Pelottava kirjoitus eli politiikkaa

Kirjoitukseni pelottaa kai niin paljon ettei sitä uskalleta edes lukea. Kokeillaan pala kerrallaan -- sopii sanoa onko palasesta samaa vai eri mieltä. Ensin pala 1:

”Haluan kirkon irti valtiosta, joten tietenkin kannatan NATO-jäsenyyttä.”

”Koska jumalia ei ole, täytyy veroprogressiota jyrkentää.”

Tällaiset johtopäätökset olisivat järjettömiä.

60

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaa-ajattelijoiden tavoitteet ovat selvästi riippumattomia useimmista poliittisista kysymyksistä. Onkin luontevaa, että liitto on poliittisesti sitoutumaton.

      • Anonyymi

        Tosi vapaa-ajattelija on stalinisti tai
        ent. taistolainen, kommunisti, vas.liittolainen, sosialistidemari tai viherpiipero-ilmansaastuttaja, jolla heikko hiilijalanjälki (= ns. elämätön elämä).

        Kyllä minä vähän ihmettelen jos joku PerusS on vapaa-ajattelija.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tosi vapaa-ajattelija on stalinisti tai
        ent. taistolainen, kommunisti, vas.liittolainen, sosialistidemari tai viherpiipero-ilmansaastuttaja, jolla heikko hiilijalanjälki (= ns. elämätön elämä).

        Kyllä minä vähän ihmettelen jos joku PerusS on vapaa-ajattelija.

        Mitä ihmeellistä on Perussuomalaisten kannattajan olla vapaa-ajattelija?

        Kyllä, puolueohjelmassa on "kristillissosiaalinen", mutta ei sen merkitystäkään osaa kukaan selittää. Eikä kansallisvaltion korostaminen ja halu merkittävästi supistaa maahanmuuttoa mitenkään edellytä jumalauskoa tai halua pitää valtio kiinni kahden kirkon kyljessä.


    • Puhutaan myös puoluepoliittisesta sitoutumattomuudesta. Oikeastaan ei pidä kysyä onko toiminta kallellaan esimerkiksi Perussuomalaisten tai Keskustan suuntaan. Sen sijaan voi kysyä tuleeko vapaa-ajattelijoihin liittymällä samalla edistäneeksi esimerkiksi kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamista tai valtion virastojen hajasijoitusta maakuntiin.

      • Anonyymi

        >>>>Sen sijaan voi kysyä tuleeko vapaa-ajattelijoihin liittymällä samalla edistäneeksi esimerkiksi kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamista tai valtion virastojen hajasijoitusta maakuntiin.<<<<

        Tällaista on Mäntysalon vapaa-ajattelu:
        Ikävystyttävää, tylsää.......hohhoijaa!!!


      • Jaa, että
        "tuleeko vapaa-ajattelijoihin liittymällä samalla edistäneeksi esimerkiksi kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamista tai valtion virastojen hajasijoitusta maakuntiin."

        No, voip se olla niinnii, vuan suattaa se olla toisinnii.


      • Anonyymi

        #Sen sijaan voi kysyä tuleeko vapaa-ajattelijoihin liittymällä samalla edistäneeksi esimerkiksi kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamista tai valtion virastojen hajasijoitusta maakuntiin.#

        ooooooooooooooo

        Missä vapaa-ajattelija - siinä ongelma.


    • Anonyymi

      Mäntysalo on vapaa-ajattelija - siis järkimiehiä.
      Mutta vapaa-ajattelu on tylsää.....hohhoijaa!

      • Anonyymi

        Onpa tosiaan tylsä avaus Jorilta.
        Joru, kirjoita jumalattomien hautausmaista ja kirkon hautausmaakappeleiden käyröstä vapariruumiiden siunaukseen, niin tuleevähän elämää ja konmentteja avaukseesi.


    • Anonyymi

      Mäntysalo on tällä hetkellä ainoa Vliiton näyttävä edustaja - keskustelija
      Luulen, että hänen linjansa on puolueiden kanssa toiminta, avustuksia kinuava ja vaikutusta tätä kautta yrittävä (eikä hartikaistyylinen ulkopuolinen arvostelu ilman viiteryhmää)

      Nyt vain Mäntysalon aikana vihervasemmisto-viiteryhmä nielaisi Vliiton mm. Voima-lehden porukat

      Karisma mainostaa eroakirkosta -ideaa mutta ei Vliittoa

      ja arvostelee mus
      Hän käyttää esim. allaolevaa sivustoa, josta pala tässä

      Islamilaisissa maissa on vaarallinen epämääräinen ideologinen uskontopoliisi, joka tässä Iranissa pidättää taviksen, koska tällä on koira
      Sharian mukaan sellainen on likainen joten asellinen pidätys on paikallaan ja pelottelu

      Vliito flirttailee mus kanssa hyysärinä

      https://twitter.com/ExScandinavia/status/1415237271868125188

    • "Vastaus on selvä: tällaisiin kysymyksiin jäsenyys ei vaikuta."

      (Jatkona sille, vaikuttaako jäsenyys kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamiseen tai valtion virastojen hajasijoitukseen maakuntiin.)

    • "Joskus on pakko ottaa epäsuorasti kantaa laajemmin. Kun emme esimerkiksi kannata kirkon hautausmonopolia, on vaihtoehdoksi tarjottava käytännössä joko kunnallisia tai yksityisiä hautausmaita."

      • "Periaatteena on tällöin oletus muun säilymisestä ennallaan. Kun hautaustoimi nyt on julkinen palvelu jonka valtio epäsuorasti rahoittaa, esitämme kunnallisia hautausmaita. Tämä ei ole kannanotto sopivasta julkisen sektorin koosta."


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        "Periaatteena on tällöin oletus muun säilymisestä ennallaan. Kun hautaustoimi nyt on julkinen palvelu jonka valtio epäsuorasti rahoittaa, esitämme kunnallisia hautausmaita. Tämä ei ole kannanotto sopivasta julkisen sektorin koosta."

        Millä savolaisella logiikalla tuo ei selvä kannanotto julkisen sektorin koosta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Millä savolaisella logiikalla tuo ei selvä kannanotto julkisen sektorin koosta?

        Mikä olisi sellainen muotoilu, jossa halutaan hautaustoimi pois valtionkirkolta, mutta ei oteta kantaa julkisen sektorin kokoon?


    • Anonyymi

      En usko että jäsenyys lisää testamenttilahjoituksia Vapariliitolle

    • Halusimme myös poistaa poikkeuksen, joka vapautti ehtoollisviinin alkoholiverosta, ja tavoite toteutuikin muutama vuosi sitten. Näkymättömällä musteella lausunnon alussa luki ”Jos oletetaan alkoholiverotuksen säilyvän nykyisellään, niin”.

    • Usein näitä taustaoletuksia ei tule edes huomanneeksi. Haluamme sallia elämänkatsomustiedon opetuksen myös kirkkoon kuuluville lapsille ja uskonnollisen sotilasvalan sijaan saada kaikille samanlaisen neutraalin vakuutuksen — taustalla tietenkin oletukset peruskoulun ja asepalveluksen säilymisestä muutoin suunnilleen nykyisellään.

    • Poliittista sitoutumista voisi olla myös piilossa. Esimerkiksi ennen vaaleja järjestettyihin paneeleihin voisi kutsua ehdokkaita vain tietyistä puolueista tai Vapaa Ajattelija voisi haastatella tietoisesti nimenomaan yhden puolueen kannattajia.

      • Itse en ole tällaista huomannut. Todistuksen taakka on sillä, joka väittää näin tapahtuvan.


    • Anonyymi

      Seksuaalivapaussossujen Vliitto on kutsunut Oulussa DDR-Boriksen ja Mannisen luennoimaan, siis bolshevikit, aikana jolloin Mäntysalo pääsihteerinä ei ole huomannut

      Junttiliitto-ominaisuus Vliitossa näkyy myös siinä, ettei asiasta ole silloin syntynyt keskustelua eikä koskaan, Vliiton hölmöt eivät seuraa eivätkä ymmärrä, mitä Vliitto tekee

      Samoin kolme sossua hoitaa lehteä eikä sekään Vliitossa aiheuta reaktiota, eikä lehteä lueta, mitä välii, ihan sama

      • Ei tiedä nykyinenkään pääsihteeri keitä Tampereen VA on kutsunut baari-iltojensa alustajaksi. Tai voi tietää jos sattumalta on katsonut www-sivuamme, muuten ei. Meillä ei ole mitään keskuskomitean hyväksyntäkierrosta.

        Mutta varsinainen asia: MITÄ alustuksessa on puhuttu. Se on minua kiinnostava asia. Sinua kiinnostaa vain KUKA puhui. Sama juttu näkyy palstalla monessa muussakin ketjussa, va-lehden kirjoituksista kun ei vikaa löydy niin selvitetään mitä muuta jutun kirjoittaja jossain ihan muussa yhteydessä on kirjoittanut.


    • Anonyymi

      Syötä se viimeiselle lohikäärmeelle rayalle?

    • Jehovan todistajat eivät äänestä lainkaan ja Ortodoksinen kirkko ei salli papeilleen asettumista ehdolle vaaleissa. Meillä tällaisia rajoituksia ei ole. Päinvastoin, kehotamme aktiiviseen toimintaan ja jokaista edistämään tavoitteitamme omassa puolueessaan.

    • Anonyymi

      Komusossuja kom mus sos
      hyysäävä ja luterilaisista räsäsistä saksalaisista ... päätään aveleva Mäntysalo hyökkää jehovantodistajia ja ortodokseja vastaan selittelemällä niiden toimia

      Junttiliitto-ominaisuus Vliitossa näkyy myös siinä, ettei tällaisesta käytöksestä ole syntynyt keskustelua koskaan, Vliiton hölmöt eivät seuraa eivätkä ymmärrä, mitä Vliitto tekee

      Samoin kolme sossua hoitaa lehteä eikä sekään Vliitossa aiheuta reaktiota, eikä lehteä lueta, mitä välii, ihan sama, työssäkäymättömiä pskanpuhefilosofeerajia, jotka tarjoavat omaa syrjäytymistään elämäntapana ET

      • Kokeile yrittää jos vaikka keksit jonkin muun tulkinnan kuin sen, että tuo on hyökkäys Jehovan todistajia tai ortodokseja vastaan. Aloita pohtimalla kysymystä "Mitä poliittinen sitoutumattomuus voi tarkoittaa, millä eri tavoilla sen voi tulkita?"


    • Tämä kirjoitus sai alkunsa Facebook-ketjusta jossa eräs henkilö kysyi puoluekantoja. Tulosten perusteella löytyi joteensakin koko puoluekartta: Keskustaa ja Kokoomusta, Vasemmistoliittoa ja Vihreitä, RKP:n ja SDP:n äänestäjiä ja Perussuomalaisten kannattajia. Mukana oli myös pienpuolueita, SKP ja Liberaalipuolue ja ainakin myös Piraatit ja Avoin puolue mainittiin.

      • Anonyymi

        Ketjun aloittaja poisti koko keskustelun ja julisti vapaa-ajattelijoiden olevan vasemmistolaisia. Mielipide oli siis selvillä jo ennen kyselyä, ja kun todellisuus ei sopinutkaan omaan mielikuvaan, piti todellisuus piilottaa.


    • Tulisiko tehdä kysely ja selvittää, mitkä ovat yleisimmät puoluekannat? Ei. Sillä nimittäin ei ole merkitystä. Sillä on, että liitto järjestönä ei ota kantaa oman toimialansa ulkopuolelle.

      • Anonyymi

        Minkä sukupuolen Vapariliiton johtohenkiöt ovat valinneet? Se voitaisin julkaista Setan kanssa yhdessä jossain mediassa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minkä sukupuolen Vapariliiton johtohenkiöt ovat valinneet? Se voitaisin julkaista Setan kanssa yhdessä jossain mediassa

        Osaatko oikein yrittämällä kommentoida jotain tekstiäni etkä kirjoittaa aiheen ohi?


      • Se oli "Tulisiko tehdä kysely ja selvittää, mitkä ovat yleisimmät puoluekannat? Ei. Sillä nimittäin ei ole merkitystä. Sillä on, että liitto järjestönä ei ota kantaa oman toimialansa ulkopuolelle." ja katsotaan josko näin vastauksena menisi läpi.


      • Anonyymi

        koska sukupuoliasiat ovat liiton ytimessä, minkä sukupuolen Vapariliiton johtohenkiöt ovat valinneet? Se voitaisin julkaista Setan kanssa yhdessä niiden sukupuolen kanssa

        Onko liitossa esim. mieheksi syntyneitä naisia tai välimuotoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koska sukupuoliasiat ovat liiton ytimessä, minkä sukupuolen Vapariliiton johtohenkiöt ovat valinneet? Se voitaisin julkaista Setan kanssa yhdessä niiden sukupuolen kanssa

        Onko liitossa esim. mieheksi syntyneitä naisia tai välimuotoja?

        Ei sitten sattunut silmiisi kommentti ylempää: "Osaatko oikein yrittämällä kommentoida jotain tekstiäni etkä kirjoittaa aiheen ohi?"


    • "Pidän hyvin todennäköisenä, että maanpuolustusjärjestöissä on yliedustus kokoomuslaisilla. Ja entä sitten? Vaikka laulattaa kivääriä reserviläisten ampumaradalla, se ei veroprogressiota loivenna."

      • "Sama pätee moniin järjestöihin: Vihreitä lienee paljon Vegaaniliitossa ja Vihreät kannattaa isompaa pakolaiskiintiötä — mutta vaikka miten kehotat syömään lihan sijaan tofua, se ei vaikuta maahanmuuttopolitiikkaan."


    • Anonyymi

      Tukemalla Attac-Voima-Rauhanpuolustajien = Stadin Kurvin Komuporukka
      komusossujaostoa Vapariliittoa verot mousevat ja verotuotot jaetaan ulkomaanlorvijoille

      Vapariliitto ei maksa veroja mutta edistää äärivasemmistolaista veronimentää

      Matujen lähtömaissa mainostetaan hävyttömän julkisesti, että Suomessa on paljon

      autoilevia, omistusasunnossa asuvia, tupakoivia, viinaakäyttäviä, työssäkäyviä

      siis hulluja, jotka elättävät veroillaan vätystelytehtävissä toimivat äärivasemmistolaiset virkamiehet ja niiden Kelassa lorvivat matut

      Ja johdossa tai maksuttomassa opiskelussa matu on parasta yhteiskunnan verojen kuluttaja-ainesta. Sinä maksat. Hyvä näin

      • Anonyymi

        Et vieläkään ole kommentoinut tuota kirjoitusta. Kai siitä jotain vikaa löydät?


    • Olisi tosin mielenkiintoista nähdä järjestö, jonka jäsenistö pidettäisiin tasaisena puolueiden suhteen… ”Kiitos hakemuksestanne, mutta valitettavasti se on hylätty. Taustaselvityksen mukaan kannatatte Vasemmistoliittoa, ja sen osalta kiintiö on täynnä. Olette heti tervetullut jäseneksemme, jos vaihdatte RKP:n tai Sinisten tukijaksi. Vaihtoehtoisesti voitte odottaa että joku vasemmistoa äänestävä jäsenemme kuolee.”

    • Anonyymi

      Juristi-kirjailija, enyinen vihreän liiton eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri

      erosi viherpunikeista ja pyytää anteeksi syvää tyhmyyttään ja kuulumistaan opiskelijahörhöliikkeeseen vihreät

      Kirjoittajan mukaan vihreä liike syntyi vastustamaan ydinvoimaa. Jarkko Tontti: Se oli planeetan kokoinen virhe
      JARKKO TONTTI | 18.02.2021 Kirjoittaja pyytää anteeksi aiempaa vastustustaan ydinvoimalle.

      Toukokuun 24. päivänä vuonna 2002 sähköpostiini kilahti kirosanoilla höystetty parahdus. Jyrkän linjan vihervasemmistoaktivisti Ville Lähde purki minulle ja muille tuttavilleen pettymystään, kun eduskunta hyväksyi Suomen viidennen ydinvoimalan lupahakemuksen. Pian tämän jälkeen vihreät erosi hallituksesta puheenjohtajansa Satu Hassin johdolla. Ydinvoimapäätös oli Hassin mukaan ”moraaliton”.

      Olin silloin samaa mieltä. Pyydän sitä anteeksi, suomalaisilta, ihmiskunnalta ja koko elonkehältä. Yksi tyhmimmistä asioista, mitä olen tehnyt. Vastustin ydinvoimaa pääosin siksi, että iso osa kavereitani ja viiteryhmääni vastusti sitä. Niin ihmismieli valitettavasti toimii. Noina vuosina kannatin vihreitä ja päädyin lopulta myös vihreän eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeriksi.

      Sittemmin erosin vihreistä. Kun muutaman vuoden katsoin vihreitä sisältäpäin, tajusin, ettei se ole vakavasti otettava aikuisen ihmisen puolue vaan opiskelijajärjestö.

      Vihreät on etuoikeutetun kaupunkilaiskeskiluokan protestiliike, jonka käyttövoima on muutaman vuoden välein uusiutuva opiskelijasukupolvi, joka tarvitsee jotain vastustettavaa identiteettinsä rakentamiseksi. Sitten he kasvavat aikuisiksi ja alkavat äänestää aikuisten ihmisten puolueita.

      • Minäkin kannatan ydinvoiman lisärakentamista. Tosin ISIS ehkä vähensi intoa -- terroristille voimala voi olla houkuttelevampi kohde.

        Ja todettakoon nyt sitten, että tämä on minun kantani, ei va-liiton virallinen lausunto.

        Eikö ole vapaa-ajattelun ydintä huomata olleensa väärässä ja sanoa se ääneen? Eli, kai tuo kirjoituksesi on tarkoitettu kehuksi Tontille?

        (Nykyään kai Vihreätkin on myönteisempi ydinvoimalle, tosin.)


    • Yleisimmin siis törmään tällaisiin väitteisiin sitoutumisesta. Niillä yritetään sanoa ettei pidä liittyä vapaa-ajattelijoihin ellei samalla kannata jotain muita aatteita.

      Tavallaan päinvastainen on syytös siitä, että vapaa-ajattelijat eivät lainkaan edistä jotain hyvää asiaa.

      • Tällaiset syytökset Vapaa-ajattelijain liittoa kohtaan ovat yhtä järjettömiä kuin syyttää Kuurojen liittoa siitä, ettei se ota kantaa sokeiden puolesta.


    • Anonyymi

      Eihän leninismi eli stalinismi ole kuin ortoksisuuden sovelllutus jossa lenin kommunismi korvaa jeesus paratiisin

      Ja Brezhnevin Marxin Putinin Engeldin kuvat ikonit

      Suomen kom eivät ole marxilaisia vaan Kremlin leninistejä

      Ei kukaan lähde kommunistiortoksien liittoon nälvimään luterilaisia

      Martin Luther oppilaineen on keskeinen Suomen kehityksen ja kulttuurin, Suomen kirjakielen ja siten kansallimielisyyden synnyttäjä

      • Bertrand Russell piti kommunismia yhtenä uskontona. Minusta se nyt vaan ei oikein rinnastu.

        Leninin ei väitetty tehneen ihmeitä eikä häneen uskoville luvattu palkintoa tuonpuoleisessa. Henkilöpalvontaa oli, mutta niin oli myös natsi-Saksassa.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Bertrand Russell piti kommunismia yhtenä uskontona. Minusta se nyt vaan ei oikein rinnastu.

        Leninin ei väitetty tehneen ihmeitä eikä häneen uskoville luvattu palkintoa tuonpuoleisessa. Henkilöpalvontaa oli, mutta niin oli myös natsi-Saksassa.

        Kerro meille Wehrmachtin vyösoljesta, miten ihmeessä muistit natsi-Saksan tähän?

        Olen kuullut, että natsihöpötykset pyörivät myös muiden kuten hesariviherpunikkien päässä hälläpyörää edelleen

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/hesarin-journalistista-laatulinjaa/


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Bertrand Russell piti kommunismia yhtenä uskontona. Minusta se nyt vaan ei oikein rinnastu.

        Leninin ei väitetty tehneen ihmeitä eikä häneen uskoville luvattu palkintoa tuonpuoleisessa. Henkilöpalvontaa oli, mutta niin oli myös natsi-Saksassa.

        Kristinusko lupaa kuolemanjälkeistä taivasta. Kommunismi lupaa maanpäällistä työläisten onnelaa. Kumpikin väite on todellisuudessa hölynpölyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko lupaa kuolemanjälkeistä taivasta. Kommunismi lupaa maanpäällistä työläisten onnelaa. Kumpikin väite on todellisuudessa hölynpölyä.

        Juu, mutta ei tästä seuraa muuta samankaltaisuutta.

        Kommunismin niputtaminen uskontojen joukkoon saattaa olla jopa ateistin yritys väittää, että kaikki paha tulee uskonnoista. Ei tule.


    • Anonyymi

      Mäntysalo miksi se natsi-Saksa tuli heti mieleen eikä Ylikosken SOL-järjestön uudempi DDR henlilöpalvonnassa?

      Tottakai Kreml- kommunismi on ortodoksinen uskonto pyhäinkuvineen ja pyhine kirjoineen

      Esim. lysenkolaisuus-harhaoppi on kanonisoitu Kreml- kommunismina Nkp:n viralliseen historiaan jota Ylikoski SOLn jäsenenä tuki

      Leninin ihmeteoista puhutaan sen takia vähemmän että hän oli invalidi ja sekaisin ja kuoli saamiinsa haavoihinkin muutaman vuoden kitumisen jälkeen

      Stalin kertoi leninismin ihmeteot sitten ominaan

      • Onko sinusta kommunismi uskonto? Jos, mitä ajattelet uskonnon tuntomerkeiksi?

        Jos nimittäin ajatellaan, että Leninin henkilökultti oli merkki uskonnosta, silloin minusta myös Hitlerin henkilökultti oli sitä.


