Laki takaa potilaan oikeudet, käytäntö on jotain ihan muuta

Anonyymi

... ainakin täällä Nokialla. Lain mukaanhan potilaalla on itsemääräämisoikeus (jopa tajuttomalla potilaalla jos hänen tahtonsa vain on tiedossa); siihen sisältyy myös oikeus kieltäytyä hoidosta tai keskeyttää aloitettu hoito; potilasta koskevat päätökset on aina tehtävä yhteistyössä hänen kanssaan, mitään ei saa tehdä ilman hänen suostumustaan jne. (ja kaikki tämä tieto löytyy yksityiskohtaisena ja melkein selkokielisen selvänä kaikkien netinkäyttäjien ulottuvilla olevilta Valviran sivuilta . Voisi siis kuvitella edes osan tästä tiedosta päätyvän nokialaiselle sosiaalityöntekijälle asti, mutta eipä ei...
Tämä hyypiö jonka nimeä en tiedä koska hän teki tekosensa salassa (parempi kai etten tiedäkään, saattaisin tehdä jotain harkitsematonta...) ei kuitenkaan ole ilmeisesti koskaan ,kuullutkaan potilaan itsemääräämisoikeudesta. Äitini jonka piti päästä sairaalasta kotiin luokseni (olen toiminut hänen omaishoitajanaan viimeiset 10 v.) määrättiin hänen kumpaakaan äitiäni tai minua, lähintä omaista, kuulematta tekemän ties mihin perustuvan päätöksen nojalla vastoin tahtoaan (eli vastoin lakia!) vanhainkotiin. Yritin kysellä päätöksen perusteita Nokian vanhustyön johtajalta mutta kyselyyni ei ole vastattu - ehkä mitään päätöstä ei edes ole vaan äitini vieminen väkisin laitokseen oli silkkaa mielivaltaa?. Olen nyt kirjoittanut valituksia kaikille mahdollisille tahoille, enää rikosilmoitus vapaudenriistosta puuttuu . Ehkä onnistun vielä pelastamaan äitini.
Mutta te muut joilla on iäkkäitä omaisia Nokialla, pitäkää varanne - sama sosiaalityöntekijä saattaa jo vaania heitä!

6

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensin oli mafia. sitten Valtio. ja sen jälkeen infrastruktuuri. Tuskin siis voit odottaa muiltakaan apua. sillä noita sarjamurhaajia ja lastenkin kidnappaajia ei laiteta "kuseen",
      PS.: Lahdessa samaa toimintaa kaikkien potilaiden suhteen,
      Suomen ylilääkärikin sanoi, että "virukset iskevät lapsia. eli meidän ruokaamme kohtaan" ja kyseinen pedofiili-tohtori on saanut toimia Suomessa vuosikymmenet. Samaa tuo sanoi lääkäreistä, jotka eivät tahtoneet suorittaa aborttia työssään, että heidät pitäisi erottaa, Pedofiliamyönteisten-lakien taustalla on sama henkilö, joka sai myönnettyä 80-luvulla 10-vuotiaille itsenäisyyden e-pillereiden hankinnassa - joka samalla eväsi mm. syöpälasten tietojen lähettämisen vanhemmilleen.

    • Anonyymi

      Meillä oli avo-osastolla eräs nainen, joka vietiin suljetulle kesken yön, vaikka laki kertoo ihan muuta miten asiaa kuuluisi käsitellä,
      Uutiset kertoivat myös vanhuksesta, joka oli ripuloinut, mutta laitettu jonkun Perkeleen toimesta ilman nesteytystä, Tuossakin asiassa piti tapella, mutta tekivät sen silti - eli murhasivat. Kenties sen takia, että hän oli elämänmyönteinen ja vailla suullista testamenttia,

    • Anonyymi

      Ei ole pointtia kommentoida jos suomi24 poistaa kaiken jo alkuunsa.

    • Anonyymi

      Laitoksissa olevista vanhuksista ja vammaisistahan ne natsitkin aloittivat, ja Suomessa on nyt oikeisto kovasti nousussa...

    • Anonyymi

      Tuolla ulkomailla törmää jatkuvasti tähän ongelmaan että köyhille ei tahdota antaa edes mitään ensihoitoa jos äkillisesti sairastut tai joudut onnettomuuteen ilman omaa syytä ja sinulla ei ole rahaa maksaa hoitoa.

      Monet terveystalot ja sairaalat voivat jättää sinut vaikka kuolemaan ,mikä on totaalisesti YKn ihmisoikeuslakien vastaista. Niiden pitäisi ainakin antaa ensiapu ja veloittaa jälkikäteen vain minimikulujenkorvaus summa jonka potilas sitten sopii maksavansa jotenkin mutta ei mitään ylihintaista voittoa ,omakustannehinta.

      Voittoahan voi periä ihmiseltä vain kun on rahaa ,ja kun ei ole kysymys jostain hätäensiavusta. Vain tuolloin YKn tarkoittama ihmisoikeuslaki sairaanhoidossa voi toteutua,muuten ei köyhienkin osalta.

      Monillakaan köyhillä ei ulkomailla ole varaa edes minimi vakuutukseen ja jos ko valtio ei korvaa hätäensiapukuluja ovat nuo ihmiset aina kuolemanvaarassa ,sattui mitä hyvänsä vakavaa heille.

      Yläpuolella oleva järjestely pitäisi miniminä kirjata jokaisen valtion perustuslakiin jotta terveysalan ammattilaiset ei voi köyhempiä surutta jättää vain kuolemaan.
      Onneksi meillä täällä Suomessa on kuitenkin sosiaalihuolto joka hoitaa nämä kiiretapaukset ulkomaalaisia myöten joilla ei hätätapauksissa aina ole mitään rahaa jostain syystä.

      Tämmöinen asia on joskus pistänyt silmään ja turhia kuolemantapauksia ja heitteillejättöjä hoitohenkilökunnan puolesta on tullut nähtyä kun ulkomailla liikkunut ja näitä potilaan ihmisoikeuksia miettinyt köyhien ja rikkaiden välillä.

      Ulkomailla moni koomapotilaskin on surutta jätetty vain kuolemaan jos mistään ei ole rahaa löytynyt ko hetkellä hoidon jatkamiseen ja ihmisen takaisin elävien kirjoihin saamiseksi.
      Toinen ryhmä on nuo väkivaltaa tai esim. auto-onnettomuuden kohdanneet tai ammutut mutta ei vielä kuolleet köyhät joilla ei rahaa ole jostain syystä tuolloin hoitoihinsa ja aiheuttajalta ei voi saada mitään.

      Tuohon pitäisi jotkut kansainväliset säännöt ja lait saada köyhien potilaidenhoidosta ,jotka ei itse ole syypäitä omaan äkilliseen hätätilanteeseensa.

    • Anonyymi

      Et edes halua tietää, mitä minulle on tehty silloin, kun olin lapsi.

      Kävin tekemässä hoitotahdon, mutta tuskin auttaa. OmaKanta kuntoon sinulle ja äidillesi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe