Noja-tuoli ( 32 )

Puhtaalla pöydältä voimme taas kirjoitella, hyvin menikin edellinen ketju, 0 poistoa, se ilahduttaa;)
Sää kostean oloinen, 20 astetta mittarissa ja yöllä on vettä satanut, pienoinen tuulenvire lupaa pilvien seilaavan tänään ja vettä voimme lisää saada.
Uutisia kuuntelin ja sato toiveet huononlaisia, no sen ymmärtää ja näkee, vesi on puuttunut.
Vadelmia kuitenkin paikkapaikoin hyvin tullut, mustikka sitten kärsinyt paljon kuivasta ja kuumasta kesästä.
Kyllä se eilenkin lämpö 30: neen nousi ja hiki virtasi.
Heinäkuu viimeisiä päiviä kuluttamassa, tytär viimeinen päivä täyttää vuosia, kohta eläkkeelle pääsee hänkin, hohhoijaa.

Vilkasta keskustelua edellisessä ketjussa, mielipiteitä ja ilmaisuja liikunnasta ja sen tärkeydestä.
Jokaisella omat kokemukset ja keinot helpottaa oloaan, vaivojen tullessa ja liikkuminen monen mielestä yksi keino pärjätä.
Minäkin olen ajatellut jotain apua siitä olevan, vaikka ei kunto kohisten ole noussutkaan, tuskin nouseekaan, toivoisi omatoimisena loppuun asti pärjäävän.
Tärkeänä pidän myös tuon pääkopan virkeyttä ja sitä tämä kirjoittelu omalta osaltaan mielestäni pitää yllä.
Muistamuutta väliin ilmaantuu, mutta nämä päivittäiset asiat olen vielä muistanut suorittaa, voisi toisinkin olla, kiitollinen olen elämästäni.

Kiitoksia kaikille teille kirjoittajaystävät, näin annatte tilaisuuden pitää huolta itsestäni, yksin tämä ei onnistuisi.
Jatketaan sopua ja hyvää mieltä tuoden, omat murheet purkaen, myös toisille tilaa antaen, iloiset viestit väliin ja hyvin menee;)
Tulkaa viestejä laittamaan.

231

2535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomenta ! Kyllä onkin syytä hehkuttaa nojatuolia. Lukijoitakin oli edellisessä ketjussa yli 2464 ! Ja ne mainitut nolla poistoa..))

      Vaikka leimattaisiin nuolemiseksi katson taas, että SkillaNille kuuluu isoin kiitos.
      Hän on hyvän keskustelutaidon ja vuorovaikutuksen mestari, luonnostaan...
      Kiinnostus, hienotunteisuus, myötäeläminen, vaatimattomuus, sellaisia luonteenpiirteitä pidän ainakin itse arvossa.
      Eikä muidenkaan panosta pidä vähätellä. Tuolla 70 :lla "joku" taisi kirjoittaa, että hyvät kirjoittajat ovat siirtyneet tänne, jossa heitä oli ennestäänkin...))
      Eikä hänkään tainnut viitata kirjoitustaitoon vaan sopuisuuteen...

      Hyvässä ilmapiirissä jokainen voi kukoistaa - vakuuttaa ainakin Esa Saarinen..))

      Tuosta muistamattomuudesta on täällä ollut puhetta. Itse olen aina puhunut hajamielisyydestä, mutta nyt koronan ja helteiden aikaan, kun sekin on lisääntynyt, on pakko veikata myös lähimuistia. Toivon kuitenkin, että sen heikentyminen liittyy poikkeusoloihin, eikä välttämättä ole pysyvä tila.
      Eivätkä päivätkään ole veljeksiä siinä suhteessa, jonakin päivänä on skarpimpi kuin toisena.
      Samaa mieltä olen SkillaNin kanssa tästä kirjoittamisen tärkeydestä: on se yksi tapa pitää huolta pääkopan kunnosta - ihan tutkitustikin. Ja tarjoaahan se mahdollisuuden osallisuuteen - tietysti omasta aktiivisuudesta riippuen.

      Aamulla pihamaa oli "täynnä" keltaisia lehtiä ja niitä varisee edelleen puista. Haikealta tuntuu...
      Hyvää päivää kaikille !
      demeter1

      • Tarkoitin toki sopuisuutta, mutta myös viestien aiheita, asiasisältöä ja yleensäkin kirjoitusten tasoa. Tänne voi vielä tulla kommentoimaan asioista joista puhuisin muutenkin , livessä, sekä eri-ikäisten että samanikäisten ystävieni ja kavereideni kanssa. Skillanin tuoliosastolla on mukavaa poiketa kertomassa kuulumisia, lukemassa mitä muut on puuhailleet ja olen saanut koko joukon käytännön vinkkejäkin täältä. Koetan kuitenkin pysyä enemmän muissa ketjuissa, ettei tulisi niin paljon poistoja :)


    • On aikoihin eletty, kun kesän viettäjät toivovat sadetta!
      Mutta niin se vaan on, ja pettymykseni oli suuri tänään, kun odotin luvattua sadepäivää, ja aurinko paistaa hellittämättä kirkkaalta taivaalta. Eilinen sadekin on jo höyrystynyt pois nurmikosta, tai siitä ruskeasta ja palaneesta alueesta, joka oli keväällä nurmikko.
      Tämä helteessä puuskuttaminen menee työstä siinä kuin muutkin hikeä aiheuttavat toimet. Pieninkin ponnistus tuntuu vievän voimat. Koetan olla valittamatta ja hoen itsepäisesti, että ei lämmin luita riko, ja tämä palautukoon mieleemme talvella, kun samat luvut ovat mittarissa miinusmerkkisinä.
      Etiäpäin, huusi mummo karrelle palaneessa heinikossa!

    • Anonyymi

      Kirjoittamisen suotuisat vaikutukset saattavat liittyä yksinoloon.
      Ihmiselle on tärkeää tulla kuulluksi, vaikka kirjoittamisen kautta.

    • Terveiset Kirkolta@

      Kehaisen heti aluksi itseäni, että ei unohdu😁
      Olen hyvä organisoija.

      Eilen sain mökin pihan siihen kuntoon, että oli helppo ajella kirkolle. Tänä aamuna taas kaupunkikotini pihan hoidin siistiksi. Nyt juuri pesukone pesee toista satsia ja toinen on ulkona narulla kuivumassa, ukkospilviä kiertää lähialueilla. Toistaiseksi puolipilvistä ja poutaa.

      Kehumiseksi kuvaukseni päivän töistäni tulkittiin ja psykopaatiksi julistettiin tuolla siistissä vanhassa ketjussa, jossa ei ollut yhtään poistoa 🤔

      No, huvittihan se minua ja varmaan muitakin normaalilla älyllä varustettuja.

      Eilinen helteiden loppujuhlinta kirkonkylän laivaterassilla ja ruokailu Sulo-ravintolassa onnistuivat hyvin. Kävimme lopuksi Citymarketissa ostamassa jäätelöä ja Alkosta pullon valkkista. Kotimatkalla istahdimme kirkkopuiston penkille, jossa vanhojen aikojen kunniaksi otimme hörpyt lämpimää valkkista kylmän jäätelön kyytipojaksi.

      Kotipihalla muistelimme kuinka vielä joku vuosi sitten hypättiin Haagissa liikkuvaan junaan, nyt tuumattiin, että ei onnistuisi enää. Mutta vaalimme perinteitä ja toteutamme erilaisia hullutuksia niin kauan kun ne onnistuvat ja tekevät meidät iloisiksi 🤣

      • Anonyymi

        Vaikka kukaan ei sinua siellä maininnut kävin oikein katsomassa ,,,, niin tunnistit itsesi.


      • Anonyymi

        Ei tuossa pyykinpesussa ja pienissä pihatöissä paljon organisointikykyjä tarvita. Varmaan hieno kainuulainen perinne lämpimän viinan latkiminen julkisella paikalla. Muualla Suomessa se onkin lainvastaista.


    • No niin, tulihan sitä sadetta, hyvä kun kasvit sitä saivat, ihmisistä ei niin väliä...

      Sieltä sateen keskeltä tupsahti myös moottoripyöräilijät tänne mummon takapihalle. Aika hyvin olivat kuitenkin säästyneet kastumiselta, vasta Parkanon tällä puolen oli kunnon ryöpsäys hiukan hidastanut matkan kulkua.
      Pääasia, että perille pääsivät ehjin nahoin, pikkuteitä olivat kuulemma useimmiten ajelleet, sielthän ne parhaat videotkin olivat, maaseudun elämää ja kauneutta olivat tavoitelleet ja hyvin olivat onnistuneet.

      Taidan muuten saada pari välipäivää koirien hoidosta, matkailijat lupasivat ottaa luokseen nuo karvaturrit, kunhan ovat kunnolla kotiutuneet ja matkan rasituksista selvinneet.
      No, sehän tietää tälle mummolle yksinäisiä päiviä, taidanpa nyt kun on oiva tilaisuus ottaa yhteyttä turkulaisiin ystäviini, joista ei ole kuulunut mitään. Huono olen minä
      pitämään yhteyttä, mukavaa olisi taas tavata pitkän ajan kuluttua.

      Kohtahan taas elokuu tuo lisää toimintaa, koulut alkavat ja toivottavasti myös uimahallit ja kuntosalit aukeavat. Täytyisi jotain kunnon kohotusta saada tähän kroppaan, kun kävelylenkitkin ovat olleet lyhyitä tuon sairaan koiran takia.

      Punnitsin tänään tuon oman karvaturrini ja lisäpainoa oli sillekin tullut kuten tälle emännällekin. Liian vähän on sitä liikuntaa tullut, ei käy se määrä siitä lääkkeestä! Joten nyt mummo kuriin ja vaikkapa kuntosauvat käyttöön, kun ei ole muuta talutettavaa!
      Saas kattoo, toteutuuko...!

    • Anonyymi

      Hyvää päivää!
      Lämmin, tuulinen sää. Taitaa keräillä pilviä huomista myrskyä varten.
      Eilen tosiaan saatiin sadetta, enkä pannut pahakseni vaikka vähän kastuin.

      Olen ollut ilmastopakolaisena, puolittain, paikallisen tyttäreni luona. Eli aamuisin uintireissun jälkeen mennyt heille kissaterapiaan. Ensin ruokkinut, juottanut ja saniteettitilat siivonnut. Sitten silittelyä ja leikkimistä ;) Päivätorkut otin siimeksessä omenapuun alla, vahingossa. Yöksi olen tullut kotiin, herkkäuninen, kun olen. Kissojen omistajat olivat pidennetyn viikonlopun mökillä.

      Demeteriä tohtoroisin minäkin, oman ja kaverin kokemuksilla ilman Hippokrateen valaa ;) Suosittelisin jättämään juoksumaton joksikin aikaa. Juostessa kohdistuu isku/tärähdys lonkkaan. Kevyt, muutaman minuutin kuntopyöräily voitelee lonkkaniveltä. Itse sain hyvät jumppaohjeet aikoinaan, löytyy varmaan Terveyskirjaston sivulta netistä. Ihmettelin itsekin, että jumppa auttoi. Opin tekemään kuvioita ruokaa laittaessa ;)

      Kokoonnumme viikonloppuna "kissaperheen" puutarhaan, molemmat lapset perheineen.
      Satakoon vaikka pieniä kiviä ;) Elokuu alkaa ja pian lapsenlapsilla koulut.

      Tulipas nyt "oman navan" asioita. Koittakaa kestää ;)

      Nauttikaa, ihan mistä vaan ;)
      (Itse tein ylivuotisista mustkoista piirakan.)

      brinkkala

      • Kiitos brinkkala. Kaikki neuvot kelpaavat. Jopa "terveiden"antamat. Etäältä voi nähdä jopa paremmin kuin kun ei ole "asianosainen"..))
        Ja kuten sanottu: monia asioita tietää, mutta ei muista, kuten ei tuota tärähtämistäkään.
        Taidan olla vähän tärähtänyt valmiiksi ja liika on liikaa..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Kiitos brinkkala. Kaikki neuvot kelpaavat. Jopa "terveiden"antamat. Etäältä voi nähdä jopa paremmin kuin kun ei ole "asianosainen"..))
        Ja kuten sanottu: monia asioita tietää, mutta ei muista, kuten ei tuota tärähtämistäkään.
        Taidan olla vähän tärähtänyt valmiiksi ja liika on liikaa..))

        Heh, oli unohtunut tuon "tärähtänyt" sanan tuossa merkityksessä ;)

        Pakko oli käydä katsomassa Terveyskirjaston sivulta ja löytyihän sieltä lähes samat jumppaohjeet. En usko, että kokeilu pahaa tekee ja jos tekee, niin jätä sikseen.
        Tässä linkki:

        https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01204/lonkan-nivelrikon-kotivoimisteluohjelma?q=lonkan kuluma

        Jos ei aukea, niin sieltä löytyy ;)

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh, oli unohtunut tuon "tärähtänyt" sanan tuossa merkityksessä ;)

        Pakko oli käydä katsomassa Terveyskirjaston sivulta ja löytyihän sieltä lähes samat jumppaohjeet. En usko, että kokeilu pahaa tekee ja jos tekee, niin jätä sikseen.
        Tässä linkki:

        https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01204/lonkan-nivelrikon-kotivoimisteluohjelma?q=lonkan kuluma

        Jos ei aukea, niin sieltä löytyy ;)

        brinkkala

        Voi kiitos brinkkala. Hyvää palvelua..)) Tsekkasin heti nuo harjoitteet ja yllätys. yllätys: osaa niistä olen toteuttanut ihan automaattisesti, mutta moni liike on sellainen, jota en ole hoksannut tehdä.
        Jos kuntoudun, alan nimetä harjoitteita "brinkalan kuntoutukseksi"...))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Voi kiitos brinkkala. Hyvää palvelua..)) Tsekkasin heti nuo harjoitteet ja yllätys. yllätys: osaa niistä olen toteuttanut ihan automaattisesti, mutta moni liike on sellainen, jota en ole hoksannut tehdä.
        Jos kuntoudun, alan nimetä harjoitteita "brinkalan kuntoutukseksi"...))

        Toivon todella, että saat helpotusta. Minulle ne seisoma-asennossa tehdyt liikkeet hitaasti ja ajatuksella toimi. Teen niitä heti jos pientäkin kipua tuntuu.
        Minulla epäiltiin aikoinaan limapussin tulehdusta ja sitten kulumaa. Kuvattu ei eikä ultrattu. Oli mikä oli, niin pyöräily ja jumppaliikkeet auttoivat.

        Tsemppiä!

        brinkkala


    • Huomasin himoitsemani puhelimen olevantarjouksessa, olin jo viittä vaille 10 kaupan oven takana, ja sainkin heti myyjän käsiin, kohteliaasti ja asiantuntevasti nuori mies palvelikin. Nyt on plakkarissa kirsikanpunainen kaunotar herkuilla, mm. loistokamerajärjestelmällä ja opettelin heti koti-valikon korvaavaa hipaisuliikettä, onnistuu.

      Sadetta saatiin eilen jälleen, nyt pensasmustikkani kasvavat kokoa, metsämustikat lienee pippureiksi jääneet. Olen keittänyt kaksi maijallista vadelma-punaherukkamehua ja vien maistiaiset tyttärentyttären sunnuntaiseen konfirmaatiojuhlaan. Saadaan tavata myös armeijaan kuun alussa mennyttä veljeään, pääsee nyt ensi kertaa lomille, valatikaisuuteenkaan ei omaisia otettu. Tuntuuhan tuo korona hurjasti leviävän , mutta kyllä näitä meidänkin nuorten juhlia on tänä kesänä ulkotiloissa järjestetty porrastetusti ja väljästi. Meidän nuorista on jo 17 vuotta täyttänyt rokotettu, enää kaksi nuorempaa vuorossa.

      Viroon ollaan ensi viikolla lähdössä muutamaksi päiväksi retkiautolla. Autokannelta pääsee suoraan hyttiin ja oleillaan koko matkan aika siellä, eikähän se kestä kuin muutaman tunnin. Saarenmaalla ja Viron rannikolla on ihanaa seurata auringonlaskua suoraan meren horisonttiin ja taitaa kuukin kultiaan tarjota. Rannikko on erilaista kuin meillä, matalaa, ruohikkoista ja kivistä, eikä ole veneilijöille saariston suojaa. Joskus olen käynyt järjestetyillä matkoilla Viron kartanoissa, ihastuttavia puutarhoja, jotkut kärhöistn ja ruusuistaan kuuluisia. Osa kartanoista on rappeutuneita, mutta myös uudessa loistosaan olevia löytyy. Uusia hyviä teitä on Baltiaan paljon rakennettu EU-rahoituksella.

      Viljapellot näyttävät osin tuleentuneilta, peltomaisemien värit ovat muuttuneet okran ja kellan sävyihin pelkän vihreän sijaan. Pimenevät illat ja sametinpehmeät yöt ovat vuorossa, vielä on kesää paljon jäljellä.:)

      • Epävakainen sää, vettä on saatu ja taivas mustia pilviä työntelee tuonne rajan suuntaa, uusia sitten lännen suunasta tulee.
        Nyt näyttää kuin olisi kastunut jo maa syvempääkin ja lämpöä tällä hetkellä 19 astetta, hyvä olotila sen suhteen.
        Myrskyä on ennustettu, saapa nähdä koetaanko nyt sekin?

        Demeter kiitos "mielistelystä" en sitä niin kyllä kokenut, uskon, että et noin sanoisi ellet tarkoittaisi.
        Muutenkin koen tuon nuoleskelun tarpeettomana ilmiönä, miksi pitäisi kehuskella jos ei ole mieli aito.
        Itse en varmaan sellaisessa mielin kiitosta anna, ehkä useinkin sorrun liian suoraan sanontaan, täällä livenäkin.
        Ylen määrin kiitosten saanti aiheuttaa kiusallisen tunteen, itsensä tuntien ei sellaista ansaitse ja oma usko horjuu totuudellisuudesta.
        Kiitos on paikallaan ja ei kai kukaan siitä pahoillaan ole, hyvä on sitä jakaa jos mieli on avoin kiitoksien antamisiin.
        On niin helppo kirjoittaa, kun ei tarvitse olla kuin oma itsensä, puutteensa tietäen ja ymmärrystä saaden tämä viestien jakaminen on mielekästä.
        Tuo lukija määrä yllättää nykyisin joka kerta, jos kaikki viestejä laittaisi, numero Noja-tuoli ketjussa joka viikko muuttuisi;)
        Hyviä neuvoja olet saanut noiden vaivojesi suhteen, tämä ketju myös siltä osin paikkaansa puoltaa, lääkärit köyhtyy;)

        On tainnut hellittää helle jo Mak-Ris sinullakin, kai nuo sateet on läpi suomen kulkeneet.

        En hyppäile liikkuvaan en pysyväänkään kohteeseen, jos ei kädet apuna ole nojaillen johonkin kaiteeseen tai vastaiseen.
        Voimat on reisistä mennyt ja niitähän sitä nousemiseen tarvitsee, kohta kai kainalokeppien kanssa joutuu kulkemaan, mistähän löytäisi sen elävän tuen, joka jaksaisi avittaa;)

        On nämä mummot tarpeen sen todistaa niin fiinufammu kuin brinkkalakin, koirat ja kissat hellässä hoidossa.
        Kyllä minäkin toivoisin noita kyseisiä eläimiä voivani helliä, mutta poikani sen verran kaukana ja ilman kyytiä en sinne pääse, olisi kaksi isoa koiraa joiden turkki silityksiä kaipaisi.
        Jos jonnekin pidemmälle menevät, lapset talon vahdiksi ja koirien hoitajiksi menevät.
        Eipä kovin usein mihinkään menevätkään, poikani työn perästä matkustaa ja koti sitten se mukava paikka, kun aikaa ylettyy.
        Kun työ ja harrastus samassa, kai sen sitten jaksaa ilman lomiakin;)
        Pitääkin lukea nuo ohjeet mitkä brinkkala esiin toi, kälyni lonkat on kovin kipeät ja voi sieltä muutakin apua löytyä.
        Kovin nopsaan see vaa´an lukema ylöspäin nousee, jos rutiinit muuttuvat, pian sen lukeman tutuksi saa, kun sen teholiikunnan kanssa alkaa toimia fiinufammu.

        Viinimarjoja ajattelin juuri torilta kysellä, mehua keitän, joka syksy olen tehnyt itse, en juurikaan kaupan mehuja ostele.
        Facesta luin eilen, että itsepoimintaa tarjosivat punaherukalle, 10 euroa sankollinen (10l ), ei hinnan kiroissa, harmi vaan etten paikalle pääse.
        Kurpitsaa myös tarjolla, euron kilo, niistäkin keitän soseen ja rasioita täytän pakkaseen, sieltä sitten joskus herkuksi keitän kerman tai juustojen kera.
        Aivan tuoreen makuisia ovat.
        Olen jo valmistautunut syksyn tuloon, vaihtelua elämään vuodenaikojen myötä, elokuu nyt kesästä vielä menee, mutta muutoksia tuo kuitenkin arkeen säilömisten ja sadon keräämisien myötä ja luonto alkaa muuttaa muotoaan.
        Ihanaa elää neljänvuodenajan maassa;)

        Katselen tuota pilven liikettä, pitäisiköhän sisällä pysyä, toisaalta aurinko välillä tirkistelee, jospa kastumatta kulkuni sujuisi.
        Kaikkea mukavaa päiväänne, viikonloppukin aluillaan ;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Epävakainen sää, vettä on saatu ja taivas mustia pilviä työntelee tuonne rajan suuntaa, uusia sitten lännen suunasta tulee.
        Nyt näyttää kuin olisi kastunut jo maa syvempääkin ja lämpöä tällä hetkellä 19 astetta, hyvä olotila sen suhteen.
        Myrskyä on ennustettu, saapa nähdä koetaanko nyt sekin?

        Demeter kiitos "mielistelystä" en sitä niin kyllä kokenut, uskon, että et noin sanoisi ellet tarkoittaisi.
        Muutenkin koen tuon nuoleskelun tarpeettomana ilmiönä, miksi pitäisi kehuskella jos ei ole mieli aito.
        Itse en varmaan sellaisessa mielin kiitosta anna, ehkä useinkin sorrun liian suoraan sanontaan, täällä livenäkin.
        Ylen määrin kiitosten saanti aiheuttaa kiusallisen tunteen, itsensä tuntien ei sellaista ansaitse ja oma usko horjuu totuudellisuudesta.
        Kiitos on paikallaan ja ei kai kukaan siitä pahoillaan ole, hyvä on sitä jakaa jos mieli on avoin kiitoksien antamisiin.
        On niin helppo kirjoittaa, kun ei tarvitse olla kuin oma itsensä, puutteensa tietäen ja ymmärrystä saaden tämä viestien jakaminen on mielekästä.
        Tuo lukija määrä yllättää nykyisin joka kerta, jos kaikki viestejä laittaisi, numero Noja-tuoli ketjussa joka viikko muuttuisi;)
        Hyviä neuvoja olet saanut noiden vaivojesi suhteen, tämä ketju myös siltä osin paikkaansa puoltaa, lääkärit köyhtyy;)

        On tainnut hellittää helle jo Mak-Ris sinullakin, kai nuo sateet on läpi suomen kulkeneet.

        En hyppäile liikkuvaan en pysyväänkään kohteeseen, jos ei kädet apuna ole nojaillen johonkin kaiteeseen tai vastaiseen.
        Voimat on reisistä mennyt ja niitähän sitä nousemiseen tarvitsee, kohta kai kainalokeppien kanssa joutuu kulkemaan, mistähän löytäisi sen elävän tuen, joka jaksaisi avittaa;)

        On nämä mummot tarpeen sen todistaa niin fiinufammu kuin brinkkalakin, koirat ja kissat hellässä hoidossa.
        Kyllä minäkin toivoisin noita kyseisiä eläimiä voivani helliä, mutta poikani sen verran kaukana ja ilman kyytiä en sinne pääse, olisi kaksi isoa koiraa joiden turkki silityksiä kaipaisi.
        Jos jonnekin pidemmälle menevät, lapset talon vahdiksi ja koirien hoitajiksi menevät.
        Eipä kovin usein mihinkään menevätkään, poikani työn perästä matkustaa ja koti sitten se mukava paikka, kun aikaa ylettyy.
        Kun työ ja harrastus samassa, kai sen sitten jaksaa ilman lomiakin;)
        Pitääkin lukea nuo ohjeet mitkä brinkkala esiin toi, kälyni lonkat on kovin kipeät ja voi sieltä muutakin apua löytyä.
        Kovin nopsaan see vaa´an lukema ylöspäin nousee, jos rutiinit muuttuvat, pian sen lukeman tutuksi saa, kun sen teholiikunnan kanssa alkaa toimia fiinufammu.

        Viinimarjoja ajattelin juuri torilta kysellä, mehua keitän, joka syksy olen tehnyt itse, en juurikaan kaupan mehuja ostele.
        Facesta luin eilen, että itsepoimintaa tarjosivat punaherukalle, 10 euroa sankollinen (10l ), ei hinnan kiroissa, harmi vaan etten paikalle pääse.
        Kurpitsaa myös tarjolla, euron kilo, niistäkin keitän soseen ja rasioita täytän pakkaseen, sieltä sitten joskus herkuksi keitän kerman tai juustojen kera.
        Aivan tuoreen makuisia ovat.
        Olen jo valmistautunut syksyn tuloon, vaihtelua elämään vuodenaikojen myötä, elokuu nyt kesästä vielä menee, mutta muutoksia tuo kuitenkin arkeen säilömisten ja sadon keräämisien myötä ja luonto alkaa muuttaa muotoaan.
        Ihanaa elää neljänvuodenajan maassa;)

        Katselen tuota pilven liikettä, pitäisiköhän sisällä pysyä, toisaalta aurinko välillä tirkistelee, jospa kastumatta kulkuni sujuisi.
        Kaikkea mukavaa päiväänne, viikonloppukin aluillaan ;)

        Hyvää päivää!
        Ihana pilvinen "viileä" sää. Välillä on ripauttanut vettäkin. Se on ollut hyväksi, maltoin sateen aikana siivoilla.

        Mahtaakohan sade nostattaa kantarellejä vai menetimmekö ne? Toivottavasti tatit ja muut sienet ainakin nousevat.

        Ilolla luin SkillaN noita säilömispuuhiasi, pakastuksia. Josko ensiviikolla minäkin jotain muutakin saisin kuin ne mansikat.

        Olen kauppareissuilla kiinnittänyt huomiota "HeVi" -osastolla noihin tuontituotteisiin. On kiiwiä, mangoa, papaijaa jne kaukomailta ja Euroopan sisältä muista maista tomaatteja, mansikoita, pensasmustkoita, viinirypäleitä jne. Mietin sitä, että onko pakko, kun kotimaiset marjat, vihannekset ja juurekset ovat parhaimmaan ja ne herneet :) Onko poliittinen asia, viennin ja tuonnin tasapaino, hmmm...
        Vuosia sitten perusteltiin mm. "lentotomaatit" ilmastoystävällisemmiksi kuin kasvihuoneissa Suomessa kasvatetut. Nyt led-lamppujen, aurinkopaneelien, tuulivoimaloiden ja muiden kehittyessä onko enää kannattavaa ilmaston kannalta tuoda Suomeen. Tämmöisiä ajatuksia nyt putkahtelee, kun pää alkaa helteistä tokentua ;)

        Hyvää viikonloppua kaikille!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää päivää!
        Ihana pilvinen "viileä" sää. Välillä on ripauttanut vettäkin. Se on ollut hyväksi, maltoin sateen aikana siivoilla.

        Mahtaakohan sade nostattaa kantarellejä vai menetimmekö ne? Toivottavasti tatit ja muut sienet ainakin nousevat.

        Ilolla luin SkillaN noita säilömispuuhiasi, pakastuksia. Josko ensiviikolla minäkin jotain muutakin saisin kuin ne mansikat.

        Olen kauppareissuilla kiinnittänyt huomiota "HeVi" -osastolla noihin tuontituotteisiin. On kiiwiä, mangoa, papaijaa jne kaukomailta ja Euroopan sisältä muista maista tomaatteja, mansikoita, pensasmustkoita, viinirypäleitä jne. Mietin sitä, että onko pakko, kun kotimaiset marjat, vihannekset ja juurekset ovat parhaimmaan ja ne herneet :) Onko poliittinen asia, viennin ja tuonnin tasapaino, hmmm...
        Vuosia sitten perusteltiin mm. "lentotomaatit" ilmastoystävällisemmiksi kuin kasvihuoneissa Suomessa kasvatetut. Nyt led-lamppujen, aurinkopaneelien, tuulivoimaloiden ja muiden kehittyessä onko enää kannattavaa ilmaston kannalta tuoda Suomeen. Tämmöisiä ajatuksia nyt putkahtelee, kun pää alkaa helteistä tokentua ;)

        Hyvää viikonloppua kaikille!

        brinkkala

        Perjantai , tyttären syntymäpäivä, lounaalla heidän kanssaan.
        Sään sateisuus on otettu ilolla vastaan.
        Kiva päivä. M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää päivää!
        Ihana pilvinen "viileä" sää. Välillä on ripauttanut vettäkin. Se on ollut hyväksi, maltoin sateen aikana siivoilla.

        Mahtaakohan sade nostattaa kantarellejä vai menetimmekö ne? Toivottavasti tatit ja muut sienet ainakin nousevat.

        Ilolla luin SkillaN noita säilömispuuhiasi, pakastuksia. Josko ensiviikolla minäkin jotain muutakin saisin kuin ne mansikat.

        Olen kauppareissuilla kiinnittänyt huomiota "HeVi" -osastolla noihin tuontituotteisiin. On kiiwiä, mangoa, papaijaa jne kaukomailta ja Euroopan sisältä muista maista tomaatteja, mansikoita, pensasmustkoita, viinirypäleitä jne. Mietin sitä, että onko pakko, kun kotimaiset marjat, vihannekset ja juurekset ovat parhaimmaan ja ne herneet :) Onko poliittinen asia, viennin ja tuonnin tasapaino, hmmm...
        Vuosia sitten perusteltiin mm. "lentotomaatit" ilmastoystävällisemmiksi kuin kasvihuoneissa Suomessa kasvatetut. Nyt led-lamppujen, aurinkopaneelien, tuulivoimaloiden ja muiden kehittyessä onko enää kannattavaa ilmaston kannalta tuoda Suomeen. Tämmöisiä ajatuksia nyt putkahtelee, kun pää alkaa helteistä tokentua ;)

        Hyvää viikonloppua kaikille!

        brinkkala

        Ulkomailta tulevat vihannekset ja muut ovat edullisemmat kuin suomalaiset kasvikset. Kiinnostaisi tietää, miten se on mahdollista. Kun kotimaisesta kukkakaalistakin joutuu maksamaan monta euroa kilolta, niin mieluummin ostan munakoison.
        Usein kotimaisten vihannesten hintaa perustellaan kuljetuskustannuksilla. Tjaah, ulkomailta on pitkä matka sieltäkin.
        Usein kuitenkin nappaan pakastevihannespussin mukaani. Ne on äkkiä lisätty ruokaan, eikä tarvitse vaivautua kuorimiseen ja pilkkomiseen.
        Tyttären syntymäpäivä on meilläkin. Hän on viimeistä lomapäiväänsä viettämässä, joten emme pääse yhteisen pöydän ympärille.
        Kaatosade virkisti ilmaa, mutta ohi meni. Taivas taas kirkastuu. Mahtoiko tuollaisesta muutaman minuutin ryöpsäyksestä kasvit hyötyä. Ehkä oli vielä edellisen sateen jälkeen kosteutta. Kallionauhukseni ainakin ovat pystyssä ja lehdet avoimina, joten niillä ainakin on hyvä olla.
        Onko olympiainnostus jo teidät tavoittanut? Minäö katselin suomalaisen naisnyrkkeilijän ottelun, jonka hän voitti, vaikka korealainen vastustaja taisi olla parikymmentä vuotta nuorempi. En nyt kuitenkaan kamalasti innostu. Peukkuja voin pitää, ja pidänkin, ainakin suomalaiselle naispurjehtijalle, joka on selvinnyt jatkoon. Amerikkalais-suomalainen tyttö on mukana skeittaajien kisassa. Se ei ole vielä alkanut.
        Toki on velvollisuutemme kannustaa täältä nojatuolista.
        Sinivalkoisia toiveita!


      • Mak-Ris kirjoitti:

        Ulkomailta tulevat vihannekset ja muut ovat edullisemmat kuin suomalaiset kasvikset. Kiinnostaisi tietää, miten se on mahdollista. Kun kotimaisesta kukkakaalistakin joutuu maksamaan monta euroa kilolta, niin mieluummin ostan munakoison.
        Usein kotimaisten vihannesten hintaa perustellaan kuljetuskustannuksilla. Tjaah, ulkomailta on pitkä matka sieltäkin.
        Usein kuitenkin nappaan pakastevihannespussin mukaani. Ne on äkkiä lisätty ruokaan, eikä tarvitse vaivautua kuorimiseen ja pilkkomiseen.
        Tyttären syntymäpäivä on meilläkin. Hän on viimeistä lomapäiväänsä viettämässä, joten emme pääse yhteisen pöydän ympärille.
        Kaatosade virkisti ilmaa, mutta ohi meni. Taivas taas kirkastuu. Mahtoiko tuollaisesta muutaman minuutin ryöpsäyksestä kasvit hyötyä. Ehkä oli vielä edellisen sateen jälkeen kosteutta. Kallionauhukseni ainakin ovat pystyssä ja lehdet avoimina, joten niillä ainakin on hyvä olla.
        Onko olympiainnostus jo teidät tavoittanut? Minäö katselin suomalaisen naisnyrkkeilijän ottelun, jonka hän voitti, vaikka korealainen vastustaja taisi olla parikymmentä vuotta nuorempi. En nyt kuitenkaan kamalasti innostu. Peukkuja voin pitää, ja pidänkin, ainakin suomalaiselle naispurjehtijalle, joka on selvinnyt jatkoon. Amerikkalais-suomalainen tyttö on mukana skeittaajien kisassa. Se ei ole vielä alkanut.
        Toki on velvollisuutemme kannustaa täältä nojatuolista.
        Sinivalkoisia toiveita!

        Päivää!
        Tulin lukasemaan Noja-tuoliin tulleet jutut. Teenpä samalla "ilmoittautumisenkin."
        Siinä se sekalaisesti on mennyt - sanotaan "kuten märkä palaa."
        Kun on monia kertomuksia vaivoista ja terveydestä, mainitsen asiasta
        minäkin. Kyllä niitä vaivoja on minullakin vähän joka paikassa, etten nyt
        ala luettelemaan kaikkia. Olen ymmärtäväni, että ikäni niitä luonnollisesti
        tuottaa. Kun sitä tilannetta ajattelen, ei se kuntoni heikentyminen yllätys
        olekaan. Näinhän se käy. Olen kyllä pystynyt vielä kauppareissut käymään ja
        siinä yhteydessä "ulkoilen." Joskus roskiskeikallani teen samalla pitemmän
        jaloittelun.
        Muistini pätkiminen hankaloittaa elämääni, mutta tekeehän se toisaalta
        jännittävämmiksin. Saa hakea "ylimääräisestikin" - joskus harmittaa ja
        joskus huvittaakin mokoma touhuni:))
        Skillan kirjoitti hänelle osoitetuista "kehuista". Ei kannata kainostella, kyllä
        kyllä aiheesta on kehuttu, hyvää osaamista ja ymmärtämistä
        on ollut luettavissa.
        Tänään on puuskapäittäin vettä sataa rynkyttänyt ainakin täällä. Olihan
        se ennusteissa nähtävissä. Varauduin ja voin pitää tupapäivän. Kaivoin
        kuntopyörän esiin, poljen sitä muutaman minuutin kerrallaan. Talossa
        on kyllä kuntoilupaikkakin, mutta saattaa olla näillä keleillä käyttäjiäkin.
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Päivää!
        Tulin lukasemaan Noja-tuoliin tulleet jutut. Teenpä samalla "ilmoittautumisenkin."
        Siinä se sekalaisesti on mennyt - sanotaan "kuten märkä palaa."
        Kun on monia kertomuksia vaivoista ja terveydestä, mainitsen asiasta
        minäkin. Kyllä niitä vaivoja on minullakin vähän joka paikassa, etten nyt
        ala luettelemaan kaikkia. Olen ymmärtäväni, että ikäni niitä luonnollisesti
        tuottaa. Kun sitä tilannetta ajattelen, ei se kuntoni heikentyminen yllätys
        olekaan. Näinhän se käy. Olen kyllä pystynyt vielä kauppareissut käymään ja
        siinä yhteydessä "ulkoilen." Joskus roskiskeikallani teen samalla pitemmän
        jaloittelun.
        Muistini pätkiminen hankaloittaa elämääni, mutta tekeehän se toisaalta
        jännittävämmiksin. Saa hakea "ylimääräisestikin" - joskus harmittaa ja
        joskus huvittaakin mokoma touhuni:))
        Skillan kirjoitti hänelle osoitetuista "kehuista". Ei kannata kainostella, kyllä
        kyllä aiheesta on kehuttu, hyvää osaamista ja ymmärtämistä
        on ollut luettavissa.
        Tänään on puuskapäittäin vettä sataa rynkyttänyt ainakin täällä. Olihan
        se ennusteissa nähtävissä. Varauduin ja voin pitää tupapäivän. Kaivoin
        kuntopyörän esiin, poljen sitä muutaman minuutin kerrallaan. Talossa
        on kyllä kuntoilupaikkakin, mutta saattaa olla näillä keleillä käyttäjiäkin.
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin!

        Kuntopyörä on hyvä olemassa kotona, joskus 5 minuuttiakin riittää sen polkemista,
        liian pitkiä polkemisaikoja en ainakaan minä suosittele.
        En myöskään istumista.
        Ajellessamme synnyinseudulleni ja takaisin samana päivänä, koin sen pitkällisen istumisen pahaksi, sillä seuraavana aamuna olivat jalkani kipeät. Tästä jo kerroinkin aiemmin.
        Olisi kannattanut jäädä yöksi, mutta mukaan olisi ollut pakattava paljon enemmän tavaroita kuin päiväkäynnlle.
        Kauniit, hyvin järjestetyt hautajaiset jäivät mieliimme positiivisina ja hyvähenkisinä.
        Voi hyvin!
        Miaelina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuntopyörä on hyvä olemassa kotona, joskus 5 minuuttiakin riittää sen polkemista,
        liian pitkiä polkemisaikoja en ainakaan minä suosittele.
        En myöskään istumista.
        Ajellessamme synnyinseudulleni ja takaisin samana päivänä, koin sen pitkällisen istumisen pahaksi, sillä seuraavana aamuna olivat jalkani kipeät. Tästä jo kerroinkin aiemmin.
        Olisi kannattanut jäädä yöksi, mutta mukaan olisi ollut pakattava paljon enemmän tavaroita kuin päiväkäynnlle.
        Kauniit, hyvin järjestetyt hautajaiset jäivät mieliimme positiivisina ja hyvähenkisinä.
        Voi hyvin!
        Miaelina.

        P.S. Tänään vietettiin tyttären synttäreitä, olimme yhteisellä lounaalla ja olemme iloinneet sadesäästä, voi aivan nähdä miten hyvää se teki kaikelle elävälle ulkona.
        On sitä odotettukin, kun on ollut niin helteisen kuivaa pitkään!
        Tällaista kesää en muista kokeneeni, äiti kertoi kuitenkin, että syntymäni aikoihin sellainen kesä koettiin. Eihän vastasyntynyt siitä mitään voikaan tietää.


    • Säätutkaa seurailin ja kävi kuten yleensäkin, etelästä tullessa ukkospilvet ottavat kaksi reittiä. Toinen reitti lähtee etenemään Oulujärven ja toinen Nuasjärven eteläpuolta.

      Sadetta saatiin niemelläni ja auringonpaistettakin. Maa imi vedet ahnaaseen kurkkuunsa, eikä jättänyt vesilammikoita pihalle.

      Esikoinen saapui, lämmittää saunaa, minä valmistelen grillattavien lisuja.

      Hain kaupungista rivarinaapurilta lainaksi koiraverkkoa saa perheen pieninkin juoksemmella vapaasti, mutta hallitusti.

      Valtakunnassani kaikki hyvin.

      • Pilvistä ja auringon paistetta, sitä luvassa tälle lauantaipäivälle, lämmintä tällä hetkellä 17 astetta, siitä se kipuaa 20:n aremmalle puolelle.
        Vettä on nyt tullut jo reilusti, mutta ei ehkä vielä normaali tilanteessa sen suhteen olla, järvien korkeudet matalia ja juoksutuksia ei tehdä, meilläkin Ämmänkoski kuivilla.
        Lueskelin Facebookista ja lehdestäkin, miten ulkopaikkakuntalaiset kiittelivät kotikaupunkini maisemia, mutta paikkakuntalaiset vaan moittivat, ollaanko liian lähellä huomataksemme nämä ihanuudet joiden keskellä elämme.
        Voihan olla, että pienet ihanuudet ei nykyiselle nuoremmalle polvelle riitä, pitäisi olla jotain suurta ja mahtavaa, ei ehken mielessä käy, mistä kustannuksiin tarvittavat eurot.

        Minun tytär täyttää tänään vuosia, ei juhli, siellä mökillään on, lomaa vielä jäljellä.
        Ostin lahjaksi suurenpellavaliinan, joskus juhliin isojakin kattauksia laittaa, joten kestävä ja kaunis muisto äidiltä.
        Itselleni olen joskus virkannut saman kokoisen, lapsenlapsille merkannut niinikään pellavaisen, joten nyt tyttären vuoro;)
        Muistan äitini joskus sanoneen, että yksi musta mekko on oltava, se sopii joka tilaisuuteen, minä varmistan, että isot pöytäliinat on jokaisella.
        Minulle noita liinoja on kertynyt useampia, joten vielä jää jälkeenikin.
        Onnea vaan tyttäriään juhlineille;)
        Surujuhlissa Miaelina ollut, niistäkin kauniit muistot jäävät, vaikka myös ikävä poistunutta seuraa.

        Olipa mukava huomata ynnämuun viesti pitkästä aikaa, elämä kuljettaa samoja latuja meitä tämän ikäisiä, vaivoja aina vaan enenemissä määrin lisääntyy.
        Onhan se hyvä, että pystyy jollakin tapaa itse asioitaan hoitamaan ja nämä pienet askareet hoitamaan.
        Tärkeää on juuri itse yrittää selviämistä, jos kovin paljon valmiille rupeaa, se kostautuu.
        Tuo kuntopyörä varmaan hyvä kapine, sillä jaloille olisi työtehtäviä, no olen kertonut montakin kertaa oman tapani "pyöräillä" uskon kovin siihenkin saatuun tehoon.

        Täällä on tullut vettä sen verran reilusti, että madotkin ylös syvästä mullasta kipuavat;)
        Nauhukset kukkivat tuossa puistossani, omaksi nimitän, kun aika harvoin siinä penkillä istujia on, minä kuitenkin joka lenkin jälkeen.
        Olympiakisoja en ole seurannut yhtään, tietokoneelta luin Matsonin vaikeuksista uinti uransa kestäessä ja nyt sitten työ ja tuska palkittiin pronssimitalilla, onnea vaan jatkoon.
        Minä ostan aina juurekset torilta ja irtomyynnistä ja kuorin itse, tykkään tämän kaltaisista puuhista, ruokaa pienen vaivan jälkeen on minun iloni.
        Martta ajatus on tapoihini iskostunut ja ei niitä halua edes unohtaa, itse tehty alusta loppuun on mottoni;)

        Brinkkalalle kiitos linkistä, kävin lukemassa ja aika paljon samoja liikkeitä teen joka aamu, mutta uuttakin sain sieltä lisäksi.
        Uskon vakaasti noiden liikkeiden auttavan, miten huono olisinkin ilman tätä kymmenen vuotta kestänyttä aamu liikuntaa.
        Nyt myös tuosta pienestä lenkistä on tullut tapa ja silläkin koen saaneeni kuntoani kohoamaan ja painokin lasku suunnassa, siis edelleen tuon "liike on lääke" uskomuksiin uskon, kohtuudella tietenkin ja omien voimien mukaisesti.
        Onhan se kaupankäynnin vuoksi varmaan tuotava kaikenlaista vastapainoksi viennille, mutta kyllä vierastan kaiken maailman hedelmiä, en ole niiden makuun oppinut,
        Joskus tuntuu kuin olisi eräänlainen muoti tuokin, että on syötävä outoja ulkomaan tuotteita, kun se on niin erikoista, no kai sitä oppisi niitäkin nauttimaan, mutta kotimaan tarjonta riittää minulle;)
        Muistan jonkun talven, kun pakastin herneitä, (on niitä nytkin pakkasessa) miten ihanilta ne maistuikaan, kun tuoreina sai syödä.
        Olen niin vähään tottunut, että kaikki kotimaassa viljeltävät ovat minun makuuni, toki tutut ulkomaiset hedelmät kauppansa myös tekee.

        Tässäpä tämä aamusaarnani jälleen, ei mitään ihmeellistä, mutta elon merkkejä kuitenkin.
        Eliaanaa ei ole aikoihin näkynyt, onko käärme puraissut ja nyt sairastaa, no ei kuitenkaan, varmaan väkeä paljon mökeillään, aika hyvin kuluu.
        Käynpä väliin vilkaisemassa, oletteko Noja-tuoliin istahtaneet;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Pilvistä ja auringon paistetta, sitä luvassa tälle lauantaipäivälle, lämmintä tällä hetkellä 17 astetta, siitä se kipuaa 20:n aremmalle puolelle.
        Vettä on nyt tullut jo reilusti, mutta ei ehkä vielä normaali tilanteessa sen suhteen olla, järvien korkeudet matalia ja juoksutuksia ei tehdä, meilläkin Ämmänkoski kuivilla.
        Lueskelin Facebookista ja lehdestäkin, miten ulkopaikkakuntalaiset kiittelivät kotikaupunkini maisemia, mutta paikkakuntalaiset vaan moittivat, ollaanko liian lähellä huomataksemme nämä ihanuudet joiden keskellä elämme.
        Voihan olla, että pienet ihanuudet ei nykyiselle nuoremmalle polvelle riitä, pitäisi olla jotain suurta ja mahtavaa, ei ehken mielessä käy, mistä kustannuksiin tarvittavat eurot.

        Minun tytär täyttää tänään vuosia, ei juhli, siellä mökillään on, lomaa vielä jäljellä.
        Ostin lahjaksi suurenpellavaliinan, joskus juhliin isojakin kattauksia laittaa, joten kestävä ja kaunis muisto äidiltä.
        Itselleni olen joskus virkannut saman kokoisen, lapsenlapsille merkannut niinikään pellavaisen, joten nyt tyttären vuoro;)
        Muistan äitini joskus sanoneen, että yksi musta mekko on oltava, se sopii joka tilaisuuteen, minä varmistan, että isot pöytäliinat on jokaisella.
        Minulle noita liinoja on kertynyt useampia, joten vielä jää jälkeenikin.
        Onnea vaan tyttäriään juhlineille;)
        Surujuhlissa Miaelina ollut, niistäkin kauniit muistot jäävät, vaikka myös ikävä poistunutta seuraa.

        Olipa mukava huomata ynnämuun viesti pitkästä aikaa, elämä kuljettaa samoja latuja meitä tämän ikäisiä, vaivoja aina vaan enenemissä määrin lisääntyy.
        Onhan se hyvä, että pystyy jollakin tapaa itse asioitaan hoitamaan ja nämä pienet askareet hoitamaan.
        Tärkeää on juuri itse yrittää selviämistä, jos kovin paljon valmiille rupeaa, se kostautuu.
        Tuo kuntopyörä varmaan hyvä kapine, sillä jaloille olisi työtehtäviä, no olen kertonut montakin kertaa oman tapani "pyöräillä" uskon kovin siihenkin saatuun tehoon.

        Täällä on tullut vettä sen verran reilusti, että madotkin ylös syvästä mullasta kipuavat;)
        Nauhukset kukkivat tuossa puistossani, omaksi nimitän, kun aika harvoin siinä penkillä istujia on, minä kuitenkin joka lenkin jälkeen.
        Olympiakisoja en ole seurannut yhtään, tietokoneelta luin Matsonin vaikeuksista uinti uransa kestäessä ja nyt sitten työ ja tuska palkittiin pronssimitalilla, onnea vaan jatkoon.
        Minä ostan aina juurekset torilta ja irtomyynnistä ja kuorin itse, tykkään tämän kaltaisista puuhista, ruokaa pienen vaivan jälkeen on minun iloni.
        Martta ajatus on tapoihini iskostunut ja ei niitä halua edes unohtaa, itse tehty alusta loppuun on mottoni;)

        Brinkkalalle kiitos linkistä, kävin lukemassa ja aika paljon samoja liikkeitä teen joka aamu, mutta uuttakin sain sieltä lisäksi.
        Uskon vakaasti noiden liikkeiden auttavan, miten huono olisinkin ilman tätä kymmenen vuotta kestänyttä aamu liikuntaa.
        Nyt myös tuosta pienestä lenkistä on tullut tapa ja silläkin koen saaneeni kuntoani kohoamaan ja painokin lasku suunnassa, siis edelleen tuon "liike on lääke" uskomuksiin uskon, kohtuudella tietenkin ja omien voimien mukaisesti.
        Onhan se kaupankäynnin vuoksi varmaan tuotava kaikenlaista vastapainoksi viennille, mutta kyllä vierastan kaiken maailman hedelmiä, en ole niiden makuun oppinut,
        Joskus tuntuu kuin olisi eräänlainen muoti tuokin, että on syötävä outoja ulkomaan tuotteita, kun se on niin erikoista, no kai sitä oppisi niitäkin nauttimaan, mutta kotimaan tarjonta riittää minulle;)
        Muistan jonkun talven, kun pakastin herneitä, (on niitä nytkin pakkasessa) miten ihanilta ne maistuikaan, kun tuoreina sai syödä.
        Olen niin vähään tottunut, että kaikki kotimaassa viljeltävät ovat minun makuuni, toki tutut ulkomaiset hedelmät kauppansa myös tekee.

        Tässäpä tämä aamusaarnani jälleen, ei mitään ihmeellistä, mutta elon merkkejä kuitenkin.
        Eliaanaa ei ole aikoihin näkynyt, onko käärme puraissut ja nyt sairastaa, no ei kuitenkaan, varmaan väkeä paljon mökeillään, aika hyvin kuluu.
        Käynpä väliin vilkaisemassa, oletteko Noja-tuoliin istahtaneet;)

        Et huomioinut tuota joka sai lapsensa vieraaksi ja iloitsi siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et huomioinut tuota joka sai lapsensa vieraaksi ja iloitsi siitä.

        On itse pyytänyt ettei huomioitaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On itse pyytänyt ettei huomioitaisi.

        Ketä varten sitten ahkerasti osallistuu ja kirjoittaa, jos ei saisi huomioida? Ainakin skillan huomioi kaikki ystävällisesti. Eikö siinä tapauksessa olisi parempi kirjoittaa jossain suljetulla foorumilla, niin vain mieleiset tyypit voi kommentoida. Tietysti on joitakin, joiden kirjoittamat jutut hyppääkin mielellään yli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et huomioinut tuota joka sai lapsensa vieraaksi ja iloitsi siitä.

        "Et huomioinut tuota" ??

        Miksi olisi huomioinut, koska heti saisi "stalkkajan" tai "perskärpäsen" nimityksen, koska häntä seurataan.


      • SkillaN kirjoitti:

        Pilvistä ja auringon paistetta, sitä luvassa tälle lauantaipäivälle, lämmintä tällä hetkellä 17 astetta, siitä se kipuaa 20:n aremmalle puolelle.
        Vettä on nyt tullut jo reilusti, mutta ei ehkä vielä normaali tilanteessa sen suhteen olla, järvien korkeudet matalia ja juoksutuksia ei tehdä, meilläkin Ämmänkoski kuivilla.
        Lueskelin Facebookista ja lehdestäkin, miten ulkopaikkakuntalaiset kiittelivät kotikaupunkini maisemia, mutta paikkakuntalaiset vaan moittivat, ollaanko liian lähellä huomataksemme nämä ihanuudet joiden keskellä elämme.
        Voihan olla, että pienet ihanuudet ei nykyiselle nuoremmalle polvelle riitä, pitäisi olla jotain suurta ja mahtavaa, ei ehken mielessä käy, mistä kustannuksiin tarvittavat eurot.

        Minun tytär täyttää tänään vuosia, ei juhli, siellä mökillään on, lomaa vielä jäljellä.
        Ostin lahjaksi suurenpellavaliinan, joskus juhliin isojakin kattauksia laittaa, joten kestävä ja kaunis muisto äidiltä.
        Itselleni olen joskus virkannut saman kokoisen, lapsenlapsille merkannut niinikään pellavaisen, joten nyt tyttären vuoro;)
        Muistan äitini joskus sanoneen, että yksi musta mekko on oltava, se sopii joka tilaisuuteen, minä varmistan, että isot pöytäliinat on jokaisella.
        Minulle noita liinoja on kertynyt useampia, joten vielä jää jälkeenikin.
        Onnea vaan tyttäriään juhlineille;)
        Surujuhlissa Miaelina ollut, niistäkin kauniit muistot jäävät, vaikka myös ikävä poistunutta seuraa.

        Olipa mukava huomata ynnämuun viesti pitkästä aikaa, elämä kuljettaa samoja latuja meitä tämän ikäisiä, vaivoja aina vaan enenemissä määrin lisääntyy.
        Onhan se hyvä, että pystyy jollakin tapaa itse asioitaan hoitamaan ja nämä pienet askareet hoitamaan.
        Tärkeää on juuri itse yrittää selviämistä, jos kovin paljon valmiille rupeaa, se kostautuu.
        Tuo kuntopyörä varmaan hyvä kapine, sillä jaloille olisi työtehtäviä, no olen kertonut montakin kertaa oman tapani "pyöräillä" uskon kovin siihenkin saatuun tehoon.

        Täällä on tullut vettä sen verran reilusti, että madotkin ylös syvästä mullasta kipuavat;)
        Nauhukset kukkivat tuossa puistossani, omaksi nimitän, kun aika harvoin siinä penkillä istujia on, minä kuitenkin joka lenkin jälkeen.
        Olympiakisoja en ole seurannut yhtään, tietokoneelta luin Matsonin vaikeuksista uinti uransa kestäessä ja nyt sitten työ ja tuska palkittiin pronssimitalilla, onnea vaan jatkoon.
        Minä ostan aina juurekset torilta ja irtomyynnistä ja kuorin itse, tykkään tämän kaltaisista puuhista, ruokaa pienen vaivan jälkeen on minun iloni.
        Martta ajatus on tapoihini iskostunut ja ei niitä halua edes unohtaa, itse tehty alusta loppuun on mottoni;)

        Brinkkalalle kiitos linkistä, kävin lukemassa ja aika paljon samoja liikkeitä teen joka aamu, mutta uuttakin sain sieltä lisäksi.
        Uskon vakaasti noiden liikkeiden auttavan, miten huono olisinkin ilman tätä kymmenen vuotta kestänyttä aamu liikuntaa.
        Nyt myös tuosta pienestä lenkistä on tullut tapa ja silläkin koen saaneeni kuntoani kohoamaan ja painokin lasku suunnassa, siis edelleen tuon "liike on lääke" uskomuksiin uskon, kohtuudella tietenkin ja omien voimien mukaisesti.
        Onhan se kaupankäynnin vuoksi varmaan tuotava kaikenlaista vastapainoksi viennille, mutta kyllä vierastan kaiken maailman hedelmiä, en ole niiden makuun oppinut,
        Joskus tuntuu kuin olisi eräänlainen muoti tuokin, että on syötävä outoja ulkomaan tuotteita, kun se on niin erikoista, no kai sitä oppisi niitäkin nauttimaan, mutta kotimaan tarjonta riittää minulle;)
        Muistan jonkun talven, kun pakastin herneitä, (on niitä nytkin pakkasessa) miten ihanilta ne maistuikaan, kun tuoreina sai syödä.
        Olen niin vähään tottunut, että kaikki kotimaassa viljeltävät ovat minun makuuni, toki tutut ulkomaiset hedelmät kauppansa myös tekee.

        Tässäpä tämä aamusaarnani jälleen, ei mitään ihmeellistä, mutta elon merkkejä kuitenkin.
        Eliaanaa ei ole aikoihin näkynyt, onko käärme puraissut ja nyt sairastaa, no ei kuitenkaan, varmaan väkeä paljon mökeillään, aika hyvin kuluu.
        Käynpä väliin vilkaisemassa, oletteko Noja-tuoliin istahtaneet;)

        Nauroin makeasti tuota ´´käärmepuraissut´´ juttua.
        Ei tokikaan ole mitään sellaista tapahtunut.
        Nyt olen 3 päivää kisun kanssa kaksin. Todella on touhua riittänyt. Kunhan talvi tulee niin ainahan minä täällä.
        Kurpitsasäiykettä tein tänään ja vieä pitää tehdä lisääkin, Sen veran komeita tulee.
        Tälläista tämä on, kesällä touhua täynnä ja tavella vain hetken kohokohtia.
        Poikkean, kunhan kerkeän.
        Hyvää kesän jatkoa kaikille.


    • Jaahas!
      Nyt on sitten toinen päivä ilman niitä karvaisia kavereita ja ikävähän tässä on suuri...

      Olen nyt kuitenkin harrastanut sauvakävelyä eilen, tuli runsas tunti käveltyä.
      Tänään päätin lähteä lenkille ilman sauvoja, ja kyllä oli paljon raskaampaa kävely. Onhan ilmakin tänään aurinkoinen, joten eipä ihme, että hiki vuoti. Kotiin päästyä oli pakko mennä kylmään suihkuun, jopas helpotti.

      Koiran kanssa ulkoilu ei tunnu pahalta vaikka monta tuntia tallustaa, sillä pysähdyksiä on useita, merkkaamiset ja tuoksujen nuuskailuhan on koiralle se kävelylenkin iloisin ja tärkein asia!

      No, sunnuntai vielä tätä yksinäisyyttä, eräs ystävätär pyysi minua piipahtamaan mökillään, joten sinne sitten, unohtuu murheet ja ikävä, kun pitkästä aikaa pääsee näkemään ja kuulemaan ystävänsä kesän kulkua.
      Maanantaista sitten taas 2 koiraa ja elämä mallillaan!

      Mukavaa viikonloppua kaikille palstalla pistäytyville!

    • Iltapäivää !
      Ruuasta ja ruokatarvikkeista puhuttiin. Samoja kysymyksiä olen pähkäillyt, tuota kotimaisen tuotannon vähäisyyttä tarjonnassa ja tietysti kotimaisen tuotteen hintaa verrattuna ulkoa tuotuun.

      Eilen kauppareissulla marmatimme toisen vanhan rouvan kanssa tuotteiden herkästä pilaantumisesta. Yhden viikon kauppareissulla ei selviä, kun tuoretuotteet eivät näytä kestävän kelvollisina muutamaa päivää pitempään. Eilen ostin paprika mixin, kolmen sortin paprikaa ja tänä aamuna huomasin, että kaksi niistä oli alkanut pehmetä.
      Viinirypäleiden kanssa on useimman kerran käynyt niin, että ne alkavat "ruskistua" parin päivän säilytyksen jälkeen.
      Moiteettoman näköiset perunat aiheuttivat myös ikävän yllätyksen: kuoren alta paljastui outo tumma täplitys, en nyt sellaisia voinut lohikiusaukseeni laittaa poistamatta noita tummia kohtia.
      Jo kerran olen palauttanut perunapussin, jonka perunat olivat alkaneet oudosti "syödä itseään", ikäänkuin jokin pikkujyrsijä olisi ollut asialla. Tästä tein oikein kunnon valituksen, koska arvelin, että kyseessä voisi olla laajempikin häikkä taustalla....
      Tuttuni kertoi joskus, että ennen kuin kuluttaja saa perunat pöytäänsä, niitä on käsitelty ainakin seitsemällä eri torjunta-aineella. Uskomaton juttu, mutta
      veljensä on viljelijä, joten ei se taida ihan legendaakaan olla.

      Edelleen on kuolinsiivous meneillään, eikä loppua näy. Monta kassillista on jo kierrätykseen/jäteasemalle lähdössä.
      Täältä saadun virikkeen ansiosta aloin jopa "sisustaa" yhtä huonetta uuteen uskoon. Olin löytänyt kirpparilta pienen, vähän tilaa vievän keinotuolin, joka oli niin hyvin muotoiltu, että selkä pysyi ryhdikkäänä ja istuinsyvyys oli juuri sopiva mitoilleni. Sellaista olen metsästänyt vuosia ja kun keinuttelua nyt pidetään muutenkin hyvänä mummoharrastuksena niin eihän tuolia voinut olla hankkimatta - ja vielä kun halvalla sai..))

      Hyvä muistus tuo, ettei kuntopyörää tarvitse sotkea pitkää aikaa. Minun mainitsemani 10 minsaa johtui siitä, että painot olivat pienet, nyt suurensin niitä ja poljon vain muutaman minuutin.

      Vointeja ja leppoisaa sadepäivää (huomiseksi luvattu, tänne ainakin)
      demeter1

      • Anonyymi

        Älä ainakaan juoksumattoa nyt käytä, jos jalkasi on vielä parantumisvaiheessaan.
        Voi hyvin! t. M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä ainakaan juoksumattoa nyt käytä, jos jalkasi on vielä parantumisvaiheessaan.
        Voi hyvin! t. M-e.

        En käytä (juoksumattoa), brinkkala jo kielsi..)) , M-e. Ja oikeassa olette. Ja siksikään ei kannata, kun liikkuessa sattuu, enkä särkylääkkeisiin tahdo turvautua...
        Ja kukapa meistä ihan kivutta selviäisi ?
        Totesihan Eeva Kilpikin:
        "Ikäänkuin minussa olisi oltava tämä määrä kipua,
        jollei sielussa niin ruumiissa, jollei lavassa niin kyljessä,
        jollei sydänalassa niin polvissa.
        Heikkous elää minussa ja taistelee olemassaolostaan.
        Kukaties se on koskaan- kokeilematon vaihtoehto,
        toinen laji elämää, jonka me olemme tehokkuudessamme runnoneet syrjään,
        herkkä, hellä olemassaolon muoto, joka itkee meissä.."


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        En käytä (juoksumattoa), brinkkala jo kielsi..)) , M-e. Ja oikeassa olette. Ja siksikään ei kannata, kun liikkuessa sattuu, enkä särkylääkkeisiin tahdo turvautua...
        Ja kukapa meistä ihan kivutta selviäisi ?
        Totesihan Eeva Kilpikin:
        "Ikäänkuin minussa olisi oltava tämä määrä kipua,
        jollei sielussa niin ruumiissa, jollei lavassa niin kyljessä,
        jollei sydänalassa niin polvissa.
        Heikkous elää minussa ja taistelee olemassaolostaan.
        Kukaties se on koskaan- kokeilematon vaihtoehto,
        toinen laji elämää, jonka me olemme tehokkuudessamme runnoneet syrjään,
        herkkä, hellä olemassaolon muoto, joka itkee meissä.."

        Kiitos kaunis Demeterille kun toit nuo kirjailijan sanat tänne🌹


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kaunis Demeterille kun toit nuo kirjailijan sanat tänne🌹

        Kiva, että kosketti muitakin tuo Eeva Kilven runo, Ano 20.46. SkillaN sanoi saman asian kivuista tuolla omassa kirjoituksessaan.
        Niin, että jos ollaan sankareita kaikki niin taidetaan olla runoilijoitakin..)) Ainakin sielultamme ja onhan se palvelus, että joku tuntomme runomittaan pukee...


    • Anonyymi

      Iltapäivällä suomen kaakkoisosassa tuli rapeasti vettä, vain hetken.
      Ihmettelen miksei metsäpalovaroitus ole meillä voimassa. Tai sitten se on.

    • Kauniita kesäpäiviä ja iltoja olemme viettäneet täällä korvessa.

      Eilen istuimme saunan jälkeen tyyntä iltaa grilliterassilla paistellen vohveleita 😊 itse kukin omaan tahtiinsa, lisuina tekemiäni savulohihyvettä, vegekaviaaria, sipulia ja smetanaa. Oman kasvimaan salaatteja, kirsikkatomaatteja, salaatinkastikkeita ja paholaisenhilloa sekä aurajuustoa ja kaurarieskaa 😊 Hyvää oli.


      Tänään sain vihdoin (parin vuoden tuumailun jälkeen) pirtin kattolampun johdon vedettyä keskeltä pirttiä ikkuna viereen ja asennettua siihen lampun. No, esikoisen avustuksella tietty. Siitä tuli elokuun iltojen piristys oranssisella lasikuvulla varustetusta  öljylampun jäljitelmästä.

      Molemmat lapseni olivat tänään luonani. Esikoinen on majouttautunut saunakamariin ja kuopus piipahti kahvilla ohittaessaan Kajaanin palatessaan vaellusreissulta Rukalta.

      Nyt aurinko on laskemassa lahden taakse. Pötkähdin ylisille. Nuoret lähtivät ravintolaan syömään ja kuuntelemaan tuttavansa ensiesiintymistä paikallisessa pubissa.

      Kohta unimaan, hyvää yötä😊

      • Sunnuntaiaamua, sää epävakainen, eilen mahtavan näköisiä pilviä taivaalla, mutta sadetta vain puolille päivin ja sitten mustat pilvet taivaalla siirtyivät toisaalle, ei ukkostanut ei myrskynnyt.
        Pilviä leijailee tänäänkin, mutta ei niin komeita kuin eilen, varmaan sadetta taas saadaan.
        Lämpöä 19 tällä hetkellä, 22:n eilen kohosi, minulle kesäsääksi riittävä.

        Tuo huomioiminen, ei kai kukaan siksi kirjoittele, että hänet huomioitaisiin, jatkuvuuden kannalta toki viestittely sitä vaatii.
        Jos selkeä kysymys esitetään toivoisi siihen jokaisen vastaavan, mutta jos kirjoituksessa ei ole kysymystä tai aihetta mihin kantaa ottaisi, voi jäädä huomiotta.
        En osaa kaikkeen puumerkkiäni jättää, ei kai ole tarkoituskaan, sattumalta aloittaja olen, senkin homman voin antaa toisille, kohta pakostakin.
        Kirjoitteluni venyy liiankin pitkiksi, siitä on huomautettu, yritän kyllä jotain sanottavaa joka viestiin löytää, mutta kaikkeen ei anna aihetta.
        En näe itsekään itseäni joka viestissä mainittavan ja olisi se jo vähän liikaa vaatiakaan, aikuisia luulen meidän olevan;)

        Minua harmittaa hidasteluni, näin pienen kiikkutuolin kirpparilla ja miettiessäni sen menetin.
        Samoin kuin demeterin tuoli, tämäkin oli pieni "nykkäsy" kiikku, olisi sopinut hyvin tiloihini, no itseäni saan syyttää.
        Joskus pitäisi toimia heti, kuten useimmiten teenkin, mutta tämän kiikun menetin miettimisen vuoksi.
        Minulla myös huonoja kokemuksia perunoiden suhteen, ostin pussin ja keitin reilumman puoleisesti, ajattelin paistaa seuraavana päivänä, no olipa kuori muuttunut pelliksi, vuolemalla löytyi pieni osa perunaa, ihmetytti tämä kokemus, ei ennen tuollaista tapahtunut.
        Torillakin olen huomioinut perunoiden koostumuksen jotenkin muuttuneen, kuiva kesäkö sen on tehnyt?

        Minä en sauvoja vielä ole opetellut käyttämään, olisi kyllä aihetta, kävely joskus hyvinkin vaappuvaa, tukena olisivat.
        Toivottavasti mökkivierailu mukavaksi muodostuu fiinufammu ja sade pysyy poissa, että ulkoiluun ja uimiseen mahdollisuus.

        Noin ajattelin olleenkin Eliaana, olet kertonut yhteisistä olemisista mökeillä ja näin touhua riittää.
        Samoja hommia tein minäkin eilen kanssasi, kurpitsoja ostin, kun oli tarjouksessa ja soseeksi keitin pakkaseen.
        Harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta itse kasvattaa, mutta tähän on tyytyminen ja helpolla pääsen, 0,99 kilo maksoi, joten kannattaa vielä reilummin säilöä.
        Kerta annoksiin laitoin, rasia pakkasesta ja loraus kermaa, kiehutus ja vain suolaa maustamiseen, helppoa ja makoisaa.

        Pyhäaamun hommiini kuulu parin viikon välein pullanpaisto, tänään se päivä, alustan taikinan ja lähden lenkkini "juoksemaan" sitten pullien tekoon, aika on rahaa sanotaan, niin minunkin on hyvin suunnitellen sitä käytettävä;)
        Toivotaan, että myrskyt kiertävät ja menevät matkoihinsa, aurinko jossain väliin muistuttaisi olemassa olostaan;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamua, sää epävakainen, eilen mahtavan näköisiä pilviä taivaalla, mutta sadetta vain puolille päivin ja sitten mustat pilvet taivaalla siirtyivät toisaalle, ei ukkostanut ei myrskynnyt.
        Pilviä leijailee tänäänkin, mutta ei niin komeita kuin eilen, varmaan sadetta taas saadaan.
        Lämpöä 19 tällä hetkellä, 22:n eilen kohosi, minulle kesäsääksi riittävä.

        Tuo huomioiminen, ei kai kukaan siksi kirjoittele, että hänet huomioitaisiin, jatkuvuuden kannalta toki viestittely sitä vaatii.
        Jos selkeä kysymys esitetään toivoisi siihen jokaisen vastaavan, mutta jos kirjoituksessa ei ole kysymystä tai aihetta mihin kantaa ottaisi, voi jäädä huomiotta.
        En osaa kaikkeen puumerkkiäni jättää, ei kai ole tarkoituskaan, sattumalta aloittaja olen, senkin homman voin antaa toisille, kohta pakostakin.
        Kirjoitteluni venyy liiankin pitkiksi, siitä on huomautettu, yritän kyllä jotain sanottavaa joka viestiin löytää, mutta kaikkeen ei anna aihetta.
        En näe itsekään itseäni joka viestissä mainittavan ja olisi se jo vähän liikaa vaatiakaan, aikuisia luulen meidän olevan;)

        Minua harmittaa hidasteluni, näin pienen kiikkutuolin kirpparilla ja miettiessäni sen menetin.
        Samoin kuin demeterin tuoli, tämäkin oli pieni "nykkäsy" kiikku, olisi sopinut hyvin tiloihini, no itseäni saan syyttää.
        Joskus pitäisi toimia heti, kuten useimmiten teenkin, mutta tämän kiikun menetin miettimisen vuoksi.
        Minulla myös huonoja kokemuksia perunoiden suhteen, ostin pussin ja keitin reilumman puoleisesti, ajattelin paistaa seuraavana päivänä, no olipa kuori muuttunut pelliksi, vuolemalla löytyi pieni osa perunaa, ihmetytti tämä kokemus, ei ennen tuollaista tapahtunut.
        Torillakin olen huomioinut perunoiden koostumuksen jotenkin muuttuneen, kuiva kesäkö sen on tehnyt?

        Minä en sauvoja vielä ole opetellut käyttämään, olisi kyllä aihetta, kävely joskus hyvinkin vaappuvaa, tukena olisivat.
        Toivottavasti mökkivierailu mukavaksi muodostuu fiinufammu ja sade pysyy poissa, että ulkoiluun ja uimiseen mahdollisuus.

        Noin ajattelin olleenkin Eliaana, olet kertonut yhteisistä olemisista mökeillä ja näin touhua riittää.
        Samoja hommia tein minäkin eilen kanssasi, kurpitsoja ostin, kun oli tarjouksessa ja soseeksi keitin pakkaseen.
        Harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta itse kasvattaa, mutta tähän on tyytyminen ja helpolla pääsen, 0,99 kilo maksoi, joten kannattaa vielä reilummin säilöä.
        Kerta annoksiin laitoin, rasia pakkasesta ja loraus kermaa, kiehutus ja vain suolaa maustamiseen, helppoa ja makoisaa.

        Pyhäaamun hommiini kuulu parin viikon välein pullanpaisto, tänään se päivä, alustan taikinan ja lähden lenkkini "juoksemaan" sitten pullien tekoon, aika on rahaa sanotaan, niin minunkin on hyvin suunnitellen sitä käytettävä;)
        Toivotaan, että myrskyt kiertävät ja menevät matkoihinsa, aurinko jossain väliin muistuttaisi olemassa olostaan;)

        Huomenta Skillaan@, kannattaako huomiota puska ilkkujallekaan jakaa? Olet usein painottanut ilkeilyviestien ohittamista, ohitetaan.

        No, aamu on alkanut aurinkoisena. Forecan sääennusteissa sadepisaroita pitkin päivää, mutta sadetutka on luotettavampi se osoittaa pilvien ohittavan niemeni iltapäivän aikana.

        Selailin kesäteattereita korven alueella, alkaa tulla kiire jos tälle kesälle aijon käydä. Puolangan Pessimismimusikaali kiinnostaa. Josko viikolla ajeleisin sitä katsomaan.

        Samalla voisin ostaa jotain pessimismituotteita, T-paitaa ...Mitäpä se hyvejää tai ...Hankala akka.

        No, katotaan, nyt kahvin keittoon.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamua, sää epävakainen, eilen mahtavan näköisiä pilviä taivaalla, mutta sadetta vain puolille päivin ja sitten mustat pilvet taivaalla siirtyivät toisaalle, ei ukkostanut ei myrskynnyt.
        Pilviä leijailee tänäänkin, mutta ei niin komeita kuin eilen, varmaan sadetta taas saadaan.
        Lämpöä 19 tällä hetkellä, 22:n eilen kohosi, minulle kesäsääksi riittävä.

        Tuo huomioiminen, ei kai kukaan siksi kirjoittele, että hänet huomioitaisiin, jatkuvuuden kannalta toki viestittely sitä vaatii.
        Jos selkeä kysymys esitetään toivoisi siihen jokaisen vastaavan, mutta jos kirjoituksessa ei ole kysymystä tai aihetta mihin kantaa ottaisi, voi jäädä huomiotta.
        En osaa kaikkeen puumerkkiäni jättää, ei kai ole tarkoituskaan, sattumalta aloittaja olen, senkin homman voin antaa toisille, kohta pakostakin.
        Kirjoitteluni venyy liiankin pitkiksi, siitä on huomautettu, yritän kyllä jotain sanottavaa joka viestiin löytää, mutta kaikkeen ei anna aihetta.
        En näe itsekään itseäni joka viestissä mainittavan ja olisi se jo vähän liikaa vaatiakaan, aikuisia luulen meidän olevan;)

        Minua harmittaa hidasteluni, näin pienen kiikkutuolin kirpparilla ja miettiessäni sen menetin.
        Samoin kuin demeterin tuoli, tämäkin oli pieni "nykkäsy" kiikku, olisi sopinut hyvin tiloihini, no itseäni saan syyttää.
        Joskus pitäisi toimia heti, kuten useimmiten teenkin, mutta tämän kiikun menetin miettimisen vuoksi.
        Minulla myös huonoja kokemuksia perunoiden suhteen, ostin pussin ja keitin reilumman puoleisesti, ajattelin paistaa seuraavana päivänä, no olipa kuori muuttunut pelliksi, vuolemalla löytyi pieni osa perunaa, ihmetytti tämä kokemus, ei ennen tuollaista tapahtunut.
        Torillakin olen huomioinut perunoiden koostumuksen jotenkin muuttuneen, kuiva kesäkö sen on tehnyt?

        Minä en sauvoja vielä ole opetellut käyttämään, olisi kyllä aihetta, kävely joskus hyvinkin vaappuvaa, tukena olisivat.
        Toivottavasti mökkivierailu mukavaksi muodostuu fiinufammu ja sade pysyy poissa, että ulkoiluun ja uimiseen mahdollisuus.

        Noin ajattelin olleenkin Eliaana, olet kertonut yhteisistä olemisista mökeillä ja näin touhua riittää.
        Samoja hommia tein minäkin eilen kanssasi, kurpitsoja ostin, kun oli tarjouksessa ja soseeksi keitin pakkaseen.
        Harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta itse kasvattaa, mutta tähän on tyytyminen ja helpolla pääsen, 0,99 kilo maksoi, joten kannattaa vielä reilummin säilöä.
        Kerta annoksiin laitoin, rasia pakkasesta ja loraus kermaa, kiehutus ja vain suolaa maustamiseen, helppoa ja makoisaa.

        Pyhäaamun hommiini kuulu parin viikon välein pullanpaisto, tänään se päivä, alustan taikinan ja lähden lenkkini "juoksemaan" sitten pullien tekoon, aika on rahaa sanotaan, niin minunkin on hyvin suunnitellen sitä käytettävä;)
        Toivotaan, että myrskyt kiertävät ja menevät matkoihinsa, aurinko jossain väliin muistuttaisi olemassa olostaan;)

        Hyvää aamupäivää!
        Täällä alkoi "ilmanpuhdistus" kolmen aikaan aamuyöllä sellaisellä jyrinällä, että katsomaan oli noustava. Nukahdin uudelleen, onneksi. Toinen ukkosrintama 8 aikaan. Kyllä luulisi noista sateista vähän syvemmällekin maahan imeytyneen.

        Minä tykkään pitkistä kirjoituksista ja usein niistä hyvän mielen löydän. Nyt tuo ajan tarkasti käyttäminen ja pullataikinan nousu juoksulenkin aikana ;) Mitä organisointikykyä!

        Eilen vietettiin leppoisaa aikaa päivänpaisteessa, mikä tsägä! Nuoret pojat innostuivat "pelleillen" pitämään muotishowta, kun pyysimme näyttämään uusia vaatteita. Hiekkapolku toimi catwalkina.
        Olivat ennen tuloaan käyneet vanhempiensa kanssa vaateostoksilla. Molemmat hurahtaneet pituutta ja samalla urheiluvälineitäkin tuli hankittua. Vedet silmissä sai nauraa heidän pyörähdellessä liioitellen askelkuvioita. Mitä heittäytymistä ;)

        Minulla olisi nyt mieliteko punajuuriin ja lanttuihin. Viilenevä sää houkuttaa pataruokien tekoon. Täytynee nyt sateen tauottua tuonne isompaan markettiin pyöräillä.

        Nautinnollisia elokuun hetkiä!

        brinkkala


    • Tumpelo Mak-Ris ilmoittautuu.
      Kyllästyin tähän nimmariini eilen ja päätin vaihtaa takaisin Makriinaksi. Eipä onnistunut. Aivot eivät tunnu enää raksuttavan oikein. Luulin vaihdon onnistuneen, mutta eipä tokkiisa. Täytyy koota voimat ja yrittää uudelleen.
      Varmaan joudun anonyymiksi tuossa tuokiossa.
      No eipä mittää! Ollaan kuin ei oltaiskaan, ja jatketaan elämää sitten nimettömyyden suojassa.

      Nukuin 10 tuntia viime yönä. Viikkokausia on ollut liian kuuma ja tukala hengittää, vaikka ikkunaa ei ole juhannuksen jälkeen suljettu. Mutta nyt sade viilensi ilman ja nukuin putkeen.

      Toivottavasti katsoitte Ykkösellä Lasse Lehtisen ja Seppo Hovin jutustelua perjantaina. He käsittelivät kotoisella tavalla menneitä sodan aikaisia viihdekiertueita ja sattumuksia, joita aina tapahtuu vaikeinakin aikoina. Toivottavasti ohjelmat ovat Areenassa katsottavissa. Miellyttävä ja tietoa täynnä oleva keskustelu.

      Kun nyt näitä karanteeneja on helpotettu, niin ajattelin lähteä tapaamaan Ilja Repiniä Ateneumiin. Onneksi pyysin mukaani ihmistä, joka on paremmin asioista perillä. Sanoi, että oli ajanut ratikalla ohi ja huomannut, että sisään pyrkijöiden jonot ylettyvät Ateneumin kulman ympäri Mikonkadun puolelle. Muistelen, että Demeterkin oli ajatellut siellä käydä. En ehkä suosittele.
      Parasta on meikäläisen unohtaa tämä kulttuuripläjäys. Eikä liikkeelle lähteminen oikeastaan ole suositeltavaakaan. Koronatartunnat sen kuin lisääntyvät ja tietenkin täällä pääkaupunkiseudulla erityisesti.
      Takaisin sumppuun vaan!

      • Hyvä kun sanoit, Makriina, tuosta näyttelyn tilanteesta. Olen käynyt päivittäin netissä tarkistamassa josko lippuja olisi varattavissa mutta eipä ole ollut ja kuvauksestasi päätelleen ilman varausta taitaa mennä suorastaan mahdottomaksi.
        Niin, että pakko unohtaa kai sitten ?
        Tuosta deltaviiruksestakin varoitellaan ja jos olen ymmärtänyt, sen käyttäytymistä ei ihan tarkoin tunneta. Maskin kanssa olisi kai syytä rokotettunakin kulkea ?

        Että lusiminen jatkuu ? Saihan tässä jo hetken hengähtääkin..)) Mutta ei kiva siltikään...


      • demeter1 kirjoitti:

        Hyvä kun sanoit, Makriina, tuosta näyttelyn tilanteesta. Olen käynyt päivittäin netissä tarkistamassa josko lippuja olisi varattavissa mutta eipä ole ollut ja kuvauksestasi päätelleen ilman varausta taitaa mennä suorastaan mahdottomaksi.
        Niin, että pakko unohtaa kai sitten ?
        Tuosta deltaviiruksestakin varoitellaan ja jos olen ymmärtänyt, sen käyttäytymistä ei ihan tarkoin tunneta. Maskin kanssa olisi kai syytä rokotettunakin kulkea ?

        Että lusiminen jatkuu ? Saihan tässä jo hetken hengähtääkin..)) Mutta ei kiva siltikään...

        Huomenta viikon alkuun ja elokuun toiseen päivään, sateiselta näyttää, mutta toivoisin että sateeton päivä olisi, viinimarjan keruuseen teen lähtöä.
        Kälyni entisen kodin pihaan suunnistamme, siellä runsaasti punaisia viinimarjoja kerättäväksi.
        Kuuma kesä kulutti kovasti mehuvarastoa, täydennystä kaipaa.

        Vastaan kysymykseen korpikirjailija, myös anonyyminä kirjoittavat asialliset viestit vastausta saavat, lähinnä yritän aivan asiattomat sivuuttaa, näin toivon sinunkin tekevän.
        Aika usein huomaavinani olen, että pieni piikki viesteissäsi piilee, mutta toivottavasti vain omaa mielikuvitusta;)

        Poikani jossain vaiheessa sanoi olevan liput tuonne Ilja Repinin näyttelyyn, liekö käyneet?
        Yritin esitellä, että miksi sinne asti menet katsomaan, onhan taulunäyttely pysyvästi seinilläni, jostakin syystä vain hymähti(:
        Hälyttäviä on nuo korona muunnosten ilmenemät, niin kai on, että pysyväksi riesaksi jää.

        Jäipä katsomatta tuo Mak-Riksen mainitsema ohjelma, jotenkin tutulta kuulosti, olisiko ollut uusinta, joskus sellaista muistan katsoneeni.
        Voihan sen nimimerkin perään pistää, jos ei kirjaantuminen onnistu, mutta eikun uusi yritys, sitkeä joskus näiden vimpaimien kanssa on oltava;)

        Brinkkala, olen tunnetusti joutuisa ajattelija ja toimin aika usein "vie mennessäsi, tuo tullessasi" tyyliin, hyvin tarkkaan askeleeni ja toimintani hyödyksi yritän saada.
        Niin nopeakin olen, kirjoitan ja usein sanan lopussa kirjaimet väärään järjestykseen menevät, esimerkiksi pitäisi olla ta, se onkin at, sormet ehtivät ennen koneen ymmärrystä;)
        Hätähousuksi voisin liikanimen saada, ärsyynnyn jopa elokuvia katsoessani, hitaasti sanansa suusta ulos saamisiin.
        Tilannetapahtuma on huumorilajeista se naurattavin ja voin nähdä tämän esityksen ja sen hupaisuuden;)
        Hyvää tekee joskus nauraa ääneen, minä sisälle päin useinkin, en ole kova nauramaan, tai siis harvoin niin hauskaa sattuu, että ääneen nauran. se tapahtuu juuri tilanteiden kohdalla.
        Punajuuria olen jo säilönyt, lanttu vuoroon sitten syyskorjauksien tultua, soseen itse keitän joulua varten, kuten porkkanoista myös.
        Tunnen itseni ahkeraksi ja hyväksi emännäksi, pienet ne ilot minulla;)

        Nyt kone kiinni ja lähtöä tekemään, vähän arveluttaa tuo sää, pitäkää peukkuja , että satamatta tämän päivän olisi.
        Heipparallaa ja hymyä huuleen;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viikon alkuun ja elokuun toiseen päivään, sateiselta näyttää, mutta toivoisin että sateeton päivä olisi, viinimarjan keruuseen teen lähtöä.
        Kälyni entisen kodin pihaan suunnistamme, siellä runsaasti punaisia viinimarjoja kerättäväksi.
        Kuuma kesä kulutti kovasti mehuvarastoa, täydennystä kaipaa.

        Vastaan kysymykseen korpikirjailija, myös anonyyminä kirjoittavat asialliset viestit vastausta saavat, lähinnä yritän aivan asiattomat sivuuttaa, näin toivon sinunkin tekevän.
        Aika usein huomaavinani olen, että pieni piikki viesteissäsi piilee, mutta toivottavasti vain omaa mielikuvitusta;)

        Poikani jossain vaiheessa sanoi olevan liput tuonne Ilja Repinin näyttelyyn, liekö käyneet?
        Yritin esitellä, että miksi sinne asti menet katsomaan, onhan taulunäyttely pysyvästi seinilläni, jostakin syystä vain hymähti(:
        Hälyttäviä on nuo korona muunnosten ilmenemät, niin kai on, että pysyväksi riesaksi jää.

        Jäipä katsomatta tuo Mak-Riksen mainitsema ohjelma, jotenkin tutulta kuulosti, olisiko ollut uusinta, joskus sellaista muistan katsoneeni.
        Voihan sen nimimerkin perään pistää, jos ei kirjaantuminen onnistu, mutta eikun uusi yritys, sitkeä joskus näiden vimpaimien kanssa on oltava;)

        Brinkkala, olen tunnetusti joutuisa ajattelija ja toimin aika usein "vie mennessäsi, tuo tullessasi" tyyliin, hyvin tarkkaan askeleeni ja toimintani hyödyksi yritän saada.
        Niin nopeakin olen, kirjoitan ja usein sanan lopussa kirjaimet väärään järjestykseen menevät, esimerkiksi pitäisi olla ta, se onkin at, sormet ehtivät ennen koneen ymmärrystä;)
        Hätähousuksi voisin liikanimen saada, ärsyynnyn jopa elokuvia katsoessani, hitaasti sanansa suusta ulos saamisiin.
        Tilannetapahtuma on huumorilajeista se naurattavin ja voin nähdä tämän esityksen ja sen hupaisuuden;)
        Hyvää tekee joskus nauraa ääneen, minä sisälle päin useinkin, en ole kova nauramaan, tai siis harvoin niin hauskaa sattuu, että ääneen nauran. se tapahtuu juuri tilanteiden kohdalla.
        Punajuuria olen jo säilönyt, lanttu vuoroon sitten syyskorjauksien tultua, soseen itse keitän joulua varten, kuten porkkanoista myös.
        Tunnen itseni ahkeraksi ja hyväksi emännäksi, pienet ne ilot minulla;)

        Nyt kone kiinni ja lähtöä tekemään, vähän arveluttaa tuo sää, pitäkää peukkuja , että satamatta tämän päivän olisi.
        Heipparallaa ja hymyä huuleen;)

        Mistä sinä niitä sinuun kohdistuvia piikkejä löydät?

        Huomion haku ei ole minun juttuni, en elä huomion kaipuussa. Kirjoittelen omaksi ilokseni.

        Puskalle heitän vastauksia, koska hän tulee tietoisesti hakemaan minun huomiotani. Puskalle heitetyn piikin takana on aina omanlaiseni huumori, joka ei välttämättä avaudu ulkopuoliselle.

        Korvessa sataa, eilen tuli myös ajottaisia sadekuuroja, mutta ehdin niiden välissä kerätä loput punaviinimarjat. Iltapäivällä hain lähituottajalta mehukkaita kasvihuonevadelmia. Tänään valmistan vadelmatortun huomisille vieraille. Suolaiseksi tarjottavaksi paistan kylmäsavulohipiirakan. Pirtissä tehtäviä töitä, ulkotyöt on nyt huililla.

        Nyt jo vesilammikoita maan pinnalla, jospa syksyn tulo nurmikon ja puiden lehtien kellastumisina hidastuisi.

        Nyt aamupalan tekoon.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Mistä sinä niitä sinuun kohdistuvia piikkejä löydät?

        Huomion haku ei ole minun juttuni, en elä huomion kaipuussa. Kirjoittelen omaksi ilokseni.

        Puskalle heitän vastauksia, koska hän tulee tietoisesti hakemaan minun huomiotani. Puskalle heitetyn piikin takana on aina omanlaiseni huumori, joka ei välttämättä avaudu ulkopuoliselle.

        Korvessa sataa, eilen tuli myös ajottaisia sadekuuroja, mutta ehdin niiden välissä kerätä loput punaviinimarjat. Iltapäivällä hain lähituottajalta mehukkaita kasvihuonevadelmia. Tänään valmistan vadelmatortun huomisille vieraille. Suolaiseksi tarjottavaksi paistan kylmäsavulohipiirakan. Pirtissä tehtäviä töitä, ulkotyöt on nyt huililla.

        Nyt jo vesilammikoita maan pinnalla, jospa syksyn tulo nurmikon ja puiden lehtien kellastumisina hidastuisi.

        Nyt aamupalan tekoon.

        Kerro missä viljellään kasvihuonevadelmia ja mitä maksavat? Kyllä ne täällä kasvatetaan avomaalla, vaikka melkein yhtä pohjoisessa asunkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro missä viljellään kasvihuonevadelmia ja mitä maksavat? Kyllä ne täällä kasvatetaan avomaalla, vaikka melkein yhtä pohjoisessa asunkin.

        Uudestisyntynyt Makriina ilmoittautuu hyvillä mielin. Sivupersoonani Mak-Ris lienee taka-alalla yhä, ja sallin hänen siellä ollakin.
        Tapahtumaköyhän viikonlopun jälkeen uusin voimin arkeen.
        Ilma on sopiva hengittää, ja monta homma pitäisi saada tehdyksi.
        Laiska töitään luettelee, sanotaan, ja niinpä yritän näyttää ahkeruuden perikuvalta, enkä mainosta pölyrättiä enkä pesukonetta.

        Hyvillä mielin viikon alkuun. Samaa muillekin toivon.
        Noja-tuoleissa tavataan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro missä viljellään kasvihuonevadelmia ja mitä maksavat? Kyllä ne täällä kasvatetaan avomaalla, vaikka melkein yhtä pohjoisessa asunkin.

        Marja Areena Oy on Pielavedellä sijaitseva marjatila. Se kuuluu Reko-lähiruokaketjuun. Rekoyrittäjät välittävät tuotteita suoraan kuluttajille ilman välikäsiä. Tuotteet tilataan etukäteen, asiakas noutaa sovittuina aikoina tilauksensa jakeluautosta.

        Marja Areena Oy.n ns. kasvihuonevadelmat kasvatetaan kasvihuoneenomaisissa isoissa muoviputkissa. Tila tuottaa myös avomaan vadelmaa. Isot ns. kasvihuonevadelmat maksavat 4 e/2.50 g ja avomaalla kasvatetut 3,80/2.50 g

        Googlaa. Marja Areena Oy, tuottaa laadukasta marjaa. Olen vakiasiakas.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Marja Areena Oy on Pielavedellä sijaitseva marjatila. Se kuuluu Reko-lähiruokaketjuun. Rekoyrittäjät välittävät tuotteita suoraan kuluttajille ilman välikäsiä. Tuotteet tilataan etukäteen, asiakas noutaa sovittuina aikoina tilauksensa jakeluautosta.

        Marja Areena Oy.n ns. kasvihuonevadelmat kasvatetaan kasvihuoneenomaisissa isoissa muoviputkissa. Tila tuottaa myös avomaan vadelmaa. Isot ns. kasvihuonevadelmat maksavat 4 e/2.50 g ja avomaalla kasvatetut 3,80/2.50 g

        Googlaa. Marja Areena Oy, tuottaa laadukasta marjaa. Olen vakiasiakas.

        No eipä tuo sinun vakiasiakkuus mikään laadun tae ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eipä tuo sinun vakiasiakkuus mikään laadun tae ole.

        No, ei 🤣


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        No, ei 🤣

        Tervehdys hyvät ystävät! Minulle nyt tapahtui se asia, minkä Skillan kerroit itsellesi tapahtuneen muutama vuosi takaperin.

        Tuli sairauskohtaus juhannuspäiväaamuna, ambulanssin täytyi hänelle tilata, soitin tyttäreni perheelle, he lähtivät huvilalta ajamaan tänne. Menimme katsomaan, en tiedä kuuliko vielä puheemme , halasimme ja sanoimme, että huomenna tulemme uudelleen.

        Aamulla soi puhelin, mieheni oli nukkunut pois! Kyyneleisiä päiviä on nyt ollut,
        paljon olemme saaneet lohduttavia kohtaamisia ja osaottoja.

        "Myös kyynellaaksoon vie Jumalan kansan tie.
        On Jeesus itse siellä lähteenä murheen tiellä.
        Hän antaa lohdutusta ja voimaa , uskallusta."


        Neeasa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tervehdys hyvät ystävät! Minulle nyt tapahtui se asia, minkä Skillan kerroit itsellesi tapahtuneen muutama vuosi takaperin.

        Tuli sairauskohtaus juhannuspäiväaamuna, ambulanssin täytyi hänelle tilata, soitin tyttäreni perheelle, he lähtivät huvilalta ajamaan tänne. Menimme katsomaan, en tiedä kuuliko vielä puheemme , halasimme ja sanoimme, että huomenna tulemme uudelleen.

        Aamulla soi puhelin, mieheni oli nukkunut pois! Kyyneleisiä päiviä on nyt ollut,
        paljon olemme saaneet lohduttavia kohtaamisia ja osaottoja.

        "Myös kyynellaaksoon vie Jumalan kansan tie.
        On Jeesus itse siellä lähteenä murheen tiellä.
        Hän antaa lohdutusta ja voimaa , uskallusta."


        Neeasa

        Voi miten ikävä kuulla, Neeasa! Olenkin ihmetellyt kun sinua ei ole "näkynyt."..))

        Sanattomaksi tuollainen viesti aina vie, vaikka ei tuttu olisikaan kyseessä...Hyvästit ehditte kuitenkin yhdessä jättää, olla toistenne tukena. Toisten ihmisten osoittama myötämieli auttaa paljon ja jos ymmärsin teitä lohduttaa myös usko tuonpuoleiseen.

        Voimia ja luottamusta sinulle ja perheellesi.
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Voi miten ikävä kuulla, Neeasa! Olenkin ihmetellyt kun sinua ei ole "näkynyt."..))

        Sanattomaksi tuollainen viesti aina vie, vaikka ei tuttu olisikaan kyseessä...Hyvästit ehditte kuitenkin yhdessä jättää, olla toistenne tukena. Toisten ihmisten osoittama myötämieli auttaa paljon ja jos ymmärsin teitä lohduttaa myös usko tuonpuoleiseen.

        Voimia ja luottamusta sinulle ja perheellesi.
        demeter1

        Kiitos demeter, sinä osaat aina lohduttaa! Se oli yhtäkkinen ikävä yllätys, kyllä tällainen tapahtuma antaa käsityksen siitä, miten pieni on elämän ja kuoleman raja.

        Tuntuu, että jokaine päivä on arvokas, vaikka ei mitään erikoista tapahtuisikaan.

        Minulla on tietokone ollut hieman epäkunnossa, mutta lomalaiset sen korjasivat.
        Demeter, toivon, että polvesi paranee kunnolla, että voit kävellä ilman kipua.

