Korona rokote,oletteko ottaneet?

Anonyymi

MS-tautia sairastavat,oletteko ottaneet korona rokotteen vai ette?
Jos ette,miksi?
Jos olette,tuliko mitään oireita?
Itsellä alle vuosi sitten dg ja en ole uskaltanut vielä ottaa.
Ja jos teillä infuusiona annettava lääkitys,milloin olette ottaneet rokotteen eli montako viikkoa ennen/jälkeen infuusion.

6

1498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä ota, tutkimusten mukaan siitä voi tulla autoimmuunisairauksia. Rokotteessa oleva viruksen geeniperimä voi siirtyä pysyväksi osaksi ihmisen DNA:ta, jolloin solut alkavat tuottaa koronaviruksen piikkiproteiinia ja sen vasta-aineita. Tämä johtaa siihen, että vastustuskyky koronaviruksille ja mahdollisesti muillekin taudinaiheuttajille heikkenee. Muitakin seurauksia saattaa olla.

      Nämä alle vuodessa kehitetyt koronarokoteaineet ovat kokeellisia aineita jotka toimivat geenitekniikalla. Ne eivät ole samanlaisia kuin vanhat, hyvin tunnetut ja tutkitut tuhkarokko- ym. rokotteet, joissa elimistöön ruiskutetaan inaktivoitua, toimintakyvytöntä virusta, joka herättää immuunijärjestelmän tuottamaan vasta-aineita. Geenitekniikkaan perustuvien rokotteiden tarkoitus on saada elimistö tuottamaan ensin itse elävää koronaviruksen ns. piikkiproteiinia, ja sen jälkeen sille vasta-aineita. Rokotteiden kehittäjät väittävät, että viruksen geeniperimä, RNA ei voisi päästä kosketuksiin ihmisen DNA:n kanssa eikä muuttua pysyväksi osaksi sitä, mutta tutkijat MIT:sta ja Harvardista ovat havainneet soluviljelmissä ja koronapotilaiden soluja tutkiessaan, että voi.

      Jos ja kun viruksen geeniperimä muuttuu pysyväksi osaksi ihmisen geenistöä, seuraukset voivat olla arvaamattomat.

      Tutkijat eivät tiedä varmuudella, kuinka yleistä on että koronarokotteen kohdalla näin tapahtuisi. Varmaa kuitenkin on, että sitä tapahtuu jo nyt itse koronaviruksen kohdalla (ks. Science-lehden linkki alla). Rokotteen kohdalla sitä tulee todennäköisesti tapahtumaan vielä useammin siksi, että rokotteen lähettäjä-RNA , (siis se aine jossa on viruksen geneettistä koodia) on kehitetty laboratoriossa vahvemmaksi ja pitempään soluissa pysyväksi kuin koronaviruksen luonnollinen RNA, joka hajoaa nopeasti.

      Jos ja kun koronarokotteen saaneiden solut alkavat itse jatkuvasti tuottaa koronan piikkiproteiinia ja vasta-aineita, tämä prosessi on vaiheittainen ja laajenee vuosien mittaan, kun solut, joissa on pysyvä geenimuutos, jakautuvat elimistössä.

      On ainakin teoreettisesti mahdollista, että rokotteen aiheuttama geenimuunnos ehtisi solujen jakautuessa myös sukusoluihin, jolloin muuntunut perimä siirtyisi jälkipolvillekin.

      Koronapandemia on laantumassa. Terveydenhuollon päättäjät uskovat tämän johtuvan rokotuskattavuuden yleistymisestä . Oli syynä rokotteet tai pandemian luonnollinen kulku viruksen laimetessa kuten yleensä käy, ei ole syytä, ainakaan minun mielestäni, kenenkään enää riskeerata omaa pitkän tähtäimen terveyttään kokeellisilla rokotteilla. (Eikä etenkään lasten ja nuorten, jotka eivät edes oman terveytensä takia tarvitse rokotetta, koska he eivät juuri koskaan saa taudin vakavaa muotoa.)

      MIT & Harvard Study Suggests mRNA Vaccine Might Permanently Alter DNA After All (MIT:ssa ja Harvardissa tehty tutkimus antaa viitteitä, että mRNA-rokote saattaa sittenkin muuttaa DNA:ta pysyvästi)

      https://www.algora.com/Algora_blog/2021/03/16/mit-harvard-study-suggests-mrna-vaccine-might-permanently-alter-dna-after-all

      Further evidence supports controversial claim that SARS-CoV-2 genes can integrate with human DNA (Uusi tutkimusnäyttö tukee kiistanalaista väitetta, että koronaviruksen geenit saattavat integroitua ihmisen DNA:han)

      https://www.sciencemag.org/news/2021/05/further-evidence-offered-claim-genes-pandemic-coronavirus-can-integrate-human-dna

      • Anonyymi

        Todella hyvää pohdintaa! Voisi olla parempi vain ne rokotetaan keillä on korkea riski saada vakava korona.

