kauppasaarto ja korona

Anonyymi

Rokoteruiskusta on hienoista pulaa.
Kuuba on kehittämässä rokotetta ensimmäisenä latinalaisessa Amerikassa.
Kuuballa ei ole omaa ruiskutuotantoa. USA kieltäytyy viemästä injektioruiskuja sinne. Kuuba saa jonkin verran muualta ruiskuja mutta ei riittävästi.
Virusepidemian taltuttaminen saa omituisia poliittisia piirteitä.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Natomaa USA:n kauppasaarto on yleensäkin rikollinen laatuaan ja vielä enemmän maailmanlaajuisen epidemian torjumisessa. USA käyttää virusepidemiaa omien tarkoitusperien edistämiseen.
      Jo 1960 USA:n apulaisulkoministeri puhui aikoinaan Kuuban sortuvan heidän pakotteisiin. Kuuba oli tuolloin vasta nujertanut Batistan hallinnon.
      Historiasta tiedämme että kauppasaarron vaikutuksesta talouden kehittäminen vaikeutui ja läntiset tahot syyttivät siitä Kuuban uutta hallintoa.

    • Anonyymi

      Humanistinen "Global Health Partners" järjestö on todennut, että Kuuba tarvitsisi 30 miljoonaa ruiskua ja maa on onnistunut saamaan vasta 10 miljoonaa maailmalta.
      Järjestön mukaan solidaarisuutta löytyy. Lahjoitusvaroja kerätään Kuuballe. Sen kautta voi antaa tukea.
      USA:n kauppasaarto aiheuttaa Kuuballe monta muutakin ongelmaa. Elintärkeitä
      teollisuustuotteita on vaikea saada mm. polttoainetta ja koneiden varaosia. Sittemmin läntinen lehdistö vaahtoaa, että Kuubasta puuttuu sitä ja tätä. Pohjois-Korean suhteen on sama tilanne.

    • Anonyymi

      YK:n alainen WHO yrittää saada epidemian tukahduttamiseksi torjuntavälineitä ja aineita kaikkiin maihin. Vapaakaupan lakkauttaminen estää hanketta.
      Sveitsin 2 yhtiötä lopetti hengityskoneiden viennin Kuubaan USA:n ostettua kaikki hengityskoneet. Kuuban teknikot ovat kehitelleet niitä ja tuotanto on aluillaan.
      Kuinka paljon yksistään USA:n sanktiot estävät köyhien maiden toimia epidemian torjumisessa! Sanktioilla pelataan ihmishengillä.

    • Anonyymi

      Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppaa estävät säännökset ovat "laillisia". USA laatii kongressin hyväksymän lain ja sen pohjalla ulkomaiset yhtiötkin vedetään kauppasaartoon mukaan. Erityisesti pelataan korkean teknologian vientikiellolla tiettyihin maihin, joita halutaan saada polvilleen. Usein vienti- ja tuontikiellon perusteena on ihmisoikeudet. Ne eivät ole ihanteellisesti missään valtiossa reilassa, joten vahva asettaa sanktioita ja heikko räpistelee miten voi.
      Vuonna 1992 USA:n laatima laki "Kuuban demokratialaki" ulotettiin koskemaan ulkomaisia yhtiöitäkin. Venäjä lopetti kaupan lähes kokonaan ja Kuuba joutui vaikeuksiin. Ei sodan kautta mutta kauppasodan avulla. Muutaman vuoden kuluttua alkoi maan parjaaminen "huonosta" taloudenhoidosta.

    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin kauppasaarrot yhtyvät virusepidemian voittamisen vaikeuteen. Inhimillisyys unohdetaan kauppaetujen takia.

      USA laatiessaan kappasaartoja se määräilee myös ulkomaisia yhtiöitä toteuttamaan niitä.
      Esim. Kuuban kanssa kauppaa käyville yhtiöille on määrätty sanktioita.
      Maailmassa on 5 suurta injektioruiskuja valmistavaa yhtiötä; 3 yhdysvaltalaista ja 2 kaksi muuta mutta niitäkin USA pakottaa vientikieltoon.
      Maailmankaupan kahlitsemisessa ei enää ole kyse pelkästään rahasta. Sanktiot tuottavat vahinkoa jopa ihmisten terveydessä. Sanktiot korvaavat avoimen sodan.
      Kuuba ei ole ainoa kansa maailmassa, joka kärsii sanktioista.
      On murheellista lukea, kun johtavat sanktioita jakelevat valtiot nauravat kehittymättömämpien maiden päälle. Sitten paikalliset pikkutrollit elämöivät USA :n ja muiden kaltaisten demokraattisuudesta.

    • Anonyymi

      Kauppasaarrosta.
      Barak Obaman hallinto ei koskaan tehnyt elettäkään kauppasaarron lopettamiseksi mutta helpotti rajoituksia ja palautti USA:n diplomaattisuhteet Kuubaan. Bidenin hallinto estää injektioruiskujenviennin Kuubaan. USA elvistelee ihmisten terveyden kustannuksella. Biden vahvisti Trumpin hallinnon päätöksen palauttaa Kuuba terrorismia tukevien valtioiden listalle!! Todellisuudessa Kuuba ei ole uhkaillut muita valtioita.

      Oregolainen demokraattisenaattori Wyden on laatinut lakiehdotuksen helmikuussa 2021, joka lopettaisi kauppasaarron. Toukokuussa 4 muuta senaattoria tekivät ehdotuksen osittaisesta kauppasaarron purkamisesta.
      Helmikuussa 80 kongressihenkilöä vetosivat Bideniin käyttää toimeenpanovaltaansa Trumpin asettamien rajoitusten perumiseksi.

      Yhdysvalloissa on voimia, jotka haluaisivat tukea vapaata maailmankauppaa, pitää politiikka ja tavaranvaihto erillään toisistaan. USA:n ulkopuoliset yhtiöt kärsivät yhtä lailla pakotteista, joita ne kohdistavat kolmansiin maihin.

      Maailmanlaajuisen sairausepidemian luulisi aiheuttavan keskinäistä solidaarisuutta yli rajojen. Mutta ei. Vahva sortaa heikkoja ja vieläpä pilkkaa päälle, koska heikko pärjää huonommin kuin kauppasaarron asettaja. Tämäkin on kyseenalaistetussa asemassa. Yksityiskohdissa heikkoja voidaan lyödä mutta maailmantalous kärsii kokonaisuudessa.

    • Anonyymi

      USA:n Kuubaan kohdistama kauppasaarto on poliittisista tarkoitusperistä laskelmoitu operaatio kuristaa maa ja odottaa luopumista sosialismin tavoitteesta. Se on sotaa ilman aseita.
      Saarron vastaiset porvarilliset demokraatit ovat todenneet sen olevan julma ja laiton. Laiton siitäkin riippumatta, että kongressi on säätänyt lait saarrosta. Laittomuus iskee vapaan kaupan ideologiaa vastaan.
      Kuuba on näyttänyt mallia latinalaiselle Amerikalle mm. koulutuksessa ja terveydenhuollossa. Tänään on ilmoitettu Kuuban valmistaneen vaikeissa olosuhteissa oman rokotteen koronaa vastaan. Saarto rajoittaa injektioruiskujen maahantuontia.
      Suomessa ja muualla pikkuporvarit parjaavat Kuuban alikehitystä ja ehkä eivät edes tiedä millaisissa olosuhteissa Kuuba ponnistelee reaalisosialismin tuen loputtua.

    • Anonyymi

      Juuri tulleen tiedon mukaan Kuubassa olisi ollut hallintoa vastaan mielenosoituksia.
      Läntistä mediaa jäljitellen yhteyteen liitetään antikommunismi. Maasta puuttuu sitä ja tätä mutta yhteydessä ei kerrota kauppasaarron vaikutusta.
      Prosessin alku muistuttaa Venezuelan tapahtumia. Ei siis mitään uutta.
      Jatko olisi seuraava. Mikäli USA onnistuisi kumoamaan nykyisen hallinnon, maahan työnnettäisiin velkarahaa ja sen mukana kiellettyjä tavaroita. Hetken aikaa, muutaman vuoden, näyttäisi kaikki paranevan mutta ei huomattaisi maan joutuneen läntisen pääoman velkavangiksi.
      Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, nimittääkö USA Kuuballe oman presidentin kuten Venezuelassa. Venezuelassa hanke epäonnistui. Samoin Boliviassa. Ukrainassa se onnistui. Vaaleilla ajettu presidentti ajettiin maanpakoon vuonna 2015.

      • Anonyymi

        Ylen uutinen kertoo, että osoitetaan mieltä myös huonoa virusepidemian hoitoa vastaan.
        Uutisessa ei kerrota, että USA estää mahdillaan injektioruiskujen ja rokotteen maahantuontia.
        Prosessin alku haiskahtaa tarkkaan harkitulta läntiseltä (USA) operaatiolta. Maailman valtioiden tulisi sivuuttaa USA:n sanktiot ja auttaa Kuubaa selviytymään.
        USA esiintyy tätä nykyä ihmisten terveyden kustannuksella.


    • Anonyymi

      Yhdysvallat tässä tapauksessa pelaa likaista peliä. Siviilien henki ei merkitse pääoman omistajille mitään.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa, Kuuban kansa on kaatamassa maan diktatuurin. Sen jälkeen Kuuballa menee paremmin.

    • Anonyymi

      Kansa on ollut vuosikymmeniä tytymätön kommunisthallintoon joskushan
      sen on loputtava, kaikki p-ska kaadetaan ulkopuolisille vaikuttajille omas-
      sa hallinnossa ei ole mitään vikaa. Kauppasaarrosta huolimatta Kuuba oli-
      si voinut hoitaa asioita paremmin.

    • Anonyymi

      Kuuban tilanne on täsmälleen samalainen kuin Venezuelassa pari vuotta sitten tai ns. värivallankumouksissa entisen reaalisosialismin alueella.
      Maata kuristetaan ensin suurten natomaiden taholta taloudellisesti. Maiden sisältä etsitään kapitalismille uskollisia. Ulkomailla ja sisällä olevia maan kansalaisia autetaan osoittamaan mieltä vallitsevaa hallintoa vastaan. Luvataan, että jos kaadatte hallituksen teille annetaan rahaa ja tavaraa.
      Porvari kiistää yleensä joukkoliikkeet ja mielenositukset mutta tarpeen tullen kiihottaa jopa väkivaltaan demokraattisen hallituksen kukistamiseksi.
      Kuubassa muodostuu harvinainen tilanne. Saako Kuubaa vuosikymmeniä kiusanneet tahot väestön enemmistön tukemaan kiusaajiaan.

    • Anonyymi

      Historiallisesti Amerikan mantereella on esiintyy USA:n kapitalismin halu pitää manner peukalonsa alla. Lähes jokaisessa vallankaappauksessa USA toimii taustapiruna pitääkseen hallitukset ruodussa. Kuuba ei poikkea säännöstä.
      Senkin tulisi pysyä ruodussa kapitalismissa kuuliaisesti.
      USA:n sota terveyden kustannuksella (injektioruiskujen maahantuontikielto) on edesvastuuton. USA pyrki jo 1800 luvulla liittämään Kuuban yhteyteensä Espanjan vallan poistuttua maasta. Vuoden 1959 jälkeen kaiken aikaa USA on pyrkinyt palauttamaan hegemoniansa Kuubassa. Nyt se on helpompaa kuin aikaisemmin, koska Kuubalta on poistunut reaalissosialismin tuki.

      Tässä aloituksessa on käytetty hyväksi yhdysvaltalaisen politiikan toimittajan Whitnyin analyysiä. Hän on keskittynyt tutkimaan latinalaisen Amerikan omgelmia.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12018743
      Suomen valtamedia toistaa täsmälleen samaa kuin aikaisemmin Venezuelan kriisistä kuinka on pulaa tavaroista, lääkkeistä jne. ja se olisi istuvan hallituksen syy.
      Vasta tekstin lopussa on lyhyt maininta, että USA järjestämä kauppasaarto alkoi jo 1962.
      Toisaalla uutisten mukaan ns. mielenosoittajista osa on väkivallantekoja tehneitä. Siitäkin syytetään, kun Kuuba rakentaa hotelleja ja pyrkii rahastamaan turisteilla!!!
      Suomessa lähes joka päivä matkailuyritykset mankuvat lisää rahaa valtiolta uusien matkailukeskusten rakentamiseksi tai laajentamiseksi.

      Kuuba tarvitsee avukseen kansaliikettä teesillä; kaikki sanktiot ja kauppasaarto tulee lakkauttaa.

    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin poliittinen sotakeino on pitkään ollut kauppasaarroissa ja ns. sanktioissa. Ne edeltävät sotaa ja niillä pyritään pienet valtiot alistamaan maailmantason kapitalistien käskyvaltaan. Vahva sortaa heikkoa.
      Ellei heikko alistu, seuraava vaihe on avoin sota tai maasta kerätään ja aseistetaan ns. kapinaliikkeitä.
      Kuuban kauppasaarrossa länsi on mennyt niin pitkälle, että estetään ihmisten terveydenhoidolle tärkeiden välineiden tuonti. Kun ihmisiä kuolee turhaan, lännen media toitottaa että maan hallitus tahallaan kuolettaa kansalaisiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe