"Menkää ja rikastukaa" -Deng Xiaoping, mitä tämä lopulta merkitsee?

"Menkää ja rikastukaa" voi tarkoittaa muutakin kuin maallista mammonaa!

Harvinainen HS-kirjoitus [ ~ https://www.hs.fi/visio/art-2000008152194.html - ], jossa ei löydetty juurikaan mitään moitittavaa, nälvittävää, nokittavaa kuin arvelullista luulottelutietoakaan Kiinasta ja tämän toimista.

Onnistuneen aihealustuksen tästä teki myös se, että siinä oivallettiin eräs ehkä merkittävin tekijä Kiinasta -

.. valtiollinen ote ohjaamaan yhteiskuntaa kaikkinensa ajatuksen "Menkää ja rikastukaa" |0 -kehotteen osalta, jonka Kiinan aiempi johtaja Deng Xiaoping kannusti kansakunnalleen ..
--

Nyt HS-toimittaja Elina Lappalaisen jutun sisältö paljastaa ehkä Elinan suoraan tietämättä muutoksen mitä Kiinan Keskushallinto haluaa tehdä - nimittäin löytää se alkuperäinen ajatus viestistä "Menkää ja rikastukaa" - sen ollen pohdinta ja toimenpiteet, joissa kaikkinainen rikastuminen voidaan käsittää myös kestävästi, inhimillisesti kuin tasapuolisesti.

Rikkaus ei ole vain materiaa, kasvuhokemaa |1 kuin tavoitetta näyttää toisille mihin ihminen yksilönä pystyy ja kykenee - siis kyse näyttö- ja vertailutalouden |2 kyseenalaistamisesta.
--

Deng' in kehote rikastua on nyt laajan tutkiskelun kohteena - mitä rikastuminen oikeastaan tarkoittaa

Kiina on maailman vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja - ollen tänään myös maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2016 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - ) -tämän tarkoittaen kiinalaisten maailmallisosuuden lukuparin 1,4/8,0 mukaista "oikeutta maailmallisiin varantoihin" - onko tämä sitä kiinalaista tasa-arvoajattelua, niin tätä me täällä lännen ihmemaissa emme ehkä halua ymmärtää (?)
--

Mutta! Nyt HS-toimittaja Lappalainen oivalsi - ehkä tiedostamattaan -

.. tämä uusjaon periaatteen, missä jokaiselle olisi kohtuullisuus, eikä yletöntä rikkautta enää jaeta ainakaan valtioavuisteisesti niin kovin vähille. Nythän kerrotaan, että prosentti ihmiskunnasta omistaa yli puolet maallisesta arviovarallisuudesta |3.
--

Kiinassa on oivallettu satoja vuosia, ettei satojen miljoonien kansakuntaa voida ohjastaa lännen ihanteiden mukaisesti - sen kriisissä ja kehityskaaressa olevan demokratian avuin.

Kiinassa ei ole 1400 miljoonan ihmisen kanssa aikaa pohtia "ylä- ja alakerran" komiteoissa mitä huomenna suunnitellaan ylihuomisen tehtäviksi. Näin menetelmin "kurki kuolee, ennen kuin suo sulaa".
--

Lännessä ollaan vihdoin havaittu mitä merkitsee kulutus, luontotasapaino ja erityisesti:

a) yksilön kulutusvauhti kuin b) kumulatiivinen päästö - sen eri muodoissaan.

Voimme kysyä valtiollista järjestystä päästöjen osalta - kumuloituneena viimeiseltä 150 vuodelta kuin vaikkapa viime vuoden asukaskohtaista päästöjälkeä. Näin herää aidosti kysymys oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta kuin yksilön oikeuksista ja vastuista - nämähän ovat niitä läntisen demokratiakäsitteen kulmakiviä - ainakin paperilla ja julistuksissa.
--

Kiinassa on aina ollut vahva Keskustan valtakunta - nykyään Keskushallinto kymmenille maakunnille

Kiinaa ei voida ohjastaa tavoillamme - se on yksinkertaisesti mahdotonta. Kiinalainen itse laajana enemmistönä ei tarvitse, eikä edes kaipaa läntistä (usein kriisissä olevaa) demokratiaa - sen sijaan oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja mahdollisuudet kullekin - siihen kohtuullisuuteen, joka ylläpitää biosfäärillistä tasapainoa ja Elämisen monimuotoisuutta -ovat etusijalla kiinalaisessa perheessä ja suvussa.

Kiina on tullut ottamaan kaupalla vapaaehtoisesti - eikä sotimalla, oman osansa - mutta vain sen mukaisesti mikä on Kiinan osuus biomassallisesta osuudesta maailmastamme - ja lopulta huomioiden se, ettei ihmiskunta edusta kokonaisvaltaisesta kierrossa olevasta biologiasta kuin hyvin vähäistä osuutta.

Kiina näkee lännen ottaneen aimoannoksen sille kuulumatonta maallisvarallisuutta luontoa säästämättä - viimeisen 150 vuoden aikana.

Nyt on Kiinan vuoro, ja tämä kehitys on ollut käynnissä reilu 30 vuotta - tunnetuin seurauksin. Tämän vastapainoksi Kiina korjaa ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä, jolloin nykymuotoinen Kiina täyttää 100 vuotta. Voimme odottaa todellisia ympäristötuloksia konkreettisesti aikana, mikä on määritetty jo Kiinan Keskushallinnosta.

Kiina on muuten ainoa valtio, jolla on tiedettynä suunnitteluelin, joka pohtii tilannetta 100 vuoden päähän - tämäkin on pakko, koska 1400 miljoonaa ihmistä ei voida johtaa nykyisin länsimenetelmin (1)
--

...
35767

139

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskitysleirit ja pakkotyö ovat suurta oikeudenmukaisuutta 😉

      • Oletko seurannut mitkä tahot ja toimijat "uutisoivat" tuota tarkoitushakuisuutta?


      • Anonyymi

        Löytyisikö puolueettomia lähteitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyisikö puolueettomia lähteitä?

        Amnesty ja YK ei muka ole?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amnesty ja YK ei muka ole?

        Noiden raportit ovat arveluja ei faktaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noiden raportit ovat arveluja ei faktaa.

        Anna kun arvaan, faktat löytyvät RT:stä ja TASSista.


      • Anonyymi

        Todisteita keskitysleireistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna kun arvaan, faktat löytyvät RT:stä ja TASSista.

        Paikan päältä. Olen käynyt siellä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Oletko seurannut mitkä tahot ja toimijat "uutisoivat" tuota tarkoitushakuisuutta?

        Sana vs. sana


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna kun arvaan, faktat löytyvät RT:stä ja TASSista.

        Todellisuus löytyy paikan päältä silmin, jotka osaavat erottaa kaikki "värien sävyt"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuus löytyy paikan päältä silmin, jotka osaavat erottaa kaikki "värien sävyt"

        Kissankaan värillä ei ollut väliä, kunhan se teki tehtävänsä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        googlasin, löytyi muun muassa tämä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16857435/alibay---kun-kiina-pysaytti-hallitsemattoman-rikastumisen

        Saattaa olla avaajan oma artikkeli?

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        GOOGLASIT OMAN PASKAKIRJOITUKSESI !!!!

        LÄHDETTÄ EI SIIS OLE VAAN JUTTU ON KEKSITTY!!!!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        GOOGLASIT OMAN PASKAKIRJOITUKSESI !!!!

        LÄHDETTÄ EI SIIS OLE VAAN JUTTU ON KEKSITTY!!!!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HS-toimittaja Ville Similä avaa pelin vahvasti West trolling manipulation -ilmiöisenä: " .. Toiseksi Kiinaa ei kiinnosta mikään muu kuin sen oma valta. Jos tapaamisen vetää rautalangasta, Kiina siis väittää taistelevansa ääri-islamilaista terrorismia vastaan neuvottelemalla ääri-islamilaisten terroristien kanssa. .. "

        -HS-ote ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008156042.html -


    • 2

      Kiinalaiset ovat näppäriä löytämään ratkaisuja muiden toimista - niin hyvässä kuin pahassa -länsi väittää Kiinan kopioivan lännen keksintöjä ja menetelmiä

      Nyt tietyt länsimaalaiset toimintamallit ovat Kiinassakin ylilyöneet ja nyt näin on tehtävä korjausliikkeitä palauttaakseen kansakunta sellaiseen nuhteeseen, jossa voi Elää meitä kaikkia Elättävän luontobiologian kanssa.

      Ehkä nyt Deng' in viesti "Menkää ja rikastukaa" tuo kansallisen identiteetin noustessa lopullisen tuloksen, ja valmistautumisen sellaiseen Elämän menoon, jossa sopivalla määrällä ihmisiä tullaan siten toimeen, että kansallinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo toteutuvat uudella - uus-kungfutselaisella tavalla .. (?)
      --

      Kiina toteutti maailman ainoana valtiona valtio-ohjatun väestövähentämisen -

      .. yhden lapsen politiikan määrätietoisesti. Tämä yhden lapsen politiikka oli kallis inhimillinen ratkaisu kiinalaisille, mutta ajassa ilmeisen pakollinen toimi, jolla nykyinen väestön lisääntymisvauhti tuottaa Kiinalle "sopivan" (?) noin 800 miljoonan asukkaan valtion - vuodeksi 2100 (?), jossa luonnollinen tasapaino kulutuksen ja luontotuotannon osalta saadaan tasapainoon.
      --

      Tänään YLE ~ https://yle.fi/uutiset/3-12036615 - julkaisi [ ORIG ~ https://www.overshootday.org/ - ] uutisen maailman ylikulutuspäivän tulleen tänään pinnalle, tämän tarkoittaessa, että olemme syöneet vuotuisen uudistuvan luontobiologiatuotannon tänään 28.7.



      On aika oppia mitä Kiina merkitsee maailmalle -

      .. kun samalla ollaan huomattu, että juuri Kiina seuraa uteliaana miten Euroopan Unioni kehittää omaa tapaansa Elää ja olla osa luontobiologiaa - muun muassa hiilitulleineen, jossa muhii laaja maailmallisen kauppasodan siemen [ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007866568.html - ]?

      Kiina on maailman suurin viejä (grafiikka) ja maailman suurin tuotannollinen liukuhihna, josta riittää länteen tuhansia laivalastillisia kaikkea, mitä joko tarvitaan tai ei. Kiina hakee kaupallista tasa-arvoa viimeisen 150 vuoden keskiarvona -tämä on tärkeää oivaltaa myös lännessä!
      --

      Ympäristöjälki per asukas on oleellinen osa maailmallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta -

      .. annetaan kuluttajan päättää ja avustetaan noita päätöksiä kulutusverolla [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/09/maksat-vain-ajetuista-kilometreista.html - ], joka haitallisen ympäristöjälkensä puitteista on progressiivinen. Tämä päätösosa on läntistä ajattelua - yksilöindividualismia, mikä mallina taas Kiinassa kohtaa kollektiivisen ajattelun - sen tuhansia vuosia vanhana perinteenä - olla yhtä.
      --



      Maailmallinen yksilö- kuin valtiovastuu kohtaa nyt meidät kaikki -
      [Gaia kuumenee ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78138/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme-iii?changed=1627267361 - -vähennämmekö kulutustamme?]

      .. koko kahdeksan miljardin ihmisen osalta. Kiina on tullut tälle vuosisadalle ja nyt eletään amerikkalaisen The Newsweek laatuaviisin kansitekstin mukaisesti "The China's Century" -aikakautta (Kuva 1.).
      ..

      Maailma ei ole enää vain amerikkalaiskomennossa, vaan ollaan idän ja lännen ylihuomisessa symbioosissa, vaikka tänään länsi ajaa yhä voimallisemmin idän ja lännen vastakkainasettelua |4, jolla on lyhyet ja kohtalokkaat jäljet - koko ihmiskunnalle.


      ...

      • Anonyymi

        Asiaa tuutin täydeltä!


    • Anonyymi

      Tarkasti läpivalaiseva kirjoitus Kiinasta, kiinalaisuudesta ja Kiinan pyrkimyksistä tämän noustessa maailman suurimmaksi jo vuonna 2017.

      • Anonyymi

        Lukijoilla on tässä hyvä mahdollisuus lisätä kiina-tietouttaan.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Miksi länsimaat lietsovat vastakkainasettelua Kiinan suuntaan?

      • Anonyymi

        Pelko Kiinan voimasta.


      • Anonyymi

        Pelko Kiinan johtajuudesta, jota se ei edes halua. Kiina oli maailman suurin jo 1400-luvun alussa.


    • Anonyymi

      Olipa aloittajalta ristiriitaista paatosta. Kiina on ottanu vastaan länsimaista teknologiaa niin paljon kuin suinkin saa, eikä anna edes Hong Gongin asukkaille ihmisarvoa, ja uhkailee Taiwanin rauhaa rakastavia ihmisiä, eikä välitä luonnon puhtaudesta yhtään mitään, ja tekee jatkuvasti haistapaskan yhteistyötä pohjois-korean sairaan hulluuden kanssa, ja kummassakaan maassa ei ole alkeellisimpiakaan ihmisoikeuksia. Ja retuuttavat kristittyjä jatkuvasti rääkättäväksi. Se hyvä siitä on ollut, että vankiloissa vangitkin ottavat Jeesuksen vastaan.

      • Anonyymi

        HK nauttii Manner-Kiinan varallisuudesta ja tilauksista. HK:ssa noudatetaan kahden järjestelmän ja yhden valtion politiikkaa. Peking valvoo sopimuksen mukaisesti HK:n turvallisuutta ja ulkopolitiikkaa.


      • Anonyymi

        Länsi vei Kiinaan paljon omaa tuotantoa, työtä ja siinä mukana myös noiden tuotantolinjojen päästöt - siirtäen näin suuren osan omista päästöistä kiinalaisten "taskuihin"!

        Miksi länsimaat siirsivät tuotantoaan Kiinaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsi vei Kiinaan paljon omaa tuotantoa, työtä ja siinä mukana myös noiden tuotantolinjojen päästöt - siirtäen näin suuren osan omista päästöistä kiinalaisten "taskuihin"!

        Miksi länsimaat siirsivät tuotantoaan Kiinaan?

        Tähän voisi saada vastauksia. Yhden arvaan - maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän voisi saada vastauksia. Yhden arvaan - maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina.

        Hyvin edullinen, ahkera ja oppiva lakkoilematon toveri.


      • Anonyymi

        Kaikki valtiot harrastavat teollisuusvakoilua - kukin tavallansa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsi vei Kiinaan paljon omaa tuotantoa, työtä ja siinä mukana myös noiden tuotantolinjojen päästöt - siirtäen näin suuren osan omista päästöistä kiinalaisten "taskuihin"!

        Miksi länsimaat siirsivät tuotantoaan Kiinaan?

        Voittopyyteiden vuoksi! Katso nytkin Nokian saamat suuret 5G tilaukset maailman suurimmalta operaattorilta - Kiinasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HK nauttii Manner-Kiinan varallisuudesta ja tilauksista. HK:ssa noudatetaan kahden järjestelmän ja yhden valtion politiikkaa. Peking valvoo sopimuksen mukaisesti HK:n turvallisuutta ja ulkopolitiikkaa.

        Eipä noudateta enää sopimusta: Kiina rikkoi sen.

        Kiinalaisiin ei voi koskaan luottaa.


    • Anonyymi

      Deng heitti vain läpällä.

      • Anonyymi

        Aikamoinen läppä olikin kyseessä - Syntyi maailman suurin talous!


      • Anonyymi

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksän miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.


        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksän miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.


        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        Älä lässytä - Kiina pysyy kasassa vain diktatuurin väkivaltakoneistolla. Nyt alistetaan uiguurit ja Hong Kong.
        Tibet on jo tuhottu


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä lässytä - Kiina pysyy kasassa vain diktatuurin väkivaltakoneistolla. Nyt alistetaan uiguurit ja Hong Kong.
        Tibet on jo tuhottu

        Oletko käynyt Kiinassa ja jos olet, niin missä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksän miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.


        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        Kommentti sieltä parhaimmasta päästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä lässytä - Kiina pysyy kasassa vain diktatuurin väkivaltakoneistolla. Nyt alistetaan uiguurit ja Hong Kong.
        Tibet on jo tuhottu

        Oletko käynyt Kiinassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä lässytä - Kiina pysyy kasassa vain diktatuurin väkivaltakoneistolla. Nyt alistetaan uiguurit ja Hong Kong.
        Tibet on jo tuhottu

        Hongkongilaisittain - Made in China!

        (Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

        [ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]


        Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

        Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.


        Kiinan historia on pitkä –

        noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.


        Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –
        [ ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hongkong - ]

        … tuolloin kiinalaisuus ei pystynyt pitämän puoliaan lännenmiehen voimaa ja hallintoa vastaan. Englantilaisten kolonialismia ylläpitivät alueella kauppa ja nimenomaan huumekauppa. Intiasta, joka sekin oli Englannin alusmaa – tuotiin suuret määrät oopiumia Kiinaan ja se hyödytti suuresti Englannin siirtomaavaltaa ja Lontoon rikastumista. Syttyivät Oopium sodat 1 ja 2, jolloin Kiinan keisari yritti suojella kansaansa – huonolla menestyksellä.

        Hongkong jäi Portugalin Macaon ohella saarekkeeksi vuosisadoiksi, jolloin Hongkongiin muodostui oma kieliversio kiinasta – Kantonin kiina, jota puhutaan toki muuallakin, mutta pienenä vähemmistönä mandariinin kiinaan nähden, joka on mantereisen Kiinan virallinen kieli. Merkit ovat onneksi samoja.


        Hongkongilaiset omivat itselleen englantilaisen tyylivivahteen,

        … vaikka tiesivät, että Peking ottaa joka tapauksessa omansa – kuten tulee tapahtumaan myös Taiwanin osalta. Kaupalliset siteet ovat sinetöineet kulku-uran kiinalaisuuden yhdistymiseen.

        Kiinalaisuuteen kuuluu vuosisataisesti omien asioiden hoito itse ja muiden asioihin puuttumattomuus – tämän olemme huomanneet niin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ja vieläpä Ukrainassa. Kiinalaiset ovat tahdikkaita, eivätkä riivi esimerkiksi meidän suomalaisten sisäisiä asioita – vaan jättävät kanssakäymisemme kauppaan 2], kulttuurivaihtoon ja teknologiakeskusteluun. Vakoilusyytteitä nykymaailmassa jaetaan tasaisesti kaikille valtioille.


        Kiinalainen hallinto on miltei kuva keisareiden valtakoneistoista

        Keisaria vastaa istuva politbyroo, joka valitaan itsensä toimesta heti alemmasta valtakerroksesta käsin vaikuttaen. Edellisten valtiojohtajien mielipide on arvossaan, sillä meille vieraana ilmiönä Kiinassa arvostetaan ikää ja sen mukanaan tuomaa kokemusta.
        Suuria tämän päivän kiinalaisvaikuttajia ovat Jian Zemin ja jossain määrin Hu Jintao.

        Merkittävää on se, että jokainen istuvan politbyroon, nykyään seitsemän miestä, jäsen on noussut aina alimmalta tasolta – kyläyhteisöstä tai korttelikomiteasta lähtien – kuten meillä upseeriarvot lisääntyvät palvelusvuosien saatossa.


        Kiinassa valtaa käyttää seitsenhenkinen ryhmä,
        [ Kiinan Kansankongressi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kiinan-kansankongressi-kokoontuu-vai-kerran-vuodessa - ]

        … jota johtaa puolueen pääsihteeri, joka samalla on armeijan ylipäällikkö ja presidentti – tosin nämä kaksi arvoa ei synny heti uudelle puoluejohtajalle, vaan ne lisätään ’koeajan’ puitteissa ja entisten presidenttien suosituksesta. Puhemiehen titteliä ei olla virallisesti käytetty Mao Zedongin jälkeen – kuten ei setelien henkilöhahmoakaan ole muutettu hänestä …


        Hongkong on Pekingille koealusta, jossa testataan uusia menetelmiä –

        … ”hitaasti kiiruhtaen ja varovaisesti varpailla pohjan tuntemattomia kiviä tunnustellen –ylitettäessä jokia, tavoitteena vastaranta, josta voidaan harppauksien myötä kohdata uusia tuntemattomia virtoja” –Deng Xiaoping.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksän miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.


        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        Saivat myös mäkkärimäiset ylipainot ainokaisille pojilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hongkongilaisittain - Made in China!

        (Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

        [ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]


        Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

        Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.


        Kiinan historia on pitkä –

        noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.


        Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –
        [ ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hongkong - ]

        … tuolloin kiinalaisuus ei pystynyt pitämän puoliaan lännenmiehen voimaa ja hallintoa vastaan. Englantilaisten kolonialismia ylläpitivät alueella kauppa ja nimenomaan huumekauppa. Intiasta, joka sekin oli Englannin alusmaa – tuotiin suuret määrät oopiumia Kiinaan ja se hyödytti suuresti Englannin siirtomaavaltaa ja Lontoon rikastumista. Syttyivät Oopium sodat 1 ja 2, jolloin Kiinan keisari yritti suojella kansaansa – huonolla menestyksellä.

        Hongkong jäi Portugalin Macaon ohella saarekkeeksi vuosisadoiksi, jolloin Hongkongiin muodostui oma kieliversio kiinasta – Kantonin kiina, jota puhutaan toki muuallakin, mutta pienenä vähemmistönä mandariinin kiinaan nähden, joka on mantereisen Kiinan virallinen kieli. Merkit ovat onneksi samoja.


        Hongkongilaiset omivat itselleen englantilaisen tyylivivahteen,

        … vaikka tiesivät, että Peking ottaa joka tapauksessa omansa – kuten tulee tapahtumaan myös Taiwanin osalta. Kaupalliset siteet ovat sinetöineet kulku-uran kiinalaisuuden yhdistymiseen.

        Kiinalaisuuteen kuuluu vuosisataisesti omien asioiden hoito itse ja muiden asioihin puuttumattomuus – tämän olemme huomanneet niin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ja vieläpä Ukrainassa. Kiinalaiset ovat tahdikkaita, eivätkä riivi esimerkiksi meidän suomalaisten sisäisiä asioita – vaan jättävät kanssakäymisemme kauppaan 2], kulttuurivaihtoon ja teknologiakeskusteluun. Vakoilusyytteitä nykymaailmassa jaetaan tasaisesti kaikille valtioille.


        Kiinalainen hallinto on miltei kuva keisareiden valtakoneistoista

        Keisaria vastaa istuva politbyroo, joka valitaan itsensä toimesta heti alemmasta valtakerroksesta käsin vaikuttaen. Edellisten valtiojohtajien mielipide on arvossaan, sillä meille vieraana ilmiönä Kiinassa arvostetaan ikää ja sen mukanaan tuomaa kokemusta.
        Suuria tämän päivän kiinalaisvaikuttajia ovat Jian Zemin ja jossain määrin Hu Jintao.

        Merkittävää on se, että jokainen istuvan politbyroon, nykyään seitsemän miestä, jäsen on noussut aina alimmalta tasolta – kyläyhteisöstä tai korttelikomiteasta lähtien – kuten meillä upseeriarvot lisääntyvät palvelusvuosien saatossa.


        Kiinassa valtaa käyttää seitsenhenkinen ryhmä,
        [ Kiinan Kansankongressi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kiinan-kansankongressi-kokoontuu-vai-kerran-vuodessa - ]

        … jota johtaa puolueen pääsihteeri, joka samalla on armeijan ylipäällikkö ja presidentti – tosin nämä kaksi arvoa ei synny heti uudelle puoluejohtajalle, vaan ne lisätään ’koeajan’ puitteissa ja entisten presidenttien suosituksesta. Puhemiehen titteliä ei olla virallisesti käytetty Mao Zedongin jälkeen – kuten ei setelien henkilöhahmoakaan ole muutettu hänestä …


        Hongkong on Pekingille koealusta, jossa testataan uusia menetelmiä –

        … ”hitaasti kiiruhtaen ja varovaisesti varpailla pohjan tuntemattomia kiviä tunnustellen –ylitettäessä jokia, tavoitteena vastaranta, josta voidaan harppauksien myötä kohdata uusia tuntemattomia virtoja” –Deng Xiaoping.

        Hieno analyysi Honkkareista.


    • Anonyymi

      Matteuksen evankeliumi: 6:24
      Aika on menettää vaihtoehdotja jää vain parannuksenteko, mitä kutsu tarkoittaa juurikin.

      • Anonyymi

        Kiinassa on uskonnonvapaus, mutta valtio on uskonnoton, ellei joku halua lukea kungfutselaisuutta "uskonnoksi"


      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Typerintä, mitä olen nähnyt:

        Lähteenä eli väitteiden todisteina on avaajan omia trollikirjoituksia ja yleisiä keskustelupalstojen kirjoituksia.

        Tässä on yksi lähdetieto - osuu aika hyvin kohdalleen:

        " jussipussi
        Seuraa
        Viestejä70500
        8/242 |
        klo 10:28 | 9.12.2018

        Kansalainen Ilkka kerro meille Venäjän sunnitelmallisesta pahuudesta, vaihteeksi.

        Et kai sinä nyt ajattelun suhteen ihan invalidina aio elämäsi loppuun mennä? "

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Typerintä, mitä olen nähnyt:

        Lähteenä eli väitteiden todisteina on avaajan omia trollikirjoituksia ja yleisiä keskustelupalstojen kirjoituksia.

        Tässä on yksi lähdetieto - osuu aika hyvin kohdalleen:

        " jussipussi
        Seuraa
        Viestejä70500
        8/242 |
        klo 10:28 | 9.12.2018

        Kansalainen Ilkka kerro meille Venäjän sunnitelmallisesta pahuudesta, vaihteeksi.

        Et kai sinä nyt ajattelun suhteen ihan invalidina aio elämäsi loppuun mennä? "

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        jussipussi
        Hullu Jussi
        Filmipuntti
        Luvattoman harmaita kopioita! 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jussipussi
        Hullu Jussi
        Filmipuntti
        Luvattoman harmaita kopioita! 🤣

        Luomaa ei näytä olevan kovin arvostettu tiedeyhteisössä - tässä yksi vastaus hänen perusteettomiin väitteisiin ;


        Tosi kuin vesi ja pitää kuin seula - nyt yritetään viedään kuin pässiä narussa ja trollit hymyilee kuin silakka piimätuopissa.

        Nyt voi käyttää teidän itätrollien kestotermiä; laillisen hallituksen kutsumana - nääs ulkopuoliset hyökkääjät tunkeutuivat Laosiin ja terrorisoivat miehitysaluettaan. USA pommitti miehittäjää - ei Laosin asukkaita, joita miehittäjät taas tappoivat. Vähän niikuin Putin Syyriassa.
        Meni taas trolleilla jauhot ja vellit sekaisin. Kuitenkin parempi karvas totuus ko makea valhe.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luomaa ei näytä olevan kovin arvostettu tiedeyhteisössä - tässä yksi vastaus hänen perusteettomiin väitteisiin ;


        Tosi kuin vesi ja pitää kuin seula - nyt yritetään viedään kuin pässiä narussa ja trollit hymyilee kuin silakka piimätuopissa.

        Nyt voi käyttää teidän itätrollien kestotermiä; laillisen hallituksen kutsumana - nääs ulkopuoliset hyökkääjät tunkeutuivat Laosiin ja terrorisoivat miehitysaluettaan. USA pommitti miehittäjää - ei Laosin asukkaita, joita miehittäjät taas tappoivat. Vähän niikuin Putin Syyriassa.
        Meni taas trolleilla jauhot ja vellit sekaisin. Kuitenkin parempi karvas totuus ko makea valhe.”

        Luoma näyttäisi olevan aika häirikkö Tiedepalstallakin.🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma näyttäisi olevan aika häirikkö Tiedepalstallakin.🤔

        Kuitenkin eräs eniten saanut yläpeukkuja.


      • Anonyymi

        Valaisevat linkkiviitteet. Sisältävät paljon lisälinkkejä! Suosittelen 😊👌👍👏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Typerintä, mitä olen nähnyt:

        Lähteenä eli väitteiden todisteina on avaajan omia trollikirjoituksia ja yleisiä keskustelupalstojen kirjoituksia.

        Tässä on yksi lähdetieto - osuu aika hyvin kohdalleen:

        " jussipussi
        Seuraa
        Viestejä70500
        8/242 |
        klo 10:28 | 9.12.2018

        Kansalainen Ilkka kerro meille Venäjän sunnitelmallisesta pahuudesta, vaihteeksi.

        Et kai sinä nyt ajattelun suhteen ihan invalidina aio elämäsi loppuun mennä? "

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Sinulle tiedoksi ja etsintään - haetko sen pahimman sotijan, vaikkapa viimeiseltä 40 vuodelta. No, mikä löytyi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma näyttäisi olevan aika häirikkö Tiedepalstallakin.🤔

        Saa paljon lukijoita ja peukkuja. Tsekkasin juuri äsken Tieteen Historia osuutta. On siellä muitakin.


    • Anonyymi

      Ilkan yksi idoli eli Mao Kiinassa eli köyhyydessä ja näytti kansalle, että kommunismi on upea juttu eikä mammona merkkaa mitään, kunhan on kommunismi! Näillä mennään eikös vaan Ilkka?

      • Anonyymi

        Henkilääkärinsä mukaan Mao näytti lukemattomille ala-ikäisille tytöille upean juttunsa.


      • Anonyymi

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima;

        se on Kiinan keskushallinto. USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana.

        Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi. Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksan miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        ...Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiinassa ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        ...Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluuvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        ...Kiinassa puhaltavat nyt uudet tuulet niin ongelmissa,

        ratkaisuissa kuin valtapelissä, jossa meille kummallisella tavalla järjestys säilyy ja systeemit toimivat [esim. SARS epidemian hoito]. Kun laitamme Kiinan kartan Euroopan päälle, jää alle miltei koko EU. Kiinan hallintomekanismit vertauksena Suomeen on kuin vertaisi Enontekiötä Helsinkiin. Enontekiöläiset eivät kuulemma ole halunneet neuvoa helsinkiläisiä, kuinka pääkaupunkiamme johdetaan.

        Samoin länsimaat voisivat perehtyä omiin ongelmiin ja kansalaisten hyvinvointiin kuin hakea meidän mielestä niitä kiinalaisia ongelmia, jotka meidän silmäämme paistavat. Ovatko kiinalaiset tulleet meitä neuvomaan; eivät - he ovat tulleet tekemään kauppaa kanssamme, ja siinä piilee mahdollisuutemme.

        Lopuksi voisi ottaa teoreettisen, mutta kiinnostavan loppulauseen:

        Mikäli jokainen kiinalainen ostaisi meiltä jotain kerran kuukaudessa, kerrallansa 22 eurolla, olisi miltei meidän koko vientitoimintamme katettu. Koko Kiinassa keskipalkka on nyt 65 euroa kuukaudessa [2007].

        Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima;

        se on Kiinan keskushallinto. USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana.

        Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi. Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksan miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        ...Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiinassa ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        ...Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluuvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        ...Kiinassa puhaltavat nyt uudet tuulet niin ongelmissa,

        ratkaisuissa kuin valtapelissä, jossa meille kummallisella tavalla järjestys säilyy ja systeemit toimivat [esim. SARS epidemian hoito]. Kun laitamme Kiinan kartan Euroopan päälle, jää alle miltei koko EU. Kiinan hallintomekanismit vertauksena Suomeen on kuin vertaisi Enontekiötä Helsinkiin. Enontekiöläiset eivät kuulemma ole halunneet neuvoa helsinkiläisiä, kuinka pääkaupunkiamme johdetaan.

        Samoin länsimaat voisivat perehtyä omiin ongelmiin ja kansalaisten hyvinvointiin kuin hakea meidän mielestä niitä kiinalaisia ongelmia, jotka meidän silmäämme paistavat. Ovatko kiinalaiset tulleet meitä neuvomaan; eivät - he ovat tulleet tekemään kauppaa kanssamme, ja siinä piilee mahdollisuutemme.

        Lopuksi voisi ottaa teoreettisen, mutta kiinnostavan loppulauseen:

        Mikäli jokainen kiinalainen ostaisi meiltä jotain kerran kuukaudessa, kerrallansa 22 eurolla, olisi miltei meidän koko vientitoimintamme katettu. Koko Kiinassa keskipalkka on nyt 65 euroa kuukaudessa [2007].

        Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?

        "Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?"

        Ei Deng ole sanonut "menkää ja rikastukaa". Avaajan valeuutinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Henkilääkärinsä mukaan Mao näytti lukemattomille ala-ikäisille tytöille upean juttunsa.

        Löytynee jokin viite tai lähde?


      • Anonyymi

        Kerrotko kokemuksistasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima;

        se on Kiinan keskushallinto. USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana.

        Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi. Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksan miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        ...Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiinassa ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        ...Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluuvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        ...Kiinassa puhaltavat nyt uudet tuulet niin ongelmissa,

        ratkaisuissa kuin valtapelissä, jossa meille kummallisella tavalla järjestys säilyy ja systeemit toimivat [esim. SARS epidemian hoito]. Kun laitamme Kiinan kartan Euroopan päälle, jää alle miltei koko EU. Kiinan hallintomekanismit vertauksena Suomeen on kuin vertaisi Enontekiötä Helsinkiin. Enontekiöläiset eivät kuulemma ole halunneet neuvoa helsinkiläisiä, kuinka pääkaupunkiamme johdetaan.

        Samoin länsimaat voisivat perehtyä omiin ongelmiin ja kansalaisten hyvinvointiin kuin hakea meidän mielestä niitä kiinalaisia ongelmia, jotka meidän silmäämme paistavat. Ovatko kiinalaiset tulleet meitä neuvomaan; eivät - he ovat tulleet tekemään kauppaa kanssamme, ja siinä piilee mahdollisuutemme.

        Lopuksi voisi ottaa teoreettisen, mutta kiinnostavan loppulauseen:

        Mikäli jokainen kiinalainen ostaisi meiltä jotain kerran kuukaudessa, kerrallansa 22 eurolla, olisi miltei meidän koko vientitoimintamme katettu. Koko Kiinassa keskipalkka on nyt 65 euroa kuukaudessa [2007].

        Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?

        Vastaus on avauksessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus on avauksessa!

        Jep - sekin on propagandaa


      • Anonyymi

        Jokin todiste muutoin tyhjälle väitteelle?


    • Anonyymi

      Länsi on katkera - maailmaa voi valloittaa ilman aseitakin.

      • Anonyymi

        Jenkit ovat maailman sotinein kansakunta - varsinkin viimeisen 60 vuoden aikana.


      • Anonyymi

        Vain sinun typerissä kirjoitukissasi.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wikin artikkeli ja trolliöyhötys.

        Niinpä tietysti. Onkohan tämä sinulle nyt tasosi mukainen kommenttiketju. Täällä on joukossa asiantuntijoita, eikä tänne kannata tulla häiriköimään olemattomilla tiedoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä tietysti. Onkohan tämä sinulle nyt tasosi mukainen kommenttiketju. Täällä on joukossa asiantuntijoita, eikä tänne kannata tulla häiriköimään olemattomilla tiedoilla.

        Noilla kolmella sanalla kaveri kumosi Luoman propagandan.
        Etkö ymmärtänyt vai oletko itse Luoma?😁😁😁


    • Anonyymi

      Kiinassa kaikesta määrää kommunistinen puolue. Olkoon kyse pörssiyhtiöistä, tai teknologiasta. Jos ne ei edistä puolueen näkemystä, niitä muokataan sijoittajien rahoista välittämättä.
      Lännessä oikeusistuimet käsittelevät sijoittajien oikeellisuudet. Kiinassa puolue määrittelee ne.
      Aina on oltava huolestunut silloin, kun kehittynyt teknologia on kytköksissä diktatuurimaan hallintoon. Kiinassa on juuri näin.

      • Anonyymi

        Kiina on kansallissosialistinen valtio, joka ajaa KIINLAISTEN etua.


      • Anonyymi

        Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

        Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,
        jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.
        Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

        Länsi siirsi Kiinaan tuotantoa – muun muassa suurien päästöjen takia
        Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana
        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.
        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -
        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.
        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa
        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa
        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä
        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

        Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,
        jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.
        Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

        Länsi siirsi Kiinaan tuotantoa – muun muassa suurien päästöjen takia
        Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana
        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.
        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -
        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.
        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa
        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa
        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä
        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.

        Noin pitkä valhe - nyt anonyyminä! Hävettääkö...?


      • Anonyymi

        Oletko perehtynyt kiinalaiseen oikeusistuimeen? Jos olet, niin kerrotko miten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt kiinalaiseen oikeusistuimeen? Jos olet, niin kerrotko miten?

        Kiinalainen oikeusistuin. No jokainen kansainväliseen politiikkaan perehtynyt tietää sen olevan diktatuurisen järjestelmän jatke. Oikeudenmukaisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.


      • Anonyymi

        Luitko avauksesta hs-toimittajan jutun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

        Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,
        jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.
        Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

        Länsi siirsi Kiinaan tuotantoa – muun muassa suurien päästöjen takia
        Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana
        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.
        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -
        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.
        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa
        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa
        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä
        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.

        Jälleen erinomainen kommentti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen erinomainen kommentti

        Noloa kehua omia kommentteja…etkä edes osaa Ilkka niitä perustella 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt kiinalaiseen oikeusistuimeen? Jos olet, niin kerrotko miten?

        Itse et siihen täysin kielitaidottomana pysty 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

        Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,
        jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.
        Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

        Länsi siirsi Kiinaan tuotantoa – muun muassa suurien päästöjen takia
        Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana
        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.
        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -
        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.
        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa
        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa
        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä
        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.

        "Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä
        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu."

        Kiinalainen insinööri ja korkeakoulutettu hallitsee ajattelun ..


    • Anonyymi

      Uskottava asiantuntija-avaus lisäämään tietämystä.. ...

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        USKOTTAVAKO...!!! Lähteenä vain omaa propagandaa!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Avaajan oma trollaus.
        Ei jatkoon. 😡😡


    • Anonyymi

      Vapaus on rikkautta. Tässä mielessä kiinalaiset ovat köyhiä.

    • Anonyymi

      Ketjussa on asiallinen kysymys:

      "Voisiko Luoma kertoa lähdetiedot väitteelleen?

      EI löydy moista mistään: https://en.wikiquote.org/wiki/Deng_Xiaoping "

      Voisiko Ilkka Luoma kertoa, että milloin ja missä Deng Xiaoping sanoi: "Menkää ja rikastukaa !" ?

      • Anonyymi

        On varmasti itse keksinyt tuon "Menkää ja rikastukaa !".

        Googlella löytyy vain hänen omia trollauksiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On varmasti itse keksinyt tuon "Menkää ja rikastukaa !".

        Googlella löytyy vain hänen omia trollauksiaan.

        https://theconversation.com/to-get-rich-is-glorious-how-deng-xiaoping-set-china-on-a-path-to-rule-the-world-156836

        DENG

        Deng puhui mandariinin kiinaa, ja sieltä käännökset englanniksi ja vielä suomeksi ovat taitoa ja ymmärrystä vaativia. Tuon "Menkää ja rikastukaa" käänsi suomeksi aito kiinalainen Lähetystöstä ... eräänä vuonna The National Day juhlissa Kulosaaressa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        https://theconversation.com/to-get-rich-is-glorious-how-deng-xiaoping-set-china-on-a-path-to-rule-the-world-156836

        DENG

        Deng puhui mandariinin kiinaa, ja sieltä käännökset englanniksi ja vielä suomeksi ovat taitoa ja ymmärrystä vaativia. Tuon "Menkää ja rikastukaa" käänsi suomeksi aito kiinalainen Lähetystöstä ... eräänä vuonna The National Day juhlissa Kulosaaressa.

        Ei ole totta - tuo englanninkelinen sanonta "To get rich is glorious" on käännetty kiinasta "致富光荣" (zhìfù guāngróng).

        Se ei missään tapauksessa tarkoita "menkää ja rikastukaa", mikä olisi kiinaksi "去致富 "(Qù zhìfù), mitä Deng ei ole koskaan julkisesti sanonut. Olisihan se vastoin puolueen ideologiaa.


      • Anonyymi
        KGB kirjoitti:

        Ei ole totta - tuo englanninkelinen sanonta "To get rich is glorious" on käännetty kiinasta "致富光荣" (zhìfù guāngróng).

        Se ei missään tapauksessa tarkoita "menkää ja rikastukaa", mikä olisi kiinaksi "去致富 "(Qù zhìfù), mitä Deng ei ole koskaan julkisesti sanonut. Olisihan se vastoin puolueen ideologiaa.

        "Olisihan se vastoin puolueen ideologiaa." - mikähän se ideologia olisi noin niin kuin analogisesti?


    • Anonyymi

      Kiinan merkittävyys "maailman tehtaana ja maailmaa pyörittävänä likuhihnana", jota robotoidaan kovaa vauhtia, vaikuttaa paljon tavara- ja komponenttilogistiikkaan ja on näin esimerkiksi Suomelle ehkä merkittävin kauppakumppani, sen oheisvaikutusten vuoksi - tuottamaan kilpailukykyä ulkomaankauppaamme!

      Jo takavuosina puhuttiin Hanhiparven lennosta, kun Kiina siirsi taloudellisia resurssejaan ulkomaille, kun omat "piirit" kävivät liian pieniksi

      Kiina haluaa ottaa oman osansa maailmallisuudesta, joka perustuu tuohon populaatiosuhteeseen 1,4/7,8, jossa tuo 7,8 on noin Pallomme kokonaisihmismäärä. Kiina haluaa olla tasa-arvoisessa asemassa kokonsa kanssa - muihin kulutusvaltioihin nähden, erityisesti laskettaessa per capita kaavoin.

      Mikä onkaan kiinalaisen oikeus ja kohtuus kulutettaessa niukkenevia maailmavarantoja?

      Varannot ovat viime kädessä yhteiset koko Eloa tuottavan biosfäärin ja sen monimuotoisuuden kanssa. Kiinan ympäristöpäästöt ovat absoluuttisesti maailman suurimmat, mutta per capita mitattuna eivät yllä edes keskikastiin - puhumattakaan ympäristövaikutusten viimeisen 150 vuoden kumuloituvuudesta - haittatekijöinä >
      ..

      HS:" ... Koronaviruksen ennustettiin panevan maailman uusiksi ja länsimaisten yritysten jättävän Kiinan taakseen. Miten siinä kävi? ... "
      ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006562058.html -

      ..
      2 - Kiinan vaikuttavuus maailmallisesti ja logistisesti on juuri kaupallisuus

      Kiina on kauppiasvaltio, eikä niinkään sotilasmahti. Viime vuosisata oli USA' n - niin kaupallisesti kuin sotimistahtisesti. USA on aseineen ja sotineen "kaikkialla" - Kiina taas enempi kauppavetoisena rakentamassa uuden aallon Silkkiteitä - aina pohjoisen meriväylistä (Koillisväylä) Keski-Aasian historillisiin maareittiväyliin saakka.

      Kiinasta valmistuu joka vuosi noin 340 000 ylempää insinööriä

      Luku lienee suurempi kuin kuin US' n, EU' n ja Venäjän yhteensä. Tämä teknologinen oppineisuus on jo tuottanut eniten patentteja kansallisesti ja kansainvälisesti ollaan jo toisellasijalla - US' n jälkeen.

      Kiinalaisten tuotteiden kirjo muuntuu hyvää vauhtia komponenteista ja bulkista yhä monimutkaisimpiin kokonaisuuksiin - mobileverkoista ultranopeisiin rataverkkoihin saakka. Kiina siirtyy massatuotteiden ohella huipputuotteiden suunnittelijaksi ja valmistajaksi.

      Nyt maailmaa ravistelevat uhkaamisen ja pakottamisen vuoksiaallot

      Tänään paljolti amerikkalaislähtöisen ja uusnormaaliksi muodostuneen trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka kulminoituu osuvasti kiinalaiseen - maailman suurimpaan - mobilejärjestelmien (verkoista päätelaitteisiin) valmistajaan Huawei' hin.

      Huawei on kaiken "pahan alku ja juuri" - nähdään US' sta

      US käy jo Suomessa saakka varoittelemassa ja jopa lietsomassa vastakkainasettelua Kiinan kanssa* (US-ulkoministeri Mike Pompeo). USA käy suoraviivaisen peittelemättömästi kauppasotaa maailman suurimmaksi vaikuttajaksi kohoavaa Kiinaa vastaan.

      Miksi US käy tätä taisteluaan kiinalaisia vastaan?

      • Anonyymi

        Tökeröistä kirjoitusvirheistä ja valeuutisista voi helposti päätellä anonyymin trollikirjoittajan.


    • Anonyymi

      (2018) 200 vuotta sitten, 5.5.1818 saksalainen yhteiskuntafilosofi Karl Marx syntyi – Marx aloitti pohdiskelun yhteisöstä, jossa suuri enemmistö (yhteiskunta) omistaa kaiken. Sosialismi sai siivet – oli hienoa, jos kaikilla olisi kaikkea, vaikka niukastikin [1. Ei olisi tuloeroja, … lääkäri saisi saman kuin toinen korjaaja – puimakoneiden korjaaja !** ---

      Kommunismi ei eilen, eikä tänäänkään onnistunut – paitsi Kiinassa. Miksi ei onnistunut muualla kuin Kiinassa? Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä? Eivätkö kiinalaiset ole sitten ihmisiä, kyllä ja mitä suuremmassa määrin.


      Me olemme kilpailijoita, koska kaikille ei pidä riittääkään kaikkea

      Jos kaikille riittäisi kaikkea, vieläpä kiihtyvästi – kuten nyt on maailman meno [3 – ei yksi maapallo riitä [4, kun meitä on yhä enemmän ja osa elää yhä pidempään. Evoluutio ei halunnut näin. Evoluutio haluaa toteuttaa sopeutuvamman [5 lakia.

      Karl Marx oli pääomapohdiskelija – hän mietti miten omaisuus ja kyky sen hallintaan kohdistuivat harvoihin, tehtynä ja junailtuna – omaisuus oli jotenkin niin hienoa, ettei sitä voinut sallia kaikille. Työ ja omistaminen eivät kohdanneet ja se oli Marxin mielestä syvällisen mietinnän paikka.

      Piti olla luokitus – elimme luokkayhteiskunta, kuten itseasiassa nykyäänkin. Luokkajako tänään on verhotumpi – olemme osaajia, näyttäjiä ja vertailijoita. Toisilla on – tosilla ei ja siihen väliin jää suuri massa, joka elättää kaikki. Nyt eletään näyttö- ja vertailutaloutta [6.

      ..

      Nyt Kiina juhli[i] näyttävästi Marxin syntymän 200-vuotispäivää
      [ ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiinan-xi-ylisti-vuolaasti-marxia-ja-kommunismia-ristiriita-maan-nykytilaan-melkoinen/6893258#gs.Msi2c_0 - ] ote linkin alta – kts. **

      ... Tähän kulminoituu hätkähdyttävästi kaksi toisistaan irrallista (?) asiaosiota:
      Kiinan nykyisen kaupallisuuden ja jättitoimeliaisuuden käynnistäjän, edesmenneen Deng Xiaopingin arvoituksellinen lause vuosikymmenien takaa - "Menkää ja rikastukaa" [8 ... Toinen asiakokonaisuus oli Kiinan päätös purkaa presidenttiytensä kahden virkakauden rajoite. Miten nämä kaksi asiaa vaikuttavat yhdessä?

      [8 ” … [2014] .. monin mittarein, aina suuresti huolestuttaviin ympäristöongelmiin saakka. Kiina aloitti vaurastumisensa Dengin sanoin ”Menkää ja rikastukaa” – tosin moni ei tänäänkään saata oivaltaa, että rikastuminen saattoi merkitä Dengille jotain muuta (-kin) kuin lännenmiehen näyttö- ja vertailutalous … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/hongkongilaisittain-made-in-china.html -

      [** ” … Presidentti Xi Jinping lausui juhlapuheessaan pitävänsä Marxia Kiinan nykykasvun voimaannuttajana, inspiraationa ja Marxia aikamme suurimpana ajattelijana … ”

      Dengin lause ja kehote oli arvoitus

      Kiina etsii vastausta tuohon nykymuotoisen käynnistäjänsä kehotteeseen. Mikä se voisi olla? Lännenmies kokee sen yksioikoisesti maallisena rikastumisen tavoitteluna, kuten moni nykyinen kiinalainenkin – pitää saada enemmän ja nopeammin – onhan lännestä omaksuttu tuo kohtalokas näyttämisen ja vertailun talousajattelu. Kiinassa myydään esimerkiksi eniten Ferrareita – näyttötalouden nelipyöräisiä ikoneita.

      Deng saattoi tarkoittaa henkistä rikkautta, sitä kuuluisaa kiinalaisen ajatusmaailman jatkumoa, joka oli ja on osin jatkunut pisimpään maailmassa – korkeakulttuurina, perheen ja suvun yhteytenä kuin myös virkamiehistön kunniallisuutena ja ylpeytenä oikeudenmukaisuudestaan.

      Deng pukeutui ajassaan vielä kuin Mao Zedong, joka on nykyisen Kiinan perustaja – Maon kasvokuvan ollen yhä Kielletyn kaupungin portin yläpuolella [Kuva 2.] kuin myös setelirahoissa – yhä … kuten ihmisjono, joka jatkuu jatkumistaan Maon Mausoleumiin – ihmiset haluavat yhä nähdä ”luojansa” - kuolleenakin, vaikka Maon Punaista kirjaa [9 ei enää paljon lueta.

      [9 Maon Punainen kirja … ~ http://sosialismi.net/kirjasto/muut/Mao Zedong - Punainen kirja.pdf -

      • Anonyymi

        Lisää avaajan öyhötystä anonyyminä - reppana kun ei ymmärrä evoluutiosta mitään ja siksi valehtelee: "Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä..."


      • Tuossakin valehdellaan Dengin "Kiina aloitti vaurastumisensa Dengin sanoin ”Menkää ja rikastukaa” – "


    • Anonyymi

      Erinomainen avaus Kiinasta muutamia asiakommentteja asiantuntijoilta. Hyvä saada kiihkotonta ja puolueetonta tietoa, oikeaa tietoa Kiinasta.

      • Anonyymi

        Lukijoiden kommenteista päätellen avaus on heikkotasoinen trollikirjoitus.
        Helppo on yhtyä näihin mielipiteisiin, kun lähteenä on yleiset keskusteluketjut ja aiemmat trollikirjoitukset.

        Väite "menkää ja rikastukaa" on myös valehtelua. EI Deng ole tuota sanonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoiden kommenteista päätellen avaus on heikkotasoinen trollikirjoitus.
        Helppo on yhtyä näihin mielipiteisiin, kun lähteenä on yleiset keskusteluketjut ja aiemmat trollikirjoitukset.

        Väite "menkää ja rikastukaa" on myös valehtelua. EI Deng ole tuota sanonut.

        Aivan - tässä kommentissa asia kulminoituu - kyse on sanonnasta menkää ja rikastukaa, jota yritetään survoa Dengin suuhun:
        COPY:
        "Ei ole totta - tuo englanninkelinen sanonta "To get rich is glorious" on käännetty kiinasta "致富光荣" (zhìfù guāngróng).

        Se ei missään tapauksessa tarkoita "menkää ja rikastukaa", mikä olisi kiinaksi "去致富 "(Qù zhìfù), mitä Deng ei ole koskaan julkisesti sanonut. Olisihan se vastoin puolueen ideologiaa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoiden kommenteista päätellen avaus on heikkotasoinen trollikirjoitus.
        Helppo on yhtyä näihin mielipiteisiin, kun lähteenä on yleiset keskusteluketjut ja aiemmat trollikirjoitukset.

        Väite "menkää ja rikastukaa" on myös valehtelua. EI Deng ole tuota sanonut.

        Joukossa erinomaisia kommentteja sekä hymyilyä aiheuttava yksi ja sama persoona, joka majailee näissä Ilkka Luoman avauksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan - tässä kommentissa asia kulminoituu - kyse on sanonnasta menkää ja rikastukaa, jota yritetään survoa Dengin suuhun:
        COPY:
        "Ei ole totta - tuo englanninkelinen sanonta "To get rich is glorious" on käännetty kiinasta "致富光荣" (zhìfù guāngróng).

        Se ei missään tapauksessa tarkoita "menkää ja rikastukaa", mikä olisi kiinaksi "去致富 "(Qù zhìfù), mitä Deng ei ole koskaan julkisesti sanonut. Olisihan se vastoin puolueen ideologiaa."

        Kiinan kieli on erikoinen, esimerkiksi sana 'ma' tarkoittaa muun muassa äitiä ja hevosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joukossa erinomaisia kommentteja sekä hymyilyä aiheuttava yksi ja sama persoona, joka majailee näissä Ilkka Luoman avauksissa.

        Ainakin avaajan väitteet ovat tylysti todettu valeuutisiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan kieli on erikoinen, esimerkiksi sana 'ma' tarkoittaa muun muassa äitiä ja hevosta.

        Kiinaksi äiti on 母親 (Mǔqīn) ja 媽媽 (Māmā) Hevonen on 馬 (Mǎ)

        馬 ei missään tapauksessa tarkoita äitiä 媽, joka joskus kirjoitetaan yhdellä merkillä.


    • Anonyymi

      Miksi länsi ajaa näin voimakasta vastakkain asettumista Kiinaa kohtaan?

      • Anonyymi

        Herääminen Kiinan kasvaessa maailman suurimmaksi. Avaaja kuvastaa sen hyvin lukuparilla 1,4/8,0!


      • Esittäistkö faktapohjaiset todisteet väitteillesi. Omat kirjoituksesi, joiden lähteenä on omat aiemmat kirjoitukset, eivät ole faktaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Herääminen Kiinan kasvaessa maailman suurimmaksi. Avaaja kuvastaa sen hyvin lukuparilla 1,4/8,0!

        Kyllä jokainen tietää Kiinan olevan väkirikkain maa, jonka kasvu ja diktatuurinen hallinto on koko maailman ongelma.


      • Anonyymi
        KGB kirjoitti:

        Kyllä jokainen tietää Kiinan olevan väkirikkain maa, jonka kasvu ja diktatuurinen hallinto on koko maailman ongelma.

        Ongelma jo tänään. Tulevaisuudessa maailmanlaajuinen suuri ongelma, joka tekee mitä tahtoo, välittämättä kansainvälisestä laista, ja mielipiteistä.


    • Anonyymi

      Luoma ei hallitse lähdetietojen käyttöä eikä siksi ymmärrä kritiikkiä.
      Väitetään, että hänellä on heikko sivistystaso, mitä kyllä tuollainen emämunaus kiistattomasti tuokee.

      On myös selvää, että Deng ei ole sanonut ’Menköö ja rikastukaa’, vaan se on valhetta

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista oli, kun hesari yritti jututtaa täällä olevia kiinalaisia opiskelijoita mitä ajattelevat Kiinan nyky menosta.
      Vaikka täällä on paljon kiinalaisia, puolueen peloite oli niin suuri ettei kukaan kommentoinut arka-aiheisia asioita. Pelättiin sukulaisille, tai itselle aiheutuvia vaikeuksia.
      Lopulta yksi opiskelijajärjestön kommunisti jäsen vastasi niinkuin kommunistin tulee vastata.
      Kiinan kommunistisen puolueen valta ulottuu joka tasolle, jopa länsimaissa, joissa kiinalaisia opiskelee, ja työskentelee.

      • Anonyymi

        Kiinalaisella ei ole tarvetta olla "minkä-lienee-lehden" sivuilla - japanilainen on samaa maata - olet ulkopuolinen vaikka kuinka lähestyt.

        Suomalainen on heidän mitassaan epäkohtelias - etenkin toimittelijat.


      • Anonyymi

        "Mielenkiintoista oli, kun hesari yritti jututtaa täällä olevia kiinalaisia opiskelijoita mitä ajattelevat Kiinan nyky menosta."

        Jos toimittaja on lähestynyt tuolla asenteella kiinalaista opiskelijaa, niin nyt kiinalainen tietää mitä ajatella suomalaisesta?


    • Anonyymi

      EKSTRA I - HS-toimittaja Anna-Liina Kauhanen kirjoittaa jo huolestuttavan yksipuolisesti - valiten tekstiinsä jo Suomen osapuolisuuden ajassa, jossa US on nimennyt Kiinan ykkösvihollisekseen " .. Biden teki selväksi, että Yhdysvaltojen päävihollinen on vaihtunut .. | Bidenin politiikka puolestaan pakottaa Suomenkin EU:n mukana valitsemaan – vaikkei ehkä haluttaisi – puolensa lännen riveissä Kiinaa vastaan .. " -HS-ote ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008155014.html -

      .

      EKSTRA II - YLE-toimittaja Kirsi Crowley hahmotteli Suomen ja Kiinan tähän mennessä hyviä keskinäissuhteita näin " .. Haavisto jatkoi presidentti Sauli Niinistön tunnusteluja tehdä Suomesta suurvaltojen välisen liennytyksen näyttämö uudemman kerran.

      Haavisto sanoo vieneensä eteenpäin presidentti Xi Jinpingin ja Niinistön aiempaa keskustelua niin sanotusta Helsingin hengestä. .." -Yle-ote ~ https://yle.fi/uutiset/3-12034893 -

    • Anonyymi

      West trolling manipulation! -tarkoitushakuista mustamaalisyritelmää - vieläpä valtiolliselta informaatioväylältä

      Länsi ja tässä kohdin EU-jäsenvaltiot - eräät - kuin myös EU-komissio käyvät kovenevaa vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Kiinaa vastaan. Ensin poliittisesti, sitten asenteellisesti ja nyt lopulta myös kaupallisesti.


      .
      YLE: "Suomi osti itärajalle läpivalaisulaitteet kiinalaisyhtiöltä – Liettuassa yhtiön teknologian tilaus kiellettiin turvallisuusriskinä"
      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11987880 -
      .

      Kiina kasvoi kokonsa mukaisesti maailman suurimpana maailman suurimmaksi - muun muassa kansakuntansa taloudessa (bkt/PPP - IMF 2016) - tämä herätti länsimaat Yhdysvaltojen johdolla vastarintaan idän suuntaan, jottei länsi menettäisi lähinnä viime vuosisadalla asein ja kaupalla hankkimaansa maailmallista hegemoniaansa - populaatiokohtaisesta vähemmistöstään huolimatta.



      On kysymys merkityksestä, vaikuttamisesta kuin yhteiskuntamalleista ja niillä esiintymisestä

      Länsi pitää oma yhteiskuntamalliaan oikeana |* - hyljeksien vaikkapa kiinalaista tapaa olla sekaantumatta ja sotkeutumatta muiden sisäisiin omiin asioihin - tämä on ehkä se merkittävin ero lännen ja idän välillä. Nyt se kumpuaa myös kauppaan ja mitä ihmeellisimpiä väitteitä, "todisteita" kuin syytteitä esitetään. Ehkä on olemassa pelko, e3ttä amerikkalaisen laatuaviisin T%he Newsweek' in kansiotsikko China's Century -todellakin toteutuu tai on jo toteutumassa.
      .
      |* Edellinen us-presidentti Donald Trump kysyi ja ihmetteli: "Miksi me koetamme opettaa, neuvoa ja opastaa [jopa asein] sellaisia valtioita, jotka eivät edes halua tapojamme ja mallejamme?" -osapuilleen näin.
      --



      Nythän Liettua esittää vankkoja todisteita itsestään selvyyksistä, eihän laitteistoa hankita, jos se ei kerää tietoa hankkijalleen -

      .. tässä Liettuan viranomaisille - väite ja luulo, että tieto keräytyy nyt myös Kiinan valtiolle - kommunismille, on todistetaakkana toteennäyttämätön. Mutta ainahan voidaan väittää - kuten tapaus Huaweissa, jossa ei edelleenkään, ainakaan julkisesti ole esitetty vankkoja todisteita syytteiden tueksi.



      Onneksemme meillä viranomaiset ovat pragmaattisia ja tekevät asiapohjaisesti päätöksiä -

      .. välittämättä poliittisen maailmannäkemyksen usein todisteettomista väitteistä ja luuloista.

      Nytkin Suomeen EU-jäsenvaltiona hankittiin rajavalvontalaitteisto todellisten speksien ja faktojen perusteella - suomalainen teknologinen tietämys on riittävää arvioimaan analyyttisesti turvallisuusuhkia eri laitekombinaatioiden osalta.



      Me elämme Suomessa idän ja lännen vedenjakajalla

      Meillä on näkemystä ja tietoa miten eletään meille itsellemme siten ettei aiheuteta turhaa ongelmakasaumaa turhilla luuloilla, väitteillä ja syytteillä. Tosin jouduimme EU-jäsenenä maataloutemme vahingoksi ryhtymään Venäjän pakotteisiin, jossa maksumieheksi tuli suomalainen elintarviketuotanto ja maanviljelyselinkeino.



      Kiina on maailman suurin viejävaltio ja meille suuri mahdollisuus

      Meidän ei kannata lähteä "kaiken maailman" huhuihin, väitteisiin, luuloihin kuin todisteettomiin syytöksiinkään mukaan, vaan vaalia omia etujamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

      Aikanaan F-secure' n tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kuvasti tuon jo sammuneet Huawei-väitteet näin - [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10546742 - -YLE].
      --



      Miksi lännestä käydään tätä rankkaa - myöhemmin omaksi haitaksemme - informaatiosotaa?

      Onko Kiina jo niin suuri uhka maailmankaupassa, että sitä vastaan pitää käydä jopa protektionistisin keinoin sotaa - käydä paljolti todisteettomasti sotaa maailman suurinta vastaan, joka on muun muassa maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina ja juuri ympäristöteknologioissa, joka on monin osin juuri meidän suomalaisten erityisosaamisaluetta.

      Onko lännellä pelko uhasta, jossa kiina sitoo yhä voimallisemmin yhteiseksi hyödyksi Venäjää rinnalleen, jossa kaksi maailman suuruutta kohtaa toisensa - maailman suurimpana liukuhihnana, tuotekehityskoneistona kuin raaka-aine- ja energialähteenä - ja HUOM! myös tulevana ravinto- ja puhtaan makean veden varantona!
      --

      Meillä on tuon Venäjän kanssa yhteistä rajaa 1300 kilometriä ja heti Venäjän takana on Kiina, jonka kanssa meillä on edelleen monin osin erinomaiset kaupalliset suhteet - juuri ympäristöteknologioiden osalta [ ~ https://www.ymparistoteollisuus.com - ].

      Eikä sitäkään kannata unohtaa, että juuri Kiina nosti Nokian kännykät muinoin maailman suurimmaksi - tosin se on jo historiaa ja Nokia käveli onnensa ohi, kun ei tarttunut Huaweista ojennettuun käteen aikana, jolloin Nokiassa oli vielä voimaa.



      Entä nyt?

      Miksi tässäkin meidän valtiollinen laatumedia alentuu näin vahvaan paatokseen 'West trolling manipulation' -ilmiönä. Miksi uutisoidaan tavalla, jolla on meille vahingollista merkitystä - vääjäämättä?

    • Anonyymi

      Asianmukainen kiina-kirjoitus!

      • Anonyymi

        Trollin asian mukainen: patologista valehtelua alusta loppuun.


    • Anonyymi

      Suosituksi noussut laatukirjoitus

      • Anonyymi

        Trollipoloinen vielä yrittää...


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä kommentti kuvaa parhaiten trollikirjoitusta:

        "Luoma ei hallitse lähdetietojen käyttöä eikä siksi ymmärrä kritiikkiä.
        Väitetään, että hänellä on heikko sivistystaso, mitä kyllä tuollainen emämunaus kiistattomasti tuokee.

        On myös selvää, että Deng ei ole sanonut ’Menkää ja rikastukaa’, vaan se on valhetta"


    • Anonyymi

      Rikastua saa, mielipiteitä kiinalaisella ei saa olla.

      Kiina tuomitsi hallitusta arvostelleen maatalous­miljardöörin 18 vuodeksi vankilaan

      Sun Dawu on ajanut maanviljelijöiden oikeuksia ja arvostellut viranomaisten toimintaa.

      Sunin on kerrottu olevan lähellä muutamia merkittäviä kiinalaisia toisinajattelijoita. Hän on arvostellut hallituksen maaseutupolitiikkaa vuosikymmenten ajan ja vaatinut viljelijöille suurempaa vapautta järjestäytyä taloudellisten etujensa turvaamiseksi.

      Sun oli yksi harvoista, jotka syyttivät avoimesti hallitusta afrikkalaisen sikarutto­epidemian peittelystä.

      Sunin on kerrottu esitutkinnassa kiistäneen monet häntä vastaan esitetyt syytteet. Sen sijaan hän on kuvaillut itseään erinomaiseksi kommunistisen puolueen jäseneksi. Hän on kuitenkin tunnustanut tehneensä virheitä, kuten julkaisseen viestejä internetissä.

      Ilkkakin on tehnyt virheitä julkaisemalla viestejä internetissä. Eikun vankilaan.

    • Anonyymi

      Ainakin Luoman tarina on valetta.
      Miksi moista soopaa pitää keksiä?

    • Anonyymi

      Tyhjentävä pläjäys Kiinasta!

      • Anonyymi

        Suoliko tyhjeni propagandasta?


    • Anonyymi

      Deng ei ole koskaan sanonut ’menkää ja rikastukaa’

      • Anonyymi

        Ilkka luoma siis valehtelee.


    • Anonyymi

      Miksi pitää keksiä satutarinoita?

      • Anonyymi

        On olevinaan sinologi, joka on yliopistossa saavutettava vaativa tutkinto.

        Luomalla ei opillista sivistystä ole.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      120
      3021
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      30
      2434
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2051
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1378
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1120
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1057
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe