Rokotepassi

Anonyymi

"Helsingin julistuksen luvun “Tietoon perustuva suostumus” §25 toistaa Nürnbergin tärkeimmän periaatteen: “Suostumukseen kykenevien henkilöiden osallistumisen lääketieteelliseen tutkimukseen on oltava vapaaehtoista.” Unescon julistuksen luku 6, “Suostumus”, korostaa sekä tieteellisen tutkimuksen että kaikkien ennakovien, diagnostisten sekä lääkitsevien lääketieteellisten toimenpiteiden perustumista kohteiden vapaaseen suostumukseen vailla minkäänlaista painostusta, ja heillä on myös milloin tahansa oikeus keskeyttää toimenpiteet.

Oviedon sopimus vaatii myös suostumuksen kaikkiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin: “Terveyteen kohdistuva toimenpide voidaan suorittaa vain, jos kyseinen henkilö on antanut suostumuksensa vapaasta tahdostaan ja tietoisena kaikista asiaan vaikuttavista seikoista.”

Suomi on sitoutunut noudattamaan kaikkia viitattuja sopimuksia.

Suomen hallitus, ja myös oppositio, erityisen innokkaasti Kokoomus, ovat heittämässä roskiin kaikkia lueteltuja kansainvälisiä eettisiä sitoumuksia, kuten myös itsemäärämisoikeutta, vapausoikeuksia, yhdenvertaisuutta, yksityisyyden suojaa (joka lääketieteen alalla sisältyy myös kaikkiin yllä mainittuihin dokumentteihin), valmistelemalla ja vaatimalla nk. rokotepassin käyttöönottoa, painostakseen ihmisiä ottamaan koronarokotteiksi kutsuttuja lääkkeitä.

“Rokotepassi” on laaja kansainvälinen projekti, jota Euroopan Unioni tukee komission tasolla; maailmalla sitä ajetaan suurteollisuutta edustavien järjestöjen, lääketeollisuuden sekä siihen usein taloudelliset kytkökset omaavien terveysviranomaisten voimin. Projekti on jo laajalti käytössä Israelissa, sitä ollaan ottamassa käyttöön Saksassa ja Kyproksella.

Projektin puitteissa matkustus, kokoontumiset, tapahtumat, julkiset tilat, palvelut ja jopa kaupat avataan “rokotepassin” perusteella rokotetuille ja suljetaan samalla muille — tai muilta vaaditaan jatkuvaa testausta, joka sekin rikkoo yllä lueteltuja lääketieteellisten toimenpiteiden vapaaehtoisuutta koskevia sääntöjä vastaan. Käytännössä ollaan luomassa lääketieteellistä apartheidjärjestelmää, jossa ihmiset erotetaan “puhtaisiin” ja “epäpuhtaisiin” heille tehtyjen lääketieteellisten toimenpiteiden perusteella. Tämä syrjintä on painostusta, joka rikkoo kansalaisten yhdenvertaisuutta ja kaikkia lääketieteellisen etiikan sopimuksia vastaan.

Testausvaiheessa olevat, poikkeusluvilla käyttöön otetut rokotukset voidaan oikeutetusti mieltää lääketieteellisiksi kokeiksi, joten painostaminen ottamaan niitä on Nürnbergin ja Helsingin sopimusten vastaista. Lisäksi painostaminen mihin tahansa lääketieteellisiin toimeenpiteisiin on sekä Oviedon sopimuksen että Unescon bioetiikan julistuksen vastaista. Syrjintä lääketieteellisellä perusteella on Yhdenvertaisuuslain vastaista ja lääketieteellisten tietojen saattaminen monenlaisten yritysten ja palveluntarjoajien tietoon rikkoo yksityisyyden suojaa.

Kaikki eivät niele rokotepassi-projektia kyselemättä. Useat (tämän pidemmän version päivityksen aikana jo yli 11) Yhdysvaltain osavaltiot ovat kieltäneet “passin” käyttöönoton. Euroopan Neuvoston tammikuussa antaman lausunnon (2361/2021) mukaan ketään ei saa painostaa ottamaan rokotteita, ja rokottamattomuus ei saa olla perustana syrjintään. Myös Maailman terveysjärjestö (WHO) on ottanut kantaa “immuunipasseja” vastaan, koska tieto “rokotteiden” antamasta suojasta ei ole riittävä ja todistuksen vaatiminen esimerkiksi matkustamiseen on syrjintää lääketieteellisen statuksen perusteella ja ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa.

Silti EU:n komissio, Suomen hallitus, Suomen eduskunta sekä enemmistö suomalaisista mepeistä, tukevat “rokotepassien” käyttöönottoa, uhmaten kaikkia lääketieteellisen etiikan sopimuksia, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan, kansalaisten yhdenvertaisuutta, yksityisyyden suojaa sekä kansalaisten itsemäärämisoikeutta. Eikä asiasta käydä avointa julkista keskustelua. Miksi?

Kyseessä ei ole pelkästään syrjintä heitä kohtaan, jotka syystä tai toisesta eivät voi tai halua osallistua meneillä olevaan rokotuskampanjaan. Kun “rokotepasseista” tehdään kansalaisten yksityisiä tietoja eri tahojen luettavaksi tallentavia elektronisia tiedonsiruja — mm. Sitra tutkii “rokotepassin” yhdistämistä maksukortteihin, muita vaihtoehtoja ovat mm. mobiilisovellukset ja myös ihonalaiset sirut, joista asiaa suunnittelevat tahot myös keskustelevat avoimesti — kyseessä on ennenkuulumaton seurantaprojekti, joka koskee yhtä lailla myös rokotettuja.

Jos sähköisestä “terveystodistuksesta” tehdään sisäänpääsylippu kaikkialle ihmisten ilmoille, siihen loppuu lääketieteellisten tietojen yksityisyyden suoja, sekä yksityisyys ylipäätään. Kriitikot ovat varoittaneet, että blockchain-teknologiaan perustuvaan siruun voidaan lisätä mitä tahansa tietoja lääketieteellisten tietojen lisäksi!"
Lähde: Iivi Anna Masson blogi (valtiotieteiden tohtori)

0

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nainen, tervetuloa

        Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
        Ikävä
        33
        7591
      2. Olisit ollut varovaisempi

        Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
        Ikävä
        83
        4516
      3. Mies sinä olet kaunis katsella

        Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
        Ikävä
        66
        3113
      4. Vastenmielisyys

        Kuvaa sinua parhaiten
        Ikävä
        55
        2156
      5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

        ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
        Ikävä
        28
        1699
      6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

        Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
        Ensitreffit alttarilla
        7
        1677
      7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

        Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
        Maailman menoa
        351
        1463
      8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

        Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
        Suomussalmi
        14
        1419
      9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

        Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
        Ikävä
        58
        1119
      10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
        Maailman menoa
        276
        1070
      Aihe