En ole porvari

Anonyymi

Olen palkkatyössä ja työläinen. Olen aina äänestänyt työväenliikkeen edustajia mm. kommunisteja. En kuulu omistavaan luokkaan.

72

901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet äänestänyt diktatuurin puuhastelijoita, lueppas historiaa.
      Haluatko kommunistivallan Suomeen ?

    • Anonyymi

      Minä kuulun työväenluokkaan enkä koskaan ole äänestänyt kommunisteja.

      • Anonyymi

        Silti kitiset porvaripuolueiten duunariverotusta. Kohta sieraimetpyöreinä ihmettelet minne katosivat suojat ja lomarahat. Hesalainen varastomies luulee kuuluvan Kokoomuksen.


    • Anonyymi

      En vihaa porvareita. Heitä on ollut ja on pienessä määrin tulevaisuudessakin. Useat porvaripuolueet edustavat yhteisöllisyyden aatetta. Se on marxilaisuuden perusoppia.

      • Anonyymi

        Ei kannatuslukujen perusteella.


    • Anonyymi

      Ammattiliiton jäsen olen ollut alle kaksikymppisestä. Osallistun myös ammattiosaston toimintaan.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12030008
      Kymmenen vuotta sitten Oslossa uusnatsi Breivik joukkosurmasi sosiaalidemokraattisen työväenliikkeen nuoria lähes sata.
      Työväenliikkeen vihan lisäksi hän vihasi arabeja, islaminuskoisia ja halusi poistaa Norjasta vieraat kansallisuudet, Norja Norjalle. Kuulosta tutulta erään suurehkon suomalaisen porvaripuolueen ohjelmista ja propagandasta.

      • Kun mietit miten vaikka neuvostokommunismi lähti maataan valtaamaan niin Breivikismi oli silloin vallalla kommuismin edistyksen vuoksi! Samaa oppia taidettiin pitkälti harjoittaa myös Kiinassa Maon valtaan noustessa!

        Miksi siis vasuri moittii jos joku muu on samoilla linjoilla? Eikö silloin pitäisi samalla moittia myös kommunismin ja sosialismin rakentajia, eikä tyytyä Breivikiin ja vihjailla muiden suuntaan, kun varma suunta on tiedossa?


    • Anonyymi

      Sopii hyvin persujen kuvioihin, saapa nähdä, sieltä vielä joku ääriöhöttäjä
      voi tehdä samanlaisen teon. Persut on isistäkin vaarallisempi uhka Suomessa.

      • Anonyymi

        Kyllä realistinen suurin uhka on Vihreä Liitto.Saadaan nähdä mihin malliin ne saa suomen jos niiden elokapinoitsijoiden antaa kasvattaa valtaansa.Nämä mannerheimin tien sulkemiset on vasta heiltä pientä alku käpistelyä siihen mitä tuleman pitää.Heihin pitää alkaa suhtautua vakavasti.Sisäministerin vaihto järkevään poliitikkoon olisi jo hyvä alku.


    • Anonyymi

      Pahaa olisi joutua ääripuolueiden valtaan.... JUMALAUTA !!

    • Anonyymi

      Moni persu on palkkatyöläinen. PS-puolue vaatii olla erossa ammattiliitosta. Persujäsenen tulisi tyytyä yksipuolisesti, mitä työnantaja on valmis maksamaan.
      PS-puolue hyväksyy alepalkkauksen.

      • Anonyymi

        "Moni persu on palkkatyöläinen..".

        Huomattava osa persuista on palkkatyöläisiä - toki aika moni persu on yrittäjä. Mutta kommareiden tapaisia, toimeentulotuella itsensä elättäviä, on persuissa vähän. Kommarithan sitävastoin ovat tunnettuja siitä, ettei heistä juuri kukaan käy töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Moni persu on palkkatyöläinen..".

        Huomattava osa persuista on palkkatyöläisiä - toki aika moni persu on yrittäjä. Mutta kommareiden tapaisia, toimeentulotuella itsensä elättäviä, on persuissa vähän. Kommarithan sitävastoin ovat tunnettuja siitä, ettei heistä juuri kukaan käy töissä.

        Ehkäpä näin on, mutta ei kannattaisi, sillä juurihan Halla-aho linjasi, että persujen mielestä työttömyysturvaa ja irtisanomissuojaa voidaan heikentää, paikallista sopimista lisätä, työehtosopimusten yleissitovuus purkaa ja lakko-oikeutta rajoittaa.

        Ja ilmeisesti et tajua sitä, että esimerkiksi palkan suuruus ja oikeus lomarahaan eivät perustu lakiin, vaan yleissitoviin työehtosopimuksiin. Eli jos yleissitovuus poistuu persujen toiveiden mukaisesti joudut itse neuvottelemaan kaikista työehdoistasi, lomarahoja myöten. Onnea vaan.


      • Anonyymi

        Niitä varmaan työnantajakin kusettaparastaaikaa.


    • Anonyymi

      Olin elämäni palkkatyöläinen, aina äänestin vasemmistoa. Ja hyvin on mennyt. Olen elänyt rauhan aikana ja poliitikkomme ovat hoitaneet suhteet ulkovaltoihin.

      Eipä valitettavaa.

      • Anonyymi

        👍👍👍👍👍💪💪


    • Anonyymi

      Jos palkkatyöläinen menee rahaporvarien kelkkaan ja eroaa ammattiliitosta, hän toimii omia etujaan vastaan.

      • Anonyymi

        Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Ammattiliitoille on paikkansa. USA:ssa ammattiliittojen merkitys on pieni Suomeen verrattuna, silti duunari tienaa nettona selvästi paremmin.

        Usein on kapitalistin etu pitää kiinni osaamista työntekijöistään, jolloin kapitalisti tuottaa hyvinvointia duunarille palkankorotuksilla ja duunari kapitalistille työpanoksellaan. Toimiessaan tällainen järjestelmä on osoittautunut maailmanhistorian toimivimmaksi systeemiksi.

        Suomessa Paperiliitto kykeni kymmeniä vuosia ulosmittaamaan voittoja palkankorotuksiin, kunnes 2008 paperitehtaita suljettiin. Paperimies joutui toteamaan, että ne eivät enää pelkääkään paperimiehen voimaa ja kohtuullistamaan vaatimuksia.


    • Anonyymi

      Äänestän porvaripuolueita. Toimin silti ammattiliitossa. Ay-liike on välttämätön etujärjestö. Kokoomus ja Ps-puolue ovat edesvastuuttomia parjatessaan työväen järjestäytymistä.

      • Anonyymi

        Muuta Hesesta pois voi äänestää muutakin kun Kokoomusta.


    • Anonyymi

      Suomessa on mahdollisuus äänestää vaihtoehtoja, kommunismissa kaik-
      ki olisi samaa, ei olisi vaihtoehtoja. Puolue määräisi vain omia ehdokkaita
      jokapaikkaan.

    • Anonyymi

      Persut mainostavat itseään työväenpuolueena, silti he hyväksyvät palkkojen ja työehtojen heikentämisen-.

      Olen ihmetellyt, miksi monet duunarit äänestävät persuja? Eivätkö he ymmärrä, että persut ovat oikeistolainen puolue , joka ajaa samanlaista politikkaa kuin kokoomus.
      Hyväksyvätkö duunarit omien työehtojen polkemisen, vain onko tärkeintä vastustaa maahanmuuttoa?
      Suomessa pitäisi säätää minipalkkalaki, joka estäisi työntekijöiden halpuuttamisen. Moni työnantaja käyttää maahanmuuttajia hyväkseen, maksamalla pienempää palkka ja jättämällä maksamatta ylityö-ja viikonloppulisät.

    • Anonyymi

      Miksi duunari äänestäisi Kristillisdemokraatteja, joka jauhaa Jeesusta siteeraten homojen syntisyyttä. Pöhlömpää politiikkaa tuskin maailmalta löytyy. Ihminen syntyy miksi syntyy ja oksat pois.

      • Anonyymi

        Koska ei vaikuta ansituloihin kuten porvaripuolueet.


    • Anonyymi

      Ammattiliitot ovat työläisen tuki ja turva.

    • Anonyymi

      Tappouhkauksesta.
      En ole kommunisti. Ylläpidon tulisi puuttua asiaan ja ilmoittaa poliisille. Poliisi kaivaa nimen esiin ja toimii.

    • Anonyymi

      Kukaan itseään kunnioittava duunari ei ole porvari, eikä koskaan sellaista äänestä!

    • Anonyymi

      Olen ikäni kuulunut SAK:n alaiseen liittoon, hieman kuin pakosta. Muuten olisi saattanut tulla vaikeuksia työmaalla. Silti katson että läntinen markkinatalous, ja kapitalistinen järjestelmä tuo ihmisille parhaat elinolosuhteet.
      Äänestänyt olen porvaripuolueita useinmiten. Konservatiivinä useinmiten Kokoomusta. On tosin jokunen kerta demariakin, jos mieleinen ehdokas ollut ehdolla.
      AY-liikkeessä on häirinnyt vanhoihin poteroihin jämähtäminen. Siellä ei ole aina nähty maailman muuttumista, ja rajojen avautumista. On eletty menneissä saavutuksissa. Samaa voi sanoa vasemmistolaisista politiikoista.

      • Anonyymi

        Kannattaisi siis avata jo silmät. Oikeistolainen kilpailumainen ajatusmalli antaa harvoille paljon mutta suurimmalle osalle vähän. Ja ainoa hyötyjä työläisten keskinäisestä kilpailusta on työnantaja. Eli sille tielle ei kannata lähteä. AY-liike on juuri sitä varten, että se mahdollistaa kaikkien toimeentulon, ilman jatkuvaa kilpailua!


    • Anonyymi

      Jos yrityksellä menee hyvin, niin ilman muuta se vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin.
      Pieni-ja keskisuuri yritystoiminta on tärkeä työllistäjä, ja yhteiskunnan hyvinvoinnin lisääjä.
      Jotta näin jatkuisi tulevaisuudessakin on pidettävä huoli että kilpailukyky säilyy, ja yrityskohtaista sopimista lisätään. Onhan yritysten menestys erilaista.
      Suomi elää viennillä, ja asiakkaat ovat meidän kaikkien palkanmaksajia..
      Suljetussa taloudessa oli ristiriita palkansaajien ja yritystoiminnan kesken. Nyt globaalitalouden aikana etu on oltava yhteinen, ja onneksi ay-liike alkaa sen tajuta.
      Saksassa ay-liike on ollut rakentamassa työnantajien kanssa työelämää, kipeilläkin päätöksillä. Loputulos on ollut talousmahti, jota kaikki kadehtii.

    • Anonyymi

      Sellainen yritystoiminta, jossa ei pystytä maksamaan työehtosopimusten minimipalkkaa on kannattamatonta.
      Niin kapitalismi kuin sosialismikin perustuu työn tuottavuuden kohottamiseen ja jossa leikissä palkanmaksuun kykenemätön tuotanto katoaa pois. Joitakin poikeuksia on. Yhteiskunta voi tukea tuottavan toiminnan kustannuksella (tulonsiirto) esim. tuottaa lastenkirjallisuutta tai muuta pienemmillä voitoilla tai peräti alle kustannusten. Kuitenkin niilläkin tuotannon aloilla tulee pontimena olla tuottavuuden kohottaminen teknologian eikä palkanalennusten kautta.

      Marjatuotanto on mainio esimerkki kannattamattomasta tuotannosta. Kun tessin palkkaa ei kyetä maksamaan, haetaan ulkomailta halpatyövoimaa. Sen avulla kiristetään kotimaan työläisiä alentamaan palkkaansa.

      Yhtiöt ja yritykset ovat niin sosialismissa kuin kapitalismissa työn organisaatioita.
      Työläiset järjestyvät yhteen ja nostavat tuottavuutta paljon korkeammalle kuin yksinyrittäjät ja pienyrittäjät, jotka hyväksyvät usein tuloksi alle tessin minimipalkan ja kinuavat sitten valtiolta tukiaisia eli toisilta työntekijöiltä.

    • Anonyymi

      Jos marjanpoimijoita ei saada ulkomailta, ei meillä olisi nykyisenlaisia mansikka viljelmiä.
      Mansikat tuotaisiin Puolasta, tai muista halvemman hintatason maista.
      Metsämarjat jäisivät metsiin, ja niitäkin jouduttaisiin tuomaan.
      Kyllä markkinat, ja hintataso määrittelee mitä täällä tehdään, tai tuotetaan.
      Työn määrä ei ole vakio, vaan kilpailukyky on se mikä määrittelee työpaikkojen, ja työllisten määrän.

    • Anonyymi

      On olemassa maailmanmarkkinahinta. Se sisältää työläisen palkat ja yhtiön voiton sekä aineelliset kustannukset.
      Kun tuotteen hinta jää alhaisemmaksi kuin maailmanmarkkinahinta, sitä on järjetöntä tuottaa. Vielä järjettömämpää on tuottaa sitä palkkoja alentamalla.
      Kannattaa tuottaa sellaista mitä muut ostavat ja ostaa muualta heidän ylijäämiään.
      Suomalainen yritystukijärjestelmä verohelpotuksiin sotii kaikkea markkinataloutta vastaan. Edes sosialismissa ei sellaista toteutettaisi. Kukaan ei enää edes ole perillä siitä. Pahin tilanne on elntarviketuotannossa. Väen väkisin yritetään tuottaa epäedullisissa luonnonvoimien tilanteessa.
      Laitettaisiin tuhat nuorta lisää teknologian kehittämiseksi ja kolutettaiisiin uusiin ammatteihin lisää väkeä niin alkaisi tapahtua. Lihantuotanto voisi olla mutta vilja plus muut kasvit häviävät maailman hintyatasolle.
      Vientivetoisuudesta on tullut uskonnollinen fraasi.
      Ylijäämää viedään ja alijäämää ostetaan. Palkkoja nostetaan tai työikaa lyhennetään palkkoja alentamatta. Työajan lyhentäminen alkaa on väistämätön. Se lisäisi tuottavuutta rutkasti.

    • Anonyymi

      Suomesta lähtee terveydenhoitohenkilöitä paremmin palkattuun maahan.
      Tilalle värvätään maapallon toiselta puolelta hoitajia tilalle hoitajapula verukkeena.
      THL kykenee taatusti näkemään hoitajatilastoista eläkkeelle pääsevien määrän ja asettaa koulutusmitoikset sen mukaan. Hoitajien lukumäärää voi kasvattaakin. Palkkaakin voi korottaa valtion päätöksellä. Mieluummin hoitajia ja lääkäreitä kuin sotahävittäjiä.

    • Anonyymi

      Onko persut muuten porvareita? Minusta ei, sillä äärioikeistolaisuus on vihapolitiikkaa ja porvarismi ahneuden ylistystä.

    • Anonyymi

      Oikea arvio persuista lienee. Puolue on äärioikeistolainen vihapuolue. Sen kaikki ohjelmat sisältävät enemmän tai vähemmän vihaa jotakin väestöryhmää vastaan.
      Persupuolue pitää virallisesti ammatillista järjestäytymistä ihmisyyden vastaisena. Tiedän että on toisenlaisiakin persuja. He toimivat ammattiliitoissa työväen yhteisen asian puolesta. Todellisesti toimivat ja on ihmetelty, miksi he hyväksyvät emopuolueen vihan ammattiliittoja vastaan.
      Itse ole liitossa ollut 18 vuotiaasta lähtien ja ns. keskitason aktiivi.

    • Anonyymi

      Työllisyystoimien puuttumisesta on jauhettu jo pari päivää ainakin Ylen uutisissa. Erityisen huolestuttavaa tuntuu poliitikkojen, ekonomistien ja jopa puolueettomien toimittajien mielestä olevan kovien ja vaikeiden keinojen puuttuminen. Niillä tarkoitetaan työttömyysturvan ja sosiaalitukien leikkaamista ja palkkojen alentamista paikallisilla sopimuksilla. Ainoa oikea työllisyystoimi on oikeiston mielestä keppi, joka saa laiskat työttömät ja toimeentulotuella lojuvat tarttumaan työhön.

      Kukaan ei ole kertonut, miksi kovia ja vaikeita toimia tarvitaan, kun työllisyysaste on noussut muutenkin ennätyslukemiin. Sipilän hallituksen tavoitteena oli 72 prosentin työllisyysaste, ja sen lähestymistä seurattiin pilkun tarkkuudella kuukausittain. Nyt vähälle uutisoinnille jäänyt työllisyysaste on paljon korkeampi ja luku olisi vieläkin parempi Sipilän hallituksen aikaan käytetyllä laskutavalla. Näillä näkymin Marinin hallitus saavuttaa tavoitteekseen asettamansa 75 prosentin työllisyysasteen ensi keväänä ihan ilman keppiä.

      Suututtaahan tuollainen saavutus tietysti oikeistolaisia kepin tarjoajia!

      • Anonyymi

        Suomi onkin menestynyt parhaiten koronan ja talouden hoidossa koko koronan ajan.
        Siksi sitä oikeistolaista itkua riittääääääääää.................


    • Anonyymi

      Työvoimapulasta tietyillä aloilla mm. terveydenhuollossa.
      Ammattiliitot ovat pitkään huomauttaneet vajeesta ja sen seurauksena hiostuksen lisääntymistä. Tilastokeskuksesta on helppo lukea eläköitymisen seurauksista ja tilapäisestäkin tietyn työalan koulutuksen lisäämisen tarpeesta.

      Toisaalla elintarviketeollisuus kehittää valtion varoilla sellaista tuotantoa, joka ei toimi ilman suurta palkanalennusta ja ulkomaista halpatyövoimaa. Esimerkkeinä puutarha- ja metsämarjateollisuus.

    • Anonyymi

      Onnittelut avaajalle oikeasta valinnasta!

    • Anonyymi

      Palkkatyöläisen tulee olla aktiivinen poliittisessa ja ammatillisessa työväenliikkeessä.

      • Anonyymi

        Aivan. Yhteistyössä on voimaa!


      • Palkkatyöläisen pitää olla aktiivinen palkkansa ansaitsemisessa jottei työttömyys enää lisäänny! Tuo on se tärkein minkä palkkatyöntekijä voi tehdä!


    • Anonyymi

      Kilpailukyky ja innovaatiot ovat ratkaisevia tekijöitä että hyvinvointiyhteiskuntaa voidaan ylläpitää.
      Globaalitaloudessa edut ovat yhtenevät. Joko tuotteet tehdään meillä, tai jos se ei ole kannattavaa, ne siirretään halpatuontimaihin, jossa AY-liike puuttuu, tai palkkataso, ja muut etuisuudet ovat murto-osa suomalaisten saamista .
      Vanhakantaista on sotkea politiikkaa edunvalvontaan. Sen on nuorempi työntekijäpolvi huomannut vierastamalla AY-liikkeen elämistä entisissä saavutuksissa jolloin elettiin suljetuissa markkinoissa..
      Pienehkössä yrityksessä duunarina olo on avannut silmiä kuka lopulta maksaa palkan. Se on asiakas. Jos tuote ei käy kaupaksi, seuraus on lomautus, tai vielä pahempaa, työn loppuminen.

      • " Sen on nuorempi työntekijäpolvi huomannut vierastamalla AY-liikkeen elämistä entisissä saavutuksissa jolloin elettiin suljetuissa markkinoissa."

        Artikkelissa oli oikeaakin asiaa. Työläinen tuottaa tuotteet. Tuotteiden arvo realisoituu kiertokulussa kaupassa. Maailmanmarkkinahinta sääntelee tavaran hintaa. Omistajat saavat korkeampaa voittoa korkean työn tuottavuuden yhtiössä ja vanhentuneet tuotantolaitokset jäävät pienemmälle voitolle ja ennenpitkää menevät nurin.

        Ammatillinen työväenliike ei ole koskaan elänyt suljetussa markkinataloudessa vaikka kansallisissa olosuhteissa niiden toiminta realisoituu. AY-liike on myös poliittisesti kansainvälistä työväenliikettä. Sen tulee olla sitä.
        Kokoomuksen julistus "ay-liike - vanhentunut roska" on osa omistajien uutta taktiikkaa työetujen heikentämiseksi. Sen tärkein osa näyttää olevat yleisten työehtosopimusten poistaminen ja siirtyminen paikalliseen sopimiseen.
        Mikään ei estä yrityksiä sopimasta tessien alarajan yläpuolella. Paikallista sopimista näissä puitteissa on aina ollut. Puheet tessien joustamattomuudesta on puuta heinää.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        " Sen on nuorempi työntekijäpolvi huomannut vierastamalla AY-liikkeen elämistä entisissä saavutuksissa jolloin elettiin suljetuissa markkinoissa."

        Artikkelissa oli oikeaakin asiaa. Työläinen tuottaa tuotteet. Tuotteiden arvo realisoituu kiertokulussa kaupassa. Maailmanmarkkinahinta sääntelee tavaran hintaa. Omistajat saavat korkeampaa voittoa korkean työn tuottavuuden yhtiössä ja vanhentuneet tuotantolaitokset jäävät pienemmälle voitolle ja ennenpitkää menevät nurin.

        Ammatillinen työväenliike ei ole koskaan elänyt suljetussa markkinataloudessa vaikka kansallisissa olosuhteissa niiden toiminta realisoituu. AY-liike on myös poliittisesti kansainvälistä työväenliikettä. Sen tulee olla sitä.
        Kokoomuksen julistus "ay-liike - vanhentunut roska" on osa omistajien uutta taktiikkaa työetujen heikentämiseksi. Sen tärkein osa näyttää olevat yleisten työehtosopimusten poistaminen ja siirtyminen paikalliseen sopimiseen.
        Mikään ei estä yrityksiä sopimasta tessien alarajan yläpuolella. Paikallista sopimista näissä puitteissa on aina ollut. Puheet tessien joustamattomuudesta on puuta heinää.

        EK-mafia ja Kokoomus hallitsee kaikkea mediaa, joten oikeistolainen mielipidevaikuttaminen on raivokasta. Miten saada oikeaa tietoa sieltä läpi?


      • Partacus kirjoitti:

        " Sen on nuorempi työntekijäpolvi huomannut vierastamalla AY-liikkeen elämistä entisissä saavutuksissa jolloin elettiin suljetuissa markkinoissa."

        Artikkelissa oli oikeaakin asiaa. Työläinen tuottaa tuotteet. Tuotteiden arvo realisoituu kiertokulussa kaupassa. Maailmanmarkkinahinta sääntelee tavaran hintaa. Omistajat saavat korkeampaa voittoa korkean työn tuottavuuden yhtiössä ja vanhentuneet tuotantolaitokset jäävät pienemmälle voitolle ja ennenpitkää menevät nurin.

        Ammatillinen työväenliike ei ole koskaan elänyt suljetussa markkinataloudessa vaikka kansallisissa olosuhteissa niiden toiminta realisoituu. AY-liike on myös poliittisesti kansainvälistä työväenliikettä. Sen tulee olla sitä.
        Kokoomuksen julistus "ay-liike - vanhentunut roska" on osa omistajien uutta taktiikkaa työetujen heikentämiseksi. Sen tärkein osa näyttää olevat yleisten työehtosopimusten poistaminen ja siirtyminen paikalliseen sopimiseen.
        Mikään ei estä yrityksiä sopimasta tessien alarajan yläpuolella. Paikallista sopimista näissä puitteissa on aina ollut. Puheet tessien joustamattomuudesta on puuta heinää.

        Työläinen, arvon Partacusi, tekee työtä jonka yritys hänelle osoittaa, yritys on se joka tuottaa!

        Jos olisi kuten väität Partacusi, niin ei olisi työttömien ongelmaa, koska hehän tuottaisivat koko ajan ja elättäisivät itsensä vaatimatta muilta siihen almuja!

        Sinulla Partacusi on mennyt käsitteet komuloisten tyyliin pahasti sekaisin!


    • Anonyymi

      Osa suomalaisyrityksistä maksaa jo vinkkipalkkioita työntekijöiden löytämiseksi – yrittäjät kertovat, miten vaikea on löytää osaajia
      Teknologiateollisuus ry:n tuoreen selvityksen mukaan teknologia-alan yrityksiin tarvitaan 130 000 uutta työntekijää seuraavan kymmenen vuoden aikana. Yritykset kertovat, että imagoa pitäisi raikastaa, jotta lisää nuoria saataisiin alalle.
      https://yle.fi/uutiset/3-12110507

      Eikö makseta kunnollista palkkaa vaiko ammattikoulutus on retuperällä. Usea hallitus on leikannut koulutusmäärärahoja ja se ei ainakaan edistä ammattityöntekijöiden saatavuutta. Nyt leikataan sotahävittäjien ostamiseen ja se syö sosiaalista sektoria miljardeissa euroissa.

      • Anonyymi

        Nykyinen hallitus nostaa oppivelvollisuusikää ja antaa maksuttoman toisen asteen koulutuksen kaikille varallisuudesta riippumatta. Kyllä se pitkässä juoksussa nostaa osaajien määrää työmarkkinoilla.


    • Anonyymi

      Työ- ja elinkeinoministeri ilmoittaa elokuun lopussa olleen 416 000 työtöntä. Joukkotyöttömyys on täten pysyvää.
      Täyspäiväisesti lomautettuja oli samaan aikaan 25 000.
      Pitkäaikaistyöttömyys on nousussa.
      Ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa sai 336 000 työtöntä.

      Lain mukaan työtä on otettava vähintään tessin esittämällä palkalla mikäli ko. työhön ammattitaito riittää.
      Työvoimaa on tarjolla. Moniin ammatteihin kykenee, mikäli työnantaja tai valtio muuntokouluttaa. Kieltäytyminen oikeasti olevasta työstä johtaa karenssiin.
      Haiskahtaa siltäkin, että yritykset käyttävät koronatilanneta hyväksi palkkojen alentamisessa huutamalla vapaista työpaikoista.

      • Anonyymi

        Suurin osa kaikista vapaana olevista työpaikoista on 0-tuntisopimuksia, puhelinmyyntiä, pätkätöitä, siivousta yms. pienipalkkaista työtä, jolla ei ainakaan pääkaupunkiseudulla pärjää ilman lisätukia.
        Työn pitäisi olla riittävän "kokopäiväistä" ja palkan määrä sellainen, että sillä pärjää ilman lisätukien anomista.


    • Anonyymi

      Antelias tukijärjestelmä on "paras" ehkäisijä ettei työttömiä saada töihin, vaan työntekijöitä täytyy haalia ulkomailta.
      Ansiosidonnaista saavat osaavat vältellä viimeiseen saakka työllistymistä. Sitä olisi ehdottomasti lyhennettävä, ja porrastettava..
      Työttömyysturvaan olisi sisälletyttävä jonkinmuotoinen työvelvollisuus, vaikka risusavotan, tai roskienkeruun muodossa. Siihen pitkäaikaistyöttömätkin kykenevät. Olisivat poissa Alkon nurkilta.
      Venäjältä kannattaa hakea oppia. Siellä työttömät niittävät suurina joukkoina viikatteilla valtateiden tienvarsiheinikoita, ja kitkevät jättiputkea.

      • Anonyymi

        Kummallista, että EK-mafiosojen ja äärioikeistolaisten mielestä työttömät eivät saisi keskittyä työnhakuunsa kokopäivätoimisesti, vaikka ovat siitä itse maksaneet työssä ollessaan työttömyysvakuutusmaksuilla ja AY-jäsenmaksuilla.
        Oikeistolainen kateus jopa heikoimmassa asemassa olevien tukia kohtaan on hämmästyttävää.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12119113
      Tämän takia en ole porvari.

      Suuri kauppaketju toteuttaa yksipuolisesti paikallista sopimista. Tavoite on poistaa myymäläkohtaiset luottamusmiehet/naiset.
      Siellä täällä nousee jatkuvasti työnantajien toimia työsopimuslakia ja työehtosopimuksia vastaan.
      Työnantaja voi vapaasti tarjota tessiä paremmat ehdot. Työehtosopimus ei ole esteenä.

    • Anonyymi

      Sossu JP Väisänen muuttaa kommunistityöpaikat kehitysmaiden matujen ja muslimien halpatyöpaikoiksi ja
      sossulle ei makseta enää sossua kun se manee matuille

      • Anonyymi

        Persutrollilla ollut jo liikaa kiljua tarjolla kun noin sekopäisiä kirjoittelee ... heheheeh


    • Anonyymi

      Rehellinen duunari ei persuile eikä ole porvari. Näin se vaan on!

    • Anonyymi

      Porvarit uskovat, että työttömät ovat työttömiä vain laiskuuttaan ja pienipalkkaiset ovat yhteiskunnalle rasite. Siksi onkin ihan turha odottaa siitä suunnasta parannuksia sosiaalitukiin ja pieniin palkkoihin.

    • Anonyymi

      Avaajalle onnittelut oikeasta valinnasta!

    • Anonyymi

      Mutta miksi useissa SDP:n kannattajissa on porvarihenkisyyttä? Ja miksi SDP on ollut juuri niissä hallituksissa, joissa on eniten leikattu työläisten etuisuuksia?

    • Anonyymi

      En ole työväenliikkeessä. Ammattiliitossa olen.
      En tue niitä porvareita, jotka holokausti aloituksessa hyväksyivät juutalaisuskoisten joukkotuhonnan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ihmiskunnalla on aina mennyt paremmin, kun ääriliikkeet ovat olleet mahdolisimman pieniä, vailla merkitystä, ja valtaa. Kommunismi on ääriliike, ja mitä demokraattisesti valtio on kyseessä, niin kommunismin kasvualusta on jäänyt heikoksi. Joten lännen demokratioissa rauhan, ja vakauden aikoina puolue on ollut lähinnä kapuloiden rattaisiin heittelivät.
      NL:n kaaduttua, meni samalla esikuva. Osalle se on vielä Putin ja Venäjä. Mutta missä loput aatteen sokaisemat näkevät kommunismin toteutuneen parhaiten.

      • Olette aivan metsässä.
        NL:n kaatumisen jälkeen seurattiin, tapahtuuko kapitalistisen riiston vähentymistä. Odotettiin maailmanrauhaan tähtääviä päätöksiä. Mitään myönteistä ei tapahtunut.
        Päinvastoin. Nato yhdessä EU:n kanssa järjesti kohta 30 vuotta kestäneen sotasarjan. Reaalisosialismin kumoutuminen mahdollisti rikkaimpien natomaiden vapaan sodalla riiston aikakauden.
        Vasta kun Afrikassa natomaiden alusmaat itsenäistyivät, natokapitalismi lähti tuhoamaan öljyrikkaita arabimaita. Moni suomalainen työläinenkin hehkutti natolle kerääntynyttä mahtia. Arabimaiden tuhomainen johti mittavaan pakolaistulvaan. Se edesauttoi fasismia lähellä olevien liikkeiden syntymistä. Suomessa tällainen on Perussuomalainen puolue. Rasistisella vieraslajisumutuksella sekoitettiin palkkatyöläisten päitä ja pienporvaristoa.
        Onneksi nyt näyttää tuuliviiri kääntyneen. Nato sai koipeensa Afganistanissa, sai lisää koipeensa valtiollisilla salamurhilla.
        Demokraattisella kehityskululla on mahdollisuus. Suomi voi möhliä sen jos ei irtisanoudu kaikista natositoumuksista. Kuoleutuva kapitalismi on vaarallinen.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Olette aivan metsässä.
        NL:n kaatumisen jälkeen seurattiin, tapahtuuko kapitalistisen riiston vähentymistä. Odotettiin maailmanrauhaan tähtääviä päätöksiä. Mitään myönteistä ei tapahtunut.
        Päinvastoin. Nato yhdessä EU:n kanssa järjesti kohta 30 vuotta kestäneen sotasarjan. Reaalisosialismin kumoutuminen mahdollisti rikkaimpien natomaiden vapaan sodalla riiston aikakauden.
        Vasta kun Afrikassa natomaiden alusmaat itsenäistyivät, natokapitalismi lähti tuhoamaan öljyrikkaita arabimaita. Moni suomalainen työläinenkin hehkutti natolle kerääntynyttä mahtia. Arabimaiden tuhomainen johti mittavaan pakolaistulvaan. Se edesauttoi fasismia lähellä olevien liikkeiden syntymistä. Suomessa tällainen on Perussuomalainen puolue. Rasistisella vieraslajisumutuksella sekoitettiin palkkatyöläisten päitä ja pienporvaristoa.
        Onneksi nyt näyttää tuuliviiri kääntyneen. Nato sai koipeensa Afganistanissa, sai lisää koipeensa valtiollisilla salamurhilla.
        Demokraattisella kehityskululla on mahdollisuus. Suomi voi möhliä sen jos ei irtisanoudu kaikista natositoumuksista. Kuoleutuva kapitalismi on vaarallinen.

        Vielä pahemmin tuo metsään meni.
        Vain lyhyesti. Minkä 30 vuotta kestäneen sotasarjan EU/NATO on järjestänyt? Terrorismin torjunta ei ole sitä. Suomikin on niissä ollut mukana.
        NL hoiti konkurssinsa huonosti. KGB ja oligarkit siellä olivat kuin haaskat jakamassa valtionkalleuksia, ulkomaille piiloon.
        Afrikassa touhuavat nyt Kiina ja Venäjä uusina siirtomaaisäntinä, tukemassa diktaattoreita.
        NATO yhteistyöllä on harvinaisen yksimielinen kannatus. Rikollisesti käyttäytyvä Venäjä on sitä edesauttanut suuresti.


      • Partacus kirjoitti:

        Olette aivan metsässä.
        NL:n kaatumisen jälkeen seurattiin, tapahtuuko kapitalistisen riiston vähentymistä. Odotettiin maailmanrauhaan tähtääviä päätöksiä. Mitään myönteistä ei tapahtunut.
        Päinvastoin. Nato yhdessä EU:n kanssa järjesti kohta 30 vuotta kestäneen sotasarjan. Reaalisosialismin kumoutuminen mahdollisti rikkaimpien natomaiden vapaan sodalla riiston aikakauden.
        Vasta kun Afrikassa natomaiden alusmaat itsenäistyivät, natokapitalismi lähti tuhoamaan öljyrikkaita arabimaita. Moni suomalainen työläinenkin hehkutti natolle kerääntynyttä mahtia. Arabimaiden tuhomainen johti mittavaan pakolaistulvaan. Se edesauttoi fasismia lähellä olevien liikkeiden syntymistä. Suomessa tällainen on Perussuomalainen puolue. Rasistisella vieraslajisumutuksella sekoitettiin palkkatyöläisten päitä ja pienporvaristoa.
        Onneksi nyt näyttää tuuliviiri kääntyneen. Nato sai koipeensa Afganistanissa, sai lisää koipeensa valtiollisilla salamurhilla.
        Demokraattisella kehityskululla on mahdollisuus. Suomi voi möhliä sen jos ei irtisanoudu kaikista natositoumuksista. Kuoleutuva kapitalismi on vaarallinen.

        Vasemmitolaisuuden esiintymisuskonnoilla kuten sosialismi tai kommunismi ei ole demokratian kanssa mitään tekemistä, sillä vain vapaa demokratia on oikeaa demokratiaa. Eikä vapaa demokratia ole koskaan ollut vasurivaltioiden listalla kovinkaan suosittua!

        Oikea demokratia on aina kaatanut sosialismin yritykset, siksi se on estetty niin jälkikommunistisella Venäjällä kuin Kiinassa ja P-Korreassakin noin esimerkkeinä mainitakseni!

        NATO taas on demokraattisten maiden yhteinen puolustusjärjestö, johon Suomenkin olisi syytä liittyä!


    • Kuka haluaa olla natoporvari? Ei kukaan. Pelkkää tappamista ja kansojen alistamista.
      Kymmeniä miljoonia liikuskelee naton sotien takia maailman maanteillä. Kun uusi ryhmiä tulee, natomaat ilkkuvat ja asettavat rajamuureja hädänalaisille. Kokonaisia valtioita raunioina.
      Suomalaiset natoporvarit ilkkuivat Libyaa mutta ihastelivat kun nato alkoi tiputtaa maahan pommeja. Missä Libya nyt on! Ottiko natomaat vastuun seurauksista. Kattia kans, jatkoivat ilkkumista.
      Nato on maailman suurin ja pahamaineisin terroristijärjestö. Rikkaat valtiot hamuavat köyhempien valtioiden vähäisetkin pääomat. Toisaalla köyhien valtioiden maaperän rikkaudet anastetaan ja syljetään päälle.

      Suomessa natoon halutaan siksi, että sen oletetaan alkavan sodan Venäjää vastaan. Palstalla kapitalistidiktatuurin politrukit odottavat itärajan siirtoa kauemmaksi eli nostetaan suojeluskuntalaista aluevaltauspolitiikkaa esiin.
      Onneksi sotaporvarimme on pienilukuinen toistaiseksi. Minkä turmion ne tuottaisivatkin, jos pääsisivät valtaan.
      Miksi demokraattiset porvarit ovat vaitonaisia? Antavat estottomasti propagandatilaa sotahinkuisille.

    • Anonyymi

      Nato ei halua hyökätä Venäjälle, Nato on ainoastaan puolustusliitto.
      Nato ei tyrkytä itseään kenellekkään valtiolle, vaan valtiot jotka kuulu-
      vat puolustusliittoon, kuuluvat siihen vapaaehtoisesti. Nato ei todellakaan
      ole uhka Suomelle, jos ei Venäjällekkään koska ei ole sinne hyökkäämässä.

      • Anonyymi

        Mutta Natoon liittymällä olisimme heti uhka Venäjälle. Puolueettomuus on viisautta tässäkin asiassa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe