Mietin Kristinuskoa ja nuoruutta käytännössä

Anonyymi

aina kun näemme lapsen näemme puhtaan ihmisenalun joka elää meidän keskellämme,kasvaa,rakentaa elämää,vanhenee ja lopulta kuolee.
Kun itse yritämme hahmottaa itseämme,elämää,ympäröivää maailmaa ja läheisiämme niin se ei ole helppoa.Kun ihminen vanhenee hän on onnistunut joissain asioissa ja myös epäonnistunut ehkä vieläkin monissa asioissa ja se näkyy ihmisessä.
Kuolema on hauta ja kivi.Sieltä ei saa enään keskustelukaveria,läheisyyttä.On vain puut ja ehkä linnunlaulu mutta kuolema on aina kuolema ja eloton hauta.
Sitten taas katsomme nuoria ja toivomme sydämissämme että ehkä tästä ihmisestä tulee ihminen joka antaa jotain kuten hyvä ihminen antaa ympäristölle todella paljon että emme jopa ymmärrä kuinka suurista asioista on kyse.Se vaikuttaa kaikkeen.
Meillä Suomessa nuorista pidetään huolta.On kasvatus,koulu ja yhteiskunta pyrkii olemaan lapsen ja nuoren vierellä mutta kun tullaan aikuiseksi niin Suomi muuttuu.
Olet yksin ja joudut pärjäämään niin että tiettyjä tyhjiä kohtia joihin haluaisi täytettä jää vajaaksi ja sitten alkaa ehkä vääränlaiset ratkaisut ja vääränlaiset ihmiset täyttämään tätä tyhjää tilaa.Kirkko on menettänyt Suomessa auktoriteettia ja siltä on yhteiskunta ottanut pois jotain mitä itse yhteiskunta ei vastavuoroisesti pysty antamaan.Eli turvaa,selkänojaa ja kuuntelijaa jolla on kärsivällisyyttä kuunnella hämillään olevaa nuorta joka ehkä ajelehtii elämässään ilman ehkä mitään päämäärää.
Kirkko on jotenkin pois muodista mutta nykyään ihaillaan nuoruutta mutta lopulta se ei ole pysyvä,stabiili tila vaan me kaikki vanhenemme.Siksi on ehkä mietittävä että jospa alamme rakentamaan elämää ilman kilpailua ja ilman rahan ahneutta.
Ehkä alamme elämään päivä kerrallaan ja tarkkailemaan itseämme enemmän.
Miten käyttäydymme,kuinka otamme toiset huomioon,kuinka voimme puhua erimielisyyksistä ilman korottamatta ääntämme ja pyrittävä kontrolliin koska itse toivomme samaa muilta.
Ja tietysti käymme kirkossa vähintään kerran viikossa sunnuntaisin ja sekin on "päivä kerrallaan" ja tulevaisuudessa kun alamme ymmärtämään asioita voimme jopa elää kaksi päivää kerrallaan.TS

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nuoret ovat suosiossa paremmin kuin vanhukset koska heille ei tarvitse asentaa virtsa-kateetreja,antaa saairaalahoitoa,antaa sisäruokintaa,leikata vanhoja varpaankynsiä ja harmaantuneita hiuksia,lääkitä dementiaa,vaihtaa vaippoja,toistaa muistisairaalle hoito-ohjeita,antaa kävelykeppejä,etsiä helikopterilla eksynyttä vanhusta,tarkistaa jääkaappi joka voi olla homeisia ruokia täynnä koska vanhukselta on mennyt makuaisti,
      antaa silmälasipäiselle vanhukselle vielä suurennuslasi että hän pystyy lukemaan uutiset kuinka nuorilla on vaikeaa jne jne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1676
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1391
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      849
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      743
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe