Koronatartunnat ovat Britanniassa rajussa kasvussa, kymmenkertaistuneet toukokuusta

Anonyymi

Koronatartunnat ovat Britanniassa rajussa kasvussa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008095077.html
EM-kisojen viimeisten otteluiden pelaaminen Britanniassa on herättänyt huolta koronaviruksen leviämisen riskistä. Britannian koronatartuntamäärät ovat kymmenkertaistuneet toukokuusta, mutta silti otteluiden yleisökapasiteettia on nostettu kolmeen viimeiseen otteluun.

Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamies Heli Suominen kertoo, jalkapallon EM-kisat ovat olleet todella merkittävä asia briteille ja niihin on julkisuudessa suhtauduttu positiivisesti.

–  Kisoja ei merkittävästi vastusteta, mutta sitä pohditaan, riittävätkö rajoitukset ja mitä tästä seuraa, Suominen kertoo.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ilmaissut huolensa Lontoossa järjestettävien EM-kisojen viimeisten pelien koronaturvallisuudesta, kertoo uutistoimisto AFP. Merkel kertoi Britannian-valtiovierailullaan perjantaina, että "Britannian hallitus tekee toki omat päätöksensä", mutta katsojamäärän nosto 60  000:n on "hieman liikaa".

Myös Euroopan parlamentin kansanterveysvaliokunta (ENVI) vaati torstaina Uefaa ja Britanniaa harkitsemaan uudelleen välierä- ja finaaliotteluiden järjestämistä Wembleyn stadionilla tai edes arvioimaan uudestaan koronajärjestelyjä ja kapasiteetin nostoa.

–  Kolmen pelin järjestäminen Wembleyn stadionilla 60  000 katsojalle tapausmäärien kasvaessa uudelleen on terveysuhka ja selvästi tarpeeton riski, ENVI kertoi kannanotossa.

Uusien koronatapausten määrä lähti Britanniassa kasvuun touko-kesäkuun vaihteessa. Toukokuussa päivittäin raportoitiin vielä noin 2  000 uutta tartuntaa, mutta heinäkuun alkuun mennessä päivittäisiä tartuntoja on ollut jo yli 20  000.

11

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eli rokotukset ei auta v-ttuakaan.

   • Anonyymi

    Ainakin viime kesällä tilanne Suomessa ja Britanniassa oli yhtä hyvä ja täysin ilman rokotteita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin viime kesällä tilanne Suomessa ja Britanniassa oli yhtä hyvä ja täysin ilman rokotteita.

    Olihan älykäs ja tietoon perustunut kommentti. Pöpöhän on ihan sama ja odottaa ihmisiä samoilla nurkilla ja ihmiset liikkuvat samaa reittiä kokoajan.


  • Anonyymi

   Ei kuulemma mitään hätää kun sairaalahoidon ja tehohoidon tarve ja kuolemat eivät ole lisääntyneet tartuntojen lisääntymisen tahdissa keskellä kesää. Katsokaapa sellaisella Google haulla kuin "covid-19 britannia" miten viime kesällä sairaalahoidon, tehohoidon ja kuolleiden määrä oli samalla tapaa alhaalla ja ihan ilman rokotteita. Vasta lokakuun alussa eli talvikauden hengitystieinfektiokaudelle siirryttäessä koronan aalto, sairaala- ja tehohoidon tarve sekä kuolemat alkoivat jyrkästi noista. Kyse ei siis ole rokotteiden antamasta suojasta vaan kausivaihtelevan hengitystieinfektion helpoimmasta rastista kesäkaudesta. Vai sairastetaanko kesällä influenssaa, saati kuollaan siihen Euroopassa?

   • Anonyymi

    Nyt kun rokotepassimatkailulla levitetään virusvariantteja tehokkaasti ympäri Eurooppaa ja kotimaata niin sitä on erittäin laajalti väestössä ja varsinainen infektiokauden aalto alkaa aiemmin ja nousee erittäin korkeaksi, joka koronakaudella tarkoittaa sairaalahoidon, tehohoidon ja koronakuolemien hurjaa lisääntymistä. Rokotetuthan saavat tartunnan ja levittävät tautia siinä missä muutkin, ehkä osa vain lievemmin oirein (ainakin kerrotusti).


  • Anonyymi

   Vaarallisuus riippuu siitä, miten vastuullisesti kisatapahtumissa käyvät toimivat. Jos he välttävät kontakteja, joissa voivat tartuttaa perheensä ulkopuolella ja koko perhekin välttää ja heille tarjotaan testata itseään matalalla kynnyksellä ja tiheään, melkoinen osa heistä voi sairastaa lievän taudin levittämättä sitä sen enempää. Se ei ole ongelma, vaan heistä saadaan hyvää tutkimusmateriaalia. Jonkin verran heistä voi joutua sairaalahoitoon, jopa tehohoitoon, mutta jos määrä ei ole kovin suuri ja siihen on varauduttu ja ennen kaikkea pidetään huoli, että he eivät levitä sairaaloihin eivätkä hoitohenkilökuntaan, niin siitä vaan.

   Ongelmahan näissä vaan tahtoo olla se, että kun alkoholin kanssa sähelletään, niin sitten helposti levitetään holtittomasti ja sen tyyppiset ihmiset tekevät sen helposti myös selvinpäin ollessaan. Ja siitä tulee pahaa jälkeä, syyttömät sairastuvat ja hoidontarve ja jälkioireista kärsivien määrä voi kasvaa aivan liikaa, voi tulla turhia kuolemia.

   Ongelma ylipäätään on se, että ne, jotka rajoituksia vähiten rakastavat, ovat niitä, jotka niitä eniten tarvitsevat. Siis ihmiset, joilta puuttuu järki ja vastuu.

  • Anonyymi

   Kyllä se lisääntyy pitkin maailmaa, kun tänään alkaa tulla taas tietoa viikonlopun tartunnoista tilastot alkaa päivittyä.

  • Anonyymi

   Tartunnat ovat taas ravintoloissa suomessa, kaikki tietää mitä pitää tehdä seuraavaksi !

  • Anonyymi

   Uhka ihmiskunnalle.

  • Anonyymi

   Rokottamattomat kupsahtelee. Hyvä juttu.

  • Anonyymi

   ..ja maa avaa rajoitukset? Sulaa hulluutta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesäloman loppuminen ahdistaa

   Töihin paluu huomenna ahdistaa ihan helkutisti vaikka olen etätöissä. Työskentelen insinöörinä ja työt on välillä todella vaikeita ja joutuu tekemään
   Ahdistus
   47
   2258
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   165
   2113
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   189
   1914
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   109
   1726
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1490
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1396
  7. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1295
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   83
   1213
  9. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1190
  Aihe