Ratkaise tämä arvoitus, please!!!!

Mimosa

Yks kundi heitti mulle haasteen, ja sanoi, etten mä millään pystyisi ratkaisemaan tätä arvoitusta tänään. Okei, ehkä en pystykään. Auttakaa te mua ja ratkaistaa tämä arvoitus, niin kylläpä sen kundin suu loksahtaa auki, kun mä heitän oikean vastauksen sille tänään ilmaan! Mä olen joskus kuullut aikaisemminkin tämän arvoituksen, mutta en vain muista mikä se oikea vastaus oli!! Eli:

ARVOITUS:
Olet vankilassa. Tyrmäsi ulkopuolella on pitkä käytävä. Käytävän kummassakin päässä on ovi, joista toinen vie helvettiin ja toinen vapauteen. Et tiedä kumpi ovista vie vapauteen, jonne haluat. Kummankin oven ulkopuolella on vartija. Tiedät, että toinen vartijoista puhuu aina totta ja toinen valehtelee aina. Et tiedä, kumpi vartijoista puhuu totta ja kumpi valehtelee. Saat kysyä jommalta kummalta vartijalta yhden kysymyksen. Mutta et siis tiedä onko vartija se, joka aina valehtelee vai se, joka puhuu aina totta. MIKÄ ON SE KYSYMYS, JOLLA SAAT SELVILLE KUMPI OVISTA VIE VAPAUTEEN????

Nyt auttakaa....!!!!

43

5513

Vastaukset

 • no kysyä siitä vartiasta jotakin esim.silmien väriä...senhän näkee heti valehteleeko se...

  • Entä se ovi, oli vain yksi kysymys?


 • kysyisin palaako tämän oven takana helvetin tuli..

 • ...kummalta vartijalta tahansa: "Mitä kaverisi vastaisi, jos kysyisin häneltä, viekö tämä ovi vapauteen?"

 • Helvetti on väärä ovi

 • Nukutko sinä?

 • Kysy, onko tämän oven takana helvetti. Jos vastaus on kyllä, kävelet toisesta ovesta vapauteen. Yksinkertaista?

  • Ette näköjään ymmärrä mistä on kysymys...


  • ...jos kysyt valehtelevalta vartijalta tämän kysymyksen ja se vastaa EI. Mistä silloin tiedät kumpi on oikeassa? Silloin kumpikin voi vastata sanan EI. Ja muista, sinulla on vain YKSI kysymys!


 • ...sit kun tiedät oikean vastauksen, olis kiva tietää.Niele ylpeytesi ja kysy siltä tyypiltä, mikä oikea vastaus on. tältä palstalta ei tunnu sitä löytyvän, mä en ainakaan keksi.

 • kysy millä ovi aukeaa. eli siis jos olet menossa taivaaseen, siihen on vain YKSI tapa. USKO JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, JUMALAN AINOAAN POIKAAN. jos sä uskot koko SYDÄMELLÄ et jeesus on kuollu HENKILÖKOHTAISESTI myös sun SYNTIESI TÄHDEN ja sovittanut ne verellään ja kärsimyksellä, niin sä pääset taivaaseen. jos vartija vastaa ,että ovi aukeaa teoilla, meriiteillä, ansioilla ja uskonnollisuudella ilman todellista uskoa yms.. niin pieleen meni.

 • kysy: "Mitä kaverisi vastaisi, jos kysyisin, että viekö tämä ovi vapauteen". Jos vastaus on "EI", mene ovesta, jos vastaus on "KYLLÄ", mene toisesta ovesta.....

  • Löytyihän se oikea vastaus:)


  • sallu kirjoitti:

   Löytyihän se oikea vastaus:)

   Eikä löytynyt.


  • Anna kirjoitti:

   Eikä löytynyt.

   Koeta järkeillä vaan...


  • Anna kirjoitti:

   Eikä löytynyt.

   Aivan oikein, järkeile mielessäsi asia, piirrä vaikka kuva...kyllä Kaha ratkaisi arvoituksen. Sitä on vaikea näin tekstinä selventää, mutta vapauteen tuolla ratkaisulla joka tapauksessa pääsee.


  • Sallu kirjoitti:

   Aivan oikein, järkeile mielessäsi asia, piirrä vaikka kuva...kyllä Kaha ratkaisi arvoituksen. Sitä on vaikea näin tekstinä selventää, mutta vapauteen tuolla ratkaisulla joka tapauksessa pääsee.

   Miettikääs nyt kerran vielä ja ottakaa huomioon että jos kysyy siltä joka valehtelee ja se sanoo ei niin tulee eri ovi kuin jos sattuukin kysymään siltä joka puhuu totta ja sanoo kyllä.


  • Anna kirjoitti:

   Miettikääs nyt kerran vielä ja ottakaa huomioon että jos kysyy siltä joka valehtelee ja se sanoo ei niin tulee eri ovi kuin jos sattuukin kysymään siltä joka puhuu totta ja sanoo kyllä.

   Eri ovihan siinä tulee, mutta se on kuitenkin se josta pääsee vapauteen, riippumatta siitä kummalta kysyy!


  • Anna kirjoitti:

   Miettikääs nyt kerran vielä ja ottakaa huomioon että jos kysyy siltä joka valehtelee ja se sanoo ei niin tulee eri ovi kuin jos sattuukin kysymään siltä joka puhuu totta ja sanoo kyllä.

   Valehtelija ja helvetti, totuudenpuhuja ja vapaus
   Kysyn valehtelijalta: mitä kaverisi sanoisi, jos kysyn häneltä, viekö tämä ovi vapauteen.
   Kaverihan on totuudenpuhuja ja sanoisi,että EI, mutta valehtelija sanoisi, että KYLLÄ, jolloin mennään totuudenpuhujan ovesta vapauteen. Tapaus 2:
   Valehteelija ja vapaus, totuudenpuhuja ja helvetti
   Kysyn valehtelijalta: mitä kaverisi sanoisi, jos kysyn häneltä, viekö tämä ovi vapauteen. Kaverihan on totuudenpuhuja ja sanoisi, että KYLLÄ, mutta valehtelija sanoisi, että EI, jolloin mennään ovesta vapauteen. Sama pätee, jos kysyt totuudenpuhujalta ensin...


  • Anna kirjoitti:

   Miettikääs nyt kerran vielä ja ottakaa huomioon että jos kysyy siltä joka valehtelee ja se sanoo ei niin tulee eri ovi kuin jos sattuukin kysymään siltä joka puhuu totta ja sanoo kyllä.

   mites se valehtelija sanois että ei kun se kerta valehtelee


 • Tässä oikea vastaus kysymykseen:
  Sinun pitää kysyä
  "Mitä tuo toinen vartia vastaisi jos kysyisin viekö tämä tie helvettiin?"

 • Juu oikeassa olette näin se menee kaikessa yksinkertaisuudessaan

  Esim.
  Kysyt kysymyksen "Viekö tämä ovi vapauteen?"
  Valehtelija vastaa "ei"
  Totuudenpuhuja "kyllä"

  Koska tiedät että toinen valehtelee, on aivan sama kummaltako kysyt sillä jos saat "ei" vastauksen tiedät että vastaaja on valehtelija ja menet toisesta ovesta.

  Jos vastaus on "kyllä" vastaaja on totuudenpuhuja ja menet ovesta.

  • Riippuen siitä, kumpi vartija seisoo kummallakin ovella, saat kysymykseen joko kaksi "ei" vastausta tai kaksi "kyllä" vastausta. Ei ollut oikea kysymys.


 • No tässäpä vastaus:

  Kysy toiselta vartijalta: "Kumman oven toinen vartija neuvoisi, jos minä kysyisin häneltä, kumpi ovi vie vapauteen?"

  Ja valitse sitten toinen ovi!

  Tilanteessa täytyy olettatuksena pitää, että vartijat tietävät samat faktat kuin kysyjäkin. Eli toinen
  valehtelee ja toinen puhuu totta, lisäksi vartijoiden tulee tietää puhuvatko he itse totta vai ei.

 • niin voihan sen noinkin ratkaista mutta kysykääpä vartijalta rakastattko minua mitä vartija vastaa kuka on vapauden portilla ???? hän vastaa en koska rakkauden pitää olla molemmin puolista ja vain kun ihmisen tuntee häntä voi rakastaa mutta vartija jonka ovi vie helvettiin sanoo jooo miettikää tätä ja pistäkää tämä muistiin niin voitte hyötyä siitä myöhemmin

  • Kun kysyt kysymyksen ei ole tarkeeta mita vartijat vastaa olleskaan. Katso silmiin ja jos vartijan silmat kaantyvat sivuun kun vastaa han valehtelee.Tassa kymppi vastaus.Tata tietoa kayttavat poliisitkin kun haastattelevat rikollisia.


  • likkasuomesta kirjoitti:

   Kun kysyt kysymyksen ei ole tarkeeta mita vartijat vastaa olleskaan. Katso silmiin ja jos vartijan silmat kaantyvat sivuun kun vastaa han valehtelee.Tassa kymppi vastaus.Tata tietoa kayttavat poliisitkin kun haastattelevat rikollisia.

   ...niin...?
   Ja pointti oli?
   Eihän tuo ole takuuvarma juttu mitenkään. Ei poliisikaan voi tuollaisen takia jättää syyttämättä tai nostaa syytettä..."joo toi kuulusteltava on selkeä syyllinen, kun silmät noin mulkoilee..." Joo vissiin!!
   Epäilyksiä voi aina herättää, mutta ei riitä todistukseksi.

   Ja tuo ei vastannut alkuperäisen kysyjän kysymykseen: Minkä yhden ainoan kysymyksen voit tehdä vain yhdelle vartijalle, jotta saat varmuudella selville oikean oven vapauteen?


 • Kysyt toiselta vartialta paitasi väriä...

  niin etpä ainkaan voi olla tietämättä minkä värinen paitasi on...

  ja toinen vartioista luonnollisesti valehtelee.!

  varma vastaus !

 • muistakaa ny et vaa toiselta vartialta saa kysyä yhen kysymyksen. se ei käy et kysyy molemmilt yhen.

 • ennratkaise

  • Joo siis lähtökohtahan on se, että käytävän molemmissa päissä on ovi, toinen vapauteen, toinen kiirastuleen, etkä tiedä, kumpi on kumpi.

   Molemmilla ovilla on vartija, toinen valehtelee, toinen puhuu totta, etkä tiedä, kumpi on kumpi.
   Etkä tiedä sitäkään, kumpi on kummalla ovella.

   Pähkäilin itsekin vissiin lähemmäs tunnin, ja tulin samaan tulokseen, kuin nimimerkit kaha ja Kalle (4/2002).

   Kysymys on kummalle tahansa: Mitä tuo toinen vartija vastaa, jos kysyn häneltä: Meneekö tämä sinun takana oleva ovi vapauteen?

   Vaihtoehtoja on neljä:
   1. Totuudenpuhuja on vapauden ovella. Kysyt, vastaus kuuluu: "Ei", koska toisella ovella valehtelija valehtelisi, ettei tämä ovi vie vapauteen.
   2. Valehtelija on vapaudenovella. Kysyt, vastaus kuuluu:"Ei", koska hän valehtelee toisen sanovan, ettei tämä mene vapauteen.
   3. Totuudenpuhuja on kiirastulen ovella. Kysyt, vastaus on:"Kyllä", koska valehtelija sanoisi kiirastulen vievän vapauteen.
   4. Valehtelija on kiirastulen ovella. Kysyt, vastaus: "Kyllä", koska hän valehtelee toisen sanovan tämän oven vievän vapauteen.

   Valitse siis EI-vastauksissa kyseinen ovi ja KYLLÄ-vastauksissa toinen ovi.

   Se, että kysyt "paitasi väriä" oli kyllä loppuun ajattelematon vastaus. Vaikka sen jälkeen tietäisikin, kumpi valehtelee ja kumpi puhuu totta, niin miten ajattelit päästä vapauteen, kun kysymykset loppuivat? Vain yksi kysymys!


 • HELPPOA! Jos toinen aina valehtelee ja toinen aina puhuu totta. Kysy: Nukutko tällä hetkellä? Totuuden kertova vastaa: En nuku juuri nyt. Ja Se joka aina valehtelee vastaa: Nukun juuri nyt. :D

  • Ja se kertoo oikean oven......miten?

   Kertoo kyllä kumpi valehtelee, mutta pitäisi myös tietää kumpi ovi on kumpi


 • Kysy mikä on nimesi?
  Tai oletko mies/ nainen?

  • Miten tämä edesauttaisi saamaan selville kumpi ovi on oikea?
   "Oletko mies vai nainen?"
   "Mies."
   "Ok."
   Ja sitten mitä? Kysymys käytetty ja olet kusessa.


 • Tuossa arvoituksessa ei sanota kumpi vartijoista on kumman oven ulkopuolella, sanotaan vaan että toinen ovi menee vapauteen. Kyllä se valehtelija vois seisoskella vapauden ovellakin. Mitä jos esittelisit itsesi ovella olevalle vartijalle nimeltä ja kysyisit sitten, että mikä sinun nimesi on. Valehtelijahan joutuisi valehtelemaan jonkun toisen nimen.

  • ....kun tuossa ei sanota, että vartijalle ei saa kertoa mitään, kunaan ei sano ettei saa lelittää vaikka omaa elämänkertaa kunhan vaan kysyy vain yhden kysymyksen.


 • Tyhmät... Se kysymys on: Olenko vankilassa?!

  • Voi luoja et oot tyhmä..


 • Ne vartijat oli ovien ulkopuolella ja jos meet vartijan luo saat ittekki jo selville että kumpi ovi vie vapauteen. Ei siltä vartijalta tartte kysyy mitää

 • about sama vastaus tässäki mikä siin arvoitukses et: Haluat päästä totuuden kylään mutta vastaan tulee risteys. toinen vie valehtelia kylään ja toinen totuuden. et tiedä missä suunnassa totuuden kylä on vastaasi tulee joko totuuden kyläläinen tai valehtelija. Osoitat toiseen suuntaan missä on valehtelijoiden kylä ja kysyt "onko tämä koti kyläsi" valehtelija vastaa ei ja totta puhuva myös ei.
  jos osoitat totuuden kylä suuntaan ja kysyt saman kysymyksen molemmat vastaavat kyllä.
  joten tässä arvoituksessa on about sama juju.

 • Helvettiä ei ole olemassa, joten pääset vapauteen kummasta ovesta tahansa

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.