        Neeasa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos demeter, sinä osaat aina lohduttaa! Se oli yhtäkkinen ikävä yllätys, kyllä tällainen tapahtuma antaa käsityksen siitä, miten pieni on elämän ja kuoleman raja.

        Tuntuu, että jokaine päivä on arvokas, vaikka ei mitään erikoista tapahtuisikaan.

        Minulla on tietokone ollut hieman epäkunnossa, mutta lomalaiset sen korjasivat.
        Demeter, toivon, että polvesi paranee kunnolla, että voit kävellä ilman kipua.

        Neeasa

        Virrestä 631:6
        "Oi saanhan joukkoon autuaitten
        kanss' ystäväini ja omaisten
        mä päästä kerran luo Armon Herran,
        oi saanhan sen."
        - Lämmin osanottoni! Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tervehdys hyvät ystävät! Minulle nyt tapahtui se asia, minkä Skillan kerroit itsellesi tapahtuneen muutama vuosi takaperin.

        Tuli sairauskohtaus juhannuspäiväaamuna, ambulanssin täytyi hänelle tilata, soitin tyttäreni perheelle, he lähtivät huvilalta ajamaan tänne. Menimme katsomaan, en tiedä kuuliko vielä puheemme , halasimme ja sanoimme, että huomenna tulemme uudelleen.

        Aamulla soi puhelin, mieheni oli nukkunut pois! Kyyneleisiä päiviä on nyt ollut,
        paljon olemme saaneet lohduttavia kohtaamisia ja osaottoja.

        "Myös kyynellaaksoon vie Jumalan kansan tie.
        On Jeesus itse siellä lähteenä murheen tiellä.
        Hän antaa lohdutusta ja voimaa , uskallusta."


        Neeasa

        ”Maa on niin kaunis
        kirkas Luojan taivas,
        ihana on sielujen toiviotie.
        Maailman kautta kuljemme laulain,
        Taivasta kohti matka vie.”

        Lämmin osanottoni , Neeasa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tervehdys hyvät ystävät! Minulle nyt tapahtui se asia, minkä Skillan kerroit itsellesi tapahtuneen muutama vuosi takaperin.

        Tuli sairauskohtaus juhannuspäiväaamuna, ambulanssin täytyi hänelle tilata, soitin tyttäreni perheelle, he lähtivät huvilalta ajamaan tänne. Menimme katsomaan, en tiedä kuuliko vielä puheemme , halasimme ja sanoimme, että huomenna tulemme uudelleen.

        Aamulla soi puhelin, mieheni oli nukkunut pois! Kyyneleisiä päiviä on nyt ollut,
        paljon olemme saaneet lohduttavia kohtaamisia ja osaottoja.

        "Myös kyynellaaksoon vie Jumalan kansan tie.
        On Jeesus itse siellä lähteenä murheen tiellä.
        Hän antaa lohdutusta ja voimaa , uskallusta."


        Neeasa

        Lämmin osanottoni, Neeasa!
        Voimia Sinulle ja läheisillesi.

        brinkkala


    • Osanottoni Neeasa.
      Kirjoituksesi toi mieleen muiston.
      Noin miltei 10 vuoden takaa.
      Sisaremme, joka silloin oli 67-vuotias oli siiretty kotikunnan terveyskeskukseen, mitään ei ollut enää tehtävissä,
      Kotitilamme oli siinä kunnassa, olimme veljen kanssa sopineet (minulla 135km , veljellä 45km vanhaan kotikuntaan.), että menemme lauantaina sinne ja käymme sisaremme luona.
      Sitten,minun päähäni tuli jotakin, joka sanoi, lähtekää jo perjantaina.
      Se oli niin voimaks ajatus, että soitin veljelle. että lähdetään jo perjantaina.
      Niin tehtiin.
      Ajoimme terveyskeskukseen. Sisaremme oli ihan järjissään.
      Kun sieltä lähdimme (10km Kotitilalle), kahden tunnin kuluttua tuli soitto, että sisaremme lähtenyt toiseen maailmaan.
      Nämä ovat näitä, joihin ei loogista selitystä löydy.

      • Osanottoni Neeassa menetyksesi johdosta, eläydyn ajatuksin sinun surusi määrään, se on jotakin jonka vain voi tuntea, kun on kokenut saman.
        Kuitenkin se meillä jokaisella on oman näköinen, surun määrää ei voi mitata, eikä siitä helpolla selviä kukaan.
        Sukulaisten ja ystävien tuki on korvaamaton, heille puhuminen, aina vaan uudestaan ja uudestaan tuo helpotusta olotilaan.
        Lopulta kuitenkin aika on se, mikä surun hälventää, mutta koskaan se ei mielestä poistu, ikävä esiin tulee kuvien ja muistojen kautta, mutta elämä jatkuu.
        Itselläni mieheni kuolema vei surutyön pitkäksi, kaksi vuotta ja lopulta jo lääkärin apua jouduin hakemaan ja sillä sitten elämä alkoi sujumaan.
        Anna itkun tulla, sillä se keventää sydämen jaksamista, mitkään sanat surua ei pois vie, se on vaan elettävä ja surtava, voimia jaksamiseen.


        Varmaan mielikuvitukseni ne piikit aikaan saa korpikirjailija, mutta vain sinä tiedät mikä on totta.
        Olen herkistynyt huomaamaan hyvin paljon olemattomia, mutta eihän se saisi kirjoittelu intoa keneltäkään viedä, joten ollaan kumpikin omillamme;)
        Voihan olla, että ajan kuluessa, myös huumorisi osaan iloksi kääntää;)
        Sen verran voin sanoa, että huomiota en minäkään hae, miksi pitäisikään, kirjoittelu riittää.

        Jatketaan elämää, suruakaan emme voi estää, loppujen lopuksi aika pieniä olemme näine murheinemme, kun oikea suru koskettaa, ajatuksia se silloin herättää.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Osanottoni Neeassa menetyksesi johdosta, eläydyn ajatuksin sinun surusi määrään, se on jotakin jonka vain voi tuntea, kun on kokenut saman.
        Kuitenkin se meillä jokaisella on oman näköinen, surun määrää ei voi mitata, eikä siitä helpolla selviä kukaan.
        Sukulaisten ja ystävien tuki on korvaamaton, heille puhuminen, aina vaan uudestaan ja uudestaan tuo helpotusta olotilaan.
        Lopulta kuitenkin aika on se, mikä surun hälventää, mutta koskaan se ei mielestä poistu, ikävä esiin tulee kuvien ja muistojen kautta, mutta elämä jatkuu.
        Itselläni mieheni kuolema vei surutyön pitkäksi, kaksi vuotta ja lopulta jo lääkärin apua jouduin hakemaan ja sillä sitten elämä alkoi sujumaan.
        Anna itkun tulla, sillä se keventää sydämen jaksamista, mitkään sanat surua ei pois vie, se on vaan elettävä ja surtava, voimia jaksamiseen.


        Varmaan mielikuvitukseni ne piikit aikaan saa korpikirjailija, mutta vain sinä tiedät mikä on totta.
        Olen herkistynyt huomaamaan hyvin paljon olemattomia, mutta eihän se saisi kirjoittelu intoa keneltäkään viedä, joten ollaan kumpikin omillamme;)
        Voihan olla, että ajan kuluessa, myös huumorisi osaan iloksi kääntää;)
        Sen verran voin sanoa, että huomiota en minäkään hae, miksi pitäisikään, kirjoittelu riittää.

        Jatketaan elämää, suruakaan emme voi estää, loppujen lopuksi aika pieniä olemme näine murheinemme, kun oikea suru koskettaa, ajatuksia se silloin herättää.

        Näillä kahdella eturivieetlalla on tapana kaikki omasta koneesta lähtevät ilkeydet selittää huumoriksi tai metafooraksi. Ja kaikki epämieluisa palaute on yhden ainoan vainoojan aikaansaannosta, muuthan heitä palvoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näillä kahdella eturivieetlalla on tapana kaikki omasta koneesta lähtevät ilkeydet selittää huumoriksi tai metafooraksi. Ja kaikki epämieluisa palaute on yhden ainoan vainoojan aikaansaannosta, muuthan heitä palvoo.

        Tuo on totta.. Eivät ota vastuuta sanoistaan 😖


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on totta.. Eivät ota vastuuta sanoistaan 😖

        Kiitos osanotoista, Miaelina, Eliaana, Ramoona, brinkkala, Skillan, joka osaat niin hyvin puhua, siitä surusta, saman kun olet hiljattain myös kokenut.

        Kyllä puhumine auttaa, se auttaa helpommin jaksamaan, myös tämä jakaminen ystävien kesken, helpottaa se oloa, on taas kevyempi kulkea tätä elämän polkua.
        Kiitos teille kaikille, jotka ajatuksinkin olette mukana.

        Hyvää vointia,
        Neeasa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos osanotoista, Miaelina, Eliaana, Ramoona, brinkkala, Skillan, joka osaat niin hyvin puhua, siitä surusta, saman kun olet hiljattain myös kokenut.

        Kyllä puhumine auttaa, se auttaa helpommin jaksamaan, myös tämä jakaminen ystävien kesken, helpottaa se oloa, on taas kevyempi kulkea tätä elämän polkua.
        Kiitos teille kaikille, jotka ajatuksinkin olette mukana.

        Hyvää vointia,
        Neeasa

        Otan osaa suruusi, Neeasa. Hyvää vointia ja rauhallista mieltä Sinulle ja läheisillesi tänä vaikeana aikana.
        tv. Makriina


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Otan osaa suruusi, Neeasa. Hyvää vointia ja rauhallista mieltä Sinulle ja läheisillesi tänä vaikeana aikana.
        tv. Makriina

        Kiitos Makriina, sinun viestejäsi olen kaivannut, niissä on aina jotain "itua".
        Kyllä tällainen tekee kipeää, aamuisin ei kohta muistakaan ja sitten, voi kauhistus!
        Onneksi on ollut valoisat kesäajat, aurinko antaa uskoa, että tästäkin selvitään.

        Voidaan hyvin,
        Neeasa


    • Huomasitteko, että Suomeen on tulossa jo toinen pronssimitali, kun nyrkkeilijä MIra Potkonen selvisi ottelustaan voittajana. Vastustaja 17 v. nuorempi turkkilainen nainen. Potkonen on vauhdissa Hän on ensimmäinen suomalainen nyrkkeilijä, joka on saanut mitalin kaksissa olympialaisissa. Hyvä, Mira.

      Vähän on tullut olympialaisia seurattua. Ei oikein innosta tässä iässä, vai olisiko syynä, että ei ole paikallakaan yleisöä. Keskenään siellä voimailevat. Juuri nyt juoksee joku miesporukka stadionin ympyrää.

      • Anonyymi

        Lehdestä luin, että vähintään pronssimitali eli saattaa vielä pistää paremmaksi.

        En minäkään ole yhtään katsellut telkusta kisoja, mitä nyt vaan lehdistä lukenut.

        -marke-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehdestä luin, että vähintään pronssimitali eli saattaa vielä pistää paremmaksi.

        En minäkään ole yhtään katsellut telkusta kisoja, mitä nyt vaan lehdistä lukenut.

        -marke-

        Hyvää päivää!
        Aamu oli ihanan viileä liikekannalla. Nyt taas jo aurinko porottaa.

        Minä "surffailen" noilla tv-kanavilla työn ohessa. En vaan ole osunut hollille, kun suomalaiset ovat olleet "kiirastulessa". Selostajat kyllä hyvin kertaavat tapahtumia, joten en ihan pimennossa ole. Hyvä Mira!

        Olen vähän puikkoja heilutellut yrittäen neuloa. Nivelet eivät oikein tykkää, pitänee vetristellä.

        Illat ovat pimentyneet, sillä öisin jo pihalamput palavat.

        Voikaa hyvin!

        brinkkala


    • Korvessa on koiranilma, joten oli aikaa
      luoda yhteys Havanesekoira-neidin kanssa.

      Olinhan tuota samaa yhteyttä toteuttanut vanha-herran Topi-koirankin kanssa.

      Topin kanssa yhteistyö alkoi kun olin siirtynyt punaisen lihan syönnistä keveämpään.

      Otin kinkkusiivuja pakasteesta ja annoin sulaa. Nappiruokaa oli Topin emäntä pistänyt keittiö nurkkaan, niin kuivakasta ajattelin, Meistä tuli Topin kanssa hyviä ystäviä, jääkaapin ovella tavattiin. Itkin kun kuulin Topin kuolemasta, no hyvän elämän se eli, ihmisiässä noin 100-vuotiaaksi eli.

      Tänään neiti-Havanese vajaa vuoden ikäinen teinityttö haistoi sormistani kermajuuston hajun, tiesin sen intohimosta juustoihin. Neiti seurasi minua keittiöön. Sipersin juustoa pikku-neidille, sain kerralla luottoyhteyden koiraan.

      En ole ikään halunnut koiraa saati kissaa itselleni, mutta vieraina ja isäntiensä silmänpidon alla tykkään niistä. Ovat ne ihania.

      • Anonyymi

        On se ällöä kun koirat korvaa lapsia.


      • Anonyymi

        Näin on nähtävä, tämä "korppiken" hymy! D.

        Korppis
        12.03.2010 23:53

        "....olin rikas lady yhdeksänkytluvulla ja tein sellaisen Hannele Lauri hammashoidon kertaheitolla yksityisellä erikoislääkäriasemalla. Älä edes kysy paljonkao rahaa paloi, mutta paloi enkä kadu penniäkään. Minulla on hyvin hauras hammasluu, joka alkoi oireilla ja implanttihoito tuli juuri sopivasti auttamaan ongelmassani.

        On kiva hymyillä kun ei tarvitse pistää kättä suun eteen ; )

        Miksi muuten puhut itsestäsi kolmannessa persoonassa? Enhän minäkään ole Mandi mutta se ei ole kolmaspersoonani. Kuhan kysyn elä pahastu, on vain kiinnostanut pitemmän aikaa."

        Muuten tuo mainitsemasi "rotukoira" oli huonosti hoidettu ystäväsi rouva "juntusen" sylissä, jota et tietenkään tunne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on nähtävä, tämä "korppiken" hymy! D.

        Korppis
        12.03.2010 23:53

        "....olin rikas lady yhdeksänkytluvulla ja tein sellaisen Hannele Lauri hammashoidon kertaheitolla yksityisellä erikoislääkäriasemalla. Älä edes kysy paljonkao rahaa paloi, mutta paloi enkä kadu penniäkään. Minulla on hyvin hauras hammasluu, joka alkoi oireilla ja implanttihoito tuli juuri sopivasti auttamaan ongelmassani.

        On kiva hymyillä kun ei tarvitse pistää kättä suun eteen ; )

        Miksi muuten puhut itsestäsi kolmannessa persoonassa? Enhän minäkään ole Mandi mutta se ei ole kolmaspersoonani. Kuhan kysyn elä pahastu, on vain kiinnostanut pitemmän aikaa."

        Muuten tuo mainitsemasi "rotukoira" oli huonosti hoidettu ystäväsi rouva "juntusen" sylissä, jota et tietenkään tunne?

        Tekarit🤣🤣🤣


      • Kymmenen asteen lämmöstä huomenet huutelen, tuntuu oudolta helteiden jälkeen, mutta aurinko paistaa, sateet ainakin aamulta ohi.
        Eilen sain marjaurakan tehtyä, mehut pakkasessa ja tyttären annos odottaa jääkaapissa.
        Kaksi työntäyteistä päivää ja nyt lepopäivä, että huomenna jaksan reissuun lähteä, saapa nähdä tuleeko seurauksia, vai rokotko puree?
        Hieman arveluttaa asia, mutta tiedä taas minkä kieltolain saavat aikaan, jääpä jotain muisteltavaa.
        Taitaa olla niin, että pysyvä riesa tästä koronasta muunnelmineen meille tulee.

        Eläimiä ottaisin, mutta ikä arveluttaa, kuitenkin niin kissan kuin koirankin ikä aika pitkä.

        Telkkaria minäkin selailen, vähemmän näillä uusinta kanavilla, muualta yritän viihdettä löytää.
        Brinkkala puikkoja kilisyttää, minä vaan yhdellä koukulla peittoani yritän jouduttaa, reilut puolet vielä puuttuu ja ei juurikaan innosta.
        Kyselen itseltäni, miksi piti aloittaakin ja vielä niin hitaan mallin kanssa, mutta kun aloitin loppuun vien, jos ei kuolema väliin tule;)

        Lehdestä luin tämän pronssimitalin saaneen nyrkkeilijän olevan kotoisin Heinävedeltä, isä siellä vieläkin elää, joten ihan rintaa röyhistän, melkein kuin samasta kaupungista on kotoisin, siis melkein, 50:nen kilometrin päästä;)

        Joka aamu vähän lähemmäksi ikävän karkottamisessa pääset Neeassa, mutta surut on surtava, elämän halu palaa aikanaan taas takasin.

        Vedet katkaistaan kohta talostamme, kadulla on hommat käynnissä.
        Sangot olen jo täyttänyt, voin muistella aikaa jolloin vettä ei raanasta tullut, tosin minulla vain mökki aikana tämä puutos koettavana.
        Iloista päivää!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin on nähtävä, tämä "korppiken" hymy! D.

        Korppis
        12.03.2010 23:53

        "....olin rikas lady yhdeksänkytluvulla ja tein sellaisen Hannele Lauri hammashoidon kertaheitolla yksityisellä erikoislääkäriasemalla. Älä edes kysy paljonkao rahaa paloi, mutta paloi enkä kadu penniäkään. Minulla on hyvin hauras hammasluu, joka alkoi oireilla ja implanttihoito tuli juuri sopivasti auttamaan ongelmassani.

        On kiva hymyillä kun ei tarvitse pistää kättä suun eteen ; )

        Miksi muuten puhut itsestäsi kolmannessa persoonassa? Enhän minäkään ole Mandi mutta se ei ole kolmaspersoonani. Kuhan kysyn elä pahastu, on vain kiinnostanut pitemmän aikaa."

        Muuten tuo mainitsemasi "rotukoira" oli huonosti hoidettu ystäväsi rouva "juntusen" sylissä, jota et tietenkään tunne?

        Huomenta Arja @

        Oletko saanut faceesi nojatuolilaisista uusia ystäviä yksinäisyyteesi vedoten.

        Muistan kun  yritit Facebookissa ystäväkseni heinäkuun 25. vuonna 2019. Kerroit, että olet hyvin yksinäinen.  Vilkaisin ystävälistaasi. Sinulla oli yli 900 "ystävää". Vastasin

        "Hei Arja!
        Sain kaveripyyntösi. Hyväksyin pyyntösi, mutta haluan tietää kuka olet ja miksi pyysit minut ystäväksesi. Nimesi ei ole minulle tuttu.
        Kaikki faceystäväni tunnen henkilökohtaisesti joten kerro itsestäsi ja miksi haluat tutustua minuun."

        Vastasit.

        "Lapsenlapseni auttoi minua tässä, fb:eessä. Minulla ei ollut vielä kavereita joten pyysin sinua. Eihän se haittaa? 😊"

        Vastssin
        "Onhan sinulla paljon kavereita mikä näkyy facekaverisivustollasi. Tunnen kaikki facekaverini eikä minulla ole yhtään tuntematonta ystävää. Olen pahoillani, mutta en hyväksy selitystäsi."

        Vastasit
        "harmi, kiitos viestistäsi aila, lapsenlapseni auttaa minua facebookissa."

        Hylkäsin pyyntösi.

        Et jättänyt asiaa siihen vaan hakeuduit entisen mieheni sukulaisen kaveriksi, jotta pääset seuraamaan  viestittelyäni. Sain sinut kiinni kommentoidessasi minulle Arja Kuusistona. Otin yhteyttä rouva.Juntuseen, joka kertoi saman tarinan pyytäessäsi häntä ystäväksesi.Hän poisti sinut heti ystävälistaltaan.

        Tiedät nimeni ja osan sukulaisteni nimiä. Nimien perusteella pääset katsomaan profiili- ja taustakuviani.

        Näiden kuvien perusteella jatkat stalkkaamistani.. Nyt kävit arkistossa vetämäss ketjuun kirjoituksiani.

        Ettäkö minulla olisi monta vihamiestä...No, ei ole kuin yksi.

        Korvessa vielä tuulista, mutta poutaa, aloitamme nyt aamusta esikoisen kanssa roskakuorman keruuta peräkärryyn ja viemme vanhoja  roihnia Majasaaren jätteenkäsittelyasemalle.

        Jatka sinä oman jätekuormasi keruuta.

        .


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta Arja @

        Oletko saanut faceesi nojatuolilaisista uusia ystäviä yksinäisyyteesi vedoten.

        Muistan kun  yritit Facebookissa ystäväkseni heinäkuun 25. vuonna 2019. Kerroit, että olet hyvin yksinäinen.  Vilkaisin ystävälistaasi. Sinulla oli yli 900 "ystävää". Vastasin

        "Hei Arja!
        Sain kaveripyyntösi. Hyväksyin pyyntösi, mutta haluan tietää kuka olet ja miksi pyysit minut ystäväksesi. Nimesi ei ole minulle tuttu.
        Kaikki faceystäväni tunnen henkilökohtaisesti joten kerro itsestäsi ja miksi haluat tutustua minuun."

        Vastasit.

        "Lapsenlapseni auttoi minua tässä, fb:eessä. Minulla ei ollut vielä kavereita joten pyysin sinua. Eihän se haittaa? 😊"

        Vastssin
        "Onhan sinulla paljon kavereita mikä näkyy facekaverisivustollasi. Tunnen kaikki facekaverini eikä minulla ole yhtään tuntematonta ystävää. Olen pahoillani, mutta en hyväksy selitystäsi."

        Vastasit
        "harmi, kiitos viestistäsi aila, lapsenlapseni auttaa minua facebookissa."

        Hylkäsin pyyntösi.

        Et jättänyt asiaa siihen vaan hakeuduit entisen mieheni sukulaisen kaveriksi, jotta pääset seuraamaan  viestittelyäni. Sain sinut kiinni kommentoidessasi minulle Arja Kuusistona. Otin yhteyttä rouva.Juntuseen, joka kertoi saman tarinan pyytäessäsi häntä ystäväksesi.Hän poisti sinut heti ystävälistaltaan.

        Tiedät nimeni ja osan sukulaisteni nimiä. Nimien perusteella pääset katsomaan profiili- ja taustakuviani.

        Näiden kuvien perusteella jatkat stalkkaamistani.. Nyt kävit arkistossa vetämäss ketjuun kirjoituksiani.

        Ettäkö minulla olisi monta vihamiestä...No, ei ole kuin yksi.

        Korvessa vielä tuulista, mutta poutaa, aloitamme nyt aamusta esikoisen kanssa roskakuorman keruuta peräkärryyn ja viemme vanhoja  roihnia Majasaaren jätteenkäsittelyasemalle.

        Jatka sinä oman jätekuormasi keruuta.

        .

        Mene sinä haisevia kuonakuormiasi muualle tonkimaan ja niissä piehtaroimaan!
        Miksi tulet pilaamaan Skillanin ja ystäviensä kirjoituspaikan ilmapiirin vähän väliä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sinä haisevia kuonakuormiasi muualle tonkimaan ja niissä piehtaroimaan!
        Miksi tulet pilaamaan Skillanin ja ystäviensä kirjoituspaikan ilmapiirin vähän väliä?

        Taisi siltä Nuasjärven noita-akalta palaa käämit, kun ei saanutkaan kaipaamaansa arvostusta ja kehumisia.
        Vai ainoastaan yksi vihamies...kannattaisi vaihtaa uudet patterit siihen kristallipalloon.


      • Anonyymi

        Mitä vakoilemista siinä on?
        Täällä palstoillahan hänen koko elämänsä on vapaasti luettavissa.
        Poikiensa avioelämää myöten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä vakoilemista siinä on?
        Täällä palstoillahan hänen koko elämänsä on vapaasti luettavissa.
        Poikiensa avioelämää myöten.

        Onko se nuorempikin jo aviossa?
        Ei olla mitään häistä tai uudesta miniästä kuultu, Muut ”nuorten” asiat kyllä hän on tarkkaan selostanut, missä liikkuvat, asuvat mitä syövät miten on tukka ja vaatteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä vakoilemista siinä on?
        Täällä palstoillahan hänen koko elämänsä on vapaasti luettavissa.
        Poikiensa avioelämää myöten.

        On luettavissa on. Ja sinähän luet! Ethän sinä muuten tähän ketjuun osallistukkaan kuin kommentoimalla Korppiksen kirjoituksia. Eihän sinulla omasta elämästäsi mitään kerrottavaa olekkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On luettavissa on. Ja sinähän luet! Ethän sinä muuten tähän ketjuun osallistukkaan kuin kommentoimalla Korppiksen kirjoituksia. Eihän sinulla omasta elämästäsi mitään kerrottavaa olekkaan.

        Eikö ne ole tarkoitettu luettaviksi ja joka viestin perässä on kehotus ”kommentoi”.
        Omaa elämää eletään livessä, ei palstoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On luettavissa on. Ja sinähän luet! Ethän sinä muuten tähän ketjuun osallistukkaan kuin kommentoimalla Korppiksen kirjoituksia. Eihän sinulla omasta elämästäsi mitään kerrottavaa olekkaan.

        Minun elämäni ei kuulu yleiselle keskustelupalstalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sinä haisevia kuonakuormiasi muualle tonkimaan ja niissä piehtaroimaan!
        Miksi tulet pilaamaan Skillanin ja ystäviensä kirjoituspaikan ilmapiirin vähän väliä?

        Ei tämä palsta ole vain Skillanin ja ystäviensä kirjoituspaikka. Eiköhän tänne saa kuka tahansa kirjoittaa. Luulen, että Skillan on myös samaa mieltä. Toivoisi kyllä hän ja monet muutkin sopuisaa ja hyvää tyyliä näihin juttuihin, eikä aina vaan tuota toisen haukkumista ja nälvimistä mitä inhottavammin sanoin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun elämäni ei kuulu yleiselle keskustelupalstalle.

        Mutta muitten elämä tuntuu kiinnostavan niin paljon että ihan nälviä täytyy.


    • Aamupäivä on tässä taas kulunut katsellessa käsipalloa tv:stä, Ruotsi juuri peittosi Etelä-Korean vakuuttavasti. Olympialaisten aikaan saan vain kaikkein pakollisimmat huusholliaskareet hoidettua, kun on ohjelmaa sekä aamu-että iltapäivällä ja sitten vielä aamuyöllä, mutta ne jätän väliin. Joskushan minunkin on nukuttava!
      Olen keräillyt avomaankurkkuja etteivät kypsy liikaa ja tehnyt maustekurkkua ja suolakurkkua, tänään höyläsin kasvihuonekurkkuja hölskytettäväksi. Kasvihuoneessa säilyy nyt paremmin kosteus kun ilmat ovat viilenneet, tomaatit kypsyvät ja saamme joka päivä tuoretta.
      Kesäkurpitsat ovat villiintyneet tuottamaan käsivarren mittaisia möhkäleitä ja olemme syöneet kesäkurpitsaa lähes joka päivä, jossainmuodossa; tänä aamuna raastoin pakkaseen keittoihinja patoihin käytettäväksi. Sato on tosi suuri ja vaikka tyttärelle ja pojallekin menee joku kappale, niin niitä on sittenkin liikaa. Kirsikkatomaatti avomaalla on vasta kukassa, ei taida ehtiä tekemään valmista hedelmää.
      Lauantaina menemme onnittelemaan vanhinta lapsenlasta joka täyttää 15 vuotta. Lahjatkin ovat hyvät tänä vuonna: me lahjoitamme hänelle euromopon (tosin käytetyn) ja toinen isoäiti autokoulun että saa ottaa mopokortin.
      Tänä aamuna jo onnittelin (tänään on oikea synttäripäivä) ja laitoin youtubista onnittelulauluksi "My boy lollipop" :)
      https://www.youtube.com/watch?v=HiuPND4W6KM&t=22s

    • Anonyymi

      Minäkin seurasin olympialaisia hetken, mutta uni voitti, ja otin ensimmäiset päivänokoset jo kymmeneltä aamulla, olin harmikseni herännyt jo viideltä.
      Sää on viilentynyt niin, että on ihan pantava lämpimämpää kudetta päälle, ettei vilu iske.
      Draamaa aina kisoissa nähdään ja kuullaan, epäselviä yliastumisia, juoksijoiden kaatumisia ruuhkassa, venähdyksiä jne. Ruotsin nimissä hyppäsi upea seiväshyppääjä yli 6m. On kaksoiskansalainen, USA n ja Ruotsin. Suomen edustajana myös amerikansuomalainen skeittaajatyttö, nimen hajamielisyyksissäni olen unohtanut, hän putosi jatkosta. Kova mimmi, oli marraskuussa murtanut reisiluunsa, ja nyt jo skeittasi täysillä.
      Amerikan voimistelija-aarre on kieltäytynyt osallistumisesta jatkoon kovan hermopaineen takia. Onneksi saa ymmärtämystä, eikä häntä tuomita petturiksi, kuten Valko-Venäjän koko joukkue. Tänään juuri luin netistä katkelmia Lukasenkan puheesta, jossa hän ilmoittaa, mitkä seuraukset ovat, jollei sitten tule tulosta kisoissa. Vastaamaan joutuu koko joukkue hierojia myöten. Ei ihme, että silmätikuksi joutunut juoksijatar karkaa Puolaan.
      Suomen juoksijalupaus - voi minun nimimuistiani! Kuivisto! Naisjuoksija, joka joka kerran juoksee Suomen ennätyksen omalla osuudellaan, putosi nyt jatkosta. Vaikka juoksi taas ennätyksen. Kova on taso.
      Ehkä innostun nyt, kun kisat ovat puolivälissä. Keihäässäkin on vielä yksi suomalainen, nimet ovat minulle vieraat.
      No en nyt siis rupea urheilutoimittajaksi, innostun vaan, kun en ole muuta tänään tehnyt kuin katsonut tv:tä, juonut kahvia ja torkkunut. Minä katson, että ikä antaa minulle vapauden olla vaan.
      Hyvää päivänjatkoa.
      Hajamielinen Mkr.

    • Aikaista torstaiaamua, reissuun lähtö edessä.
      Pilviä seilaa taivaalla, mutta eipä tuo haitanne jos vettäkin tulee, aamurusko lupasi kyllä kaunista säätä, ei punoittanut;)
      Eipä mitään suurempaa intoa lähtemiseen, mutta ilmoittanut olin jo ennen koronaa tälle matkalle ja niiltä peruin nyt matkaan laittaudun.
      Toivoisin jonkun piristysruiskeen saavani, kun nykyisin vaan kotona haluaisin olla, vai kuuluuko näin ollakin, kohdaltani maailman ilotko jo nähty.

      Tuolla joku ihmetteli, että eikö saa kirjoittaa ja lukea, toki saa ja toivonkin kirjoittajia riittävän ja lukijoita myös, ei todellakaan ole "Skillanin ketju", yhden ketjun paikan täytämme, luulisi siinä tilaa kaikelle muullekin olevan.
      Sellainen ajatus kyllä mielessä kävi, että voisiko nämä vanhoja muistelevat laittaa oman ketjun, jossa voisi tuntojaan purkaa sydämen kyllyydestä, no tämä vain ajatus, ei tietenkään onnistu.
      Kiva olisi mukavia muistoja lukea menneistä, mutta näiden ikävien asioiden jatkuva kaivelu ei mieltä ilahduta.
      Eikö ne voisi jättää jo unholaan, olla ystäviä kirjoittelun myötä.
      Olen monta monituista kertaa näitä toiveita esiin tuonut, mutta ei ole tuottanut tulosta, säännöt on laadittu meidän kaikkien parhaaksi, yritetään niitä toteuttaa.

      Taas turhaa puhetta, mutta minkäs luonnolleen mitään mahtaa, aina vaan samoja höpäjän.
      Nyt matkaan lähtö odottaa, joten ei muuta kuin anteeksi jos jollekin pahan mielen aikaan sain, se ei ollut tarkoitus, vaan niitä äidillisiä toivomuksia ovat;)
      Iloitkaa päivästä ja sääkin kesäiseksi pitäisi muuttua.

      • Nyt on mökkitontin varastojen nurkista rojut siivottu ja jäteasemalle toimitettu. Viisi tuntia töitä. Eipähän jäänyt aikaa kipuilla kun töitä paiski.

        Terveydenhuolto petti minut pahemman kerran. Sairastuin lauantai-itana. Sunnuntai aamuna pyysin päivystyksestä lähetettä labraan, luvattiin ja maanantaina vein näytteet, joita ei oltu käsitelty, koska lähetettä ei ollut toimitettu sinne.

        Odottelin tuloksia, ei kuulunut mitään.Eilen soitin,  selvisi, että näytteitä ei ollut tutkittu.
        Uusi lähete labraan.

        No, siinä työn touhussa sain pidäteltyä pissiä kolme- ja puolituntia, sitten sairaalaan putkiin pissimään 😁 Tulehdusarvot olivat reilusti koholla. Palvelu alkoi pelaamaan, sain välittömästi lääkereseptin.

        Lähdemme tänään Puolangalle kesäteatteriin ja pistäydymme Hepokönkään putouksilla.

        Hyvä fiilis, kivut ohi, nyt lähden ajelemaa kirkolle tarjouslohen perään. Ehkäpä loimutamme lohta viikonlopulla.

        Näin täällä Korvessa  kaikki muuttui kun TK-lakkautettiin ja siirettiin KAKS.n yhteyteen.

        On, toimittava jos sairaanhoitaja on tehnyt virheen. On osattava lukea lääketieteen termistöä, on osattava mennä omakantaa toteamaan, että lääkkeet on saatavana Apteekista.

        Avutta jää jos tyytyy kärvistelemään.

        Mutta oikein hyvää matkaa Skillan ja muille tapahtumarikasta torstaita.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Nyt on mökkitontin varastojen nurkista rojut siivottu ja jäteasemalle toimitettu. Viisi tuntia töitä. Eipähän jäänyt aikaa kipuilla kun töitä paiski.

        Terveydenhuolto petti minut pahemman kerran. Sairastuin lauantai-itana. Sunnuntai aamuna pyysin päivystyksestä lähetettä labraan, luvattiin ja maanantaina vein näytteet, joita ei oltu käsitelty, koska lähetettä ei ollut toimitettu sinne.

        Odottelin tuloksia, ei kuulunut mitään.Eilen soitin,  selvisi, että näytteitä ei ollut tutkittu.
        Uusi lähete labraan.

        No, siinä työn touhussa sain pidäteltyä pissiä kolme- ja puolituntia, sitten sairaalaan putkiin pissimään 😁 Tulehdusarvot olivat reilusti koholla. Palvelu alkoi pelaamaan, sain välittömästi lääkereseptin.

        Lähdemme tänään Puolangalle kesäteatteriin ja pistäydymme Hepokönkään putouksilla.

        Hyvä fiilis, kivut ohi, nyt lähden ajelemaa kirkolle tarjouslohen perään. Ehkäpä loimutamme lohta viikonlopulla.

        Näin täällä Korvessa  kaikki muuttui kun TK-lakkautettiin ja siirettiin KAKS.n yhteyteen.

        On, toimittava jos sairaanhoitaja on tehnyt virheen. On osattava lukea lääketieteen termistöä, on osattava mennä omakantaa toteamaan, että lääkkeet on saatavana Apteekista.

        Avutta jää jos tyytyy kärvistelemään.

        Mutta oikein hyvää matkaa Skillan ja muille tapahtumarikasta torstaita.

        Miten mielenkiintoista lukea ämmän läyskän kusivaivoista.


    • Anonyymi

      "luulisi siinä tilaa kaikelle muullekin olevan.
      Sellainen ajatus kyllä mielessä kävi, että voisiko nämä vanhoja muistelevat laittaa oman ketjun, jossa voisi tuntojaan purkaa sydämen kyllyydestä, no tämä vain ajatus, ei tietenkään onnistu"

      Tämä oli siis SkillaN;nin toivomus, mutta ymmärtääköhän tätä edes "eräs" , joka taas vetäisi ketjuun jonkin nimellä mainitun ja ainakin kolme anonyymiä yhdistäen nämä samaksi "stalkkaajaksi".siis yhdeksi

      On hänelle ennenkin suositeltu aivan omaa ketjua, mutta pakko on tulla sotkemaan tätä nimettyä ketjua olettamuksillaan, milloin milläkin ja rivienvälien lukemisillaan ja kuinka häntä tämä "yksi" ei ymmärrä, vaan sotkee kokoajan hänen aatoksensa.

      Todellakin on häirikkö tässä osiossa, sillä toisetkaan ei uskalla tänne kirjotella, pelosta, että raadelluksi tulee, tai ainakin viestit lentelee toisille palstoille inhottavasti.

      • No niin, mielipiteesi on nyt kuultu, ja voimme nyt voimme ruveta omiin askareisiimme aamunavauksen jälkeen kirkkain mielin.
        Kesän loppu häämöttää. Viileää ja aurinkoista.
        Nyt jaksaisi tehdä pihatäitäkin, joten taidan mennä raksimaan ylikukkineita perennoja siivommiksi. Pensasaitaakin pitää siivoskella. Kyllä kuumakin kesä kasvit kasvattaa.
        Hyvää päivänjatkoa ketjulaisille.


      • Anonyymi

        Kun kirjoitteleminen noin pelottaa niin pysy ihmeessä pois. Raskastahan sinulla varmaan on kun koko ajan pelkäät tulevasi raadelluksi ;DDDDD


      • Anonyymi

        Eivätköhän poissaolijat ole vain kyllästyneet jatkuvaan riitelyyn. Eihän mitään kunnon keskustelua pääse syntymään, kun torailut tulevat väliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kirjoitteleminen noin pelottaa niin pysy ihmeessä pois. Raskastahan sinulla varmaan on kun koko ajan pelkäät tulevasi raadelluksi ;DDDDD

        Taitaa sinuakin pelottaa, koska et uskalla rekkarina esiintyä, vai oletko niin pelkuri, että et uskalla edes rekattua nimmaria käyttää?

        Minä olen yksi pelkuri, joten olen anonyymi, jonka raatelija mukamas tuntee, sillä olenhan se yksi.

        No, mitäpä väliä sillä, koska me "rekatut" olemme saaneet jo osamme kuka mitenkin, mutta on tosin toisia, jotka osaavat "silitellä" näitä siipiä, joten ovat välttyneet raatelulta.

        Aika "raskasta" on ollut useimmillakin vaki kirjoittajilla, kun "korppis" tulee palstalle, kertoen kaikki ulosteensa ja virtsavaivojen ongelmat, niin miten siihen jatkaisi?

        Voi, voi, onko sinulla nyt vaikeaa? Kaikkihan me suremme sinun pissa vaivojasi, koska eihän meillä muuta elämää olekaan, kuin elää sinun elämääsi! D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa sinuakin pelottaa, koska et uskalla rekkarina esiintyä, vai oletko niin pelkuri, että et uskalla edes rekattua nimmaria käyttää?

        Minä olen yksi pelkuri, joten olen anonyymi, jonka raatelija mukamas tuntee, sillä olenhan se yksi.

        No, mitäpä väliä sillä, koska me "rekatut" olemme saaneet jo osamme kuka mitenkin, mutta on tosin toisia, jotka osaavat "silitellä" näitä siipiä, joten ovat välttyneet raatelulta.

        Aika "raskasta" on ollut useimmillakin vaki kirjoittajilla, kun "korppis" tulee palstalle, kertoen kaikki ulosteensa ja virtsavaivojen ongelmat, niin miten siihen jatkaisi?

        Voi, voi, onko sinulla nyt vaikeaa? Kaikkihan me suremme sinun pissa vaivojasi, koska eihän meillä muuta elämää olekaan, kuin elää sinun elämääsi! D

        Ja TAAS kerran ainoa kirjoituksesi aihe on Korppis. Eikö sinua tosiaan kiinnosta mikään muu asia tässä elämässä? Tuo perässä roikkuminen on jo ihan pakkomielteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätköhän poissaolijat ole vain kyllästyneet jatkuvaan riitelyyn. Eihän mitään kunnon keskustelua pääse syntymään, kun torailut tulevat väliin.

        Torailu=korppis. Niin on ollut kaikilla ikäpalstoilla 15 v ja tulee vastakin olemaan.
        Pitäisikö syntyä keskustelua jonkun ulosteista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun kirjoitteleminen noin pelottaa niin pysy ihmeessä pois. Raskastahan sinulla varmaan on kun koko ajan pelkäät tulevasi raadelluksi ;DDDDD

        Minuako tarkoitat? Ei pelota mikään. Pystypäin pihapuskia kohden.
        Miksi suosittelet muita pysymään poissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätköhän poissaolijat ole vain kyllästyneet jatkuvaan riitelyyn. Eihän mitään kunnon keskustelua pääse syntymään, kun torailut tulevat väliin.

        Miksi pitäisikään päivystää koko ajan palstalla? Skillanin poissaolon huomaa, mutta ei muita. Nyt on jo vapaampaa tavata ihmisiä ja reissata kun on rokotukset.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Minuako tarkoitat? Ei pelota mikään. Pystypäin pihapuskia kohden.
        Miksi suosittelet muita pysymään poissa?

        Eihän se nyt sinulle ollut Makriina! Se oli sille edelliselle joka kirjoitti pelkäävänsä että hänet raadellaan. Jos noin käy sairaalloiseksi mielenmaisema niin olisi varmaan helpottavaa mennä vaikka mustikkametsään.


      • Anonyymi

        SINÄ olet se häirikkö, jätä korppis rauhaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa sinuakin pelottaa, koska et uskalla rekkarina esiintyä, vai oletko niin pelkuri, että et uskalla edes rekattua nimmaria käyttää?

        Minä olen yksi pelkuri, joten olen anonyymi, jonka raatelija mukamas tuntee, sillä olenhan se yksi.

        No, mitäpä väliä sillä, koska me "rekatut" olemme saaneet jo osamme kuka mitenkin, mutta on tosin toisia, jotka osaavat "silitellä" näitä siipiä, joten ovat välttyneet raatelulta.

        Aika "raskasta" on ollut useimmillakin vaki kirjoittajilla, kun "korppis" tulee palstalle, kertoen kaikki ulosteensa ja virtsavaivojen ongelmat, niin miten siihen jatkaisi?

        Voi, voi, onko sinulla nyt vaikeaa? Kaikkihan me suremme sinun pissa vaivojasi, koska eihän meillä muuta elämää olekaan, kuin elää sinun elämääsi! D

        Anonyymi 11.22
        Olet syyllinen palstan alasajoon, tuon mielipuolisen korpiksen jahtaamisesi takia, olet pakkomielteinen ja jopa vaarallinen sellainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymi 11.22
        Olet syyllinen palstan alasajoon, tuon mielipuolisen korpiksen jahtaamisesi takia, olet pakkomielteinen ja jopa vaarallinen sellainen.

        Älähän nyt Ano 16.46. Tilanne näyttää varmasti erilaiselta sellaisen silmissä, joka on ehkä ollut palstoilla vähän aikaa, ei tunne ikäpalstojen pitkää historiaa tai ei itse ole joutunut epäsuosioon: naljailun, ilkeilyn tai juoruilun kohteeksi, jota meidän "stalkkailun uhri" osaa itsekin harrastaa.
        En oikein miellä tilannetta "korppisjahdiksi"vaan yritykseksi muistuttaa "stalkkauksen uhria" hänen omasta osuudestaan siihen, miksi epäsopua pakkaa syntyä hänen ja muiden - tai sen yhden..)) - kirjoittajien välillä.
        Ja kuten sanottu, jos on itse joutunut mielestään aiheettoman ilkeilyn kohteeksi, ymmärtää paremmin niitä, joilla jää jotakin hampaankoloon ja jolle on senvuoksi vähän vaikea niellä tuota stalkkauksen uhrin vakuuttelua omasta syyttömyydestään.

        Tuon kirjoittamispelonkin ymmärrän. Ei kai täälläkään sattumalta ole runsaasti Anonyymejä kirjoittajia ? Tai niitä, jotka ovat palstan jättäneet. Takkiin on voinut tulla, eivätkä useimmat meistä riitaa tahdo haastaa/aiheuttaa, uskoisin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymi 11.22
        Olet syyllinen palstan alasajoon, tuon mielipuolisen korpiksen jahtaamisesi takia, olet pakkomielteinen ja jopa vaarallinen sellainen.

        Kukahan se on jahdannut muita kuin mielipuoli vuosikausia ?


      • demeter1 kirjoitti:

        Älähän nyt Ano 16.46. Tilanne näyttää varmasti erilaiselta sellaisen silmissä, joka on ehkä ollut palstoilla vähän aikaa, ei tunne ikäpalstojen pitkää historiaa tai ei itse ole joutunut epäsuosioon: naljailun, ilkeilyn tai juoruilun kohteeksi, jota meidän "stalkkailun uhri" osaa itsekin harrastaa.
        En oikein miellä tilannetta "korppisjahdiksi"vaan yritykseksi muistuttaa "stalkkauksen uhria" hänen omasta osuudestaan siihen, miksi epäsopua pakkaa syntyä hänen ja muiden - tai sen yhden..)) - kirjoittajien välillä.
        Ja kuten sanottu, jos on itse joutunut mielestään aiheettoman ilkeilyn kohteeksi, ymmärtää paremmin niitä, joilla jää jotakin hampaankoloon ja jolle on senvuoksi vähän vaikea niellä tuota stalkkauksen uhrin vakuuttelua omasta syyttömyydestään.

        Tuon kirjoittamispelonkin ymmärrän. Ei kai täälläkään sattumalta ole runsaasti Anonyymejä kirjoittajia ? Tai niitä, jotka ovat palstan jättäneet. Takkiin on voinut tulla, eivätkä useimmat meistä riitaa tahdo haastaa/aiheuttaa, uskoisin ?

        Voi sinua demeter, et osaa antaa anteeksi vaikka olen pyytänyt julkisesti. Jatkat syyttelyäni. No, onko hohtoa kun on joutunut "raadeltavaksi" 🤔 eikä saa sielun rauhaa. Kärsimystä, sydän veriä myöten lyötynä? Kuten nämä/tämä/sinä.

        Ihana päivä Puolangalla teimme luontoretken Hepokönkään vesiputoukselle ja seurasimme Puolangan kesäteatterissa pessimismimusikaalia.

        Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Voi sinua demeter, et osaa antaa anteeksi vaikka olen pyytänyt julkisesti. Jatkat syyttelyäni. No, onko hohtoa kun on joutunut "raadeltavaksi" 🤔 eikä saa sielun rauhaa. Kärsimystä, sydän veriä myöten lyötynä? Kuten nämä/tämä/sinä.

        Ihana päivä Puolangalla teimme luontoretken Hepokönkään vesiputoukselle ja seurasimme Puolangan kesäteatterissa pessimismimusikaalia.

        Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla.

        Sinun anteeksipyyntösi eivät tule sydämestä. Vain pari päivää sitten toisessa ketjussa yritit haastaa riitaa demeterin kanssa.
        Miltei jokaisess SkillaNille osoittamassasi kommentissa on piikki.
        Osaatkohan ollenkaan kommunikoida muiden kanssa ilman ilkeilyä. Epäilen.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Voi sinua demeter, et osaa antaa anteeksi vaikka olen pyytänyt julkisesti. Jatkat syyttelyäni. No, onko hohtoa kun on joutunut "raadeltavaksi" 🤔 eikä saa sielun rauhaa. Kärsimystä, sydän veriä myöten lyötynä? Kuten nämä/tämä/sinä.

        Ihana päivä Puolangalla teimme luontoretken Hepokönkään vesiputoukselle ja seurasimme Puolangan kesäteatterissa pessimismimusikaalia.

        Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla.

        Uusi strategia: osoittaa myötätuntoa reppanalle, jota on loukattu ja joka ei sitten millään pääse asian yli ?..))

        "Julkinen anteeksipyyntö" on useimmiten demonstraatio, jolla yritetään vetää pisteet kotiin ja osoittaa toinen alimittaiseksi väärinymmärtäjäksi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Voi sinua demeter, et osaa antaa anteeksi vaikka olen pyytänyt julkisesti. Jatkat syyttelyäni. No, onko hohtoa kun on joutunut "raadeltavaksi" 🤔 eikä saa sielun rauhaa. Kärsimystä, sydän veriä myöten lyötynä? Kuten nämä/tämä/sinä.

        Ihana päivä Puolangalla teimme luontoretken Hepokönkään vesiputoukselle ja seurasimme Puolangan kesäteatterissa pessimismimusikaalia.

        Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla.

        Huolehdi vain oman pääsi tuuletuksesta. Jollekin ihanaa elämää edustaa jonkun typerän murteella mongerretun surkean harrastajateatterin kappale. Mitähän se englantia solkkaava poikaystävä siitä mahtoi ymmärtää. Hyvä vaan kun sellaiset kiinnostaa, pysyt pois todellisesta luonnosta ja kulttuurin piiristä. Muut voi hengittää raikasta ilmaa ilman jonkun tunkkaista päsmäröintiä.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Älähän nyt Ano 16.46. Tilanne näyttää varmasti erilaiselta sellaisen silmissä, joka on ehkä ollut palstoilla vähän aikaa, ei tunne ikäpalstojen pitkää historiaa tai ei itse ole joutunut epäsuosioon: naljailun, ilkeilyn tai juoruilun kohteeksi, jota meidän "stalkkailun uhri" osaa itsekin harrastaa.
        En oikein miellä tilannetta "korppisjahdiksi"vaan yritykseksi muistuttaa "stalkkauksen uhria" hänen omasta osuudestaan siihen, miksi epäsopua pakkaa syntyä hänen ja muiden - tai sen yhden..)) - kirjoittajien välillä.
        Ja kuten sanottu, jos on itse joutunut mielestään aiheettoman ilkeilyn kohteeksi, ymmärtää paremmin niitä, joilla jää jotakin hampaankoloon ja jolle on senvuoksi vähän vaikea niellä tuota stalkkauksen uhrin vakuuttelua omasta syyttömyydestään.

        Tuon kirjoittamispelonkin ymmärrän. Ei kai täälläkään sattumalta ole runsaasti Anonyymejä kirjoittajia ? Tai niitä, jotka ovat palstan jättäneet. Takkiin on voinut tulla, eivätkä useimmat meistä riitaa tahdo haastaa/aiheuttaa, uskoisin ?

        Olen vanha kirjoittaja ja tunnen aivan varmasti koko storyn, ja sen eri puolet, mutta et kai voi väittää ettei korpista seurata, niinkuin palomaakin ja ikävässä mielessä, vaikka puhe olisi tikusta, niin tämä stalkkaaja seuraa ihan varmasti heitä ja sotkee pian ketjun ilmapiirin, sitäpaitsi oletko sitä mieltä ettei korpiksella ole oikeutta polustaa itseään, vaikka viisainta olisi jättää tämä (heitä on yksi) seuraaja omaan arvoonsa.
        Olet jotenkin kiero...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vanha kirjoittaja ja tunnen aivan varmasti koko storyn, ja sen eri puolet, mutta et kai voi väittää ettei korpista seurata, niinkuin palomaakin ja ikävässä mielessä, vaikka puhe olisi tikusta, niin tämä stalkkaaja seuraa ihan varmasti heitä ja sotkee pian ketjun ilmapiirin, sitäpaitsi oletko sitä mieltä ettei korpiksella ole oikeutta polustaa itseään, vaikka viisainta olisi jättää tämä (heitä on yksi) seuraaja omaan arvoonsa.
        Olet jotenkin kiero...

        Ai kiero ? ..)) Pitäisköhän mennä puskaan puolustamaan itseään ?..))

        Ei taitaisi onnistua, kun en puhu "enklantia" kotikielenä, enkä tiedä mitä "story" tarkoittaa..))


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai kiero ? ..)) Pitäisköhän mennä puskaan puolustamaan itseään ?..))

        Ei taitaisi onnistua, kun en puhu "enklantia" kotikielenä, enkä tiedä mitä "story" tarkoittaa..))

        Heh, en mennyt puskaan, minut paiskattiin sinne..)) Demeterin viesti 11.55.


    • Näin tässä taas kävi, kommenttini teema oli terveydenhoitojärjestelmämme pettäminen.

      Sen tulkitsi stalkaajani sanavarastonsa käytetyimmillä sanoilla kusi/paska ja ulosteet.

      No, ei synny keskustelua, ei.

      • Anonyymi

        Onko se pissi jotenkin hienompaa eritettä, kun sen kaadat tänne haisemaan? Yleensä puhutaan virtsanäytteen antamisesta.


      • Anonyymi

        Kunnallisen terveydenhuollon surkeudesta on usein keskusteltu palstoilla.

        Sinä sen sijaan olet hehkuttanut teidän palveluja ja antanut meille muille neuvon, että vaatikaa palvelua jne.

        Meillä on ollut jo monta vuotta onnetonta , jonka tuloksena minäkin käytän yksityistä, kun en viitsi kunnallisen kanssa tapella. (ja kyllä harmittaa)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnallisen terveydenhuollon surkeudesta on usein keskusteltu palstoilla.

        Sinä sen sijaan olet hehkuttanut teidän palveluja ja antanut meille muille neuvon, että vaatikaa palvelua jne.

        Meillä on ollut jo monta vuotta onnetonta , jonka tuloksena minäkin käytän yksityistä, kun en viitsi kunnallisen kanssa tapella. (ja kyllä harmittaa)

        Eipä ole enää VIP kohtelua, vaikka kuinka vaatisit ja painostaisit. Samalla viivalla kuin muutkin vanhat hyödyttömät akat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole enää VIP kohtelua, vaikka kuinka vaatisit ja painostaisit. Samalla viivalla kuin muutkin vanhat hyödyttömät akat.

        Tässä kohtaa panen haisevan vastalauseen. Sinulla ei ole mitään syytä levittää tahmaasi meidän kaikkien päälle ja syyttää meitä' "hyödyttömiksi akoiksi". Mikä päällepäsmäri katsot olevasi, kun voit levittää mielipiteesi koskemaan kaikkia palstan kirjoittajia, joista meistä suurin osa on sinua vanhempia naisia.
        On suoraan sanottuna törkeätä käydä ikääntyvien ihmisten kimppuun ja mollata heitä surutta, kun haukkujen kohde sattuu nyt olemaan samoilla palstoilla.
        Eikö sinua hävetä?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Tässä kohtaa panen haisevan vastalauseen. Sinulla ei ole mitään syytä levittää tahmaasi meidän kaikkien päälle ja syyttää meitä' "hyödyttömiksi akoiksi". Mikä päällepäsmäri katsot olevasi, kun voit levittää mielipiteesi koskemaan kaikkia palstan kirjoittajia, joista meistä suurin osa on sinua vanhempia naisia.
        On suoraan sanottuna törkeätä käydä ikääntyvien ihmisten kimppuun ja mollata heitä surutta, kun haukkujen kohde sattuu nyt olemaan samoilla palstoilla.
        Eikö sinua hävetä?

        Mutta tuohan oli vain huumoria ja metafooraa🤪🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kunnallisen terveydenhuollon surkeudesta on usein keskusteltu palstoilla.

        Sinä sen sijaan olet hehkuttanut teidän palveluja ja antanut meille muille neuvon, että vaatikaa palvelua jne.

        Meillä on ollut jo monta vuotta onnetonta , jonka tuloksena minäkin käytän yksityistä, kun en viitsi kunnallisen kanssa tapella. (ja kyllä harmittaa)

        Korona huononsi palveluja entisestään, Ano 13.47 ja itsekin hyväksyy nuo pitkät odotusajat kun ymmärtää koronan aiheuttaman ylikuormituksen julkisella puolella.

        Niin ikävää kuin se onkin, taitaa olla taas niin, että "rahalla saa", ainakin lääkäriajan..))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tuohan oli vain huumoria ja metafooraa🤪🤣🤣🤣🤣

        Niinhän ne kaverukset selittää kun loukkaavat muita. Maistakoot vaan omaa lääkettään. 🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tuohan oli vain huumoria ja metafooraa🤪🤣🤣🤣🤣

        Jossakin se huumori menee typeryyden puolelle. Moni nauraa typerillekin heìtoille, ettei tulisi leimatuksi tosikoksi. Mutta kun halveksunta huumorin varjolla kohdistetaan kaikkiin palstalaisiin, on syytä sanoa vastalause.
        Mkr.


    • Anonyymi

      No, voihan voi noita heittoja! Mutta mitäs minä niistä muuta sanomaan, jokainen taaplaa tyylillään, minkä katsoo itselleen omaksi!
      Se siitä, ja loput virsikirjasta, sanottiin aikoinaankin!9

      Minä olen tyytyväinen itseeni, kun olen saanut marjapuskat tyhjiksi, mehut keittänyt ja hillojakin jonkun verran säilönyt. Sinne maapaikan pakkaseen ne jätin, saavatpa lapset ja lastenlapset sieltä ottaa mitä haluavat, Kotiini otin itselleni muutaman mehupurkin ja pari hillopurkkia.
      Toivottavasti nuoret taas tyhjentävät pakkasen, niin kuin muinakin talviaikoina on käynyt.

      Ja sitten muuta kerrottavaa, jos kiinnostaa mummon tarinoinnit: Vieläkin minulla on ne kaksi koiraa, chihun emäntä on jo päässyt pois sairaalasta, mutta haluaa vielä kotonaan toipua ilman mitään huolehtimista, joten tässä sitä sydänvikaista koiraa lenkitän päivittäin lyhyesti, onneksi maalla ollessa saivat pihalla mielensä mukaan liikkua vapaasti ilman hihnaa ja kuria! No, hyvinhän kaikki meni ja tämä mummo oli mielissään kuin sai puskissa rauhassa könytä.
      Nyt täällä kaupunkikodissa taas on eri tavat, mutta hyvin ne onnistuu niin kuin ennenkin.
      Kesäpäiväterveisin fiinufammu.

      • Anonyymi

        Kookoo on parkkeerannut perssulkansa kasikymppisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kookoo on parkkeerannut perssulkansa kasikymppisiin.

        Valitettavasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kookoo on parkkeerannut perssulkansa kasikymppisiin.

        Reissusta selvinneenä huomenet toivottelen, aamu kauniina alkaa, niin onnisti eilenkin matkamme tehtiin aurinkoisessa säässä.
        Karjalaisten kylässä käytiin, Parppeinvaara oli paikannimi, Ilomantsin maisemissa.
        Runonlaulajan pirtti ja muut asumukset tutkittiin, siellä oli myös sodan aikainen rintamalta tuotu jonkun komentajan asumuksena ollut, no nimi ei mieleen jäänyt.
        Ikkunaton huone, minne komentaja oli sahannut irrotettavan aukon, jos pako oli edessä siitä pääsisi ulos.
        Kanteleen soittoa kuunneltiin ja karjalaisen pitopöydän antimet nautittiin.
        Viitisen tuntia automatka kesti edestakaisin ja niska illalla sen vaivaksi koki.
        Miten paljon onkaan maassamme kohteita, joita ei edes tiedä olevankaan, kuljettaja kertoi nykyisen koronan aikana tämäkin harmi on poistumassa, kotimaan matkailu lisääntynyt, hyvä niin.

        Onpa ollut vilkasta taas eilinen päivä kirjoittelun puolella ja ei niin mukavaakaan antia kaikki, hyvät ihmiset unohtakaa menneet ikävät asiat ja palataan lupsakkaan sanailuun.
        Mitään ei kukaan voita toinen toistaan moittien, vikaa on kaikissa, toisiin ei pakolla onnistu korjausta saamaan, kyllä ne omat sormet näppäilee ilkeilyt koneelle, se poistuu vain oman itsensä tutkimuksella.
        Olen kyllä huomioinut, että joillakin on kyky tuoda asiat niin esiin, että on helppo tarttua kielteiseen vastauksiin.
        Usko siitä, että kaikki voidaan korjata hyvällä tahdolla on mielessäni vahvana, elämän kulkua emme voi tietää, mitä kelläkin on kestettävänä, joten suvaitsevuutta kehiin;)

        Makriinan mainitsit tuon kaikkiin kohdistuvan "hyödyttömät akat" kommenttiin myös tartun.
        Ilman näitä hyödyttömiä mummoja ei kukaan teistä olisi nyt kirjoittelemassa, sillä mummo ja äiti on niitä ihmisen aikaan saamiseksi olleet ehdottoman tärkeitä, joten suu suppuun meidän nimittelylle.
        Jokaisella on ollut mummo jossain vaiheessa, arvon anto paikallaan.

        Demeter, ymmärrän hyvin viestisi sanoman, olen itsekin joutunut näiden parin kymmenen vuoden aikana muutaman (ehkä monenkin)kerran silmätikuksi, mutta olen myöntänyt moittijien olleen oikeassa ja usein siihen on jäänyt ja helppo on osaamattomuutensa tunnustaa.
        Kun itse on hyväksynyt vajavaisuutensa, helppo on toisten mietteet samasta vastaanottaa.
        Eihän ole mukavaa aina vaan joutua viesteillään pannaan joita joku toinen virittelee, vaikka aihetta tuskin olisikaan.
        Usein nämä syntyy myös väärin ymmärryksestä, kirjoittaminen on taitolaji ja nyt kun kohdistaminen on vaikeaa, siitäkin sotkua syntyy.

        Fiinufammu samoissa puuhissa kuin minäkin viime aikoina olen ollut ja aina sitä itseään onnittelee, kun jonkun purtelon saa täyteen ja pakkaseen.
        Kivaa seuraa nuo koirat sinulla, eivät moiti, kiittävät hännän huiskiessa hyvästä kohtelusta ja huolenpidosta;)

        Tuleva viikonloppu minulla ohjelmaa pitkästä aikaa runsaan puoleisesti, jos jaksan mukana olla, syntymäpäivä, rippijuhla, uuden kodin tupaantuliaiset ja ensi viikon alkuna ystävien mökille meno suunnitteilla, miten onnistuneen kaikki, yritystä on kuitenkin kaikkeen osallistumaan.
        Viestitelkää omia tapahtumia kotipiiristä ja muista tapaamisista, näin aika kuluu ja joulun odotus tulee puheeksi ennen kuin huomaammekaan, no väliin mahtuu tietysti ne ikkunanpesut ja siivoukset;)
        Iloista viikonlopun alkua jokaiselle;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Reissusta selvinneenä huomenet toivottelen, aamu kauniina alkaa, niin onnisti eilenkin matkamme tehtiin aurinkoisessa säässä.
        Karjalaisten kylässä käytiin, Parppeinvaara oli paikannimi, Ilomantsin maisemissa.
        Runonlaulajan pirtti ja muut asumukset tutkittiin, siellä oli myös sodan aikainen rintamalta tuotu jonkun komentajan asumuksena ollut, no nimi ei mieleen jäänyt.
        Ikkunaton huone, minne komentaja oli sahannut irrotettavan aukon, jos pako oli edessä siitä pääsisi ulos.
        Kanteleen soittoa kuunneltiin ja karjalaisen pitopöydän antimet nautittiin.
        Viitisen tuntia automatka kesti edestakaisin ja niska illalla sen vaivaksi koki.
        Miten paljon onkaan maassamme kohteita, joita ei edes tiedä olevankaan, kuljettaja kertoi nykyisen koronan aikana tämäkin harmi on poistumassa, kotimaan matkailu lisääntynyt, hyvä niin.

        Onpa ollut vilkasta taas eilinen päivä kirjoittelun puolella ja ei niin mukavaakaan antia kaikki, hyvät ihmiset unohtakaa menneet ikävät asiat ja palataan lupsakkaan sanailuun.
        Mitään ei kukaan voita toinen toistaan moittien, vikaa on kaikissa, toisiin ei pakolla onnistu korjausta saamaan, kyllä ne omat sormet näppäilee ilkeilyt koneelle, se poistuu vain oman itsensä tutkimuksella.
        Olen kyllä huomioinut, että joillakin on kyky tuoda asiat niin esiin, että on helppo tarttua kielteiseen vastauksiin.
        Usko siitä, että kaikki voidaan korjata hyvällä tahdolla on mielessäni vahvana, elämän kulkua emme voi tietää, mitä kelläkin on kestettävänä, joten suvaitsevuutta kehiin;)

        Makriinan mainitsit tuon kaikkiin kohdistuvan "hyödyttömät akat" kommenttiin myös tartun.
        Ilman näitä hyödyttömiä mummoja ei kukaan teistä olisi nyt kirjoittelemassa, sillä mummo ja äiti on niitä ihmisen aikaan saamiseksi olleet ehdottoman tärkeitä, joten suu suppuun meidän nimittelylle.
        Jokaisella on ollut mummo jossain vaiheessa, arvon anto paikallaan.

        Demeter, ymmärrän hyvin viestisi sanoman, olen itsekin joutunut näiden parin kymmenen vuoden aikana muutaman (ehkä monenkin)kerran silmätikuksi, mutta olen myöntänyt moittijien olleen oikeassa ja usein siihen on jäänyt ja helppo on osaamattomuutensa tunnustaa.
        Kun itse on hyväksynyt vajavaisuutensa, helppo on toisten mietteet samasta vastaanottaa.
        Eihän ole mukavaa aina vaan joutua viesteillään pannaan joita joku toinen virittelee, vaikka aihetta tuskin olisikaan.
        Usein nämä syntyy myös väärin ymmärryksestä, kirjoittaminen on taitolaji ja nyt kun kohdistaminen on vaikeaa, siitäkin sotkua syntyy.

        Fiinufammu samoissa puuhissa kuin minäkin viime aikoina olen ollut ja aina sitä itseään onnittelee, kun jonkun purtelon saa täyteen ja pakkaseen.
        Kivaa seuraa nuo koirat sinulla, eivät moiti, kiittävät hännän huiskiessa hyvästä kohtelusta ja huolenpidosta;)

        Tuleva viikonloppu minulla ohjelmaa pitkästä aikaa runsaan puoleisesti, jos jaksan mukana olla, syntymäpäivä, rippijuhla, uuden kodin tupaantuliaiset ja ensi viikon alkuna ystävien mökille meno suunnitteilla, miten onnistuneen kaikki, yritystä on kuitenkin kaikkeen osallistumaan.
        Viestitelkää omia tapahtumia kotipiiristä ja muista tapaamisista, näin aika kuluu ja joulun odotus tulee puheeksi ennen kuin huomaammekaan, no väliin mahtuu tietysti ne ikkunanpesut ja siivoukset;)
        Iloista viikonlopun alkua jokaiselle;)

        Kyllä tuo Demeter tuntee paremmin nämä riitojen ja suukopujen taustat pitkältä ajalta, nämä uudet kirjoituskumppanit on sinisilmäisiä ja tietää vain pienen osan tätä historiaa.
        On tietysti hienoa vedota hyväntahtoisuuteen, mutta jos taustalla on paljon loukkauksia, eikä mitään ole anteeksipyydetty eikä omaa osuutta myönnetty, kaunat vaan jatkuu. Jotkut osaa selittää mustan valkoiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuo Demeter tuntee paremmin nämä riitojen ja suukopujen taustat pitkältä ajalta, nämä uudet kirjoituskumppanit on sinisilmäisiä ja tietää vain pienen osan tätä historiaa.
        On tietysti hienoa vedota hyväntahtoisuuteen, mutta jos taustalla on paljon loukkauksia, eikä mitään ole anteeksipyydetty eikä omaa osuutta myönnetty, kaunat vaan jatkuu. Jotkut osaa selittää mustan valkoiseksi.

        Kyllä on tullut luettua palstoilta korppiksen ilkeilyt muita kohtaan. On haukuttu olmiksi, joka lie siisteimpiä solvauksia. Korppiksen toisen kirjoittajan henkilökohtaisuuksiin meneminen ja niiden esiintuominen toistuvasti on epämiellyttävää.
        En yhtään ihmettele, että solvauksia kerta toisensa petään korppikselta saaneet ovat päättäneet antaa samalla mitalla takaisin.
        Kun on sydämen ja sielun päälle tallattu ja siitä jatkuvasti muistuttaa, ei sitä voi sivuuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on tullut luettua palstoilta korppiksen ilkeilyt muita kohtaan. On haukuttu olmiksi, joka lie siisteimpiä solvauksia. Korppiksen toisen kirjoittajan henkilökohtaisuuksiin meneminen ja niiden esiintuominen toistuvasti on epämiellyttävää.
        En yhtään ihmettele, että solvauksia kerta toisensa petään korppikselta saaneet ovat päättäneet antaa samalla mitalla takaisin.
        Kun on sydämen ja sielun päälle tallattu ja siitä jatkuvasti muistuttaa, ei sitä voi sivuuttaa.

        Vai että oikein olmiksi on sinua haukuttu. Ompa kammottavaa. Ei ihme että olet verisesti loukkaantunut ja kirjoittelet täällä vuodesta toiseen solvauskirjoituksia Korppiksesta.

        No, totta puhuen jos joku ottaa vuosiksi nokkiinsa tuollaisesta olmittelusta niin ei kannattaisi näillä Suomi24 palstoilla roikkua. Kyllä tuo olmi on aivan kevyttä kirjoittelua verrattuna moniin muihin teksteihin.

        Mutta onhan siinä nyt sinulle elämän sisältöä kun kirjoittelet noita haukkumisia Korppiksesta. Kuluuhan se aika v....ttuillessakin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai että oikein olmiksi on sinua haukuttu. Ompa kammottavaa. Ei ihme että olet verisesti loukkaantunut ja kirjoittelet täällä vuodesta toiseen solvauskirjoituksia Korppiksesta.

        No, totta puhuen jos joku ottaa vuosiksi nokkiinsa tuollaisesta olmittelusta niin ei kannattaisi näillä Suomi24 palstoilla roikkua. Kyllä tuo olmi on aivan kevyttä kirjoittelua verrattuna moniin muihin teksteihin.

        Mutta onhan siinä nyt sinulle elämän sisältöä kun kirjoittelet noita haukkumisia Korppiksesta. Kuluuhan se aika v....ttuillessakin.

        Muistan toki ketä kutsuin Olmiksi 🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuo Demeter tuntee paremmin nämä riitojen ja suukopujen taustat pitkältä ajalta, nämä uudet kirjoituskumppanit on sinisilmäisiä ja tietää vain pienen osan tätä historiaa.
        On tietysti hienoa vedota hyväntahtoisuuteen, mutta jos taustalla on paljon loukkauksia, eikä mitään ole anteeksipyydetty eikä omaa osuutta myönnetty, kaunat vaan jatkuu. Jotkut osaa selittää mustan valkoiseksi.

        Eikö kenellekään riidan jatkajalle tule mieleen, että me, jotka emme ole keskinäisistä asioistanne perillä, emme edes halua tietää niistä. Vastenmielinen ajatuskin.
        Oletteko te niin tärkeitä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuo Demeter tuntee paremmin nämä riitojen ja suukopujen taustat pitkältä ajalta, nämä uudet kirjoituskumppanit on sinisilmäisiä ja tietää vain pienen osan tätä historiaa.
        On tietysti hienoa vedota hyväntahtoisuuteen, mutta jos taustalla on paljon loukkauksia, eikä mitään ole anteeksipyydetty eikä omaa osuutta myönnetty, kaunat vaan jatkuu. Jotkut osaa selittää mustan valkoiseksi.

        Jos nyt vielä saa palata "päivän aiheeseen", "hyökkäyksiin" ja iholle tuloihin, niin uskon, että jokainen meidän ikäinen on varmasti saanut elämässään myös risuja, ruusujen ohella..))

        Omaan henkilöön kohdistuvat loukkaukset voi jo ottaa kevyemmin, ihan jo siksi, että itsetuntemusta on karttunut sen verran että tietää mitä ja millainen on. Ainakin useimmat meistä tietävät eikä omien virheiden näkeminen ja myöntäminen ole ylivoimaista, edes täällä "julkisella foorumilla", ellei sitten ole samaistunut omaan julkikuvaansa ja tahdo varjella sitä.

        Vaikeampi on niellä omiin läheisiin, omiin arvoihin kohdistuneita tölväisyjä. Jos sellaista esiintyy, katson, että siihen on "lupa" vastata, ainakin kertoa, miltä ne tuntuvat, silläkin uhalla että ne eivät yleensä johda muuhun kuin toistensa ohi puhumiseen.

        Mutta varmasti paras ja viisain suhtautumistapa täällä olisi se mitä SkillaN ja monet muut kirjoittajat ovat suosittaneet: jättää tölväisyt huomiotta, "katsella korkeammalta", olla armollinen.
        Itse en tuohon pysty, ainakaan vielä..)) Elävässä elämässä, elämän tässä vaiheessa, voi valita seuransa, ei tarvitse veljeillä, eikä edes tulla toimeen kaikkien kanssa, täällä se ei aina onnistu...
        Elämän koulua kai tämäkin sitten on ja kuten olen moneen kertaan todennut, itselleni kirjoittelu täällä on antanut monin verroin enemmän iloa kuin ikäviä tunteita. Tuskin olisin täällä muuten näinkin pitkään viihtynyt..))

        SkillaNille, ja tietysti muillekin, voimia kaikkeen tapahtumiseen, mitä meille - rajoituksista huolimatta - on tarjolla...
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai että oikein olmiksi on sinua haukuttu. Ompa kammottavaa. Ei ihme että olet verisesti loukkaantunut ja kirjoittelet täällä vuodesta toiseen solvauskirjoituksia Korppiksesta.

        No, totta puhuen jos joku ottaa vuosiksi nokkiinsa tuollaisesta olmittelusta niin ei kannattaisi näillä Suomi24 palstoilla roikkua. Kyllä tuo olmi on aivan kevyttä kirjoittelua verrattuna moniin muihin teksteihin.

        Mutta onhan siinä nyt sinulle elämän sisältöä kun kirjoittelet noita haukkumisia Korppiksesta. Kuluuhan se aika v....ttuillessakin.

        Nyt kyllä haukuit väärää puuta.
        Koitappa sisäistää lukemaasi.
        Kirjoitin mm.
        "Kyllä on tullut luettua palstoilta korppiksen ilkeilyt muita kohtaan. On haukuttu olmiksi, joka lie siisteimpiä solvauksia."

        Elikkäs olen lukenut ja muistan tuon olmi-ilkeilyn. Ei ollut minuun kohdistettu, koska en kommunikoi korppiksen kanssa. Enkä juuri muidenkaan. Luen palstaa kyllä, se on ajanvietettä julkisissa ajoneuvoissa istuessa.

        Niin, että onkos sinulle tullut tartunta korppiksesta ja luulet, että täällä on vain yksi anonyymi sinun lisäksesi.

        Sinähän taidat olla se korppiksen sitkein seuraaja 😂🤣


      • Makriina kirjoitti:

        Eikö kenellekään riidan jatkajalle tule mieleen, että me, jotka emme ole keskinäisistä asioistanne perillä, emme edes halua tietää niistä. Vastenmielinen ajatuskin.
        Oletteko te niin tärkeitä?

        Minulle on kyllä tullut mieleen, Makriina, ja olen pahoillani, vaivautunut, osallistumisestani.

        Olen vain sillä tavoin keskenkasvuinen, että minulle tuntuisi olevan vain kaksi vaihtoehtoa: vastata oman kokemuksen ja ymmärryksen pohjalta, jos tölväisyjä tuntuu tulevan liikaa,
        tai lakata kirjoittamasta - siis tänne. Vaikealta sekin tuntuisi, kuten tuolla myöhemmin tilittelen...


      • demeter1 kirjoitti:

        Minulle on kyllä tullut mieleen, Makriina, ja olen pahoillani, vaivautunut, osallistumisestani.

        Olen vain sillä tavoin keskenkasvuinen, että minulle tuntuisi olevan vain kaksi vaihtoehtoa: vastata oman kokemuksen ja ymmärryksen pohjalta, jos tölväisyjä tuntuu tulevan liikaa,
        tai lakata kirjoittamasta - siis tänne. Vaikealta sekin tuntuisi, kuten tuolla myöhemmin tilittelen...

        Voi Demeter. On kyllä siunaus ja varjelus siinä, että olen tullut muistamattomaksi ja hajamieliseksi. Se on ollut ominaisuuteni kyllä nuoruudesta pitäen, ja se hyvä puoli asiassa on, että en jaksa kantaa murheita pitkään.
        Omassa elämässäni on ollut ylä- ja alamäkiä, ja kun lähipiiriin kuuluvat ovat aiheuttaneet surua ja mielipahaa, on ollut vain pakko oppia unohtamaan. Muuten ei voi elää.
        Minä en ole koskaan käynyt terapiassa, mutta olen silti puhunut murheeni pois, itsekseni, yksin. Olen setvinyt ja analysoinut. Nyt pystyn olemaan ilman katkeruutta ja pahoja ajatuksia, vaikka ne saattavatkin leimahtaa yllättäen jostakin sanasta tai tapahtumasta mieleen. Korppis sanoi viisaasti, ettei kannata kantaa osuneita kiviä mukanaan. Noudatettava neuvo. Kaikkien kohdalla.

        Minulla on ollut se onni, että lähipiirissäni ei ole ollut ketään ilkeilevää ystävää sitten lapsuusaikojen. Ehkä opin silloin tietämättäni jotain, kun vuosia jouduin kiusaamisen kohteeksi koulumatkoilla. Ehkä siitä syystä väistän ikävät tilanteet, enkä mene niihin uudelleen. Uskon kerrasta.

        Etiäpäin, sanoo mummo kuivuneella nurmikolla. Vielä on aikaa unohtaa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Reissusta selvinneenä huomenet toivottelen, aamu kauniina alkaa, niin onnisti eilenkin matkamme tehtiin aurinkoisessa säässä.
        Karjalaisten kylässä käytiin, Parppeinvaara oli paikannimi, Ilomantsin maisemissa.
        Runonlaulajan pirtti ja muut asumukset tutkittiin, siellä oli myös sodan aikainen rintamalta tuotu jonkun komentajan asumuksena ollut, no nimi ei mieleen jäänyt.
        Ikkunaton huone, minne komentaja oli sahannut irrotettavan aukon, jos pako oli edessä siitä pääsisi ulos.
        Kanteleen soittoa kuunneltiin ja karjalaisen pitopöydän antimet nautittiin.
        Viitisen tuntia automatka kesti edestakaisin ja niska illalla sen vaivaksi koki.
        Miten paljon onkaan maassamme kohteita, joita ei edes tiedä olevankaan, kuljettaja kertoi nykyisen koronan aikana tämäkin harmi on poistumassa, kotimaan matkailu lisääntynyt, hyvä niin.

        Onpa ollut vilkasta taas eilinen päivä kirjoittelun puolella ja ei niin mukavaakaan antia kaikki, hyvät ihmiset unohtakaa menneet ikävät asiat ja palataan lupsakkaan sanailuun.
        Mitään ei kukaan voita toinen toistaan moittien, vikaa on kaikissa, toisiin ei pakolla onnistu korjausta saamaan, kyllä ne omat sormet näppäilee ilkeilyt koneelle, se poistuu vain oman itsensä tutkimuksella.
        Olen kyllä huomioinut, että joillakin on kyky tuoda asiat niin esiin, että on helppo tarttua kielteiseen vastauksiin.
        Usko siitä, että kaikki voidaan korjata hyvällä tahdolla on mielessäni vahvana, elämän kulkua emme voi tietää, mitä kelläkin on kestettävänä, joten suvaitsevuutta kehiin;)

        Makriinan mainitsit tuon kaikkiin kohdistuvan "hyödyttömät akat" kommenttiin myös tartun.
        Ilman näitä hyödyttömiä mummoja ei kukaan teistä olisi nyt kirjoittelemassa, sillä mummo ja äiti on niitä ihmisen aikaan saamiseksi olleet ehdottoman tärkeitä, joten suu suppuun meidän nimittelylle.
        Jokaisella on ollut mummo jossain vaiheessa, arvon anto paikallaan.

        Demeter, ymmärrän hyvin viestisi sanoman, olen itsekin joutunut näiden parin kymmenen vuoden aikana muutaman (ehkä monenkin)kerran silmätikuksi, mutta olen myöntänyt moittijien olleen oikeassa ja usein siihen on jäänyt ja helppo on osaamattomuutensa tunnustaa.
        Kun itse on hyväksynyt vajavaisuutensa, helppo on toisten mietteet samasta vastaanottaa.
        Eihän ole mukavaa aina vaan joutua viesteillään pannaan joita joku toinen virittelee, vaikka aihetta tuskin olisikaan.
        Usein nämä syntyy myös väärin ymmärryksestä, kirjoittaminen on taitolaji ja nyt kun kohdistaminen on vaikeaa, siitäkin sotkua syntyy.

        Fiinufammu samoissa puuhissa kuin minäkin viime aikoina olen ollut ja aina sitä itseään onnittelee, kun jonkun purtelon saa täyteen ja pakkaseen.
        Kivaa seuraa nuo koirat sinulla, eivät moiti, kiittävät hännän huiskiessa hyvästä kohtelusta ja huolenpidosta;)

        Tuleva viikonloppu minulla ohjelmaa pitkästä aikaa runsaan puoleisesti, jos jaksan mukana olla, syntymäpäivä, rippijuhla, uuden kodin tupaantuliaiset ja ensi viikon alkuna ystävien mökille meno suunnitteilla, miten onnistuneen kaikki, yritystä on kuitenkin kaikkeen osallistumaan.
        Viestitelkää omia tapahtumia kotipiiristä ja muista tapaamisista, näin aika kuluu ja joulun odotus tulee puheeksi ennen kuin huomaammekaan, no väliin mahtuu tietysti ne ikkunanpesut ja siivoukset;)
        Iloista viikonlopun alkua jokaiselle;)

        Hyvää iltapäivää!
        Huikean kaunis aamu ja päivä ollut.
        Lähdin linnunlaulun aikaan pyöräilemään Kaarinaan. Se on pieni sievä paikka meren äärellä. Kaarinan kirkko oli omanlaisensa, minun makuuni liian moderni, punatiilistä. Uimaranta oli ihana, siisti ja suuret säpillä lukittavat pukukopit. Muutama ikäiseni ihminen oli uimassa ja katselemassa vesilintujen puuhia.

        Ilomantsista, missä vierailitte, oli eräs työtoverini kotoisin. Eipä ole sielläkään tullut käytyä.
        Vilkasta seuraelämää on sinulle SkillaN tulossa. Nautihan tapaamisista, talvella joudamme kotoilemaan.

        Toissapäivänä pyöräilin Littoisten järvelle Järvelä-saunakylpylään (?). Neljä saunaa yksi jääpalju ja lämminvesipalju. Arkaillen menin koronan takia, mutta olisiko meitä ollut vain 10 kaiken kaikkiaan. Hyvin hajosimme ja sain kuumassa puusaunassa olla välillä ihan yksin.
        Mielenkiintoinen joenrantareitti sinne oli. Kirkko, ylioppilaskylä, koski, maatiloja kartano. Kyllä meillä on nähtävää, ei tarvii lähteä "merta edemmäs kalaan".

        Nonni, nyt alkaa sapuska olla lasehtinyt. Täytyy vielä mennä nauttimaan tuosta kelistä. Hyvillä mielin sitten illalla saunaan.

        Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Voi Demeter. On kyllä siunaus ja varjelus siinä, että olen tullut muistamattomaksi ja hajamieliseksi. Se on ollut ominaisuuteni kyllä nuoruudesta pitäen, ja se hyvä puoli asiassa on, että en jaksa kantaa murheita pitkään.
        Omassa elämässäni on ollut ylä- ja alamäkiä, ja kun lähipiiriin kuuluvat ovat aiheuttaneet surua ja mielipahaa, on ollut vain pakko oppia unohtamaan. Muuten ei voi elää.
        Minä en ole koskaan käynyt terapiassa, mutta olen silti puhunut murheeni pois, itsekseni, yksin. Olen setvinyt ja analysoinut. Nyt pystyn olemaan ilman katkeruutta ja pahoja ajatuksia, vaikka ne saattavatkin leimahtaa yllättäen jostakin sanasta tai tapahtumasta mieleen. Korppis sanoi viisaasti, ettei kannata kantaa osuneita kiviä mukanaan. Noudatettava neuvo. Kaikkien kohdalla.

        Minulla on ollut se onni, että lähipiirissäni ei ole ollut ketään ilkeilevää ystävää sitten lapsuusaikojen. Ehkä opin silloin tietämättäni jotain, kun vuosia jouduin kiusaamisen kohteeksi koulumatkoilla. Ehkä siitä syystä väistän ikävät tilanteet, enkä mene niihin uudelleen. Uskon kerrasta.

        Etiäpäin, sanoo mummo kuivuneella nurmikolla. Vielä on aikaa unohtaa.

        Vai, että kauniisti. Demeter on täällä avoimesti kertonut jalkavaivistaan ja korppis kehoittaa:

        "Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla."


      • Makriina kirjoitti:

        Voi Demeter. On kyllä siunaus ja varjelus siinä, että olen tullut muistamattomaksi ja hajamieliseksi. Se on ollut ominaisuuteni kyllä nuoruudesta pitäen, ja se hyvä puoli asiassa on, että en jaksa kantaa murheita pitkään.
        Omassa elämässäni on ollut ylä- ja alamäkiä, ja kun lähipiiriin kuuluvat ovat aiheuttaneet surua ja mielipahaa, on ollut vain pakko oppia unohtamaan. Muuten ei voi elää.
        Minä en ole koskaan käynyt terapiassa, mutta olen silti puhunut murheeni pois, itsekseni, yksin. Olen setvinyt ja analysoinut. Nyt pystyn olemaan ilman katkeruutta ja pahoja ajatuksia, vaikka ne saattavatkin leimahtaa yllättäen jostakin sanasta tai tapahtumasta mieleen. Korppis sanoi viisaasti, ettei kannata kantaa osuneita kiviä mukanaan. Noudatettava neuvo. Kaikkien kohdalla.

        Minulla on ollut se onni, että lähipiirissäni ei ole ollut ketään ilkeilevää ystävää sitten lapsuusaikojen. Ehkä opin silloin tietämättäni jotain, kun vuosia jouduin kiusaamisen kohteeksi koulumatkoilla. Ehkä siitä syystä väistän ikävät tilanteet, enkä mene niihin uudelleen. Uskon kerrasta.

        Etiäpäin, sanoo mummo kuivuneella nurmikolla. Vielä on aikaa unohtaa.

        Sanotaan, että luonne on kohtalo. Makriina. Allekirjoitan tuon. Ja Einon tapaan ajattelen: "yks syntyy meistä riemuun, toinen murheeseen"...
        Ja jos saisi valita niin kai me kaikki sen riemun valitsisimme ? Ja sen, että kulkisimme kevyesti, omavoimaisina, "turhia" tuumailematta ?
        Omaa laatuaan ei oikein voi pysyvästi väärentää, mielestäni, vaikka useimmat meistä taitavat toivoa, että muut olisivat enemmän meidän kaltaisiamme..))

        Somekeskusteluille taitaa myös olla ominaista erilaiset yli- ja alitulkinnat: pienikin eripura voi näkyä jollekulle "ilmiriitana", "mieleen tullut tunnetapahtuma ja sen puheeksi ottaminen" katkeruutena ja kaunaisuutensa, itsetyytyväisyys "kehuskeluna", ystävällisyys "nuoleskeluna"...
        Näillä nyt kuitenkin täällä mennään ja pärjäillään joskus paremmin joskus kehnommin.

        Sinun kuvaamastasi elämänasenteesta tulee mieleen Leinon runo, vapaasti muistettuna:
        "Iskut lyödyt, iskut saadut, aika kerran kuroo umpeen.
        Mitkä liekin miekan laadut, taisteluss´ on hymy tarpeen."..))
        Sitä odotellessa..)),
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai, että kauniisti. Demeter on täällä avoimesti kertonut jalkavaivistaan ja korppis kehoittaa:

        "Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla."

        Keräättekö te ihan totta kaikki merkinnät muistiin?
        Huolellista tallennusta keskustelupalstan annista.
        Huoh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai, että kauniisti. Demeter on täällä avoimesti kertonut jalkavaivistaan ja korppis kehoittaa:

        "Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla."

        Itse kirjoittaa pissitulehduksestaan ( huom. käytti sanaa pissi)seikkaperäisesti, muut eivät saisi todellisista pitkäaikaisista vaivoistaan puhua, kehotetaan luontopolulle tuulettumaan,.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää iltapäivää!
        Huikean kaunis aamu ja päivä ollut.
        Lähdin linnunlaulun aikaan pyöräilemään Kaarinaan. Se on pieni sievä paikka meren äärellä. Kaarinan kirkko oli omanlaisensa, minun makuuni liian moderni, punatiilistä. Uimaranta oli ihana, siisti ja suuret säpillä lukittavat pukukopit. Muutama ikäiseni ihminen oli uimassa ja katselemassa vesilintujen puuhia.

        Ilomantsista, missä vierailitte, oli eräs työtoverini kotoisin. Eipä ole sielläkään tullut käytyä.
        Vilkasta seuraelämää on sinulle SkillaN tulossa. Nautihan tapaamisista, talvella joudamme kotoilemaan.

        Toissapäivänä pyöräilin Littoisten järvelle Järvelä-saunakylpylään (?). Neljä saunaa yksi jääpalju ja lämminvesipalju. Arkaillen menin koronan takia, mutta olisiko meitä ollut vain 10 kaiken kaikkiaan. Hyvin hajosimme ja sain kuumassa puusaunassa olla välillä ihan yksin.
        Mielenkiintoinen joenrantareitti sinne oli. Kirkko, ylioppilaskylä, koski, maatiloja kartano. Kyllä meillä on nähtävää, ei tarvii lähteä "merta edemmäs kalaan".

        Nonni, nyt alkaa sapuska olla lasehtinyt. Täytyy vielä mennä nauttimaan tuosta kelistä. Hyvillä mielin sitten illalla saunaan.

        Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

        brinkkala

        Kiva seurata brinkkala, miten aktiivisesti otat uutta asuinkuntaasi haltuusi, löydät ihastelun ja elämysten kohteita. Oliskikohan se jotenkin luonteessa ?..))

        Ja taitaa koronallakin olla osuutta siihen. Ainakin itselläni kauppareissu naapurikuntaan on jo ison ihmettelyn ja ihastelun kohde...))


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Keräättekö te ihan totta kaikki merkinnät muistiin?
        Huolellista tallennusta keskustelupalstan annista.
        Huoh.

        Mitenkä niin muistiin? Tuohan oli tänään kirjoitettu juttu ja tapanani on lukea uusia kirjoituksia.

        Valitettavasti en oikein pidä siitä, että toisten "sairauksia" irvaillaan, olen näet sen verran tyhmä ja yksinkertainen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Keräättekö te ihan totta kaikki merkinnät muistiin?
        Huolellista tallennusta keskustelupalstan annista.
        Huoh.

        Kukas kirjoitti pitkän tallennuksen facebuukista nimiä mainiten tähän ketjuun? Ja palstojen tallennuksia on usein ennenki vedetty esiin lyömäaseeksi .Eli huokaile korppikselle!.


      • demeter1 kirjoitti:

        Sanotaan, että luonne on kohtalo. Makriina. Allekirjoitan tuon. Ja Einon tapaan ajattelen: "yks syntyy meistä riemuun, toinen murheeseen"...
        Ja jos saisi valita niin kai me kaikki sen riemun valitsisimme ? Ja sen, että kulkisimme kevyesti, omavoimaisina, "turhia" tuumailematta ?
        Omaa laatuaan ei oikein voi pysyvästi väärentää, mielestäni, vaikka useimmat meistä taitavat toivoa, että muut olisivat enemmän meidän kaltaisiamme..))

        Somekeskusteluille taitaa myös olla ominaista erilaiset yli- ja alitulkinnat: pienikin eripura voi näkyä jollekulle "ilmiriitana", "mieleen tullut tunnetapahtuma ja sen puheeksi ottaminen" katkeruutena ja kaunaisuutensa, itsetyytyväisyys "kehuskeluna", ystävällisyys "nuoleskeluna"...
        Näillä nyt kuitenkin täällä mennään ja pärjäillään joskus paremmin joskus kehnommin.

        Sinun kuvaamastasi elämänasenteesta tulee mieleen Leinon runo, vapaasti muistettuna:
        "Iskut lyödyt, iskut saadut, aika kerran kuroo umpeen.
        Mitkä liekin miekan laadut, taisteluss´ on hymy tarpeen."..))
        Sitä odotellessa..)),
        demeter1

        Pitää huomata se, että kirjoitettu sana pysyy. Keskustelussa väärin henkäisty asia voidaan korjata heti ja oikeista väärinkäsitys. Myös ilme ja eleet korostavat sanoja, mutta kirjoitettu teksti on sanasta sanaan luettavissa moneen kertaan eikä sävyä kuule, eikä tiedä, kuinka lukija sanat tulkitsee.
        Se panee kirjoittajan koetukselle, osaako valita sanansa niin, että se luetaan kuin on tarkoitettu.
        Leinon Eino on ihan oikeassa.
        Hymy pintaan vaikka syrän märkänis, sanottiin ennen.
        Minulle kuitenkin palsta on jokapäiväinen tuttu. Kuten olen ehkä jo sanonutkin, ovat läheiset ikätoverini siirtyneet tuonilmaisiin, ja uudet ovat minua paljon nuorempia.
        Siksi palstaystävyys on minulle tärkeä.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Kiva seurata brinkkala, miten aktiivisesti otat uutta asuinkuntaasi haltuusi, löydät ihastelun ja elämysten kohteita. Oliskikohan se jotenkin luonteessa ?..))

        Ja taitaa koronallakin olla osuutta siihen. Ainakin itselläni kauppareissu naapurikuntaan on jo ison ihmettelyn ja ihastelun kohde...))

        Demetet, kyllä se on luonnevika minun kohdalla ;)
        Olen säästänyt keskustan kohteita syyssateiden ja talven ajaksi. Viime talvi meni hautausmaalla, kun ei sisätiloihin ollut asiaa.
        Täällä on tosi hyvät pyörätiet ja kiitettävästi opasteita niiden varsilla. Ja paljon kohteita päiväseltään ajella. Seuraavaksi Lieto ja siellä mm. Vanha linna. Meidän piispa Mari Leppänenkin käy linnan kahvilassa ;) Törmäsin artikkeliin hänestä, kun googletin Liedon nähtävyyksiä.

        Ja ettei menis ihan "kehumiseksi", niin soimaan itseäni siitä, että talvella jätin kuntopyörän nurkkaan käyttämättä. Nyt vasta alkaa olla pohkeissa potkua, kun syksy häämöttää horisontissa.

        Kauppareissu on ihan pätevä tekosyy matkata naapurikunnan puolelle ;) Hyviä reissusäitä sinne!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai, että kauniisti. Demeter on täällä avoimesti kertonut jalkavaivistaan ja korppis kehoittaa:

        "Pessimisti ei pety on hauska anti kainuun murteen koukeroissa. Niin pessimismi näyttää
        vallanneen mielenne.
        Olisiko syytä käydä tuulettumasssa jossain vaikka luontopolulla."

        Onko täällä vain yksi siis demeter ja monta anoa? Vai yksi ano ja monta demeteriä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko täällä vain yksi siis demeter ja monta anoa? Vai yksi ano ja monta demeteriä?

        Onko kiljupänikkä jo avattu?


    • Kauniisti kirjoitit skillan. On varmaan henkisesti raskasta kantaa kivireppua 15-vuotta uskaltamatta luopua yhdestäkään kivestä joka osui. Etenkin kun kivien heittäjä ei kanna syyllisyyttä, koska ei tiedä mistä joku tuntematon on osuman saanut.

      Itse en kanna kivireppua. En ole katkeruuteen taipuvainen enkä ole manipuloitavissa. Jokainen uskoo mitä uskoo. Kunnioitan Makriinaa, hän on realisti hän näkee rivien välistä totuuden.

      Tähän päivään on herätty, joku väärällä joku oikealla jalalla, mutta herätty. Se kuinka päivämme haluamme viettää riippuu siitä minkä koemme mieleiseksemme. Haukkua netissä minua tai poimia vaikkapa mustaherukoita, se on minun tämän päivän yksi puuha. Nuoret kuskaan  laivasatamaa, lähtevät Kainuun merelle viettämään saaripäivää.

      Eilen kun kävelin Hepokönkäälle tasaista metsäpolkua pitkin, heräsi ajatus, josko yrittäisin pururadalle kuntoani kokeilemaan.

      Kaunista päivää ja hyvää mieltä kaikille.

      • Anonyymi

        Slurpppssss, jopas on imelää persnuoleskelua. Varmasti tepsii noihin sinisilmäisiin mutta ei niihin, jotka tietävät tapauksen.!


    • Anonyymi

      Missähän Sinisiru luuraa? Hänellä on palstan parhaat ruuat ja iso perhe- ja ystäväpiiri ja kertoo niistä hauskasti.. Ei hän ehken kerkiä hengailemaan palstalla.

    • Terveisiä lahden takaa Virosta. Melkein kotimaan matkailuahan sekin, ollaanhan samaa Vesilinnun kansaa, Itämerensuomalaista ryhmää. Nautimme pari päivää Saarenmaan luonnon idyllistä, nyt jo mukavasti hiljentyneenä sesonkiajan turismista. On kuin aika olisi kylissä pysähtynyt, jäljellä vanhaa harmaantunutta rakennuskantaa ja ne niityt, joilla Saarenmaan valssi ennen soi ja salskea sotilas pyöritti pallavapäätä. Jo auringonlaskujen takia sinne kannattaa mennä, myös hiekkarannat ja ruovikot antavat omaa ilmettään.

      Tallinnan modernissa Kumu-taidemuseossa vietimme hyvän tovin, jo rakennuskompleksina mahtava, suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema. Kokoelmat ovat tietenkin pääasia, eivätkä ne odotuksia pettäneet.
      Vieressä sijaitseva Kadriorgin puistoalue kierreltiin ihastuneena, keskipisteenä Pietari Suuren rakennuttama, 1725 valmistunut kesäpalatsi, jossa on muotopuutarha patsaineen ja suihkulähteineen . Alueella sijaitsee myös Viron presidentin linna ja muitakin puistoja, museoita, kahviloita ja kauniita historiallisia rakennuksia.

      Tuo itärajan tuntumassa kulkeva Via Karelia osana Runon ja rajan tie, on meidänkin mieluinen ajelun kohde ollut, Ilomantsi yksi tuttu etappi sekin. Tänä kesänä kuljimme Saimaalla, mutta aina uudelleen kiehtoo tuo itäinen luontokin. Voi hyvin eläytyä vanhojen runonlaulajien tuntoihin, kuunnella kanteleen helinää sielussaan, Skillan kuuli se ihan oikeastikin. :)

      Kesäteatteri kuuluu yleensä meilläkin ohjelmaan, monasti on käyty Raaseporin linnanraunioiden tai Mustion linnan puiston teatterissa, tänä kesänä taitaa jäädä väliin. Joskus on saatu Keski-Suomen sukua kylään, kun ovat tulleet jotain mielenkiintoista esitystä katsomaan, Suomenlinna on yliveto paikka ollut. Jospa ensi talvi soisi jo Helsingin teatterien turvalliset käynnit, ollaan jo treffejä suunniteltu.

      Juhlasuma on ollut meilläkin, konfirmaatio oli viime sunnuntaina, synttäreitä ja nimppareita monet jo juhlittu, sunnuntaina vielä 14-vuotias poika syntymäpäiväsankarina.

      Rauhaa palstalle ja mielenrauhaa, jatketaan harjoituksia!

      • Anonyymi

        Eilen aamulla oli sovittu lähtöaika, mutta tänä aamuna herättyäni ajattelin, että nyt ei ole ja voin vielä vähän nukkua.
        Sitten muistin fysioterapia-aikani ja nousin. ylö aika vikkelästi,
        aammuhommissa mennee aina aikaa, ja ne kaikki ovat tärkeät kuitenkin.

        Onneksi hyvin ehdin, ja taas sain hyviä liikkeitä ja ohjeitakin monenlaisia. ja erittäin hyviä uutisiakin vielä lisäksi.
        Päiväni onnistui kaikin puolin, kaikki suunniteltu tuli tehdyksi.

        Kaikkea hyvää palstalaisillemme, voidaan hyvin! t. Miaelina.


    • Anonyymi

      Viisas tarkistelee tietojaan, ennen riitojen ratkomiseen ryhtymistä. Asioita seuranneena, mainittu persoona, voisi häipyä Hevonkenkään pissitauteineen, saahan silläkin huomiota alakertaansa. Nikkejä riittänyt ja vaihtuneet vuosikymmenissä. Syytä muistaa, ettei sinisilmäinenkään saa olla typerys, kun ne taudit hyppiviä jutuissa.

      • Anonyymi

        Kyl maar mää vissiin ny kremppaan ton kierrerappusen alle ja puhaltelen pölyi poies mun ristallipallost.


    • Ilta on laskenut Korven ylle.

      Ihmisillä on eriaikoina erilaisia mottoja. Viimeaikojen mottoni on ollut, "kyllä tämä tästä".
      Tällä en suinkaan tarkoita ketään vaan ihan itseäni. Viikko kärvistelty, tänään antipiootit menivät vaihtoon josko huomenna pelittäisivät🤔

      No, perjantai hurahtanut ohi, ensin mustaviinimarjapuskissa sitten autokuskin hommissa. Palasin äskeen viimeiseltä keikalta kirkolta. Oli kiva huomata, että korvessa on elämää. Kalkkisillan terassilla soitettiin livemusaa ja Onnela ravintolaan oli jono. Rantapuistossa istui nuoria "limpsoineen". Pizzakuskit kiireisinä.

      Elämää kuten aina ennenkin

      Ulkona nyt jo pimeää, napsautin pihavalot päälle eka kertaa tälle kesälle.

      Täällä palstalla on ollut yhden aiheen turpakäräjät, vaikka mitä se hyvejää. Mikkään ei muutu ja jos ei muutu niin mikäpä hänessä, yötä 😴

      • Huomenta kauniista lauantaiaamusta täältä Savon maisemista.
        Kivikasat peltojen keskellä ja reunoilla todistavat elämän kovuutta näissä maisemissa vuosikymmeniä sitten, mutta nyt hyvin vointia riittää tännekin.
        Työtä on pitänyt tehdä koko elämänsä, kerätä ja säästää omaan kotiin ja johonkin pieneen muuhunkin, velat on maksettu ja voin sanoa, että omillani elän, tietenkin se kaikki mikä jokaiselle tulee on myös minun onnekseni.
        Toivon näin jatkuvan ja saappaat jalassa täältä lähtisin.
        Miten tuollainen nyt mieleen tulikaan, ehkä siitä syystä että mietin tätä palstankin tilaa.

        Noja-tuolista on tullut riitelyn paikka, sen sijaan, että jutustelisimme arkemme kulumisista ja muista päiviin kuuluvista asioista, terveysasioista, juhlimisista ja muusta elämään kuuluvista tapahtumisista.
        Välillä tuntuu onnistuvan ja sitten taas asiat sekoaa, en millään jaksa seurata tuota eipäs juupas kiistaa, miksi nämä moneen kertaan läpi käydyt asiat ei voisi jo jäädä unholaan.

        Itse en kivirekeä vedä, niin vakavana en tätä kirjoittelua pidä, että siitä päivääni surua ottaisin, mutta harmittaa niin monelle henkireiäksi muodostunut ketju pilalle laitetaan.
        Juuri luin lehdestä miten 80- vuotias ensimmäisen kirjan kirjoitti, nyt jo kuusi kirjaa kirjoittanut ja hänen todistus siitä miten kirjoittaminen auttaa ymmärtämään erilaisia asioita ja pitää mielen virkeänä, oikein oivaltaen myös kasvattaa vielä tässäkin iässä.
        Oman itsensä tuntemisessa myös apuna, jos osaa oikein tyyliään seurata.

        Tämä ikävänpuoleinen viesti tarkoittaa sitä, että henkiset voimavarat alkaa huveta ja yksinomaan siitä syystä, että kaikkea joutuu selittelemään ja ennen selkeät kirjoittelut sotkeutuvat mielenkiinnottomiksi.
        Toistoja toistojen perään, eikö jo voitaisi jokainen antaa periksi ja koettaisimme jakaa hyvää mieltä, ei "nuoleskellen" vaan rehellisellä mielin, mikä on ollutkin idea koko ajan, jatketaan siitä.

        Väsymisen merkkejä olen ollut huomaavinani toistenkin viesteistä, ennen melkein joka päivä tervehdyksen saattoi huomata, nyt yhä harvemmin.
        Tutkitaan väliin omaa mieltä ja se selvyyden voi tuoda, kiva olisi kirjoittaa, mutta ei tämän nykyisen tavan mukaan, palataan niin sanotusti "ruotuun".
        Eipä tämän enempää , kaunista ja viihtyisää päivää toivottelen.


    • Anonyymi

      Mitä se ruotuun palaaminen tarkoittaa ja keitä kehotus koskee, siinäpä omantunnon kysymys. Palstoilla on tilaa rajattomasti, mitta minkä takia ikivanhat kaunat tullaan tiettyyn ennen niin sopuisaan ketjuun setvimään kerta toisensa jälkeen? Yksi ainut on nimetty syypääksi, joka ”vainoaa”. Eiköhän moni ole kurkkuaan myöten täynnä tuota rettelöintiä ja harventaa käyntejään, lopulta katoaa vähin äänin. Sekö on pyrkimyskin?

      • Istahdin huilaamaa siivouksen lomassa ja näin kysymyksesi.
        Ruotuun tarkoitus on palata keskustelemaan, ei syyttelemään, ei kinaamaan, kuka on mitäkin sanonut vuosien aikana, toki mukavat muistot on tervetulleita, sillä muistoissa jo muutenkin elelemme.

        Eiköhän meille kaikille olisi ilo lukea keskustellen, vastausten myötä rikastuttaa heitä joille ei saman tyyliset tavat ole periytyneet. aina jotakin tarjolla jokaiselle.
        Myös terveysasiat on jokaiselle erilaiset, vinkkejä saamme muiden kokemuksista ja moni muu asia on selvitettävissä sopuisassa hengessä.
        Kenellekään ei ole kieltoa koskaan laitettu, sopuisuutta vain pyydetty, joten siitä vaan mielipiteitä laittamaan, erimielisetkin voi hyväksyä paremmin, kun ne ne asiallisesti esitetään, menemättä moittien henkilökohtaisuuksiin.
        Asiaa en mieleisekseni saa, kaikki riippuu teistä toisista kirjoittajista.

        Kirjoittaminen on taitolaji, virhelyöntejä tulee vaikka kuinka pohtisi viestiään, nöyrtyminen on taito mikä myös olisi hyvä omata, pyytää anteeksi, jos huomaa loukanneensa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Istahdin huilaamaa siivouksen lomassa ja näin kysymyksesi.
        Ruotuun tarkoitus on palata keskustelemaan, ei syyttelemään, ei kinaamaan, kuka on mitäkin sanonut vuosien aikana, toki mukavat muistot on tervetulleita, sillä muistoissa jo muutenkin elelemme.

        Eiköhän meille kaikille olisi ilo lukea keskustellen, vastausten myötä rikastuttaa heitä joille ei saman tyyliset tavat ole periytyneet. aina jotakin tarjolla jokaiselle.
        Myös terveysasiat on jokaiselle erilaiset, vinkkejä saamme muiden kokemuksista ja moni muu asia on selvitettävissä sopuisassa hengessä.
        Kenellekään ei ole kieltoa koskaan laitettu, sopuisuutta vain pyydetty, joten siitä vaan mielipiteitä laittamaan, erimielisetkin voi hyväksyä paremmin, kun ne ne asiallisesti esitetään, menemättä moittien henkilökohtaisuuksiin.
        Asiaa en mieleisekseni saa, kaikki riippuu teistä toisista kirjoittajista.

        Kirjoittaminen on taitolaji, virhelyöntejä tulee vaikka kuinka pohtisi viestiään, nöyrtyminen on taito mikä myös olisi hyvä omata, pyytää anteeksi, jos huomaa loukanneensa.

        Tämä tunteiden tuulettaminen ehkä nyt riittäisi taas tällä erää. Nyt on viimeiset kesän viikonloput edessä. Lasten koulut alkavat, töihin palaavat lomalaisetkin, eli avaavat etänä tietokoneensa keittiön pöydän kulmalle.
        En ole tämän päivän uutisia vielä kuullut, niin että en tiedä, paljonko todettuja koronatartuntoja mahtaa olla, runsastumaan päin on. Meillä olisi viikon kuluttua sukutapaaminen, jonne tulee osallistujia rajojen takaakin. Alkaa huolestuttaa, uskalletaanko sitä pitää lainkaan, kun niin laajalta alueelta tulijoita on. Pitää ottaa nyt selvää, mitä mieltä kokoonkutsujat ovat.
        Minun äitini aikoinaan piti oman sukunsa porukoille kutsuja, ja sinne tuli mielellään pari- kolmekymmentä henkeä joka kerran. Kun hänestä aika jätti, niin kokoontumiset loppuivat, ehkä siitäkin syystä, että tarpeeksi suuria tiloja ei ollut käytettävissä.
        Nämä kutsut viikon päästä vietetään kesäpaikalla, ja siellä on tilaa talossa ja puutarhassa, joten aurinkoista säätä toivotaan.

        Olympialaisetkin loppuilevat. Kuulemma mäissä kisoissa käveltiin viimeisen kerran 50 km. Ihan viisasta minusta. Haluaisin kysyn näiltä kävelyurheilijoiden veteraaneilta, ovatko heidän lonkkansa kunnossa, sillä laji ei ole luonteva ihmisen keholle. Ihmetellä pitää, että jotkut rääkkäävät itseään ihan vapaaehtoisesti päästäkseen ensimmäisenä maaliin.

        Hyvää viikonloppua. Nyt on nautittava kesästä, kun helteet väistyivät. Vielä on aikaa!
        Hajamielinen Mkr.


      • Anonyymi

        Ruotuun palaaminen on mielestäni sitä, että enne näitä aikoja oli kovinkin sopuisaa kirjoittelua, jopa joskus pientä huumoriakin Pääsiäislentoineen ja "Laten" nurkka kaapin antimia nauttien.

        Onhan vuosien saatossa esiintynyt myös , sanoisinko kateutta SkillaN;nin ketjuun ja on yritetty useitakin uusia aloituksia, milloin tanssipirttinä, tai tarinatupana, mutta kovin ovat hiipuneet.

        Nyt aseteltiin hänen harteilleen kivireppua, mukamas, että hän kantaisi sitä?

        Ei veikkoset. Ei silloinkaan, kun tämä "eräs" tuli siivet levällään kalustamaan uusiksi Pirtin.

        SkillaN ei kanna "kivireppua" koskaan, vaan hän jaksaa olla aina ystävällinen, mutta en ihmettele, jos joskus "pinna palaa" aiheettomiin syytöksiin. Kas´ kun ei osaa lukea niitä rivienvälejä, joita ennen ei tarvinnut edes etsiä!

        Suoraan sanoen , "korppis" haluaa tuhota tämän SkillaN;nin palstan, mutta ei uskalla avata omaansakaan, jossa hänen mielipiteensä saisi kiitellä, tai kehua.

        Olisi edes parikuukautta poissa tästä ketjusta ja ilmoittaisi sen heti, niin voisimme katsoa, mitä sitten tapahtuisi?

        Kaikki, jotka hyväksyvät kirjoitukseni, niin painakaan sitä Äänestä nuolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotuun palaaminen on mielestäni sitä, että enne näitä aikoja oli kovinkin sopuisaa kirjoittelua, jopa joskus pientä huumoriakin Pääsiäislentoineen ja "Laten" nurkka kaapin antimia nauttien.

        Onhan vuosien saatossa esiintynyt myös , sanoisinko kateutta SkillaN;nin ketjuun ja on yritetty useitakin uusia aloituksia, milloin tanssipirttinä, tai tarinatupana, mutta kovin ovat hiipuneet.

        Nyt aseteltiin hänen harteilleen kivireppua, mukamas, että hän kantaisi sitä?

        Ei veikkoset. Ei silloinkaan, kun tämä "eräs" tuli siivet levällään kalustamaan uusiksi Pirtin.

        SkillaN ei kanna "kivireppua" koskaan, vaan hän jaksaa olla aina ystävällinen, mutta en ihmettele, jos joskus "pinna palaa" aiheettomiin syytöksiin. Kas´ kun ei osaa lukea niitä rivienvälejä, joita ennen ei tarvinnut edes etsiä!

        Suoraan sanoen , "korppis" haluaa tuhota tämän SkillaN;nin palstan, mutta ei uskalla avata omaansakaan, jossa hänen mielipiteensä saisi kiitellä, tai kehua.

        Olisi edes parikuukautta poissa tästä ketjusta ja ilmoittaisi sen heti, niin voisimme katsoa, mitä sitten tapahtuisi?

        Kaikki, jotka hyväksyvät kirjoitukseni, niin painakaan sitä Äänestä nuolta.

        "Olisi edes parikuukautta poissa tästä ketjusta ja ilmoittaisi sen heti, niin voisimme katsoa, mitä sitten tapahtuisi?"

        Jaa, no nikillä voi olla poissa, mutta puskista pamahtaa sitten. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotuun palaaminen on mielestäni sitä, että enne näitä aikoja oli kovinkin sopuisaa kirjoittelua, jopa joskus pientä huumoriakin Pääsiäislentoineen ja "Laten" nurkka kaapin antimia nauttien.

        Onhan vuosien saatossa esiintynyt myös , sanoisinko kateutta SkillaN;nin ketjuun ja on yritetty useitakin uusia aloituksia, milloin tanssipirttinä, tai tarinatupana, mutta kovin ovat hiipuneet.

        Nyt aseteltiin hänen harteilleen kivireppua, mukamas, että hän kantaisi sitä?

        Ei veikkoset. Ei silloinkaan, kun tämä "eräs" tuli siivet levällään kalustamaan uusiksi Pirtin.

        SkillaN ei kanna "kivireppua" koskaan, vaan hän jaksaa olla aina ystävällinen, mutta en ihmettele, jos joskus "pinna palaa" aiheettomiin syytöksiin. Kas´ kun ei osaa lukea niitä rivienvälejä, joita ennen ei tarvinnut edes etsiä!

        Suoraan sanoen , "korppis" haluaa tuhota tämän SkillaN;nin palstan, mutta ei uskalla avata omaansakaan, jossa hänen mielipiteensä saisi kiitellä, tai kehua.

        Olisi edes parikuukautta poissa tästä ketjusta ja ilmoittaisi sen heti, niin voisimme katsoa, mitä sitten tapahtuisi?

        Kaikki, jotka hyväksyvät kirjoitukseni, niin painakaan sitä Äänestä nuolta.

        Hyvä kirjoitus sinänsä. Ei palstalta löydy Skillanin veroista ketjun vetäjää. Avarakatseinen, toiset huomioiva, vaatimaton, taitava kirjoittaja, jonka tunnetiloihin on helppo mennä mukaan.
        Tämä ei ole nuoleskelua vaan oma näkemykseni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olisi edes parikuukautta poissa tästä ketjusta ja ilmoittaisi sen heti, niin voisimme katsoa, mitä sitten tapahtuisi?"

        Jaa, no nikillä voi olla poissa, mutta puskista pamahtaa sitten. :)

        Käyhän se nytkin kannustamassa itseään puskasta ja solvaamassa arvostelijoitaan. Yrittää muuttaa kirjoitustapaansa ettei tunnistettaisi, mutta mihinkä se seepra raidoistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus sinänsä. Ei palstalta löydy Skillanin veroista ketjun vetäjää. Avarakatseinen, toiset huomioiva, vaatimaton, taitava kirjoittaja, jonka tunnetiloihin on helppo mennä mukaan.
        Tämä ei ole nuoleskelua vaan oma näkemykseni.

        Skillanin sosiaaliset taidot ovat omaa luokkaansa. Hänellä on eriomainen taito myös pukea ajatuksensa sanoiksi, ei jää arvuuttelun varaa eikä piikkejä ole rivien välissäkään. Monipuolisesti lahjakas ihminen ja omanarvontunoinen omalla hienolla tavallaan itseään korostamatta , polkematta koskaan muita. Voihan se olla jollekkin kova paikka, kun itse ei ole rakastettu eikä arvostettu valtavasta itsekorostuksesta huolimatta. Kyllä koko palstaa tietää jo tilanteen ja historiat seuraa mukana. Turha vedota yhteen vainoojaan, noilla tempuilla joutuu vääjäämättä inhotuksi kaikilla palstoilla ja uudemmatkin tuttavuudet alkavat tajuta tuon pelin.


      • SkillaN kirjoitti:

        Istahdin huilaamaa siivouksen lomassa ja näin kysymyksesi.
        Ruotuun tarkoitus on palata keskustelemaan, ei syyttelemään, ei kinaamaan, kuka on mitäkin sanonut vuosien aikana, toki mukavat muistot on tervetulleita, sillä muistoissa jo muutenkin elelemme.

        Eiköhän meille kaikille olisi ilo lukea keskustellen, vastausten myötä rikastuttaa heitä joille ei saman tyyliset tavat ole periytyneet. aina jotakin tarjolla jokaiselle.
        Myös terveysasiat on jokaiselle erilaiset, vinkkejä saamme muiden kokemuksista ja moni muu asia on selvitettävissä sopuisassa hengessä.
        Kenellekään ei ole kieltoa koskaan laitettu, sopuisuutta vain pyydetty, joten siitä vaan mielipiteitä laittamaan, erimielisetkin voi hyväksyä paremmin, kun ne ne asiallisesti esitetään, menemättä moittien henkilökohtaisuuksiin.
        Asiaa en mieleisekseni saa, kaikki riippuu teistä toisista kirjoittajista.

        Kirjoittaminen on taitolaji, virhelyöntejä tulee vaikka kuinka pohtisi viestiään, nöyrtyminen on taito mikä myös olisi hyvä omata, pyytää anteeksi, jos huomaa loukanneensa.

        Huomenta Korvesta@

        Olen neutraali tälle stalkkaajalleni, ei hän lopeta, hänen "strategia" säilyy entisellään.
        Anteeksi pyyntöni oli vain feikkiesitys. Kirjoitukseni kääntyy siten, että sinä skillan kannat minun heittämiä kiviä repussasi, näin en tee koska minä en heittele kiviä syyttömiin.
        Hän on viisas ja osaa hommansa, mutta minua hän ei pysty huijaamaan.

        No, mutta ei hän minulle voi mitään, kirjoitan omista touhuistani kuten aina nojatuolissa.

        Aamun asiaa 😊

        Virtsatirtulehdus on ollut koko aikuisiän  vitsaukseni, onneksi tämä aamu alkoi jo paremmin, nyt lääkkeet puree.

        Tänään ajattelin käyttää lehtipuhallinta ja puhdistaa terassit ja pihapiirin puista pudonneista lehdistä. Illalla loimutamme lohta.

        Ihanat isot auringonkukat ovat avautuneet 🌻


      • Anonyymi kirjoitti:

        Skillanin sosiaaliset taidot ovat omaa luokkaansa. Hänellä on eriomainen taito myös pukea ajatuksensa sanoiksi, ei jää arvuuttelun varaa eikä piikkejä ole rivien välissäkään. Monipuolisesti lahjakas ihminen ja omanarvontunoinen omalla hienolla tavallaan itseään korostamatta , polkematta koskaan muita. Voihan se olla jollekkin kova paikka, kun itse ei ole rakastettu eikä arvostettu valtavasta itsekorostuksesta huolimatta. Kyllä koko palstaa tietää jo tilanteen ja historiat seuraa mukana. Turha vedota yhteen vainoojaan, noilla tempuilla joutuu vääjäämättä inhotuksi kaikilla palstoilla ja uudemmatkin tuttavuudet alkavat tajuta tuon pelin.

        Olisin laittanut sinulle lisäpisteitä tuosta kirjoituksestasi, Ano 10.08. mutta koneeni ei anna sitä tehdä - jos kirjoitusta on jo kerran plussattu.

        Hieno analyysi SkillaNista, palvelit ainakin minua omalla osaamisellasi. Uskon, että useimmat meistä yhtyvät sanoihisi ja toivovat SkillaNille voimia ja jaksamista. Kuten joku kirjoittaja on todennut: muut voi korvata, SkillaNia ei..))


    • Anonyymi

      Annan sen eturivin Eetlan rabortoida niin oksien katkeamiset kuin pissiputken tulehduksensakin välillä ivaten muita kirjoittajia. Vallatkoon takki auki minunkin paikani ketjusta. Mitä se hyöveijää.

      T. Tyyne takarivistä

      • Anonyymi

        Nyt koko Suomi jännittää, mikä antipiootti tepsii pissipöpöön. Ne tahtoo levitä epähykieenisissä oloissa.


    • Anonyymi

      Samaa veivailua ja kammesta kääntämistä taas!
      Lopettakaa nyt tuo homehtuneiden vääntöjen kääntely.
      Jos ei muuta kirjoitettavaa ole, niin kone kiinni.

      Kuinka ei teidän päähänne mahdu, että me ulkopuoliset emme ole kiinnostuneita teidän ikivanhoista kiukutteluistanne.

      • Anonyymi

        Vieläpä facebook sotkunsa se kaataa tänne, eikä ollut eka kerta. Odottaako se, että ketjun kirjoittajat alkavat samaa tunkiota pöyhimään ja kannustamaan ja puolustamaan tuossa inhottavassa kaivelussa? Samaa mieltä, jos ei niistä pääse eroon, kone kiinni ja antaa ulkopuolisten olla rauhassa sotkuiltaan.


    • Kannatetaan: ruotuun palaamista ! Ja sitä, että kukin tykönään miettisi omaa kohtaansa. Muistutan siis lähinnä itseäni, muiden mestarointi ei juuri kannata..))

      Mietin, onkohan täällä käynyt niin kuin vanhalle rouvalle Anna-Leena Härkösen kirjassa.
      Vanharouva oli päättänyt jättää kerhotoimintansa ja kun syytä kysyttiin hän vastasi, ettei hän jatka kun nuoriso on tullut kerhoon kukkoilemaan. "Mikä nuoriso" kysyttiin ja hän vastasi:
      "No seittenkymppiset. Koko ajan äänessä! Hulluksi tekevät ihmisen!" ..))

      Eli kai se ryhtiliike olisi paikallaan ensi sijassa meille, ali-ikäisille, ja vaikka meidät seitsemänkymppiset usein jo lasketaan vanhusväestöön kuuluviksi meissä ei välttämättä ole sitä arvokkuutta, malttia ja elämänymmärrystä, mitä ikääntyminen parhaimmillaan lisää ihmisessä. Puhun siis taas ensi sijassa itsestäni..))

      Samaan viittaa mielestäni myös Lauri Viidan Alfhild- runo:
      "Äidit vain nuo toivossa väkevät/Jumalan näkevät/
      Heille on annettu voima ja valta/ kohota unessa pilvien alta/
      ja katsella korkeammalta/"

      Siis suunta ylöspäin ! Kasvot kohti aurinkoa niin varjoa ei näy ! Tosin ei aurinkoakaan aina näy..))

      Hyvää päivää kaikille !
      demeter1

      • Anonyymi

        Aiotko sinä kirjoittaa tänne otteet kaikista lukemistasi kirjoista vai mikä tarkoitus noilla ainaisilla kirjojen lainailuilla on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiotko sinä kirjoittaa tänne otteet kaikista lukemistasi kirjoista vai mikä tarkoitus noilla ainaisilla kirjojen lainailuilla on?

        Yritätkö sinä joka et lue muuta kuin virtahepoa, ilkeillä paljon lukevalle?


      • Anonyymi

        - Demeterille taaskin haluan kiitokseni sanoa, - helpotit tänne vilkaisuani todella paljon. :)
        Kaikkea hyvää sinulle!
        Ja itsestäni sanon: Vähitellen vähentyvät varmaan vanhetessani käynnit.
        SkillaNin entiselle ketjulle ja Skilanille vielä kiitokseni ja kaikkea hyvää!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aiotko sinä kirjoittaa tänne otteet kaikista lukemistasi kirjoista vai mikä tarkoitus noilla ainaisilla kirjojen lainailuilla on?

        Mielestäni on mielenkiintoisempaa lukea otteita julkaistuista teoksista kuin palstalaisten vuosien takaisista mielipidekirjoituksista.

        Tunnetko lorun Onnimannista? Se on suomalaista kansanperinnettä ja julkaistu Kantelettaressa ensi kerran lähes parisataa vuotta sitten-
        Oli ennen onnimanni
        onnimannista matikka,
        matikasta maitopyörä . . .

        JATKA


      • --- pytikästä pöytäristi . . .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aiotko sinä kirjoittaa tänne otteet kaikista lukemistasi kirjoista vai mikä tarkoitus noilla ainaisilla kirjojen lainailuilla on?

        Ole huoleti, Ano 10.47, en aio. Lupaan miettiä asiaa..))


      • Anonyymi kirjoitti:

        - Demeterille taaskin haluan kiitokseni sanoa, - helpotit tänne vilkaisuani todella paljon. :)
        Kaikkea hyvää sinulle!
        Ja itsestäni sanon: Vähitellen vähentyvät varmaan vanhetessani käynnit.
        SkillaNin entiselle ketjulle ja Skilanille vielä kiitokseni ja kaikkea hyvää!

        Kiitos kannustuksesta Ano 11.01. Hyvältä se aina tuntuu. Samanhenkisyys.

        Kaikkea hyvää myös sinulle. Samalta kai meistä muistakin voi tuntua välillä: ettei jaksa, mutta eikö se ihmisyhteys ole kuitenkin yksi voimanlähde meillä, eivätkä päivät ole veljeksiä: joskus jaksaa enemmän, joskus vähemmän...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yritätkö sinä joka et lue muuta kuin virtahepoa, ilkeillä paljon lukevalle?

        No, eipä tuo Viita-sitaatti nyt oikein sopinutkaan tämänhetkiseen ilmapiiriin, Ano 10.55...))

        Ja onhan meitä lukutoukkia ennenkin pilkattu. "Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa"...
        Sitaateissa löytyy, kun oma pää lyö tyhjää..))


      • Makriina kirjoitti:

        --- pytikästä pöytäristi . . .

        En muistanut tuosta kuin alun, Makriina. Jokunen vuosi - vai vuosikymmen ?..)) - sitten lásten ensikirjaksi suositeltiin loruja. Yritinkin niitä jollekin lapsenlapsistani tarjoilla, mutta ei onnistunut. Olisko tarjonta tullut väärään ajankohtaan?..)) Vai onko kuvallinen viestintä jota lapsille tarjotaan liiankin kanssa, tehnyt vastaanottokoneiston virittymään vain kuville ?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        --- pytikästä pöytäristi . . .

        ... pöytärististä ripukka...

        Hahhaa, Makriinan sutkautukset ylittävät Maikkarin Muka Tommolan uutiskevennykset mennen tullen ;)

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... pöytärististä ripukka...

        Hahhaa, Makriinan sutkautukset ylittävät Maikkarin Muka Tommolan uutiskevennykset mennen tullen ;)

        brinkkala

        Muka Mika ;)

        Piti virhe tulla lyhyeenkiin kommenttiin.

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... pöytärististä ripukka...

        Hahhaa, Makriinan sutkautukset ylittävät Maikkarin Muka Tommolan uutiskevennykset mennen tullen ;)

        brinkkala

        "... pöytärististä ripukka..."

        ripukasta rintasolki
        rintasolesta sopukka
        sopukasta sormikinnas
        sormikintaasta kirjanmerkki
        kirjanmerkistä meteli
        metelistä meijän herra...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "... pöytärististä ripukka..."

        ripukasta rintasolki
        rintasolesta sopukka
        sopukasta sormikinnas
        sormikintaasta kirjanmerkki
        kirjanmerkistä meteli
        metelistä meijän herra...

        siis, sormikintaasta kipuna
        kipunasta kirjanmerkki j.n.e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        siis, sormikintaasta kipuna
        kipunasta kirjanmerkki j.n.e.

        Minulla hiukan eri versio:

        sopukasta Suomen kirkko
        Suomen kirkosta kipuna,
        kipunasta kirjanmerkki . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiotko sinä kirjoittaa tänne otteet kaikista lukemistasi kirjoista vai mikä tarkoitus noilla ainaisilla kirjojen lainailuilla on?

        Savikiekot ei "otteista" tykkää, kun eivät itse osaa yhtäkään, koska eivät lue mitään. Koska ovat henkisesti köyhiä.


    • Anonyymi

      myrkkykäärme on ryöminyt ja myrkkynsä vuodattanut Kahvipirttiin
      muutamia kertoja kyllä paettiinkin

      mutta se ryömi perään

      • Anonyymi

        Käärme luikertelee. Niin kuin sinäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käärme luikertelee. Niin kuin sinäkin.

        Oi miten osaakaan tämä McRiina heitellä näitä kepeitä sutkautuksiaan perässähiihtäjilleen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oi miten osaakaan tämä McRiina heitellä näitä kepeitä sutkautuksiaan perässähiihtäjilleen!

        Sinä se et taida pysyä kenenkään perässä. Suksesi näyttävät olevan pahasti ristissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oi miten osaakaan tämä McRiina heitellä näitä kepeitä sutkautuksiaan perässähiihtäjilleen!

        Ketkä hiihtää Makriinan perässä?

        Mie putosin kelkasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä hiihtää Makriinan perässä?

        Mie putosin kelkasta.

        Ainaskii tuo korppis kiittelee macrinaa, mutta kumpi on keulilla, kumpi perässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainaskii tuo korppis kiittelee macrinaa, mutta kumpi on keulilla, kumpi perässä?

        Perässä tai edessä molemmilla "keulii".


      • Anonyymi

        Paettiinko tosiaan korppista ja montako kertaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainaskii tuo korppis kiittelee macrinaa, mutta kumpi on keulilla, kumpi perässä?

        Ei kiitä. Mielistelee.


    • Anonyymi

      Noin siinä passaa käymään, kun ei pysytä omassa pilttuussa. Seuraa vain sulkasatosta kärsittäviä kotkottajia.

      • . . . kirjanmerkistä meteli.
        Metelistä meijän herra,
        meijän herrasta hevukka,
        hevukasta heinäkelkka
        heinäkelkasta kekäle . .

        JATKA


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        . . . kirjanmerkistä meteli.
        Metelistä meijän herra,
        meijän herrasta hevukka,
        hevukasta heinäkelkka
        heinäkelkasta kekäle . .

        JATKA

        kekäleestä tulipalo
        tulipalosta täysi tuho


      • Anonyymi kirjoitti:

        kekäleestä tulipalo
        tulipalosta täysi tuho

        Kansanrunouskin muuttuu ajan myötä. :)


      • Makriina kirjoitti:

        Kansanrunouskin muuttuu ajan myötä. :)

        Sateiset ja minulle jopa myöhäiset huomenet sunnuntaiaamuun, kello vuoteeni vieressä oli hidastanut kävelyään, näytti kuutta kun heräsin, koneelle tullessa tajusin kellon olevan jo puoli kymmenen, kiireeksi muuttui päivän alku.
        No eipä mitään varmaan hyvää tekee olla joskus lyhytsanainen, niin on olleet toisetkin;)
        Toivotan mukavaa päivää, jatkakaa harjoituksia;)


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Kansanrunouskin muuttuu ajan myötä. :)

        Täysituhosta eturivieetla
        eeturivieetlasta etova olo


      • SkillaN kirjoitti:

        Sateiset ja minulle jopa myöhäiset huomenet sunnuntaiaamuun, kello vuoteeni vieressä oli hidastanut kävelyään, näytti kuutta kun heräsin, koneelle tullessa tajusin kellon olevan jo puoli kymmenen, kiireeksi muuttui päivän alku.
        No eipä mitään varmaan hyvää tekee olla joskus lyhytsanainen, niin on olleet toisetkin;)
        Toivotan mukavaa päivää, jatkakaa harjoituksia;)

        Huomenta skillan, en yllättynyt ketjuun tehdystä massiivisesta hyökkäyksestä.

        Tämä ns. "naakkaparvi" on tuttu ilmiö. Viestit noudattavat samaa strategiaa vuodesta toiseen. Elokuu on aikaa jolloin "parvi" aktivoituu.

        Strategiaan kuuluu löytää mm. korppis puskasta. Yleensä se tapahtuu jos joku kirjoittaa positiivista Korpista tai jos joku kirjoittaa negatiivistä demeteristä .

        Uuden korppista halveksivan ketjun aloitus kuuluu myös strategiaan.

        No, tilannetta vuosia seuranneena tiedän kommenttien kaavan.

        Tästä ei sen enempää.

        Eilinen ilta oli leppoisa, tuuleton liekittää lohta grillissä. Kyllähän liekityksen toteutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä varsinkin kun naulasin lohen pyrstö alaspäin liekityslautaan. Lautaa piti käännellä ja liekkiä piti suunnata paksumpaan yläosaan ja hommaan piti keskittäytyä.

        Lohi valmistui juuri kun vieraat saapuivat. Kiireeni loppui siihen, pöytä oli katettu ja aloitimme ruokailun. Istuimme pimenevässä illassa nauttien rapean mehukkaasta lohesta ja laatikkopuikuloista.

        Esikoinen lämmitti saunan ja hoiti tiskin.

        Tänään on pilvistä ja tuulista, sadetta lupailee.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta skillan, en yllättynyt ketjuun tehdystä massiivisesta hyökkäyksestä.

        Tämä ns. "naakkaparvi" on tuttu ilmiö. Viestit noudattavat samaa strategiaa vuodesta toiseen. Elokuu on aikaa jolloin "parvi" aktivoituu.

        Strategiaan kuuluu löytää mm. korppis puskasta. Yleensä se tapahtuu jos joku kirjoittaa positiivista Korpista tai jos joku kirjoittaa negatiivistä demeteristä .

        Uuden korppista halveksivan ketjun aloitus kuuluu myös strategiaan.

        No, tilannetta vuosia seuranneena tiedän kommenttien kaavan.

        Tästä ei sen enempää.

        Eilinen ilta oli leppoisa, tuuleton liekittää lohta grillissä. Kyllähän liekityksen toteutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä varsinkin kun naulasin lohen pyrstö alaspäin liekityslautaan. Lautaa piti käännellä ja liekkiä piti suunnata paksumpaan yläosaan ja hommaan piti keskittäytyä.

        Lohi valmistui juuri kun vieraat saapuivat. Kiireeni loppui siihen, pöytä oli katettu ja aloitimme ruokailun. Istuimme pimenevässä illassa nauttien rapean mehukkaasta lohesta ja laatikkopuikuloista.

        Esikoinen lämmitti saunan ja hoiti tiskin.

        Tänään on pilvistä ja tuulista, sadetta lupailee.

        Mikä ihmeen naakkaparvi? Sinullahan on vain yksi stalkkaaja, jonka nimenkin olet ilmoittanut. Mitä tekemistä Demeterillä on tämän kuvion kanssa? Entäs elokuu? Sinähän saat samanlaista palautetta monelta taholta koko ajan, jo 15 v vuodet läpeensä.
        Sitä saa mitä tilaa, näin se on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täysituhosta eturivieetla
        eeturivieetlasta etova olo

        etovasta olosta onnimanniin
        onnimannista matikkaan
        matikasta maitopyörä

        jne alusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen naakkaparvi? Sinullahan on vain yksi stalkkaaja, jonka nimenkin olet ilmoittanut. Mitä tekemistä Demeterillä on tämän kuvion kanssa? Entäs elokuu? Sinähän saat samanlaista palautetta monelta taholta koko ajan, jo 15 v vuodet läpeensä.
        Sitä saa mitä tilaa, näin se on.

        Tämäkin kommentti kuuluu sinun strategiaasi.

        Vittuiluasi on kestänyt viimeiset kuusi vuotta, ne alkoivat kun kerroin ulkomaan matkoistani.
        Donna parvekkeella jne. Samoja kommentteja vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämäkin kommentti kuuluu sinun strategiaasi.

        Vittuiluasi on kestänyt viimeiset kuusi vuotta, ne alkoivat kun kerroin ulkomaan matkoistani.
        Donna parvekkeella jne. Samoja kommentteja vuodesta toiseen.

        Voisit siistiä kielenkäyttöäsi ja korvata tuon v-alkuisen sanan jollain toisella.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämäkin kommentti kuuluu sinun strategiaasi.

        Vittuiluasi on kestänyt viimeiset kuusi vuotta, ne alkoivat kun kerroin ulkomaan matkoistani.
        Donna parvekkeella jne. Samoja kommentteja vuodesta toiseen.

        Totta tuo, että samoja kommentteja täällä saa lukee.

        Samoin täällä saa lukea jatkuvasti vainoharhaisuutta ja luulottelua, että tuo on se ja se.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Totta tuo, että samoja kommentteja täällä saa lukee.

        Samoin täällä saa lukea jatkuvasti vainoharhaisuutta ja luulottelua, että tuo on se ja se.

        Unohdit kristallipallon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisit siistiä kielenkäyttöäsi ja korvata tuon v-alkuisen sanan jollain toisella.

        Itse opetti, ettei saa käyttää sana kusi, hänellä kun oli pissivaivoja. V-sana taitaa sille olla arkipäiväinen käyttösana, vaikka se on naista halveksiva.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta skillan, en yllättynyt ketjuun tehdystä massiivisesta hyökkäyksestä.

        Tämä ns. "naakkaparvi" on tuttu ilmiö. Viestit noudattavat samaa strategiaa vuodesta toiseen. Elokuu on aikaa jolloin "parvi" aktivoituu.

        Strategiaan kuuluu löytää mm. korppis puskasta. Yleensä se tapahtuu jos joku kirjoittaa positiivista Korpista tai jos joku kirjoittaa negatiivistä demeteristä .

        Uuden korppista halveksivan ketjun aloitus kuuluu myös strategiaan.

        No, tilannetta vuosia seuranneena tiedän kommenttien kaavan.

        Tästä ei sen enempää.

        Eilinen ilta oli leppoisa, tuuleton liekittää lohta grillissä. Kyllähän liekityksen toteutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä varsinkin kun naulasin lohen pyrstö alaspäin liekityslautaan. Lautaa piti käännellä ja liekkiä piti suunnata paksumpaan yläosaan ja hommaan piti keskittäytyä.

        Lohi valmistui juuri kun vieraat saapuivat. Kiireeni loppui siihen, pöytä oli katettu ja aloitimme ruokailun. Istuimme pimenevässä illassa nauttien rapean mehukkaasta lohesta ja laatikkopuikuloista.

        Esikoinen lämmitti saunan ja hoiti tiskin.

        Tänään on pilvistä ja tuulista, sadetta lupailee.

        Vai ihan sdragediat on laadittu, ne löytyy kyllä ihan omasta päästäsi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämäkin kommentti kuuluu sinun strategiaasi.

        Vittuiluasi on kestänyt viimeiset kuusi vuotta, ne alkoivat kun kerroin ulkomaan matkoistani.
        Donna parvekkeella jne. Samoja kommentteja vuodesta toiseen.

        Uskomatonta kielenkäyttöä tässä ikäryhmässä. Jotenkin vielä sen ymmärrän äkkipikaisuudessa sanottuna, mutta kirjoitettuna.

        Kohottaako tuollainen itsetuntoa?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta skillan, en yllättynyt ketjuun tehdystä massiivisesta hyökkäyksestä.

        Tämä ns. "naakkaparvi" on tuttu ilmiö. Viestit noudattavat samaa strategiaa vuodesta toiseen. Elokuu on aikaa jolloin "parvi" aktivoituu.

        Strategiaan kuuluu löytää mm. korppis puskasta. Yleensä se tapahtuu jos joku kirjoittaa positiivista Korpista tai jos joku kirjoittaa negatiivistä demeteristä .

        Uuden korppista halveksivan ketjun aloitus kuuluu myös strategiaan.

        No, tilannetta vuosia seuranneena tiedän kommenttien kaavan.

        Tästä ei sen enempää.

        Eilinen ilta oli leppoisa, tuuleton liekittää lohta grillissä. Kyllähän liekityksen toteutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä varsinkin kun naulasin lohen pyrstö alaspäin liekityslautaan. Lautaa piti käännellä ja liekkiä piti suunnata paksumpaan yläosaan ja hommaan piti keskittäytyä.

        Lohi valmistui juuri kun vieraat saapuivat. Kiireeni loppui siihen, pöytä oli katettu ja aloitimme ruokailun. Istuimme pimenevässä illassa nauttien rapean mehukkaasta lohesta ja laatikkopuikuloista.

        Esikoinen lämmitti saunan ja hoiti tiskin.

        Tänään on pilvistä ja tuulista, sadetta lupailee.

        "tai jos j o k u kirjoittaa negatiivistä demeteristä ."
        Sinä kirjoitat ei kukaan muu.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta skillan, en yllättynyt ketjuun tehdystä massiivisesta hyökkäyksestä.

        Tämä ns. "naakkaparvi" on tuttu ilmiö. Viestit noudattavat samaa strategiaa vuodesta toiseen. Elokuu on aikaa jolloin "parvi" aktivoituu.

        Strategiaan kuuluu löytää mm. korppis puskasta. Yleensä se tapahtuu jos joku kirjoittaa positiivista Korpista tai jos joku kirjoittaa negatiivistä demeteristä .

        Uuden korppista halveksivan ketjun aloitus kuuluu myös strategiaan.

        No, tilannetta vuosia seuranneena tiedän kommenttien kaavan.

        Tästä ei sen enempää.

        Eilinen ilta oli leppoisa, tuuleton liekittää lohta grillissä. Kyllähän liekityksen toteutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä varsinkin kun naulasin lohen pyrstö alaspäin liekityslautaan. Lautaa piti käännellä ja liekkiä piti suunnata paksumpaan yläosaan ja hommaan piti keskittäytyä.

        Lohi valmistui juuri kun vieraat saapuivat. Kiireeni loppui siihen, pöytä oli katettu ja aloitimme ruokailun. Istuimme pimenevässä illassa nauttien rapean mehukkaasta lohesta ja laatikkopuikuloista.

        Esikoinen lämmitti saunan ja hoiti tiskin.

        Tänään on pilvistä ja tuulista, sadetta lupailee.

        Kumma kun et saa ikinä kommenttia nojatuolilaisiltasi vaikka kuinka mielistelisit. He kommentoivat keskenään ihan muita kuin sinua. Sinä roikut täällä kuin kolmantena pyöränä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisit siistiä kielenkäyttöäsi ja korvata tuon v-alkuisen sanan jollain toisella.

        Tekopyhien keinotekoinen tyyli romahtaa niin helposti, kun hermo menee.


    • Tähän loppuun haluan kirjoittaa toivomuksen. Skillan aloittanee seuraavaksi uuden ketjun, anna lahja kaikille meille tunnistettaville nojatuolilaisille, sillä haluamme kirjoittaa tämän päivän asioista, tavallisesta arjestamme. Ja jos menneeseen halutaan mennä, muistellaan omia arkisia muistoja. Please🙏

      • Anonyymi

        "Elämä on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus. "
        Kuinka kauniisti on tämän lauseen kirjoittaja kiteyttänyt elämän suuren ajatelman. Pidetään kiinni siitä, ja jatketaan kirjoittamista hyvillä mielin.


      • Anonyymi

        Pitäisiköhän sinun ensisijaisesti esittää tuo toiveesi itsellesi?


      • Anonyymi

        Miksi vain arkisia asioita ja muistoja? Ihania muistoja on nimenomaan juhlista, monet omien lasten juhlat kuten häät ja lastenlasten ristiäiset, rippijuhlat, synttärit, ylioppilasjuhlat kihlajaiset, häät. Niistä täällä on ilo kuulla, suvut jatkuvat, uusia veronmaksajia ja maan rakentajia kasvaa.
        Kyllä ruuanlaittoakin joskus voi kertoa, mutta ei sentään yhden ja saman jokapäiväiset keitokset jaksa kiinnostaa, vaikka miten paljon olisi lisuja.

        Menneisyyttä ei voi pois pyyhkiä ja jokainen on ihan itse oman palstahistoriansa luonut. Pitäisi jo ainakin vanhojen konkareiden tajuta, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
        Sitäpaitsi, kukas juuri 6 vuoden takaista donnajuttua muisteli? Ja aiempana facebookin sotkujaan vuosien takaa?


      • Anonyymi

        " anna lahja kaikille meille tunnistettaville nojatuolilaisille, sillä haluamme kirjoittaa tämän päivän asioista, tavallisesta arjestamme."

        Miksi haluat "tunnistettavat" vain?

        Herää epäilys, että haluat nokkia heidät, kun et onnistunut dementerin ja Makriinan suhteen, jota yritit liehakoida, samoin kuin "ynnämuuta", joka on sentään mies paikallaan , eikä sorru imarteluusi.

        Anna sinä lahja, että poistut Noja-tuolista, koska täällä kirjoittelee, siis kirjoitteli paljon Kahvipirttiläisiäkin, mutta kirjoittaako nyt? Mietipä sitä, että miksi ei?

        Voithan sinä omia tämän SkillaNin palsta itsellesi ja sinun naakoillesi, koska olethan joskus uhonnut jyrääväsi kaikki, joten pidä hyvänäsi nyt.

        ps. muuten loimulohta ei kypsennetä avotulen lieskoilla kalaa päin, joten tutustu siihen kypsennykseen hieman tarkemmin kunnes tulet tänne kertomaan siitä, saati niistä "shusien" tekemisistä ja perunoiden kasvatuksesta multauksineen.

        No, tämäpä tässä, mitä ajattelen sinusta! Ai niin, olet harvinaisen tyhmä, kun et tajua, missä sinua ei tarvita!


      • Anonyymi kirjoitti:

        " anna lahja kaikille meille tunnistettaville nojatuolilaisille, sillä haluamme kirjoittaa tämän päivän asioista, tavallisesta arjestamme."

        Miksi haluat "tunnistettavat" vain?

        Herää epäilys, että haluat nokkia heidät, kun et onnistunut dementerin ja Makriinan suhteen, jota yritit liehakoida, samoin kuin "ynnämuuta", joka on sentään mies paikallaan , eikä sorru imarteluusi.

        Anna sinä lahja, että poistut Noja-tuolista, koska täällä kirjoittelee, siis kirjoitteli paljon Kahvipirttiläisiäkin, mutta kirjoittaako nyt? Mietipä sitä, että miksi ei?

        Voithan sinä omia tämän SkillaNin palsta itsellesi ja sinun naakoillesi, koska olethan joskus uhonnut jyrääväsi kaikki, joten pidä hyvänäsi nyt.

        ps. muuten loimulohta ei kypsennetä avotulen lieskoilla kalaa päin, joten tutustu siihen kypsennykseen hieman tarkemmin kunnes tulet tänne kertomaan siitä, saati niistä "shusien" tekemisistä ja perunoiden kasvatuksesta multauksineen.

        No, tämäpä tässä, mitä ajattelen sinusta! Ai niin, olet harvinaisen tyhmä, kun et tajua, missä sinua ei tarvita!

        Kerro omista tekemisistäsi, älä minun.
        Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni.

        Se mitä makriina, ynnämuu ja demeter kommentoivat luen ja joskus kommentoin.

        MUISTA...sinä et ikinä tule saamaan yliotetta minusta, vaikka kuinka kiukuttelet.
        Ja mitä enempi yrität häätää minua pois sitä syvemmälle pistän perseeni nojatuoliin 🤣Mutta lupaan, sitten kun kirjoitat omalla nimimerkilläsi ja pyydät poistumaan saatan harkita poistumista.

        Syksyisen näkönen päivä. Esikoinen lähti hakemaan raaka-aineita iltaruokaamme. Mitähän hyvää tänään syödään 🍓🧀🍞

        Tekeekö jälkikasvusi ruokia sinulle?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kerro omista tekemisistäsi, älä minun.
        Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni.

        Se mitä makriina, ynnämuu ja demeter kommentoivat luen ja joskus kommentoin.

        MUISTA...sinä et ikinä tule saamaan yliotetta minusta, vaikka kuinka kiukuttelet.
        Ja mitä enempi yrität häätää minua pois sitä syvemmälle pistän perseeni nojatuoliin 🤣Mutta lupaan, sitten kun kirjoitat omalla nimimerkilläsi ja pyydät poistumaan saatan harkita poistumista.

        Syksyisen näkönen päivä. Esikoinen lähti hakemaan raaka-aineita iltaruokaamme. Mitähän hyvää tänään syödään 🍓🧀🍞

        Tekeekö jälkikasvusi ruokia sinulle?

        Sinusta saatu mielikuva ei enää miksikään muutu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta saatu mielikuva ei enää miksikään muutu.

        Pysyn päätöksessäni kuten sinä rokotusvastaisessa päätöksessäsi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kerro omista tekemisistäsi, älä minun.
        Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni.

        Se mitä makriina, ynnämuu ja demeter kommentoivat luen ja joskus kommentoin.

        MUISTA...sinä et ikinä tule saamaan yliotetta minusta, vaikka kuinka kiukuttelet.
        Ja mitä enempi yrität häätää minua pois sitä syvemmälle pistän perseeni nojatuoliin 🤣Mutta lupaan, sitten kun kirjoitat omalla nimimerkilläsi ja pyydät poistumaan saatan harkita poistumista.

        Syksyisen näkönen päivä. Esikoinen lähti hakemaan raaka-aineita iltaruokaamme. Mitähän hyvää tänään syödään 🍓🧀🍞

        Tekeekö jälkikasvusi ruokia sinulle?

        Meidän jälkikasvut hankkivat rahaa ja ruokkivat omat perheensä. Ruualla ei perhepiireissä yleensä rakkautta mitata. Tietysti kun käymme heillä vieraisilla, meille tekee ruokaa isäntäväki. Kun he tulevat meille, tarjoamme ruuat, voimme yhdessä koko porukalla tehdä varsinkin mökillä. Lapsenlapset ovat innokkaita uuden kokeilijoita. Näin se normaalisti menee sukupolvien kesken, mitä siitä numeroa tai kyselyä tekemään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi vain arkisia asioita ja muistoja? Ihania muistoja on nimenomaan juhlista, monet omien lasten juhlat kuten häät ja lastenlasten ristiäiset, rippijuhlat, synttärit, ylioppilasjuhlat kihlajaiset, häät. Niistä täällä on ilo kuulla, suvut jatkuvat, uusia veronmaksajia ja maan rakentajia kasvaa.
        Kyllä ruuanlaittoakin joskus voi kertoa, mutta ei sentään yhden ja saman jokapäiväiset keitokset jaksa kiinnostaa, vaikka miten paljon olisi lisuja.

        Menneisyyttä ei voi pois pyyhkiä ja jokainen on ihan itse oman palstahistoriansa luonut. Pitäisi jo ainakin vanhojen konkareiden tajuta, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
        Sitäpaitsi, kukas juuri 6 vuoden takaista donnajuttua muisteli? Ja aiempana facebookin sotkujaan vuosien takaa?

        Jos menneisyyttä ei voi pyyhkiä pois, niin ehdottaisin, että rupeaisit kertomaan elämäsi vaiheita tuosta rippikouluiästä alkaen, lapsuuttasi emme varmasti jaksaisi seurata. Mutta reipas nuoruus, sen töppäykset, epäonnistuneet seurustelut, opiskelut ja menestyksesi niissä, työelämäsi - voi kuinka paljon voitkaan kertoa taaksesi jättämästäsi.
        Innolla jäämme odottamaan, sillä uskomme, että tunnet juuri oman menneisyytesi parhaiten.
        Voin kertoa itse omista rippijuhlistani, että olin nyrjäyttänyt nilkkani pahasti juuri ennen tilaisuutta, ja kolkkasin sitten kirkon käytävää idealiside nilkan ympärillä. Hyvä kun ollenkaan pääsin mukaan.
        Nyt juuri tulikin mieleeni, että entäs , jos joku rippilapsi ei pääse mukaan ollenkaan syystä tai toisesta. Miten sitten menetellään? Jääkö hän luokalle?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Pysyn päätöksessäni kuten sinä rokotusvastaisessa päätöksessäsi.

        ????
        Keneksi sinä oikein minua luulet?
        Olen jo saanut molemmat piikit.
        Sinä tarvitsisit jotakin lääkettä tuohon vainoharhaisuuteesi ja luulotautiisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meidän jälkikasvut hankkivat rahaa ja ruokkivat omat perheensä. Ruualla ei perhepiireissä yleensä rakkautta mitata. Tietysti kun käymme heillä vieraisilla, meille tekee ruokaa isäntäväki. Kun he tulevat meille, tarjoamme ruuat, voimme yhdessä koko porukalla tehdä varsinkin mökillä. Lapsenlapset ovat innokkaita uuden kokeilijoita. Näin se normaalisti menee sukupolvien kesken, mitä siitä numeroa tai kyselyä tekemään?

        Minun mökkikeittiö on aika pieni, joten iso porukka ei mahdu sinne iloisesti yhdessä kokkailemaan. Jaamme työt kuten nyt poika kokkasi tafua ja vihanneksia curry kookosmaitokastikkeessa ja nuudeleita. Korianteri ei ole suosikkini, mutta pelitti hyvin tässä yhteydessä. Minä tiskaan tänään 😊

        Ei lohen loimutuskaan isoa joukkoa tarvitse.

        Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa, taisi sanoa vanha kansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " anna lahja kaikille meille tunnistettaville nojatuolilaisille, sillä haluamme kirjoittaa tämän päivän asioista, tavallisesta arjestamme."

        Miksi haluat "tunnistettavat" vain?

        Herää epäilys, että haluat nokkia heidät, kun et onnistunut dementerin ja Makriinan suhteen, jota yritit liehakoida, samoin kuin "ynnämuuta", joka on sentään mies paikallaan , eikä sorru imarteluusi.

        Anna sinä lahja, että poistut Noja-tuolista, koska täällä kirjoittelee, siis kirjoitteli paljon Kahvipirttiläisiäkin, mutta kirjoittaako nyt? Mietipä sitä, että miksi ei?

        Voithan sinä omia tämän SkillaNin palsta itsellesi ja sinun naakoillesi, koska olethan joskus uhonnut jyrääväsi kaikki, joten pidä hyvänäsi nyt.

        ps. muuten loimulohta ei kypsennetä avotulen lieskoilla kalaa päin, joten tutustu siihen kypsennykseen hieman tarkemmin kunnes tulet tänne kertomaan siitä, saati niistä "shusien" tekemisistä ja perunoiden kasvatuksesta multauksineen.

        No, tämäpä tässä, mitä ajattelen sinusta! Ai niin, olet harvinaisen tyhmä, kun et tajua, missä sinua ei tarvita!

        Mikset kirjoita rekatullasi? Ehkäpä siksi että osaat sen verran hävetä ette halua että Skillan ja muut vakiokirjoittajat keksivät kuka olet.

        Harvinaisen tyhmää on sekin ettei mene ottamaan rokotusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikset kirjoita rekatullasi? Ehkäpä siksi että osaat sen verran hävetä ette halua että Skillan ja muut vakiokirjoittajat keksivät kuka olet.

        Harvinaisen tyhmää on sekin ettei mene ottamaan rokotusta.

        On uskomatonta kuinka hän kuvittelee olevansa joku muu kuin on. Kirjoitukset kertovat omaa kieltään ja varsinkin kun niitä satelee puskasta. Tyylin muutos on vaikeaa, tyyli näkyy läpi olipa hän se toinen tai itse.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Minun mökkikeittiö on aika pieni, joten iso porukka ei mahdu sinne iloisesti yhdessä kokkailemaan. Jaamme työt kuten nyt poika kokkasi tafua ja vihanneksia curry kookosmaitokastikkeessa ja nuudeleita. Korianteri ei ole suosikkini, mutta pelitti hyvin tässä yhteydessä. Minä tiskaan tänään 😊

        Ei lohen loimutuskaan isoa joukkoa tarvitse.

        Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa, taisi sanoa vanha kansa.

        Kyllä se sinun esikoinen ja kuopus mahtuisi keittiöösi, muuta jälkikasvuahan sinulla ei ole , ei ensimmäistäkään lapsenlasta. Onko se ainut miniäkään enää kuvioissa, kun et mitään mainitse? Kesällä kokataan paljon ulkosalla, pienemmät voi pilkkoa salaattia ja kattaa pöytää. Ottaisit itsekkin varmasti pienet kätöset avuksesi, mitätöit sellaiset asiat mitä sinulla ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se sinun esikoinen ja kuopus mahtuisi keittiöösi, muuta jälkikasvuahan sinulla ei ole , ei ensimmäistäkään lapsenlasta. Onko se ainut miniäkään enää kuvioissa, kun et mitään mainitse? Kesällä kokataan paljon ulkosalla, pienemmät voi pilkkoa salaattia ja kattaa pöytää. Ottaisit itsekkin varmasti pienet kätöset avuksesi, mitätöit sellaiset asiat mitä sinulla ei ole.

        Onko miniä nainen?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kerro omista tekemisistäsi, älä minun.
        Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni.

        Se mitä makriina, ynnämuu ja demeter kommentoivat luen ja joskus kommentoin.

        MUISTA...sinä et ikinä tule saamaan yliotetta minusta, vaikka kuinka kiukuttelet.
        Ja mitä enempi yrität häätää minua pois sitä syvemmälle pistän perseeni nojatuoliin 🤣Mutta lupaan, sitten kun kirjoitat omalla nimimerkilläsi ja pyydät poistumaan saatan harkita poistumista.

        Syksyisen näkönen päivä. Esikoinen lähti hakemaan raaka-aineita iltaruokaamme. Mitähän hyvää tänään syödään 🍓🧀🍞

        Tekeekö jälkikasvusi ruokia sinulle?

        "Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni."
        Hihhiihiiiiiiiihh . . . niinhän se on, narsistit kommentoivat vain omia tekemisiään.
        He näkevät vain itsensä ja luulevat olevansa kauhean kiinnostavia muittenkin kuin itsensä mielestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se sinun esikoinen ja kuopus mahtuisi keittiöösi, muuta jälkikasvuahan sinulla ei ole , ei ensimmäistäkään lapsenlasta. Onko se ainut miniäkään enää kuvioissa, kun et mitään mainitse? Kesällä kokataan paljon ulkosalla, pienemmät voi pilkkoa salaattia ja kattaa pöytää. Ottaisit itsekkin varmasti pienet kätöset avuksesi, mitätöit sellaiset asiat mitä sinulla ei ole.

        Vai pienet kätöset... no voi hehheh sentää ja lässynlässyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yleensä kommentoin päivän avauksen jälkeen omia tekemisiäni."
        Hihhiihiiiiiiiihh . . . niinhän se on, narsistit kommentoivat vain omia tekemisiään.
        He näkevät vain itsensä ja luulevat olevansa kauhean kiinnostavia muittenkin kuin itsensä mielestä.

        Silloinhan kaikki nojatuolilaiset ovat simun mielestäsi narsisteja.

        Entäpä itse, mikä on taudin kuvasi,
        et voi hallita itseäsi, yrität hallita muita.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai pienet kätöset... no voi hehheh sentää ja lässynlässyn.

        Onhan se pieni ja hauras vanhus...
        Kädet kuin leipälapiot ja jalat muistuttavat belgialaisia kaivospölkkyjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloinhan kaikki nojatuolilaiset ovat simun mielestäsi narsisteja.

        Entäpä itse, mikä on taudin kuvasi,
        et voi hallita itseäsi, yrität hallita muita.

        Korppis

        "et voi hallita itseäsi, yrität hallita muita". Itseäsi kuvailit osuvasti.


      • Anonyymi

        Jos sinulla olisi pieniä lapsenlapsia, pienet kätöset olisivat ihana asia. Sääli että olet noin katkera osattomuudesta isovanhemmuuteen.


    • Anonyymi

      En saanut unta ja vilkasin tänne. Voi voi, miks työ aina riitelette täällä? 80 palsta ja tätä sammaa nalkutusta päivästä toiseen....

      • Anonyymi

        Mahotonta touhua tuo vanhojen eukkojen torailu ja riitely. Lyödään kuin vierasta sikaa, ja ikäviä solvauksia suoraan vyön alle.
        Missä korppis, niin pian alkaa nokittelu kuin haaskalla.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. Oletko kaivattusi tyyppinen henkilö

      ulkoisesti?
      Ikävä
      134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe