Raamatun Aarteita ( Osa 1) Jeesuksen sovitustyön voittovoima!

Anonyymi

Raamatun Aarteita ( Osa 1) Jeesuksen sovitustyön voittovoima!

Aluksi, huomautus:
Tämä aloitus; kirjotus om Suomi24 sääntöjen mukainen (Raamattuaihe). Lisäksi tämä on lainmukaisen (yhdenvertaisen) sananvapauden ja uskonnonvapauden mukainen!

OSA 1 (Jeesuksen sovitustyön voittovoima!)

Raamatun ylivoimainen asema!
-----------------------------------

Ei voi kylliksi korottaa ja ylistää Raamatun Sanojen voimaa, viisautta, tehoa ja syväopetuksia!

Ei siis ihme, että Raamattu on… noin 2,5 miljardin kristityn Pyhä Kirja. Raamattu
• on maailman levinnein, luetuin ja tutkituin Kirja,
• se on käännetty kokonaisuudessaan 474 kielelle,
• Uusi Testamentti 1231 kielelle,
• osia Raamatusta 2527 kielelle.

Raamatun kokonaisuus syntyi 1500 vuoden aikana, sen 40 kirjaa ja 66 kirjoittajaa tekivät työnsä Pyhän Hengen vaikutuksessa. Siksi sen sisältö ”ei riitele” itsensä kanssa.

• ”Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta. ” ( 2 Piet 1:20-21)

Jo apostoli Pietari muistuttaa vääristä profeetoista, jotka ”Kääntävät kieroon kirjoituksia.”

• ”...ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.”

Raamattu on siitä ihmeellinen Kirja, että se selittää itse itseään. Ei tarvita ”unien-selitys-kirjoja”, ei kortteja, kristallipalloja, eikä mitään taikuus-ja noitavälineitä. Eikä varsinkaan ihmisten korvien välistä nousevia harhoja ja visioita!

Raamattu valaisee sekä eilistä ja huomista. Sama kuin ”punainen lanka” kulkee läpi Raamatun, alusta alkaen sen viimeiseen (Ilmestyskirjaan) saakka. Tämä Jumalan Pääasia on sanoma syntien sovituksesta ja sovittajasta Jeesuksesta Kristuksesta. Kaikki VT:N (Vanhan Liiton) esikuvat uhreineen tarkoittivat tulevaa Jumalan Karitsaa, joka ”sovittaa maailman synnit”. Ja kun aika oli täysi, Kirjoitukset täyttyivät:
Jeesus tuli, Hän
sikisi Pyhästä Hengestä,
syntyi neitsyt Mariasta,
kärsi Pontius Pilatuksen aikana,
ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,
astui alas tuonelaan,
nousi kolmantena päivänä kuolleista,
astui ylös taivaisiin,
istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella
ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Niinpä 1. jouluna kaikui ilosanoma:

• "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.” (Luukas 2:10)

Upeaa! Vapahtaja – Vapauttaja – Lunastaja – Pelastaja!

(aloitus jatkuu)

26

223

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   (jatkoa aloitukseen)

   Jeesus Kristus: uskomme alkaja, Pääkohta!

   On siis oikein ja kohtuullista, että me Uuden Liiton – Uuden Testamentin, Jeesuksen seurakunnan veljet ja sisaret ylistämme ja korotamme Jeesusta Kristusta!

   Kuningasten Kuningasta ja herrain Herraa! Hän on arvollinen aina ja joka paikassa saamaan kaiken kiitoksen, ylityksen ja kunnian! Aikojen alusta – loppuun saakka!

   Niinpä myös tämä kirjoitussarja (Raamatun Aarteita) on aloitettava kiitollisella nöyryydellä, Hänestä Jeesuksesta!

   • ”Mutta PÄÄKOHTA siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa, tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä oikeassa majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen.” (Hebrealaiskirje 8: 1-2)

   • ”…. kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,

   • - ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.

   • Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, PÄÄ; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.” ( Koloss 1:12-18)

   • (JEESUS) ”Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä KORKEAMMAN,

   • - niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että JEESUS KRISTUS ON HERRA.! ( Filipp 2:5-11)

   Jeesus sovitti ristinkuolemallaan maailman synnit!
   -----------------------------------------------------------

   Kun ihminen lankesi paratiisissa kapinaan ja tottelemattomuuteen Jumalaa vastaan, tuli ”välirikko” Jumalan kanssa. Siitä lukien ihmiset ovat syntyneet turmeluksen orjuuteen. Eikä kukaan ihminen voi omin voimin päästä Jumalan suosioon ja otollisuuteen. Siksi tarvittiin ”välimies”, sovittaja Jeesus Kristus. Hän otti vapaasta tahdostaan kantaakseen sen tuomion, joka on syntien seuraus.

   Tämä Jeesuksen tehtävä huipentui Golgatan keskimmäisellä ristillä. Syytön, synnitön Pyhä Jumalan Poika, Jumalan Karitsa tuomittiin kuolemaan. Hän vuodatti Pyhän Sovintoverensä, ja näin kaikille ihmisille avattiin mahdollisuus Jumalan yhteyteen ja sovintoon:

   • ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.” (2Kor. 5:19 )

   • ”Se on täytetty”! Jeesus huusi ja antoi henkensä. ( Joh 19:30)

   Apostoli PAAVALI pysyi tässä Pääasiassa, Jumalan ilmoituksen ytimessä. Keskipisteeessä! Hän julisti ja korotti ristiinaulittua Jeesusta Kristusta, ( 1 Kor 2:1-2)

   • ”Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan. Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.”

   Paavalille Pyhä Henki oli perusteellisesti valaissut, ettei ole muuta pelastusta ja toivoa, kuin Jeesus, Jumalan viaton uhrikaritsa, ristillä henkensä antanut!

   Rististä tuli näin VOITON symboli! Roomalaisten käyttämä teloitustapa sai aikaan vallankumouksen! Vaikka Jeesus fyysisesti menehtyi ( = antoi henkensä vapaaehtoisesti), Hänen henkeään ei paholainen voinut sitoa ja ”tappaa”. Jeesus kävi läpi tuonelan ja kuoleman valtojen ja nousi VOITTAJANA kuolleista, Kirjoitusten mukaan! Ylistetty olkoon Hän!

   Jeesus asetti ehtoollisen - Hän teki Uuden Liiton

   Ennen ristiinnaulitsemista. . . (Luukas 22:14-20)

   • "Minä olen halajamalla halannut syödä tämän pääsiäislampaan teidän kanssanne, ennenkuin minä kärsin; sillä minä sanon teille, etten minä sitä enää syö, ennenkuin sen täyttymys tapahtuu Jumalan valtakunnassa".

   • ”Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: "Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee."

   • ”Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni." ”Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi:

   • "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.”

   Uuden Liiton perusta on Jeesuksen Pyhässä sovintoveressä!

   (aloitus jatkuu)

   • Anonyymi

    Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti.

    Todella, ylistetty olkoon Herra! Aina ja ikuisesti!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti.

    Kaiken ikäni minä ylistän Herraa, minä veisaan Jumalani kiitosta, niin kauan kuin elän.


   • Anonyymi

    Kun Teuvo herjaa seurakuntaa, hän herjaa myös sen päätä, Jeesusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti.

    Aihetta on!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaiken ikäni minä ylistän Herraa, minä veisaan Jumalani kiitosta, niin kauan kuin elän.

    Aamen!


   • Anonyymi

    Teuvo on hyökännyt erittäin usein juuri seurakuntaa vastaan.


   • Anonyymi

    ”Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.”


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaiken ikäni minä ylistän Herraa, minä veisaan Jumalani kiitosta, niin kauan kuin elän.

    Sitten jatketaan ikuisuudessa! 😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun Teuvo herjaa seurakuntaa, hän herjaa myös sen päätä, Jeesusta.

    Niinpä!
    ” Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'


  • Anonyymi

   (jatkoa aloitukseen)

   Aabelin veri huusi kostoa, Jeesuksen Pyhä veri puhuu sovintoa! (Heb 12:22-25)

   • ”Te olette käyneet….
   • - UUDEN LIITON liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja VIHMONTAVEREN tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.”

   • ” Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista. ”

   Nyt Raamatun Sanan opetuksiin ja ilmoituksiin Jeesuksen sovintoveren voimasta!

   VOITTO:

   • ”Ja he ovat VOITTANEET hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti.” (Ilm 12:11)

   • ”He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on VOITTAVA heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja valitut ja uskolliset VOITTAVAT hänen kanssansa." (Ilm 17:14)

   IKUISEEN VOITTOON OSTETUT, lunastetut, puhdistetut!

   • ”Ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet VERELLÄSI OSTANUT ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista . (Ilm 5:9)

   • ”Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika, tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla LUNASTETUT turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan KRISTUKSEN KALLIILLA VERELLÄ kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan. ( 1 Piet 1:18)

   • Ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on PÄÄSTÄNYT meidät synneistämme VERELLÄNSÄ, ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen (Ilm 1:5-6)
   • ”Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, VERI puhdistaa meidät kaikesta synnistä. ” (1 Joh 1:7)
   • ” Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

   • : "Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä." (Joh. 3:36

   • ” Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."
   • ” Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle:

   • "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne KARITSAN VERESSÄ.
   • Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.

   • Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä." (Ilm 7:9-17)

   Lopuksi:
   ----------

   Me Uuden Liiton uskovat, Jeesuksen Kristuksen lauman lampaat - me ylistämme ja julistamme Jeesuksen – Jumalan Karitsan – Pyhän sovintoveren voimaa! Vielä ikuisuudessakin kaikuu sama kiitos - loputtomasti! Kunnia Jumalalle!

   • Anonyymi

    Tuo ”valkaisseet ne Karitsan veressä” tulee jäämään monelle salaisuudeksi, mysteeriksi.


  • Anonyymi

   Hyvä! Tervettä kirjoitusta Raamatusta tarvitaan Teuvon sairaan uskonnollisen väkivallan sijaan, ei pelkästään vastapainoksi!

   • Anonyymi

    Niin se on. Valao ja suolaa tarvitaan, tällaisena aikana kun joka lajin hapatukset ja epäterveet opit tunkevat patologista vimmaaansa!!


  • Anonyymi

   Juuri se, että niin monet vääntävät kieroon Raamatun opetuksia, johtaa siihen, että syntyy harhaoppeja.

  • Anonyymi

   Olipa tässä aloituksessa juuri niitä Raamatun osia Jeesuksen ristin työstä ja sovintoverestä, joita harhauttaja t.s. Koettaa"kumota" valheillaan.

  • Anonyymi

   Pietari kirjoitti: että yhä lujempi on meille ... sana!
   Niinkuin pimeässä paikassa loistava lamppu!
   Kiitos Olkoon Jumalan Hänelle Hänen Sanastaan!

   2 Piet.19-21

  • Anonyymi

   Ei niin pahaa ettei jotakin hyvää?
   Kun oikein räikeästi noustaan vääristämään Raamatun Sanaa, niin silloin moni herää!
   Kun sitten vielä paholaisen juonet kohdistavat tyrmäysikunsa jopa PYhimpiin asioihin: Jeesuksen lunastustyön ja Pyhän sovintoveren tasolle, niin silloin herää sokeakin, ja tajuaa, että paholainen on raivoissaan. Se ei sallisi uskon perusasioiden totuuksia!!

  • Anonyymi

   Jeesus on hyvä!

   • Anonyymi

    Niin tietävät, ne jotka HÄnen seurassaan ovat ja elävät!


  • Anonyymi

   Raamatun viisaat sanat ovat elämäksi!

  • Anonyymi

   Kiitos Jumalalle - Jeesus voitti
   Valkeus voitti pimeyden!
   Totuus voitti valheet ja valheen ruhtinaan!

   Jeesuksen voitto on meidän uskovien voitto!

   Roomalaiskirjeen 8. luvun 31-39!

  • Anonyymi

   Kun Raamatun Sanaa ja varsinkin Jeesuksen sovintustyötä vastaan on paholaisella hirveä sota ja vimma, onkin tärkeää että JOKAINEN joka tahtoo olla totinen Jeesuksen seuraaja -- sisäistää Golgatan lunastustyön Raamatussa.

   Ja mitä tarkoittaa Jeesuksen Pyhän sovintoveren lunastusvoima! Ikuinen!

  • Anonyymi

   Pyhä Henki kirkastaa ja korottaa Jeesusta.
   Häntäkin ristille naulittuna, mutta ylösnousseena!

   Ihmiset ja heidän oppinsa? He korottavat itseään ja puhuvat omiaan.
   Johannes 7:18

   Siinä se ero!

   Johannes 16: 13-14

  • Anonyymi

   Kiitos Jumalan, Jeesus osti verellään ihmiset vapaiksi saatanan orjuudesta!

   Ilmestyskirja 5:9

   "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi

   ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä

   ja kansoista ja kansanheimoista

   ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme

   kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä".

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   164
   2072
  2. Kesäloman loppuminen ahdistaa

   Töihin paluu huomenna ahdistaa ihan helkutisti vaikka olen etätöissä. Työskentelen insinöörinä ja työt on välillä todella vaikeita ja joutuu tekemään
   Ahdistus
   47
   2071
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   1876
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   109
   1695
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1461
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1342
  7. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1282
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   82
   1186
  9. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1176
  Aihe