Koronatartunnat ovat Britanniassa rajussa kasvussa, kymmenkertaistuneet toukokuusta

Anonyymi

Koronatartunnat ovat Britanniassa rajussa kasvussa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008095077.html
EM-kisojen viimeisten otteluiden pelaaminen Britanniassa on herättänyt huolta koronaviruksen leviämisen riskistä. Britannian koronatartuntamäärät ovat kymmenkertaistuneet toukokuusta, mutta silti otteluiden yleisökapasiteettia on nostettu kolmeen viimeiseen otteluun.

Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamies Heli Suominen kertoo, jalkapallon EM-kisat ovat olleet todella merkittävä asia briteille ja niihin on julkisuudessa suhtauduttu positiivisesti.

–  Kisoja ei merkittävästi vastusteta, mutta sitä pohditaan, riittävätkö rajoitukset ja mitä tästä seuraa, Suominen kertoo.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ilmaissut huolensa Lontoossa järjestettävien EM-kisojen viimeisten pelien koronaturvallisuudesta, kertoo uutistoimisto AFP. Merkel kertoi Britannian-valtiovierailullaan perjantaina, että "Britannian hallitus tekee toki omat päätöksensä", mutta katsojamäärän nosto 60  000:n on "hieman liikaa".

Myös Euroopan parlamentin kansanterveysvaliokunta (ENVI) vaati torstaina Uefaa ja Britanniaa harkitsemaan uudelleen välierä- ja finaaliotteluiden järjestämistä Wembleyn stadionilla tai edes arvioimaan uudestaan koronajärjestelyjä ja kapasiteetin nostoa.

–  Kolmen pelin järjestäminen Wembleyn stadionilla 60  000 katsojalle tapausmäärien kasvaessa uudelleen on terveysuhka ja selvästi tarpeeton riski, ENVI kertoi kannanotossa.

Uusien koronatapausten määrä lähti Britanniassa kasvuun touko-kesäkuun vaihteessa. Toukokuussa päivittäin raportoitiin vielä noin 2  000 uutta tartuntaa, mutta heinäkuun alkuun mennessä päivittäisiä tartuntoja on ollut jo yli 20  000.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli rokotukset ei auta v-ttuakaan.

      • Anonyymi

        Ainakin viime kesällä tilanne Suomessa ja Britanniassa oli yhtä hyvä ja täysin ilman rokotteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin viime kesällä tilanne Suomessa ja Britanniassa oli yhtä hyvä ja täysin ilman rokotteita.

        Olihan älykäs ja tietoon perustunut kommentti. Pöpöhän on ihan sama ja odottaa ihmisiä samoilla nurkilla ja ihmiset liikkuvat samaa reittiä kokoajan.


    • Anonyymi

      Ei kuulemma mitään hätää kun sairaalahoidon ja tehohoidon tarve ja kuolemat eivät ole lisääntyneet tartuntojen lisääntymisen tahdissa keskellä kesää. Katsokaapa sellaisella Google haulla kuin "covid-19 britannia" miten viime kesällä sairaalahoidon, tehohoidon ja kuolleiden määrä oli samalla tapaa alhaalla ja ihan ilman rokotteita. Vasta lokakuun alussa eli talvikauden hengitystieinfektiokaudelle siirryttäessä koronan aalto, sairaala- ja tehohoidon tarve sekä kuolemat alkoivat jyrkästi noista. Kyse ei siis ole rokotteiden antamasta suojasta vaan kausivaihtelevan hengitystieinfektion helpoimmasta rastista kesäkaudesta. Vai sairastetaanko kesällä influenssaa, saati kuollaan siihen Euroopassa?

      • Anonyymi

        Nyt kun rokotepassimatkailulla levitetään virusvariantteja tehokkaasti ympäri Eurooppaa ja kotimaata niin sitä on erittäin laajalti väestössä ja varsinainen infektiokauden aalto alkaa aiemmin ja nousee erittäin korkeaksi, joka koronakaudella tarkoittaa sairaalahoidon, tehohoidon ja koronakuolemien hurjaa lisääntymistä. Rokotetuthan saavat tartunnan ja levittävät tautia siinä missä muutkin, ehkä osa vain lievemmin oirein (ainakin kerrotusti).


    • Anonyymi

      Vaarallisuus riippuu siitä, miten vastuullisesti kisatapahtumissa käyvät toimivat. Jos he välttävät kontakteja, joissa voivat tartuttaa perheensä ulkopuolella ja koko perhekin välttää ja heille tarjotaan testata itseään matalalla kynnyksellä ja tiheään, melkoinen osa heistä voi sairastaa lievän taudin levittämättä sitä sen enempää. Se ei ole ongelma, vaan heistä saadaan hyvää tutkimusmateriaalia. Jonkin verran heistä voi joutua sairaalahoitoon, jopa tehohoitoon, mutta jos määrä ei ole kovin suuri ja siihen on varauduttu ja ennen kaikkea pidetään huoli, että he eivät levitä sairaaloihin eivätkä hoitohenkilökuntaan, niin siitä vaan.

      Ongelmahan näissä vaan tahtoo olla se, että kun alkoholin kanssa sähelletään, niin sitten helposti levitetään holtittomasti ja sen tyyppiset ihmiset tekevät sen helposti myös selvinpäin ollessaan. Ja siitä tulee pahaa jälkeä, syyttömät sairastuvat ja hoidontarve ja jälkioireista kärsivien määrä voi kasvaa aivan liikaa, voi tulla turhia kuolemia.

      Ongelma ylipäätään on se, että ne, jotka rajoituksia vähiten rakastavat, ovat niitä, jotka niitä eniten tarvitsevat. Siis ihmiset, joilta puuttuu järki ja vastuu.

    • Anonyymi

      Kyllä se lisääntyy pitkin maailmaa, kun tänään alkaa tulla taas tietoa viikonlopun tartunnoista tilastot alkaa päivittyä.

    • Anonyymi

      Tartunnat ovat taas ravintoloissa suomessa, kaikki tietää mitä pitää tehdä seuraavaksi !

    • Anonyymi

      Uhka ihmiskunnalle.

    • Anonyymi

      Rokottamattomat kupsahtelee. Hyvä juttu.

    • Anonyymi

      ..ja maa avaa rajoitukset? Sulaa hulluutta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe