Oletko uskova ja et kuulu kirkkoon tai muuhun tunnettuun seurakuntaan?

Anonyymi

Minä olen. Katson kuuluvani Jeesuksen seurakuntaan, eli Häneen uskoviin (kaikkine synteineni). Erosin tuossa muutama vuosi sitten luterilaisesta kansankirkosta, kun katsoin että sen johtajat eivät seuraa enää Raamattua. No, oikeastaan jo naispappeudesta lähtien, mutta viime vuosina homma on vaan pahentunut koko ajan sateenkaariliputuksineen ja harhaoppeineen. Eipä se ole katolista kirkkoa juuri kummempi enää. Suuri portto ja hänen tyttärensä tjsp. Olen etsiskellyt itselleni uutta seurakuntaa, mutta kun jokaisella tuntuu olevan se oma doktriini joka jossain määrin irtautuu Sanasta. Tämähän on tietenkin tulkinnallista, ei kai eri lahkoja tai haaroja olisikaan muuten...Raamatussakin sanotaan, että älkää kiistelkö keskenänne eri näkemyksestä. Ymmärrän myös sen, ettei ole täydellistä seurakuntaa. Seurakuntaa pitäisi kai yrittää muuttaa tekemällä parhaansa Raamatun sanan mukaan. En ole kuitenkaan opettaja, ei ole opettamisen lahjaa minulla. Ja jos ollaan rehellisiä, niin suurin osa luterilaisesta kirkosta on nimikristittyjä, kirkossa vain perinteiden vuoksi. Ei Jeesuksen. Siihen nähden monet "lahkot" kuten helluntalaiset, adventistit ja lestadiolaiset ovat tuntuman mukaan aktiivisempia uskossaan, mutta niissäkin on elementtejä jotka eivät minusta ole Sanan mukaisia. Eikä niihin ole mitään tartuntapintaa, paitsi isosetäni ja hänen vaimonsa olivat adventisteja. Isosetä pyöräili kylän taloihin aina viikonloppuna puhelemaan uskosta samoja juttuja vuodesta toiseen ja muistan, kuinka hän ei ollut kovin toivottu vieras vaikka ei hänessä sinänsä mitään vikaa ollut, se on se perinteinen tarina että hänet nähtiin "hihhulina". Yleensä ainoastaan mummo otti hänet vastaan ja kuunteli, ainakin kohteliaisuudesta ja taisi tarjota kahvitkin. Ehkä hän otti sanoman vastaan, mutta ei kehdannut siitä puhua koskaan.

No, jaarittelun jälkeen miten näette itse asian, pitäisikö välttämättä kuulua johonkin ihmisen luomaan seurakuntaan, jotta voi aidosti uskoa Kristukseen? Entäs alkuseurakunta, eipä heillä ollut mitään sen kummempaa instituutiota, koreita tiloja tai omaa oppiaan? Tai ojensihan mm. Paavali monia seurakuntia tai käytti heitä esimerkkinä harhautumisesta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä ateistina hyväksyn uskosi, et ole organisaatio, joka kahmii rahaa ja valtaa.

    • Anonyymi

      Sinut. On aivopesty. On vain luonnonlait jotka ovat olemassa kuten karma ja reinkarnaatio. ❤️💯❤️💯❤️💯

    • Anonyymi

      Uskomiseen ei tarvita mitään kirkkoa tai seurakuntaa. Kirkko on ihmisen kehittämä asia verovarojen ja vallan saamiseksi.

    • Anonyymi

      KIRKON MIEHET JA NAISET SEKOILEVAT - EI IHME JOS ALKAA SUOMESSAKIN POLTELLA KUN ON TÄMÄN SORTIN LEIPÄPAPPEJA VAILLA JÄRKEÄ - HEIDÄN PITÄISI PYSYÄ LESTISSÄÄN EIKÄ JAKAA KUOLEMAN PIIKKIEN TYRKYTYSTÄ.

      Piispa Teemu Laajasalo: ”Kiitos Jeesus toisesta piikistä”

      Pro gradu -tutkielmansa itsetyydytyksestä tehnyt Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo vetää jälleen kerran korkealta ja kovaa globalistien agendojen edistämiseksi: "Kiitos Helsingin sote, osalliset ja Jeesus toisesta piikistä", hän kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

      Piispa Teemu Laajasalo, joka on puhunut julkisuudesta voimakkaasti sen puolesta, että ”kirkolla pitäisi olla radikaalisti erilaisia kasvoja”, vaatii kaikkia seurakuntalaisia ottamaan ylikansallisten läntisten lääkejättien tuottama kokeellinen COVID-mRNA-rokote.

      ME OLEMME HÄNET LEIMANNEET JO SAIRAAKSI .- KAI KÄYTTÄÄ MASKEJA JA ON OTTANUT NÄHTÄVÄSTI MYRKKYINJEKTIONKIN!

      • Anonyymi

        Niin, mikä pointti on kuulua tuollaiseen seurakuntaan? Johtajat ovat täysin eksyneitä ja eksyttävät lisää. Moni tuohon Helsigin seurakuntaan kuuluva on siellä vain perinteiden vuoksi, tai liittyvät lisää sellaisia joita Laajasalon ja muiden johtajien maailmaa kosiskeleva paatos puhuttelee. Taitaa olla kaikki suuret kaupungit samanlaisia.


    • Anonyymi

      Minä olen uskossa ja mietin samaa asiaa, kai sitä aina jokin tilaisuus jostakin löytyy, ainakin jossakin on kotikokouksia.

      • Anonyymi

        Kotikokouksillahan se alkuseurakuntakin taisi pärjätä. Ja tietenkin tukivat toisiaan.


    • Anonyymi

      Työnpuolesta törmäsin aikoinaan usein "seurakunnattomiin". Sieltä se usko tuntui löytyvän. Ammattipaimenien kanssa jutustellessa on aina selvinnyt ettei uskota samaan jumalaan. Moni ei tuo epäuskoaan esille aktiivisesti, joten itse täytyy vähän koetella pappien ja pastorien uskoa.

    • Anonyymi

      Nykyään ei tarvitse sitoutua trukin penkkiinkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1113
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1099
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      915
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      891
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe