Tarinoita maailmalta

Anonyymi

Oletko kuullut tai tiedätkö kaupunkitarinoita joita väitetään tosiksi mutta joiden todenperäisyyttä ei voida varmistaa? Jos sinulle tulee mieleen jotain kerro se rohkeasti.

17

802

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos kysymästä veli hyvä.
      Maalaistarinoita minulla ei olisi ollut yhtäkään. Toki minut naperona ajettiin koulujen loputtua siiliksi ja lähetettiin pari kertaa lasten keskitysleireille oppimaan kunnolla olemista.
      Joitain muistoja minulla sieltä oli:
      - Meren rannalla sijaitsevasta keskitysleirissä kalastimme pieniä kolmipiikkisiä ja jahtasimme likkoja. Yhtä pääsin pussaamaan eikä sillä ollut edes tissejä.
      - Painin leirin lihavimman ja vahvimman pojan kaa; pääsin täysgaardiin ja muksin sitä ilkimystä naamaan molemmilla nyrkeillä. Valvojat tulivat ja repivät paitani kauluksen mutta sen jälkeen ei kukaan tullut mulle vittuilemaan.

      Noidenkaan todenperäisyyttä ei kukaan voi ikinä tarkastaa.., mutta entäs tämä kaupunkilaistarina:
      - Asuin Vallilan alakuntsilla siinä Paavalin kirkon liepeillä. Tappelimme porukalla Ylä- Kuntsin, Punakuntsin, Toukolan, Hermannin ja Vasiksen isoja kundeja vastaan. Nykyinen nuoriso on aivan nössöä jengiä; vannovat väkivallattomuuden nimiin eivätkä siis tiedä kuinka tervehdyttävää on saada joskus turpaansa.
      Sain tiiliskiven puolikkaasta kyynärpäähäni ja kettingistä persuuksille; ne tekivät makiaa....

      • jatkoa.....

        Meillä oli tuttuja myyjiä Hakaniemen torilla ja kävin siellä usein mamman käskystä.
        Ostin sieltä kaikkea mm. laatikoissa vielä hyppeleviä silakoita. Kissammekin niitä söi mutta parhainta sille oli Hakiksen kauppahallista ostamani keuhko. Siitä se tuli aivan hulluksi ilosta ja hyppi seinille.

        Ei ole enää toreillamme eläviä kaloja tiskeillä. Muistattehan kun Loviisan ydinvoimalan valmistumisen jälkeen alkoivat laskemaan lauhdevesiään Suomenlahteen? Sen jälkeen alkoi tulemaan yksisilmäisiä silakoita joita sai syödä kerran viikossa.
        Nyt ei ole edes silmättömiä Suomenlahden silakoita enää tarjolla.
        Onneksi saamme Norjasta kalapuikkoja aivan tuoreena.


      • Anonyymi

        Tällä kertaa muistit sitten kirjautua?


    • Anonyymi

      Tämä on aika mielenkiintoinen ja mystinen juttu ja kirjoitin tästä jo tuonne toiseen ketjuun, mutta laitetaan se nyt tähänkin. Tarinan ja tragedian todenperäräisyydestä ei ole varmuutta.

      Maltalta on löydetty 1800-luvun lopulla ikivanha temppelimäinen rakennelma ja kaivettu esiin maan alta. Paikalta on löydetty noin 30 000 ihmisen jäänteet ja uskotaan, että heidät on uhrattu maanalaisille jumalille. Britannian suurlähetystön työntekijä Lois Jessup oli kertomansa mukaan mennyt oppaan kanssa Hypogeumin katakombeihin ja sieltä hän oli ryöminyt hautauskammion kautta luolaan, joka johti suurempaan luolaan. Siellä hän oli saapunut suuren ja pohjattomalta vaikuttavan kuilun reunalle ja havainnut tasanteen kuilun toisella reunalla ja tunnelin tai oven ja tasanteella oli ollut karvaisia ihmismäisiä suurikokoisia olentoja. Kun olennot havaitsivat Jessupin, niin hän perääntyi ja poistui luolasta.

      Viikkoa myöhemmin kerrotaan 30 koululaisen ja heidän opettajansa kadonneen samaan luolastoon, eikä heistä löydetty jälkeäkään. Kertomusten mukaan lasten huutoa oli kuultu viikkojen ajan maan alta eri puolita saarta, mutta niiden lähdettä ei kyetty paikantamaan.

      Luolaverkoston kerrotaan ulottuneen satoja maileja pohjoiseen ja yhdistyneen Rooman katakombeihin ja ulottuneen ehkä vatikaaniinkin.

      Laiton tämän kertomuksen tänne, koska se on jäänyt omaan mieleeni vuosikymmenen takaa ja itse uskon vahvasti tutkimattomien ikivanhojen luolastojen olemassaoloon. Kuvatunlaisista karvaisista olennoistakin olen
      lukenut toisesta lähteestä.

      https://www.independent.com.mt/articles/2004-04-11/local-news/The-Mystery-of-the-Hypogeum-65879

      • Anonyymi

        The cabin in the woods. Esoteerinen kauhu (komedia) kymmenen vuoden takaa jossa viittauksia maanalaisiin muinaisiin. Eliitti uhraa porukkaa maanalaisten jumalten lepyttämiseksi tai muussa tapauksessa maailma tuhoutuu. Kuva oli areenassakin ainakin vielä pari viikkoa sitten.


      • Anonyymi

        No tämä on aika mielenkiintoinen tarina 👍


    • Anonyymi

      Tuo Nasu-Martan tarina kaupunginosien keskinäisestä taistelusta on huomion arvoinen.

      Tällä hetkellä kauhistellaan mitenkä MaTut kanniskelee ja jakelee puukkoa. Mutta ei ne ajat aiemmin olleet sen kummempia.

      Kaupunginosien tappelut oli hyvinkin verisiä, tästä kertoo mm. tuo mainittu kettinki. Niihin osallistui myös poliisi, jotka hakkasivat kiinni saatuja usein jalkapohjiin jotta ei jää todisteita.

      Ja Steissillä sai stiletistä suuren maailman tyyliin.

      Kyllä, Nasu-Martan tarina taistelusta on totta.

      • Kun väki siirtyi maalta kaupunkeihin toi se kylätappelut mukanaan.


      • On harhakäsitys että puukotukset olisi jotain "suuren maailman" tyyliä ja mallia.

        Äitini kertoi joskus, että hänen veljiään joutui äitinsä paikkaamaan useinkin useammankin tansseissa saadun puukonhaavan jälkeen. Näin ihan tavallisessa suomalaisessa maalaiskunnassa.


      • Anonyymi
        kekek-kekek kirjoitti:

        On harhakäsitys että puukotukset olisi jotain "suuren maailman" tyyliä ja mallia.

        Äitini kertoi joskus, että hänen veljiään joutui äitinsä paikkaamaan useinkin useammankin tansseissa saadun puukonhaavan jälkeen. Näin ihan tavallisessa suomalaisessa maalaiskunnassa.

        Tuo oli sarkastinen kommentti juuri siksi kun Suomessa on aina ollut maan tapa puukottaa tuttua ja tuntematonta.


    • Anonyymi

      Seuraava kertomus julkaistiin FATE-aikakauslehdessä kesäkuussa 1953:
      "Jotakin on meneillään tässä pienessä Lapinjärven kylässä, 75 mailia koilliseen Helsingistä, Suomessa. Elokuusta lähtien kylän asukkaat ovat olleet tietoisia oudosta jyrinästä, epätavallisista värähdyksistä, syvältä kaikuvasta ärjynnästä ja mutinasta. He eivät kykene paikallistamaan äänen lähdettä tarkasti tai osaa keksiä syytä sille. Eräänä yönä, havaittiin kaksikymmentä erilaista häiriötä. Jotkut asukkaat kutsuvat niitä 'räjähdyksiksi'. Jotkut sanovat tuntevansa tärinää. He eivät osaa kertoa onko äänen lähde ilmassa vai maassa mutta useimmat epäilevät jälkimmäistä. Jotkut sanovat että kyseessä on maanjäristys, toiset ovat eri mieltä..."
      Luin aikoinaan juttua tuosta ja paikallinen poliisimies, jonka nimeä en muista, oli eri mieltä järistysten syystä. Hänen mielestään niissä oli metallisia ääniä, eivätkä olleet tavanomaisia maanjäristyksiä.

      Olisikohan paikallislla säilynyt tietoa tuosta tapauksesta. Järistykset ja järinät kestivät kuitenkin kuukausia.

      • Anonyymi

        Nuo epätavalliset järinät ovat siis varmuudella tapahtuneet ja mm. Hesari kirjotti aiheesta
        kun tapauksesta oli kulunut noin 50 vuotta. Mutta mitä ne olivat ja miksi kirjoitetaan "syvältä kaikuvasta mutinasta ja ärjynnäötä" vuoden 1953 engalanninkielisessä lehdessä?


      • Anonyymi

        Teoksesta Lapinjärven Historia - kaksi kieltä, yksi kunta

        "Kokonaan toisen "koulukunnan" muodostivat Lapinjärven ylikonstaapeli F. E Eklund ja hänen kannattajansa. Eklund oli ensin ollut sillä kannalla, että koko juttu oli humpuukia, mutta muutti sitten mielensä havaittuaan ilmiön omakohtaisesti. Eklund oli täysin vakuuttunut siitä, että ilmiö oli ihmisen tekemä ja tulee ilmasta. "Ei tämä ole mikään luonnonilmiö, ihminen joka on ollut mukana yhdessä jos toisessa leikissä pystyy kyllä arvioimaan mistä tärinä ja jyrähtelyt johtuvat. Äänessä on metallia, siitä ovat vakuuttunet muutkin kuin minä" - toesi Eklund huhtikuussa 1952"


      • Anonyymi

        Maan kohoaminenhan tuollaista aiheuttaa.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoisia tarinoita, varsinkin tuo luolajuttu.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista settiä täytyy myöntää.

    • Anonyymi

      Tuosta Lapinjärvestä, maanjäristyksiä nuo on.

      Sellainen on toki aluksi niitä kokemattomalle kovin pelottavia ja outoja; varsinkin kun niitä tulee vain todella harvoin.

      Mutta jos asuu pidempään järistysalueella jossa on vähintään kuukausittain havaittavia maanjäristyksiä niihin ainakin jossain määrin turtuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      148
      5226
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2252
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1688
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1574
    5. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1561
    6. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      322
      1561
    7. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      23
      1535
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      131
      1326
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1319
    10. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      47
      1187
    Aihe