Mormonikirkon kymmenyksistä

Anonyymi

Tällä palstalla on aiemmin sanottu että Mormonikirkossa kymmenykset ovat vapaaehtoisia, ja että niitä maksamalla saa siunauksia Jumalalta.

No, siitä vapaaehtoisuudesta sen verta että kirkon sivustolla on artikkeli nimeltä "Tithing - a Commandment Even for the Destitute". Suomennettuna tämä on niinkuin "Kymmenyksien maksaminen - Jumalan käsky jopa todella köyhille".

Joten koska se nyt on "Jumalan käsky" niin voisi kysyä kuinka se sitten on "vapaaehtoista"...samalla tavalla kuin että jos joku uhkaa sinua ja vaatii että annat rahasi hänelle?

Siis yhdellä kielensä puoliskolla MAP kirkon edustaja sanoo että "kymmenykset ovat täysin vapaaehtoiset". Toisella puoliskollaan he taas kertovat uhkakuvia sisältävää legendaa saadakseen ihmiset uskomaan että heille on parempi/turvallisempi antaa kirkolle 10% tuloistaan.

Vähän niinkuin joku ihmeen mafioso joka kiittää "lahjasta" jonka sai suojatiltaan "vapaaehtoisesti" epäsuoran uhkailun jälkeen.

8

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä artikkeli taas käsittelee yhden toisen kirkon kymmenyksiä mutta tuo ilmi pari asiaa kymmenyksistä Mooseksen laissa:

        1) Niitä ei vaadittu muista tuloista kuin siitä mitä sai maanviljelyn ja karjan kasvatuksen kautta. Esim. Israelilainen saattoi lainata rahaa ei-Israelilaisille ja sai vaatia siitä korkoakin. Mooseksen laissa ei sanottu että tälläisistä tuloista tai tuloista esim. metallien kanssa työskentelystä.

        2) Leeviläiset eivät maksaneet kymmenyksiä. Syy tähän oli siinä että kymmenykset olivat pää-asiassa leeviläisten (jotka tekivät temppelipalvelusta) tukemista varten.

        https://spectrummagazine.org/views/2020/church-oppressing-poor-demanding-tithe


    • Maallinen ihminen ei voi koskaan ymmärtää kymmennyksiä. Se perustuu siihen, että kaikki on Jumalan. Jolloin Jumalan lapsina se kaikki on myös sinun, minun, meidän. Konkreettisesti sitten Taivaan paratiisissa, ja käytännössä niin, että täällä sinulla on seurakunnassa kaikki mitä tarvitset.

      Ymmärtämättömyys johtuu siitä, että ajatellaan kymmenykset raha- asiana. Mutta se on uskonnollinen asia, kuten leipä ja viini ehtoollisessa eivät ole viljaa ja ruokajuoma vaan symbolisesti Jeesuksen veren ja ruumiin uskonnolliset vertauskuvat, joiden kanssa tilanteessa meditoidaan ja saadaan Jumalan Voima ja läsnäolo korkeudesta, valtava asia. Kymmenykset ovat symboli siitä, että Jumala omistaa kaiken ja me hänen kanssansa nyt jo, heti, ja aina.

      Kymmennyksissä ei menetä mitään, vaan saa riittävän toimeentulon. Ihmeen kautta. Se on ihme. Lupaus, joka toteutuu. Kaikkien uskovien yhteinen kokemus. Luterilaiset maksavat sen prosenttinsa ja ajattelevat että 9 prosenttia on sosiaaliturvassa ym koska ovat valtiokirkko. Toimii sielläkin, kun uskoo ja tajuaa asian.

      Kaikki uskovatkaan eivät heti ymmärrä asiaa. Silloin on vielä maailman kahleissa, joista on ravistauduttava irti.

      Köyhien ei tarvitse maksaa mitään, heille annetaan. Heidän tarvii vaan ymmärtää asia, jolloin heidän köyhyytensä ihmeen kautta vaihtuu riittävään toimeentuloon. Aluksi kirkon tuella. Siis heti.

      • Jumala ei pyöritä mormonijohdon bisneksiä, mm. ostareita! On todella törkeä valhe väittää, että kymmenykset pitää maksaa, koska ne menevät Jumalalle! Mihin Jumala ostareita ja muuta kirkon johdon bisneksiä tavitsee? Raamatussa on sanottu niin selvästi, että idoottienkin pitäisi tajuta, että Jumalalle voi antaa VAIN antamalla kärsivälle lähimmäiselleen!

        > Ymmärtämättömyys johtuu siitä, että ajatellaan kymmenykset raha- asiana.

        No voi herranen aika! Kymmenykset OVAT raha-asia! Ymmärryksen puute on kokonaan sinun puolellasi. Kymmenykset ovat iso kusetus ja tulonsiirto köyhiltä jäseniltä kirkon rikkaalle johdolle!

        > Kymmennyksissä ei menetä mitään...

        Täyttä potaskaa! Kymmenyksissä menettää kymmenesosan tuloistaan! Se ei ole käytettävissä esim. tekarien hankintaan tai laste harrastuksiin. Mitään ihmeitä ei tapahdu muuta kuin mielikuvistuksessa! Jos antaisi kymmenykset oikeaan hyväntekeväisyyteen, silloin niillä olisi todellinen arvo!

        Sinun pitäisi ravistautua kusetuksesta irti!

        Valehtelet, että köyhien ei tarviste maksaa. Kirkkosi suggeroi kaikki maksamaan. Muuten muka varastaa Jumalalta!


    • Anonyymi

      Mormonin kirja sanoo suoraan mihin Jumala näkee kirkon (Mormonikiron) kymmenyksien menevän.

      2 Nefi 13:14.
      Herra käy tuomiolle kansansa vanhinten ja sen päämiesten kanssa, sillä te olette syöneet tyhjäksi viinitarhan ja olette syöneet loppuun köyhiltä ottamanne ryöstösaaliin taloissanne.

    • Anonyymi

      Kymmenysten vapaaehtoisuta voidaan perustella kahdella tavalla:

      1) Kymmenykset eivät ole jäsenmaksuja, johon jäsenyys kirkossa perustuisi. Muissa - lähinnä maallisissa yhdistyksissä - pitää maksaa jäsenmaksu jos haluaa pysyä yhdistyksessä jäsenenä.
      Näin ei ole meidän kirkossa.

      2) Kirkkolisvero, joka on Suomessa pakollinen kahdessa kirkossa ei kuulu kymmennysten maksuun. MAP-Kirkko ei pakota millään muotoa jäseniä maksamaan kymmenyksiä, eikä valtiovalta ole siinä tukena.

      Mitä tulee Kymmenyksiin annettuihin lupauksiin, niin ne ovat samat, jotka sisältyvät Raamattuun.
      Malakia 3:

      10. Tuokaa täydet kymmennykset aarraekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa.
      Koetelkaa minua tällä tavalla, sanoo Herra Sebaot:
      - Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen.

      11. Minä karkoitan heinäsirkat mailtanne, ne eivät enää tuhoa peltojenne satoa, tarhojenne viiniköynös ei jää hedelmää vaille, sanoo Herra Sebaot.

      12. - Silloin kaikki kansat ylistävät teidän onneanne, sillä maanne on oleva ihana maa, sanoo Herra Sebaot.

      Vaikka lainattu kohta käsitelee kymmenyksistä koituvista siunauksista maatalouden pohjalta, niin sama periaate soveltuu myös meidän rahayhteiskunnassa. Maksamme saamistamme palkoista tai eläkeistä, koska ne ovat tulolähteemme.

      Se on myös oikeudenmukainen, koska se on sama jokaiselle tulotasosta riipumatta. Vertailun vuoksi todetakoon, että valtio määrää verosumman henkilön tulotason mukaan: Se, joka saa enemmän tuloja, joutuu maksamaan enemmän kuin se, joka saa vähemmän tuloja.

      Jäsen voidaan vapautta kymmenysten maksusta, jos tulo on niin pieni, että kymmenyksiä maksamalla ei jää mitään jäljelle. Esimerkiksi eläkeläinen, jonka eläke menee kokonaan asumiskuluihin ja ostoksiin tai hoitokodin maksuihin, voidaan vapauttaa kymmennyksistä. Valiettavasti jäsenet eivät ole tietoisia siitä.

      Mutta silloin kun puhutaan köyhistä kymmenysten maksajista, niin silloin kyseessä on sellainen henkilö, joka kykenee säätelemään menot tulojen mukaan. Silloin ei puhuta pieneläkeläismummosta, jolta menee kaikki rahat hoitokodin maksuun tms.

      • Melkoista valhetta! Kymmenykset ovat pakollisia. Muuten ei ole asiaa korotukseen. Voihan sitä tietysti selitellä, että eihän sinne korotukseen pakko ole pyrkiä...

        Piispa kyselee jokaiselta jäseneltä "liittojen pidosta", joka tarkoittaa myös kymmenysten maksamista kirkon johdolle!

        Raamatun kymmenyksillä ei ole mitään tekemistä ökyrikkaan MAP-kirkon johtajilleen keräämien kymmenysten kanssa!

        Täyttä pötyä on väite, että jos maksaa kymmenykset, heinäsirkat karkottuvat maksajan pelloilta! Se ei ole toteutunut Raamatun aikaan eikä käsite laajennettuna nykyaikanakaan, varsinkaan mormoneilla, koska eihän rahojen siirto köyhiltä rikkaille voi ajatuksenakaan tuoda mitään ihmeitä mukanaan. Ihmettä on vain se, että sellaiseen kusetukseen uskotaan!

        Miksi jäsenet eivät ole tietoisia vapautuksen mahdollisuudesta? No eihän kirkko tietenkään sellaisia toitota muuta kuin ulkopuolisille! Jäsenet on peloteltu ja suggeroitu niin, että köyhä mummo jättää ennemmin kuulolaitteen tai tekarit ostamatta kuin laiminlöisi kymmenysten maksamisen!


    • Anonyymi

      Ainoat jotka hyötyy kirkon kymmenyksistä ovat kirkon johtajat jotka saavat tuloja omiin bisneksiinsä ja saavat tuloja talojensa ja omaisuutensa hankkimiseen. Tavallinen kirkon jäsen ei hyödy kymmenyksistä rahallisesti eikä taluoudellisti eli epätasarvoisuus kasvaa köyhien ja rikkaiden välillä myös kirkon sisällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      124
      7500
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      72
      3553
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1303
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1067
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      972
    6. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      47
      944
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      122
      786
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      685
    9. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      36
      678
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      653
    Aihe