Maskeista, tilastoista ja pöpöistä

Anonyymi

Maskeista on tutkimusten mukaan pieni tai olematon hyöty koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä. Maskien haitat ovat jatkuva hiilidioksidin hengittäminen ja hengitysilmaan kertyvät bakteerit ja maskin kosteudessa kasvavat sienipöpöt. Nämä kaikki alentavat vastustuskykyä. Raitis ilma on ihan oikeasti tarpeellista meille ihmisille.

Koronavirus on lisäksi niin pienikokoinen hiukkanen, että se menee läpi näistä tavallisista pilipalimaskeista. Tämä on tutkittu juttu. Jos on flunssa ja räkii pisaratartuntaa, niin ne isot pisarat voivat todella jäädä maskiin ja vähentää tartuttamista. Mutta koronavirus on aerosolihiukkasena tai pienenä pisarana niin vikkelä, että se pääsee näistä tavallisista maskeista kevyesti läpi.

Flunssaoireisen voisi olla hyvä pitää maskia ihan tavallisenakin flunssakautena ollessaan liikkeellä tungoksessa. Koronamaskeista jokaiselle kadullakävelijälle, toimistotyöntekijälle ja pikku koululaiselle ei ole mitään hyötyä, vaan erittäin paljon haittaa.

Vielä sekin surkeus, että kun näistä tavismaskeista on ohjeistettu, että niitä on vaihdettava puolen tunnin välein koska kostuttuaan ne päästävät kaiken läpi (ja muutenkin siis se virushiukkanen menee läpi) niin eiväthän ihmiset sitä noudata. Kenellä maskin käyttäjällä on mukana niin monta maskia, että päivän mittaan liikenteessä ja muualla todella vaihtaisi kahdesti tunnissa? Veikkaan, että fuskataan.

Ja kun tosiaan, se pöpö on niin pieni että se menee läpi siitä. Pitäisi olla tehokas ammattilaismaski jotta siitä olisi hyötyä. Hinta alk. 40 e, eikä niitä jaksa pitää, monet rakennustyöläisetkin hengittävät mieluummin remonttipölyä kuin pitävät hengityssuojainta. Syy: siinä ei jaksa tehdä töitä. Kirurgien on pakko pitää.

Korona on kärpänen, josta on tehty härkänen. Kausi-influenssaan kuolee joka vuosi 500-1000 ihmistä Suomessa. Koronan kokonaissaldo on siis toistaiseksi tätä pienempi.

THL poisti "koronakuolema"-tilastoistaan vasta kesäkuussa ne 50 jotka olivat kuolleet liikenneonnettomuudessa, ja joilla oli voimassa positiivinen PCR-testi. Sellaiset olivat siihen saakka THL:n tilastointiohjeet. Vähin äänin korjasivat, kun jostain tuli yhtäkkiä palautetta.

Maailmantilastot kertovat, että henkiinjäämisprosentti koronavirustaudista on länsimaissa 99,98, hieman maasta riippuen. Siis kaksi kymmenestätuhannesta menehtyy koronavirustautiin. He ovat tilastojen mukaan lähes aina iäkkäitä (keski-ikä 81-84), jos tätä nuorempia niin ylipainoisia (Suomessa tehohoitoon joutuneista koronapotilaista on ollut 87% ylipainoisia) ja heillä on ollut yksi tai useampi perussairaus.

Suomalaiset saatiin suostumaan rajoituksiin pelottelemalla, että sairaalahoidon ja tehohoidon kapasiteetti ei riitä koronapotilaille. Toisin kävi. Tehohoidossa on ollut maksimissaan 64 koronapotilasta koko Suomessa koko 1,5 aikana jolloin pandemia on ollut meillä. Yleensä luku on ollut paljon tätä pienempi, esim. 10-30 (nämä tiedot löytyy ihan lehtiuutisista ja viranomaissivuilta kun googlaa). Kapasiteettia koronapotilaille on varattu yli 300 tehohoitopaikkaa, lisäksi muille omansa, tulossa Kiurun lupaamat 1000 lisää. Missään vaiheessa ei siis ole ollut minkäänlaista hätää tehohoitopaikkojen riittävyydestä. Iltapäivälehdet ovat kuitenkin luoneet toisenlaista kuvaa asiasta, omista syistään (levikki). Esim. jonkun kerran kun jokin sairaala on siirtänyt yhden koronapotilaan toisen alueen sairaalaan, siitä on heti tehty iso uutinen "tilanpuutteesta".

Missään vaiheessa ei ole tullut kissankokoisia otsikoita, että Suomessa sairaalahoito riittää koronapandemiankin aikana, on riittänyt koko ajan hyvin, paremmin kuin odotettiin. Turhaa paniikkia. Ja mitkä hirveät seuraukset... Yhteiskunta, ihmiset, elinkeinoelämä, kaikki mikä pitää tätä maata kasassa, nyt yhden suurennellun pöpön armoilla. Avatkaa silmiänne hyvät ihmiset, edes vähän.

0

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. En usko et meistä tulee jotain

        Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
        Ikävä
        10
        2860
      2. Kuvaile itseäsi

        Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
        Ikävä
        115
        2135
      3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

        Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
        Suomalaiset julkkikset
        43
        1554
      4. Huomenta keskipäivää

        Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
        Ikävä
        260
        1398
      5. Oletko koskaan katunut kun

        elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
        Ikävä
        70
        1003
      6. Olen J-mies

        Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
        Ikävä
        47
        911
      7. Sinusta näkee että

        Kaipaat paljon.
        Ikävä
        55
        884
      8. Ei sitten, ei olla enää

        Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
        Ikävä
        77
        880
      9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

        Olet suloinen...
        Ikävä
        44
        785
      10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

        Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
        Pyhäjärvi
        93
        736
      Aihe