Työvoimapulako???

Anonyymi

Yritykseni työllistää 12 henkilöä ravitsemusalalla eikä työvoimasta ole pulaa. Olisiko tässä syy? Palkkaan työntekijät suoraan, en välitysfirmojen kautta,neljän kuukauden koeajalla. Tarjoan 37.5 tunnin työviikon.Maksan 15% tes-sopimuksen yli menevän palkan. Viikonloppu-ja mahdolliset ylityöt maksetaan tes:sin mukaan. Yrityksessä sovelletaan.ns työaikapankkia jos työntekijä niin haluaa. Työterveydenhuolto on yksityisessä firmassa. Hintatasoa olen nostanut n. 4-6% palvelusta riippuen. Korona on tietysti kurittanut mutta nyt alkaa taas kirkastua. Toiminta on kannattavaa ja motivoitunutta ja pätevää henkilökuntaa on riittänyt. Jonkinverran omaan kukkaroon on vähemmän jäänyt mutta ei valiteta. Kokeilkaapa muutkin yrittäjät. Homma toimii kyllä kun lopettaa turhat valitukset, tyytyy itse hiukan ohuempaa sivuun kokolihaa leivällä ja käyttää päätä.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiva anonyyminä kirjoitella.

    • Anonyymi

      Hyvinkäällä ravintola jossa henkilökunnalla (12) täydet tunnit ja tess:iä parempi liksa. Ilmeisesti jotain mielikuvitusravintolaa pyörittelet mutta ei me asiakkaat sokeita olla, tai ihan tietämättömiä. Voi heezuz tuota bullshitin määrää mitä kirjoituksesi vilisi, melkein päätä huimaa.

      • Anonyymi

        Kyllähän tuo mitä yrittäjä kirjoittaa varmaan toimii.Tunnetko muuten yrittäjän vai oletko noita henkilöitä jotka pitävät siitä paksusta kokolihasta leivällä.


    • Anonyymi

      No niin Jorkka.Helppohan sinut oli tunnistaa.Vaikka kertomasi lienee jotakuinkin totta niin jätitkö jotain kertomatta.Bisneksesihän taisi saada tätä koronatukea vuoden alussa useamman kymppitonnin ja ovathan työntekijäsi olleet lomautettunakin,ainakin osa muutamia viikkoja. Eikä se muutaman vuoden takainen veikkauspottikaan varmaan haitaksi ole. Mutta ovat duunarisi kuitenkin kuulemma tyytyväisiä tilanteeseen.Eri asia lienee kuinka kauan hype riittää ja kuinka järkevää se on.

    • Anonyymi

      Siis ravintola,catering ja kotipalvelu.Nuo aloituksen keinot saattavat toimia.Nykyiset sopimuspalkat alalla aivan liian matalat samoin kuin hoitoalalla.Useamman yrittäjän pitäisi nähdä tosiasiat,mutta,mutta.....!Ja sitten kyllä valitetaan työvoiman puutetta.

    • Anonyymi

      Nostanut hintoja 4-6%.Kuinkahan moni sen uskaltaa tehdä? Itse asiakkaana olen valmis maksamaan vaikka kolmanneksen enemmän, jos tiedän sen parantavan työntekijän palkkaa.

      • Anonyymi

        Eli maksaisit jopa 5.3 - 8 % enemmän. Aika rohkea korotustarjous


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli maksaisit jopa 5.3 - 8 % enemmän. Aika rohkea korotustarjous

        Laitetaan nyt selkotekstillä.Jos olut maksaa vaikka 9 erkkiä niin laitan pöytään mielelläni 12 erkkiä.Jos lounas vaimon kanssa kustantaa 60 euroa niin en kitise jos se maksaisikin 80. Edellyttäen että tietäisin edes osan hinnankorotuksesta menevän työntekijän palkkaan. Usein puhutaan alan huonoista palkoista mutta olemmeko itse valmiita panostamaan siihen että saamme sitä palvelua ravintolassa kun sitä haluamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitetaan nyt selkotekstillä.Jos olut maksaa vaikka 9 erkkiä niin laitan pöytään mielelläni 12 erkkiä.Jos lounas vaimon kanssa kustantaa 60 euroa niin en kitise jos se maksaisikin 80. Edellyttäen että tietäisin edes osan hinnankorotuksesta menevän työntekijän palkkaan. Usein puhutaan alan huonoista palkoista mutta olemmeko itse valmiita panostamaan siihen että saamme sitä palvelua ravintolassa kun sitä haluamme.

        Lycka till. Taidat olla ainoa joka valmis maksamaan bissestä 9€ ja lounaasta 80€. Aikamoista gurmettia pitäisi lautaselle saada. 10€ lounas on jo kova pala monelle nieltäväksi.
        Ehdottomasti perustat ravintolan kun hintapolitiikka selvillä! Työntekijöille ruhtinaalliset palkat ja kassavirta ulos taattu mutta mitenhän sisäänpäin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lycka till. Taidat olla ainoa joka valmis maksamaan bissestä 9€ ja lounaasta 80€. Aikamoista gurmettia pitäisi lautaselle saada. 10€ lounas on jo kova pala monelle nieltäväksi.
        Ehdottomasti perustat ravintolan kun hintapolitiikka selvillä! Työntekijöille ruhtinaalliset palkat ja kassavirta ulos taattu mutta mitenhän sisäänpäin?

        Kirjoitin maksavani mielelläni kolmanneksen enemmän oli sitten sen vaikka oluen hinta mikä hyvänsä. 80 erkkiä kahdenhengen lounaasta ei ole nyt niin erikoinen jos siihen vielä kuuluu ruokajuomat. Eri asia sitten tietysti on jos tyytyy hernekeittoon ja hanaveteen. Mutta niidenkin hintaan saa huoletta sen kolmanneksen lisätä. Helpoin tapa arvostaa ravintolatyöntekijä on reilu tippi. Onko se 20 tai 30 ekeä on makuasia. Ll


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitin maksavani mielelläni kolmanneksen enemmän oli sitten sen vaikka oluen hinta mikä hyvänsä. 80 erkkiä kahdenhengen lounaasta ei ole nyt niin erikoinen jos siihen vielä kuuluu ruokajuomat. Eri asia sitten tietysti on jos tyytyy hernekeittoon ja hanaveteen. Mutta niidenkin hintaan saa huoletta sen kolmanneksen lisätä. Helpoin tapa arvostaa ravintolatyöntekijä on reilu tippi. Onko se 20 tai 30 ekeä on makuasia. Ll

        Itse annan 50€ tippiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse annan 50€ tippiä.

        Meitsi antaa vähintään tonnin setelin.


    • Anonyymi

      Kunhan nämä työnantajat edes noudattaisivat voimassa olevia sopimusehtoja ja lopettaisivat kikkailut määräaikaisilla työsuhteilla ja osa-aikaisuudella.Lakisääteisten asioiden ja sopimusten noudattaminen tuntuu oleva hyvin monelle työnantajalle nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus.

      • Anonyymi

        Itse kokeneena sanoisin että noudattamatta jättaminen on enemmä sääntö kuin poikkeus.


      • Anonyymi

        Siinä se olisi ratkaisu "työvoimapulaan". Kun kaikki noudattaisivat yleisiä sopimusehtoja niin ei olisi työvoimapulaa, eikä Kela ym. virastot rasittuisi henkilöstön ja kassan osalta. Nykyisin kun on jopa vihaa AY-liittoja kohtaan kun kehtaavat puolustaa duunareita. Työvoimaa vuokraavat yhtiöt taas vetävät välistä sumeilematta. Kerroin tosiasiat hieman korostetusti koska lässyttävät viestit eivät tehoisi. Itse en ole jäävi kommentoimaan, joten katson neutraalisti asiaa kansantalouden näkökulmasta. Nmim. Jaska ................


    • Anonyymi

      Kun ammattitaitoiselle kokille tarjotaan tuntipalkkaa 12 euroa ja viikon työtunneiksi 28.5 niin huoletta omistaja voi edelleen hakea kokkia ja valittaa työvoiman puutetta.

    • Anonyymi

      Hieno kirjoitus ja varmasti on näiden rekryjen ytimessä. Toiset vaan osaa ja toiset ei. Onnea yrittäjä, noin se pitää.

      • Anonyymi

        Mistähän se johtuu, että ravintola-alalla pienet ja keskisuuret yrittäjät evät maksa ilta- ja viikonloppulisiä, palkasta pidätetään ruokaraha, vaikka työntelijällä ei ole aikaa ruokailla koko työvuoron aikana. Ja se, että osa-aikaisena palkka ei riitä elämiseen on fakta. Mistä johtuu että asioista ei puhuta niiden "oikeilla nimillä". Ravintola-alalla on siis työvoimapula, kuten joku tuossa totesi. 24vuotta alalla olleelle kokille tarjotaan tuo 12 euroa tunnille ja nollatyöaikasopimuksella: Tulet töihin kun soitetaan. Etkä valita jos ei soiteta. Sitten on se saatanamoinen toitotus mediassa, että ravintola-alalla on hitonmoinen työvoimapula.
        luiteeko Hesburgerijutun lehdistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän se johtuu, että ravintola-alalla pienet ja keskisuuret yrittäjät evät maksa ilta- ja viikonloppulisiä, palkasta pidätetään ruokaraha, vaikka työntelijällä ei ole aikaa ruokailla koko työvuoron aikana. Ja se, että osa-aikaisena palkka ei riitä elämiseen on fakta. Mistä johtuu että asioista ei puhuta niiden "oikeilla nimillä". Ravintola-alalla on siis työvoimapula, kuten joku tuossa totesi. 24vuotta alalla olleelle kokille tarjotaan tuo 12 euroa tunnille ja nollatyöaikasopimuksella: Tulet töihin kun soitetaan. Etkä valita jos ei soiteta. Sitten on se saatanamoinen toitotus mediassa, että ravintola-alalla on hitonmoinen työvoimapula.
        luiteeko Hesburgerijutun lehdistä?

        Näin se juuri menee.Samalla yrittäjällä on useampi kokki kirjoilla.Kun annetaan vähän työtunteja pystytään luistamaan lomista ja lomakorvauksista.Mutta sama tilanne on monella muullakin alalla.Osa-aika työtä teetetään suurella osalla juuri edellämainitusta syystä ja samaan aikaan työnantajan suulla kerrotaan kuinka paljon on halukkaita osa-aikaiseksi.On heitä toki mutta vähän.EK. toitottaa Häkämiehen suulla kuinka kannustinloukkuja pitää purkaa.Orpo ja kokoomus samoilla linjoilla.Kuinka se kokoomuksen slougan kuuluikaan:Köyhät kyykkyyn ja kaikkein köyhimmät kuoppaan.Eli kuppilan pitäjä.Ala kohtelemaan työntekijääsi ihmisenä,noudata sopimuksia ja maksa asianmukainen palkka.Tarvittaessa nosta palvelun hintaa.Tyydy itse hiukan ohuempaan siivuun.Jos ei muka kannata laita lappu luukulle.Kilpailu karsii epäkelvot yritykset ja taso nousee.Pidothan paranee kun väki vähenee.


    • Anonyymi

      Aloittajan ongelma on siinä jo heti ensi alkuun että palkkaat suoraan eli otat jotain sun tuttuja sinne duuniin. Tää ei palvele oikeita työnhakijoita. Taitaa olla aika yleistä Hyvinkäällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      398
      1575
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1298
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1235
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      168
      1186
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      824
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      820
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      176
      726
    Aihe