Palkitaan hoitohenkilöstö - kannustetaan poliitikot tekemään yhteiskuntapäätös!

On aika muistaa konkreettisin elein meille kaikille tärkeitä ihmisiä!

Helteet, jopa tukahduttavasti ovat koetelleen Koronan lisäksi niin kansalaisia kuin erityisesti sairaanhoitohenkilöstöä kaikkialla Suomessa.

Pääkaupunkiseudulla HUS' n alueella on esiintynyt -
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11943036 - ]*

.. ainakin väliaikaisesti - uupumuksesta |1 jopa joukkoirtisanomisia, sillä pätevä ja vastuuta kantava hoitohenkilö saa töitä muualtakin.
.
|1 ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008124255.html -

Nyt onkin tehtävä jotain ---

.. päätin tämän kirjoittaa joutuessani itse sairaalaan - osastolle Saimaan keskipisteessä - Savonlinnassa. En ollut helteen takia, en Koronan, vaan toisen syyn, jonka aihe ei ole tässä tärkeä.

Sen sijaan tärkeää oli havaita se uutteruus, vastuunkanto kuin rauhallinen tapa hoitaa potilaat, kerrottiin vain, että liika on liikaa ja lepoakin tarvittaisiin.

Asiakkaat olivat monien osalta sangen työllistäviä, mutta tähän ikäpohdiskeluun emme ryhdy, koska koko hoitoketjulle iällä ei ole merkitystä - kaikki ovat asiakkaita eli potilaita, jotka koetetaan saada kaikin keinoin takaisin yhteiskuntaan, kukin paikallensa.

Mitä voisimme tehdä?

PROLOGI - Kansakunta menestyy kun ihminen on terve. Ihminen menestyy, kun hän saa huomiota, hyväksyntää ja muistamista, kun työ tehdään hyvin. Tänään Suomi on saamassa mittavan määrän "kauas ulotteista velkaa EU' lta, jota ei saateta reaalisesti maksaa edes takaisin".

Nyt voimme radikaalisti pohtia minkä lisän yhteiskuntahyvinvointiimme tuottaisi hoitohenkilöstön palkitseminen - rahalla, jolla osoitetaan sitä aitoa arvostusta mitä henkilöstä kaikkinensa ansaitsee. Voimme kirkkaasti todeta että tuon "velkarahan" osittainen käyttö on 100 prosenttisesti perusteltua - yhteiskuntaetumme nimissä!
--

Tässä ei ole syytä luokitella tai korostaa mitään hoitoketjun tehtäväkuvaa, mitä kukin olisi huomioimisena ansaitsemassa, vaan kannuste on nyt poliitikoille tutkia miten, missä määrin ja milloin minkäkin verran muistetaan ahkeria työmyyriä, joiden työ on tärkeää koko yhteiskunnalle.

Ei ole syytä myöskään lajitella laajemmin eri tehtäväkuvia tässä yhteisessä kansakunnassamme, mitä kukin tekee, vaan osoittaa arvostus nyt sinne, missä tehdään se välitön työ, jotta kansalainen palaisi takaisin omalle paikalleen - yhteiskuntaan.

Kansakuntamme voisi nyt yhtenäistyä kannustamaan päättäjiämme tähän ainoalaatuiseen tekoon heille, jotka ovat nyt olleet ja ovat "tulessa, jossa maahan ei olla voitu jäädä makaamaan".
--

Arvostamme kaikkea työtä millä on merkitystä tekijälleen, työnantajalleen kuin merkitystä hyvään mieleen elossa, jossa olemme kukin omalla tavallamme osanen tätä koneistoa, jota yhteiskunnaksi kutsutaan.
--

Nyt päättäjät -

.. tehdään se, mikä on nyt juuri oikein - kasvattamaan yhteishenkeä, tuottamaan jaksamista kuin hyvää mieltä muistamisesta. Palkitaan tekijät, jotka ahkeroivat olosuhteissa, joiden osalta nyt yhteiskunnan päättäjien on toimittava.

Sanotaan, että raha tuo toimeliaisuutta - ainakin kysyntää se tuottaa, eli luo työtä muille ---

Tietysti rahaa pitää sijoittaa sellaiseen, joka luo työtä, toimeliaisuutta kuin kiertoa, jossa aktiivinen Elämä toteutuu - ja juuri tämän vuoksi tehtävien palkitseminen, joilla luodaan ihmisiä takaisin yhteiskuntaan - terveinä, onkin ensiarvoista, jotta yhteiskuntamme pyörii ja tuottaa toimeliaisuutta kansalaisilleen.

Näin on perusteltua suorittaa palkinto tekijöilleen -

.. arvaan vahvasti, että kansakuntamme hyväksyy tämän muistamisen. Nyt on Teidän poliittisten päättäjien aika - erityisesti palkita julkisen yhteiskunnan omat toimijat ja luoda edellytyksiä yksityiselle sairaanhoidon puolelle, valtionkin taholta, jotta sielläkin palkitseminen onnistuisi.
--
|* Jo aiemminkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-11127825 -
..

EKSTRA ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008119221.html -
"Hoitaja kirjoitti tukalista työ­oloista: Hus yrittää lievittää tilannetta ohjeistuksilla, tuulettimilla ja kivennäis­vedellä" -HS-otsikko

PS. "Kansakunnan terveyshuolehdinta ei voi olla tuottamassa suhteettomia voittoja sairauksien kustannuksella" -tämä on allekirjoittaneen oma mielipide, eikä sinällään liity tähän kannustekampanjaan.

...
35162

272

1138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuoko SOTE muuta kuin lisää hallintoa ja palkkaharmonisointia , mikä kustannuksia kasvattaa usealla miljardilla vuositasolla.
   Nyt kun koronaan on käytetty varsin runsaasti rahaa , mikä on velkaa , onko jo aika talouden tasapainotukselle?
   Vai voidaanko velkaa ottaa myös terveydenhoitoon tulevaisuudessa?
   Monta uutta hienoa sairaalaa on tyhjäkäynnillä nyt kun ei ole henkilökuntaa , kalliit investointi seiniin ei tuonut tuottavuuden nousua kuten uskottiin.
   Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?


   • Anonyymi

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Nopein keino rapauttaa sairaanhoito on kuskata tänne elättejä ympäri maapallon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nopein keino rapauttaa sairaanhoito on kuskata tänne elättejä ympäri maapallon.

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Pelastus- ja lääkärihelikopterit valtiorahoitteisiksi


   • Anonyymi

    Lääkäripulaan "syypäänä" on Lääkäriliitto, joka "estää liian monien opiskelupaikkojen synnyn!"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nopein keino rapauttaa sairaanhoito on kuskata tänne elättejä ympäri maapallon.

    Superpersu? ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Hyvin yllättävä kommentti. Jatkoon!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?

    Tai avustava henkilöstö Virosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tai avustava henkilöstö Virosta.

    Julkinen hallintohimmeli tekee kaikkensa että lääkäri ja hoitajapula pahenee mikä nostaa palkkoja sekä terveydenhuollon kustannuksia. Priorisointi muuttuu normiksi , vain tietty kansanosa saa hyvää hoitoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Kopteri Aslakki! :-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Epätasa-arvo kasvaa - Suomessakin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Julkinen hallintohimmeli tekee kaikkensa että lääkäri ja hoitajapula pahenee mikä nostaa palkkoja sekä terveydenhuollon kustannuksia. Priorisointi muuttuu normiksi , vain tietty kansanosa saa hyvää hoitoa.

    Köyhät köyhtyvät ja rikkaat tulevat yhä ahneimmiksi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?

    Eivät hekään täällä maailmantappiin ilmaista työtä tule tekemään se on varma joten kannattaisi katsoa tarvitaanko täällä tuollaista määrää verovaroilla elävää virkakuntaa ja kansanedustajia jotka nykyään edustavat lähinnä itseään puhumattakaan tuosta mädästä Eu:ta edustajineen ja meppeineen.
    Kunnia niille joille kunnia kuuluu eli tänne sairaaloiden ja terveydenhoidon alimmille portaille, he ne likaiset työt tekevät.


   • Anonyymi

    Sairauksille ei voida rikastuttaa kupongin leikkaajia!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Herättäjä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eivät hekään täällä maailmantappiin ilmaista työtä tule tekemään se on varma joten kannattaisi katsoa tarvitaanko täällä tuollaista määrää verovaroilla elävää virkakuntaa ja kansanedustajia jotka nykyään edustavat lähinnä itseään puhumattakaan tuosta mädästä Eu:ta edustajineen ja meppeineen.
    Kunnia niille joille kunnia kuuluu eli tänne sairaaloiden ja terveydenhoidon alimmille portaille, he ne likaiset työt tekevät.

    Palkat nousevat eri tahdeissa hiljalleen kaikkialla - globalisaation lisääntyessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?

    Palkka nousee kaikille?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tai avustava henkilöstö Virosta.

    Halpatyövoimaa vastuutehtäviin Aasiasta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?

    Heillekin lisää liksaa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Milloin kamelin selkä katkeaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lääkäripulaan "syypäänä" on Lääkäriliitto, joka "estää liian monien opiskelupaikkojen synnyn!"

    Lääkäreitä Venäjältä? Kuubasta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    YLE: "Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"
    Etenkin nuorten hoitajien jaksaminen on koetuksella, selviää Tehyn tänään julkaisemasta kyselystä. Tehyn puheenjohtajan mukaan hoitajapula on jo vaarantanut potilasturvallisuuden."

    https://yle.fi/uutiset/3-12092208

    ...


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä sairaanhoitajat Filippiineiltä?

    Näyttää siltä, että on pakko tuoda - lisää! Tehy ja Super haalivat heti heidät jäsenikseen! (?)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tai avustava henkilöstö Virosta.

    Suomi ikääntyy, ja ryötä tekvät vähentyvät. Miten ongelma ratkaistaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Hieno kommentti! 👌👍👏


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Epätasa-arvo kasvaa - Suomessakin!

    Miten on rokottamattomien hoitokulut - erityisesti teho-osastoilla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Palkka nousee kaikille?

    Ei palkankorotuksia, mutta pressa kutsui Linnaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin kamelin selkä katkeaa?

    Nyt seurataan tehohoitopaikkojen täyttymistä, millaisilla potilailla?


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Kriisien sattuessa prioriteetit voimaantuvat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lääkäripulaan "syypäänä" on Lääkäriliitto, joka "estää liian monien opiskelupaikkojen synnyn!"

    Asetuksella 20% lääkäreitä lisää - siis lisää koulutuspaikkoja!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Superpersu? ;-)

    Kerrohan ansaitsevatko hoitajat huomattavan huomionosoituksen?


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Jos saisivat kaikki jonkin joululahjan - tasa-arvoisen kaikille!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Palkat nousevat eri tahdeissa hiljalleen kaikkialla - globalisaation lisääntyessä.

    Sanna Marin rohkaisee Ylellä maksamaan hoitajille lisäkorvauksia joulunpyhinä: ”Valtio vastaa kustannuksista”

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000008486545.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Mitä tulisi tehdä seuraavaksi terveydenhuollon takaamiseksi kaikille tasapuolisesti?"

    EI mitenkään. Jos saat sairaskohtauksen syrjäseudulla voi apu tulla liian myöhään.
    Kun asuu kaupungeissa, joissa on yliopistollinen keskussairaala, pääsee leikkauspöydälle varttitunnissa.

    Jos pääsee, rokottamattomat ovat vallanneet yli puolet tehohoitopaikoista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita. Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”.

    Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementikot eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.

    Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –
    paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?

    Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

    Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.

    Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

    Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementikko lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.

    Mitä me nyt sitten teemme?

    Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].
    Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän?

    Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

    sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?

    Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

    Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.
    Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia?

    Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

    onhan sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi *]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

    Tässä tarjotaan totuutta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Epätasa-arvo kasvaa - Suomessakin!

    Pitääkö rokottamattomia on sama oikeus kuin rokotetuilla? Entä rokottamattomat hoitajat??


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näyttää siltä, että on pakko tuoda - lisää! Tehy ja Super haalivat heti heidät jäsenikseen! (?)

    Näin ylläpitävät omaa järjestäytynyttä joukkovoimaa, ollen osa demokratiaa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lopulta olemme lähes kaikki miinusmerkkisiä yhteiskunnalle; artisti maksaa, kuka on artisti`?

    Veronmaksaja keskiluokasta!


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Sä et nyt tajua.
   Toi porukka on susia lammasten vaatteissa.

   Voiko missään maassa olla yhtään korruptoituneempaa ja
   ilkeämpää porukkaa kuin on Suomessa lääkärit ja hoitajat.

   Voi jos tietäisit. Tuota porukkaa ei pidä palkita vaan päinvastoin asettaa syytteeseen.

   Suomessa, ne sai ilmaisen koulutuksen ja mahdollisuuden ja
   miten ne käyttivät sen?!!

   Noi lähtee oikeuteen.

   • Anonyymi

    Ovat jaksamisensa romahduspisteessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ovat jaksamisensa romahduspisteessä.

    Niin - olisiko aika tehdä jotain?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ovat jaksamisensa romahduspisteessä.

    Moni hoitaja odottaa joulua ahdistuneena – sairaanhoitopiirit varautuvat pyhiin siirtämällä henkilöstöä ja houkuttelemalla työntekijöitä siirtämään lomansa

    https://yle.fi/uutiset/3-12221488


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin - olisiko aika tehdä jotain?

    Juuri nyt on aika!


   • Anonyymi

    Entä jos et saakaan hoitoa, susien lammasten vaatteisilta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni hoitaja odottaa joulua ahdistuneena – sairaanhoitopiirit varautuvat pyhiin siirtämällä henkilöstöä ja houkuttelemalla työntekijöitä siirtämään lomansa

    https://yle.fi/uutiset/3-12221488

    Joulu meni, lisääntyikö ahdistuneisuus?


  • Terveystalo maksaa ...
   ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007661239.html -

   "Terveystalo palkitsee työntekijöitään korona-ajan ponnisteluista 500 euron ylimääräisellä palkkiolla
   Terveysjätti maksaa noin 5000 työsuhteiselle työntekijälleen kullekin 500 euron kertakorvauksen."

   ...

   • Anonyymi

    niin
    pitääkö niille maksaa erikseen eri taudeista?

    Rokote lisää sairastuneiden määrää ja laatua.
    Tietävät sen itsekin.

    MIKÄ SIELLÄ ON OIKEASTI VIKANA!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    niin
    pitääkö niille maksaa erikseen eri taudeista?

    Rokote lisää sairastuneiden määrää ja laatua.
    Tietävät sen itsekin.

    MIKÄ SIELLÄ ON OIKEASTI VIKANA!

    Ei taudista, vaan lisääntyneestä vastuutyöstä.


   • Anonyymi

    Näin yksityinenkin kantoi vastuuta!


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    niin
    pitääkö niille maksaa erikseen eri taudeista?

    Rokote lisää sairastuneiden määrää ja laatua.
    Tietävät sen itsekin.

    MIKÄ SIELLÄ ON OIKEASTI VIKANA!

    "Jos joku on poissa, whatsapp laulaa ja sijaiset hankitaan itse" – Hoitajapulaa paikataan kalastelemalla henkilöstöä tuplavuoroihin ja ylitöihin

    https://yle.fi/uutiset/3-12127500


  • Anonyymi

   ”hoitajapula”
   KUKAAN EI HALUA PALKATA LISÄÄ HENKILÖSTÖÄ

   Otsikko on rahan ruinaamista,
   ihan samaa kuin ”lääkäripula”

   Suomessa on enemmän lääkäreitä kuin koskaan ennen.
   Korruptio ja osaamisen vakavat puutteet - kirjoita siitä.

   • Anonyymi

    On kyse yksittäisten hoitohenkilöiden jaksamisesta.


   • Anonyymi

    Moni karkasi paremman palkan perässä Norjaan ja Saudi-Arabiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni karkasi paremman palkan perässä Norjaan ja Saudi-Arabiaan.

    Monin osin äärirajoilla!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni karkasi paremman palkan perässä Norjaan ja Saudi-Arabiaan.

    antaa heittää
    itse loivat sen gansta tilanteen
    alan sisälle


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Monin osin äärirajoilla!

    Mitä tarkoitat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kyse yksittäisten hoitohenkilöiden jaksamisesta.

    Mistä jaksamisesta?
    Sairaalat tyhjeni koronan alkaessa.

    Siellä on kymmeniä tuhansia peruttuja aikoja.

    On kaupunkeja, joissa ei ole ollut julkista enää ollenkaan kahteen vuoteen.
    MINNE SE PALVELU KATOSI?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä jaksamisesta?
    Sairaalat tyhjeni koronan alkaessa.

    Siellä on kymmeniä tuhansia peruttuja aikoja.

    On kaupunkeja, joissa ei ole ollut julkista enää ollenkaan kahteen vuoteen.
    MINNE SE PALVELU KATOSI?

    Ylilääkärit seuraavat teho-osastopaikkojen käyttöastetta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylilääkärit seuraavat teho-osastopaikkojen käyttöastetta.

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN

    Enimmillään noin 80 - Suomessa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    antaa heittää
    itse loivat sen gansta tilanteen
    alan sisälle

    Gansta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN

    Tehoilla nyt yhdeksän, luku kasvaa ...


   • Anonyymi

    Ja ikääntyneitä, jotka tarvitsevat yhä enemmän hoitoa ja juuri viimeiselle puolelle vuodelleen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN

    Nyt yhdeksän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni karkasi paremman palkan perässä Norjaan ja Saudi-Arabiaan.

    Helpompiin hommiin TS. vähemmän työtä ja enemmän palkkaa; houkutteleeko?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä jaksamisesta?
    Sairaalat tyhjeni koronan alkaessa.

    Siellä on kymmeniä tuhansia peruttuja aikoja.

    On kaupunkeja, joissa ei ole ollut julkista enää ollenkaan kahteen vuoteen.
    MINNE SE PALVELU KATOSI?

    Nyt uusi koronastrategia. Painopisteenä teho-osastot.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tehoilla nyt yhdeksän, luku kasvaa ...

    Nyt noin 20. Kipupiste ehkä 80:ssä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kyse yksittäisten hoitohenkilöiden jaksamisesta.

    Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"

    https://yle.fi/uutiset/3-12092208


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    antaa heittää
    itse loivat sen gansta tilanteen
    alan sisälle

    Paluukielto, moraalin vuoksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN

    Tänään Suomessa noin 30! Vähän?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni karkasi paremman palkan perässä Norjaan ja Saudi-Arabiaan.

    Filippiinejä tilalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    antaa heittää
    itse loivat sen gansta tilanteen
    alan sisälle

    Moni muukin muilta aloilta ahneuksissaan kuin uteliaisuuttaan karkasi muille maille!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylilääkärit seuraavat teho-osastopaikkojen käyttöastetta.

    Tämän piti olla se oleellisin koronaseuranta - ei tartunnan saaneet!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei teholla ole potilaita
    koronapotilaat eristetään koteihinsa

    ja rokotevammautuneet lisääntyy sairaaloissa

    JA NE TIETÄÄ SEN ITSEKIN

    Nyt suurin osa sairaalassa olevista on "värillisiä" muilta mailta - tämä on mediasta napattu fakta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Enimmillään noin 80 - Suomessa

    Nyt 20.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä jaksamisesta?
    Sairaalat tyhjeni koronan alkaessa.

    Siellä on kymmeniä tuhansia peruttuja aikoja.

    On kaupunkeja, joissa ei ole ollut julkista enää ollenkaan kahteen vuoteen.
    MINNE SE PALVELU KATOSI?

    Teho-osastot ovat täynnä!


  • Anonyymi

   Huulipunahallituksen SOTEn hallintomalli sotkee koko pakan. Keskusta vaati ja sai raskaan maakuntamallin, joka ei Krista Kiurun mukaan maksa kansalaisille yhtään sen enempää kun ylimääräiset kustannukset katetaan verovarolla. Näin Kiuru kertoi kuukausi sitten A-studiossa ja Kokoomuksen Elina Valtonen meinasi kuolla nauruun.

   • Anonyymi

    Elina antaneekin kaikkein sairaimpien kuolla ... (nauruun/ suruun?)


   • Anonyymi

    Suomen nykyinen hallitus on toistaiseksi hoitanut erinomaisesti Korona-tilanteen - Elämä ensin asenteella, kun taas Ruotsissa mentiin Talous edellä -mentaliteetilla!


   • Anonyymi

    "Saksalais­lehti: Suomi sijoittui ensimmäiseksi 154 maan vertailussa korona­pandemiasta selviämisessä

    Der Spiegel -lehden tekemän vertailun viiden parhaan joukossa ovat myös Tanska ja Norja. Maiden demokraattisuudella tai epä­demokraattisuudella ei ollut pandemiasta selviämisen kannalta suurta väliä muualla kuin Euroopassa." -Hesarista

    - https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008115041.html -

    ----


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen nykyinen hallitus on toistaiseksi hoitanut erinomaisesti Korona-tilanteen - Elämä ensin asenteella, kun taas Ruotsissa mentiin Talous edellä -mentaliteetilla!

    Demaripropagandaa - rajat ovat vuotaneet Pietarin jalkapallokisoihin saakka.
    Kiuru yritti laittomasti "kovat piipussa" -linjalla viime elokuussa sulkea Suomea, mistä oikeusoppineet älähtivät. Sen jälkeen hallitus yritti syksyllä uutta esitystä, mikä taas oli laiton. Uutta esitystä ei sitten tullut kuukausiin.

    Oikeuskansleri on kyykyttänyt Sanna Marinia monesti ylilyönneistä. Sanna osasi ottaa itsestään hienon selfien, mutta veroilmoituksen teko oli liian vaikeaa.

    Kansa muistaa, että Sanna käytti 850 € kuukaudessa perheensä ruokamenoihin meidän verovarojamme. Se on enemmän kuin pienin eläke on kuukaudessa !!! Mieti sitä !!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Demaripropagandaa - rajat ovat vuotaneet Pietarin jalkapallokisoihin saakka.
    Kiuru yritti laittomasti "kovat piipussa" -linjalla viime elokuussa sulkea Suomea, mistä oikeusoppineet älähtivät. Sen jälkeen hallitus yritti syksyllä uutta esitystä, mikä taas oli laiton. Uutta esitystä ei sitten tullut kuukausiin.

    Oikeuskansleri on kyykyttänyt Sanna Marinia monesti ylilyönneistä. Sanna osasi ottaa itsestään hienon selfien, mutta veroilmoituksen teko oli liian vaikeaa.

    Kansa muistaa, että Sanna käytti 850 € kuukaudessa perheensä ruokamenoihin meidän verovarojamme. Se on enemmän kuin pienin eläke on kuukaudessa !!! Mieti sitä !!!!

    Aikanaan ajanjaksoon nähden Jyrki Katainen käytti enemmän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aikanaan ajanjaksoon nähden Jyrki Katainen käytti enemmän.

    Whataboutismia ja paskapuhetta!! Ei Kataista ole koskaan veronkierrosta syytetty. Iltalehden mukaan Marinin kaudella etua on käytetty enemmän kuin aikoihin, minkä lisäksi sen käyttämistä on peitelty salauspäätöksin viime keväästä tai kesästä lähtien.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Whataboutismia ja paskapuhetta!! Ei Kataista ole koskaan veronkierrosta syytetty. Iltalehden mukaan Marinin kaudella etua on käytetty enemmän kuin aikoihin, minkä lisäksi sen käyttämistä on peitelty salauspäätöksin viime keväästä tai kesästä lähtien.

    " ... Jyrki Katainen (kok) kertoi käyttäneensä niin sanottua ruokapalvelua sen kolmen kuukauden ajan, kun hän asui pääministeriaikanaan Kesärannassa. ..."

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000008002051.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Whataboutismia ja paskapuhetta!! Ei Kataista ole koskaan veronkierrosta syytetty. Iltalehden mukaan Marinin kaudella etua on käytetty enemmän kuin aikoihin, minkä lisäksi sen käyttämistä on peitelty salauspäätöksin viime keväästä tai kesästä lähtien.

    Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on kertonut Ilta-Sanomissa ateriaetuun kuuluneen hänen aikanaan aamiaisen lisäksi myös päivällisen.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bc0e15c9-eeb4-43e1-90ea-2071e2b8e6e3

    ..
    Jyrki Kataisen (kok.) perheen kulut olivat yhteensä 2 464,80 euroa.
    HUOM! Kolmelta kuukaudelta!

    https://www.verkkouutiset.fi/il-nain-paaministerin-ateriaetua-kaytettiin-aiemmin/#8f714a1f


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on kertonut Ilta-Sanomissa ateriaetuun kuuluneen hänen aikanaan aamiaisen lisäksi myös päivällisen.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bc0e15c9-eeb4-43e1-90ea-2071e2b8e6e3

    ..
    Jyrki Kataisen (kok.) perheen kulut olivat yhteensä 2 464,80 euroa.
    HUOM! Kolmelta kuukaudelta!

    https://www.verkkouutiset.fi/il-nain-paaministerin-ateriaetua-kaytettiin-aiemmin/#8f714a1f

    Sanna Marin maksatti omia kulujaan meillä veronmaksajilla 16 800 euroa eikä ilmoittanut sitä verottajalle.

    Verottaja rankaisi ja Sanna Marin alkoi nillittää medialle puutaheinää


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen nykyinen hallitus on toistaiseksi hoitanut erinomaisesti Korona-tilanteen - Elämä ensin asenteella, kun taas Ruotsissa mentiin Talous edellä -mentaliteetilla!

    Miten Ruotsissa kävi ikääntyneille suomalaisille, jotka sairastuivat Koronaan ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanna Marin maksatti omia kulujaan meillä veronmaksajilla 16 800 euroa eikä ilmoittanut sitä verottajalle.

    Verottaja rankaisi ja Sanna Marin alkoi nillittää medialle puutaheinää

    Miten verottaja rankaisi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen nykyinen hallitus on toistaiseksi hoitanut erinomaisesti Korona-tilanteen - Elämä ensin asenteella, kun taas Ruotsissa mentiin Talous edellä -mentaliteetilla!

    Tilastot mairittelevat Sanna Marinin hallitusta, koronan osalta ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Whataboutismia ja paskapuhetta!! Ei Kataista ole koskaan veronkierrosta syytetty. Iltalehden mukaan Marinin kaudella etua on käytetty enemmän kuin aikoihin, minkä lisäksi sen käyttämistä on peitelty salauspäätöksin viime keväästä tai kesästä lähtien.

    Miksi Sanna Marin on tämän vuosisadan suosituin pääministeri kuin myös hänen hallitus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanna Marin maksatti omia kulujaan meillä veronmaksajilla 16 800 euroa eikä ilmoittanut sitä verottajalle.

    Verottaja rankaisi ja Sanna Marin alkoi nillittää medialle puutaheinää

    Ei kylläkään liity hoitajiin, mutta miten verottaja rankaisi Marinia?


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Pitääkö hoitajien saada ylimääräinen palkankorotus? Kommentteja?


  • Anonyymi

   HS: "Microsoft maksoi työn­tekijöilleen 1500 dollaria korona­lisää kiitoksena työstä ”ainutlaatuisen haasteellisen vuoden” aikana
   Myös Google ja Facebook ovat maksaneet vastaavanlaisia lisiä työntekijöilleen koronaviruspandemian aikana."

   ... https://www.hs.fi/talous/art-2000008116327.html ...

   ::::

   • Anonyymi

    syystä että?

    Lisääntynyt onnistunut sensurointi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    syystä että?

    Lisääntynyt onnistunut sensurointi?

    Kysyt ja vastaat itseltäsi => hoitoon ohjatkaa !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Kysyt sekä vastaat itsellesi jo yhdessä ja samassa kommentissasi.

    Tauti selvästi pahenee.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ketjun aloittaja voisi ensin itse ilmoittautua antamaan rahaa hoitajille, ai niin, mutta kun se ei käy, tarkoitus oli ottaa muilta rahat.
   Jos et ole sitä vielä tajunnut, tässä maassa moni kamppailee toimeentulonsa kanssa paljon tiukimmilla, kuin hoitajat.
   Miksi ei koskaan huudeta julki kuinka moni siivooja, tai metallimies on suunnitellut alan vaihtoa, vois prosentit olla vielä hoitajiakin korkeammat.

   • Anonyymi

    Nimenomaan. Hyvä pointti !


   • Anonyymi

    Moni muukin olisi ansaitusti palkkioiden kohteena, mutta nyt on kyse Koronan piikkiin ja ahdinkoon joutuneista - etulinjassa olevista.


   • Anonyymi

    Vihjeestä heränneenä - laitoin kyselyn Lääkäriliittoon, Superiin ja Tehyyn miten asia olisi hoidettava.


   • Anonyymi

    Oli tietenkin selvää, että tähän tulee vasta-änkyröivät peräkammarilaiset

    Se on kuitenkin selvää, että ammattiryhmiä on muitakin - palkkioita ansaitsemaan, mutta jostain on aloitettava.

    Jakoihin USA kosolti (miljardeja) Koronarahaa, helikopteroituna!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli tietenkin selvää, että tähän tulee vasta-änkyröivät peräkammarilaiset

    Se on kuitenkin selvää, että ammattiryhmiä on muitakin - palkkioita ansaitsemaan, mutta jostain on aloitettava.

    Jakoihin USA kosolti (miljardeja) Koronarahaa, helikopteroituna!

    Tuosta kommentista selviää, että nuo 3 kommenttia ovat peräkammarin ukon synkkää yksinpuhelua somessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Luoma on siis peräkammarimies eli huutelija


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luoma on siis peräkammarimies eli huutelija

    Sateenkaaripuolueen perämies


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli tietenkin selvää, että tähän tulee vasta-änkyröivät peräkammarilaiset

    Se on kuitenkin selvää, että ammattiryhmiä on muitakin - palkkioita ansaitsemaan, mutta jostain on aloitettava.

    Jakoihin USA kosolti (miljardeja) Koronarahaa, helikopteroituna!

    persut?


  • Anonyymi

   Todella outoa on Tehyn valehtelu palkoistaan.. Jopa törkeetä.. Keskipalkka 3100e eli hyvä koulutustasoon nähden. Kuvittelevat olevan jumalia.. Ja väheksyvät muita ammatteja olan takaa. Ja mitä hoitajien työpaikan vaihtoihin tulee.. Sekin hyvin vähäistä.

   • Anonyymi

    Ovat kovia uhriutumaan ja media on nostanut hoitajat jalustalle. Tavallista työtä sekin on ja tässä maassa on paljon vittumaisempiakin hommia ja pienemmällä palkalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ovat kovia uhriutumaan ja media on nostanut hoitajat jalustalle. Tavallista työtä sekin on ja tässä maassa on paljon vittumaisempiakin hommia ja pienemmällä palkalla.

    Näin on. Hoitsukunnan kirjoituksista saa kuvan - varsikin yököttävän Millariikan puheista - että he yksinään ovat vastuussa hoidosta.

    Lain mukaan lääkäri on vastuussa potilaan hoidosta - ei hoitsu.


   • Anonyymi

    17 euroa per tunti - peruspalkka. Lisät merkitsevät kolmivuorossa paljon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on. Hoitsukunnan kirjoituksista saa kuvan - varsikin yököttävän Millariikan puheista - että he yksinään ovat vastuussa hoidosta.

    Lain mukaan lääkäri on vastuussa potilaan hoidosta - ei hoitsu.

    Potilaan kanssa vietetystä ajasta hoitajat ottavat leijonan osan - ehkä 85 prosenttia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Potilaan kanssa vietetystä ajasta hoitajat ottavat leijonan osan - ehkä 85 prosenttia.

    "ehkä"

    Voihan sitä keksiä mitä vaan - jos se aika onkin "ehkä" 63% - tai "ehkä" jotain muuta.


   • Anonyymi

    Alempi korkeakoulututkinto. Sama taso kuin amk-insseillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "ehkä"

    Voihan sitä keksiä mitä vaan - jos se aika onkin "ehkä" 63% - tai "ehkä" jotain muuta.

    Jokainen sairaalassa ollut tietää tämän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ovat kovia uhriutumaan ja media on nostanut hoitajat jalustalle. Tavallista työtä sekin on ja tässä maassa on paljon vittumaisempiakin hommia ja pienemmällä palkalla.

    Toisten sairauksista ei saa ahnehtia voittoja!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jokainen sairaalassa ollut tietää tämän.

    En minä ainakaan sitä havainnut kun munuaiskivet poistettiin. 🤔


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Alempi korkeakoulututkinto. Sama taso kuin amk-insseillä.

    Aha - inssit hoitsuiksi!!! 🤪🤪🤪


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aha - inssit hoitsuiksi!!! 🤪🤪🤪

    inssi on monesti naimisissa hoitsun kanssa ;-)


   • Anonyymi

    Entä superilaiset? Apuhoitajat?


  • Anonyymi

   Julkisen hoitoketjun henkilöstö on ansainnut palkkion- se kuinka paljon ja kenelle, jääkööt asiantuntijoiden ratkaistavaksi. Rahaa olisi varatta noin viisi miljoonaa.

   • Anonyymi

    opetushenkilöstöltä kusetettiin palkkoja
    ja sopimukset on romutettu
    miksi terveydenhuollonkaan pitää saada mitään?


   • Anonyymi

    On niillä sopimus voimassa


   • Anonyymi

    Komppaan tätä.

    Entinen hoitaja


  • Anonyymi

   esitän palkannleikkauksia lääkäreille

   ei se onnistu, korruptio lisääntyy entisestään.
   Niille ei mikään riitä.

  • Anonyymi

   Eikös hoitohenkilöt saa palkan työstään ? Olen noin luullut , pakkahan korvasi työssä minunkin altistumisen rasituksille ja muille hengenvaaroille . Palkka riitti.

   • Anonyymi

    Näin on ja niiden poltrukki Millariikka Rytkönen on vastemielinen öyhöttäjä.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Kannatettava kansalaisaloite!

  • Anonyymi

   Tätä kannatetaan!

   • Anonyymi

    Samaa mieltä, ansiokas avaus!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä, ansiokas avaus!

    Luoma kehuu omaans


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luoma kehuu omaans

    Aivan - kaksi kertaa

    Pitää muistaa, ettei Luma itse mitään maksa vaan hän on tuilla elävä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan - kaksi kertaa

    Pitää muistaa, ettei Luma itse mitään maksa vaan hän on tuilla elävä.

    Yhteiskunnan loinen vai oikeasti sellainen, ettei pärjää omillaan?


  • Anonyymi

   Tätä keskustelu käytiin vuosi sitten ja TEHY yritti kiristää tuhatta euroa per hoitaja.
   Siitä jäi hyvin vastenmielinen kuva, kun Läski Rytkönen yritti kiristää rahaa kansalta.

   • Anonyymi

    Oletko ollut sairaalassa?


  • Anonyymi

   Kannatan. Ovat ansainneet.

   • Anonyymi

    TEHY yritti kiristää ylihintaista työsopimusta.
    Rytköselle jäi luu kouraan ja veromaksajat voittivat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    TEHY yritti kiristää ylihintaista työsopimusta.
    Rytköselle jäi luu kouraan ja veromaksajat voittivat.

    Suurin häviäjä olivat potilaat. Joskus se vielä sinäkin sairastut ja saat juuri sellaista hoitoa mitä ansaitset eli todella huonoa


  • Anonyymi

   Kestämätön tila, jos henkilökuntaa täytyy houkutella vapailta, tai lomilta töihin yli kahdensadan euron hälyrahalla, ja jos suostuu tulemaan, siihen reilusti yli hälyrahan verran lisää, ja tietysti palkka, mahdollisine vuorolisineen.
   Tämä on todellisuutta työvoimapulan terveysalalla nykyisin osassa sairaanhoitopiirejä.

   • Anonyymi

    Kyllä ne palkkaa saavat sopimusten mukaisesti.


  • Anonyymi

   Maksafibroosiko vaivasi ?
   Se on tyypillinen sairaus moninkertaisilla rattijuopoilla

   • Anonyymi

    Näinkö on ! HUH HUH !!


   • Anonyymi

    Missä kärähdit? Tuliko henkilövahinkoja? Menetitkö kortin pitkäksi aikaa?


  • Anonyymi

   En lähtisi tarkastelemaan palkkoja vaan

   lääkäreiden asennetta, esimiesten työskentelyä,
   sisäpiirin korruptiota, pelottelua,
   vakuutusyhtiösidonnaisuudet,
   lääkeyritysten sodonnaisuudet,
   lääkäreiden ammattitaidon puutteisiin, ja sen valvontaan,
   sairaaloiden henkilöstön sisäinen ilmapiiri,
   kuvantamisen ja lausuntojen ympärille kehittynytvkorruptio,
   labratoiminnan epäonnistuminen,
   tutkimuslaitteiden väärinkäyttö - vammojen poistodistaminen...ja kenen eduksi

   rokotekansanmurha vaikuttaa alan sisällä
   rokotevammautuneet,
   asiakaskato,
   luottamuspula,
   jatkuva krooninen valehtelu asiakkaille,
   asiakkaiden vähättely ja suoranainen viha
   alan sisäinen nokittelu ja arvoasteikot

   se ”ei ole varaa käyttää konetta” on BSä.

   Lääkäreiden ja esim. RTGn välinen kommunikoinnin puute on
   ihmeellinen mysteeri. Lääkäri kirjoittaa lähetteeseen
   KÄSI ja RTG henkilöstö päättää kuvata varvasta.
   EI EDES HARVINAISTA.
   Jos kysyt miksi varvas on kuvattu? Vastaus on ” no... se ny meni niin”
   Uutta ei saa, koska säteilymäärä ylittyy.
   ONKO SE PORUKKA OIKEASTI NOIN TYHMÄÄ
   VAI TAHALLAAN PAHOJA?
   Lausunnossa lukee takulla ” kaikki hyvin” vaikka luu olisi poikki.
   ETSIKÄÄ SE ”radiologi” jostain!

   Tämä todistaa - aika paljon.

   Siinä teille tutkimista, jättäkää raha tällä kertaa vähemmälle
   Rahaa toi porukka ei tarvitse.
   Rahaa kaikkein vähiten.

   • Anonyymi

    Ai sait huonoa hoitoa? Sinä ansaitset saada huonoa hoitoa!

    Hoitajapula pahenee niin kauan kunnes palkat nostetaan aivan eri tasolle. Hoidon taso laskee jatkuvasti ja hoitoon pääsy vaikeutuu.

    Seuraavalla kerralla saat vielä huonompaa hoitoa ja se on sinulle ihan oikein.


  • Anonyymi

   Kaikki on kohta rokotettu ja korona hellittää.
   Mitään sairaalakaaosta ei ole koskaan ollutkaan.

   Ei siis tarvetta lisärahalle.

   • Anonyymi

    Mitähän ensi viikon helleisku aikaan saa?


  • Anonyymi

   " päätin tämän kirjoittaa joutuessani itse sairaalaan - osastolle Saimaan keskipisteessä - Savonlinnassa. "

   Veronmaksajat tuonkin käynnin maksoivat. Helppo se on rahaa vinkua kun itse on aina "saamapuolella". Toista meillä on veronmaksajilla.

  • Anonyymi

   Työtä pelkäämättömän markkinat nyt on.
   Enemmän tarjotaan jo jos töihin tulee, kuin työvuorosta saisi..
   Kaikki lomansa kotona viettävät. Nyt on aika rahastaa.

   • Anonyymi

    ylitöitä on jo kertynyt monille yli äyräiden. Kannatan avauksen ehdotuksia!


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Entä nyt?


  • Anonyymi

   Kannatetaan, mukana ollaan!

  • Anonyymi

   Näissä kirjoituksissa näkyy hoitohenkilökunnan arvostus. Päivät venyivät usein 14 tuntisiksi, sairaus ym. asioiden takia. Turpaan tuli ja useampi potku ja lyönti asukkaalta. Hälytyksiä vapailta, loman siirtymisiä, ykkösvapaita pitkän työputken välissä.
   Omaisten vittuilua hoidontasosta, vaikka hädintuskin muutaman kerran vuodessa kävivät omaistaan katsomassa. Olivat helvetin hyviä hoitajia, ilman koulutusta. Pakkohan se oli huonoa omaatuntoa jollain purkaa…
   Onneks olen eläkkeellä, ettei tartte narinoita kuunnella.
   Jatkuvien koulutusten ja muiden turhanpäiväisten juttujen opettelua, ilman että olisi palkassa näkynyt.
   Sopii jokaisen kokeilla, mut ei taida monestakaan siihen hommaan olla. Pitäkää suunne vaan pienemmällä, tai joudutte hoitamaan vanhempanne ja vammaiset ja psykiatriset lapsenne ihan itse. Miten sitten kävisi….hiton paljon huonommin. Ettehän te jaksa terveitä lapsiannekaan kunnolla hoitaa, kun ne voivat niin huonosti ! Mut sehän tietää hoitajille töitä, vai mitä?

   • Anonyymi

    Napakymppi.


   • Anonyymi

    Tiukkaa asiatekstiä!


   • Anonyymi

    Tälle täydet pisteet!


  • Anonyymi

   Joo hoitakoot jokainen omaisensa hautaan asti. Sekä psyykesairaat ja vammaiset, silloinhan kulut pienenevät, eikä hoitajia tarvii niin paljon.
   Nää onnettomat ei vaan siihen pysty.
   Aina sama ulina, kun hoitohenkilökunta vaatii lisää liksaa…
   Kaikki ei vaan ole Florence Nightingaleja, joille työ on harrastus… kyllä sitä kutsumuksen lisäks ihan rahasta tehdään.

  • Anonyymi

   Komppaan tätä!

  • Anonyymi

   Kaikki mukaan!

  • Anonyymi

   Kannatan avauksen aloitteita!

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Näin tärkeästä avauksesta 13 tyhjää kommenttia eliminoitu humpuukina, aika turmiollista, vai ... ?

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Käytettiinkö ajoissa?


  • Anonyymi

   HUSin Järvinen arvostelee hallituksen uutta koronastrategiaa: "Varsinaista kompurointia oli, käytännön toimet jäivät tekemättä"

   https://yle.fi/uutiset/3-12088298

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Miten on käynyt?


  • Anonyymi

   Varsin epäilyttävä suunnitelma ja siinä on varmasti pirullinen taka-ajatus. Natsipersut sitä kannattavat, ja mehän kaikki tiedämme mihin natsipersut pyrkivät.

   Voi olla niin, että sairaanhoitajat kuuluvatkin salaa laittomaan Lotta-Swärd järjestöön. Nämä persu-uusnatsit ryömivät kaikissa kivenkoloissa, joten eipä ole lainkaan mahdotonta. Meillä Forssassa on liikkeen valistusprojektina tutkittu tuon järjestön historiaa, eikä ole lainkaan mahdotonta että se jatkaa edelleenkin laitonta toimintaansa. Siksi meillä Forssassa on paras tietämys asiasta, koska me olemme sitä täällä perinteenkin velvoittamana tutkittu. Kimmoke tähän uuteen intoon syntyi, kun fasistit yrittivät tännekin lottanatsipatsasta pystyttää. Niinkuin murhamarskipatsas Helsingin parhaalla paikalla ei riittäisi. Natsipatsaan pystyttäminen tänne olisi ollut vielä moninkertaisesti loukkaavaa koska meidän forssalaisten isät ovat nimenomaan taistelleet vastapuolella sodassa jossa lotat ovat rintamalla toimineet. Aivan kuin pystytettäisiin hakaristejä tursuava patsas saksalaisjoukkojen ylistykseksi entisen Stalingradin keskustaan.

   Ei pätkääkään periksi natsipersuille. Ei natsipersuja minnekään.

  • Anonyymi

   Eikös Venäjällä hoitohenkilökunnalle ole järkätty huippupalkat koronan takia? Kyllä Suomen pitäisi ottaa mallia itänaapuristamme!

  • Anonyymi

   Ilkka käy taistelua hoitajien puolesta!

   • Anonyymi

    Ilkka tekee kaikkensa saadakseen aikaan sotkua rupliensa eteen.


   • Anonyymi

    Avaus oli ainakin asiallinen ja presidenttikin vastasi siihen. Linnan juhlat!


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kannattaako hoitajien palkankorotuksia, vieläpä enemmän kuin muille?!

  • Anonyymi

   Oletko ollut tyytyväinen hoitohenkilökunnan toimiin?

  • Anonyymi

   Palkitaanko, kertokaahan! :-)

  • Anonyymi

   Ansaitsevatko huomionosoituksen - kertokaahan mielipiteitä ;-)

  • Anonyymi

   No, palkitaanko?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Marco de Wit pidätetään epäiltynä raiskauksesta. Raiskattu syyttää de Wittiä ja de Wit kiistää.
   😇😀😇

   https://youtu.be/QBpPPaVtnFw
   😇😎🤓

   Kunnallisvaaliehdokas ollut syytettynä myös 2-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä
   😀😎🤓

   Tampereen kunnallisvaaliehdokas Marco de Wit se jatkaa valitsemallaan valheen tiellä ja yrittää estää ettei Totuus paljastuisi. Mutta totuus velvoittaa.
   Linkissä on valokuvat Marco de Witin oikeuden istunnosta syytettynä lapsen pahoinpitelystä.
   😜😀

   Oikeuden pöytäkirjat:
   Marco de Witin vastaan 2-vuotias tyttölapsi
   Pahoinpitely syyte.
   😆😂

   https://www.google.com/search?q=marco+de+Wit+kirjanpitorikos&client=tablet-android-huawei-rev1&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiyzbjwiJTtAhUJ3aQKHcurChAQ_AUoAXoECAUQAQ&biw=600&bih=960&dpr=2#imgrc=BQtSQmmGt4SISM

  • Anonyymi

   Kuinka palkita hoitohenkilökuntaa.
   Sanna Marin haluaa kehittää vahuspuolta enemmänkin, kehittämällä hautaustointa ja huonokuntoisista pääsemään eroon. Eutanasia ja viruksen leviämistä ei voida estää, eikä ole tarkoituskaan.
   No voisiko sitten mummot ostaa uudet reput ja lähteä marjastaa ja sienestää, kalastaa, mutta se vaatii jo veneen ja kalastustarvikkeita. Vaatii osaamista ja sitähän ei nykyajan lukeneilla tietenkään ole. Lukeneet niin pitkälle etteivät tarvitse tehdä ruumiillista työtä, ruumiillinenkin kunto heikko, kuten henkinenkin. Vastaamossa se paljastettiin.

  • Anonyymi

   Ovat ansainneet - jakoon ystäville!

  • Anonyymi

   Palkitaanko - yleiskysely!

   • Anonyymi

    Palkitaan! Koko hoitava henkilöstö.


   • Anonyymi

    Jokin sopiva huomioiminen.


  • Anonyymi

   Joko tuetaan jollain positiivisuudella!?

  • Anonyymi

   Nyt kaikki mukaan!

  • Anonyymi

   Persut täällä aina näissä aiheissa huutavat että ei euroakaan lisää hoitajille.

   Kun se persu sitten jää ilman hoitoa vakavan sairautensa kanssa, kun kunnan sairaalassa on puolet osastoista suljettu hoitajapulan takia, niin se on karman laki.

   Jos ei ole orjuutettujen ja kaikin tavoin epäinhimillisesti sorrettujen hoitajien puolella niin ansaitsee sen että käännytetään sairaalasta kotiin kuolemaan. Toisinaan maailmassa on oikeudenmukaisuutta.

   • Anonyymi

    Entä tietoisesti rokottamattomat? Pitäisikö heiltä veloittaa koko hoito ilman yhteiskuntaosuutta?


  • Anonyymi

   Väsynyttä henklöä ei pidä RAHALLA motivoida työhön mistä hän ei enää pidä . Tuollaisella vaarannetaan työmoraali ja sen taso .

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Niinistö lukee kansalaispostia!


   • Anonyymi

    Presidentiltä hyvä veto!


  • Anonyymi

   Asiaa, jo muutaman kuukauden takaa!

  • Anonyymi

   Näinköhän presidentti luki tämän avauksen heinäkuulta, kun teki päätöksen Linnan juhlien osallistujista?

   • Anonyymi

    Ja perui juhlat.


  • Anonyymi

   Poliitikkojen keskuudessa leviää tämän tyyppinen sähköposti!

   Aivan tavallinen kansalaiskirjoittaja kiittää hienosta päätöksestä muistaa arjen sankareita!

   • Anonyymi

    Tämä nousee nyt arvoonsa!


  • Anonyymi

   Millaisia kommentoijia täällä liikkuu, kun on jo 15 kommenttia eliminoitu!?

  • Anonyymi

   Kiitos - Ilkka Luoma

  • Anonyymi

   Hoitajapula | Sairaanhoitaja Maria, 30, sai tarpeekseen Suomen ”epäinhimillisistä olosuhteista” – Nyt hän aikoo lähteä Norjaan, jossa saa osakseen arvostusta ja tuhat euroa lisää palkkaa:

   https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008406254.html

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Nyt myös kansalaiset!


  • Anonyymi

   Näin tärkeästä avauksesta poistettu 15 kommenttia. Onko sairasta?

   • Anonyymi

    Nuo poistot on yhden tai kahden ölinöitä. Ei merkitystä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miten palkitaan? Haloo presidentti ja valtioneuvoston!

   • Anonyymi

    Niin pressalla kuin pääministerillä vois olla jotain sanottavaa.


  • Anonyymi

   Tekoja, ei puheita ...

  • Anonyymi

   On aika siirtyä tekoihin!

  • Anonyymi

   Nyt avainryhmältä vietiin linnan juhlatkin - ymmärrettävistä syistä. Niinistö kutsuu sitten vuoden päästä! Tästä kansakunta pitää äänellään huolta!

  • Anonyymi

   Niinistö ja Marin - tehkää asialle oikeasti jotain!

   • Anonyymi

    Nythän Marin ehdotti jo jotain: maksakaa korvauksia reilusti, ehkä valtio tulee apuun?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nythän Marin ehdotti jo jotain: maksakaa korvauksia reilusti, ehkä valtio tulee apuun?

    Jäikö puheeksi vain?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Eivät päässeet Linnaan, ensi vuonna sitten. 👍👏👌😊

  • Anonyymi

   Sairaanhoitopiiri joutui maksamaan työntekijöilleen jättikorvaukset – nyt samanlaisia palkkakiistoja voi olla edessä muuallakin Suomessa

   https://yle.fi/uutiset/3-12213849

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Olisivat ansainneet Linnanjuhlansa!

  • Anonyymi

   Ovat palkkionsa ansainneet!

  • Anonyymi

   Miten voi olla näin tärkeässä avauksessa 15 poistettua kommenttia (älämölöä)?

  • Anonyymi

   Oletko ollut teholla? Rokotettuna tai ilman ja itse koronan vuoksi?

   • Anonyymi

    Varsinkin rokottamattomien kokemukset kiinnostavat!


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Otitko korona-rokotukset? Helpotat näin hoitohenkilökunnan työtaakkaa.

   • Anonyymi

    Kolmas jo otettu. Oli muuten hankalin ensimmäiseen ja toiseen nähden.


  • Anonyymi

   Räkyttimedia voisi lopettaa täysin turhan Marinin sättimisen ja keskittyä vaikkapa tämän aiheen ongelmiin.

  • Anonyymi

   Pitääkö hoitohenkilökunta pakottaa rokotukseen?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Hoitohenkilöt saa hallitukselta kiitokset eli potkut halle luujaaa syö ötököitä ole onnellinen agenda 2030😂🤣

  • Anonyymi

   Olisivat ansaitsemassa!

  • Anonyymi

   Hoitajille luvattiin lisäpalkkioita, mutta HUS päättikin puhaltaa pelin poikki – Tehyn toiminnanjohtaja: "Tämä on kuin märkä rätti kasvoille"

   https://yle.fi/uutiset/3-12224589

  • Anonyymi

   Oletko ollut Koronan takia teholla? Kerrotko kokemuksia, jos olet?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ovat ansainneet huomaavaisuuden.

  • Anonyymi

   " ... HUSin Markku Mäkijärvi haluaa varmistaa, että lisät ovat yhdenvertaisia. Jo maksettuja lisiä ei peritä takaisin ja Mäkijärvi vakuuttaa, että hoitajia halutaan kyllä palkita. ... "

   https://yle.fi/uutiset/3-12224589

   • Anonyymi

    HUSin hallitus käveli Mäkkärin yli!


  • Anonyymi

   Kerätään kansalaiskolehti hoitajille!

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   HUS on nostanut valmiustasonsa korkeimpaan mahdolliseen – syynä omikronin leviämisvauhti ja varautuminen kasvaviin sairauspoissaoloihin

   https://yle.fi/uutiset/3-12236315

  • Anonyymi

   Oletko ollut teholla? Rokotettuna tai rokottamattomana?

  • Anonyymi

   Mitä mieltä Sinä olet?

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Vielä uusi käänne hoitajien palkkiokiistaan: HUS maksaa palkanlisät sittenkin, Risto Rautava: "Ei olisi reilua, että päätökset kumottaisiin"

   https://yle.fi/uutiset/3-12239296

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Minä olen sitä mieltä että tappajahoitajat pellolle laiskottelemasta ja kiristämästä aina lisää rahaa kun ei kerran työt kiinnosta yhtään.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   KAIKKI RAHAT OVAT TUHLATTU JA VELKAAKIN OTETTU 40 MILJARDIA. ON NÄHTY MITÄ SE ON HÄVITETÄÄN TAUDIT JA JÄTETÄÄN NE POIS.
   Kuolleet ja sairaat kaudataan, pakolaset ajetaan helvettiin ja paikat siistitää ja defisioidaan ja pidetään puhtaana ja kunnossa.
   KOVATYÖ PITÄÄ HOIKKANA JA KAUNIINA.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   "Jännitti tulla töihin" – teho-osaston sairaanhoitaja Taru Tervala varautui koronakaaokseen, mutta joulu onkin sujunut rauhallisesti #uutisvahti

   https://yle.fi/uutiset/3-12246451

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kerätään kansalaiskolehti hoitajille.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Yli 1000 lukijaa! Hoitajien asia kiinnostaa suomalaisia.

  • Anonyymi

   Avauksen lopussa on se kaikkien ajatusten äiti, lukekaa se.

  • Anonyymi

   500 euron lisäpalkka ei ole riittänyt houkuttelemaan uusia hoitajia Pohjois-Karjalaan – lääkäreiden porkkana on toiminut paremmin

   https://yle.fi/uutiset/3-12252269

  • Anonyymi

   Uuden vuoden kansallinen lupaus poliitikoilta:

   Palkitaan hoitajat!

  • Anonyymi

   Ruotsissa ja Norjassa hoitajan tilille jää kuukaudessa 600–2 000 euroa enemmän, mutta pehmeä johtaminen voi olla jopa palkkaa tärkeämpi syy lähteä

   https://yle.fi/uutiset/3-12264564

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1775
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1235
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1211
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   977
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   47
   866
  6. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   69
   779
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   33
   773
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   763
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   737
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   159
   649
  Aihe