Yhdysvallat on ahkera sotija vapaa maailman puolesta -sanotaan

USA hyökkäsi Irakiin vuonna 2003 -ilman mitään YK' n tai muunkaan mandaattia. Syy hyökkäykselle oli selvä, sama kuin Afganistaniin [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1627582869 - ], piti kostaa ja käydä eliminoimassa pahuuden pesäkkeet, joista käsin väitettiin US' n 9/11 terrori-iskujen lähteneen ..

..
HS: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008152046.html -
"Yhdysvaltain joukot lopettavat taistelutehtävänsä Irakissa vuoden loppuun mennessä"
..

Ehkä samaan 9/11 teemaan vuodelta 2001, tai sitten vapauden vahvistamiseksi US aloitti myös Libyan pommitukset 2011 - tapattaen Libyan laillisen itsevaltaisesti toimineen Muammar Gaddafin - Irakissahan US kaivoi esille Irakin laillisen ja myös itsevaltaisesti johtaneen presidentti Saddam Husseinin.

Kolmas kerta Syyriassa [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75192/todellisuutta-syyrian-juurisyista-alkaen-jo-sadan-vuoden-takaa?changed=1627138226 - ] ei sitten toistaiseksi ole tuottanut tulosta, vaikka USA vahvasti CIA' n kautta aseisti, avusti ja rahoitti Syyrian kapinallisia - virallisena ajatuksena turvata vapaan maailman Arabikevään leviämistä. Syyrian pommitukset USAF aloitti jo vuonna 2014 - jälleen ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.

Myöhemmin Venäjä liittyi Yhdysvaltojen 'kumppanivastavoimaksi' Syyrian laillisen hallituksen kutsusta, tullen omine pommikoneineen vuonna 2015 Syyrian valtion avuksi. Syyrian itsevaltainen presidentti Bashar al-Assad on yhä vallassa ja Venäjä on ottanut roolin USA' n rinnalle puolustettaessa laillisia hallintoja - olivatpa ne itsevaltaisia tai eivät.
--

Herää kysymys miten olisi maailmallisen vapauden, valtioiden itsemääräämisoikeuden kuin itsenäisyyden, jos USA vetäisi kaikki sotavoimansa pois omien rajojen ulkopuolelta

USA pitää yllä maailman suurinta sotilastukikohtien verkostoa kaikkialla maailmassa. Samalla US on maailman suurin asekauppias kuin myös aktiivisin sotija viimeisen 40 vuoden aikana. US käyttää myös eniten rahaa oman sotilasiskuvoimansa ylläpitoon.

Miten maailmallisuus muuttuisi tilasta, jossa nyt vallitsee väkevä lähinnä länsiohjattu vastakkainasettelu -

.. erilaisine uhkailuineen, kiristelyineen kuin pakottamisineen, jos USA vähentäisi reilusti aktiivisuuttaan sekaantua ja sotkeutua vieraiden valtioiden omiin sisäisiin asioihin* - tuntuisi se sitten vaikka kuinka 'pahalta tahansa', kun läntiset hokemateesit ovat vapauden -, demokratian -, oikeusvaltioperiaatteen - kuin ihmisoikeuksien mantrat, joita esimerkin antajat lännessä eivät aina itsekkään noudata.
..
|* Edellinen us-presidentti Donald Trump oivalsi erään asia kohdilleen - nimittäin hän kysyi osapuilleen "Miksi USA menee opettamaan, kurittamaan kuin sotimalla neuvomaan sellaisia, jotka eivät edes halua meidän tapoja oppia!"
--

Yhdysvallat hankki viime vuosisadalla maailmanpoliisin valtuudet -
~
https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi?changed=16274 -

.. itse ottamalle ne, sekaantuen voimallisesti monin eri tavoin - armeijan kuin CIA' n toimesta vieraiden sisäisiin asioihin - sotien määrä oli suuri ja kaupallisuus vahvan us-dollarin avulla ryyditti USA' n valta-asemaa. US käytti kauppamahtiaan voimallisesti hyväkseen - estäen muun muassa suomalaisia tekemästä kauppaa venäläisten kanssa (case Rauma-Repola ja syvänmeren sukelluspallot).

Yhdysvallat operoi myös hyvänä ostajana ja näin julistaen "ostava asiakas on aina oikeassa" mentaliteettia -

.. näin jopa kiristäen Yhdysvaltoihin myyviä valtioita pysymään "herran nuhteessa" - muutoin ostot voivat jäädä vähäisiksi tai loppua kokonaan. Samalla US velkaantui valtavasti Bretton Woodsin jälkeen - niin ulos kuin itse sisään - edelleen vahvan USD' n ansiosta, joka oli ja on edelleen merkittävin maailmanvaluutta.
--

Entä jos US Army, US Navy ja USAF vetäytyisivät kaikkialta maailmasta - miten kävisi maailmanyhteisön ajassa, jossa kaikkien yhteiseksi uhaksi on syntynyt ihminen itse kulutushokemineen ja näyttö- ja vertailutalouksineen.

Elämme biosfäärillisessä kriisissä, jossa 'Gaia kuumenee ja Elämän monimuotoisuus kutistuu - kulutuksemme kasvuhokeman tahdissa'

Olisiko aika julistaa yhteinen "sota" omaa itseämme ja kulutustamme kohtaan - tasapainottaen haitallisen jäljenjätön vastuu yksilötasoille - pelastamaan biologinen maailma, joka lopulta Elättää meidät kaikki.

Pitäisikö esimerkiksi amerikkalaiset sotavoimat valjastaa meitä itseämme kohtaan edesauttamaan vaikka pakolla kulutusvähenemää siellä missä siitä suurin henkilökohtainen vastuujälki jätetään.

Voisimme jopa sanoa, että yhtykää yhteisen uhan edessä

Tässä olisi maailmallisuus uuden aikakauden edessä, jossa maailmojen armeijoita ei tarvittaisi tappamiseen eikä valtapeleihin. Tätä aihetta on käsitellyt omin ehdotuksin emeritus professori Eero Paloheimo - suurisuuntaisine ajatuksineen ja toimenpide-ehdotuksineen, jo vuosia sitten. Eero on ollut useasti airut ja edellä kävijä ymmärtämään missä maailma makaa >

...
35921

141

896

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rölli floodaa Putinin propagandaa

   • Kerrotko missä kohdin?


   • Anonyymi

    Valitettavasti ilmastonmuutoksen torjunta jätetään niille jotka vähiten päästöjä tuottavat , köyhät.
    Sotakalusto tuottaa suuren määrän saasteita , verovapaasti , saastuttaen suomeakin ulkomaalaisten täällä harjoitellessa.
    Poliittinen johto matkailee lentäen kertomassa päästöjen vähennyksen tärkeydestä , risteilymatkustajien kuunnellessa uutisia , laivojen polttaessa raskasöljyä ja pumppaa jätevedet mereen.


   • Anonyymi

    Rölli on Pikku-kakkosessa, kommentoijan kavereita kommentoijan yksikertaisuudesta johtuen.


   • Anonyymi

    ~ https://yle.fi/uutiset/3-12057107 -

    YLE "Taliban kertoo vallanneensa Afganistanin toiseksi suurimman kaupungin – äärijärjestö sai alkunsa Kandaharissa

    Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Kandaharin valtausta ei ole vielä vahvistettu."


   • Anonyymi

    Ylen "propagandaa" ---

    "Kabulilainen toimittaja Ylelle: Ihmiset ottivat selfieitä Taliban-taistelijoiden kanssa, ryöstelystä rangaistuksena käsien katkomista
    Kabulilaisen toimittajan mukaan Taliban on määrännyt yöllisen ulkonaliikkumiskiellon ja kovia rangaistuksia ryöstelystä. Hänen mukaansa ääriliike on kuitenkin muuttanut toimintatapaansa aiempaa suvaitsevammaksi."

    https://yle.fi/uutiset/3-12059743

    '''


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rölli on Pikku-kakkosessa, kommentoijan kavereita kommentoijan yksikertaisuudesta johtuen.

    Tämän avauksen kirjoittaja laati artikkelin nettiin jo joulukuussa 2019 otsikolla:

    "Afganistan 2001 - , sota, jonka USA hävisi"

    Itse juttu tässä copi-peistina:

    Afganistanissa ovat käyneet häviämässä englantilaiset, venäläiset ja nyt amerikkalaiset. Afganistan on omansa, sillä on oma pitkä historia, Islam uskonaan ja pitkä perintökaari puolustaa omaa reviiriään - Intian, Pakistanin ja vielä Kiinan naapurina.

    US halusi sodan Afganistaniin isänmaallisin ja koston syin. 9/11 oli rankka isku niin inhimillisesti kuin suurvallan arvovallalle. Vapaus tuli yllätettyä - raskain menetyksin. Ei osattu arvata, että joidenkin osalta motivaatiot iskuun olivat niin korkealla, että se kannatti tehdä.

    Olisiko nyt aika tutkia niitä syitä, miksi 9/11-terrori-isku tehtiin. Jokin syy siihen täytyy olla - kukaan ei tee tuollaista operaatiota ilman motiivia. Tuo motiivi olisi nyt kerta kaikkiaan selvitettävä.

    Syyt - motiivit Afganistaniin, ja aiemmin Koreaan, Vietnamiin ... Irakiin (kahteen otteeseen), Libyaan ja Syyriaan - USA' n osalta ovat olemassa, varmasti. Yksi syy on harjoituttaa maailmallista armeijaansa, joka pystyy maailmanpoliisina operoitumaan kaikkialle - vertaansa vailla olevalla sotakoneistolla. On halua ylläpitää lännen hegemoniaa - vaikka se tapahtuu selvästi vähemmistön periaattein - noin 1,3/7,8 populaatio-osuudella, sen ollen jopa vähämmän kuin pelkka Kiina (1,4/7,8).

    HS-ote: " ... KUKA olisi sodan alkupuolella aavistanut, että 18 vuotta sen alkamisen jälkeen yhteensä 775 000 amerikkalaissotilasta on palvellut Afganistanissa? Noin 2 300 kuolleen lisäksi noin 20 600 on haavoittunut. ... ".

    Jo noista ylläolevista luvuista nähdään, että US Army ja USAF ovat saaneet konkreettista harjoitusta aidosta sotimisesta - vieläpä voimallisesti. Tässä voisimme muistella Vietnamia, jossa oli enimmillään 500 000 us-sotilasta! Henkensä menetti noin 50 000 amerikkalaisnuorukaista.

    Lisäksi sotiminen yleensäkin on USA' ssa yksi suurimmista elinkeinosta. US on maailman suurin asekauppias ja käyttää ylivoimaisesti eniten rahaa taistelukykynsä ylläpitoon - joka vuosi.

    Afganistan on omansa - annetaan heidän ratkaista omat asiansa itse.
    .

    EKSTRA - Kunduz ~ https://yle.fi/uutiset/3-5878389 -

    ...
    Kts HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006339247.html -

    ...


   • Anonyymi

    Ei tarvitse olla muuta kuin taito hakea tietoja esim. netistä,niin tyhmempikin tajuaa,miten kieroutunut Yhdysvallat on . Mutta onneksi ovat aina turpaan saaneet,Vietnam,Somalia,Irak ja Afganistan.


  • Anonyymi

   Hullun huutoa 🤣🤣🤣🤣

   • Tällä kertaa pystyit hämmästyttävään kommenttiin ;-)


   • Anonyymi

    Tiede ;-)


   • Anonyymi

    Ylen huutoa ---

    "Analyysi: Talibanin salamasota antoi katkeran opetuksen ulkopuolisille
    Afganistanin kaaos ja länsimaiden turhautuminen ovat erittäin huonoja uutisia kaikille niille maille, jotka eivät pysy tolpillaan ilman ulkopuolista apua, arvioi Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen."

    https://yle.fi/uutiset/3-12059489

    '''


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tällä kertaa pystyit hämmästyttävään kommenttiin ;-)

    Kirjoittaako ilkka.luoma blogeja.?


  • 2

   Miksi USA sekaantuu niin aktiivisesti muiden sisäisiin asioihin?

   Yhdysvallat on saanut nyt vierelleen vieläkin vahvemman maailmallisvoiman - maailman suurimmaksi kasvaneen Kiinan, joka ilmaisee selkeästi, ettei maailma enää voi olla yhden komennossa - omalla kiinalaisella menetelmällä olla sotkeutumatta vieraiden omiin asioihin.

   Kiina antaa näin kunnioituksen itsenäisille valtioille itselleen heidän omissa pyrkimyksissään ajaa sitä parasta mahdollista yksilö- ja valtioratkaisua kuinkin kansakunnan parhaaksi. Kiinalla on varmasti mielipide erilaisista yhteiskuntamalleista, mutta niihin se ei julkisesti sekaannu - olivatpa ne sitten "hyviä tai huonoja". Kukin valitkoon omansa, kunhan pysyy reviirillänsä.

   Ongelma on siinä, että miten "kansakunnan parhaaksi" katsotaan ja tässähän on erilaisia mielipiteitä, valtapyyteitä, reviiripuolustamista kuin -hyökkäämistä syyllä, jossa ylläpidetään omaa valtahegemoniaa esimerkiksi kaupallisin intressein.
   --

   Maailma on valtioiden yhteisjärjestelmä, jos katsomme luontobiologian näkökulmasta, sen merkiten sitä, ettei biosfääri hyvin ohuena kerroksena koe valtiollisia rajoja - vaan etenee yli kaiken - nykyään ihmisestä johtuen kaikkien vahingoksi, uhaksi jopa kriisiksi saakka.

   USA' n armeija on tuon valtiollisen yhteisjärjestelmän vihollinen, tuoden vain omaa näkökulmaa valtapyyteenä opastamaan vaikka väkivalloin muita sellaiseen nuhteeseen ja oppiin, jonka läntinen maailma on luonut. Tämä ei enää käy suurelle osalle maailmaa, jossa läntinen yhteiskuntajärjestys edustaa vähemmistöä.

   Idän ja lännen nokittelu -

   West trolling manipulation -ilmiöineen on jo uhka koko maailmalle - samalla idänkin on ymmärrettävä, ettei vastakkain asettuminen ole enää ratkaisu, vaan ongelma meille kaikille. Tämä vastakkaisuus on luomassa nyt armeijoiden kehityskiihtymän, jossa omia taisteluvoimia ja tuhoamismenetelmiä vahvennetaan yli mittojen, jotka totaalisesti käytettynä lopettavat ihmiskunnan elinmahdollisuudet.
   --

   Heräämisen aika!

   Yhdysvallat on airut, joka voi näyttää 'vapaan maailman johtajan' esimerkkiä ja vetää presidenttinsä Joe Biden' in käskyillä armeijansa kotiin rakentamaan omaa lahoamassa olevaa yhteiskuntainfrastruktuuria - kansalaistensa ja oman luontobiologian eduksi, onhan USA kumulatiivisesti suurin haitallisen jäljen jättäjä viimeiseltä 150 vuodelta.

   Kiina ei ole Yhdysvalloille uhka, ehkä vain sen kunniantunnolle, kun Kiina otti oman roolinsa (1,4/8,0) maailmastamme - ei sotimalla, vaan kaupalla. USA voi vastata yhteistyöllä tunnustaen samalla oman roolinsa kokosuhteesta 0,33/8,0.

   Pahin skenaario Yhdysvalloille on se, jossa Kiina kasvattaa oman puolustautumis- ja reviirivarmentamisen kykynsä suuremmaksi kuin USA' n oma reviiripuolustamisen systeemi - tämä on todennäköistä, koska Kiinan resurssit ovat valtavat niin suunnitteluna kuin valmistamisena.

   Suurin rauhanteko tänään olisi se, että us-presidentti Biden kutsuu US-taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta ja antaa korealaisten itsensä ratkaista vuodesta 1945 alkaen patissa olleen 'sotatilan'.
   --

   Vai onko niin, että ihmiskunta tarvitsee yhteisen vihollisen kaukaa avaruudesta, jotta se yhdistyisi huolehtimaan koko ihmiskunnan menestyksestä osana kokonaisvaltaista biologiakiertoa, josta ihminen on vain pieni osahiukkanen .. , ollen kuitenkin jäljen jättäjänä se suurin ja vaikuttavin?

   Ihmistä itseään ajatellen olisi sääli, jos evoluutio ottaa roolinsa täysillä ja "huolehtii ohjelmallaan haitalliset biologiapartikkelit" kiertoon jäljelle jäävien kehityslinjojen ravinnoksi.
   --


   PS. Oli aika, jolloin yksilöapina hoksasi mahtavuutensa, kun puolihuolimattomasti vahingossa kiihdyksissään toistaan löi kivellä otsaan - tappaen tämän .. Tänään kivi on jo muuntunut kehityksessään ydinpommiksi.

   ...

   • Anonyymi

    Hullun huutoa

    ” West trolling manipulation -ilmiöineen on jo uhka koko maailmalle - samalla idänkin on ymmärrettävä, ettei vastakkain asettuminen ole enää ratkaisu, vaan ongelma meille kaikille. Tämä vastakkaisuus on luomassa nyt armeijoiden kehityskiihtymän, jossa omia taisteluvoimia ja tuhoamismenetelmiä vahvennetaan yli mittojen, jotka totaalisesti käytettynä lopettavat ihmiskunnan elinmahdollisuudet.”


   • Anonyymi

    Lisää hullun huutoa


    Suurin rauhanteko tänään olisi se, että us-presidentti Biden kutsuu US-taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta ja antaa korealaisten itsensä ratkaista vuodesta 1945 alkaen patissa olleen 'sotatilan'.
    --”


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lisää hullun huutoa


    Suurin rauhanteko tänään olisi se, että us-presidentti Biden kutsuu US-taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta ja antaa korealaisten itsensä ratkaista vuodesta 1945 alkaen patissa olleen 'sotatilan'.
    --”

    Korean niemimaalta ---
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/76732/pekingin-poyta-katettu-korean-rauhalla?changed=1627384534 -

    Ote:

    "Meille suomalaisille on vihjaillen tarjottu pöydän kattajan roolia, jota presidentti Sauli Niinistö on harjoituksen omaisesti jo opetellutkin [1 – ja hyvä niin, sillä se pitää meidän kansakuntamme tahdon mukaisesti sotilaspoliittisesti puolueettomina. Nato – Isäntämaa pöytäkirjakin [2 on purettavissa kuudessa kuukaudessa ja sen tekee kansan huolella valitsema seuraava eduskunta.

    Mitä Pekingin pöytä oikein tarkoittaa?

    Pitää olla vahvajalkainen pöytä, niin arvokkailla istuimilla, että niissä viihtyvät kaikki asiaan liittyvät arvovieraat, joilla on valtaa tehdä oikeita ja konkreettisia ratkaisuja.

    Nyt Singaporessa tehtiin historiaa [3 – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean valtiojohtaja Kim Jong-un puristivat ”hollywood-otteella” käsiä. Trump koetti saada puolta nuoremmastaan käsiotteen – ja Kim taas kauko-idän kohteliaisuudella soi vanhemmalleen käsiohjauksen kunnian.

    [3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10250295 -

    Mitä tapahtui suljettujen ovien takana?

    Asioista puhuttiin suoruudella ja sovittiin Pekingin pöydän kattauksesta. Seuraavaan Kim & Trump tapaamiseen kummeiksi tulevat Kiina, jossa laadittiin reilu vuosi sitten mystinen Pekingin tiekartta [4, ja Venäjä, joka ilmoitti jo ajat sitten, että Kim on halukas tapaamaan Trumpin – venäläisten avustamana [5 – Näin kävi ja Trump kuin Kimkin ovat alkumatkallaan Nobelin Rauhanpalkinnon jakotilaisuuteen. Utopiaako?

    Utopiaa -ko?

    Kauko-idässä – tuhansia vuosia vanhoissa kulttuureissa meno on vuoksiaaltomaisen vakaata (kunnes tapahtuu poikkeus, joka vahvistaa säännön), ja siellä useimmiten kiiruhdetaan hitaasti. Kimin täytyy kuitenkin oman valtionsa yleistilan vuoksi nopeuttaa hidasta kiiruhtamistaan – ja tähän Peking on ojentanut auttavan kätensä.

    Kiina ei halua rajoilleen epävakautta, eikä vieraiden valtioiden - kolmansien taistelu- ja sotavoimia. US on aina tervetullut Kiinaan ja Korean niemimaalle kauppiaana, diilintekijänä – ei kuitenkaan sotilaana. Vietnam antoi merkin, mihin itä kykenee ja pystyy.

    Nyt tapahtunut ei ollut utopiaa, vaan todellisuutta!

    Laiha aikomuspaperi on Kauko-idässä ja erityisesti Kiinassa aina kaiken alku – ilman sitä ei ole seuraavaa vaihetta. Nyt opastettuna oli laadittu tiekartta, joka johtaa varsinaiseen neuvottelupöytään. Kiina ei puutu eikä sotkeudu muiden sisäisiin asioihin, elleivät ne koskettele aivan suoraan Kiinaa ja kiinalaisia itseään – tässä tilanteessa on siihen viitteitä. Kiina ei halua pakolaisaaltoa rajansa takaa.

    Purkutalkoot

    Kiina lienee kohta valmis purkamaan pakotteet, joita korvattiin aiemmin kehitysavulla. Nyt, jos ja kun ”Pekingin pöytä” kattautuu, syntyy siihen huomenlahja. Kiina purkaa tarvittaessa, ensin YK turvaneuvostolle ilmoittaen, omat pakotteensa Pohjois-Korean osalta. ... "


    ...


   • Anonyymi

    Olemmeko edelleen apinoita siinä tarkoittamassamme moodissa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisää hullun huutoa


    Suurin rauhanteko tänään olisi se, että us-presidentti Biden kutsuu US-taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta ja antaa korealaisten itsensä ratkaista vuodesta 1945 alkaen patissa olleen 'sotatilan'.
    --”

    Kommunismi on ihmiskunnan rutto. Ampuvat karkuun pyrkiviä kansalaisiaan selkään, ja valehtelevat enemmän kuin Boprikoff.


   • West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

    (Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)


    Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

    |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -


    Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

    … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.


    Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

    … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

    Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

    Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?


    Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

    … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]


    Lännenmiehen vastahyökkäys East trolling'ille synnytti West trolling'in

    West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.


    Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

    (Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)


    Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

    |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -


    Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

    … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.


    Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

    … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

    Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

    Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?


    Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

    … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]


    Lännenmiehen vastahyökkäys East trolling'ille synnytti West trolling'in

    West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.


    Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa

    Kaikkkea se 🤪 keksii käydessään yhden trollin sotaa mediaa vastaan!!
    😂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kommunismi on ihmiskunnan rutto. Ampuvat karkuun pyrkiviä kansalaisiaan selkään, ja valehtelevat enemmän kuin Boprikoff.

    Kommunismi Marxin hahmottelemana on ihmiselle ideaaliksi mahdotonta - ihmisen oman individualismin vuoksi, johon liittyvät ilmiöt - kasvuhokema sekä näyttö- ja vertailutalous - mikä taas juontuu kilpailuhengestä.

    Kilpailu on taas osa evoluution reviiripuolustautumisen ja -valloittamisen astevaihtelua!

    ..
    Nykypäivän osuustoimintamalli voisi olla lähin malli, mikä onnistuisi myös ihmiselle ja muurahaisyhteiskuntiin on jo liian pitkä kehityksellinen matka --- (?)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kommunismi Marxin hahmottelemana on ihmiselle ideaaliksi mahdotonta - ihmisen oman individualismin vuoksi, johon liittyvät ilmiöt - kasvuhokema sekä näyttö- ja vertailutalous - mikä taas juontuu kilpailuhengestä.

    Kilpailu on taas osa evoluution reviiripuolustautumisen ja -valloittamisen astevaihtelua!

    ..
    Nykypäivän osuustoimintamalli voisi olla lähin malli, mikä onnistuisi myös ihmiselle ja muurahaisyhteiskuntiin on jo liian pitkä kehityksellinen matka --- (?)

    Jo on sekopäinen lause:

    ”Kilpailu on taas osa evoluution reviiripuolustautumisen ja -valloittamisen astevaihtelua”
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jo on sekopäinen lause:

    ”Kilpailu on taas osa evoluution reviiripuolustautumisen ja -valloittamisen astevaihtelua”
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Kaikkinainen kilpailu johtaa aina yksilön etuiluun tavalla tai toisella - pääsystä maineeseen, arvostukseen, lisääntymiseen .. kuin oman reviirin puolustamiseen, josta on useimmiten kysymys. Ihminen on vain osa kokonaisbiologiaa kymmenine tuhansine muine lajeineen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkinainen kilpailu johtaa aina yksilön etuiluun tavalla tai toisella - pääsystä maineeseen, arvostukseen, lisääntymiseen .. kuin oman reviirin puolustamiseen, josta on useimmiten kysymys. Ihminen on vain osa kokonaisbiologiaa kymmenine tuhansine muine lajeineen.

    Kenen kanssa sinä muka kilpailet 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣? Ilja siirtyi autuaammille trollikentille ja JB on ollut turpa rullalla tuomion jälkeen.


   • Anonyymi

    Kyse on todellisesta joko vähemmistöisyydestä tai enemmistöisyydestä - kumpaako lännen pitää edesauttaa - sekaantumalla vieraan omiin asioihin - joko Valko-Venäjän vähemmistöistä oppositiota vai Afganistanin lännen johtoon nostamaa hallitusvähemmistöisyyttä - tämä vähemmistöarvio afgaanien osalta johtuu siitä, että Taleban etenee niin nopeasti, näin sillä täytyy olla kansan suuri tuki! (?)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommunismi on ihmiskunnan rutto. Ampuvat karkuun pyrkiviä kansalaisiaan selkään, ja valehtelevat enemmän kuin Boprikoff.

    Afganistanissa ovat käyneet häviämässä englantilaiset, venäläiset ja nyt amerikkalaiset. Afganistan on omansa, sillä on oma pitkä historia, Islam uskonaan ja pitkä perintökaari puolustaa omaa reviiriään - Intian, Pakistanin ja vielä Kiinan naapurina.

    US halusi sodan Afganistaniin isänmaallisin ja koston syin. 9/11 oli rankka isku niin inhimillisesti kuin suurvallan arvovallalle. Vapaus tuli yllätettyä - raskain menetyksin. Ei osattu arvata, että joidenkin osalta motivaatiot iskuun olivat niin korkealla, että se kannatti tehdä.

    Olisiko nyt aika tutkia niitä syitä, miksi 9/11-terrori-isku tehtiin. Jokin syy siihen täytyy olla - kukaan ei tee tuollaista operaatiota ilman motiivia. Tuo motiivi olisi nyt kerta kaikkiaan selvitettävä.

    Syyt - motiivit Afganistaniin, ja aiemmin Koreaan, Vietnamiin ... Irakiin (kahteen otteeseen), Libyaan ja Syyriaan - USA' n osalta ovat olemassa, varmasti. Yksi syy on harjoituttaa maailmallista armeijaansa, joka pystyy maailmanpoliisina operoitumaan kaikkialle - vertaansa vailla olevalla sotakoneistolla. On halua ylläpitää lännen hegemoniaa - vaikka se tapahtuu selvästi vähemmistön periaattein - noin 1,3/7,8 populaatio-osuudella, sen ollen jopa vähämmän kuin pelkka Kiina (1,4/7,8).

    HS-ote: " ... KUKA olisi sodan alkupuolella aavistanut, että 18 vuotta sen alkamisen jälkeen yhteensä 775 000 amerikkalaissotilasta on palvellut Afganistanissa? Noin 2 300 kuolleen lisäksi noin 20 600 on haavoittunut. ... ".

    Jo noista ylläolevista luvuista nähdään, että US Army ja USAF ovat saaneet konkreettista harjoitusta aidosta sotimisesta - vieläpä voimallisesti. Tässä voisimme muistella Vietnamia, jossa oli enimmillään 500 000 us-sotilasta! Henkensä menetti noin 50 000 amerikkalaisnuorukaista.

    Lisäksi sotiminen yleensäkin on USA' ssa yksi suurimmista elinkeinosta. US on maailman suurin asekauppias ja käyttää ylivoimaisesti eniten rahaa taistelukykynsä ylläpitoon - joka vuosi.

    Afganistan on omansa - annetaan heidän ratkaista omat asiansa itse.
    .

    EKSTRA - Kunduz ~ https://yle.fi/uutiset/3-5878389 -

    ...
    Kts HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006339247.html -


   • Anonyymi

    Militaristinen Venäjä ja Valko-Venäjä ovat kaikkein pahin uhka Euroopalle tänään! Sekaantuvat jatkuvasti muiden valtioiden asioihin, käyvät itse asiassa kiihtyvää hybridisotaa vapaata maailmaa vastaan.
    Militaristinen Venäjä on laittomasti ryöstänyt Krimin Ukrainalta ja on todellinen uhka kaikille naapurivaltioilleen!

    Luoma on selvästi Putinin puudeli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommunismi on ihmiskunnan rutto. Ampuvat karkuun pyrkiviä kansalaisiaan selkään, ja valehtelevat enemmän kuin Boprikoff.

    Mitäs nämä vapaan Amerikan lasten ja naisten raiskaaja sotilaat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Militaristinen Venäjä ja Valko-Venäjä ovat kaikkein pahin uhka Euroopalle tänään! Sekaantuvat jatkuvasti muiden valtioiden asioihin, käyvät itse asiassa kiihtyvää hybridisotaa vapaata maailmaa vastaan.
    Militaristinen Venäjä on laittomasti ryöstänyt Krimin Ukrainalta ja on todellinen uhka kaikille naapurivaltioilleen!

    Luoma on selvästi Putinin puudeli.

    Krim on osa Venäjää aina ja ikuisesti.Putin otti omansa täysin väkivallattomasti ja Krimin asukkaiden pyynnöstä.


  • Anonyymi

   USA-Lucifer on saanut uskollisikisi alamaisikseen, jotka eivät koskaan uskalla kyseenalaistaa herransa tekoja, Suomen kaltaiset raukkamaiset höynäytetyt kansat ja valtiot. Suuri merkitys on sillä, että Lucifer on saanut itseään glorioivan ja loputtoman aivopesun kaltaisen valhepropagandan täyttämään länsimaissa mediat jo ajalta ennen toista maailmansotaa. Lisäksi Lucifer on ollut yhtä taitava korruptiossa ja kaikessa muussakin huijaamisessa, kuin mitä on ollut aivopesupropagandansa levittäjänä.

   Muslimimatut joukkoraiskaavat suomalisia tyttöjä niin, että luodaan mielikuva hyväsydämisestä kärsineestä uhrista ja kun tyttö saadaan houkuteltua asunoon, ryntää joukko muslimiehiä tätä sinne raiskaamaan. Ei USA:n moraali tai sen käyttämät keinot ole yhtään näitä raiskaajia parempia, vaan päinvastoin.

  • Anonyymi

   Hullun huutoa:

   ” Entä jos US Army, US Navy ja USAF vetäytyisivät kaikkialta maailmasta - miten kävisi maailmanyhteisön ajassa, jossa kaikkien yhteiseksi uhaksi on syntynyt ihminen itse kulutushokemineen ja näyttö- ja vertailutalouksineen. ”

   • Kulutus- ja kasvuhokema

    Kuva: ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247053-aikamme-on-paattymassa - By IL from Tieteen Päivät/ P. Taalas - esitysgrafiikasta ---

    ...
    HS:
    IMF heikentää jälleen maailmantalouden kasvuennustetta

    ...
    Ilkka Luoma 25.7.2019 - 9:43

    Lopulta vain yksinkertainen kysymys poliitikoille, hallitukselle, talousihmisille ja kadunkin tallaajille - kuluttajille: "Kuinka kauan voimme kasvaa?". Vaadimmeko jo liikaa rajalliselta ympäristöltä, joka elättää biosfäärinä koko elämän kapenevaa monimuotoisuutta, jonka rasitteeksi jatkuva kasvuhokemamme on muodostunut.

    ...
    [2014] Miksi me nyt kirjoitamme tästä?

    Syy on selvä, tehtiin, saadakseen enemmän ja nopeammin, jotain väärin. Ei oltu osattu ennakoida seurauksia, oli vain sokeasti haluttu enemmän. Piti saada lisää, enemmän maata, enemmän myytävää viljaa, jotta koneellistamista olisi voitu lisätä ja hankkia lisää maata, jotta jokaiselle perheen lapselle olisi saatu riittävä määrä maata omaa maatilaa varten. Lopulta pää tulee aina vetävän käteen – osin tietämättömyys luonnonkierroista.

    Tänään vannotaan automaation, robotisaation ja kaikkialle leviävän 3D -tulostuksen nimiin – on saatava enemmän, halvemmalla, tarkemmin, mutta joka tapauksessa useammille paljon enemmän.

    Halutaan nostaa elintasoa, myös kehitysmaissa – ja sinne mahtuu, jos vaikka edes tavoittelevat puolta siitä, mitä meillä jo on. On tapahtumassa jälleen liian paljon ja liian nopealla syklillä ja tempolla. Luonto ei ehdi mukaan, se hengästyy ja rapauttaa hidaskiertoista biomassalajittumista.

    Hyötysuhdeparannukset eivät enää ehdi hätiin?

    Ehkä tiedemiehemme vielä osaavat hyötysuhdekehityksessään taikoa enemmän vähemmällä; ehkä näin, mutta lopulta jäljelle jää vielä se vaikeampi yhtälöpalapelin muuttuja – itse ihminen; tämän psyyke ja kestokyky, kun työ muuttaa liian nopeasti muotoaan ja liian monilta se loppuu kokonaan.

    Tätä ei inhimillinen evoluutiomme kestä – olemmehan vain vaaksan päässä kivikaudesta, jostain 20.000 vuoden takaa – on tapahtunut liiaksi ja liian nopeasti. Tänään vastareaktion ennakoiminen on tuntematon ilmiö – nyt huudetaan kasvua – ja kasvuhokema perustuu lujaan uskoon automaatiosta, robotiikasta ja 3D-materiaalitulostuksesta.

    ...
    8983


  • Anonyymi

   Varo Luoma, ettei poksahda suoni päästä kun noin patologisesti valehtelet.🤣

   • Kerrotko lukijoille nuo väittämäsi valheet?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko lukijoille nuo väittämäsi valheet?

    Nuo ”hullun huudot” ovat kyllä sontaa,

    Miksi muuten kirjoitat itsestäsi monikossa?


   • Anonyymi

    Kaivataan todisteita noille väitetyille valheille - pelkkä väite ei riitä todisteeksi.


  • Anonyymi

   USAta on kiittäminen Suomenkin vapaudesta.

   "Otin liikaa huomioon USAn mielipiteen" sanoi Stalin kun asiana oli miksei Suomessa tehty kuten itäblokin maissa 2.maailmansodan jälkeen kun pieni kommunistivähemmistö otti totaalisen vallan NL:n avulla.

   Meillä on näköjään yhä piskuinen vähemmistö joka ajaa itäista asiaa idän tuella.

   Luojan lykky on USA ja NATO.

   Ei tarvitse pelätä 10 vuoden vankeustuomiota tai myrkytystä kun kirjoittaa että Marin on huono pääministeri.

   • Kansakuntamme viisaasti torppaa määrätietoisesti Natoon liittymisen ja ihmettelee miksi kansalle eikä edes eduskunnalle esitelty Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa ENNEN sen allekirjoitusta

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    Ote pöytäkirjasta: " ... 2.Tarkoitus


    2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

    2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

    ...


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kansakuntamme viisaasti torppaa määrätietoisesti Natoon liittymisen ja ihmettelee miksi kansalle eikä edes eduskunnalle esitelty Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa ENNEN sen allekirjoitusta

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    Ote pöytäkirjasta: " ... 2.Tarkoitus


    2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

    2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

    ...

    Trollin manipulointia, jolla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen kanssa.

    Ei jatkoon.   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Löytyy täältä:

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    ...

    Ei löydy. Tuo pon vain 🤮🤮🤮 trollaus


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei löydy. Tuo pon vain 🤮🤮🤮 trollaus

    Siis on / ei pon


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis on / ei pon

    ASIAA!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei löydy. Tuo pon vain 🤮🤮🤮 trollaus

    Osaatko avata linkin? Se tapahtuu viemällä kursorin linkin päälle ja painamalla hiiren nappulaa ... ja kas, näin aukeaa uusi reitti tietämyksen lisääntymiselle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko avata linkin? Se tapahtuu viemällä kursorin linkin päälle ja painamalla hiiren nappulaa ... ja kas, näin aukeaa uusi reitti tietämyksen lisääntymiselle.

    Linkin osaa avata kuka tahansa, mutta itse linkki on täysin arvoton, koska se ei todista esitettyä asiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko avata linkin? Se tapahtuu viemällä kursorin linkin päälle ja painamalla hiiren nappulaa ... ja kas, näin aukeaa uusi reitti tietämyksen lisääntymiselle.

    Linkissa on vain pipipään aivopieruja. Ei kannata edes avata.


  • Anonyymi

   Huonotapainenkin ystävä on silti ystävä.

   USA poistuu Irakista ja Afganistanista. Venäjä ei poistu aseellisesti ryöstämästään Karjalasta.

   • Oletko perehtynyt Suomen sotahistoriaan 1939 ja 1941?

    PS.

    Huolellisella puolueettomuudella voisimme saada ensin Petsamon takaisin - arvaatko miksi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko perehtynyt Suomen sotahistoriaan 1939 ja 1941?

    PS.

    Huolellisella puolueettomuudella voisimme saada ensin Petsamon takaisin - arvaatko miksi?

    ...jokohan Petsamosta on nikkeli kaivettu ja loppusiivouksen aika tullut....?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ...jokohan Petsamosta on nikkeli kaivettu ja loppusiivouksen aika tullut....?

    putinin väitetään sanoneen, että heillä on nyt tarpeeksi pommeja sytyttämään tuleen kaikki Siperian metsät!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    putinin väitetään sanoneen, että heillä on nyt tarpeeksi pommeja sytyttämään tuleen kaikki Siperian metsät!!

    Missä noin kertoi? Kerrotko linkin tänne lukijoille?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Missä noin kertoi? Kerrotko linkin tänne lukijoille?

    Miten kehtaat vaatia lähdetietoja kun omista röllikirjoituksissasi on enintään linkkejä omaan sontaasi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko perehtynyt Suomen sotahistoriaan 1939 ja 1941?

    PS.

    Huolellisella puolueettomuudella voisimme saada ensin Petsamon takaisin - arvaatko miksi?

    Ryssä hyökkäsi Suomen kimppuun 1939 ja 1941.

    Kuuluu peruskoulun oppimäärään


   • Anonyymi kirjoitti:

    ...jokohan Petsamosta on nikkeli kaivettu ja loppusiivouksen aika tullut....?

    Meitä kiinnostaa Liinahamari!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten kehtaat vaatia lähdetietoja kun omista röllikirjoituksissasi on enintään linkkejä omaan sontaasi?

    Omista linkeistä on runsaasti linkkejä eteenpäin - yleisiin mediakirjoituksiin. Oletko katsonut?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ryssä hyökkäsi Suomen kimppuun 1939 ja 1941.

    Kuuluu peruskoulun oppimäärään

    Kyllä Talvisodassa, mutta Jatkosodassa olimme itse hyökkäävä osapuoli yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa ---

    " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

    ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

    ..
    Tiedätkö kuka on tohtori ja prof. Markku Kuisma? Ellet- googlaa, niin saat valaistuksen ;-)

    ...


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Meitä kiinnostaa Liinahamari!

    Teitä ryssäntrollejako?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kyllä Talvisodassa, mutta Jatkosodassa olimme itse hyökkäävä osapuoli yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa ---

    " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

    ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

    ..
    Tiedätkö kuka on tohtori ja prof. Markku Kuisma? Ellet- googlaa, niin saat valaistuksen ;-)

    ...

    Ryssä aloitti myös jatkosodan ja hyökkäsi monta kertaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Omista linkeistä on runsaasti linkkejä eteenpäin - yleisiin mediakirjoituksiin. Oletko katsonut?

    Eli et pysty todistamaan valheitasi!!!

    YLLÄTYITKÖ ? MINÄ EN !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ryssä aloitti myös jatkosodan ja hyökkäsi monta kertaa.

    Totta


    Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan 22.6.1941.

    Suomalaisten hyökkäys vanhoille rajoille ja kauemmaksi tapahtui paljon myöhemmin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten kehtaat vaatia lähdetietoja kun omista röllikirjoituksissasi on enintään linkkejä omaan sontaasi?

    Et siis löydä tyhjälle väitteellesi todistetta; me lukijat ymmärrämme tuskasi :-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Teitä ryssäntrollejako?

    "Eero Markku Sakari Kuisma (s. 7. helmikuuta 1952 Hyvinkää)[1] on suomalainen historioitsija ja filosofian tohtori, joka toimii Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina. Hän on kirjoittanut toistakymmentä teosta Suomen taloushistoriasta, etenkin tilausteoksia yrityshistoriasta, mutta viime vuosina myös yleistajuisia kirjoja politiikan ja talouden rajamailta.[2] ... "

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Kuisma


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis löydä tyhjälle väitteellesi todistetta; me lukijat ymmärrämme tuskasi :-)

    Luoman tuskan parahdus "lukijana" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi

    Eikös se ollut Suomi,joka oli Suur-Suomea tekemässä? Kannattaa perehtyä historiaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös se ollut Suomi,joka oli Suur-Suomea tekemässä? Kannattaa perehtyä historiaan.

    Yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa.

    Todellisuudessa Suomi kävi puolustussotaa 1941 - 1944, koska Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen aloittaen jatkosodan.


  • Anonyymi

   Jos ajatuskulkua viedään tarpeeksi kauas eteenpäin: noinkohan kävelisit tuohivirsuissa ja turbaani päässä töihin (jos siis kävisit töissä elääksesi) ?

   • Anonyymi

    Kuka hullun palkkaisi? Niuvanniemessä se 🤪 on vain vaarallinen itselleen.


  • Anonyymi

   Ilkka Luoman avaukset herättelevät yhä enemmän!

   • Anonyymi

    Tarkoitatko ”Yön huutajaa”, joka yleensä öyhöttää aamuyöllä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko ”Yön huutajaa”, joka yleensä öyhöttää aamuyöllä?

    Hymyilyä lukijoissa aiheuttava "turmiola" viihtyy näissä avauksissani - ei se mitään, sillä sana on vapaa! :-)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Hymyilyä lukijoissa aiheuttava "turmiola" viihtyy näissä avauksissani - ei se mitään, sillä sana on vapaa! :-)

    Sekö se yöllä huutelee? Taidat itse öyhöttaa ja syyttää muita


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sekö se yöllä huutelee? Taidat itse öyhöttaa ja syyttää muita

    Luoma se on - on jäänyt kiinni omien kirjoituksien hypettämisestä monta kertaa.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Hymyilyä lukijoissa aiheuttava "turmiola" viihtyy näissä avauksissani - ei se mitään, sillä sana on vapaa! :-)

    Kuka hymyilee ? Kerro!


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkin tuon Turmiolan

    https://www.tiede.fi/users/tommi-turmiola

    Löytyykö omia avauksia?

    Tiede -palstalta löytyi ain epäeettinen kuva ja tieto Tommi Turmiola Liittynyt 4.6.2016
    EI kommentin kommenttia tai muutakaan. Yhtä hyvin voit olla katkera Aku Ankalle.

    Mitä meinaat? Kukaan ei ymmärrä.


  • Anonyymi

   Avaushan oli kuin suoraan RT:n propagandasta, pienin eroavuksin. Ehkä Venäjällä ei sentään Assadia nimitellä itsevaltiaaksi johtajaksi.
   Sanotaan nyt se Yhdysvalloista, että heidän vetäessä joukkojaan kriisipesäkkeistä, tyhjiön täyttää äärijärjestöt, ja diktatuureja puolusteleva Venäjä.
   Syyria on esimerkkki pienistä islamisti ryhmistä, ja sekasorrosta, jonka Venäjän tulo alueelle on aiheuttanut. Mielenosoitukset tukahdutettiin väkivalloin. Presidentti nojasi asevoimiin, ja Venäjään. Ilman tukea presidentti olisi kukistunut, ja vuoropuhelu opposition kanssa olisi käynnistynyt, ja kriisi olisi ollut lyhytaikainen

   • Anonyymi

    Onneksi röllit ovat noin vähä-älyisiä.
    Propaganda uppoaa vain venäläiseen palkanmaksajaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi röllit ovat noin vähä-älyisiä.
    Propaganda uppoaa vain venäläiseen palkanmaksajaan.

    IS voisi puolueettomuuden Suomelle tyypillisen diplomatian nimissä myös kertoa amerikkalaisten vastaavasta "salaisesta" palkka-armeijasta Xe' stä - entiseltä nimeltään Blackwater. Erikoistui toimiinsa pahamaineisuutena Irakissa alkaen heti alusta vuonna 2003, jonne US hyökkäsi ilman mitään mandaattia, jopa valhein YK' lle. "Lakien ulottumattomissa" oleva Xe on käyttökelpoinen väline kiusallisten operaatioiden hoitamiseksi pois päiviltä.

    """

    Raportti: Tällaisia ovat Putinin ”salaisen armeijan” sotilaat – satoja kaatunut taisteluissa ympäri maailmaa

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008490950.html


  • Anonyymi

   Usa voisi ottaa myös pakolaiset vastaan maista, joihin hyökkäävät vapauttajina, ja joista pakolaisia alkaa marssimaan, kohti vapautta. enimmäkseen eurooppaan, ja suomeen.

   • Anonyymi

    Satojatuhansia pakolaisia odottaa USA:n rajojen ulkopuolella pääsyä maahan, niiden miljoonien laillisten, ja laittomien lisäksi joita maassa jo on.
    Venäjälle ei ole jonoa, eikä sinne oteta, vaikka maa on aiheuttanut senkin pakolaisvyöryn Syyriasta, joka Eurooppaan vaeltaa.


   • Anonyymi

    Rahtasihan USA orja-aikakauden kolonialismina maahansa peri miljoonaa mustaa - orjiksi. Entä seuraukset tänään?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Satojatuhansia pakolaisia odottaa USA:n rajojen ulkopuolella pääsyä maahan, niiden miljoonien laillisten, ja laittomien lisäksi joita maassa jo on.
    Venäjälle ei ole jonoa, eikä sinne oteta, vaikka maa on aiheuttanut senkin pakolaisvyöryn Syyriasta, joka Eurooppaan vaeltaa.

    Syyriaan? Mikä maa aloitti Syyrian pommitukset jo vuonna 2014? USA, mutta mandaatilla?


  • Anonyymi

   Mikä sitten on vaihtoehto? Se että Venäjä ja Kiina polkevat muun maailman jalkoihinsa?

   • Anonyymi

    Hyvin on pärjätty Venäjän naapurina, kun jätettiin torrakat telineisiin.
    Korkeintaan jääkiekkomailaa voi puristaa kun peleissä kohdataan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin on pärjätty Venäjän naapurina, kun jätettiin torrakat telineisiin.
    Korkeintaan jääkiekkomailaa voi puristaa kun peleissä kohdataan.

    Torrakoita on tarvittu kun ryssä on hyökännyt Suomeen - viimeksi 1941 ja jatkosota alkoi

    Nyt viisaasti ostamme F35 -häivehäivehävittäjiä.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin on pärjätty Venäjän naapurina, kun jätettiin torrakat telineisiin.
    Korkeintaan jääkiekkomailaa voi puristaa kun peleissä kohdataan.

    Kuten juuri CCCP 😊💪👌👍😉


  • Anonyymi

   Nyt, Ilkka, pistit jälleen liikaa tekstiä!
   Kuka sitä lukisi?
   Suomi24:n valvojien silmät ovat väsyneitä.
   Tiivistä, on heti neuvo, mitä tulee mieleen.
   Yksinkertaisuus on kaiken A ja O.

   Terveisin
   Suomi24:n henkilökunta

   • Anonyymi

    Näinköhän "henkilökunta" kommentoisi anonyymina?


   • Anonyymi

    >>Suomi24:n valvojien silmät ovat väsyneitä.
    >>Tiivistä, on heti neuvo, mitä tulee mieleen.
    >>Terveisin
    >>Suomi24:n henkilökunta

    SELKO-suomeksi: IMPPERIALISTI = Usa
    Ja se käy kuolinkamppailua, on vain ajan kysymys, ei siis mitään hätää, paitsi pappa-Joella, jonka tiimalasi ehtii tyhjentyä

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16627525/kauanko-uskot-usan-talouden-kestavan-tata-menoa-(haans)

    PS: AVAUKSEEN liittyen: Impperialistin HYÖKKÄYS-budjetti on maailman suurin, 800 mrd dollaria/v ( voi vaihdella vähän, järjestelmäromahduksesta johtuen mutta tuota suuruusluokkaa)
    Raha painetaan tyhjästä, impperialismin pyörittämiseksi.

    t. haans.sea


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >>Suomi24:n valvojien silmät ovat väsyneitä.
    >>Tiivistä, on heti neuvo, mitä tulee mieleen.
    >>Terveisin
    >>Suomi24:n henkilökunta

    SELKO-suomeksi: IMPPERIALISTI = Usa
    Ja se käy kuolinkamppailua, on vain ajan kysymys, ei siis mitään hätää, paitsi pappa-Joella, jonka tiimalasi ehtii tyhjentyä

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16627525/kauanko-uskot-usan-talouden-kestavan-tata-menoa-(haans)

    PS: AVAUKSEEN liittyen: Impperialistin HYÖKKÄYS-budjetti on maailman suurin, 800 mrd dollaria/v ( voi vaihdella vähän, järjestelmäromahduksesta johtuen mutta tuota suuruusluokkaa)
    Raha painetaan tyhjästä, impperialismin pyörittämiseksi.

    t. haans.sea

    Joo - ihan varmasti. Mitään faktaa ei ole, mutta kun SINÄ sen kerroit niin sitten... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


  • Anonyymi

   Onko Ilkka huolestunut pienen ihmisen ongelmista. Joka päivä saamme lukea miten Kiinassa ja Venäjällä ahdistellaan sananvapautta, perustuslakia, ja ihmisoikeuksia kunnioittavia kansalaisia.
   Tänään uutinen 16 vuoden tuomiosta Kiinassa ihmiselle joka vetosi valtiota noudattamaan ihmisoikeuksia.
   Venäjältä sentään päästiin pakenemaan länteen vastaavassa tilanteessa, mutta yhteistyötä tehnyt henkilöstö ja tuttavapiiri on tutkinnan alla.
   Pelolla, ja kurilla voidaan aikansa hallita, mutta diktatuurit sortuvat aikanaan, kun paine käy liian suureksi.

   • Anonyymi

    Miten US informoi / väitti Irakin osalta, kun siellä piti olla joukkotuhoaseita? Oliko liioittelua, vai peräti valheita, kun US yritti silloisen UM Colin Powell' in suulla kärttää YK' n yleiskokoukselta hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut. US hyökkäsi tunnetuin seurauksin vuonna 2003, sota kesti yli 10 vuotta.


    Venäjän puolustusministeri väitti Yhdysvaltojen varastoineen ”tunnistamattomia kemiallisia aineita” Itä-Ukrainaan – näin Pentagon vastasi

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008494091.html


  • Anonyymi

   Bolseviikki USA'lla on pitkä syntilista ..

   • Anonyymi

    hyi hyi, pitää tietysti olla IMPPERIALISTI-usalla

    https://archive.globalpolicy.org/us-westward-expansion/26024-us-interventions.html

    Tuo lista loppuu lyhyeen, 2004, josta totaali-impperialismi todella alkoi.

    Impperialisti meni IRAKiin öljyn perässä, kun saudit iskivat kapitalistin tornit matalaksi.
    Impperialisti loihti tekosyitä mm irakin ydin aseet, joita ei ollut yms sepityksia mutta
    Impperialisti tiesi, että kapitalistin tornit tiputti saudi-vapaustaistelijat.
    Impperialisti uhkasi eu-paskahousuja, jolleivat osallistuisi. Kyllä osallistuivat.

    että sellaisia "demokraatteja"....eu lapatossutkin ! selkosuomeksi: impperialistin persnuolijoita yhtä kaikki


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    hyi hyi, pitää tietysti olla IMPPERIALISTI-usalla

    https://archive.globalpolicy.org/us-westward-expansion/26024-us-interventions.html

    Tuo lista loppuu lyhyeen, 2004, josta totaali-impperialismi todella alkoi.

    Impperialisti meni IRAKiin öljyn perässä, kun saudit iskivat kapitalistin tornit matalaksi.
    Impperialisti loihti tekosyitä mm irakin ydin aseet, joita ei ollut yms sepityksia mutta
    Impperialisti tiesi, että kapitalistin tornit tiputti saudi-vapaustaistelijat.
    Impperialisti uhkasi eu-paskahousuja, jolleivat osallistuisi. Kyllä osallistuivat.

    että sellaisia "demokraatteja"....eu lapatossutkin ! selkosuomeksi: impperialistin persnuolijoita yhtä kaikki

    Kolmatta sataa juutalaista USA'sta Venäjälle - tsaariperhe murhattiin ja sen perää 30 miljoonaa kristittyä venäläistä.

    Kommunismi on juutalainen keksintä ja nyt EU ..


  • Anonyymi

   USA vähän epäili että Saddam on kehittämässä ydinasetta. Muslimit kannattaa jättää rauhaan. Ne kyllä tappavat toinen toisensa kun ei häiritä.

  • Anonyymi

   Onneksi Trump ei aloittanut yhtään sotaa.

  • Anonyymi

   Melkoisen suosittuja nämä Ilkka Luoman kirjoitukset, joita kirjoitetaan poikkeavasti omalla oikealla nimellä?

   Juttujen suosiota saattaa nostaa arvattavasti yksi ja sama vastarannan kiiski, jonka tuotanto kommentteina on yhtä tyhjän kanssa.

   Palstalle ei tulisi tulla purkamaan pahaa oloa, katkeruutta ellei jopa kateutta, vaan tulisi keskittyä asiakritiikkiä, jos siihen on aihetta.

   • Anonyymi

    Tämä ”anonyymi” kehuu jokaista Luoman kirjoitusta sen enempää perustelematta.

    ”Anonyymin” mukaan kommentoijissa on vain ”yksi ja sama” eri mieltä oleva.
    ”Anonyymi” ei hyväksy erimielisiä,

    Kukakohan tämä ”anonyymi” on?😀


  • Anonyymi

   Putin on kova poika sotimaan ja tappamaan ihmisiä

   Myös Kiina sotii jatkuvasti.

   • Anonyymi

    Totta: Venäjä sotii parasta aikaakin monessa maassa kaukana omilta rajoiltaan samoin kuin Kiina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta: Venäjä sotii parasta aikaakin monessa maassa kaukana omilta rajoiltaan samoin kuin Kiina.

    Linkki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta: Venäjä sotii parasta aikaakin monessa maassa kaukana omilta rajoiltaan samoin kuin Kiina.

    PC peliesi rambolla, siis riittää tehtävää. .trsk


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    PC peliesi rambolla, siis riittää tehtävää. .trsk

    Syyrialaisia ei heidän omassa maassaan sotivat Kiina ja Venäjä naurata yhtään.


   • Anonyymi

    >>Myös Kiina sotii jatkuvasti.

    Kertoisit ensin missä, tällä hetkellä ?

    MUTTA*; kerron musukoille jo tässä vaiheessa, että on vain ajan kysymys, milloin TAIWAN liitetään Kiinaan, aivan kuten Hong Kongkin jo tänään.
    Itse arvioisin, että Impperialistin sotainen virheliike (aloitus) toimii mainiona pontimena.
    t. haans.sea


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >>Myös Kiina sotii jatkuvasti.

    Kertoisit ensin missä, tällä hetkellä ?

    MUTTA*; kerron musukoille jo tässä vaiheessa, että on vain ajan kysymys, milloin TAIWAN liitetään Kiinaan, aivan kuten Hong Kongkin jo tänään.
    Itse arvioisin, että Impperialistin sotainen virheliike (aloitus) toimii mainiona pontimena.
    t. haans.sea

    Et tiedä siis Syyrian sisällissodasta mitään?


  • Anonyymi

   Venäjä miehitti Krimin v 2014 ilman Yk:n tai muunkaan mandaattia. Fasistinen roistovaltio ei tällaiseen lupia kysele!

   • Anonyymi

    Suomalaisittain hyytävä kysymys: mihin maahan Putin hyökkää seuraavaksi?

    Natomaihin tämä massamurhaaja ei uskalla hyökätä ja ainoa Natoon kuulumaton eurooppalainen maa on Suomi, jossa Putin ei ole vielä sotinut.


   • Anonyymi

    Krimillä asuvat saivat ainakin äänestää haluaako liittyä venäjään. 90% äänesti venäjään liittymisen puolesta.


  • Anonyymi

   Sota ei ole rauhaa.

   • Anonyymi

    Käy Venäjällä - se sotii jatkuvasti vuodesta toiseen ja venäläisistä se on normaalia,
    😟😟😟


  • Anonyymi

   Nyt seuraa Afganistanista vetäytyminen ...

  • Anonyymi

   Maailman sotinein valtio viimeisen 100 vuoden aikana - Yhdysvallat!

  • Anonyymi

   " ... Taliban pääsi 1990-luvun puolivälissä niskan päälle Afganistania repineessä sisällissodassa. Liike hallitsi lähes koko maata vuosina 1996–2001 ja kutsui valtakuntaansa Afganistanin islamilaiseksi emiraatiksi. Talibanin hallinnon tunnustivat vain Pakistan, Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit.

   Talibanin valtakausi päättyi, kun Yhdysvaltojen johtama länsiliittouma hyökkäsi Afganistaniin lokakuussa 2001 ja syöksi järjestön vallasta. ... " - Yle-ote

   .

   ~ https://yle.fi/uutiset/3-12057361 -

   Yle-otsikko ja -ingressi: "Tämän takia Taliban huolettaa ulkomaita myöten – Viisi kysymystä ja vastausta Afganistanin yli vyöryvästä ääriliikkeestä

   Taliban-liikkeen yhteydessä puhutaan usein naisten heikosta asemasta, julmista teloituksista ja islamilaisesta valtiosta. Mutta mikä Taliban oikein on ja mitä se haluaa? Tässä jutussa annetaan vastaukset viiteen keskeiseen kysymykseen."

   ..

   Löytyykö mitään positiivista - mutta miksi Taleban on iin ylivoimainen - mikä onkaan todellinen kannatus ja miksi .. onko afgaaneilla lännen näkökulmasta oikeus omaan yhteiskuntajärjestykseen?

  • Anonyymi

   Osa afgaaneista ei kannata talibania mutta sitähän ei kysellä. Kannattaako vai ei. Kaikista tulee talibaneja vaikka väkisin.

  • Anonyymi

   YLE: "Biden joutui Yhdysvalloissa tulilinjalle Afganistanin takia – heikko tiedustelu herättää epäilyksiä niin salaliitoista kuin koko ulkopolitiikasta
   Bidenin heinäkuisen tiedotustilaisuuden video leviää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Presidentin näkemys Afganistanin tilanteesta oli viime päivien tapahtumien valossa väärä."

   https://yle.fi/uutiset/3-12059612

  • Anonyymi

   Luoma. Kerro miten EUsta ja NATOsta ulkona oleva Suomi ei joutuisi Venäjän etupiiriin ja ohjaukseen? Faktat kiitos.

   Kertaa samalla Venäjän ihmisoikeuksia, demokratiaa ja naapureiden itsemääräämisoikeutta edistäneet toimet vuodesta 2007 eteenpäin.

  • Anonyymi

   Luoma kulkee näiden avauksien myötä aina vähän etuajassa.

   • Anonyymi

    Röllihän herjaa valheillaan mennyttä.


  • Anonyymi

   Mikä oli lännen häviön hinta Afganistanissa?

   • Anonyymi

    Mitä ne muka hävisivät? Lähtivät pois omalla päätöksellään.


  • Anonyymi

   Jenkit sai pahasti pataan Afganistanissa!

   • Anonyymi

    Missä siellä? Kerro tarkemmin.


  • Anonyymi

   Yhdysvaltojen sodat loppuvat vasta, kun tuhannet Venäjän ja Kiinan täyteen ahdetut ICBM:t ovat ylittäneet Atlantin. Sitä odotellessa.

   • Anonyymi

    Hullu!


  • Anonyymi

   Taliban on vielä ahkerampi...

  • Anonyymi

   Yhdysvalloilla on aina ollut mandaatti tyhmien liittolaistensa tuella hyökätä joka paikkaan.Mutta onneksi aina on tullut turpaan.Vietgong sissit vei sata nolla ja Talibanit ja Somalit samoin

  • Anonyymi

   Yhdysvallat on tosissaan peloissaan,kun Venäjän 11kertaa äänen nopeudella lentävät ydinpommit saavuttavat Jenkkilän isot kaupungit alle tunnissa.Vaikea USAn vastata 900km/h lentävillä vastaavilla,kun toiset tulee 11000 km/h.

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Mikä aloittajan mielestä oli tarkoitus, kun neuvostoliiton kommunistit hyökkäsi syyttömän ja sotaan valmistautumattoman Suomen kansan kimppuun, KAIKELLA VALHEEN VOIMALLA?

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Sanotaan, että "Yhdysvallat on menettänyt itsenäisyytensä jo 60 luvulla" ja että "Israel on tuon jälkeen ulkoistanut lähi-idän sodankäyntinsä Yhdysvalloille".

   Niin, miksi sotia omat sotansa kun voi ulkoistaa omat sotansa tyhmille amerikkalaisille.

   Jos sotimisesta tulee jotain hyötyä menee hyöty Israelille ja kaikki sotimen haitat menee USAlle.

   Suorastaan erinomainen työnjako. Israelille kaikki hyödyt ja jenkeille kaikki haitat.

   Works like magic.

   Kannattaa kelata aikakohtaan 1:50 ja kuunella tarkasti parikin kertaa alla oleva Israelin entisen pääministerin vastaus. Ja miettiä sitä ihan omilla aivoilla.

   https://www.youtube.com/watch?v=Ll4yQR8-538

   Riittääkö älykkyys? Riittääkö?

  • Anonyymi

   Venäjä on diktaattorin hallitsema aggressiivinen, militaristinen perseilyvaltio, joka johtajansa toimesta on ajamassa maataan perikatoon sotahulluudellaan!

   Eikös tämä ole faktaa Ilkka?

  • Anonyymi

   Luoma on ahkera Putinin puolestapuhuja.

  • Anonyymi

   Kai USA:lla on oikeus sotia, koska soti napoleon ja cesarkin?

   Luoman ajatusmaailmassa kun venäjällä on oikeus hyökkäillä ja valloittaa paloja naapureistaan, koska joku muukin on jossakin joskus sotinut.

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   253
   13743
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   7927
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   70
   5277
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   38
   4943
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   2024
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   76
   1374
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1297
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1161
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1149
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1069
  Aihe