Afganistan tänään

Anonyymi

USA:n ja sen liittolaisten 20 vuotta jatkunut miehitys murtui.
Valtaan astuu Taliban niminen liike.
Itkeä ei saa kovia kokenut maa.
Miten tulevaisuus?

Pakolaisvirtojako? Demokratia laajentuu vai toisin?

54

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lännen ei tule enää puuttua minkään valtion sisäisiin asioihin. Jokainen puuttuminen on tuottanut enemmän vahinkoa kuin edistystä.
      Viimeisten vuosikymmenten pakolaistulvat ovat sekaantumisen seurausta. Aineellisia varoja on tuhlattu sotaan.

      • Anonyymi

        Fasistinen Venäjä miehittää paraikaa Ukrainaan kuuluvaa Krimiä ja osia Itä-Ukrainasta, sekä osia Georgiaan kuuluvista alueista, eikä Vladimir Putinin fasismihallinnon militaristisesta imperialismissa ole suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mielestä mitään moitittavaa.


    • SKP:n puheenjohtajan kommentista:
      "Yhdysvallat aloitti kaksikymmentä vuotta sitten sodan Afganistanissa. Suomi osallistui sotaan - vaikka Suomen osallistumisesta puhuttiinkin rauhanprojektina ja kehitysyhteistyön hankkeena, naisten ja tyttöjen yhteiskunnallisen osallistumisen edistämisenä - eikä sotana.

      Yhdysvallat käytti Afganistanissa 84 miljardia dollaria kahden vuosikymmenen aikana sotilaiden kouluttamiseen ja sotakalustoon.

      - Suomen osallistumisessa Afganistanin sotaan oli kyse lojaalisuuden osoittamisesta Yhdysvalloille sekä halu olla tiiviimmin yhteistyössä sotilasliitto Naton kanssa. Tässä suomalainen poliittinen eliitti on tehnyt historiallisen virheen. Samaa virheellistä turvallisuuspolitiikkaa ollaan parhaillaan jatkamassa kun Suomea sidotaan hävittäjähankinnoilla entistä tiiviimmin Yhdysvaltojen ja Naton tuhoisiin strategioihin."
      https://www.skp.fi/artikkelit/afganistanilaiset-tarvitsevat-apua
      .........

    • Anonyymi

      Mikäli kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden aiemman suhtautumisen perusteella voi jotain peilata, niin professori Jaakko Hämeen-Anttilakin lienee heidän mielestään vähintäänkin persu ellei sitten jo peräti kohtapian Uraalille rynnäköivä fasisti, antaessaan Afganistanissa asevoimin valtaan tulleen ääri-islamilaisen Talebanin naisia alistavista käytännöistä tällaisen arvion.

      "Nyt valtaan nousseen Talebanin tulkinta ei tällä erää ole vielä täysin selvillä. Hämeen-Anttilan mukaan aiemmin vallassa ollessaan järjestön tulkinta oli kuitenkin äärimmäisen vanhoillinen.

      – Vanhalla Talebanilla oli äärikonservatiivinen tulkinta, joka monissa tapauksissa ylitti sharian normaalitulkinnan. Voidaan pelätä, että uuden Talebanin sharia-tulkinta ei hirvittävästi eroa vanhasta, Hämeen-Anttila summaa."

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008199895.html

      Mitä taas tulee rauhalliseen elämiseen Talebanin kanssa, niin heillehän se kyllä siinä maassa sopii, kun vain kaikki heidän kanssaan rauhaa haluavat alistuvat täydellisesti heidän ääri-islamistiseen maailmankuvaansa.

      Vieraita uskontoja ja poliittisia aatteita on näille Taleban-islamistidiktatuurin kannattajille turha edes ehdottaa, ellet halua saada samalla lopullista ratkaisua hiuspohjaasi kiusallisesti vaivaavaan hilseongelmaan.

      Ja vielä suoremmin sanottuna: kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden hurskailla höpinöillä ei ole mitään todellisuuspohjaa Afganistanissa niin pitkään kuin Taleban ja sen kaltaiset islamistidiktatuurin kannattajat ovat maassa vallassa, eivätkä suomalaiset kommunismidiktatuuri puuhastelijat ole tietysti muutenkaan yhtään minkään sortin opettajia kellekään, sillä perustettiinhan heidän oma puolueensa, Suomen kommunistinen puolue, yksinomaan ajamaan silloisen Venäjä bolsevikkien maailmanlaajuista diktatuurihaikailua, jota jatkui aivan Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin itsemurhaan asti vuonna 1991.

      Samat suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat, jotka vaativat Suomelta täydellistä aseriisuntaa ja irtaantumista kaikesta puolustusyhteistyöstä Naton ja Yhdysvaltain kanssa ja eroamista Euroopan Unionista, asettuvat ehdoitta "kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen" Putinin Venäjän pikkuapulaisiksi ja juoksupojiksi, sen harjoittaessa militaristista imperialismiaan naapurimaitaan Georgiaa ja Ukrainaa kohtaan.

    • Anonyymi

      Kommunismi on kaiken pahan alku. Ilman sitä kehitys olisi rauhallista ja hyvää.

      • Anonyymi

        Varsinkin muiden elätettävänä olevat maatalouskommunistit ovat maallemme kovin kallista ja turhaa porukkaa. Ja usein myös aggressiivista jos niiden kesantopelloille erehtyy astumaan.


    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuuri puuhastelija-Partacus riemuitsi tuoreeltaan sitä, kuinka ääri-islamistisen Talibanin valtaannousu Afganistanissa tarkoittaa lännen häviötä.
      Todellisuudessa se tarkoittaa kaikkien muiden häviötä paitsi ääri-islamististen liikkeiden, kuten muun muassa terroristijärjestö al-Qaidan, jolla on lämpimät suhteet Talibaniin, kuten YK:n seurantaryhmän tämän vuoden alkupuolella julkaisemassa raportissa sanotaan.

      "Kun Yhdysvallat neuvotteli viime vuonna joukkojen vetäytymisen ehdoista, Taliban lupasi, ettei se tarjoa suojaa ääri-islamististen terroristijärjestöille.

      – Taliban ei ole pitänyt tästä kiinni niin kuin ei muistakaan lännelle tehdyistä lupauksista, Gohel sanoo ykskantaan."

      https://yle.fi/uutiset/3-12061462

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12064338
      Sota Afganistanissa jatkuu.

      USA otti käyttöön normaalin nälkään näännyttämisen taktiikan. Biden määräsi USA:ssa olevat Afaganistanin 7 mrd varat jäädytykseen eli Afganistanin ulottumattomiin.
      Tämä oli odotettavissa mutta nopeasti USA toimi. Puheet maan tukemisesta putosivat kaivoon. Joutuuko EU jäsenvaltioneen saman politiikan jäseneksi. Silloin Afganistanin saarto olisi täydellinen.

    • Suomen Ulkopoliittisen Instituutin edustajat esittivät todellista taustaa Afganistanin tilanteesta.
      Englanti aikoinaan valloitti alueen taloudellisista syistä, maaperän rikkauksien syistä.
      UPI arvioi, että samasta kenkä puristaa tänäänkin.
      Suurvallat kilpailevat Afganistanin mineraaleista. Venäjä ehkä niinkään ei tarvitse mutta Kiina ja läntisen kapitalismin maat tarvitsevat. Myös sotilaallinen asema kiinostaa.

      USA:n toimet aloittaessaan välittömästi taloussodan toivon mukaan osuu sen nilkkaan. Kiinalla, Venäjällä ja lähialueen mailla on mahdollisuus tukea taloudellisesti maan teollistamista. Teollistaminen synnyttää työväenluokkaa ja työläiset ennenpitkää luopuvat uskonnosta kuten lännessäkin.

      Palstalla tunnettu porvaridiktatuurin edustaja kuolaa Afganistanin tuhoamisen puolesta. Mitä sillä maa ja muu maailma hyötyvät! Häntä kiukuttanee kun USA eli nato joutui lähtemään käpälämäkeen häntä koipien välissä.
      Uskonkiihkoilu ei katoa pommeilla. Se katoaa luomalla teollisuustyöläisten luokan. Sitten myöhemmin työläiset haalivat valtiossaan lisää valtaa.

      USA siis jatkaa sotaa taloudellisin keinoin. Oletan että sekin operaatio menee nopeasti myttyyn.

    • Anonyymi

      Tuhannen taalan kysymys on, ryhtyykö EU USA:n mukaan taloussaartoon.
      Toivottavasti ei.

    • Anonyymi

      Mikä on Al gaida?
      Missä sen päämaja on. Millainen organisaatio sillä on. Kaikki porvarillinen terrorismiko Al gaidan tekoja. Muuta terrorismiahan ei ole.
      Bin Ladenin sanotaan olleen sen johtajia. Häntä ei enää ole. Kuka tietäisi järjestön hallinnosta, päämajasta.
      Ladenia lukuunottamatta Al gaida haiskahtaa vain nimeltä, jolla lapsia pelotellaan.
      ISIS oli porvarillisen arabimaailman tuote. Perustiko Al gaida sen?

    • USA:n taktiikka.
      Afganistanin varat jäädytetään eli rahat siepataan Talibanilta. Väestö köyhtyy väistämättä, jos valtion kassa tyhjentyy. Koko miehityksen ajan on toitetettu alikehittyneen maan talouden auttamista mutta nyt vedetään matto jalkojen alta.
      Auttaminen päättyy petokseen. Odotetaan, että köyhtynyt kansa kaataa hallituksen ja paratiisi tulee.

      Näin se on mennyt ennenkin.
      Pohjois-Koreaa, Kuubaa, Venezuelaa, Syyriaa ja Irania on kuristettu taloudellisesti mm. valtion ulkomaisia varoja jäädyttämällä odotuksella että köyhtynyt kansa tekee kapinan. Taloussota kohdistuu tavallista kansaa vastaan eikä kuitenkaan tuo tulosta.
      Nato ei sittenkään ole luopunut sodankäynnistä. Se jatkaa sotaa rahapolitiikan avulla.

      • Anonyymi

        USA jäädytti Afganistanin hallituksen rahat, jotka olivat suurimmalta osin peräisin kansainvälisistä avustuksista ja joiden tarkoituksena oli Afganistanin rakentaminen. Ne eivät ikinä olleet talebanien rahoja, joten talebaneilta niitä ei voitu siepatakaan.


    • Anonyymi

      Taleban on ääri-islamistinen terroristiorganisaatio, jota kiistatta fasistinen Putinin Venäjä on rahoittanut jo pitemmän aikaa, eikä sille ole luonnllisesti ollut mitään erityistä estettä, sillä onhan Venäjän fasismidiktatuuri yhtälailla terroristivaltio, vaikka sivistyksen valepukuun yrittää sonnustautuakin.

      Se on selvää, että länsimaiden poistuttua ja militantin islamin jyrkkää linjaa edustavan Talebanin noustessa vallankahvaan, yrittäen alistaa väkivalloin demokratiaan ja vapaampaan elämään jo vuosia totutelleen kansan, nuoremman osan väestöä ja etenkin naiset, tulee se nostamaan myös vastarintaa, ja ketkäs muut ovat taas kerran hallitsijan pakkovallan pikkuapulaisia ja nöyriä juoksupoikia Afganistanissakin kuin nämä suomalaiset kommunistit, joiden päihin Vladimir Leninin ja Josif Stalinin verihuuruiset diktatuurit ovat iskostuneet esimerkillisinä hallintomalleina.

      Asevoimin yhden puolueen diktatuuria koko maailmaan tavoitelleiden kommunistien usko omiin jumaliinsa ja ainoaan oikeassa olevaan oppiin, jota sitäkään ei saa epäillä, ei poikkea juurikaan periaatteiltaan sumeilematonta väkivaltaa käyttävistä ääriuskonnollisista organisaatioista, joista Afganistanin Taleban, ja al-Qaida ovat tutuksi tulleita esimerkkejä.

      Vakka näyttää kantensa valinneen, ja se näkyy täkäläisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden kirjoituksissa heidän kontatessa estoitta Moskovan fasismidiktatuurin ja Pekingin kommunismidiktatuurin sekä niiden suojatin, Afganistanin ääri-islamistisen Taleban-diktatuurin edessä.

    • Anonyymi

      Tiukkaa diktatuuria edustaessaan Taliban on kommunistien näkökulmasta
      varmasti parempi vaihtoehto kuin jos olisi demokratiaan kallellaan, ja mikä
      parasta USA:n vastainen. Kommunismi, diktatuuri,Taliban, kaikki sopi-
      vat yhteen.

    • Anonyymi

      Miksi taleban hallinto ja kommunistihallinto näyttävät ihan samanlaisilta !!!!

      Mistähän tuo johtuu !!!

      • Anonyymi

        Ekkö tollo tiedä ? Sehän johtuu siitä että ne ovat samanlaisia.

        Jos löydät piirteen toisesta niin varmasti löydät sen hetken kuluttua myös toisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ekkö tollo tiedä ? Sehän johtuu siitä että ne ovat samanlaisia.

        Jos löydät piirteen toisesta niin varmasti löydät sen hetken kuluttua myös toisesta.

        Juuri noin, yhteisiä piirteitä enemmän kuin erottavia, tiukka kuri, ja kansalaisten
        jatkuva kontrollointi, yksipuolinen tiedonvälitys ja sananvapauden puute.Eli
        demokratia kaiken vihollinen.


      • Anonyymi

        Kummallakin on juutalaiset juuret.


      • Anonyymi

        Molemmat nojaavat uskontoon. Toisen uskonnon nimi on islam ja toisen kommunismi.


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto, entinen diktatuurivaltio, kävi myös Afganistanissa. Tappoivat kuninkaan ja asettivat marionettihallituksen. Kun lopulta joutuivat poistumaan häntä koipien välissä oli afgaani kansasta viimeisten tietojen mukaan tapettu noin 4 miljoonaa siviiliä. Neukkujen mukaan he olivat terroristeja. 4 miljoonaa terroristi. Yli puolet lapsia ja naisia. Miljoonia joutui maanpakoon.
      Stalin tapatti noin 40 miljoonaa omaa kansalaista. Suomen kielisestä Karjalasta puhdistettiin kymmeniä tuhansia. Katosivat Siperiaan.
      Kommunistinen Kiina Maon johdolla tapatti vähintään saman määrän. Ja sama seurapiiri leikki jatkuu edelleen venäjällä, Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja etelä-Amerikassa.
      Kommunistit ovat tapattaneet vuosisadan aikana noin 200 miljoonaa.
      Kommunismi ihmisten käytössä on ihmiskunnan syöpäkasvain. Se alkaa hitaasti. Kun sen huomaa on jo myöhäistä. Ja tappaa varmasti.
      Kaikki muistavat itä saksan. Maailman suurin keskitysleiri. Kaikki halusivat sieltä pois. Sillä muuri piti rakentaa. Muuten sinne ei olisi jäänyt muita kuin politbyrå.
      Yhteiskunnallinen kehitys oli länsimaita 50 vuotta jäljessä. Ihmisiä vainottiin. Kilometrien jonot jotta sai yhden kuivuneen leipäkannikan.
      Mikä ei sovi tähän ryhmään:
      Stalin, idi amin, pieni rakettimies, pol pot, Hitler, Mao, äiti Teresa?

    • Anonyymi

      Nyt on talebaaneilla aseistus kohdillaan. nyt kun ne sanoo, että yksikään kone ei tule eikä lähde lentokentältä, niin se tarkoittaa myös sitä. Kiitos siitä aseensa luovuttaneille pelkureille.

      • Anonyymi

        Siinä maassa riitää aseita, ja jos näyttävät uhkaavasti vähenevän, niin kyllä Kiinan kommunismidiktatuuri ja Venäjän fasismidiktatuuri laittavat Talebaaneille niitä lisää.


      • Anonyymi

        USA on aseistanut Talebaneja jo vuosikymmeniä ja miljardien edestä. Ja saivat aikaan vaan pelkkää kurjuutta. Jenkkien typeryys on ylittämätöntä!


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin hyökkäys Afganistaniin vuonna 1979 ja sitä seurannut kymmenvuotinen sota tuohosivat maan totaalisesti.
      Jos Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri olisi onnistunut Suomen miehitysyrityksessään 40 vuotta aiemmin talvella 1939-1940, olisivat siitä eloon jääneet suomalaiset ja heidän jälkeläisensä edelleen Putinin Venäjän fasismidiktatuurin saappaan alla.

    • Anonyymi

      Talibani mitään pysyvää otetta sielä saa. Aseet on annettu ja sisällis sotana jatkuu vuosikymmeniä. Jos ei pysy maan rajojen sisällä tarjoavat kaahoille atomia.

    • Johtavat porvarit Suomessa ja maailmalla ovat todenneet Afganistanin kuristamisen virheeksi. Myös propaganda, että se olisi maailman terrorismin keskus on huuhaata.
      NL teki armottoman virheen vastatessaan silloisen hallituksen kutsuun ääri-islamismia vastaan. USA ja nato tukivat "kurkunleikkaaja" islamisteja samaan aikaan.
      Sittemmin natomaat USA:n johdolla miehittivät maata teesillä "ihmisoikeudet" kunnes ulkoa tuotu oppi koki fiaskon.
      Usea viesti edellä vainuaa oikein. Natomaat pelkäävät, että ne ovat ainiaaksi menettäneet asemansa Afganistanin luonnonrikkauksiin. Se enteilee tulevat propagandan sisältöä.
      Mikäli Afganistan saa olla ulkopuolisilta rauhassa, siellä etenee vauhdilla seuraavan 20 vuoden aikana demokraattinen kehitys.
      USA on hävinnyt verisen sodan. Alkaako maan taloudellinen saarto, joka jatkaisi islamilaista kapitalismia. Kauppasaarron ensimmäinen askel on asetettu. Yhdestä tyhmyydestä on siirrytty toiseen.

    • Anonyymi

      Veikko Huuskan blogista US-blogipalstalla:
      "Afganistan on itsenäisen Suomen ensimmäinen ja ainoa virallinen sota. Julistamaton sota, tosin. Mutta kiistaton käsite, sen ovat kaikenväriset tutkijatkin tunnustaneet. Vastustajaa ja tavoitetta ei ole yksiselitteisesti nimetty. Irtautumisesta ei ole hiiskuttu sanaakaan. Eduskunta on tämän 200 – nolla -voimalla hyväksynyt, presidentti kirjoittanut nimensä alle. Olemme yhtenä kansana tällä retkellä.
      Yhdysvallat on ollut pääjehu tuolla alueella tapahtuneessa hommassa."

      Olimme siis naton mukana myötäsotijana kaukana kotoa viemässä vieraaseen maahan vierasta kulttuuria.
      Entä Libya kymmenisen vuotta sitten kun Alexsander Stubb melkein itki, kun Suomea ei otettu Libyaa pommittamaan. Nato yritti tuhota vierasta kulttuuria. Sotatila on maassa jatkunut ja jatkuu edelleen. Natokulttuuri ei mennyt kansaan mutta entinen rikas Libya on kuin raadeltu koira.

      • Anonyymi

        Sinä olet Partacus itse fasismin juoksupoika ja pikkuapulainen puolustellessasi Venäjän valloitussotaa Ukrainaan kuuluvalla Krimillä ja Itä-Ukrainassa, vaikka olet jopa itse arvioinut Vladimir Putinin johtaman Venäjän olevan tätänykyä - "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - ja tuo on suora lainaus sinun omasta kommentistasi joulukuulta 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa-ketjusta.


    • Anonyymi

      Porvaridiktatuurin edustaja haksahti ulkoplaneetoille. Hän olettaa Ukrainan ja Afganistanin olevan yksi ja sama valtio. Yhtä lailla hän haksahti vannomaan, että suomalainen taistolaisliike sijaitsi Neuvostoliitossa Stalinin aikana.
      Analyysi kulkee orjanomistuksellisen talousmuodon aikaisen raamatun tasolla.

      Olen aina uskonut, että demokraattinen porvari ei ole tyhmä. Afganistanin tilanne vahvisti sen. Suomessa tapahtui poliittinen repeämä kun aikaisemmin uskottiin kaikkeen naton oikeuteen selityksineen. Ihmiset ovat ruvenneet ajattelemaan. Persut kylläkin asuvat edelleen samoissa maakuopissa....mamu,mamu ja mamu kaikkeen syypää. Pysykööt siellä!
      Naton sodat synnyttivät pakolaisvirrat. Siitä ei kahta sanaa enemmän.

      USA kuljetti Afganistaniin 2 biljoonan dollarin edestä sotakoneita ja tuhosi maan vähäistäkin teollisuutta ja infraa. Entä jos se vaihtoehtoisesti olisi vienyt maalle 50 mrd dollarin edestä teollisuuskalustoa ja toisen mokoman insinöörejä kouluttamaan ammattityöläisiä. Mitätön summa mutta tulokset aivan toista luokkaa kuin länsimaisen kulttuurin vieminen sotahävittäjien pommeilla.

      Uskonto ja patriarkaalinen kulttuuri sai imuvoimaa kirotun Setä Samulin rikollisesta sodasta ja eittämättä hidasti kehitystä demokratian suuntaan. Samoin kävi Libyassa, Irakissa, Jemenissä ja Syyriassa.
      Nato ei ole demokraattista Suomea varten.

      Jos Suomi oli Afganistanissa koulutuksen ja muiden hyvien tavoitteiden puolesta niin miksi se pakenee? Eikö sen olisi tullut kysyä uudelta hallinnolta, että tarvitsetteko meitä vielä? Ei ole kysytty vaan paetaan häntä koipien välissä. Miksi?
      Suomi oli maassa naton sotavoiman osana. Siksi Suomi yrittää pelastaa afganistanilaisia apureitaan. Uusi hallinto katsoo suomalaistenkin paikallisia apureita kirotun lännen kapitalismin agentteina.
      Jos Suomi olisi itsenäisesti antanut humanitääristä apua erossa natosta, tilanne olisi toinen.

      Porvarilliset demokraatit kirjoittelevat julkisesti näin. Natoihanne rakoilee mennen tullen. Miksi eivät nousseet esiin aikaisemmin!

      Toistan. Afganistan muuttuu sikäli ja silloin kun maa teollistuu, synnyttää suuressa määrässä työväenluokkaa ja joka poistaa patriarkaalisia jäänteitä kulttuurissaan. Silloin " persumaiset talebanit" joutuvat sivuraiteelle. Ehkä ei nurisematta mutta kuitenkin.

      Porvaridiktatuurin edustajalle.
      Jos ette kykene muuhun kuin Stalinin väkivallantekojen ihannointiin, niin menkää persusfoorumeille tai uuden natsipuolueen foorumeille tai uskonnollisen oikeiston foorumeille.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa, kansa on kantanut kommunistit pkaivoon.
        Kiva kun muistutit palstaa ko asiasta, se on tärkeää muistaa !!

        Kiitos !!!


    • Anonyymi

      No tämä ei ollut odotettavissa, vaan tiedossa, varma tieto, että häviävät.
      Afgavistanissa ei voi muuta, kuin hävitä. Suomellekin turhanpäiväinen seikkailu maksoi miljardin, 1000.000.000€ ja tulevaisuudessa summa eikun paisuu, kuin Marinin corona lasku.

      • Anonyymi

        Oikeistohallitusten aikana aloitettu Afganistanin tukeminen on tullut siis tiensä päähän. Nyt vaan pelastetaan suomalaisten auttajat sieltä pois, kuten kunniallisen kansan kuuluukin. Hyvää työtä Marinin hallitukselta!


    • Anonyymi

      Miksi tästä tiedosta on vaiettu valtamediassa?

      Taliban ilmoitti 17. elokuuta 2021, julistavansa täyden armahduksen aiemmalle hallinnolle sekä kaikille vastustajilleen ja entisille vihollisilleen. Talibanin edustajat ovat moneen kertaan sanoneet nimenomaisesti, että armahdus koskee myös kaikkia jotka ovat työskennelleet maata miehittäneiden ulkovaltojen palveluksessa. Sellaisten kuten Suomi.
      https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/taliban-declares-complete-amnesty-across-afghanistan-says-everyone-is-forgiven/articleshow/85418061.cms

      Päätöksen suhteen voi aina jossitella mutta eikö ensin olisi tullut katsoa toteutuuko.
      Mitään suurta puhdistusta ei toistaiseksi ole ollut. Muutamia yksittäisiä väkivallantekoja on tehty.
      Nykyistä Talibania ei tule arvioida 20 vuoden takaiseen yksi yhteen.
      Naisten ja homojen asema muuttuu vain Afganistanin sisältä käsin. Aivan samoin kuin Suomessa on tapahtunut suomalaisten kohdalla.
      Tottakai avustajia sai tuoda Suomeen mutta perusteet ovat epäilyttävät.

    • Anonyymi

      Tapaus Afganistan saattaa hajottaa YK järjestön.
      Natomaat naruttivat YK:n hyväksymään afgaanien pommittamisen. Siellä on oltu täten YK:n mandaatilla. Suomi myös. Myös Suomi oli naton sotavoiman tukena.
      2 biljoonalla Yhdysvaltain dollarilla nato ai paljon tuhoa aikaan.
      Voisiko olettaa että sotaan syyllistyneet ryhtyvät teollistamaan maata ilmaiseksi pommien sijasta.

    • Anonyymi

      Taliban New York Times lehdelle:
      "Mujahid ilmaisi haastattelussa turhautumisensa länsimaiden evakuointioperaatioihin.
      – Heidän ei pitäisi puuttua maamme toimintaan ja viedä pois henkilöresurssejamme: lääkäreitä, professoreita ja muita ihmisiä, joita tarvitsemme täällä, Mujahid sanoi."
      https://yle.fi/uutiset/3-12073205

      Toisaalla haastattelussa vannotaan, ettei nykyinen Taleban ole entisen kaltainen. Naisille sallitaan enemmän oikeuksia. Suunnilleen sama suunta kuin Iranissa. Ei täysin vapaa mutta ei isisläinenkään. Käytäntö näyttää, pitääkö puheet.
      Muista lähteistä tulee tietoa, että lännen valtiot vähentävät humanitääristä apua. Se yhdessä Afganistanin varojen jäädyttämisen kanssa vaikeuttaa maan jälleenrakentamista.
      Afganistan tarvitsee luottoa maan teollisuuden nostamiseksi ylös.

    • Anonyymi

      Kun kommunismidiktatuurin puuhastelijat ilakoivat jälleen uuden diktatuurin pystyttämisestä, niin mainittakoon, että jopa fasistinen Venäjä on linjannut ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen terroristijärjestöksi.

      Talebanin ääri-islamilainen diktatuuri tulee sortamaan ja vainoamaan jälleen Afganistanissa naisia, vähemmistöjä ja toisinajattelijoita.
      Kommunismidiktatuurin puuhastelijoille tämä näyttää sopivan, syystä jota meidän tervejärkisten on mahdoton ymmärtää.

      "Naisten asema voi heiketä nopeasti Afganistanissa – YK:n johtaja Ylelle: Maa saattaa palata pimeälle keskiajalle"

      https://yle.fi/uutiset/3-12069762

      • Anonyymi

        Taleban = Äärioikeisto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taleban = Äärioikeisto

        Taleban = KOK / PS


    • Anonyymi

      Saksan kristillisdemokraattien liittokansleriehdokas Armin Laschet tänään:
      "Afganistanin tapahtumat ovat suurin epäonnistumisemme sitten Naton perustamisen. Kaiken sen jälkeen, mitä Saksan armeija on maassa saanut aikaan, emme saa missään nimessä antaa vastaavan katastrofin tapahtua toiste. Siinä mielessä olemme eräänlaisessa aikakausien käännekohdassa.
      Demokratian tuominen ulkoapäin on epäonnistunut viimeisten parin vuosikymmenen aikana lähes kaikkialla: Irakissa, Libyassa, Afganistanissa."

      Kovaa puhetta natomaan edustajalta mutta totta. Aseilla ei viedä sosialismia eikä myöskään kapitalismia.
      Laschet peilaa käsittääkseni ajatusta kansojen välisestä dialogista ilman aseiden paukuttelua. Puhe peilaa muutosta kansainvälisissä suhteissa. Keskustellaan ja vaihdetaan tavaroita. Väitellään ja arvostellaan, arvostetaankin.

      • Anonyymi

        Ja oiotaanpa taas Partacuksen patologista valehtelua.

        "Aseilla ei viedä sosialismia eikä myöskään kapitalismia."

        Mutta fasismin vieminen näyttää maittavan jopa sinulle, sillä sinä itse olet tälläkin sivustolla puolustellut kiistatta fasistisen Venäjän militaristista imperialismia Ukrainaan kuuluvalla Krimillä ja Itä-Ukrainassa, linkitäessäsi muun muassa omassa kommentissasi, hyväksyvään sävyyn, ukrainalaisen kommunismidiktatuurin puuhastelijan haastattelulausunnon, jossa tämä vaati Venäjälle Ukrainaan kuuluvan Krimin vuoksi asetettujen pakotteiden poistoa, ja mikä tyrmistyttävintä, niiden suuntaamista sen sijaan Ukrainalle, eli te molemmat olitte sitä mieltä, että hyökkääjänä oleva Venäjä on päästettävä kuin koira veräjästä, ja annettava sen tietysti pitää myös rosvoamansa Krim, kun taas hyökkäyksen uhrina olevaa Ukrainaa tulee rangaista sanktioilla siksi, että siltä rosvottiin tuo sama Krim.

        Tarvinneko ihmetellä miksi SKP:n kannatus oli peräti 0,06 % menneen kesäkuun kunnallisvaaleissa.

        "Laschet peilaa käsittääkseni ajatusta kansojen välisestä dialogista ilman aseiden paukuttelua. Puhe peilaa muutosta kansainvälisissä suhteissa. Keskustellaan ja vaihdetaan tavaroita. Väitellään ja arvostellaan, arvostetaankin."

        Fasistisen Venäjän uusinta sotilaallista doktriinia lukiessa ei saa lainkaan vastaavaa kuvaa, vaan siinä painotetaan aseellisen voiman olevan ykköstekijä, eikä Euroopan Unionin kanssa käytävää dialogin tarvetta mainita missään näkyvässä muodossa.
        Kiinan kommunismidiktatuuri varustautuu niin ikään kiivasta tahtia, ensimmäisen kohteen olessa Taiwanin valtaus, mutta jopa Japania ammutaan jo raskaalla diplomaattisella tykistöllä.
        Kiinan imperialistiset suunnitelmat eivät jää keltään luku- ja ymmärryskykyiseltä huomiotta, eikä se aio jättää sotilaallisia keinoja käyttämättä niiden toteuttamisessa.
        Kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden päämäärä onkin saada länsi riisumaan aseensa ja tekemään itsensä puolustuskyvyttömiksi, jotta Venäjä ja Kiina voivat jatkaa vapaasti omaa imperialistista sotapolitiikkaansa.

        Sotateoreetikon ja puna-armeijan uudistajan Mihail Frunzen motto: "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan", pitää paikkansa niin kauan kuin villi susi ja kesy lammas eivät käyskentele rinnakkain laitumella ruohoa syöden, enkä minä ainakaan ole sellaista vielä havainnut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja oiotaanpa taas Partacuksen patologista valehtelua.

        "Aseilla ei viedä sosialismia eikä myöskään kapitalismia."

        Mutta fasismin vieminen näyttää maittavan jopa sinulle, sillä sinä itse olet tälläkin sivustolla puolustellut kiistatta fasistisen Venäjän militaristista imperialismia Ukrainaan kuuluvalla Krimillä ja Itä-Ukrainassa, linkitäessäsi muun muassa omassa kommentissasi, hyväksyvään sävyyn, ukrainalaisen kommunismidiktatuurin puuhastelijan haastattelulausunnon, jossa tämä vaati Venäjälle Ukrainaan kuuluvan Krimin vuoksi asetettujen pakotteiden poistoa, ja mikä tyrmistyttävintä, niiden suuntaamista sen sijaan Ukrainalle, eli te molemmat olitte sitä mieltä, että hyökkääjänä oleva Venäjä on päästettävä kuin koira veräjästä, ja annettava sen tietysti pitää myös rosvoamansa Krim, kun taas hyökkäyksen uhrina olevaa Ukrainaa tulee rangaista sanktioilla siksi, että siltä rosvottiin tuo sama Krim.

        Tarvinneko ihmetellä miksi SKP:n kannatus oli peräti 0,06 % menneen kesäkuun kunnallisvaaleissa.

        "Laschet peilaa käsittääkseni ajatusta kansojen välisestä dialogista ilman aseiden paukuttelua. Puhe peilaa muutosta kansainvälisissä suhteissa. Keskustellaan ja vaihdetaan tavaroita. Väitellään ja arvostellaan, arvostetaankin."

        Fasistisen Venäjän uusinta sotilaallista doktriinia lukiessa ei saa lainkaan vastaavaa kuvaa, vaan siinä painotetaan aseellisen voiman olevan ykköstekijä, eikä Euroopan Unionin kanssa käytävää dialogin tarvetta mainita missään näkyvässä muodossa.
        Kiinan kommunismidiktatuuri varustautuu niin ikään kiivasta tahtia, ensimmäisen kohteen olessa Taiwanin valtaus, mutta jopa Japania ammutaan jo raskaalla diplomaattisella tykistöllä.
        Kiinan imperialistiset suunnitelmat eivät jää keltään luku- ja ymmärryskykyiseltä huomiotta, eikä se aio jättää sotilaallisia keinoja käyttämättä niiden toteuttamisessa.
        Kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden päämäärä onkin saada länsi riisumaan aseensa ja tekemään itsensä puolustuskyvyttömiksi, jotta Venäjä ja Kiina voivat jatkaa vapaasti omaa imperialistista sotapolitiikkaansa.

        Sotateoreetikon ja puna-armeijan uudistajan Mihail Frunzen motto: "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan", pitää paikkansa niin kauan kuin villi susi ja kesy lammas eivät käyskentele rinnakkain laitumella ruohoa syöden, enkä minä ainakaan ole sellaista vielä havainnut.

        "Afganistanin tapahtumat ovat suurin epäonnistumisemme sitten Naton perustamisen. Kaiken sen jälkeen, mitä Saksan armeija on maassa saanut aikaan, emme saa missään nimessä antaa vastaavan katastrofin tapahtua toiste. Siinä mielessä olemme eräänlaisessa aikakausien käännekohdassa.
        Demokratian tuominen ulkoapäin on epäonnistunut viimeisten parin vuosikymmenen aikana lähes kaikkialla: Irakissa, Libyassa, Afganistanissa."

        Hokkasfani ei ymmärtänyt Saksan merkittävän porvarin sanoista muuta kuin että "fasistinen Venäjä, fasistinen Venäjä ja vielä kerran fasistinen Venäjä".
        Käyhän niinkin, jos paljon ei ole annettu niin vähääkään ei voi vaatia,

        Nato sai kenkää Afganistanista.
        Natosodat tuhosivat Irakin ja Libyan. Hän ei mainitse muita naton tuhoamia maita, koska kannanotto oli näinkin armoton.
        Kannanotto suuntautuu myös YK:hon. Nato on toiminut väkivaltaisesti näissä kolmessa valtiossa YK:n mandaatilla eli suostumuksella. Laschetin (tuleva liittokansleri?) kritiikki kohdistuu maailman sotavoimaisempaa kapitalismia vastaan ja siinä ohessa myös Saksan suostumiseen sotapolitiikkaan.
        Kuubaa on yritetty kuristaa sotaan verrattavalla kauppasaarrolla, joka vieläkin jatkuu. Mikäli ja toivottavasti Laschetin kanta saa jalansijaa läntisessä kapitalismissa, sen ulkopolitiikka muuttuu rauhanomaisemmaksi.

        Kiina.
        Ei tarvitse pelätä. Siitä tulee maailman johtavin valtio ja naton on turha kekkuloida sitä vastaan. Kiina rakentaa ympäri maailmaa infastruktuuria tavaranvaihdon edistämiseksi kaikille valtiolle. Kaakkois-Aasian muutkin valtiot enemmän tukevat Kiinaa kuin natoa. Natosta siellä on entisestään huonot kokemukset.
        Hokkasfani, nukkukaa rauhassa. Rauhanomaisen maailman askelmerkkejä luodaan kaiken aikaa ja siinä kommunistit ovat mukana.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        "Afganistanin tapahtumat ovat suurin epäonnistumisemme sitten Naton perustamisen. Kaiken sen jälkeen, mitä Saksan armeija on maassa saanut aikaan, emme saa missään nimessä antaa vastaavan katastrofin tapahtua toiste. Siinä mielessä olemme eräänlaisessa aikakausien käännekohdassa.
        Demokratian tuominen ulkoapäin on epäonnistunut viimeisten parin vuosikymmenen aikana lähes kaikkialla: Irakissa, Libyassa, Afganistanissa."

        Hokkasfani ei ymmärtänyt Saksan merkittävän porvarin sanoista muuta kuin että "fasistinen Venäjä, fasistinen Venäjä ja vielä kerran fasistinen Venäjä".
        Käyhän niinkin, jos paljon ei ole annettu niin vähääkään ei voi vaatia,

        Nato sai kenkää Afganistanista.
        Natosodat tuhosivat Irakin ja Libyan. Hän ei mainitse muita naton tuhoamia maita, koska kannanotto oli näinkin armoton.
        Kannanotto suuntautuu myös YK:hon. Nato on toiminut väkivaltaisesti näissä kolmessa valtiossa YK:n mandaatilla eli suostumuksella. Laschetin (tuleva liittokansleri?) kritiikki kohdistuu maailman sotavoimaisempaa kapitalismia vastaan ja siinä ohessa myös Saksan suostumiseen sotapolitiikkaan.
        Kuubaa on yritetty kuristaa sotaan verrattavalla kauppasaarrolla, joka vieläkin jatkuu. Mikäli ja toivottavasti Laschetin kanta saa jalansijaa läntisessä kapitalismissa, sen ulkopolitiikka muuttuu rauhanomaisemmaksi.

        Kiina.
        Ei tarvitse pelätä. Siitä tulee maailman johtavin valtio ja naton on turha kekkuloida sitä vastaan. Kiina rakentaa ympäri maailmaa infastruktuuria tavaranvaihdon edistämiseksi kaikille valtiolle. Kaakkois-Aasian muutkin valtiot enemmän tukevat Kiinaa kuin natoa. Natosta siellä on entisestään huonot kokemukset.
        Hokkasfani, nukkukaa rauhassa. Rauhanomaisen maailman askelmerkkejä luodaan kaiken aikaa ja siinä kommunistit ovat mukana.

        Ja oiotaanpa sitten jälleen Partacuksen valehteluja, ja kehutaan jälleen yhtä rehellistä kommenttia.

        "Hokkasfani ei ymmärtänyt Saksan merkittävän porvarin sanoista muuta kuin että "fasistinen Venäjä, fasistinen Venäjä ja vielä kerran fasistinen Venäjä"."

        Lauri Hokkasen rehellistä ja asiantuntevaa tekstiä on totta tosiaan mukava lukea, toisin kuin noita sinun valehtelujasi.

        Sinä olet itsekin myöntänyt joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykymaailmassa -aloitukseen kirjoittamassasi kommentissa Putinin Venäjän olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

        Minähän kehuin sinua silloin oikein ylitsevuotavasti, kun sinä kerrankin osasit puhua totta, mutta sekö nyt ei kommunismidiktatuurin puuhastelijalle fasismin ja sotaisan imperialismin vastainen työ jostain syystä maistukaan, kun kyseessä on Moskovan Kremlin fasismihallinto?

        Kiinan kommunismidiktatuurin johtaja Xi Jingpin lietsoo imperialismillaan sotaa tuolla alueella, eikä sen ymmärtämiseen tarvitse muuta kuin lukea Kiinan omien strategiajulkaisujen tekstejä ja uutisia useista lähteistä.
        Jos Kiina päättää yrittää Taiwanin valloitusta asevoimin, kuten selvästi näyttää, niin se saa vastaansa Yhdysvallat ja sen liittolaiset, ja se on sitten kolmas ja viimeinen maailmansota.
        Voi perkele näitä kommunismidiktatuureja.

        Kiinan kommunismidiktatuurin naapurimaa, jättivaltio Intia on joutunut kokemaan Pekingin sotaisaa imperialismia, eikä se tule taatusti antamaan Kiinalle periksi.
        Intian väestö kasvaa paljon nopeammin kuin Kiinan kommunismidiktatuurin ja se on ikäjakaumaltaan nuorempaa, joten jos Aasian tukevaisuus on jonkin valtion, niin se on Intia.
        Kiinan kommunismidiktaturin ja Venäjän fasismidiktatuurin suhteet saattavat näyttää tällä hetkellä asiallisilta, mutta tosiasiassa Moskovassa tiedetään todellisen uhkatekijän sille itselleen olevan sen rajanaapuri Kiinan kommunismidiktatuuri ja sen imperialismi, eikä suinkaan Euroopan Unioni, NATO tai Yhdysvallat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja oiotaanpa sitten jälleen Partacuksen valehteluja, ja kehutaan jälleen yhtä rehellistä kommenttia.

        "Hokkasfani ei ymmärtänyt Saksan merkittävän porvarin sanoista muuta kuin että "fasistinen Venäjä, fasistinen Venäjä ja vielä kerran fasistinen Venäjä"."

        Lauri Hokkasen rehellistä ja asiantuntevaa tekstiä on totta tosiaan mukava lukea, toisin kuin noita sinun valehtelujasi.

        Sinä olet itsekin myöntänyt joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykymaailmassa -aloitukseen kirjoittamassasi kommentissa Putinin Venäjän olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

        Minähän kehuin sinua silloin oikein ylitsevuotavasti, kun sinä kerrankin osasit puhua totta, mutta sekö nyt ei kommunismidiktatuurin puuhastelijalle fasismin ja sotaisan imperialismin vastainen työ jostain syystä maistukaan, kun kyseessä on Moskovan Kremlin fasismihallinto?

        Kiinan kommunismidiktatuurin johtaja Xi Jingpin lietsoo imperialismillaan sotaa tuolla alueella, eikä sen ymmärtämiseen tarvitse muuta kuin lukea Kiinan omien strategiajulkaisujen tekstejä ja uutisia useista lähteistä.
        Jos Kiina päättää yrittää Taiwanin valloitusta asevoimin, kuten selvästi näyttää, niin se saa vastaansa Yhdysvallat ja sen liittolaiset, ja se on sitten kolmas ja viimeinen maailmansota.
        Voi perkele näitä kommunismidiktatuureja.

        Kiinan kommunismidiktatuurin naapurimaa, jättivaltio Intia on joutunut kokemaan Pekingin sotaisaa imperialismia, eikä se tule taatusti antamaan Kiinalle periksi.
        Intian väestö kasvaa paljon nopeammin kuin Kiinan kommunismidiktatuurin ja se on ikäjakaumaltaan nuorempaa, joten jos Aasian tukevaisuus on jonkin valtion, niin se on Intia.
        Kiinan kommunismidiktaturin ja Venäjän fasismidiktatuurin suhteet saattavat näyttää tällä hetkellä asiallisilta, mutta tosiasiassa Moskovassa tiedetään todellisen uhkatekijän sille itselleen olevan sen rajanaapuri Kiinan kommunismidiktatuuri ja sen imperialismi, eikä suinkaan Euroopan Unioni, NATO tai Yhdysvallat.

        "Intian väestö kasvaa paljon nopeammin kuin Kiinan kommunismidiktatuurin ja se on ikäjakaumaltaan nuorempaa, joten jos Aasian tukevaisuus on jonkin valtion, niin se on Intia."

        Voi pyhä Sylvi Teitä. Paloiko proput? Intian väestön ikäjakauma pistää Kiinalle luun kurkkuun.!!!! Hokkanenko noin analysoi!
        Te luulette tulevaisuuden kuuluvan kapitalistidiktatuurille. Ilmeisesti sekin teoria on "suuren" historioitsijan Hokkasen tietolaarista.

        Saksan mahdollisesti tuleva liittokansleri, porvari, kertoi aivan toista ja Teiltä meni vellit pöksyyn.
        Sanoma on, että maailmassa tulee aloittaa rauhanomaisen ulkopolitiikan aikakausi. Se on täysi tyrmäys naton sotapolitiikalle. Laschetin lausunto toteutuessaan, se toteutuu, muuttaa myös käsityksen pakolaisuudesta. Sehän on pääosin natosotien tuotos ja vain pieneltä osin nälkäpakolaisuutta, joka sekin kyllä kasvaa mikäli natokapitalismi saa mellastaa.

        Suuri ikäjakauma tulee ja nostaa maailmalle hokkasdiktatuurin!!! Ihan itkettää analyysitaso.
        Nato sai potkut Afganistanista, sen apumaat samoin. Tämä on tosiasia. Mitä seuraa jatkossa, sitä emme tiedä. Varmaa lienee kuitenkin ettei sinne tule natodiktatuuria, hokkasdiktatuurista puhumattakaan. Voi tulla pahempaa tai parempaa. Toivotaan ettei kristinuskon kylkiäinen palaa sinne ainakaan entisenlaisessa karmeassa muodossa.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        "Intian väestö kasvaa paljon nopeammin kuin Kiinan kommunismidiktatuurin ja se on ikäjakaumaltaan nuorempaa, joten jos Aasian tukevaisuus on jonkin valtion, niin se on Intia."

        Voi pyhä Sylvi Teitä. Paloiko proput? Intian väestön ikäjakauma pistää Kiinalle luun kurkkuun.!!!! Hokkanenko noin analysoi!
        Te luulette tulevaisuuden kuuluvan kapitalistidiktatuurille. Ilmeisesti sekin teoria on "suuren" historioitsijan Hokkasen tietolaarista.

        Saksan mahdollisesti tuleva liittokansleri, porvari, kertoi aivan toista ja Teiltä meni vellit pöksyyn.
        Sanoma on, että maailmassa tulee aloittaa rauhanomaisen ulkopolitiikan aikakausi. Se on täysi tyrmäys naton sotapolitiikalle. Laschetin lausunto toteutuessaan, se toteutuu, muuttaa myös käsityksen pakolaisuudesta. Sehän on pääosin natosotien tuotos ja vain pieneltä osin nälkäpakolaisuutta, joka sekin kyllä kasvaa mikäli natokapitalismi saa mellastaa.

        Suuri ikäjakauma tulee ja nostaa maailmalle hokkasdiktatuurin!!! Ihan itkettää analyysitaso.
        Nato sai potkut Afganistanista, sen apumaat samoin. Tämä on tosiasia. Mitä seuraa jatkossa, sitä emme tiedä. Varmaa lienee kuitenkin ettei sinne tule natodiktatuuria, hokkasdiktatuurista puhumattakaan. Voi tulla pahempaa tai parempaa. Toivotaan ettei kristinuskon kylkiäinen palaa sinne ainakaan entisenlaisessa karmeassa muodossa.

        Ja oiotaanpa jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

        Kiinan kommunismidiktatuurin sotaisa imperialismi näkyy asevoimilla uhkaamisena ja naapurimaita kohtaan suuntautuvana erittäin aggressiivisena politiikkana, joka tulee jatkuessaan syöksemään alueen sotaan, jossa ilmiselvänänä uhkana on laajeneminen maailmansodaksi.

        https://www.lansi-savo.fi/uutissuomalainen/4202235

        Taiwan on Kiinan kommunismidiktatuurin erityinen uhkailun kohde, kuten yllä olevasta artikkelistakin näemme.

        "Jännitys kiristyy Formosansalmen ympärillä

        Kiinan perivihollisen Taiwanin ilmavoimien on oltava jatkuvassa valmiustilassa. Kiinalaiset hävittäjät loukkaavat Taiwanin ilmatilaa vähän väliä, ja joka kerta taiwanilaisten on pikaisesti hätyytettävä kiinalaiskoneet pois."

        Myös Japani joutuu varautumaan Kiinan kommunismidiktatuurin militaristiseen imperialiasmiin.

        https://ulkopolitiikka.fi/lehti/4-2014/kiinan-pelko-ohjaa-japania/

        Afganistanin ääri-islamistinen Taleban, jonka jopa fasistinen Venäjä lukee virallisessa tulkinnassaan terroristijärjestöksi, tulee viemään maansa takaisin naisia sortavaan ja toisinajattelijoita vainoavaan järjestelmään.

        "Perheenäiti vapisi ja pelkäsi, kun Taleban juhli villisti voittoa: ”En voi unohtaa tätä yötä” – nuoren naisen päiväkirja Kabulista alkaa"

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008230690.html

        On kerrassaan valaisevaa seurata kuinka täkäläiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat poikkeuksetta diktatuurikiimassaan aina monipuoluedemokratiaa ja sen tuomia ihmisoikeuksia vastaan.

        Tulkaa jo lopultakin järkiinne kommunismidiktatuurin puuhastelijat, hylätkää diktatuurikiimanne ja liittykää meihin monipuoluedemokratian kannattajien laajaan joukkoon, jossa työtä kyllä riittää aivan kaikille halukkaille, jotka siihen työhön tarttuvat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja oiotaanpa jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

        Kiinan kommunismidiktatuurin sotaisa imperialismi näkyy asevoimilla uhkaamisena ja naapurimaita kohtaan suuntautuvana erittäin aggressiivisena politiikkana, joka tulee jatkuessaan syöksemään alueen sotaan, jossa ilmiselvänänä uhkana on laajeneminen maailmansodaksi.

        https://www.lansi-savo.fi/uutissuomalainen/4202235

        Taiwan on Kiinan kommunismidiktatuurin erityinen uhkailun kohde, kuten yllä olevasta artikkelistakin näemme.

        "Jännitys kiristyy Formosansalmen ympärillä

        Kiinan perivihollisen Taiwanin ilmavoimien on oltava jatkuvassa valmiustilassa. Kiinalaiset hävittäjät loukkaavat Taiwanin ilmatilaa vähän väliä, ja joka kerta taiwanilaisten on pikaisesti hätyytettävä kiinalaiskoneet pois."

        Myös Japani joutuu varautumaan Kiinan kommunismidiktatuurin militaristiseen imperialiasmiin.

        https://ulkopolitiikka.fi/lehti/4-2014/kiinan-pelko-ohjaa-japania/

        Afganistanin ääri-islamistinen Taleban, jonka jopa fasistinen Venäjä lukee virallisessa tulkinnassaan terroristijärjestöksi, tulee viemään maansa takaisin naisia sortavaan ja toisinajattelijoita vainoavaan järjestelmään.

        "Perheenäiti vapisi ja pelkäsi, kun Taleban juhli villisti voittoa: ”En voi unohtaa tätä yötä” – nuoren naisen päiväkirja Kabulista alkaa"

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008230690.html

        On kerrassaan valaisevaa seurata kuinka täkäläiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat poikkeuksetta diktatuurikiimassaan aina monipuoluedemokratiaa ja sen tuomia ihmisoikeuksia vastaan.

        Tulkaa jo lopultakin järkiinne kommunismidiktatuurin puuhastelijat, hylätkää diktatuurikiimanne ja liittykää meihin monipuoluedemokratian kannattajien laajaan joukkoon, jossa työtä kyllä riittää aivan kaikille halukkaille, jotka siihen työhön tarttuvat.

        On surkuhupaisaa seurata natodiktatuurin tukimiestä. Vähäinenkin järjenhäivä katoaa viesteissään toisensa jälkeen. Hokkasdiktatuuri lienee halvauttanut aivot.

        Nato joutui lähtemään Afganistanista häntä koipien välissä. Afganistan ei suvainnut natodiktatuuria. Hokkasfanit puhuvat puuta heinää aivan toisenlaisella kulttuurikehityksellä olevasta maasta. Saksan tuleva liittokansleri haistattaa hokkasille pitkät. Kunkin maan tulee rauhassa kehittyä omaan tahtiinsa, arvostelu asioissa sallitaan, ja saada harjoittaa vapaakauppaa.
        Nato ei ole oppinut mitään. Tämänhetkisen tilanteen mukaan se kähveltää Afganistanin ulkomaisia varoja, latelee sanktioita ja suuntaa vihaa Kiinaan ettei se vain menisi lailliseen tavaroiden vaihtoon. Aseellisen pakottamisen aikakausi on ohi.

        Hokkasfanien tulee perustaa opintokerho kansainvälisistä suhteista.
        Ensimmäinen asiakokonaisuus tulee tässä.
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/01/27/ulkolinja-kiinan-uusi-silkkitie-idan-talousmahti-laajentaa-vaikutusvaltaansa
        Kiina rakentaa maailmaa ratakiskoja, maanteitä ja meriväyliä rakentamalla. Natomaat voisivat tulla mukaan hankkeeseen. Sota on poissa. Tilalla on tavaroiden kuljetus. Hokkanen silkkitiestä lukiessa saa varmaan hermosykliä. 70 luvun suomalaisnuorten unelma rauhan maailmasta on sittenkin lähtenyt liikkeelle.
        Afganistan ei taatusti jää islamilaisen uskon talebanivaltioksi. Naton kristinuskoinen asediplomatia alkaa kuoleutua ja on siten katoava luonnonvara.


    • Anonyymi

      SDP ja Tuomioja sekä Halonen, jotka ajoivat Afganistaniin 970 miljoonaa euroa täysin turhaan. Huumassa kuten TV-ssä Halosen puheet osoittivat taas..

      • Anonyymi

        Kyllä se oli oikeistohallitusten aikaa kun sitä "oikeistolaista ihannemaata" tuettiin sadoilla miljoonilla meiltä rehellisiltä työntekijöiltä veroina kerättyä rahaa. Oikeistolaisethan ei veroja maksa!


      • Anonyymi

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin itsemurhan jälkeen Suomi avusti lähialueyhteistyön nimellä Venäjää vuosina 1992-2017 n. 330 miljoonaan eurolla, samaan aikaan kun se itse asevarusteli maataan ja valtasi armeijaansa käyttäen naapurimailleen Georgialle ja Ukrainalle kuuluvia alueita.
        Afganistanin ääri-islamistinen Taleban liike tulee syöksemään maan uudelleen kurjuuteen.


    • Alla kappale Veikko Huuskan artikkelista US-Blogissa. Blogi edustaa läntisen kapitalismin totaalista tappiota Afganistanissa ja jonka seuraukset lännelle ovat katastrofaaliset. Kiina ja Venäjä saavat jalansijaa maailmanpolitiikassa, Kiina enemmän. Huuska toisaalla on mainiosti paljastanut natoliittouman valheita Afganistanin miehityksessä. Huuska pelkää, että Kiina etenee maailmantaloudessa ilman sotaa.
      Artikkelin sisältö on pitkälle todellista. Nato sai potkut. Toiset tulevat tilalle. Niin se käy.

      "Kiina on Afganistanissa, koska sillä on siellä sitä kiinnostavia intressejä.
      Näitä ovat:
      1. Litium.
      2. Silkkitie.

      Litium on sähköistyvän uuden maailman tärkeimpiin, ellei suorastaan tärkein, mineraali.
      Se on strateginen ja teknisen kehityksen kannalta täysin keskeinen mineraali.
      Sähkön varastoinnin ja käytön kannalta välttämätön akkuteollisuus tarvitsee nähtävissä olevassa tulevaisuudessa valtaisan määrän litiumia.

      Arvioisin, että Afganistanin litium-varannot ovat selvästi alitutkittuja. Ne on arvoitu suuriksi. Ne voivat olla suuria tai vielä suurempia, mutta sen mahdin, joka haluaa maailman akkuteollisuuden johtavaksi keskukseksi on hyvä hallita ja omia mahdollisimman suuri osa maailman litium-varannoista.
      Tämä koskee oikeastaan kaikkia maan anteja, mutta erityisellä painolla juuri litiumia.
      Ainakin niin kauan kuin sähkötekninen kehitysvaiheemme sitä vaatii. Sittenkin kun uusi kehitysaste saavutetaan, jossa litiumin osuutta akuissa pystytään vähentämään tai peräti poistamaan, on jo ehditty luoda ainakin yksi, ehkäpä parikin akku-sukupolvea, joiden toiminnallinen laahus ulottuu vähintään 20-30 vuoden päähän!
      Siksi Kiina on Afganistanissa.
      Ja pysyy.
      Sitä ei sieltä kieritä pois mitään mahti eikä tahto.

      Näin helposti Länsi pyörittää punaista mattoa Kiinan astella kohden Kiina-keskisen uuden maailman aikakautta. Se on jo nyt etuajassa – ja jokainen Lännen levittämä punaisen maton pätkä vain voimistaa tätä etuajasssa oloa..

      Mitä tulee Silkkitiehen, tarkoittaa se tänään Kiinan Yksi tie – Yksi sidos -hanketta. Tämä hanke on tunnetusti Kiinan suurin strategiseen maailmanvalloitushankkeeseen liittyvä yksittäinen investointiin. Jättikokoinen, ja kauaskantoinen.
      Se tulee yhdistämään maankamaralla Aasian kahteen muuhun maanosaan, nimittäin Eurooppaan ja Afrikkaan. Näistä Eurooppa nuokkuu ja elinvoimaltaan ehtyy, sen merkitys maailmanpolitiikassa laskee kuin lehmän häntä. Afrikan väkiluku kasvaa epäterveellä tavalla, mikä kasvattaa sen merkitystä Maailman stagella. "
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/jattiko-yhdysvallat-afganistaniin-sotakalustoa-85-miljardin-dollarin-edesta/

      Maailma ei katoa minnekään. Tietty voimatasapaino muuttuu ja se on Kiinan sillkkitie-politiikan voitto.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Länsi kohdellut huonosti afgaanipakolaisia.
      Saksa, Hollanti, Ranska, Ruotsi ja Suomi ovat palauttaneet afgaaneja, jotka eivät ole saaneet pakolaisstatusta. Heitä on arviolta 200 000 tuhatta.
      Toisaalla miehittäjien palveluksessa olevia kuljetettiin pois.

      Taliban hallinto on suunnilleen 100 vuotta Suomen ihmisoikeuksista jäljessä Taliban lukee koraanin ohjeita, Suomen lainsäädäntöä rasitti raamattu. Tyttö- ja poikalyseot olivat erillään. Pakkouskonto vallitsi. Kulttuuria leimasi voimakkaasti uskonto. Viime sotia käytiin Jeesuksen nimissä.
      Taliban on ilmoittanut naisten oikeuden opiskella niin korkealle kuin haluavat mutta miehistä erillään. Naiset tulevat virkoihin ja työelämään sekä tieteellisen kulttuurin helmaan. Naisasialiikkeet nousevat. Vaatimukset naisten ja miesten tasa-arvosta kasvavat kuten Suomessa aikoinaan.
      Afganistanin kansan itsensä on vietävä maa demokratian syliin. Toinen seikka on maan teollistaminen. Sekin vaikuttaisi uskonnollisen taikauskon romahtamiseen.
      Pakolaisia tulee auttaa pakkokäännyttämisen sijasta.

    • Anonyymi

      ....Miten kommunistimaat ovat ottaneet pakolaisia vastaan ??????

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe