Mitä ruuaksi tänään?

Anonyymi

Nyt kun helteet on ohi, normaali ruoka maistuu taas. Laitoin ison kattilan kaalisoppaa jossa myös sipulia , perunaa ja porkkanaa. Lammasta ei kaupasta löytynyt, paistoin mukaan jauhelihaa ja tulipa hyvää. Tästä riittää vielä kaksi kertaa, lämmitys vain parantaa kaalisoppaa. Jälkkärinä on mustikkasoppaa, keitin ylivuotisista pakkasesta kunnon satsin ja sitäkin voi syödä vielä parina päivänä, aamulla puuronkanssa.
Hyviä ruokahetkiä!

24

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkosipuli antaa kaalisopalle myös hyvää potkua. Kokeile ensi kerralla.

    • Anonyymi

      Ja ripaus curry-maustetta sopii loistavasti kaaliruokiin.

    • Anonyymi

      Viime syksyistä hirvipaistia syödään kolmatta päivää peräkkäin, ja hyvältä maistuu.
      Pakastimen pohjalta ison paistin otin sulamaan, jota ukon kanssa olemme nauttineet.
      Uutta jahtikautta odotellessa.

      • Anonyymi

        Hirveä (vasan paisti) on pakasteessa, miten tuohon pitäisi suhtautua? En ole koskaan hirveää ruoaksi laittanut, joten kertokaa (yksityiskohtaisesti), miten se valmistetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hirveä (vasan paisti) on pakasteessa, miten tuohon pitäisi suhtautua? En ole koskaan hirveää ruoaksi laittanut, joten kertokaa (yksityiskohtaisesti), miten se valmistetaan.

        Tee siitä routapaisti, ohjeet löytyy kuuklesta.


    • Anonyymi

      Vesi kielellä kaalikeitosta ja hirvipaistista suorastaan kateellinen. Curry kuuluu vain mauttomaan kanaan. Itsellä lasagnea, jäi vähän kun tein pyhänä ison uunivuokallisen lapsenlapselle.

      • Onhan lasagnekin hyvää, mielestäni vain suuritöistä. Sitä ehkä pitää aina laittaa isompi annos, hautuu paremmin, kuten se kaalilaatikkokin.
        Yleisesti kaikki pataruuat ovat maukkaita, uunissa tai liedellä. Minulla on yksi pataruuan resepti, johon pannaan pieneksi leikattuja ja kevyesti ruskistettuja paistikuutioita (esim 05, kg) ja yhtä paljon sipulisilppua (0,5 kg) , Haudutetaan uunissa lievässä (100-120) lämmössä, jolloin sipuli vähitellen hajoaa nesteeksi lihan joukkoon, ja sitten lisätään purkillinen paprikajauhetta ja annetaan hautua edelleen. Suolataan tietysti, mutta muita mausteita en ole käyttänyt. Syödään riisin tai perunan kanssa. Mukava vihersalaatti seuraksi. Eläkeläisellä on aikaa tehdä hitaasti ja hauduttaa kauan.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Onhan lasagnekin hyvää, mielestäni vain suuritöistä. Sitä ehkä pitää aina laittaa isompi annos, hautuu paremmin, kuten se kaalilaatikkokin.
        Yleisesti kaikki pataruuat ovat maukkaita, uunissa tai liedellä. Minulla on yksi pataruuan resepti, johon pannaan pieneksi leikattuja ja kevyesti ruskistettuja paistikuutioita (esim 05, kg) ja yhtä paljon sipulisilppua (0,5 kg) , Haudutetaan uunissa lievässä (100-120) lämmössä, jolloin sipuli vähitellen hajoaa nesteeksi lihan joukkoon, ja sitten lisätään purkillinen paprikajauhetta ja annetaan hautua edelleen. Suolataan tietysti, mutta muita mausteita en ole käyttänyt. Syödään riisin tai perunan kanssa. Mukava vihersalaatti seuraksi. Eläkeläisellä on aikaa tehdä hitaasti ja hauduttaa kauan.

        Koko purkillinenko? Nyt liiottelet!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koko purkillinenko? Nyt liiottelet!

        Saamassani ohjeessa suositeltiin 2 purkillista . niitä pieniä Pauligin purkkeja . en ole käyttänyt koskaan kuin yhden. Ensin kauhistuin, mutta . . .


      • Anonyymi

        Älä teilaa cyrrya, jos et ole kokeillut. Kanaa en muuten syö ollenkaan, koska
        kanan rasvat ovat kaikkein epäterveellisimmät.


    • Eilen päivällisellä Itämaisia makuja🥢🍣🌮

      Taikinanyyttejä (dumplings), wakame-ruskoleväsalaattia, kimchiä, nuudeleita,
      soijaa, sushisalaattia.

      Miniän loma alkaa olla lopuillaan, joten kutsuin iltapäiväteellä. Valmistin tarjottavat englantilaisittain kerrostarjoiluvadille. Pieniä savulohileipiä, juustoleipää ja mansikkahilloa sekä pikku donitseja.

      Katkaisin kaksi auringonkukkaa vietäväksi miniän vanhemmille.

      Päivällinen on vielä auki.

      Vieraita tupsahti yllättäin tupaan, onneksi oli savulohileipäpaloja, juustoleipää ja donitseja, joita lisäsin kerrostarjoiluvadille. Asettelin galia-meloonipaloja kulhoon.

      Nyt pitää lähteä kirkolle täydentämään jääkaappia.

      Niin mitähän tänään syötäisiin?

      • Anonyymi

        Ai etkö mitään syönyt vieraiden kanssa, vaikka niitä kaksi porukkaa kävi?


    • Mitkä ihanat ruuan aromit tästä ketjusta leijuvatkaan nenään!

      Minullakin on aikomuksena laittaa ennen uutta metsästyskautta hirvipaisti kuun lopulla, kun saamme vieraita. Grillailuun on alkanut jo kyllästyä, ja ilmatkin ovat epävarmat. Routapaisti onnistuu aina: jäisenä uuniin tarpeeksi moneksi tunniksi, voi mennä yön ylikin, ja kun lihamittari varmistaa kypsyyden, paisti laitetaan jäähtymään ja maustumaan hyvään mausteliemeen. Paisti on säilyvää, lopusta saa ihanaa leikkelelihaa.

      Kaaleista pidän eniten kukkakaalista ja Savoijin kaalista, jonka kurttuiset pehmeät lehdet ovat omiaan myös kääryleiden tekoon. Kukkakaali juustolla gratinoituna on tosi herkkua. Paprikoista saa makeampia ja vatsalle lempeämpiä uunittamalla tai grillaamalla, ja täytetyt paprikat ovat sesongin herkkua myös. Olisipa vaan kanttarelleja niiden täytteeseen, mutta pitää keksiä jotain tilalle. Savupaprika on trendikäs mauste, kokeilepas Makriina sitä, se on aika tujuakin, ei tarvitse puoltakaan purkillista. ;) Kun yhdellä lapsenlapsella oli vegaanivaihe, käytin savupaprikaa porkkalaan, eli porkkanasiivuihin, jotka maustettiin muistuttamaan kylmäsavulohen makua. Makriinan reseptistä tulee gulassikeitto ja Unkarin pusta mieleen.

      Tänään syötiin kalakeittoa lounaaksi, pakkasesta löytyi siikafilee ja pilkoin mukaan kylmäsavulohta, joka onkin monipuolinen tuote eikä mitään jää hukkaan. Siitä saa moussena ihanat alkupalat tumman saaristolaisleivän päälle, pienetkin jämät voi pilkkoa myös perunalaatikkoon ja mädin seurassa on kyse jo juhlaherkusta. Mietittiinkin, mitä kaikkea voisi kylmäsavustaa, varmaan muitakin kaloja, taitaa vaan olla ammattilaisten hommaa.

      Marjoja suoraan pensaista jälkkäriksi ja välipalaksi, nyt alkavat tummanpuhuvat karhunvatukat kypsyä.

      • Anonyymi

        Tykkään savujuustoista ja miksei kaikkia kaloja ja lihojakin voisi kylmäsavustaa. Se vaatii paljon aikaa käsittääkseni. Ainakin kylmäsavukinkkua saa kaupoista. Itse en yrittäisi, pitäisi olla laitteetkin. Joskus olen savustuspussissa uunissa lohta kypsyttänyt, mutta se onkin lämminsavustusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkään savujuustoista ja miksei kaikkia kaloja ja lihojakin voisi kylmäsavustaa. Se vaatii paljon aikaa käsittääkseni. Ainakin kylmäsavukinkkua saa kaupoista. Itse en yrittäisi, pitäisi olla laitteetkin. Joskus olen savustuspussissa uunissa lohta kypsyttänyt, mutta se onkin lämminsavustusta.

        Savunmakuiset ruuat tuntuvat olevan monelle mieluisia, ja hyvin ne maistuvat minullekin. Ramoonan kalakeitto kuullosti tosi herkulliselta, niin hyvistä aineksista valmistettuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savunmakuiset ruuat tuntuvat olevan monelle mieluisia, ja hyvin ne maistuvat minullekin. Ramoonan kalakeitto kuullosti tosi herkulliselta, niin hyvistä aineksista valmistettuna.

        Savustuksessa ei tarvita rasvoja eikä mausteitakaan paitsi suolaa, hieno savun maku saadaan vaikka leppälastuilla. Miesvainaa savusti usein lahnoja keväisin ja muikkuja syksyisin. Kiusottelin että saadaanko taas häkään kuollutta kalaa.


    • Anonyymi

      Aattelin tehdä kasviskaviaaria ja juoda pänikän kiljukuraa päälle
      ja sitten tulla tänne kehumaan ihteäni .
      ::: .. - - -_ _ _ %&##---€% <-----"tutkimuksia" varten vihjeitä

      • Anonyymi

        Kasviskaviaaria ei välttämättä lasketa kaalisopaksi, mutta olettaisin palanpainikkeeksi nautitun kiljun aiheuttavan saman, kuin hernekeiton ohessa nautitulla litralla vodkaa. Molemmissa tapauksissa on fifty fifty päästä pihan perällä sijaitsevaan huussiin kunniallisesti ajoissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasviskaviaaria ei välttämättä lasketa kaalisopaksi, mutta olettaisin palanpainikkeeksi nautitun kiljun aiheuttavan saman, kuin hernekeiton ohessa nautitulla litralla vodkaa. Molemmissa tapauksissa on fifty fifty päästä pihan perällä sijaitsevaan huussiin kunniallisesti ajoissa!

        Voihan ne pöksyt aina pesasta nyrkkipyykissä järvessä.


      • Eritefetisisti kirjoitusten perusteella.


      • Anonyymi

        Räjähdin nauramaan 19:13. Siinäpä Kainuun Kaunottarelle pähkimistä.
        Pilkku, piste. kysymys merkki:


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Räjähdin nauramaan 19:13. Siinäpä Kainuun Kaunottarelle pähkimistä.
        Pilkku, piste. kysymys merkki:

        Kaunatar se on, iso ei ole aina kaunista.


    • Anonyymi

      Näin kyllä on tällä 19:13 kommentoijalla. Voi helvata, että jaksaakin veetuilla!

    • Anonyymi

      Mausteita? Pitäisittekö tulipalosopasta, johon kaadetaan kerralla kokonainen pullo chilimaustetta? Yllättää..tutkailen vaimon nenään kihoavista hikikarpaloista syödessä onko maustaminen onnistunut.

      Tulista on,,mutta ihanaa.
      http://aloite.arkku.net/tulipalosoppa.html

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin

      Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t
      Maailman menoa
      53
      5540
    2. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      94
      3438
    3. Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..

      Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel
      Maailman menoa
      46
      3330
    4. Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"

      Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L
      Maailman menoa
      76
      2527
    5. SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensa

      SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral
      Maailman menoa
      59
      2403
    6. Nepotismi jytkyttää porvaristossa

      Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi
      Maailman menoa
      75
      1907
    7. Persut palkkaavat verorahoilla

      avustajikseen lapsiaan ja naisystäviään. Juuso on palkannut avustajakseen oman poikansa. Hänen koulutustaustastaan ei
      Maailman menoa
      308
      1754
    8. Anteeksi T

      Aamulla olit iloisena huomenta toivottamassa ja minä naama mutrussa sanoi huomenet takaisin. Tajusin vasta yläkerrassa
      Ikävä
      7
      1206
    9. Ville Rajainmäki, 25, omaishoitaja

      Hän on 65 eläkeikääntyneen avustajana 24/7 Kerrankin omaishoitajaa arvostetaan ja maksetaan asiaankuuluvaa, 3000€, pal
      Maailman menoa
      24
      1132
    10. Harmittaako että

      Annoit niin paljon positiivista huomiota ja rakkautta kaivatullesi
      Ikävä
      138
      1088
    Aihe