Onko lääkäripula kuitenkin Lääkäriliiton AY toiminnan aiheuttama vakava vamma terveydenhuollolle

Anonyymi

Onko lääkäripula ongelma kuitenkin julkisen sektorin johtamisessa , ei osata johtaa niitä resursseja mikä on käytettävissä. Joku kertoi lääkäreiden määrän olevan jo lähes 30 000 kpl Suomessa , mutta aikoja ei ole saatavissa perusterveydenhuoltoon. Suomessa yhdellä lääkärillä on noin 18000 potilasta hoidettavana laskennallisesti kaikkiaan. Jos tuon luvun jakaa työpäivillä arviolta 300 tulee yhdelle lääkärille hoidettavaksi 60 potilasta per päivä. Kun hoidettavien määrän jakaa 8 tunnin työpäivälle 7,5 potilasta , siis yksi per työtunti. Jos suomalaisista 75% ei sairasta päivittäin , potilaiden määrä päivässä on maksimissaan 3 kpl. Kuitenkin suurin osa suomalaisista ei tarvitse hoitoa päivittäin , 75% suomalaisista on terveitä , joten mitä tehdään terveydenhuollossa muuta kuin jutellaan menneen viikonlopun tapahtumista ja seuraavan suunnittelusta.
Hieman ihmettelen tuota tuottavuutta lääkärikunnassa , olisiko tehostamisen tarvetta toiminnassa.
SOTE palkkojen harmonisointi ei tuota tuottavuutta paranna.

10

92

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ongelma on edelleen lääkäreiden asenne, ahneus, korruptio, ”kollegiaalisuus” eli
   edetään tappituntumalla.

  • Anonyymi

   Kansanterveyslain voimassaoloaikana lääkäreiden määrä on 6-7 kertaistunut. Ennen kansanterveyslakia lääkäriin pääsi samana päivänä ilman ajanvarausta. Sitten tuli kamala lääkäripula.

   Kansanterveystyö loppui lääkäripulaan, joten nyt perustetaan sote ja jos tässäkin järjestelmäsdä lääkärimäärä 6-7 kertaistetaan, niin sotekin kaatuu lääkäripulaan kuin demarien kansanterveystyö nyt kaatui.
   Eli on odotettavissa, että 36-49 kertainen määrä ennen jonottamattoman ajan lääkärimäärään verrattuna ( ennen kansanterveyslakia) johtaa näissä demarien järjestelmissä lääkäripulaan.

   Nyt lääkäreitä on reilusti yli 30 000 ja päälle pitää vielä laskea suuri määrä ulkomaalaisia keikkalääkäreitä.

   SDP saisi Saharastakin hiekan loppumaan, jos SDP pääsisi kehittämään hyvinvointisaharaa, ja syylliseksi SDP keksisi Saharan hiekan itsekkään olemuksen ja luulon olla muka parempaa hiekkaa kuin muualla..

  • Anonyymi

   Lääkäripuhe oli narratiivi, jolla luotiin
   harhaluulo, että niitä olisi liian vähän.

   Todellisuudessa niitä on liikaa. Mutta lääkäripula - puheella
   liitto kirittää palkkatasoa ylöspäin.

   Täysin rikollista toimintaa.
   Ilmankos siellä voi heilua ilman ammattitaitoa ja
   pyörittää praktiikkaa
   pelottelemalla asiakkaita ja valehtelemalla.

  • Anonyymi

   Kun kunnat jja kaupungit aloittivat puhelinsoittojonojen nollauksen
   arvasin, että
   ei ole ketään vastaamassa puhelimeen,
   ei ole lääkäreitä,

   koko lääkäripula on valhe. Kiristämistä.
   Onko korona ja rokotteetkin lääkäreiden tai oikeastaan merirosvojen
   ilkeä kiristämissuunnitelma?

   30 000 lääkäriä ilman töitä ja
   virassaan heiluvat riitelee keskenään ja kiusaavat asiakasta.

  • Anonyymi

   "Vuoden 2019 alussa Suomessa oli Lääkäriliiton ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan 21 148 lääkäriä. Tämä luku sisältää kaikki maassa asuvat laillistetut alle 65-vuotiaat lääkärit. Luku sisältää siis myös esimerkiksi eläkkeellä ja vanhempainvapaalla tai muusta syystä työelämän ulkopuolella olevat lääkärit."

   Jokainen lääkäri pitää kesäloman? kuukauden eli töistä poisollaan 21 148 kuukautta vuodessa jo sen takia. eli 1922 lääkäriä on pois tuosta 21 148.
   Lisäksi saattavat pitää talvilomaa vanhempainlomaa olla kipeinä jne
   eli ei noista kai töissä ole joka päivä kuin kymmenisen tuhatta?.

  • Anonyymi

   Terveyskeskuslääkärin työ lukuina:

   Suomessa on 575 terveysasemaa ja niissä noin 3700 virassa toimivaa terveyskeskuslääkäriä.
   Lääkärit ovat keskimäärin 43-vuotiaita, ja kaksi kolmasosaa heistä on naisia.
   27,5 %:lla terveyskeskuslääkäreistä on lääketieteen lisensiaatin tutkinnon lisäksi yleislääketieteen erikoislääkärioikeudet.
   Yleislääketieteen erikoislääkäreistä noin 20 % toimii myös kouluttajalääkärin tehtävissä.
   Terveyskeskuksissa oli vuonna 2018 yhteensä 11,7 miljoonaa potilaan hoitoon liittyvää asiointia, joihin lääkäri osallistui.
   Asioinneista 55 % oli perinteisiä vastaanottoja, 14 % puhelinvastaanottoja, 2 % etävastaanottoja, 7 % konsultaatioita, 12 % lausuntoja ja muita asiakirjamerkintöjä ja 10 % määrittelemättömiä asiointeja.
   Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli vuonna 2018 hoidettavana noin 130 000 potilasta ja hoitopäiviä oli 2,8 miljoonaa.
   Lääkemääräyksiä terveyskeskuslääkärit tekivät 21,9 miljoonaa.

   Aika pienellä henkilö määrällä ne joutuu töitä tekemään 24/7
   Mutta kai niitä on pakko olla tyhjänpanttina myös öisin ja viikonloppuisin mikäli jotkut innostuu yöllä puukottamaan toisiaan tai jäävät vaikka auton alle.

   • Anonyymi

    Luettelo on kuin neukkulasta, kuinka monta potilaskäyntiä, joihin lääköri osallistui ja sivalsi " oireenne mielisairautta" ja potilas itkien pakeni järkyttävää räkänokka lääkäriä kilpaililliselle uksityidelle, jolta katoaisi kaikki adiakkaat, jos se olisi samanlainen kuin kilpailuttomassa monopolissa yoimivat pärstä kertoimella erityisen vakavista taudeista hullun papruja kirjoittava julkinen..

    Pitäisi olla laki että kaikki taudit kaikilta suomen kansalaisislta (myös psykiatrrilta itseltään) merkataan mielisairaudeksi, ja vamgitaan muutamaksi kk psykiatrien sadismi käsittrlyyn, sillä ei väliä jps kuolevat, niin on moni aivokalvon tulehdus ja muu potilas kuollut tähänkin asti.

    Se on epätasa arvoa jos sitä tehdään vain muutamille, jotka on virkakoneiston hampaissa kantelusta tai politiikasta ja psykiayria on kosto ja rangaistus komppania.

    Se on syrjintää, samalla tavoin tulee niin. Ministeri kuin presidentti iskeä psykiatrien kidutus vankiloihin ympäristöstä tulleiden viristen, syöpien vats averen vuotojen takia vietävä mielidairaalaam rangaistuksena siitä että ovat verovaroin maksettuihin paikkoihin erehtyneet vaivojaam valittamaan.

    Sillä heidänkin oireet kuten kaikki taudit tekee monianisia oireita, joka on selvä mielisairauden merkki, koska ei ole yhtä ainutta tautia jossa olisi vain yksi oire,

    Kun tätä tehdään vain järjesrlmän vastustajille, se on sytjintää,, sitä piitää trhdä kaikille tasavertaisesti myös lääkintöneuvokset on isketävä vankilamaisiin oloihin kidutukseen 3kk , ja jättää hoitamatta, koska taudissa on aina monta oiretta, joka on selvä merkki mielisaitaudesta.

    Silloin sairaus nimeltä psykiatria kiellettäisiin puoskari lain nojalla ja sairauden tunnottmana, julmama, äärimmäisen sadistisena, yliviisana puoskari oppina, ja kansan tappaminen psyykke myrkyin loppuisi ja pääsisimme vihdoin sosiaali darvinismista eroon, jossa 1900-1950
    Kehitys kelvottomuus evoluutiossa pääteltiin kaallon muodosta ja silmävöristä joista tehtiiin skitsofrenia diaknoosit, vangittiin sterilisaatiioon ja kaasutuksiin, psykiatrien kalloharppi mittauksen läpi kulki jokainen stetiloitva ja kaasutetteva, koska mielisairaan paperit saaneet ainoastaan stetiloitiin ja kaasutettiin. Eikä kaautuksia saanut tehdä muille.

    Zyklon kaasu korvattiin tappavalla insuliinilla, jolla psykiatrit eliminoi evoluutiossa kejitys kelvottomaksi eli mielisaitaaksi merkkaamiaan yksilöitä 1970 luvulle asti,

    Nykyiset neutoleptit tekee leucopeniaa, eli vaökosolu vähyyttä ja niitä syövät ovat kaytänmössä kemiallisessa AIDS taudissa, ja kuolevat infektiohin.

    Ensimmäisnä darvin teki evoluutiossa kehitys kelvottomien ihmisten eliminointia varten sosiaali darvinismin, joka kiellettiin kaasutusten jälkeen,
    Mutta psykiatria on tänään sosialidarbinismia,
    Silloin se teki mielisairaan paperit silmäväristä ja nyt kehon kivuista.

    Jokainen tohtori siis joka sanoo potilaalle "oireenne mielisairautta"
    Kielletyn sosiaali darvinismin edistaja,
    Darvin, marx, freud, professori kalle ahne, oli kaikk erityisen sadiatisia ihmisiä, ha nautti ihmisten kärsimyksen tuotosta.

    Esim. Vain sadisti tohtori nimittelee kehon kivuista mielisairaaksi, ja vain psykopatti pidättää ihmisiä jotka ei ole tikosta tehneet .
    Painotan mielisairaaksi merkkaaminen tehdään aivokalvon tulejduksen akuutti vaihetta sairastaville, koska heillä on monta rajua oiretta,
    Ei julma julkinen tutki, tiedän tämän koska olen itse kokenut.

    Koska psykiayria on evoluutiossa kehitys kelvottomien leimaamista tästä syystä psykiatrien puoskari diaknooseja ei korjata, vaan kun tuot yksityseltä diaknoosin aivokalvon tulejduksesta, joka oli syy moninaisiin oireisiin, eikä ainakaan minun hulluus,
    Tohtorit vastaa kuin silmäväristä hullun paprun saaneille, " sairaiden tunnpttomia, on siellä mielisairauttakin"
    Kemen mielisairatta? Ei ainakaan potilaan.
    Järjestelmä on sairas, ja sosiaali darvinismi (oikea nimi eugenismi, kansan kielellä natsismi)
    Om tämään arkipäivää.
    Kidutus kammiot on kaasuttomia, nöyryytys, simputus, nujerrus, alistaminen, pelolla hallitseminen, kiristäminen vapaudella, uhkailu, psykopatia ja ihmisten tuhoaminen kaasuttomissa kammioissa, kaasuttomilla murkyillå on tänään samaa, koska eugenismia ei koskaan lopetettu,
    Psykiatrit poisti ainoastaan zyklon kaasun lain vaatimana ja korvasi sen tappavilla insuliineilla ja WHO oli tässä mukana ja hyväksyi tappamisen nurnbergin oikeiden jälkeen isånsuliinilla.
    WHO, ja kaikki tohtorit tiesi että kyse on kielletyn eugenismin, eli sosiaali darvinismin, eli evoluutiossa kehitys kelvottomien tappaminen insuliinilla.

    Tapetttavat valikoitiin valtio omisteisissa terveyksissä, ja heidän tautien moninaisisista oireista tehtiin tappamista oikeuttavat hullun paprut.
    Insuliini korvattiin yhtä nopeasti tappavilla sähköshokeilla.

    Aina on sosiaali darvinistit valejdelleet että em ja nykyiset myrkyt parantaa psycheä, jonka nimistä elintä ei ole olemassa, joten elin jota ei ole olemassa ei voi kantaa tauteja,
    Maailma on barbaari.

    Vasta silloin hallitusemme


  • Anonyymi

   Vika on siinä, että terveyskeskuksissa ei ole riittävästi lääkäreiden virkoja. Lääkäreitä on kyllä riittävästi mutta työtehtäviä on tarjolla pääosin yksityisellä sektorilla.

   Terveyskesksten virkoja perustavat kunnat. Kääntykää valituksenne kanssa kunnan puoleen.

  • Anonyymi

   Sosialismiin perustuvaa julkista ei ole peruatettu kysummän ja tarjonnan lain alaisuudessa, ja se on kuin mini soviet, virkamiehet teki soviet mallilla pilarit julkisterveyteen ja se ei tule toimimaan koskaan,
   Siltä poliklinikka lääkärit poistuu klo 14 saaavat palkan klo 16 asti
   Päivystys on ainut joka tekee täydet tunnit,

   Toimiakseen julkisteeveydessä tulisi olla 5 kertainen määrä lääkäreitä, veraattuna yksityiseen, jossa yksi lääkäri hoitaa saman määrän ihmisiä kun julkisella 5 lääkäriä pyörittää potialita turhaa rinkiä, varastaen sekä potilaan että oman aikansa turhan ringin pyritykseen.

   Juökinen ei tule toimimaan koskaan.

  • Anonyymi

   Valitettavasti en ymmärrä että millä logiikalla AP on saanut että "tulee yhdelle lääkärille hoidettavaksi 60 potilasta per päivä. Kun hoidettavien määrän jakaa 8 tunnin työpäivälle 7,5 potilasta , siis yksi per työtunti.", koska minun osaamisen mukaan 60 / 8 > 1. eli tarkkaan ottaen siis 7.5, eli siis 7.5 potilasta per TUNTI eikä mikään päivä...

   Mutta, oheisen kaavan mukaan maassamme ei ole läääkäripulaa, sillä johdossa on ihmisiä jotka laskevat täsmälleen samalla tavalla ja osoittavat näin että mitään pulaa ja ongelmia ei ole, ja muille voikin sanoa sitten että yksityisellekin saa mennä,,,

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   2610
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   93
   1435
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1434
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1106
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1025
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   947
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   904
  8. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   899
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   33
   863
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   793
  Aihe