Rokotepassi

Anonyymi

"Helsingin julistuksen luvun “Tietoon perustuva suostumus” §25 toistaa Nürnbergin tärkeimmän periaatteen: “Suostumukseen kykenevien henkilöiden osallistumisen lääketieteelliseen tutkimukseen on oltava vapaaehtoista.” Unescon julistuksen luku 6, “Suostumus”, korostaa sekä tieteellisen tutkimuksen että kaikkien ennakovien, diagnostisten sekä lääkitsevien lääketieteellisten toimenpiteiden perustumista kohteiden vapaaseen suostumukseen vailla minkäänlaista painostusta, ja heillä on myös milloin tahansa oikeus keskeyttää toimenpiteet.

Oviedon sopimus vaatii myös suostumuksen kaikkiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin: “Terveyteen kohdistuva toimenpide voidaan suorittaa vain, jos kyseinen henkilö on antanut suostumuksensa vapaasta tahdostaan ja tietoisena kaikista asiaan vaikuttavista seikoista.”

Suomi on sitoutunut noudattamaan kaikkia viitattuja sopimuksia.

Suomen hallitus, ja myös oppositio, erityisen innokkaasti Kokoomus, ovat heittämässä roskiin kaikkia lueteltuja kansainvälisiä eettisiä sitoumuksia, kuten myös itsemäärämisoikeutta, vapausoikeuksia, yhdenvertaisuutta, yksityisyyden suojaa (joka lääketieteen alalla sisältyy myös kaikkiin yllä mainittuihin dokumentteihin), valmistelemalla ja vaatimalla nk. rokotepassin käyttöönottoa, painostakseen ihmisiä ottamaan koronarokotteiksi kutsuttuja lääkkeitä.

“Rokotepassi” on laaja kansainvälinen projekti, jota Euroopan Unioni tukee komission tasolla; maailmalla sitä ajetaan suurteollisuutta edustavien järjestöjen, lääketeollisuuden sekä siihen usein taloudelliset kytkökset omaavien terveysviranomaisten voimin. Projekti on jo laajalti käytössä Israelissa, sitä ollaan ottamassa käyttöön Saksassa ja Kyproksella.

Projektin puitteissa matkustus, kokoontumiset, tapahtumat, julkiset tilat, palvelut ja jopa kaupat avataan “rokotepassin” perusteella rokotetuille ja suljetaan samalla muille — tai muilta vaaditaan jatkuvaa testausta, joka sekin rikkoo yllä lueteltuja lääketieteellisten toimenpiteiden vapaaehtoisuutta koskevia sääntöjä vastaan. Käytännössä ollaan luomassa lääketieteellistä apartheidjärjestelmää, jossa ihmiset erotetaan “puhtaisiin” ja “epäpuhtaisiin” heille tehtyjen lääketieteellisten toimenpiteiden perusteella. Tämä syrjintä on painostusta, joka rikkoo kansalaisten yhdenvertaisuutta ja kaikkia lääketieteellisen etiikan sopimuksia vastaan.

Testausvaiheessa olevat, poikkeusluvilla käyttöön otetut rokotukset voidaan oikeutetusti mieltää lääketieteellisiksi kokeiksi, joten painostaminen ottamaan niitä on Nürnbergin ja Helsingin sopimusten vastaista. Lisäksi painostaminen mihin tahansa lääketieteellisiin toimeenpiteisiin on sekä Oviedon sopimuksen että Unescon bioetiikan julistuksen vastaista. Syrjintä lääketieteellisellä perusteella on Yhdenvertaisuuslain vastaista ja lääketieteellisten tietojen saattaminen monenlaisten yritysten ja palveluntarjoajien tietoon rikkoo yksityisyyden suojaa.

Kaikki eivät niele rokotepassi-projektia kyselemättä. Useat (tämän pidemmän version päivityksen aikana jo yli 11) Yhdysvaltain osavaltiot ovat kieltäneet “passin” käyttöönoton. Euroopan Neuvoston tammikuussa antaman lausunnon (2361/2021) mukaan ketään ei saa painostaa ottamaan rokotteita, ja rokottamattomuus ei saa olla perustana syrjintään. Myös Maailman terveysjärjestö (WHO) on ottanut kantaa “immuunipasseja” vastaan, koska tieto “rokotteiden” antamasta suojasta ei ole riittävä ja todistuksen vaatiminen esimerkiksi matkustamiseen on syrjintää lääketieteellisen statuksen perusteella ja ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa.

Silti EU:n komissio, Suomen hallitus, Suomen eduskunta sekä enemmistö suomalaisista mepeistä, tukevat “rokotepassien” käyttöönottoa, uhmaten kaikkia lääketieteellisen etiikan sopimuksia, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan, kansalaisten yhdenvertaisuutta, yksityisyyden suojaa sekä kansalaisten itsemäärämisoikeutta. Eikä asiasta käydä avointa julkista keskustelua. Miksi?

Kyseessä ei ole pelkästään syrjintä heitä kohtaan, jotka syystä tai toisesta eivät voi tai halua osallistua meneillä olevaan rokotuskampanjaan. Kun “rokotepasseista” tehdään kansalaisten yksityisiä tietoja eri tahojen luettavaksi tallentavia elektronisia tiedonsiruja — mm. Sitra tutkii “rokotepassin” yhdistämistä maksukortteihin, muita vaihtoehtoja ovat mm. mobiilisovellukset ja myös ihonalaiset sirut, joista asiaa suunnittelevat tahot myös keskustelevat avoimesti — kyseessä on ennenkuulumaton seurantaprojekti, joka koskee yhtä lailla myös rokotettuja.

Jos sähköisestä “terveystodistuksesta” tehdään sisäänpääsylippu kaikkialle ihmisten ilmoille, siihen loppuu lääketieteellisten tietojen yksityisyyden suoja, sekä yksityisyys ylipäätään. Kriitikot ovat varoittaneet, että blockchain-teknologiaan perustuvaan siruun voidaan lisätä mitä tahansa tietoja lääketieteellisten tietojen lisäksi!"
Lähde: Iivi Anna Masson blogi (valtiotieteiden tohtori)

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        74
        2230
      2. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        175
        1741
      3. Perustele miksi hän ei

        Ole sopiva sinulle
        Ikävä
        157
        1596
      4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

        Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
        Ikävä
        90
        1378
      5. Miehelle naiselta

        Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
        Ikävä
        50
        1372
      6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

        Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
        Maailman menoa
        292
        1233
      7. Olen syvästi masentunut

        En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
        Tunteet
        135
        1099
      8. Miksi sinulla, nainen

        On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
        Ikävä
        113
        1053
      9. Mikä oli nainen

        Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
        Ikävä
        75
        1052
      10. Nainen, millainen tilanne oli

        kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
        Ikävä
        55
        928
      Aihe