George Floydin surmannut poliisi Derek Chauvin tuomittiin 22,5 vuoden vankeuteen

Anonyymi

George Floydin surmasta tuomitun entisen poliisin Derek Chauvinin tuomion luku alkoi kello 21.30 Suomen aikaa perjantaina Yhdysvaltain Minnesotassa. Chauvin tuomittiin 270 kuukaudeksi eli noin 22,5 vuodeksi vankeuteen.

Chauvinia odottaa vielä mahdollinen tuomio Floydin kansalaisoikeuksien rikkomisesta, josta hän sai syytteet toukokuussa. Yhdysvalloissa vapaus ”poliisin käyttämästä kohtuuttomasta voimasta” on perustuslaillinen oikeus. Lisäksi hän on saanut syytteen erillisestä tapauksesta, jossa hän syytteen mukaan käytti kohtuutonta voimaa 14-vuotiaaseen vuonna 2017.

Tummaihoinen Floyd kuoli Minneapolisissa, Minnesotan osavaltiossa, toukokuussa 2020, kun poliisina työskennellyt valkoihoinen Chauvin painoi polvellaan Floydin niskaa yli yhdeksän minuutin ajan.

_________________________________________________________________

Sikäli mielenkiintoinen tuomio että Chauvin sai 22,5 vuoden tuomion yhden ihmisen surmasta, mutta norjalainen Anders Behring Breivik sai vain 21 vuoden tuomion 77 ihmisen tappamisesta. Breivik on jo istunut 10 vuotta tuomiostaan ja koko tuomio tulee täyteen vuonna 2032. Yhdysvaltain ja Norjan oikeuslaitosten välillä on siinä suhteessa huomattavia eroja. Suomessakaan elinkautinen ei tarkoita elinkautista vaan ne kestävät keskimäärin hiukan yli 14 vuotta.

1

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittääkseni norjassa laki mahdollistaa tuomion jatkamisen kerrallaan 5 vuodeksi ja sitä voidaan jatkaa taas uudelleen niin monta kertaa kuin nähdään tarpeelliseksi. siis silloin kun kyseessä on erittäin vaarallinen henkilö. Suomessakin mikäli rikoksen tekijä todetaan syyntakeettomaksi ja määrätään pakkohoitoon, silloin laitoksessa voidaan säilyttää loppu elämän, tosin taitaa olla suhteellisen harvinaista. Oikeastaan suomessa periaatteessa elinkautista voi jatkaa vaikka kuinka pitkään koska EK:lle ei ole laissa määriteltyä vähimmäis tai enimmäisaikaa. Helsingin hovioikeus voi jatkaa hakemusten hylkäämistä jos siltä tuntuu. Keskimääräisesti EK kestää suomessa sen 14-16v. Euroopassa on muutenkin käytäntönä ollut käsittääkseni kaikkialla että elinkautisesta vapautuu tietyn ajan jälkeen. Saksassa vähintään 15v, belgiassa keskimäärin 30v josta suoritetaan minimissään 1/3. Tanskassa 12-16v tai enemmän, Espanjassa maksimi tuomio on 30v ja terrorismista loppuelämäksi. Jenkeissähän on sitten niin paljon tiukemmat lait, tosin vaihtelevat tosi paljon osavaltioiden kesken. Väkivallattomissa rikoksissa ehdonalaiseen voi päästä tosi aikaisin hyvällä käytöksellä ym. Derek Chauvin tulee istumaan todennäköisesti sen 15v ennenkuin voi hakea ehdonalaista. Ellei häntä päästetä johonkin matalan turvatason vankilaan eli avo-laitokseen tulee Chauvin istumaan tuomionsa eristettynä 23h/vrk turvasäilössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe