Sähköpotkulautojen vuokraus on täysin järjetöntä

Anonyymi

On tullut vähän vilkuiltua kaduilla kun porukka näillä vuokralaudoilla ajelee.

Tuli sitten mietittyä että miten paljon tuommoinen maksaa, nimittäin vois olla ihan kätevä vempele työmatkuilla kun julkisilla menee, näin sais hyvin matkattua julkisille kotoona ja sitten loppumatkan junasta tultua töihin.

Arvasin heti että tuo vuokraus tulee kalliimmaksi pidemmällä tähtäimellä mutta en oikein tiennyt noista hinnoista mitään.


Googletin vähän noita hintoja ja vakiintunut käytäntö näyttää olevan 1€ avausmaksu.

Eli 20 päivää töissä tai koulussa tarkoittaa samantien 40€ kuussa ilman ensimmäistäkään kilometriä. Jos käyttää julkisia kulkuneivoja välissä niin hinta tuplaantuu. Eli ekaaksi lukitset auki kotoonta -> menet julkisiin -> avaat uuden sähkölaudan kun oot päässy julkisilla määränpäähän ja ajat loppu matkan, ja sama takaisin eli 4 x 20 x 1e/kpl.

Eli käyttötavasti riippuen jo minimi käytönmäärä olisi 40 tai 80 euroa kuussa.

Jo yksin tämä olisi ylisuuri kustannus koska uuden erittäin hyvälaatuisen laudan sais jo 300 - 500 eurolla eli tämä maksais jo lukitusmaksut takaisin alle 10 kuussa.



Tämän lisäksi vempele maksaa 0.2 - 0.3 euroa per ajettu minuutti, täysin riippuen vuokrausfirman hinnastosta, eli voi myös muuttua 0.4 tai kalliimmaksikin jos käytölle on tungosta.

Oletetaan että keskimäärin tulee semmoiset 5 minuuttia ajettua julkisiin 5 minuuttia kun saavut julkisista ulos että pääset töihin ja takaisin, tai että ajomatka olisi yleensä 10 minuuttia.

Tämä tekisi 400 minuuttia kuussa eli 400min x 0.2e/min = 80e tai 400min x 0.3e/min = 120e.

Kaiken kun laskee yhteen niin hintaa tulee jopa 200 euroa kuussa laitteelle minkä voi jopa saada tuohon hintaan uutena.



Myös suurin osa myyjistä voi helposti tarjota osamaksua eli tuota edes 500 euron hintaa ei edes tarvitsisi maksaa heti, vaan sen voisi maksaa esim puolessa vuodesssa, jolloin kuukausi maksu olisi vain 83e ja tämän jälkeen kaikki käyttö olisi ilmaista (pois lukien sähkö mutta tämä tuskin on 10 euroa puolessa vuodessa suurempi).

Parhaimmassa tapauksessa saat 24 kuukauden maksusopimuksen 300 euron skootterista eli 12.5 euroa kuussa.

Eli kumman jälkevä kuluttaja ostaisi? Osamaksu 12.5 euroa kuussa vai maksaakko sitten mieluummin 200 euroa laitteesta jota ei edes pidä? Ainiin ja tietysti jos olet OSTANUT 300 eurolla tuommoisen menopelin niin senhan voi jopa MYYDÄ pois vaikkapa 150 eurolla, eli teoreettinen osamaksu olisi tossa tapauksessa jopa reilusti alle 10 euroa.

Tohon vuokraan kun vielä laskee että nuoriso ajaa noita leikkipaikoille ja ajelee kahteen kolmeen pekkaankin niin siinä on kuukausimaksua jo tulossa 300 euroa kuussa



MITÄ V*TUN JÄRKEÄ tuommoisen vuokraamisessa sitten on?! Vuokrafirmat vetävät ihan TOLKUTTOMIA VOITTOJA jos laite pysyy ehjänä edes kaksi kuukautta.




Ja tästä päästään toiseen ongelmaan: Kunto ja kantomatka

Eli kun vuokraat niin et tiedä onko esimerkiksi valot rikki, tämä voi aiheuttaa ongelmia yöllä liikkuessa. Et tiedä kuinka paljon sinulla on akkua kulkea. Noi vuokrattavat eivät ole mitään ikiliikkujia vaan niitä pitää säännöllisesti latailla. Eli kun tämmöisen vuokraa niin ei välttämättä edes tiedä pääseekö sillä ns maaliin asti vaan voi hyvinkin käydä niin että akku tyhjenee keskellä suojatietä ja laitteen vain joutuu jättämään tienvarteen.

Ei ole myös minkään sortin takuuta että edellinen käyttäjä ei olisi esim vahingoittanut potkulautaa ja pyörän vanne ei ole tasaisesti enää keskellä ja kenties jarrukaan ei toimi enää hyvin. Tämä lisää omaa riskiä onnettomuuteen jos on muuten vastuullinen käyttäjä ja osaisi pitää laitetta hyvänä.

Myös koska on nyt tämä pandemia niin ei ole mitään järkeä lähteä lääppimään toisen vuokraamaa menopeliä. Talvella nyt tämän kanssa ei olisi ongelmia kun monella olisi varmasti hanskat kädessä mutta näin kesäaikana tuommoisesta tarttuu kaikenmaailman pöpöt.



Ei itselläni ole sinäänsä mitään itse sähköpotkulautoja vastaan. Itseasiassa ovat todella näppäriä menopelejä ja itseänikin kiinnostaisi tuommoinen hommata.

Mutta porukka myös jättää näitä ties minne keskelle käytäviä muiden kulkemista häiritsemään. Ja tietysti 99% käyttäjistä on täysin vastuttomia oman terveydensäkkin kannalta. Ajetaan kahteen kolmeen pekkaan ja ilman kypäriä niin eihän siitä hyvää seuraa millään.

15

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohdin mainita tietysti tuon saatavuus ongelmankin eli koko laite voi kadota sieltä minne jätit tai niitä ei vain ole tarpeeksi jolloinka et pääse edes vuokratessasi käyttämään joka päivä, ja tästä huolimatta maksat suurta ylihintaa.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Järjetöntä touhua tuo vuokraaminen on aina ollut.

      Jos ei ole varaa ostaa niin ei pitäisi olla varaa vuokratakaan. Turhaan maksat ylimääräistä välikädelle varsinkin noin edullisesta ostoksesta.

      Seuraavaksi varmaan joku keksii vuokrata kenkiä. Eikun tämähän on jo tehty näissä keilahalleissa, vaikka sillä ei oikeesti ole mitään väliä millä siellä kävelee. Kunhan kengät ei oo litimärkiä ja näin tuo likaa varsinaiselle radalle jonne keilat heitetään.

      • Anonyymi

        Kävin ulkomailla keilaamassa ja piti vain laittaa muovisuoja kengän ympärille, ei tarvinut mitään vuokria maksella.


    • Anonyymi

      Esimerkiksi Bird:in sähköpotkulaudoissa on kuulemma ~48km etäisyys.

      "Bird says its Bird One scooters will have a 473Wh battery, which VanderZanden says is twice the battery power as other e-scooters. That gives each scooter a range of up to 30 miles on a single charge" (30mi = 48.2km)

      Verkkokaupasta löytyi E-Way E600 jolla kantomatka 45km ja hinta 699,0euroa.

      Eli tommoisen saanee siis käytännössä 12kk maksusopimuksella 58,25eurolla kuussa.

      Tohon kun laskee että voit myydä laitteen vaikka puoleen hintaan vuoden päästä niin hintaa tulee 29,125 euroa kuulta.


      Mut uskoisin ettei noi junnu noita joka päivä käytä. Kunhan esittävät kavereilleen hienoa kulkupeliä pari viikkoa ja jättävät nämä rauhaan.

      Tunteeko joku oikeesti muka jotain joka näitä vuokraa päivätolkulla?

    • Anonyymi

      Toihan on kalliimpa kyytiä kuin autolla ajaminen.
      Toisena pointtina on kun niitä jätetään mihin sattuu. Vuokraaja sitten niitä keräilee pitkin kaupunkia useammalla pakettiautolla. Tämähän piti olla niin ympäristöystävällistä kun mennään sähköllä.:-DD

      • Anonyymi

        Joo noista pitäis kyllä sakottaa kansalaisia jos jätetään väärin pysäköidysti. Ei se ole sivullisten velvollisuus siirrellä näitä syrjään.

        Ja tekijänkin pitäis voida helposti saada kiinni kun on kamerat joka kulmassa ja vuokrausfirman apista varmaan näkisi virannomaiset suoraan että kuka on edellinen kuski.

        Ei siinä keräämisessä sinäänsä mitään pahaa ole, kyllähän niitä sähköpakettiautojakin tulee varmasti olemaan.


    • Anonyymi

      Eihän niillä kulje kuin älyllisesti kehitysvammaiset.

      • Anonyymi

        Kyllä mää ainakin niillä kulkisin jos työmatka sen vain sallisi.

        Autolla köröttelu vain esim 3km työmatkaan ei ole mitään järkeä. Mutta jos matka on vaikkapa 30km ja ei ole olemassa mitään polkupyöräteitä mitkä menis sutjakkaasti liikenteen läpi niin mieluummin menen julkisilla.

        Tyhmähän se on joka turhasta maksaa tuhansia euroja vuodessa. Ei se auton hommaaminen 18 vuotiaana ole mikään ehtodon luonnonlaki.


    • Anonyymi

      Lapseltani varastettiin pankkikortti ja näköjään saa ajaa potkulauta varastetulla kortilla?

      • Anonyymi

        Liian vaikeaa suunnitella sovellus joka tarkistaisi käytettäessä sulkulistalta onko varastettu.

        Jos tai kun pankkikortti varastetaan, se pitää sulkea HETI. Sen jälkeen ei joudu maksamaan sillä tehtyjä ostoksia. Ellei pankki sulje korttia välittömästi, ilmoituksesta eteenpäin maksut menee pankin piikkiin.


      • Anonyymi

        Ota yhteys poliisiin ja potkulautafirmaan.


    • Anonyymi

      Eräissä Euroopan maissa nämä laitteet on kielletty.

    • Anonyymi

      täällä pääsee 3e 20km bussilla. sähköpotkulla maksaisi maltaita.
      taitaa enemmän olla semmoinen sähköpotkujen myynti taktiikka, kun kokeilee vuokra konetta, alkaa haluamaan ostaa oman potkulaudan, joka jää varastoon ostonjälkeen kun sillä on ajettu n.15km :D

    • Anonyymi

      Muistakaa kirjautua ulos ajon aikana ja päivittää appi säännöllisesti. Saattaa estää käyttäjää lopettamasta ajoa jolloin taksamittari juoksee juoksemistaan. Pidemmän päälle oma tulee turvallisemmaksi. Vuokraus toimii silloin, jos tarvitset lautaa silloin tällöin. Silloinkin on ehdottoman tärkeää seurata appia ettet tule huijatuksi.

    • Anonyymi

      Ei noissa ole kaan mitään järkeä oma kannattaa ostaa tulee paljon halvemmaksi. Se oma on myös aina saatavilla, ainoa kerta kun noita käytin oli kun oma sähköpotkulauta oli huolossa. Ihan vaan rahastusta noi vuokarattavat, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe