George Floydin surmannut poliisi Derek Chauvin tuomittiin 22,5 vuoden vankeuteen

Anonyymi

George Floydin surmasta tuomitun entisen poliisin Derek Chauvinin tuomion luku alkoi kello 21.30 Suomen aikaa perjantaina Yhdysvaltain Minnesotassa. Chauvin tuomittiin 270 kuukaudeksi eli noin 22,5 vuodeksi vankeuteen.

Chauvinia odottaa vielä mahdollinen tuomio Floydin kansalaisoikeuksien rikkomisesta, josta hän sai syytteet toukokuussa. Yhdysvalloissa vapaus ”poliisin käyttämästä kohtuuttomasta voimasta” on perustuslaillinen oikeus. Lisäksi hän on saanut syytteen erillisestä tapauksesta, jossa hän syytteen mukaan käytti kohtuutonta voimaa 14-vuotiaaseen vuonna 2017.

Tummaihoinen Floyd kuoli Minneapolisissa, Minnesotan osavaltiossa, toukokuussa 2020, kun poliisina työskennellyt valkoihoinen Chauvin painoi polvellaan Floydin niskaa yli yhdeksän minuutin ajan.

_________________________________________________________________

Sikäli mielenkiintoinen tuomio että Chauvin sai 22,5 vuoden tuomion yhden ihmisen surmasta, mutta norjalainen Anders Behring Breivik sai vain 21 vuoden tuomion 77 ihmisen tappamisesta. Breivik on jo istunut 10 vuotta tuomiostaan ja koko tuomio tulee täyteen vuonna 2032. Yhdysvaltain ja Norjan oikeuslaitosten välillä on siinä suhteessa huomattavia eroja. Suomessakaan elinkautinen ei tarkoita elinkautista vaan ne kestävät keskimäärin hiukan yli 14 vuotta.

1

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittääkseni norjassa laki mahdollistaa tuomion jatkamisen kerrallaan 5 vuodeksi ja sitä voidaan jatkaa taas uudelleen niin monta kertaa kuin nähdään tarpeelliseksi. siis silloin kun kyseessä on erittäin vaarallinen henkilö. Suomessakin mikäli rikoksen tekijä todetaan syyntakeettomaksi ja määrätään pakkohoitoon, silloin laitoksessa voidaan säilyttää loppu elämän, tosin taitaa olla suhteellisen harvinaista. Oikeastaan suomessa periaatteessa elinkautista voi jatkaa vaikka kuinka pitkään koska EK:lle ei ole laissa määriteltyä vähimmäis tai enimmäisaikaa. Helsingin hovioikeus voi jatkaa hakemusten hylkäämistä jos siltä tuntuu. Keskimääräisesti EK kestää suomessa sen 14-16v. Euroopassa on muutenkin käytäntönä ollut käsittääkseni kaikkialla että elinkautisesta vapautuu tietyn ajan jälkeen. Saksassa vähintään 15v, belgiassa keskimäärin 30v josta suoritetaan minimissään 1/3. Tanskassa 12-16v tai enemmän, Espanjassa maksimi tuomio on 30v ja terrorismista loppuelämäksi. Jenkeissähän on sitten niin paljon tiukemmat lait, tosin vaihtelevat tosi paljon osavaltioiden kesken. Väkivallattomissa rikoksissa ehdonalaiseen voi päästä tosi aikaisin hyvällä käytöksellä ym. Derek Chauvin tulee istumaan todennäköisesti sen 15v ennenkuin voi hakea ehdonalaista. Ellei häntä päästetä johonkin matalan turvatason vankilaan eli avo-laitokseen tulee Chauvin istumaan tuomionsa eristettynä 23h/vrk turvasäilössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe