Reban eli reformoitujen baptistien naisoppeja

Anonyymi

Olen kuunnellut Espoon Kotikirkon ja Jyväskylän baptistien saarnoja naisista. Saarnat löytyvät seurakuntien sivuilta youtubena. Vanhemmalla puhujalla Eelis Halmemäellä on pehmeämpi ja houkutteleva lähestymistapa. Hänestä naisella on turvallinen olo Paavalin oppien mukaisessa alistuvuudessa miehille, koska mies käsittelee häntä lempeästi kuin Kristus. Mikäs siinä.

Parikymppinen Joonas Laajanen puhuu pyhitetyn naisen roolista. Se on tiukasti vaitonainen synnyttävä kotiäiti, joka ei käy töissä, on vaatimaton kotielämä. Ei saa puhua kirkossa. Tuntui tiukalta. Toivottavasti oma suku toimii näin.

Näiden kahden baptistisaarnaajan välissä oli Tuomas Toppila joka puhui meille viikko sitten Espoon kotikirkossa naisen roolista ja kangaspäähineen käytöstä. Mies edustaa ja johtaa ja naiset on tämän alla. Naisen vaatimattomuutta ja alistuvuutta korostettiin. Mies on Jumalan kuva ja nainen miehen kunnia. Mutta hän kai saa käydä töissä? Toppilanpuheesta ei selvinnyt millaista huntua siivooja taibope käyttää.

Saman seurakunnan sisällä naisoppi vaihtelee. Parikymppinen saarnaaja on tiukka, elämänkokemusta saanut hyväksyy enemmän.

Olen työni takia kuullut Halmemäestä ja tuntuu siellä hyväksyvän myös naiset.

Kuka ohjaa sinkkunaista. Isä vai veli tai poika

29

1250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toppila korosti ettei miehen rooli ole kulttuurisidonnainen. Laista ei ole kadonnut pieninkään kohta. Miehen tulee johtaa.

      Mutta mitäs kun naiset johtaa melkein kaikkea nyt. En pidä sitä itsekään hyvänä vaan tarvitaan molempia.

      Aitouskovat äänestää persuja ja KDta. niidenkin johdossa voi olla kohta naiset. Miehet väistyy. Tarvitaan Ahvion Täyteen miehuuteen kursseja.

    • Anonyymi

      Kuuntelin Jyväskylän Reban teol tri Mikko Sivosen podcastin Kujalla. Hänellä on 5 lasta ja korosti miehen vastuuta ja vaimon alistuvuutta hyvän miehen alla. Joskus naisen on Mikon mukaan vaikea taipua alamaisuuteen oman taustan takia. Voi olla kotona ollut väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Mikon mukaan naisen pitää ottaa nämä esille mutta ottaa omassa liitossaan käyttöön kuitenkin Jumalan ohjeistus vaimon roolista. Mikko oli 25v avioliiton perusteella verraten ymmärtäväinen.

      Hän ehdotti vanhusten ottamista kotiin hoivakodin sijaan. Oma komm. Näin kotiäidille saadaan duunia kun lapset kasvaa.

    • "Kuka ohjaa sinkkunaista. Isä vai veli tai poika"

      Uskomattoman järkyttävää, jos joku tosissaan tällaista pohtii Suomessa vuonna 2021.

    • Anonyymi

      Jos aloittaisit kertomalla totuuden, että kyseessä on kalvinistien oppeja tukevat seurakunnat, juurikin tuo "Espoon kotikirkko", eivät siis varsinaiset protestantit, niin asia olisi huijattavan helppo hahmottaa.

      Kalvinistit ovat tiukan linjan opettajia, jotka "menevät ohi sen, mitä on kirjoitettu". Helluntailaiset eivät julkisesti kerro opillisesti tukevansa kalvinisteja.

      • Anonyymi

        Kalvinistit on todella ahdistavia


      • Anonyymi

        Luin amerikkalainen kalvinistisaarnaajien juttuja. Nämä Espoon kotikirkon poikien saarnat oli suoria kopioita näiltä. Kotikirkon pojat ovat jättäneet räikeimmät opetukset pois.

        Kun naisia ei voi enää muualla haukkua, kalvinismi tarjoaa tien ainakin kotikirkossa.


    • Anonyymi

      Naapurissa seuraan kuinka ko liikkeen mies kohtelee vaimoaan. Tämä on kotona pimennossa ja naisen tulee äänestää mitä mies sanoo.

    • Anonyymi

      Laajasen saarnassa naiset on hiljaa kotona, ääneti vetäytyen pois. Peittävissä vaatteissa hiljaa. Ihan kuin talibaneilla.

    • Anonyymi

      Saakohan nämä kalvinistiveljet puhtia taas Talebanien naisestoista
      1) ei koulua
      2) ei saa lentää, kulkea kaupunkien välillä ilman isää tai veljeä.

      Nyt sotaisana aikana luulisi kalvinistimiesten tekevän mm maanpuolustusta

    • Anonyymi

      Naispappeus on liberaalin teologian harha. Jeesuksen valitsemat 12 apostolia olivat miehiä. Tässä kalvinistibaptistit ovat oikeassa. Uskovaisten paikallista seurakuntaa johtavat miehet.

      Suomessa on tasa-arvo varmasti arkipäivää terveessä uskovaisessa perheessä. Sitä on turha sotkea uskovaisten seurakunnan johtamiseen.

    • Anonyymi

      Osa opeista kuulostaa kyllä niin oudoilta. että tekee mieli kysyä, voiko nää ihan oikeesti olla totta. Siis onko joku todella käynyt siellä tai tuntee jonkun sinne kuuluvan/siellä käyvän? Kaikenlaista luuloa kun levitetään helposti vailla perusteita. Ei sillä, jos nuo totta ovat, niin on kyllä aikamoista.

      Itse panin merkille, että jos joku kyseenalaistaa kalvinistien opin, heiltä tulee täysilaidallinen kuraa päällesi. Ovat erittäin aggresiivista väkeä, armottomia ja jopa kovia. En itse pysty uskomaan heidän Jumalaansa, joka vaseten valmisti osan ihmisistä helvettiä varten. Täysin, siis täysin sairas kuva Jumalasta. Se on selvittämättä, miksi tällainen älyusko vetoaa joihinkin. Luulin ennen uuskalvinismin nousua, että tää jäi jo historiaan harhaoppina.

      Oon myös huomannut, esim. erääseen kritiikkivideoon vastaukseksi tehdystä kalvinistien videosta, että he halveksivat toisinajattelevia, pilkkaavat ja naureskelevat ylimielisesti näille. Vaikka olisi kuinka oikeassa opissaan ja pitäisi Raamattua oikeana ohjekirjana, niin sen verran voisi näiltä herroilta odottaa pyhitystä, että toisille krisityille ei naureta. Ilkka Vakkuria näyttivät matkineen hyvin pilkalliseen sävyyn, vaikka Ilkka Vakkuri ei heitä pilkannut, nosti vain esille vaarallisia opinkohtia omassa videossaan. Eikö tämä jo paljasta jotain tästä liikkeestä, joka väittää olevansa terve?

      • Anonyymi

        Oon ite käynyt kotikirkossa ja muuten kuunnellut miesten saarnavideoita


    • Anonyymi

      Jos on kiinnostunut kalvonistien naiskäsityksistä, voi kuunnella videolta näiden saarnat, nimellä löytyy Espoon kotikirkosta ja Jyväskylän ref kirkosta. Opetukset ovat ihan Raamatun mukaista ja sanotaan ettei ne muutu.

    • Anonyymi

      Eelis Halmemäki tekee väitöskirjaa luonnonaineista ja olen työn puolesta tavannut. Täällä hän hyväksyi naisen. Kiitos.

    • Anonyymi

      On se kauheaa jos joka sanasta pitää tehdä tili lopputiskillä.

      se laittaa hiukan jarrua kaikkeen.

    • Anonyymi

      Nyt on tullut Miska Wilhelmssonilta 3 videota joissa naiset pannaan kotiin kuriin. Moni ei uskalla enää vastustaa naisia.

    • Anonyymi

      Neokalvinistit näyttävät jatkavan nainen tuotiin oppejaan. Mitä kalvinistirouva tekee kun lapset isoja.

    • Anonyymi

      naiset ruotuun oppeja

    • Anonyymi

      En ole kuullut akateemisesta uuskalvinistibaimosta. Koti on hyvä paikka jollei ole oikeaa työuraa.

    • Anonyymi

      Olipas erikoinen kalvinisti Simon Koko. Tietää pelastuneensa
      Minä en

    • Anonyymi

      >>Koti on hyvä paikka jollei ole oikeaa työuraa.<<

      Nykyään kotona voi tehdä myös etätöitä eri työnantajille. Varmasti jos on suurperhe niin kotiäitinä oleminen käy ihan työstä. Mutta miehellä pitää olla hyvä palkka jos vaimo on kotona. Uskovaisen pitää tehdä töitä eikä olla sossun elätti. Lapsi lisät on ok mutta ei ole oiken olla tahallaan työttömänä kotona ja hakea avustusta sossusta. Näitä ihmisiä on jonkun verran jotka eivät edes halua tehdä töitä vaan mielummin makailevat kotona ja leikkivät jotain evankelistaa.

    • Anonyymi

      Varokaa, reformoitujen baptistien seurakunnassa on esiintynyt maailmanlaajuisesti mm. pedofiliaa. Siellä alistetaan naisia ja lapsia ja on käytetty heitä hyväksi. On paljon ahdistuneita jäseniä tullut julkisesti puhumaan näistä luurangoista kaapissa.

      Erittäin harhaoppinen ja sairas liike, joka vastustaa ja halveksii virkavaltaa julkisesti ja haastaa riitaa kaikkien kanssa. Kannattaa pysyä kaukana näistä "wilhelmssonilaisista"

    • Anonyymi

      Ei kukaan komentele sinkkunaisia.

    • Anonyymi

      Reformoidun baptistiseurakunnan jäsenet tekevät videoita kanavalleen jossa julkisesti halventavat Suomen poliisia ja haukkuvat ja vastustavat virkavaltaa. Ovat kuvanneet pilkallisia videoita ja väittelyitä ja virkavallan vastustamista kaduilla mm. Facebookkiin, esim. kun poliisi vain tekee työtään ja tuli ystävällisesti pyytämään reformoituja baptisteja siirtymään muualle Leppävaaran torilla, kun siellä huusivat ohikulkijoille herjauksia ja meuhkasivat ja paasasivat.

      Heidän seurakuntansa keskittyy riitelemään kaikkien muiden kanssa, jotka eivät ole osa heidän äärimmäisen sairasta liikettään.

    • Anonyymi

      Reformoitu baptisti - Espoon kotikirkko:

      Heidän kokouksiin en enää mene. Siellä oli niin hirveän ahdistava olla, että ei missään muualla ole sellaista henkeä. Hirveän epäystävällistä porukkaa. Saarna oli sekavaa selittämistä ja kuivaakin kuivempi. Odotin vaan, että loppuu ja pääsee pois... Kaikki hellarit ovat heidän mielestään kuulemma "harhaoppisia" ja "eksytettyjä" ja naisten paikka on tyyliin nyrkin ja hellan välissä. Rahaa yrittivät meiltä kaikin keinon lypsää, että kylväisimme isosti kolehtiin pastorille. Ei kiitos tälle lahkolle!

      Olen monissa seurakunnissa käynyt ja paljon on tullut nähtyä. Tämä oli ehdottomasti pohjanoteeraus. Pitäisi lailla kieltää tällaiset lahkot.

      • Anonyymi

        Voisi varmaan olla hyvää perinteistä näkemystä muuten, mutta kun kalvinismi ja kessationismi. Ei kiitos.

        Mutta:

        "Pitäisi lailla kieltää tällaiset lahkot."

        Pitäisikö yhteiskunnan sanella oikea teologia, johan siitä on päästy eroon.


    • Anonyymi

      Isä veli poika kuka sellainen sota vei aikoinaan.Kuka on sinkku oikeastaan?Ehkä sellainen yksinäinen erakko,jolla ei ole mitään.

    • Anonyymi

      Naiset sortavat miehiä ja käyttävät hyväksi heitä.
      Pahin on vallanhimoinen nainen. Tulee pahaa jälkeä.
      Politiikka on naisistunut, KD ja persut.
      Tätä ei voi yleistää mutta näitäkin naisia löytyy.

    • Anonyymi

      Olin jonkin aikaa tekemisissä näiden reformoitujen baptistien kanssa, jossa miehet käyttäytyivät todella ahdistelevasti, autoritäärisesti ja pakottavasti naisia kohtaan. Naiset ovat pohjasakkaa ja sitten oli kiusaamista, kiristämistä ja pilkkaa jos ei kumarrellut johtajia ja uskalsi sanoa jonkun mielipiteen.

      Mielestäni tällainen kultti pitäisi tutkituttaa ja lakkauttaa. Ulospäin esittävät jotain ihan muuta, mutta totuus on jotain hyvin pelottavaa...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe