TERVEYS VAI TALOUS ENSIN

Anonyymi

Suomen korona tilanne on huonontunut hyvin nopeasti. Helsingin ilmaantuvuusluku on viikon aikana noussut hurjasti, 45:sta 77:ään.

Suomen ilmaantuvuusluku 34,0 on nyt 1.7.2021 huonompi kuin Israelissa (23,8), Italiassa (19,0), Puolassa (4,9), Saksassa (11,3), Tsekissä (16,4) va Virossa (30,6).

Suomen 21 sairaanhoitopiiristä vain kuuudessa on ilmaantuvuus vähentynyt ja 14:ssa ilmaantuvuusluku on kasvanut. HUS, Kainuu ja Päijät-Häme ovat koronan ilmaantuvuuden kärjessä.

Pietarista jalkapalloturistit toivat Suomeen noin 400 uutta tartuntaa. Tartunnat ovat pääosin intialaista delta-virusta.

"Haista v... Krista Kiuru", olivat Huuhkaja-fanit Pietarissa huutaneet. Tuo huutelu osoittaa ko. kisajengin mielipiteitä vastuuttomuudesta omien ja muiden terveyden osalta.

Suositukset eivät siis auta. Tarvitaan viranomaisten määräyksiä ja sulkuja.
Who (Maailman terveysjärjestö) varoittaa Euroopan maita neljännestä korona-aallosta intialaisen delta variantin levitessä.

Mitä tekee Suomi neljännen korona- aallon ehkäisemiseksi?

Sosiaali- ja terveysvaliokunta suosittaa uusia lievennyksiä: vihreistä maista vapaasti Suomeen. Vihreitä maita ovat THL:n luettelossa muun muassa
- Islanti, Italia, Malta, Puola, Saksa, Slovakia, Tsekki ja Unkari.
- Bulgaria, Romania, San Marino ja Vatikaani.

ROKOTUS EI VIELÄ ESTÄ DELTA-VIRUSTA

Suomessa kaksi rokotetta saanutta on vielä vähän, noin 20 %. Vain yksi korona- rokotus ei tehoa helposti tarttuvaan intialaiseen virukseen, laumasuojaan on vielä pitkä matka. Sote-valiokunnan suositus on vastuuton. Ainoastaan SDP vastusti sote-valiokunnassa rajojen avaamista "vihreille maille", joita neljäs aalto myös uhkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11942036?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

7

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helsingin sairaanhoitopiirin alueella nyt karanteenissa 800 henkeä. Lisäksi EM-kisaturistien tuomia viruksia leviää ympäri Suomea.

   Tulevana viikonloppuna järjestetään useita suuria tapahtumia ympäri Suomea, kun festari-kesä on alkanut, joten ei ole syytä poistaa rajamääräyksiä. Myös tapahtumien järjestäjille ei voida siirtää vastuuta terveysturvallisuutta, kun raha ratkaisee. Tapahtumia ei peruta eikä lippurahoja palauteta, vaikka neljäs aalto iskee. Isoissa tapahtumissa ei myös turvavälejä noudateta.

   Nähtäväksi jää, tuleeko Suomesta pelottava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun talous päättää ja viranomaiset "suosittavat" pandemian aikana.

  • Anonyymi

   THL sallii tulevaisuudessa 500-2000 koronakuolemaa vuodessa ennen kuin taloutta kiristetään.

   • Anonyymi

    Kyllä se on vain luotettava tuohon hallintoon tuon koronan suhteen ,ei siinä muu auta.

    Kukkaan kun ei tiijä mitä tuleman pitää, mutta liika varovaisuus ei ole pahasta, joten välinpitämättömyys kyllä kostautuu. Maailmassa jos ei tule sotia, niin sitten tulee tauti joka rajoittaa ja vahvistaa populaatiota. Se mikä on harvennus prosentti riippuu myös omista toimistamme.


  • Anonyymi

   Covid-19 virus on uudenlainen virus, joka tarttuu "väkäsillään" helposti hengitysteihin - tuhoten jopa keuhkot ja aisteja, kuten hajuaisti. Virus kehittää nopeasti uusia entistä tehokkaampia muunnoksia ja kykenee tarttumaan jopa puolta nopeammin kuin alkuperäinen.

   Rokotteet tepsivät aikansa, mutta miten tehoaa eri ihmisiin ja uusiin variantteihin.
   Viruksen oireettomat kantajat eivät tiedä itse tartuttavansa, mistä seuraa vastuuttomuutta ja useita tartuntaketjuja.

   Virus tarttuu niin lapsiin kuin aikuisiin. Toinen toistaan seuraavat virus aallot vaativat uusia rokotuksia ja ennenkuin maailman koko väestö on rokotettu useampaan kertaan, niin virus leviää milloin mistäkin.

   Laumasuojaa ei ole syntynyt esim. Britanniaan, jossa lähes kaikki on rokotettu, kun intialainen delta-variantti pääsi lisääntymään.

  • Anonyymi

   Ei tarvitse valita koska voi saada molemmat. Kyse ei ole edes tasapainoilusta koska epidemia haittaa taloutta ja sen hoitaminen on taloudenkin kannalta järkevää.

   Toisaalta ilman rahaa ei hoideta niitä tauteja, joihinihmiset oikeasti kuolevat, kuten vaikka diabetes. Korona ei ole lisännyt kuolemia.

   Hysteerikot, joiden päähän mahtuu vain korona pitäisi korvata uhmidillä, jotka ymmärtävät myös työttömyyden tappavan ihmisiä.

   • Anonyymi

    Suomessa 222 uutta tartuntaa. Ilmaantuvuusluku nousee nopeasti. Tarvitaan terveysturvallisuutta:
    - turvavälit
    - käsihygienia
    - maskit
    Ja Suomen rajat kiinni virus linko-maista tuleville.

    Talous ottaa kovaa takapakkia, jos virus holtittomasti pääsee leviämään uusine muunnoksineen.

    Ei kukaan järki-ihminen lähde baariin, ravintolaan, tapahtumaan... Jos on on pelkona saada covid-19 viruksen. Järki-ihmiset eivät myös nyt matkusta virus maihin, kun delta-variantti on voimissaan.

    Tarvitaan kaksi tai useampia rokotuksia, ennenkuin rokotteet antavat suojan uusille vieus-varianteille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa 222 uutta tartuntaa. Ilmaantuvuusluku nousee nopeasti. Tarvitaan terveysturvallisuutta:
    - turvavälit
    - käsihygienia
    - maskit
    Ja Suomen rajat kiinni virus linko-maista tuleville.

    Talous ottaa kovaa takapakkia, jos virus holtittomasti pääsee leviämään uusine muunnoksineen.

    Ei kukaan järki-ihminen lähde baariin, ravintolaan, tapahtumaan... Jos on on pelkona saada covid-19 viruksen. Järki-ihmiset eivät myös nyt matkusta virus maihin, kun delta-variantti on voimissaan.

    Tarvitaan kaksi tai useampia rokotuksia, ennenkuin rokotteet antavat suojan uusille vieus-varianteille.

    Suurimmalla osalla ihmisistä on jo rokotus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   3465
  2. 95
   2776
  3. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   149
   2097
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   25
   1388
  5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

   Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1366
  6. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   60
   997
  7. Tiedän ettei tilanne

   Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
   Ikävä
   42
   970
  8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   25
   961
  Aihe