    • Anonyymi

      Mäntysalo puhuu Russellista vaikka kommunismin uskotoluonteesta on runsaasti jopa kirjojakin
      Russell piti vapariliittokommunistifilosofeja (lehden toimituskunta 3 kpl) puoskareina

      Leniniltä puuttuvat jeesusihmeteot, koska Stalin hoiti Leninin jeesusroolin valmistelun, mauseleumit ja kuvat marsseihin ikoneiksi pappiskoulutuksellaan eli ortodoksiselle kansalle, koska Lenin oli käytännössä koko kommunistivenäjän ajan invalidi ja sekasin, haavoittui murhayrityksessä ja kuoli niihin komplikaatioihin

      Leninjeesuskultti jäi elämään ja se uskontona omaksuttiin Suomen kom ja sitä kautta komvaltaamiin järjestöihin kuten Vapariliitto

      Ihmisen evoluutioon kuuluu usko ja Suomi-komuskonto on leninoppi

      Lenin kävi Tampereella harjoittelemassa ampumista ja tapasi Stalinin joka
      teki hänestä valtaan päästyään kommunismin jeesuksen

      Suomen kommunistit
      eivät ole marxilaisia tai castrolaisia tai kimilsungilaisia (tietenkin näitä on pikkuruinen joukko) vaan Kremlin renkejä ja jeesusleninin seuraajia

      Lenin siis opetteli Tampereella ja Putin Turussa joten leninkommunismi tuli tältä osin hoidettu Suomen ulkopolitiikkaankin ainakin hiukan

    • Totta on tietysti että liittomme esimerkiksi ei ole luonnonsuojelujärjestö eikä ole koskaan vaatinut lisää pyörätuoliramppeja. Tämä ei tietenkään tarkoita, että liiton jäseniä ei toimisi monien asioiden parissa, joko yksityishenkilönä tai jossain toisessa järjestössä.

      • Anonyymi

        Mäntysalo on tyyppipeluri jolla on pyörätuoliramppi päässä

        Miksi kyselet täällä mikä on uskonto miksi kommunismi on uskonto tms.

        Miksi et heitä uskonnon pilkkaajia ja kommunismin suosijoita ulos Vapareista, määritelet ne jotenkin JA TOIMIT

        Miksi et heitä Vapariliitosta kommunisteja ulos ja et estä luterilaisuuden ja Räsäsen ja Huhtasaaren ja .. törkynälvintää liitossa
        jos liitto on eroakirkosta -liitto

        eli

        erotuta esim. malliksi Jyri Räkänen ulos litosta ja skp:n jäsenet ja vasliiton kommunstimennisyyden omaavat demarit


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mäntysalo on tyyppipeluri jolla on pyörätuoliramppi päässä

        Miksi kyselet täällä mikä on uskonto miksi kommunismi on uskonto tms.

        Miksi et heitä uskonnon pilkkaajia ja kommunismin suosijoita ulos Vapareista, määritelet ne jotenkin JA TOIMIT

        Miksi et heitä Vapariliitosta kommunisteja ulos ja et estä luterilaisuuden ja Räsäsen ja Huhtasaaren ja .. törkynälvintää liitossa
        jos liitto on eroakirkosta -liitto

        eli

        erotuta esim. malliksi Jyri Räkänen ulos litosta ja skp:n jäsenet ja vasliiton kommunstimennisyyden omaavat demarit

        Va-liitto ei ole "eroakirkosta-liitto". Va-liitto ja sen jäsenjärjestöt tekevät monenlaisia asioita, joista eräs juttu on EK. Myöskään uskonnonvapaus.fi:n vaalikone ei ole liitto, vaan yksi osa liiton toimintaa. Eikä ole VA-lehti. Kuten myös... pointtini taisi jo tulla selväksi.


      • Anonyymi

        Määrittele uskonto ja kom omalla tavallasi ja anna potkut Vaparilehden toimituksen kommarityyppiselle troikalle eli luterilaisia nälviville jyriräkäisille ja muille

        Jos siis haluat, että liitto on eroakistanyt -liitto

        Jos haluat jatkaa komujen kanssa talibanihyysäystä, jatkat tietenkin lysenkolais- stahanovilais-engelsiläis-marxilaista mystiikkauskontoa ilman empiriaa kuten nytkin, eli leniniläisen marerialismin viitoittamaa, Stalinin kanonisoimaa uskontoa vaparikommarismissa

        Hyvä näin


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe