminen ei tahtonut!

   • Anonyymi

    Uskonnottomat eivät tahdo puhua kielillä.
    Hulluiksi leimattais 100% varmuudella, mutta uskovaiset senkuin sekavuudessaan porskuttavat.
    😁


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2082
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1410
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   168
   1302
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1121
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1025
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   72
   846
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   158
   771
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   724
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   92
   685
  Aihe