        Itse en taida rokotetta ottaa. Kyllä sen tartunnan ja taudin olis jo saanut jos on saadakseen, kun elinpiirikin suht pieni. Sitäpaitsi en kuulu suoraan riskiryhmään. On vielä useampikin autoimmuunihäiriö valmiiksi ja mitkä voi heikentää tehoa. Toimiiko se laumasuojakaan näin hitaalla rokotustahdilla ja kun koko ajan tulee uusia variantteja sekä rokotteet ei estä tartunnan saamista eikä tartuttamista

        Monisairas


    • Anonyymi

      Jos on riskiryhmässä ja aikoo sen takia ottaa koronarokotteen, kannattaisi mielestäni odottaa ainakin syksyn yli kunnes pandemia laantuu. Sitä ennen voi suojautua esimerkiksi käyttämällä tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja maskeja, jotka suojaavat myös käyttäjää itseään eikä vain muita. Ja tietenkin noudattamalla muitakin varotoimenpiteitä.

      Kokeellisen koronarokotteen mahdolliset haittavaikutukset saattavat olla pysyviä. Muutama kuukausi sinnittelyä tavanomaisin suojakeinoin lienee kokonaisriskiarvioinnissa suotuisampi vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Olen ottanut molemmat korona rokotteet mutta minulla on tämän sairauden lisäksi myös muita sairauksia,esim diabetes kakkonen jonka takia sain aika aikaisinkin ensimmäisen rokotteen.Niin ja rokotteet olivat eri valmistajan josta ristisuojasta pitöis kai tulla suht hyväkin suoja?.Minulla on tablettihoitoinen ms-sairaus joka on diagnosoitu alle vuosi sitten.En osaa mitenkään neuvoa tai sanoa kannattaako ottaa korona rokote vai ei,mutta minulla meni nyt näin.

    • Anonyymi

      Jäi lisäämättä tuohon äskeiseen kirjoitukseeni se asia että kysyit tuossa alussa että tuliko oireita korona rokotteesta.. Siis no sanoisin että astra-zenegasta tuli hyvin lievä pieni suonitukos käden alueelle jonka tunsin itse selvästi,vähän yli viikko tai noin viikko korona rokotteesta.Mutta se ei johtunut ymmärtääkseni mitenkään ms sairaudestani? vaan siis lähisuvussamme olevasta taipumuksesta veren tai verisuonien trombeihin(?niin ymmärtäisin?)..Mutta onneksi se kun oli pieni tukos lähti itsekseen sitten pois vaikkakin oli pari päivää erittäin kipeä kohta ja särkyä siinä riitti.Olinkin erittäin tyytyväinen kun Suomeen tuli silloin keväällä päätös siitä että astra zenegaa ei enää käytetä vaan siirrytään käyttämään rNA pohjaisia korona rokotteita..Toisesta korona rokotteesta Corniratystä en osaa oikein sanoa mitä siitä tuli oireita?eipä kai kummempaa?.Tosin joskus vähän puutuneet tai jotenkin täynnä verestä sormenpäät lähiaikana olleet siis kädestä mutta en ole yhdistänyt sitä oikein mihinkään en ms -oireeseen enkä oikein tuohon trombi vaara asiaankaan että en tiedä mitä sormissa tai niiden päissä hyrrää tai ei hyrrää??.Kun ollut vähän muuta asiaa lääkärillä käydessä tässä lähiaikana en ole osannut tai ehtinyt tuota edes kysyä;että onko sormien päiden veren pakkaantuminen joku oire liittyen johonkin asiaan? vai joku iän myötä tuleva kremppa vaan??enkä sitä niin joka päivä edes ole huomannutkaan olevaksi mutta välillä taas olen ja usein esim unen jakson jälkeen huomannut tuota sormi puutumis tai liika verekkyys asiaa?joka vertynyt sitten pienellä sormijumpalla ..(Toivon ettei se tuo oire jotakin ikävää kertoisi esim sydämen tilasta? joka sitten taas ihan oma kai asia kokonaisuus,ehkä on??).Mutta niin en osannut ehkä sanoa mitä oireita ms sairauteen liittyen korona rokotteista ollut..?.

    • Anonyymi

      Ja se rokote on Comirnaty jonka sain toisena korona rokotteena että oli pieni virhe tuossa sanassani jonka mainitsin yllä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe