Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saako Posti ottaa 2,90 maksun itsetullatuista paketeista jatkossa?

Anonyymi

Postista tuli viesti: "Jos tilaat tuotteita EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista, tämä tiedote sisältää tärkeää tietoa sinulle.

Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta lähetettyjä lehtiä. Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen ja tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme:

1. ALV maksetaan verkkokaupassa
Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus on 0 € ja sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

2. Digitaalinen tullaus
Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € ALV.

3. Tullaus Tullin sivuilla ja Postin käsittelymaksu Postin sivuilla
Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa ALV Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90 € Postin sivuilla.
Voit valita tämän tullausvaihtoehdon aina, jos haluat tehdä tullauksen itse. Tämä vaihtoehto tulee valita, kun lähetyksen arvo on yli 150 € tai lähetyksen tiedoissa on puutteita. "

Ainakin aiemmin paketti piti toimittaa ihan kansainvälisen sopimuksen mukaan ilman mitään lisämaksuja. Mitä jos muut postit alkaa ottamaan 2,90 lisämaksua esim. kortin toimittamisesta perille? Ennen kuin aloitatte väännön kiinakaupoista niin itse tilaan lähinnä Yhdysvalloista ja UK:sta.

17

4465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yritykset kuitenkin saavat tuolta EU:n ulkopuolelta kaiken vanhaan tapaan tilata.
      On tämä EU sitten hieno systeemi tulee ihan Neuvostoliitto mieleen.

      • Anonyymi

        No totta kai ja myydä alv:t ja sunmuut ja 10x hinnalla tyhmälle kansalaiselle. Suomesta saa kärpäsenpaskan verran tuotteita mitä ne myy esim. Kiinassa.


      • Anonyymi

        Kyse on EU:n päättämä ylimääräinen maksu jonka maksamiseen ei ole mitään syytä jos on ollut EU:hun liittymistä vastaan ja on sen jälkeen kannattanut kaikkea EU:sta irtautumiseen tähtäävää toimintaa. Tuo on maksu jonka saa hyvällä omalla tunnolla kiertää.

        Jotta saisit jatkossakin lähetykset mahdollisimman minimaalisin kustannuksin... kannattaa neuvotella myyjän kanssa lähetykseen kirjattavista merkinnöistä. Lisäksi kannattaa selvittää V´voisiko tilata kenties lahjana? Niitä tietoja syöttäessä digitullaukseen kannattaa kirjoittaa tiedot niin että, Suomen puolella selviät mahdollisimman pienin lisäkustannuksin. Ei ne ehdi kaikkia lähetyksiä avaamaan ja tarkemmin tutkimaan Suomen päässä.


    • Anonyymi

      Tämä on kapitalismia. Ei wannabe kommunisteille hyväksi.

      • Anonyymi

        Enemminkin riistoa ja fasismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemminkin riistoa ja fasismia.

        Kyllä tämä ihmisten kyttääminen ja ym. kuuluu kommunismiin, sosialismiinn ja Kapitalismiin.

        Kannattaa muistaa mikä ja ketkä sen Kommunismin Neuvostoliittoon aikanaan asetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemminkin riistoa ja fasismia.

        Postin uudistuksen toteutti oliko Malinen kuuluu maailmanlaajuiseen saneeraus yhtymään XXXX kauppiaat on Vapaamuureita turha kilpailu poistettiin hyväveli järjestön toimeksiantona. Nyt on tulematta yli 2kk sitten tilaamat tavarat Kyllä tullissa nyt SALATUSSA osoittessa asuvat mikro M esittää miestä kun saavat näyttää mielivaltaansa. Rikolliselle on normaalia käyttää salattua osoitetietoaan rikoksentekovälineenä.


    • Anonyymi

      3v. päästä hinta on 3.90. 10v. päästä 7.90! jne.

      Kiinan kauppa on nii halpaa tavikselle, ettei Suurfirmat ja pääoma EUroopassa salli semmosta. ;(

    • Anonyymi

      Se on laiton maksu mutta eipä hallitusta kiinnosta.

      • Anonyymi

        Postimaksun on joutanut maksaan jo ennenkin yli 22e tilauksista.


    • Anonyymi

      Posti varoittaa tullaukseen liittyvistä huijausviesteistä. Ne erottaa postin mukaan siitä, että Postin viesteissä ei koskaan kysytä maksutietoja eikä niissä ole linkkejä.
      Väärin. Postin viesteissä on linkkejä koskien alv:n maksamista

    • Anonyymi

      Maksoin tänään ensimmäiset tulli- ja postinkäsittelymaksun.
      10 kpl tulostimen mustetta maksoi 12€. Nyt tuli 6€ lisää maksua.
      Suomessa olisi maksanut 200€, joten en valita.

      • Anonyymi

        Juu, Kiinassa on Anttilan hinnat ja Stockmannin laatu. Tuolta itse tilaamalla säästää oivallisen summan. Suomessa kinuskien sama 1€:n tavara maksaa 10€.


    • Anonyymi

      Onko niin, että kakkosvaihtoehdossa välttää Postin käsittelymaksun? Jos välttää se on edullisin vaihtoehto. Jos nimittäin paketti joskus Suomeen saapuu.

      • Anonyymi

        Postille menee aina käsittelymaksu, ei voi välttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Postille menee aina käsittelymaksu, ei voi välttää.

        Käsittelymaksu (joka menee Suomen Postin kassaan) menee ainoastaan sellaisista lähetyksistä joiden käsittelystä / kuljetuksesta Suomen puolella vastaa Suomen posti. Jos kuljetuksesta vastaa esimerkiksi DHL niin ei Posti yhtenä kuljetusyrityksenä muiden joukossa käsittelymaksua veloita tuossa tilanteessa.


    • Anonyymi

      Mitä löytyy hyviä anerikan kauppoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe