Tuollainenkin on jännä pointti pohdiskella; aikakone.

Anonyymi

Eli jos sinulla on aikakone jolla näet tulevaisuuteen, kun profetiat, ennenäyt tai sen sellaiset, eli näet tulevaisuuteen mitä tulee tapahtumaan.

Mutta et tietenkään pysty silloin niihin tapahtumiin mitenkään itse vaikuttamaan, näet vain mitä tulee tapahtumaan, kuvittele tilanne:

Näet ennalta veikkaat vaikka jonkun pelin tuloksia, näet jo ennalta aikakoneesi avustuksella oikeat tulokset ja tiedät ne, myöskin näet että tulet veikkaamaan väärin.

Etkä voi siihen vaikuttaa, olisiko se silloin niin että vaikka kuinka haluaisitkin rastittaa vaikka lottoon ne oikeat numerot jotka tietäisit, niin kummallisesti, moottorimaisesti kätesi estäisi rastittamasta niitä numeroita.

Käsi pakottaisi rastittelemaan väärät numerot ja palauttamaan kupongin, jotta tulevaisuus toteutuisi oikein.

40

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kenties haarautuu useita aikalinjoja tulevaisuuteen jossa useat eri mahdollisuudet toteutuvat eri maailmanhistorioissa.

      Ja kenties on niin sanottuja mahdollisia tulevaisuuksia jotka toteutuvat jos asiat jatkuvat ennallaan , mutta joita ihminen pystyisi tahtoessaan muuttamaan.

    • Anonyymi

      Tulevaisuuteen luotettavasti näkeminen voi olla mahdotonta.
      Valitettavasti profetiat, ennenäyt eivät oikein täytä tulevaisuuteen
      näkemisen kriteerejä.

      Tulevaisuus on määritelty niin, ettei tulevaisuuden tapahtumia voi
      nähdä, niitä ei ole tapahtunut vielä tai tulevaisuus on avoin, mitään
      ei ole "lyöty lukkoon".

      Tulevaisuuden tapahtumat ovat kontingenttejä, tai ainakin voimme
      olettaa niin. Tällöin tulevaisuuteen katsominen voisi näyttää mitä
      tahansa, lottoriviä etsittäessä, näkisimme tuhansia oikeita rivejä,
      vain aikamääre olisi tuntematon tai sitten jotain muuta.

      Näin siis jos kone todella näkisi tulevaisuuden kontingenssiin tai
      sitten tulisi vain "No signal" virheilmoitus.

      Aikamatka kertomuksena tulevaisuusmatkat ovatkin hitusen
      mielenkiinnottomia, niissä on arvailun maku selvästi esillä.

      Aikamatkustajan rikastumismenetelmänä tulevaisuuteen katsominen
      ei ole suosittu, parempi on nyt nähdä menestynyt esim osake, ja
      mennä menneisyyteen ostamaan sitä halvalla.

      Jos aikamatka tarinaa tulevaisuuteen suunnittelee, kyseiset asiat
      on jollain tavalla otettava huomioon, ettei tarinan logiikka romahda
      heti.

    • Mihin perustuu tulevaisuuden ennustus, profetiat, silloin kun se menee oikein? Mietitään loogiset vaihtoehdot tähän, eikä heti valita yhtä. Esim että ei voi tietää muuutakuin tieteellisenä ennusteena. Ja esimerkit. Esim Israelin paluu oli ennustettu ja toteutuu, vaikkei paljon kukaan etukäteen uskonut.

      Ei ne myöskään toteudu kuten luullaan, vaan useimmille yllättävästi. Kuitenkin kun jälkikäteen katsotaan asiaa, niin juuri kuten ennustettiin. Siis toteutuneet profetiat. Väärät profetiat eivät toteudu.

    • Anonyymi

      Satunnaista pohdintaa : en voi uskoa että pelkkä aikamatkustus aiheuttaa uusia aikalinjoja tai maailmanhistorioita miljardeine galakseineen.

      On kyse yhdestä ja samasta aika-avaruus pötkylästä. Yhdestä ja samasta maailmanhistoriasta. Jos matkustaa menneeseen on vapaa tahto tehdä mitä tahansa. Pitää ajatella vaikea asia : kerran tapahtui joku asia, mutta aikamatkustuksen ansiosta sitä ei tapahtunutkaan ja meidän näkökulmasta sitä ei koskaan tapahtunutkaan. Ei paradokseja. Yhtä ja samaa aika-avaruus pötkylää ikään kuin ohjelmoidaan tai väritetään uudelleen. Historiaan voi ilmestyä tapahtumia ja sieltä voi kadota tapahtumia mutta me ei täällä huomata sitä mitenkään. Meillä on kaikki ollut aina ihan normaalisti. Jos tapat isoisäsi, meidän menneisyyteen ilmestyt aikakoneellasi ja meidän näkökulmasta et tule koskaan syntymään. Toki synnyit joskus, mutta et enää tässä meidän versiossa aika linjassa, joka on siis yhtä ja samaa aika avaruus pötkylää jota on vain ohjelmoitu tai väritetty uudestaan erilailla.

      Ymmärsikö kukaan ?

      --
      heisielu

      • Anonyymi

        Vielä selvennys : aikalinja ,maailmanhistoria ja aika-avaruuspötkylä tarkoittavat kaikki samaa asiaa viestissäni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä selvennys : aikalinja ,maailmanhistoria ja aika-avaruuspötkylä tarkoittavat kaikki samaa asiaa viestissäni.

        Lisään vielä senkin ,että uskon kyllä useisiin aika linjoihin ,mutta en usko että niitä pystytään aikamatkustuksella tuottamaan. Siirtyminen rinnakkaiseen maailmankaikkeuteen tai toisin sanoen toiseen aikalinjaan ei ole varsinaisesti aikamatkustusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä senkin ,että uskon kyllä useisiin aika linjoihin ,mutta en usko että niitä pystytään aikamatkustuksella tuottamaan. Siirtyminen rinnakkaiseen maailmankaikkeuteen tai toisin sanoen toiseen aikalinjaan ei ole varsinaisesti aikamatkustusta.

        Aikamatkustelun yhteydessä toiset aikalinjat tai toiseen universumiin
        hyppäämiset eivät todellakaan ole aikamatkustusta, vaan paradoksien
        väistelemistä, paradoksit koettiin niin häiritseviksi, että oltiin valmiita
        uhraamaan aikamatkustamisen idea aikalinjojen välillä hyppimiseen,
        tai jopa luomaan uusi maailmankaikkeus.

        Okkam ei pitäisi tästä ollenkaan.

        Mutta kuitenkin todellisuudessa ei ole paradokseja, miksi niitä olisi
        ajassa?
        Se, että todellisuuden aikasysteemi tunnistaisi aikamatkailijan ja
        jokinlainen liipasinsysteemi pudottaisi hänet pois aikalinjalta
        häiritsemästä rauhallista ajankulua. Tuntuu erikoiselta.


      • Anonyymi

        "Satunnaista pohdintaa : en voi uskoa että pelkkä aikamatkustus aiheuttaa uusia aikalinjoja tai maailmanhistorioita miljardeine galakseineen."

        Tietoisuuskeskeisessä mallissa determinismi on tavallaan illuusio koska ne miljardit galaksit ovat vain tietoisuuden sisältöjä (mind stuff). Tietoisuus on ainoa aktiivinen toimija. Siinä mielessä esim. kaukonäkeminen on aina sekä aika- että paikkamatkustamista.

        Meillä on dissosioituneiden yksilöllisten tietoisuuksien yhteisönä (=kulttuuri & yhteiskunta) samankaltaisia kokemuksia toistemme kanssa joten syntyy kokemuskonsensus jonka voi käsittää siinä mielessä fysikaaliseksi että se ei ole ainakaan tavallisesti eikä laajemmassa mittakaavassa yksittäisen tietoisuuden tahdon alainen. Pidämme aineellisena, totena ja todellisuutena sitä mikä koetaan samanlaisena eri yksilöiden välillä. Kyseessä on kuitenkin tavallaan joukkohypnoosi tai konsensustranssi

        "On kyse yhdestä ja samasta aika-avaruus pötkylästä. Yhdestä ja samasta maailmanhistoriasta. Jos matkustaa menneeseen on vapaa tahto tehdä mitä tahansa. Pitää ajatella vaikea asia : kerran tapahtui joku asia, mutta aikamatkustuksen ansiosta sitä ei tapahtunutkaan ja meidän näkökulmasta sitä ei koskaan tapahtunutkaan."

        Thomas Campbellin (My Big Toe) simulaatiomallissa kollektiivinen tietoisuus on ikäänkuin sen simulaation serveri. Idean tähän TC sai osallistuessaan Bob Monroen out-of-body OBE tietoisuustutkimuksiin. Campbellin My Big toe teoksen piti alunperin käsitellä vain tietosuuteen liittyviä asioita mutta koska hän oli myös fyysikko niin hän huomasi että Monroen tutkimukset antoivat vihjeitä myös monien nykyfysiikan paradoksien ratkaisuun (esim. ns. Viivästyneen valinnan kaksoisrakokoe kvanttifysiikassa (delayed choice quantum eraser)

        https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Monroe

        https://philpapers.org/rec/THOMBT

        Campbellin mukaan on olemassa sekä mahdollisia menneisyyksiä että mahdollisia tulevaisuuksia kokijoiden kannalta. Asiat ovat todellisia ja aktuaalisia vain jos niistä on todistusaineistoa ja muistitietoa olemassa ja kun se muistitieto ja todisteet katoavat niin se aktuaalinen tapahtuma tai asia palautuu takaisin mahdolliseksi asiaksi joka voi uudestaan aktualisoitua jonkun kokijan tai kokijajoukon kannalta.

        " Ei paradokseja."

        Kaikki paradoksit ovat vain kokijan tai kokijoiden mielessä (kokemuksissa ja muistoissa).
        Yksilön ja yhteisön kokemus pyrkii aina olemaan loogisesti koherentti.

        " Yhtä ja samaa aika-avaruus pötkylää ikään kuin ohjelmoidaan tai väritetään uudelleen. "

        Juuri näin ja olennaisin asia on vapaa tahto jota ilman ei ole todellista tietoisuutta eikä myöskään älykkyyttä. Ihmisten elämä on tavallaan peli jossa samaistutaan siihen pelihahmoon ja jonka tarkoituksena on kehittää niitä dissosioituneita (=yksilöllistyneitä tai siihen pyrkiviä) tietoisuuksia monipuolisemmiksi ja paremmiksi valintojen tekijöiksi ja virtuaalitodellisuuksien tuottajiksi.

        "Historiaan voi ilmestyä tapahtumia ja sieltä voi kadota tapahtumia mutta me ei täällä huomata sitä mitenkään. Meillä on kaikki ollut aina ihan normaalisti. Jos tapat isoisäsi, meidän menneisyyteen ilmestyt aikakoneellasi ja meidän näkökulmasta et tule koskaan syntymään. Toki synnyit joskus, mutta et enää tässä meidän versiossa aika linjassa, joka on siis yhtä ja samaa aika avaruus pötkylää jota on vain ohjelmoitu tai väritetty uudestaan erilailla."

        Sinä ja isoisäsi ovat vain "pelihahmoja". Se niihin samaistuvat ja niitä pelihahmoja pelaavat tahdot tai intentiot eivät koskaan kuole koska eivät ole koskaan syntyneetkään siihen simulaatioon jota koko ajan kollektiivisesti luomme.

        "Ymmärsikö kukaan ?"

        Minä ymmärsin mutta en ole varma ymmärtääkö kukaan vastaustani :D

        TrustNo1/Belisario

        .... ja sitte takas nukkumaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Satunnaista pohdintaa : en voi uskoa että pelkkä aikamatkustus aiheuttaa uusia aikalinjoja tai maailmanhistorioita miljardeine galakseineen."

        Tietoisuuskeskeisessä mallissa determinismi on tavallaan illuusio koska ne miljardit galaksit ovat vain tietoisuuden sisältöjä (mind stuff). Tietoisuus on ainoa aktiivinen toimija. Siinä mielessä esim. kaukonäkeminen on aina sekä aika- että paikkamatkustamista.

        Meillä on dissosioituneiden yksilöllisten tietoisuuksien yhteisönä (=kulttuuri & yhteiskunta) samankaltaisia kokemuksia toistemme kanssa joten syntyy kokemuskonsensus jonka voi käsittää siinä mielessä fysikaaliseksi että se ei ole ainakaan tavallisesti eikä laajemmassa mittakaavassa yksittäisen tietoisuuden tahdon alainen. Pidämme aineellisena, totena ja todellisuutena sitä mikä koetaan samanlaisena eri yksilöiden välillä. Kyseessä on kuitenkin tavallaan joukkohypnoosi tai konsensustranssi

        "On kyse yhdestä ja samasta aika-avaruus pötkylästä. Yhdestä ja samasta maailmanhistoriasta. Jos matkustaa menneeseen on vapaa tahto tehdä mitä tahansa. Pitää ajatella vaikea asia : kerran tapahtui joku asia, mutta aikamatkustuksen ansiosta sitä ei tapahtunutkaan ja meidän näkökulmasta sitä ei koskaan tapahtunutkaan."

        Thomas Campbellin (My Big Toe) simulaatiomallissa kollektiivinen tietoisuus on ikäänkuin sen simulaation serveri. Idean tähän TC sai osallistuessaan Bob Monroen out-of-body OBE tietoisuustutkimuksiin. Campbellin My Big toe teoksen piti alunperin käsitellä vain tietosuuteen liittyviä asioita mutta koska hän oli myös fyysikko niin hän huomasi että Monroen tutkimukset antoivat vihjeitä myös monien nykyfysiikan paradoksien ratkaisuun (esim. ns. Viivästyneen valinnan kaksoisrakokoe kvanttifysiikassa (delayed choice quantum eraser)

        https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Monroe

        https://philpapers.org/rec/THOMBT

        Campbellin mukaan on olemassa sekä mahdollisia menneisyyksiä että mahdollisia tulevaisuuksia kokijoiden kannalta. Asiat ovat todellisia ja aktuaalisia vain jos niistä on todistusaineistoa ja muistitietoa olemassa ja kun se muistitieto ja todisteet katoavat niin se aktuaalinen tapahtuma tai asia palautuu takaisin mahdolliseksi asiaksi joka voi uudestaan aktualisoitua jonkun kokijan tai kokijajoukon kannalta.

        " Ei paradokseja."

        Kaikki paradoksit ovat vain kokijan tai kokijoiden mielessä (kokemuksissa ja muistoissa).
        Yksilön ja yhteisön kokemus pyrkii aina olemaan loogisesti koherentti.

        " Yhtä ja samaa aika-avaruus pötkylää ikään kuin ohjelmoidaan tai väritetään uudelleen. "

        Juuri näin ja olennaisin asia on vapaa tahto jota ilman ei ole todellista tietoisuutta eikä myöskään älykkyyttä. Ihmisten elämä on tavallaan peli jossa samaistutaan siihen pelihahmoon ja jonka tarkoituksena on kehittää niitä dissosioituneita (=yksilöllistyneitä tai siihen pyrkiviä) tietoisuuksia monipuolisemmiksi ja paremmiksi valintojen tekijöiksi ja virtuaalitodellisuuksien tuottajiksi.

        "Historiaan voi ilmestyä tapahtumia ja sieltä voi kadota tapahtumia mutta me ei täällä huomata sitä mitenkään. Meillä on kaikki ollut aina ihan normaalisti. Jos tapat isoisäsi, meidän menneisyyteen ilmestyt aikakoneellasi ja meidän näkökulmasta et tule koskaan syntymään. Toki synnyit joskus, mutta et enää tässä meidän versiossa aika linjassa, joka on siis yhtä ja samaa aika avaruus pötkylää jota on vain ohjelmoitu tai väritetty uudestaan erilailla."

        Sinä ja isoisäsi ovat vain "pelihahmoja". Se niihin samaistuvat ja niitä pelihahmoja pelaavat tahdot tai intentiot eivät koskaan kuole koska eivät ole koskaan syntyneetkään siihen simulaatioon jota koko ajan kollektiivisesti luomme.

        "Ymmärsikö kukaan ?"

        Minä ymmärsin mutta en ole varma ymmärtääkö kukaan vastaustani :D

        TrustNo1/Belisario

        .... ja sitte takas nukkumaan

        Ymmärsin Belisarion viestin. Jos kaukonäkeminen on totta , on välttämätöntä luoda kokonaan uusi paradigma , kuten Campbell on tehnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Satunnaista pohdintaa : en voi uskoa että pelkkä aikamatkustus aiheuttaa uusia aikalinjoja tai maailmanhistorioita miljardeine galakseineen."

        Tietoisuuskeskeisessä mallissa determinismi on tavallaan illuusio koska ne miljardit galaksit ovat vain tietoisuuden sisältöjä (mind stuff). Tietoisuus on ainoa aktiivinen toimija. Siinä mielessä esim. kaukonäkeminen on aina sekä aika- että paikkamatkustamista.

        Meillä on dissosioituneiden yksilöllisten tietoisuuksien yhteisönä (=kulttuuri & yhteiskunta) samankaltaisia kokemuksia toistemme kanssa joten syntyy kokemuskonsensus jonka voi käsittää siinä mielessä fysikaaliseksi että se ei ole ainakaan tavallisesti eikä laajemmassa mittakaavassa yksittäisen tietoisuuden tahdon alainen. Pidämme aineellisena, totena ja todellisuutena sitä mikä koetaan samanlaisena eri yksilöiden välillä. Kyseessä on kuitenkin tavallaan joukkohypnoosi tai konsensustranssi

        "On kyse yhdestä ja samasta aika-avaruus pötkylästä. Yhdestä ja samasta maailmanhistoriasta. Jos matkustaa menneeseen on vapaa tahto tehdä mitä tahansa. Pitää ajatella vaikea asia : kerran tapahtui joku asia, mutta aikamatkustuksen ansiosta sitä ei tapahtunutkaan ja meidän näkökulmasta sitä ei koskaan tapahtunutkaan."

        Thomas Campbellin (My Big Toe) simulaatiomallissa kollektiivinen tietoisuus on ikäänkuin sen simulaation serveri. Idean tähän TC sai osallistuessaan Bob Monroen out-of-body OBE tietoisuustutkimuksiin. Campbellin My Big toe teoksen piti alunperin käsitellä vain tietosuuteen liittyviä asioita mutta koska hän oli myös fyysikko niin hän huomasi että Monroen tutkimukset antoivat vihjeitä myös monien nykyfysiikan paradoksien ratkaisuun (esim. ns. Viivästyneen valinnan kaksoisrakokoe kvanttifysiikassa (delayed choice quantum eraser)

        https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Monroe

        https://philpapers.org/rec/THOMBT

        Campbellin mukaan on olemassa sekä mahdollisia menneisyyksiä että mahdollisia tulevaisuuksia kokijoiden kannalta. Asiat ovat todellisia ja aktuaalisia vain jos niistä on todistusaineistoa ja muistitietoa olemassa ja kun se muistitieto ja todisteet katoavat niin se aktuaalinen tapahtuma tai asia palautuu takaisin mahdolliseksi asiaksi joka voi uudestaan aktualisoitua jonkun kokijan tai kokijajoukon kannalta.

        " Ei paradokseja."

        Kaikki paradoksit ovat vain kokijan tai kokijoiden mielessä (kokemuksissa ja muistoissa).
        Yksilön ja yhteisön kokemus pyrkii aina olemaan loogisesti koherentti.

        " Yhtä ja samaa aika-avaruus pötkylää ikään kuin ohjelmoidaan tai väritetään uudelleen. "

        Juuri näin ja olennaisin asia on vapaa tahto jota ilman ei ole todellista tietoisuutta eikä myöskään älykkyyttä. Ihmisten elämä on tavallaan peli jossa samaistutaan siihen pelihahmoon ja jonka tarkoituksena on kehittää niitä dissosioituneita (=yksilöllistyneitä tai siihen pyrkiviä) tietoisuuksia monipuolisemmiksi ja paremmiksi valintojen tekijöiksi ja virtuaalitodellisuuksien tuottajiksi.

        "Historiaan voi ilmestyä tapahtumia ja sieltä voi kadota tapahtumia mutta me ei täällä huomata sitä mitenkään. Meillä on kaikki ollut aina ihan normaalisti. Jos tapat isoisäsi, meidän menneisyyteen ilmestyt aikakoneellasi ja meidän näkökulmasta et tule koskaan syntymään. Toki synnyit joskus, mutta et enää tässä meidän versiossa aika linjassa, joka on siis yhtä ja samaa aika avaruus pötkylää jota on vain ohjelmoitu tai väritetty uudestaan erilailla."

        Sinä ja isoisäsi ovat vain "pelihahmoja". Se niihin samaistuvat ja niitä pelihahmoja pelaavat tahdot tai intentiot eivät koskaan kuole koska eivät ole koskaan syntyneetkään siihen simulaatioon jota koko ajan kollektiivisesti luomme.

        "Ymmärsikö kukaan ?"

        Minä ymmärsin mutta en ole varma ymmärtääkö kukaan vastaustani :D

        TrustNo1/Belisario

        .... ja sitte takas nukkumaan

        "Tietoisuuskeskeisessä mallissa" siisti kiertoilmaisu, olisit kyllä voinut
        sanoa tuhman sanan ääneen, idealismi, sillä on ruma historia. eikä
        sitä kannata sen takia tuoda esille, ainakaan kannattajana.

        Ajan tutkiminen idealistisessa viitekehyksessä, saa aikaan vain
        karmean sillisalaatin, jonka vain salaatin tekijä voi nielaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tietoisuuskeskeisessä mallissa" siisti kiertoilmaisu, olisit kyllä voinut
        sanoa tuhman sanan ääneen, idealismi, sillä on ruma historia. eikä
        sitä kannata sen takia tuoda esille, ainakaan kannattajana.

        Ajan tutkiminen idealistisessa viitekehyksessä, saa aikaan vain
        karmean sillisalaatin, jonka vain salaatin tekijä voi nielaista.

        ""Tietoisuuskeskeisessä mallissa" siisti kiertoilmaisu, olisit kyllä voinut
        sanoa tuhman sanan ääneen, idealismi, sillä on ruma historia. eikä
        sitä kannata sen takia tuoda esille, ainakaan kannattajana."

        Kannatan kolmoisaspektimonismia eli aine vs henki/tietoisuus on vain saman asian/substanssin tarkastelemista erilaisista näkökulmista (1. persoonan henkilökohtainen kokemus vs aistihavaintoihin ja kieleen perustuva konsensuskokemus) ja 3. aspekti on yksilöllinen elämä ja vapaa tahto/intentio näiden kahden vastakkaisen aspektin rajapinnassa jossa kaikkein mielenkiintoisimmat ja merkittävimmät asiat tapahtuvat.

        Se mikä tulkitaan aistihavaintojen ja matemaattisten abstraktioiden kautta "aineeksi" ja konemaiseksi ja sen ideologinen vastine eli reduktionistinen materialismi ja konevertauskuva joka sai alkunsa Descartesin ja Newtonin metafysiikan pohjalta ns. "valistusaikana" (joka on hyvin harhaanjohtava nimi koska sen valistusjan ideat ovat pääasiassa syyllisiä tähän nykyiseen ihmskunnan ja luonnon surkeaan tilaan ja rumuuden kulttuuriin.

        Dualistinen ja binäärinen pelkistävä (=reduktionistinen) ajattelu joka johtaa aina ristiriitoihin ja kaaokseen. Ihminen ja eliöt nähdään koneina eli joko tuotannonvälineinä tai kuluttajina sen sijaan että he ovat osallistuvia kansalaisia. Kollektivistinen ajattelu joka pelkistää yksilöiden erot olemattomiin. Vapaan tahdon kieltäminen sekä ylipäätänsä tietoisuuden ja elämän vähätteleminen ja mitätöiminen agendoina. Kaupallisuus ja massiivinen korporaatioiden ja valtion yhteisen edun ajaminen yksilöiden ja ylipäätänsä koko elävän luonnon kustannuksella jotka nähdään pelkkinä tuotannon resursseina tai haitakkeina jos eivät ole valtaapitävien hyödynnettävissä.

        Paljon vanhempi tietoisuuskeskeinen tai oikeammin organismikeskeinen näkökulma on ns. hermeettinen oppi (renesanssiajan alkemistit, Giordano Bruno, taiteen objektiivinen affektioppi J.S. & CPE Bach, Mozart, Egyptin, Intian, Kiinan ja Sumerin muinaiset korkeakulttuurit )ja ns. topologiseen vertauskuvaan (J.P. Farrell, Gurdjieff jne. ) perustuva kolminaisuusoppi jossa se kolmas aspekti toimii vastakohtien harmonisoijana).

        Kauneuden ja harmonian korostaminen taiteessa, tieteessä ja tekniikassa. Analoginen ajattelu ja analogiset prosessit digitaalisten sijasta. Maailmankaikkeus on "suuri ihminen" ja ihminen on vastaavasti mikrokosmos.

        "Ajan tutkiminen idealistisessa viitekehyksessä, saa aikaan vain
        karmean sillisalaatin, jonka vain salaatin tekijä voi nielaista."

        Niin onhan se paljon helpompaa ja samalla hölmömpää hahmottaa aika vain delta-t:nä fysiikan kaavoissa vaikka kyse on paljon monipuolisemmasta asiasta (esim. syklit).

        Tietoisuuskeskeisesillä malleilla on hyvin kaunis historia kun taas materialismin/fysikalismin historia on täynnä rumuutta, kaaosta ja tuhoa. :D
        Nykytieteen taustaoletukset ovat puhtaasti valtaapitävien kaupallis-materialistista propagandaa ja valtapyrkimyksiä palvelevia. Evoluutioteoria, alkuräjähdysmalli ja suurin osa nykyisestä teor. fysiikasta joutaa roskikseen.

        Todellinen tiede rakentuu sähkömagnetismin pohjalle (Tesla, Sheldrake, Bearden, J.P. Farrell) 3. persoonan näkökulmasta tarkasteltuna ja tietoisuuden & elämän ilmiöille 1. persoonan näkökulmasta tarkasteltuna ja tällainen kolmoisaspekti monismi on ainoa oikeasti toimiva maailmankuva (elämä tietoisuuden ja aineen rajapinnassa harmonisoivana aspektina) .

        Tässä pikaisesti paasattuna oma kantani. :D

        Belisario/TrustNo1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Tietoisuuskeskeisessä mallissa" siisti kiertoilmaisu, olisit kyllä voinut
        sanoa tuhman sanan ääneen, idealismi, sillä on ruma historia. eikä
        sitä kannata sen takia tuoda esille, ainakaan kannattajana."

        Kannatan kolmoisaspektimonismia eli aine vs henki/tietoisuus on vain saman asian/substanssin tarkastelemista erilaisista näkökulmista (1. persoonan henkilökohtainen kokemus vs aistihavaintoihin ja kieleen perustuva konsensuskokemus) ja 3. aspekti on yksilöllinen elämä ja vapaa tahto/intentio näiden kahden vastakkaisen aspektin rajapinnassa jossa kaikkein mielenkiintoisimmat ja merkittävimmät asiat tapahtuvat.

        Se mikä tulkitaan aistihavaintojen ja matemaattisten abstraktioiden kautta "aineeksi" ja konemaiseksi ja sen ideologinen vastine eli reduktionistinen materialismi ja konevertauskuva joka sai alkunsa Descartesin ja Newtonin metafysiikan pohjalta ns. "valistusaikana" (joka on hyvin harhaanjohtava nimi koska sen valistusjan ideat ovat pääasiassa syyllisiä tähän nykyiseen ihmskunnan ja luonnon surkeaan tilaan ja rumuuden kulttuuriin.

        Dualistinen ja binäärinen pelkistävä (=reduktionistinen) ajattelu joka johtaa aina ristiriitoihin ja kaaokseen. Ihminen ja eliöt nähdään koneina eli joko tuotannonvälineinä tai kuluttajina sen sijaan että he ovat osallistuvia kansalaisia. Kollektivistinen ajattelu joka pelkistää yksilöiden erot olemattomiin. Vapaan tahdon kieltäminen sekä ylipäätänsä tietoisuuden ja elämän vähätteleminen ja mitätöiminen agendoina. Kaupallisuus ja massiivinen korporaatioiden ja valtion yhteisen edun ajaminen yksilöiden ja ylipäätänsä koko elävän luonnon kustannuksella jotka nähdään pelkkinä tuotannon resursseina tai haitakkeina jos eivät ole valtaapitävien hyödynnettävissä.

        Paljon vanhempi tietoisuuskeskeinen tai oikeammin organismikeskeinen näkökulma on ns. hermeettinen oppi (renesanssiajan alkemistit, Giordano Bruno, taiteen objektiivinen affektioppi J.S. & CPE Bach, Mozart, Egyptin, Intian, Kiinan ja Sumerin muinaiset korkeakulttuurit )ja ns. topologiseen vertauskuvaan (J.P. Farrell, Gurdjieff jne. ) perustuva kolminaisuusoppi jossa se kolmas aspekti toimii vastakohtien harmonisoijana).

        Kauneuden ja harmonian korostaminen taiteessa, tieteessä ja tekniikassa. Analoginen ajattelu ja analogiset prosessit digitaalisten sijasta. Maailmankaikkeus on "suuri ihminen" ja ihminen on vastaavasti mikrokosmos.

        "Ajan tutkiminen idealistisessa viitekehyksessä, saa aikaan vain
        karmean sillisalaatin, jonka vain salaatin tekijä voi nielaista."

        Niin onhan se paljon helpompaa ja samalla hölmömpää hahmottaa aika vain delta-t:nä fysiikan kaavoissa vaikka kyse on paljon monipuolisemmasta asiasta (esim. syklit).

        Tietoisuuskeskeisesillä malleilla on hyvin kaunis historia kun taas materialismin/fysikalismin historia on täynnä rumuutta, kaaosta ja tuhoa. :D
        Nykytieteen taustaoletukset ovat puhtaasti valtaapitävien kaupallis-materialistista propagandaa ja valtapyrkimyksiä palvelevia. Evoluutioteoria, alkuräjähdysmalli ja suurin osa nykyisestä teor. fysiikasta joutaa roskikseen.

        Todellinen tiede rakentuu sähkömagnetismin pohjalle (Tesla, Sheldrake, Bearden, J.P. Farrell) 3. persoonan näkökulmasta tarkasteltuna ja tietoisuuden & elämän ilmiöille 1. persoonan näkökulmasta tarkasteltuna ja tällainen kolmoisaspekti monismi on ainoa oikeasti toimiva maailmankuva (elämä tietoisuuden ja aineen rajapinnassa harmonisoivana aspektina) .

        Tässä pikaisesti paasattuna oma kantani. :D

        Belisario/TrustNo1

        Kyllä siinä paasausta riitti, hyötyä tuskin siteeksi.
        idealismin suhteen jatkat dogmaattista torkkumista, et ole
        näköjään huomannut sen heikkoja kohtia.

        Idealismi oli aikoinaan pappien ja kuninkaiden lempioppi, sillä
        saattoi kätevästi "todistaa" oman merkityksensä alamaisille.

        Aine filosofisena käsitteenä on mitä on, luonnontieteiden kehitys
        kertoo aineesta riittävästi, tutustu vaikka laajasti materiaalioppiin.

        Ajan suhteen syklit ovat hiukan mielenkiinnottomia, on niitä
        keksitty, löydetty, konstruoitu, lähinnä kalenteritekniikkaa varten.
        Mayakalenterin uhkakuvasekoilu jokin aika sitten, näyttää että
        syklit ovat mitä ovat, ajan suhteen rajoittuneita kehitelmiä.

        Jos kerran tiedät mika on todellista tiedettä, voisit vaikka ehdottaa
        joitakin ratkaisevia kokeita, joilla sitten suurin osa nykytieteestä
        saadaan roskakoriin.
        Tuhlaat lahjojasi tällä suoli24 palstalla.
        Ja meidän aivoaikaamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä paasausta riitti, hyötyä tuskin siteeksi.
        idealismin suhteen jatkat dogmaattista torkkumista, et ole
        näköjään huomannut sen heikkoja kohtia.

        Idealismi oli aikoinaan pappien ja kuninkaiden lempioppi, sillä
        saattoi kätevästi "todistaa" oman merkityksensä alamaisille.

        Aine filosofisena käsitteenä on mitä on, luonnontieteiden kehitys
        kertoo aineesta riittävästi, tutustu vaikka laajasti materiaalioppiin.

        Ajan suhteen syklit ovat hiukan mielenkiinnottomia, on niitä
        keksitty, löydetty, konstruoitu, lähinnä kalenteritekniikkaa varten.
        Mayakalenterin uhkakuvasekoilu jokin aika sitten, näyttää että
        syklit ovat mitä ovat, ajan suhteen rajoittuneita kehitelmiä.

        Jos kerran tiedät mika on todellista tiedettä, voisit vaikka ehdottaa
        joitakin ratkaisevia kokeita, joilla sitten suurin osa nykytieteestä
        saadaan roskakoriin.
        Tuhlaat lahjojasi tällä suoli24 palstalla.
        Ja meidän aivoaikaamme.

        "Kyllä siinä paasausta riitti, hyötyä tuskin siteeksi.
        idealismin suhteen jatkat dogmaattista torkkumista, et ole
        näköjään huomannut sen heikkoja kohtia."

        Sekä materialismi (fysikalismi) että idealismi ovat molemmat metafysiikkaa ja ideologiaa.

        Monet sotkevat fysikalismin tieteeseen vaikka sitä ei voi mitenkään tieteellisen metodin avulla todentaa koska kyse lähinnä todellisuuteen asennoitumisesta ja uskomuksista.

        Kuten jo edellä sanoin niin vaikka pidän 1. persoonan näkökulmaa eli ns. idealistista perspektiiviä tärkeimpänä niin en silti kiellä materian olemassaoloa kuten jotkut idealistit


        "Idealismi oli aikoinaan pappien ja kuninkaiden lempioppi, sillä
        saattoi kätevästi "todistaa" oman merkityksensä alamaisille."

        Materialismi on taas nykyajan oligarkkien lempioppi ja he tukevat vain nimenomaan sellaista tiedettä ja maailmankuvaa mikä tukee heidän omaa agendaansa.

        "Aine filosofisena käsitteenä on mitä on, luonnontieteiden kehitys
        kertoo aineesta riittävästi, tutustu vaikka laajasti materiaalioppiin."

        Ns. aine on tietysti käytännön ja tekniikan kannalta olennaista mutta se ei silti sulje pois sitä toisenlaista todellisuutta jonka jokainen voi vain itse henkilökohtaisesti kokea.

        "Ajan suhteen syklit ovat hiukan mielenkiinnottomia, on niitä
        keksitty, löydetty, konstruoitu, lähinnä kalenteritekniikkaa varten.
        Mayakalenterin uhkakuvasekoilu jokin aika sitten, näyttää että
        syklit ovat mitä ovat, ajan suhteen rajoittuneita kehitelmiä."

        Syklit ovat paljon enemmän. Nykytiede olettaa että kaikki on jotenkin staattista ja luonnonlait ovat ikuisia ja muuttumattomia. Luonnossa ei ole vakioita. On vain muuttujia jotka voivat vaihdella hyvinkin pitkissä jopa miljoonien vuosien sykleissä.

        https://worldcyclesinstitute.com/theory/

        "Jos kerran tiedät mika on todellista tiedettä, voisit vaikka ehdottaa
        joitakin ratkaisevia kokeita, joilla sitten suurin osa nykytieteestä
        saadaan roskakoriin."

        Ongelma on lähinnä siinä miten ne tieteen löytämät lokaalit säännönmukaisuudet tulkitaan. Ajan ymmärtämisellä on siinä tärkeä osuus.

        "Tuhlaat lahjojasi tällä suoli24 palstalla."

        En kutsuisi tätä muutaman minuutin kirjoittelua aina silloin tällöin ajan tuhlaamiseksi.
        Saan muutamassa päivässä usein sopivassa "virtauksessa" enemmän aikaiseksi kuin moni muu vuodessa. Minulle tämä on lähinnä viihdettä ja rentoutumista. Innostuin pitkästä aikaa taas ohjelmoimaan ja siinäkin intuitio toimii ja on aina toiminut minulla hyvin eli usein löydän ratkaisuja ongelmiin hyvin nopeasti ja näen ne välähdyksenomaisesti usein aamulla herättyäni.

        Parin viime viikon aikana päivitin uuden version fraktaaliohjelmastani jonka viimeksi julkaisin 2011 enkä ole siihen sen jälkeen juurikaan koskenut kun olen keskittynyt filosofiaan ja ns. fringetieteeseen josta oppilaitoksissa ei kerrota mitään mutta josta tihkuu silloin tällöin vinkkejä julkisuuteen. Olen väsännyt kyseistä fraktaaliohjelmaa jo vuodesta 1989 (Atari ST versio) ja Windows versiota vuodesta 2001 n. 10 vuoden välein kun haluan vastapainoa esoteerisille harrastuksilleni välillä. Tuo ohjelma oli ensimmäinen windows ohjelmani kun aikaisemmin väsäsin vain dossille 1990-luvun alusta lähtien.

        https://www.mediafire.com/file/5qkdd3cvdrfcihg/fractalus62.zip/file

        Tuohon ajattelin vielä vääntää huvikseni komentotulkin kautta ajattevan fraktaalizoom videoiden renderöinnin kun win10 lykkää turhan usein "not responding" liian paljon prossutehoja vieville ohjelmille. Ilman graafista käyttäliittymää ei tarvitse miettiä windowsin viestiprosessointia ikkunoiden välillä. Noiden deep zoom fraktaalileffojen renderöinti voi kestää viikkoja tai kuukausia yhteenmenoon. Itse kyllästyn kyllä usein jo päivän jälkeen kun konetta pitäs käyttää välillä johonkin muuhunkin.

        "Ja meidän aivoaikaamme."

        Suurimman osan ongelma täällä näyttää olevan se ettei lueta ajatuksella mitään vaan reagoidaan vain mekaanisesti kuin härkä punaiseen vaatteeseen :D

        Sinunkin kommenteistasi taas näkee että aivoaikaa ei ole näköjään kovin paljon tuhlattu tai sitten se on onnettoman hidasta.

        Suurimmasta osasta palstan viestiketjuista huomaa että binäärinen ajattelu johtaa keinotekoisiin vastakohtaisuuksiin ja loputtomiin riitoihin. Pitää opetella ajattelemaan sekä-että logiikalla eikä joko-tai logiikalla binäärisesti.

        TrustNo1/Belisario


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä siinä paasausta riitti, hyötyä tuskin siteeksi.
        idealismin suhteen jatkat dogmaattista torkkumista, et ole
        näköjään huomannut sen heikkoja kohtia."

        Sekä materialismi (fysikalismi) että idealismi ovat molemmat metafysiikkaa ja ideologiaa.

        Monet sotkevat fysikalismin tieteeseen vaikka sitä ei voi mitenkään tieteellisen metodin avulla todentaa koska kyse lähinnä todellisuuteen asennoitumisesta ja uskomuksista.

        Kuten jo edellä sanoin niin vaikka pidän 1. persoonan näkökulmaa eli ns. idealistista perspektiiviä tärkeimpänä niin en silti kiellä materian olemassaoloa kuten jotkut idealistit


        "Idealismi oli aikoinaan pappien ja kuninkaiden lempioppi, sillä
        saattoi kätevästi "todistaa" oman merkityksensä alamaisille."

        Materialismi on taas nykyajan oligarkkien lempioppi ja he tukevat vain nimenomaan sellaista tiedettä ja maailmankuvaa mikä tukee heidän omaa agendaansa.

        "Aine filosofisena käsitteenä on mitä on, luonnontieteiden kehitys
        kertoo aineesta riittävästi, tutustu vaikka laajasti materiaalioppiin."

        Ns. aine on tietysti käytännön ja tekniikan kannalta olennaista mutta se ei silti sulje pois sitä toisenlaista todellisuutta jonka jokainen voi vain itse henkilökohtaisesti kokea.

        "Ajan suhteen syklit ovat hiukan mielenkiinnottomia, on niitä
        keksitty, löydetty, konstruoitu, lähinnä kalenteritekniikkaa varten.
        Mayakalenterin uhkakuvasekoilu jokin aika sitten, näyttää että
        syklit ovat mitä ovat, ajan suhteen rajoittuneita kehitelmiä."

        Syklit ovat paljon enemmän. Nykytiede olettaa että kaikki on jotenkin staattista ja luonnonlait ovat ikuisia ja muuttumattomia. Luonnossa ei ole vakioita. On vain muuttujia jotka voivat vaihdella hyvinkin pitkissä jopa miljoonien vuosien sykleissä.

        https://worldcyclesinstitute.com/theory/

        "Jos kerran tiedät mika on todellista tiedettä, voisit vaikka ehdottaa
        joitakin ratkaisevia kokeita, joilla sitten suurin osa nykytieteestä
        saadaan roskakoriin."

        Ongelma on lähinnä siinä miten ne tieteen löytämät lokaalit säännönmukaisuudet tulkitaan. Ajan ymmärtämisellä on siinä tärkeä osuus.

        "Tuhlaat lahjojasi tällä suoli24 palstalla."

        En kutsuisi tätä muutaman minuutin kirjoittelua aina silloin tällöin ajan tuhlaamiseksi.
        Saan muutamassa päivässä usein sopivassa "virtauksessa" enemmän aikaiseksi kuin moni muu vuodessa. Minulle tämä on lähinnä viihdettä ja rentoutumista. Innostuin pitkästä aikaa taas ohjelmoimaan ja siinäkin intuitio toimii ja on aina toiminut minulla hyvin eli usein löydän ratkaisuja ongelmiin hyvin nopeasti ja näen ne välähdyksenomaisesti usein aamulla herättyäni.

        Parin viime viikon aikana päivitin uuden version fraktaaliohjelmastani jonka viimeksi julkaisin 2011 enkä ole siihen sen jälkeen juurikaan koskenut kun olen keskittynyt filosofiaan ja ns. fringetieteeseen josta oppilaitoksissa ei kerrota mitään mutta josta tihkuu silloin tällöin vinkkejä julkisuuteen. Olen väsännyt kyseistä fraktaaliohjelmaa jo vuodesta 1989 (Atari ST versio) ja Windows versiota vuodesta 2001 n. 10 vuoden välein kun haluan vastapainoa esoteerisille harrastuksilleni välillä. Tuo ohjelma oli ensimmäinen windows ohjelmani kun aikaisemmin väsäsin vain dossille 1990-luvun alusta lähtien.

        https://www.mediafire.com/file/5qkdd3cvdrfcihg/fractalus62.zip/file

        Tuohon ajattelin vielä vääntää huvikseni komentotulkin kautta ajattevan fraktaalizoom videoiden renderöinnin kun win10 lykkää turhan usein "not responding" liian paljon prossutehoja vieville ohjelmille. Ilman graafista käyttäliittymää ei tarvitse miettiä windowsin viestiprosessointia ikkunoiden välillä. Noiden deep zoom fraktaalileffojen renderöinti voi kestää viikkoja tai kuukausia yhteenmenoon. Itse kyllästyn kyllä usein jo päivän jälkeen kun konetta pitäs käyttää välillä johonkin muuhunkin.

        "Ja meidän aivoaikaamme."

        Suurimman osan ongelma täällä näyttää olevan se ettei lueta ajatuksella mitään vaan reagoidaan vain mekaanisesti kuin härkä punaiseen vaatteeseen :D

        Sinunkin kommenteistasi taas näkee että aivoaikaa ei ole näköjään kovin paljon tuhlattu tai sitten se on onnettoman hidasta.

        Suurimmasta osasta palstan viestiketjuista huomaa että binäärinen ajattelu johtaa keinotekoisiin vastakohtaisuuksiin ja loputtomiin riitoihin. Pitää opetella ajattelemaan sekä-että logiikalla eikä joko-tai logiikalla binäärisesti.

        TrustNo1/Belisario

        Hmm... henkilökohtaisuuksiin menevää argumentointia, pitäisi jutella
        naamatusten, että saisi oikeamman kuvan aivoajan laadusta ja nopeudesta.

        Oligarkit vai pappisvalta, jos pitäisi valita, papit haluavat hallita täysin
        miten ajattelet, oligarkit haluavat hallita rahan käyttöäsi, papit tuntuvat
        vaarallisimmilta, ihmisten polttohistorian kannalta.

        Jos pitäytyisi vain aikakysymyksessä, kun sen on keskustelulinjan
        aiheena.

        Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan.

        Tälläinen ajatus ajan syklisyydestä löi leimansa aikakäsitteeseen.
        Sitten tapahtui muutos, kirkkoisät ajattelivat että Kristuksen syntymä
        oli ainutkertainen tapahtuma, jolloin siis aika on lineaarinen.

        Vaikka kaikki eivät pidä lineaarisesta ajasta, täytyy sanoa että
        ainutkertaisuuden argumentti on vahva, sitä paitsi jokainen ihminen
        on ainutkertainen DNA:sa ja kasvukokemuksensa puolesta.
        Jokainen ihminen on eräänlainen todiste lineaarisesta ajasta.

        Aikamatkustuksen yhteydessä on harvoin käsitelty lineaarisen ajan
        ja aikamatkan suhdetta, se voisi olla aika oleellista, miten lineaarisessa
        todellisuudessa aikamatkaaja voisi käyttäytyä?

        Hieman Belisarion argumentointi linjasta.

        02.09.2021 03:48

        Ollut vastaus oli selvin esitys idealistisesta ajattelusta, myöhempiin
        vastauksiin tuli liikaa laveutta.

        ps.

        Egypti korkeakulttuurina, onhan pyramidit komeita sen jälkeen kun he
        oppivat rakentamaan niitä.
        Tosin lasten ja nuorten raskaalla työllä tapetut ruumiit, eivät
        oikein edusta näkemystä korkeakulttuurista, vaan pikemmin
        jumalallisen diktatuurin olemassa olosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hmm... henkilökohtaisuuksiin menevää argumentointia, pitäisi jutella
        naamatusten, että saisi oikeamman kuvan aivoajan laadusta ja nopeudesta.

        Oligarkit vai pappisvalta, jos pitäisi valita, papit haluavat hallita täysin
        miten ajattelet, oligarkit haluavat hallita rahan käyttöäsi, papit tuntuvat
        vaarallisimmilta, ihmisten polttohistorian kannalta.

        Jos pitäytyisi vain aikakysymyksessä, kun sen on keskustelulinjan
        aiheena.

        Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan.

        Tälläinen ajatus ajan syklisyydestä löi leimansa aikakäsitteeseen.
        Sitten tapahtui muutos, kirkkoisät ajattelivat että Kristuksen syntymä
        oli ainutkertainen tapahtuma, jolloin siis aika on lineaarinen.

        Vaikka kaikki eivät pidä lineaarisesta ajasta, täytyy sanoa että
        ainutkertaisuuden argumentti on vahva, sitä paitsi jokainen ihminen
        on ainutkertainen DNA:sa ja kasvukokemuksensa puolesta.
        Jokainen ihminen on eräänlainen todiste lineaarisesta ajasta.

        Aikamatkustuksen yhteydessä on harvoin käsitelty lineaarisen ajan
        ja aikamatkan suhdetta, se voisi olla aika oleellista, miten lineaarisessa
        todellisuudessa aikamatkaaja voisi käyttäytyä?

        Hieman Belisarion argumentointi linjasta.

        02.09.2021 03:48

        Ollut vastaus oli selvin esitys idealistisesta ajattelusta, myöhempiin
        vastauksiin tuli liikaa laveutta.

        ps.

        Egypti korkeakulttuurina, onhan pyramidit komeita sen jälkeen kun he
        oppivat rakentamaan niitä.
        Tosin lasten ja nuorten raskaalla työllä tapetut ruumiit, eivät
        oikein edusta näkemystä korkeakulttuurista, vaan pikemmin
        jumalallisen diktatuurin olemassa olosta.

        "Hmm... henkilökohtaisuuksiin menevää argumentointia, pitäisi jutella
        naamatusten, että saisi oikeamman kuvan aivoajan laadusta ja nopeudesta."

        Ei ajattelua voi verrata tietokoneen tapaan prosessoida. Oletat liian paljon asioita annettuna ilman että olet vaivautunut niitä itse pohtimaan. Naamatusten keskustelu olisi kyllä varmasti toimivampaa koska silloin pystyy esittämään oman viitekehyksensä eli ne taustaoletukset ja tulkinnat paljon paremmin kun taas tällainen melko pinnallinen väittely kääntyy helposti uskomuksista ja tulkinnoista kiistelyksi minkä takia esim. uskonnosta ja politiikasta keskustelu johtaa lähes aina massiivisiin riitoihin.

        Minusta lähes kaikissa olemassaolevissa erilaisissa näkemyksissä on aina jotain oikeaa mutta ne ovat usein hyvin yksipuolisia ja argumentoivat toistensa ohi ymmärtämättä toisenlaisen kannan perusteluita jotka saattavat ainakin joiltain osin olla hyvinkin päteviä. Matematiikasta ja tekniikasta harvoin syntyy vastaavanlaisia kiistoja koska niiden toimivuus on osoitettavissa riippumatta maailmankuvista, ideologioista ja metafysiikasta.

        Inhimillinen ajattelu on analogista eli vertauskuvien kautta toimivaa ja jossa tunnetun idean tai asian pohjalta siirrytään tuntemattomaan käyttämällä sitä tunnettua ideaa lähtökohtana jolloin siinä uudessa viitekehyksessä syntyy uusia yhteyksiä ja niitä vanhan viitekehyksen yhteyksiä tippuu vastaavasti pois.

        "Oligarkit vai pappisvalta, jos pitäisi valita, papit haluavat hallita täysin
        miten ajattelet, oligarkit haluavat hallita rahan käyttöäsi, papit tuntuvat
        vaarallisimmilta, ihmisten polttohistorian kannalta."

        Sen takia kaikki metafysiikka ja ideologia pitäisi poistaa tieteestä ja siirtyä jonkinlaiseen systeemiteoreettiseen hahmotukseen. Se tekee taas tieteen popularisoinnin vaikeaksi ja sen popularisoinnin yhteydessä ne metafyysiset ja ideologiset uskomukset "salakuljetetaan" tieteeseen jolloin lopputulos on hyvin yksipuolinen ja vain osatotuus. Koska nykyisen tieteen maailmankuva, ideologia ja metafysiikka on hyvin korostetusti fysikalistista niin idealistisen (esim. Bernardo Kastrup & Thomas Campbell) hahmotuksen ja tulkinnan kautta löytyvät usein myös ne todellisuuden aspektit jotka nykytieteessä helposti unohtuvat.

        "Jos pitäytyisi vain aikakysymyksessä, kun sen on keskustelulinjan
        aiheena."

        Ilman viitekehyksen tiedostamista syntyy vain sutta ja sekundaa.... :D

        "Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan."

        Höpönlöpön. Kaikki on syklistä alkeishiukkasten värähtelystä lähtien. Viittasit aikaisemmin siihen Mayojen kalenteriin (2012) mihin en itse koskaan uskonut. Intian muinaiset jugat eli miljoonien tai jopa miljardien vuosien syklit taas minusta voivat olla toimivia. Laajemman käsityksen sykleistä saa esim. tältä sivustolta:

        https://cyclesresearchinstitute.org/subjects/

        Tuo syklien tutkimus alkoi 1929 laman jälkeen selvittämään taloudellisten syklien syitä. Syklien vaikutusta voi vahvistaa tai heikentää jos tietää niiden olemassaolosta ja taajuudesta eli niihin voi varautua.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_R._Dewey



        "Vaikka kaikki eivät pidä lineaarisesta ajasta, täytyy sanoa että
        ainutkertaisuuden argumentti on vahva, sitä paitsi jokainen ihminen
        on ainutkertainen DNA:sa ja kasvukokemuksensa puolesta.
        Jokainen ihminen on eräänlainen todiste lineaarisesta ajasta."

        On olemassa sekä lineaarista että syklistä aikaa. Lineaarista aikaa esiintyy hyvin pitkien syklien välissä ja koska se syklin muutosnopeus on äärimmäisen hidas niin se näyttää lineaariselta ja entrooppiselta . Dna taas on aperiodinen kide (Erwin Schrödinger What is life) ja se resonoi myös paikallisen gravitaation fluktuaatioihin sekä pidempiin aikasykleihin jotka ovat seurausta paikallisen avaruuden (aurinkokunta & oma galaksimme hyvin pitkien syklien osalta) keskinäisten massapisteiden (aurinko, planeetat) syklisiin gravitaation vaihteluihin jotka muodostavat harmonisisia resonansseja keskenään.




        "Aikamatkustuksen yhteydessä on harvoin käsitelty lineaarisen ajan
        ja aikamatkan suhdetta, se voisi olla aika oleellista, miten lineaarisessa
        todellisuudessa aikamatkaaja voisi käyttäytyä?"

        Aikamatkailu fysikaaliselta kannalta edellyttää hyvin voimakasta paikallista gravitaation manipulaatiota joka onnistunee esim. pyörivissä voimakkaisssa sähkömagneettisissa kentissä joita pulssitetaan sähköllä ja käyttämällä radioaktiivisia aineita joiden spinit saadaan vaihtamaan suuntaa tällä pulssituksella. Tällaisissa kokeissa on todettu mm. että orgaaniset aineet laitteen ympäristössä hajoavat paljon normaalia nopeammin joten tarvitaan tehokas suojaus aikamatkaajalle näitä torsion vaikutuksia vastaan.

        jatkuu....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hmm... henkilökohtaisuuksiin menevää argumentointia, pitäisi jutella
        naamatusten, että saisi oikeamman kuvan aivoajan laadusta ja nopeudesta."

        Ei ajattelua voi verrata tietokoneen tapaan prosessoida. Oletat liian paljon asioita annettuna ilman että olet vaivautunut niitä itse pohtimaan. Naamatusten keskustelu olisi kyllä varmasti toimivampaa koska silloin pystyy esittämään oman viitekehyksensä eli ne taustaoletukset ja tulkinnat paljon paremmin kun taas tällainen melko pinnallinen väittely kääntyy helposti uskomuksista ja tulkinnoista kiistelyksi minkä takia esim. uskonnosta ja politiikasta keskustelu johtaa lähes aina massiivisiin riitoihin.

        Minusta lähes kaikissa olemassaolevissa erilaisissa näkemyksissä on aina jotain oikeaa mutta ne ovat usein hyvin yksipuolisia ja argumentoivat toistensa ohi ymmärtämättä toisenlaisen kannan perusteluita jotka saattavat ainakin joiltain osin olla hyvinkin päteviä. Matematiikasta ja tekniikasta harvoin syntyy vastaavanlaisia kiistoja koska niiden toimivuus on osoitettavissa riippumatta maailmankuvista, ideologioista ja metafysiikasta.

        Inhimillinen ajattelu on analogista eli vertauskuvien kautta toimivaa ja jossa tunnetun idean tai asian pohjalta siirrytään tuntemattomaan käyttämällä sitä tunnettua ideaa lähtökohtana jolloin siinä uudessa viitekehyksessä syntyy uusia yhteyksiä ja niitä vanhan viitekehyksen yhteyksiä tippuu vastaavasti pois.

        "Oligarkit vai pappisvalta, jos pitäisi valita, papit haluavat hallita täysin
        miten ajattelet, oligarkit haluavat hallita rahan käyttöäsi, papit tuntuvat
        vaarallisimmilta, ihmisten polttohistorian kannalta."

        Sen takia kaikki metafysiikka ja ideologia pitäisi poistaa tieteestä ja siirtyä jonkinlaiseen systeemiteoreettiseen hahmotukseen. Se tekee taas tieteen popularisoinnin vaikeaksi ja sen popularisoinnin yhteydessä ne metafyysiset ja ideologiset uskomukset "salakuljetetaan" tieteeseen jolloin lopputulos on hyvin yksipuolinen ja vain osatotuus. Koska nykyisen tieteen maailmankuva, ideologia ja metafysiikka on hyvin korostetusti fysikalistista niin idealistisen (esim. Bernardo Kastrup & Thomas Campbell) hahmotuksen ja tulkinnan kautta löytyvät usein myös ne todellisuuden aspektit jotka nykytieteessä helposti unohtuvat.

        "Jos pitäytyisi vain aikakysymyksessä, kun sen on keskustelulinjan
        aiheena."

        Ilman viitekehyksen tiedostamista syntyy vain sutta ja sekundaa.... :D

        "Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan."

        Höpönlöpön. Kaikki on syklistä alkeishiukkasten värähtelystä lähtien. Viittasit aikaisemmin siihen Mayojen kalenteriin (2012) mihin en itse koskaan uskonut. Intian muinaiset jugat eli miljoonien tai jopa miljardien vuosien syklit taas minusta voivat olla toimivia. Laajemman käsityksen sykleistä saa esim. tältä sivustolta:

        https://cyclesresearchinstitute.org/subjects/

        Tuo syklien tutkimus alkoi 1929 laman jälkeen selvittämään taloudellisten syklien syitä. Syklien vaikutusta voi vahvistaa tai heikentää jos tietää niiden olemassaolosta ja taajuudesta eli niihin voi varautua.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_R._Dewey



        "Vaikka kaikki eivät pidä lineaarisesta ajasta, täytyy sanoa että
        ainutkertaisuuden argumentti on vahva, sitä paitsi jokainen ihminen
        on ainutkertainen DNA:sa ja kasvukokemuksensa puolesta.
        Jokainen ihminen on eräänlainen todiste lineaarisesta ajasta."

        On olemassa sekä lineaarista että syklistä aikaa. Lineaarista aikaa esiintyy hyvin pitkien syklien välissä ja koska se syklin muutosnopeus on äärimmäisen hidas niin se näyttää lineaariselta ja entrooppiselta . Dna taas on aperiodinen kide (Erwin Schrödinger What is life) ja se resonoi myös paikallisen gravitaation fluktuaatioihin sekä pidempiin aikasykleihin jotka ovat seurausta paikallisen avaruuden (aurinkokunta & oma galaksimme hyvin pitkien syklien osalta) keskinäisten massapisteiden (aurinko, planeetat) syklisiin gravitaation vaihteluihin jotka muodostavat harmonisisia resonansseja keskenään.




        "Aikamatkustuksen yhteydessä on harvoin käsitelty lineaarisen ajan
        ja aikamatkan suhdetta, se voisi olla aika oleellista, miten lineaarisessa
        todellisuudessa aikamatkaaja voisi käyttäytyä?"

        Aikamatkailu fysikaaliselta kannalta edellyttää hyvin voimakasta paikallista gravitaation manipulaatiota joka onnistunee esim. pyörivissä voimakkaisssa sähkömagneettisissa kentissä joita pulssitetaan sähköllä ja käyttämällä radioaktiivisia aineita joiden spinit saadaan vaihtamaan suuntaa tällä pulssituksella. Tällaisissa kokeissa on todettu mm. että orgaaniset aineet laitteen ympäristössä hajoavat paljon normaalia nopeammin joten tarvitaan tehokas suojaus aikamatkaajalle näitä torsion vaikutuksia vastaan.

        jatkuu....

        jatkoa:

        "Hieman Belisarion argumentointi linjasta."

        Sinä aloit aiheen vierestä haukkumaan idealismia ja minua joten katsoin oikeudekseni puolustautua. En ole ärsytettynä kovin kiltti (skorpioniluonne :D)

        "Ollut vastaus oli selvin esitys idealistisesta ajattelusta, myöhempiin
        vastauksiin tuli liikaa laveutta."

        Pyrin tuomaan esille sellaisia näkökulmia jotka monilta tuntuvat unohtuvan. Jos tilanne olisi päinvastainen niin puolustaisin fysikalismia unohdettuna todellisuuden aspektina. ;D

        "Egypti korkeakulttuurina, onhan pyramidit komeita sen jälkeen kun he
        oppivat rakentamaan niitä."

        Egyptologia on pielessä pyramidien ja monen muunkin asian osalta. Tunnettu Egyptin muinaiskulttuuri oli jäänne paljon kehittyneemmästä sivilisaatiosta jonka tuotosta 3 suurinta pyramidia olivat. Faarao Kheopsilla ei rakennuttanut Kheopsin pyramidia vaan se on paljon vanhempi (kymmeniätuhansia vuosia tai jopa enemmän). Zahi Hawass yms. egyptologit halusivat korostaa kansallistunnettaan ja Wyse väärensi aikoinaan hieroglyfejä räjäytettyään sisäänpääsyn Suureen pyramidiin. Missään muualla siinä rakenuksessa ei ollut hieroglyfejä mikä viittaa siihen että kyseessä on aivan eri kulttuurin tuote.

        TrustNo1/Belisario


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hmm... henkilökohtaisuuksiin menevää argumentointia, pitäisi jutella
        naamatusten, että saisi oikeamman kuvan aivoajan laadusta ja nopeudesta."

        Ei ajattelua voi verrata tietokoneen tapaan prosessoida. Oletat liian paljon asioita annettuna ilman että olet vaivautunut niitä itse pohtimaan. Naamatusten keskustelu olisi kyllä varmasti toimivampaa koska silloin pystyy esittämään oman viitekehyksensä eli ne taustaoletukset ja tulkinnat paljon paremmin kun taas tällainen melko pinnallinen väittely kääntyy helposti uskomuksista ja tulkinnoista kiistelyksi minkä takia esim. uskonnosta ja politiikasta keskustelu johtaa lähes aina massiivisiin riitoihin.

        Minusta lähes kaikissa olemassaolevissa erilaisissa näkemyksissä on aina jotain oikeaa mutta ne ovat usein hyvin yksipuolisia ja argumentoivat toistensa ohi ymmärtämättä toisenlaisen kannan perusteluita jotka saattavat ainakin joiltain osin olla hyvinkin päteviä. Matematiikasta ja tekniikasta harvoin syntyy vastaavanlaisia kiistoja koska niiden toimivuus on osoitettavissa riippumatta maailmankuvista, ideologioista ja metafysiikasta.

        Inhimillinen ajattelu on analogista eli vertauskuvien kautta toimivaa ja jossa tunnetun idean tai asian pohjalta siirrytään tuntemattomaan käyttämällä sitä tunnettua ideaa lähtökohtana jolloin siinä uudessa viitekehyksessä syntyy uusia yhteyksiä ja niitä vanhan viitekehyksen yhteyksiä tippuu vastaavasti pois.

        "Oligarkit vai pappisvalta, jos pitäisi valita, papit haluavat hallita täysin
        miten ajattelet, oligarkit haluavat hallita rahan käyttöäsi, papit tuntuvat
        vaarallisimmilta, ihmisten polttohistorian kannalta."

        Sen takia kaikki metafysiikka ja ideologia pitäisi poistaa tieteestä ja siirtyä jonkinlaiseen systeemiteoreettiseen hahmotukseen. Se tekee taas tieteen popularisoinnin vaikeaksi ja sen popularisoinnin yhteydessä ne metafyysiset ja ideologiset uskomukset "salakuljetetaan" tieteeseen jolloin lopputulos on hyvin yksipuolinen ja vain osatotuus. Koska nykyisen tieteen maailmankuva, ideologia ja metafysiikka on hyvin korostetusti fysikalistista niin idealistisen (esim. Bernardo Kastrup & Thomas Campbell) hahmotuksen ja tulkinnan kautta löytyvät usein myös ne todellisuuden aspektit jotka nykytieteessä helposti unohtuvat.

        "Jos pitäytyisi vain aikakysymyksessä, kun sen on keskustelulinjan
        aiheena."

        Ilman viitekehyksen tiedostamista syntyy vain sutta ja sekundaa.... :D

        "Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan."

        Höpönlöpön. Kaikki on syklistä alkeishiukkasten värähtelystä lähtien. Viittasit aikaisemmin siihen Mayojen kalenteriin (2012) mihin en itse koskaan uskonut. Intian muinaiset jugat eli miljoonien tai jopa miljardien vuosien syklit taas minusta voivat olla toimivia. Laajemman käsityksen sykleistä saa esim. tältä sivustolta:

        https://cyclesresearchinstitute.org/subjects/

        Tuo syklien tutkimus alkoi 1929 laman jälkeen selvittämään taloudellisten syklien syitä. Syklien vaikutusta voi vahvistaa tai heikentää jos tietää niiden olemassaolosta ja taajuudesta eli niihin voi varautua.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_R._Dewey



        "Vaikka kaikki eivät pidä lineaarisesta ajasta, täytyy sanoa että
        ainutkertaisuuden argumentti on vahva, sitä paitsi jokainen ihminen
        on ainutkertainen DNA:sa ja kasvukokemuksensa puolesta.
        Jokainen ihminen on eräänlainen todiste lineaarisesta ajasta."

        On olemassa sekä lineaarista että syklistä aikaa. Lineaarista aikaa esiintyy hyvin pitkien syklien välissä ja koska se syklin muutosnopeus on äärimmäisen hidas niin se näyttää lineaariselta ja entrooppiselta . Dna taas on aperiodinen kide (Erwin Schrödinger What is life) ja se resonoi myös paikallisen gravitaation fluktuaatioihin sekä pidempiin aikasykleihin jotka ovat seurausta paikallisen avaruuden (aurinkokunta & oma galaksimme hyvin pitkien syklien osalta) keskinäisten massapisteiden (aurinko, planeetat) syklisiin gravitaation vaihteluihin jotka muodostavat harmonisisia resonansseja keskenään.




        "Aikamatkustuksen yhteydessä on harvoin käsitelty lineaarisen ajan
        ja aikamatkan suhdetta, se voisi olla aika oleellista, miten lineaarisessa
        todellisuudessa aikamatkaaja voisi käyttäytyä?"

        Aikamatkailu fysikaaliselta kannalta edellyttää hyvin voimakasta paikallista gravitaation manipulaatiota joka onnistunee esim. pyörivissä voimakkaisssa sähkömagneettisissa kentissä joita pulssitetaan sähköllä ja käyttämällä radioaktiivisia aineita joiden spinit saadaan vaihtamaan suuntaa tällä pulssituksella. Tällaisissa kokeissa on todettu mm. että orgaaniset aineet laitteen ympäristössä hajoavat paljon normaalia nopeammin joten tarvitaan tehokas suojaus aikamatkaajalle näitä torsion vaikutuksia vastaan.

        jatkuu....

        ""Aikaisemmin historiassa sykliset ajankäsitykset olivat suosittuja,
        ehkäpä sen takia että ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi kun asiat
        eivät muutu vaan pysyvät tuttuina ja turvallisina. Muutos sisältää
        jonkinlaisen uhan."

        Höpönlöpön. Kaikki on syklistä alkeishiukkasten värähtelystä lähtien. Viittasit aikaisemmin siihen Mayojen kalenteriin (2012) mihin en itse koskaan uskonut. Intian muinaiset jugat eli miljoonien tai jopa miljardien vuosien syklit taas minusta voivat olla toimivia. Laajemman käsityksen sykleistä saa esim. "

        Mitä oikein höpiset?
        Sykleihin voidaan määritellä millaisia aikamääriä tahansa.
        Miljoonan vuoden sykli ei oikein toimi maailman mitassa, tietysti on auringon
        kiertoaika galaksin ympäri 260 milj. vuotta, eikä nyt ole kyseessä illuusio,
        kuten helposti heittelet.
        Aurinko ei vielä toiminut edes yhtä sykliä, 4,6 miljardia vuotta.

        Syklin käsite on niin joustava, että sitä voi käyttää mihin tahansa,
        aamiaissykli aamiaisesta seuraavaan. muita syklejä en kehtaa mainitakaan.

        Sieltä mistä kalenteri ja sykliajattelu on lähtenyt liikkeelle, on ollut vain
        tärkeimmät syklit vuorokausi, kasvuaika, ehkä kuukausi. kuten kaikki
        aikaa harrastavat tietävät.

        Sitten on myöhemmin tullut "sykliteoreetikkoja" jotka puuhavat syklien
        kanssa, vääntävät vaikka 100 miljardin voden syklin, hälytyskellojen
        pitäisi soida tässä kohtaa.

        Miljoonan vuoden sykliä seuratessa voi aika käydä pitkäksi.
        Alkeishiukkasten sykleja seuratessa tulee melkoinen kiire.
        Hemmetin hyödyllistä.
        Ihmiselämän aikana, joka ei ole edes sykli, voisi olla parempaakin
        seurattavaa, jos haluaa tietää mitä on tekeillä.

        Mistä muuten tiesit ettei mayakalenteri pitkine jaksoineen pidä
        paikkaansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jatkoa:

        "Hieman Belisarion argumentointi linjasta."

        Sinä aloit aiheen vierestä haukkumaan idealismia ja minua joten katsoin oikeudekseni puolustautua. En ole ärsytettynä kovin kiltti (skorpioniluonne :D)

        "Ollut vastaus oli selvin esitys idealistisesta ajattelusta, myöhempiin
        vastauksiin tuli liikaa laveutta."

        Pyrin tuomaan esille sellaisia näkökulmia jotka monilta tuntuvat unohtuvan. Jos tilanne olisi päinvastainen niin puolustaisin fysikalismia unohdettuna todellisuuden aspektina. ;D

        "Egypti korkeakulttuurina, onhan pyramidit komeita sen jälkeen kun he
        oppivat rakentamaan niitä."

        Egyptologia on pielessä pyramidien ja monen muunkin asian osalta. Tunnettu Egyptin muinaiskulttuuri oli jäänne paljon kehittyneemmästä sivilisaatiosta jonka tuotosta 3 suurinta pyramidia olivat. Faarao Kheopsilla ei rakennuttanut Kheopsin pyramidia vaan se on paljon vanhempi (kymmeniätuhansia vuosia tai jopa enemmän). Zahi Hawass yms. egyptologit halusivat korostaa kansallistunnettaan ja Wyse väärensi aikoinaan hieroglyfejä räjäytettyään sisäänpääsyn Suureen pyramidiin. Missään muualla siinä rakenuksessa ei ollut hieroglyfejä mikä viittaa siihen että kyseessä on aivan eri kulttuurin tuote.

        TrustNo1/Belisario

        "Hieman Belisarion argumentointi linjasta."

        Sinä aloit aiheen vierestä haukkumaan idealismia ja minua joten katsoin oikeudekseni puolustautua. En ole ärsytettynä kovin kiltti (skorpioniluonne :D)"

        Vielä tuohon.
        Idealismi on filosofinen ajatusrakennelma, koska se on esille tarjottu,
        sitä voi ja saa ja pitää arvioida, onko se haukkumista, ihmistä voi haukkua,
        aaterakennelmaa tuskin, se on yksinkertaisesti väärä.
        Sen käyttö, kuin se olisi totta, on vain harhaan johtavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hieman Belisarion argumentointi linjasta."

        Sinä aloit aiheen vierestä haukkumaan idealismia ja minua joten katsoin oikeudekseni puolustautua. En ole ärsytettynä kovin kiltti (skorpioniluonne :D)"

        Vielä tuohon.
        Idealismi on filosofinen ajatusrakennelma, koska se on esille tarjottu,
        sitä voi ja saa ja pitää arvioida, onko se haukkumista, ihmistä voi haukkua,
        aaterakennelmaa tuskin, se on yksinkertaisesti väärä.
        Sen käyttö, kuin se olisi totta, on vain harhaan johtavaa.

        "Sykleihin voidaan määritellä millaisia aikamääriä tahansa."

        Taidat ymmärtää sen syklin idean vähän liian kapeasti. Koska kyse ei ole pelkästään kahden toisiinsa vaikuttavan gravitaation keskinäisistä suhteista vaan kaikkien planeettojen, auringon ja kuiden keskinäisistä geometrisista konfiguraatioista riippuen tietysti siitä missä se vaikutuksen vastaanottaja on. Syklejä ei määritellä mielivaltaisesti vaan ne ovat luonnossa sisäänrakennettuina. Jos sitten esim. joku räjäyttäisi esim. Mars planeetan tai minkä tahansa isomman kohteen niin kaikki sen järjestelmän syklit muuttuisivat hyvinkin paljon.

        "Aurinko ei vielä toiminut edes yhtä sykliä, 4,6 miljardia vuotta."

        Auringonpilkut ovat yksi aika selkeä auringon sykli. Sykli ei ole sama asia kuin esim. Auringon tai planeettojen koko elinkaari vaan siinä systeemissä on samanaikaisesti lyhempiä ja pidempiä syklejä. Tutustu siihen aikaisempaan linkkiini niin ehkä ymmärrät vähän enemmän.

        "Syklin käsite on niin joustava, että sitä voi käyttää mihin tahansa,
        aamiaissykli aamiaisesta seuraavaan. muita syklejä en kehtaa mainitakaan."

        Todellisia syklejä ovat esim. yö-päivä sykli, kuukaudet, vuodet yms. ja sitten on tietysti sopimuksenvaraisia ja tottumuksiin perustuvia syklejä mutta ne eivät nyt kuulu tähän aiheeseen jossa käsitellään ajan fysikaalista luonnetta.

        "Sitten on myöhemmin tullut "sykliteoreetikkoja" jotka puuhavat syklien
        kanssa, vääntävät vaikka 100 miljardin voden syklin, hälytyskellojen
        pitäisi soida tässä kohtaa."

        Sinun tapauksessasi taitaa olla lähinnä ennakkoluulosta ja asenteesta koska et halua perehtyä tarkemmin sellaiseen mikä voisi järkyttää omaa maailmankuvaasi. Sinulle se ei ole todellista koska et halua sen olevan todellista. :D

        "Miljoonan vuoden sykliä seuratessa voi aika käydä pitkäksi.
        Alkeishiukkasten sykleja seuratessa tulee melkoinen kiire.
        Hemmetin hyödyllistä.
        Ihmiselämän aikana, joka ei ole edes sykli, voisi olla parempaakin
        seurattavaa, jos haluaa tietää mitä on tekeillä."

        Jos pystyy esim. ennustamaan taloudellisen laman (jotka tuntuvat toistuvan aika säännöllisesti) niin siitä on todella suurta hyötyä koska silloin se ei tule yllätyksenä ja siihen voi varautua etukäteen.


        "Mistä muuten tiesit ettei mayakalenteri pitkine jaksoineen pidä
        paikkaansa?"

        Suhtaudun äärimmäisen skeptisesti kaikkeen mihin liittyy mediasirkus. Mitä avoimen kielteisemmin valtavirtatiede ja päättävät tahot johonkin suhtautuvat niin sitä enemmän siitä kiinnostun ja päinvastoin eli mitä enmmän jotain ajattelutapaa tyrkytetään ainoana oikeana niin sitä skeptisemmin siihen suhtaudun. :D

        "Idealismi on filosofinen ajatusrakennelma, koska se on esille tarjottu,
        sitä voi ja saa ja pitää arvioida, onko se haukkumista, ihmistä voi haukkua,
        aaterakennelmaa tuskin, se on yksinkertaisesti väärä.
        Sen käyttö, kuin se olisi totta, on vain harhaan johtavaa."

        Myös materialismi/fysikalismi eli idealismin vastakohta on ihan samalla tavalla filosofinen ajatusrakennelma ja kaiken lisäksi äärimmäisyyksiin vietynä hyvin haitallinen ja vahingollinen.


        TrustNo1/Belisario


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sykleihin voidaan määritellä millaisia aikamääriä tahansa."

        Taidat ymmärtää sen syklin idean vähän liian kapeasti. Koska kyse ei ole pelkästään kahden toisiinsa vaikuttavan gravitaation keskinäisistä suhteista vaan kaikkien planeettojen, auringon ja kuiden keskinäisistä geometrisista konfiguraatioista riippuen tietysti siitä missä se vaikutuksen vastaanottaja on. Syklejä ei määritellä mielivaltaisesti vaan ne ovat luonnossa sisäänrakennettuina. Jos sitten esim. joku räjäyttäisi esim. Mars planeetan tai minkä tahansa isomman kohteen niin kaikki sen järjestelmän syklit muuttuisivat hyvinkin paljon.

        "Aurinko ei vielä toiminut edes yhtä sykliä, 4,6 miljardia vuotta."

        Auringonpilkut ovat yksi aika selkeä auringon sykli. Sykli ei ole sama asia kuin esim. Auringon tai planeettojen koko elinkaari vaan siinä systeemissä on samanaikaisesti lyhempiä ja pidempiä syklejä. Tutustu siihen aikaisempaan linkkiini niin ehkä ymmärrät vähän enemmän.

        "Syklin käsite on niin joustava, että sitä voi käyttää mihin tahansa,
        aamiaissykli aamiaisesta seuraavaan. muita syklejä en kehtaa mainitakaan."

        Todellisia syklejä ovat esim. yö-päivä sykli, kuukaudet, vuodet yms. ja sitten on tietysti sopimuksenvaraisia ja tottumuksiin perustuvia syklejä mutta ne eivät nyt kuulu tähän aiheeseen jossa käsitellään ajan fysikaalista luonnetta.

        "Sitten on myöhemmin tullut "sykliteoreetikkoja" jotka puuhavat syklien
        kanssa, vääntävät vaikka 100 miljardin voden syklin, hälytyskellojen
        pitäisi soida tässä kohtaa."

        Sinun tapauksessasi taitaa olla lähinnä ennakkoluulosta ja asenteesta koska et halua perehtyä tarkemmin sellaiseen mikä voisi järkyttää omaa maailmankuvaasi. Sinulle se ei ole todellista koska et halua sen olevan todellista. :D

        "Miljoonan vuoden sykliä seuratessa voi aika käydä pitkäksi.
        Alkeishiukkasten sykleja seuratessa tulee melkoinen kiire.
        Hemmetin hyödyllistä.
        Ihmiselämän aikana, joka ei ole edes sykli, voisi olla parempaakin
        seurattavaa, jos haluaa tietää mitä on tekeillä."

        Jos pystyy esim. ennustamaan taloudellisen laman (jotka tuntuvat toistuvan aika säännöllisesti) niin siitä on todella suurta hyötyä koska silloin se ei tule yllätyksenä ja siihen voi varautua etukäteen.


        "Mistä muuten tiesit ettei mayakalenteri pitkine jaksoineen pidä
        paikkaansa?"

        Suhtaudun äärimmäisen skeptisesti kaikkeen mihin liittyy mediasirkus. Mitä avoimen kielteisemmin valtavirtatiede ja päättävät tahot johonkin suhtautuvat niin sitä enemmän siitä kiinnostun ja päinvastoin eli mitä enmmän jotain ajattelutapaa tyrkytetään ainoana oikeana niin sitä skeptisemmin siihen suhtaudun. :D

        "Idealismi on filosofinen ajatusrakennelma, koska se on esille tarjottu,
        sitä voi ja saa ja pitää arvioida, onko se haukkumista, ihmistä voi haukkua,
        aaterakennelmaa tuskin, se on yksinkertaisesti väärä.
        Sen käyttö, kuin se olisi totta, on vain harhaan johtavaa."

        Myös materialismi/fysikalismi eli idealismin vastakohta on ihan samalla tavalla filosofinen ajatusrakennelma ja kaiken lisäksi äärimmäisyyksiin vietynä hyvin haitallinen ja vahingollinen.


        TrustNo1/Belisario

        Aikoinaan tutustuin kyllä sykleihin/jaksoihin, osittain mielenkiintoisia,
        mutta tarkoitushakuiset määritelmät saivat aikaan mielenkiinnon
        lopahtamaan .
        Ihmiset etsivät jaksoja ja sitten puolitietoisesti loivat niitä, he olivat
        niin jaksojen vallassa, että eivät nähneet jaksoteorioiden puutteita.

        Tiedän kyllä aurinkokunnan gravitaatio- ja resonanssivaikutukset,
        jolloin aurinkokunta on dynaamisessa tilassa, kuitenkin laskemattomassa.
        En kutsuisi sitä sykliksi, siellä voi olla alisyklejä, mutta systeemi on
        hitaassa kaaos-omaisessa tilassa.
        Aurinkokunta on kuitenkin ainutkertainen, joten sillä ei ole sykliä,
        vain hetkellisiä syklejä, jos niin haluaa sanoa.

        Sykliteoreetikoista.
        Kuten sanottu, olen ollut niistä kiinnostunut, mutta ne olivat pettymys,
        Syklin käsite on liian joustava, niitä voi kyllä rakentaa
        lähes mielen mukaan.

        Eräät syklit, pitkät sellaiset, sisältävät saman loogisen kompastuskiven,
        kuin aikasilmukka kehitelmä aikamatkoissa.
        Sellaiseen kun törmää, siitä häviää kiinnostus, harrastelijoiden puuhailua.

        Taloudelliista lamoista.
        Se on kyllä totta, että ihmiset kokemattomuuttaan ja ahneuksissaan,
        suistuvat kierteeseen joka johtaa lamaan, ne näyttäisivät olevan
        syklsiä, mutta kuitenkin ennustamattomia sen suhteen, onko tämä
        se hetki jolloin lama alkaa.
        Laman jaksollisuus on hyödyllinen taloushistorian tutkijoille, ei oikein
        muille.
        On parempia menetelmiä tunnistaa laman tuleminen kuin sykliteoria,
        sitä voidaan seurata melkein reaaliajassa, eräistä suhdemuutoksista,
        jotka ovatkin enemmän todellisuuden ainesta kuin syklit.

        Idealismista/materialismista.
        Tietenkin minkä tahansa filosofisen ajatusrakennelman vieminen
        äärimmäisyyteen on lähes äärimmäisen haitallista.
        Onhan meillä esimerkkejä N-Liitosta ja N-Saksasta.

        Kuitenkin idealismin totuudellisuuden suhteen, idealismilla on erittäin
        paha vika, sen suhde oppi on vakavalla tavalla puutteellinen.
        Niin pahasti että sitä on pidettävä virheellisenä.

        Mayakalenterista.

        Mayakalenterin toimivuus on tietenkin loogisesti riippumaton julkisuus
        asteesta, se joko toimii tai ei, riippumatta mediasirkuksesta tai sen
        puutteesta.

        Itseltäni joku kysyi kohun aikana, mitä mieltä minä olin maailmanlopun
        ja mayakalenterista.
        Vastasin niin kuin ajattelen nytkin:
        Kalenterit eivät osaa ennustaa mitään maailmanlopusta, se on ainutkertainen
        tapahtuma, kalenterit kertovat koska aurinko nousee ja milloin hauki
        käy onkeen.


    • Anonyymi

      Hyper-Dimensional Portable Temporal Displacement Device.

    • Anonyymi

      Ei pidä koskaan keksiä aikamatkustusta. Eikä ainakaan päästää ketään muuttamaan menneisyyttä. En halua että onnellinen menneisyyteni muuttuisi yhtäkkiä toisenlaiseksi ja itse en edes huomaisi sitä. Jotenkin turvaton olo tommosesta hommasta tulisi...

      • Anonyymi

        Kenties kerran keksittiin aikamatkustus. Mutta äkkiä huomattiin kuinka se vääristää koko todellisuuden. Sitten aikamatkustusta käytettiin aikamatkustuksen keksimisen eliminoimiseen. Eli meidän näkökulmasta nyt aikamatkustusta ei ole koskaan keksitykään..


    • Anonyymi

      Tuosta aikamatkustuksesta tuli vielä mieleen että jos kaikki prosessit (myös valon nopeus) muuttuvat gravitaatiokentän voimakkuuden mukaan niin antigravitaatio tarkoittaisi että siirrytään ajassa taaksepäin.

      Valonnopeuden voi käsittää avaruuden kaareutumisen sijasta myös niin että se vaihtelee erilaisissa gravitaatiokentissä eli tyhjiö maan pinnalla tai lähiavaruudessa voi olla ominaisuuksiltaan aivan toisenlainen kuin ns. syvässä avaruudessa ja valonnopeus sitten vastaavasti siellä kaukana gravitaatiokentistä hyvin suuri ja kaikki prosessit vastaavasti hyvin nopeita.

      Eli on 3 erilaista tapausta:

      1) "Positiivinen" gravitaatiokenttä jossa kaareutuminen/"valonnopeuden vakio" vaihtelee mutta on silti suurempi kuin nolla ja jossa prosessit hidastuvat gravitaation voimakkuuden mukaan

      2) Äärimmäisen voimakas gravitaatiokenttä (esim. ns. musta aukko) jossa valonnopeus lähestyy nollaa ja jossa kaikki prosessit pysähtyvät

      3) Antigravitaatio eli "Negatiivinen" gravitaatio jossa on mahdollista matkustaa menneisyyteen sillä nopeudella minkä se antigravitaation voimakkuus sallii. Antigravitaatio ja negatiivinen aika siis liittyvät toisiinsa ja jos entropia määrää ajan suunnan niin se antigravitaatio tarkoittaa samalla myös negentropiaa eli entropian vastakohtaa. Tunnetaan joitain tapauksia jossa ns. mystikot ovat alkaneet levitoida ja sekin saattaa liittyä tähän.


      Yleinen suhteellisuusteoria ei salli paikallista gravitaation muokkaamista mutta Einsteinin myöhempi yhtenäiskenttäteoria sallii sen ja sitä kutsutaan torsion vaikutukseksi jossa aika-avaruus ikäänkuin kiertyy spiraalin tavoin niin että kaukana olevat paikat lähentyvät toisiaan eli sama idea kuin madonreijissä mutta paljon pienemmällä energiamäärällä je helpommin aikaansaaatavissa.
      Antigravitaatiolaite olisi siis samalla myös aikakone. Näin siis fysikaaliselta kannalta.


      Monet ns. selkonäkemistä kokeneet tietävät että se mahdollistaa nopean siirtymisen toiseen paikkaan lähes viiveettä. Itse olen huomannut että olen juuri herättyäni aika usein ikäänkuin idelistisessa moodissa jossa tietoisuus on ensisijainen ja fysikaalinen maailma vain ikäänkuin toisenlainen kokemusvirtaus ja ne molemmat idealistinen "unimaailma" ja fysikalistinen "arkimaailma" ovat yhtä todellisia ja vähitellen päivän mittaan orientoidun siis fysikalistiseen maailmaan ja sen kehokokemukseen muutamia satunnaisia hyvin lyhytaikaisia sen toisen todellisuuden välähdyksiä lukuunottamatta.


      Kaukonäkemisen avulla tehty aika-paikkamatkailu ei aiheuta paradokseja mutta fyysinen antigravitaation avulla toteuttu sen sijaan voi aiheuttaa ja vaatii samalla myös massiivisesti energiaa kun taas kaukonäkeminen vaatii vain ikäänkuin unitilan kaltaiseen irralliseen tilaan virittäytymistä eli oikeastaan ei yhtään lisäenergiaa.


      Jos taas on täysin orientoitunut fysikaaliseen maailmaan mikä on tavallista koska arkielämän hektisyys vie helposti mennessään niin sen idealistisväritteisen maailmanhahmotuksen ymmärtäminen voi tuntua täysin mahdottomalta ja koko ajatus hullulta. Itse ainakin koen molemmat todellisuudet ja pidän niitä todellisina ja sitä idealistista henkistä puolta vielä todellisempana koska tämä fysikaalinen maailma on käytännössä vain sen henkisen idealistisen maailman heijastusta aivan kirjaimellisesti.


      TrustNo1/Belisario

    • Anonyymi

      Idea : aikamatka linkki nykyhetken ja esim vuoden 2031 välillä. Nykyhetkestä voidaan siirtyä vuoteen 2031. Ja vuodesta 2031 pystytään siirtymään nykyhetkeen 2021. Mutta molemmat linkit ajassa siirtyvät ajassa eteenpäin tasaisesti. Esim ensi vuonna 2022 pystytään siirtymään vuoteen 2032 koska molemmat linkit ovat liikkuneet ajassa eteenpäin.

      Olen kuullut tämän idean aikaisemminkin mutta nyt vasta ymmärsin sen. Siitä on ollut puhetta Philadelphia kokeen yhteydessä vai oliko se montauk projektin yhteydessä. Silloin puhuttiin linkistä vuoden 1943 ja 1983 välillä muistaakseni.

      --
      heisielu

    • Riippuu että onko vapaata tahtoa olemassa. Jos sitä ei ole olemassa, silloin käden pitäisi tosiaan liikkua automaattisesti, ja tehdä sitä mitä tulevaisuudennäky sanoo. Mutta tietysti todellisuudessa voi käyttää vapaata tahtoa tehdäkseen eri valinnan kuin tulevaisuudennäyssä.

    • Anonyymi

      Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0368)

      Ensinnäkin, vaikka todellisuus käyttäytyykin; varsin yleisesti oletetusta *tietenkin* poiketen, täysin deterministisesti; myös kvanttimekaaniset ilmiöt mukaanlukien, siinä merkityksessä, että mitään ei tapahdu ilman reaalisia kausaalisia syitä, niin havaittavien tulevien tapahtumien luotettava ennustaminen; merkittävästi nykyhetkestä eteenpäin, ei kuitenkaan ole mahdollista mm. laskennallisesta kompleksisuudesta ja mittaustarkkuuden rajallisuudesta johtuen, kuin vain sellaisten ilmiöiden osalta, jotka eivät ole alkuarvoherkkiä, eivät ole kaoottisia ja joiden käyttäytyminen ei ole esim. keskiarvoista merkittävästi poikkeavien kvanttifluktuaatioiden merkittävästi vaikuttamaa ja silloinkin ennusteet yleensä voivat ei-triviaaleissa tilanteissa, joihin esim. makroskooppiset aikakonematkat tietysti lukeutuvat, toteutua vain tilastollisesti, mikä puolestaan kuitenkaan ei siis tietenkään tarkoita sitä, että ko. prosesseihin liittyisi aidosti satunnaisia; tyhjästä syntyviä, tapahtumia, vaan vain sitä, että niitä ei kyetä ennustamaan luotettavasti, kuin vain siis korkeintaan osassa tapauksista...

      Lisäksi, jos todellisuuden oletetaan olevan äärettömän kompleksinen, mikä oletus on tietyistä; toisaalla kuvaamistani, syistä luonteva, niin siitä seuraa, että todellisuuden kokonaistila ei voi olla syklinen, vaikka sen osajärjestelmien tilat voivatkin olla; rajallisella tarkkuudella tarkasteltuina, syklisiä, tarkoittaen mm. sitä, että mitkään tapahtumat eivät voi toistua täysin identtisessä suhteessa kokonaisjärjestelmään, mistä vaikuttaa seuraavan se, että ei ole laskennallisesti mahdollista yhdistää mm. todellisuuden havaitun nyky- ja tulevan tilan sisältöjä tarkasti toisiinsa, mistä seuraa, että ns. aikakoneella ilmeisesti ei voitaisi tuottaa ainakaan täysin tarkkaa ennustetta, mikä liittyy siihen, että ei olisi mahdollista ohjata aikakonetta toimimaan siten, että se tuottaisi informaatiota juuri siitä todellisuuden tilasta, joka tullaan havaitsemaan kyseiseen kokeeseen liittyen ko. aika-avaruuden pisteessä.

      Mitä taas ns. valintoihin tulee, niin mitään todellisia valintoja ei; tavanomaisista populistisista käsityksistä huolimatta, ylipäätäänkään ole olemassa, vaan esim. kaikki erilaiset numerokombinaatiot tulevat ko. kokeeseen liittyen väistämättä sekä rastitetuiksi, että havaituiksi - MWI:n mukaisesti ja kyse ei siis ole mahdollisuuksista, vaan väistämättömyyksistä.

      Ne kaikki eivät tietenkään kuitenkaan tule havaituiksi samalla todennäköisyydellä tietyssä äärellisessä aika-avaruuden osassa, eivätkä myöskään samanaikaisesti samassa aika-avaruuden pisteessä, jos/kun; havaintojen osat koostavan, kokoomapisteen sijainti tuottaa havainnon vain niiden jostakin tietystä kombinaatiosta. Kaikenkaikkiaan, ns. selittämätön voima on ainoa reaalisesti aktiivinen; mutta tietenkin kuitenkin persoonaton, vaikuttaja, eivätkä siis esim. ihminen tai hänen tahtomisensa, kätensä tai mitkään muutkaan tekijät kykene tuottamaan rastituksia tai mitään muutakaan itsenäisesti, vaan ne ovat vain selittämättömän voiman operoimia entiteettejä.

      Vaikutelma siitä, että ihminen kuitenkin vaikuttaisi esim. numeroiden rastitukseen itsenäisesti, on tietenkin myös selittämättömän voiman pakottavasti tuottama ja tarkemmin ilmaisten seuraus ihmisen rajallisista kognitiivista kyvyistä kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa, mikä johtuu tietojenkäsittelyyn liittyvistä väistämättömistä resurssirajoitteista ja joka sijainti puolestaan korostaa niitä emanaatioiden osia, joiden ihminen mieltää olevan ns. järjestelmärajapintansa sisäpuolella, mikä järjestelmärajapinta puolestaan on vain tonaalin tuottama abstraktio.

      Käytännössä; lyhyesti ilmaisten, esimerkkitapauksessa on kyse siitä, että selittämätön voima pakottaa ihmisen kokoomapisteen tuottamaan sellaisen havainnon, että rastitus on se, mikä sen sitten havaitaankin olevan ja koska ko. kokeessahan se on määritelmällisesti väärä, niin tietenkin selittämätön voima siinä tapauksessa tuottaa väärän rastituksen.

      Vaikka selittämätön voima on; nimensä mukaisesti, selittämätön osa naguaalia; eli sitä, mitä ei voida selittää, eikä ymmärtää, niin ko. tapahtumatyypin selittäminen on silti helppoa, koska havaittu lopputulos voi olla esim. seuraus siitä, että kokeen järjestäjä unohti näkemänsä oikeat numerot, unohti, että hänen piti rastittaa oikeat numerot jne., joita eri tilanteissa vaikuttavia tyypillisiksi selityksiksi kelpaavia prosesseja on tietenkin lukemattomia.

      Mm. aikakoneisiin liittyen jännä pohdittava seikka on myös, se että oletettaessa ääretön universumi, koetun ajallisen keston ja siihen liittyen havaittujen ilmiöiden kuvaus on käsitteellisesti redusoitavissa sellaiseksi ko. havaintoja kuvaavaksi poluksi, joka voidaan sijoittaa osaksi ko. ilmiöiden viittaukset sisältävän tila-avaruuden kuvausta ja filosofinen jatkotehtävä tähän liittyen olisi sen pohtiminen, että minkä abstraktioksi se tila-avaruus mahdollisesti puolestaan olisi redusoitavissa...

      • Anonyymi

        Kannattaa siis lotota. Monimaailmatulkinnan mukaan ainakin yhdessä universumissa olet lottovoittaja. Ja ainakin yhdessä universumissa Hitler voitti toisen maailmansodan.

        Enpä taida uskoa monimaailmatulkintaan... Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään.


      • Anonyymi

        Professori Realisti !

        Kysyisin mitä ihmiselle tapahtuu sinun filosofiasi mukaan kun hän parantuu pakko-oireisesta häiriöstä ? Sinun mukaasi olemme kai kaikki pakko-oireisia koko ajan ? Mutta jotkut vielä pahemmin kuin toiset koska on tämä häiriö olemassa. Eikö ihminen saakin parantuessaan enemmän vapautta valintoihinsa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa siis lotota. Monimaailmatulkinnan mukaan ainakin yhdessä universumissa olet lottovoittaja. Ja ainakin yhdessä universumissa Hitler voitti toisen maailmansodan.

        Enpä taida uskoa monimaailmatulkintaan... Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0373)

        Anon.: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään."

        Tuo väitteesi on tietenkin ristiriitainen, koska jos ne eivät toteudu, niin ne *eivät* ole mahdollisia ja jos ne toteutuvat niin ne *ovat* väistämättömiä... Tämä ei kuitenkaan toisaalta tietenkään myöskään tarkoita sitä, että mahdottomat asiat olisivat mahdollisia, eivätkä ne myöskään monimaailmatulkinnan mukaan ole mahdollisia ja esim. loogisesti ristiriitaiset asiat; kuten esim. ns. vapaa tahto, ovat aidosti mahdottomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Professori Realisti !

        Kysyisin mitä ihmiselle tapahtuu sinun filosofiasi mukaan kun hän parantuu pakko-oireisesta häiriöstä ? Sinun mukaasi olemme kai kaikki pakko-oireisia koko ajan ? Mutta jotkut vielä pahemmin kuin toiset koska on tämä häiriö olemassa. Eikö ihminen saakin parantuessaan enemmän vapautta valintoihinsa?

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0374)

        Anon.: "Eikö ihminen saakin parantuessaan enemmän vapautta valintoihinsa?"

        Ei. Juurihan selitin, että mitään valintoja ei ylipäätään ole olemassakaan, vaan vain *tarinoita* valinnoista, joita ihminen muka olisi tehnyt. Ihmisen kokoomapiste liikkuu, jos ja vain jos selittämätön voima *pakottaa* sen liikkumaan ja riippumatta sen sijainnista, mitään valintoja ei ole olemassa, vaikka kokemukset tietenkin vaihtelevatkin nimenomaan sen sijainnin seurauksena.

        Esim. ihmisen parantumisen tuntemukset eivät liity siihen, että hän tekisi valintoja, vaan esim. siihen, että hän kokee, että se, mitä tapahtuu on yhdenmukaista sen kanssa, minkä hän kokee olevan sellaista, joka on tavoiteltavaa; ko. kokoomapisteen sijainnissa, mikä se sijainti sitten kulloinkin onkin...

        Kuvitelma valintojen tekemisestä on hyvä esimerkki siitä, että miten kielellisiin rakennelmiin tyypillisesti kompastuvien "iso-aivoisten ihmisten" "konsensus-transsi" tuottaa vääriä vaikutelmia siitä, että millainen todellisuus on. Eli, "valinta" on sellainen harhaanjohtavasti nimetty viittaus, jonka viittauksen memeettisen elinkelpoisuuden kannalta riittävä ehto on ollut se, että mahdollistaa tehokkaan kommunikoinnin siinä merkityksessä, että kommunikoinnin osapuolet tulkitsevat sen viittaavan *samaan* reaaliseen prosessiin, vaikka sillä prosessilla ei olekaan sellaisia reaalisia *ominaisuuksia*, joita sillä oletetaan olevan ja joka ilmaus on siis täysin harhaanjohtava.

        Tämä ei kuitenkaan tietenkään toisaalta siis tarkoita sitä, että kaikkien kokoomapisteen sijaintien *koettaisiin* olevan samassa määrin yhdenmukaisia niiden asioiden suhteen, jotka entiteetti kokee tavoiteltaviksi, tulkittuaan; eli käsitteellisesti sisäistettyään, ne tuottavat ilmiöt osiksi itsensä kuvitelmaa, mihin yhdenmukaisuuden kokemukseen nimenomaan ei myöskään liity mitään valintoja, vaan kyse on päinvastoin elinkelpoisen järjestelmän tai entiteetin yleisestä taipumuksesta pysyttäytyä tietyssä määrin sellaisena, kuin millainen se on, myös sen vastaanottaessa signaaleja ympäristöstään, mitä tilannetta voidaan kuvata kaoosteoreettisesti siten, että sanotaan ko. järjestelmän olevan ns. stabiilissa tilassa, mutta toisaalta kokoomapisteen liike voi myös destabilisoida sen tilan ja muuttaa sen, että mitkä asiat entiteetti kokee tavoiteltaviksi jne., eivätkä ne kuvitellut valinnat enää vaikuta mahdollisilta, eivätkä ne aiemmat kuvitelmat siitä, että mikä on tärkeää, enää tärkeiltä, sen jälkeen, kun lisääntynyt energiataso on mahdollistanut kokoomapisteen liikkeen realistisemman todellisuusnäkemyksen tuottaviin sijainteihin...

        Eli, kaikenkaikkiaan, eri kokoomapisteen sijainnit tuottavat eri asteisesti vaikutelman mm. siitä, että tehtäisiin valintoja, mutta tuo vaikutelma ei liity siihen, että tehtäisiin valintoja, vaan siihen, että ei tiedosteta sitä, että mitkä tekijät tuottavat havainnot ja se; taatusti yleinen; harhakuvitelma valintojen tekemisestä, on siis vain pintapuolisuutta ja tietämättömyyttä siitä, että mitä oikeasti tapahtuu ja esim. myös vallanpitäjille näppärä populistinen keino vyöryttää vastuuta sellaisille "alamaisilleen", joilla ei ole oikeasti mitään kykyä muuttaa tilannettaan, koska heillä ei ensinnäkään ole tietenkään mitään kykyä, eikä tarvetta tehdä olemattomia valintoja, eikä edes sellaisia resursseja, jotka tuottaisivat kokoomapisteen liikkeen, puhumattakaan siitä, että heillä olisi sellaisia resursseja, jotka tuottaisivat kokoomapisteen liikkeen sellaisiin sijainteihin, jotka korreloivat energeettisen moitteettomuuden kanssa, mikä puolestaan vaikuttaa olevan edellytys sille, että kykenee ymmärtämään sen, että mitään valintoja ei oikeasti ole olemassakaan jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0374)

        Anon.: "Eikö ihminen saakin parantuessaan enemmän vapautta valintoihinsa?"

        Ei. Juurihan selitin, että mitään valintoja ei ylipäätään ole olemassakaan, vaan vain *tarinoita* valinnoista, joita ihminen muka olisi tehnyt. Ihmisen kokoomapiste liikkuu, jos ja vain jos selittämätön voima *pakottaa* sen liikkumaan ja riippumatta sen sijainnista, mitään valintoja ei ole olemassa, vaikka kokemukset tietenkin vaihtelevatkin nimenomaan sen sijainnin seurauksena.

        Esim. ihmisen parantumisen tuntemukset eivät liity siihen, että hän tekisi valintoja, vaan esim. siihen, että hän kokee, että se, mitä tapahtuu on yhdenmukaista sen kanssa, minkä hän kokee olevan sellaista, joka on tavoiteltavaa; ko. kokoomapisteen sijainnissa, mikä se sijainti sitten kulloinkin onkin...

        Kuvitelma valintojen tekemisestä on hyvä esimerkki siitä, että miten kielellisiin rakennelmiin tyypillisesti kompastuvien "iso-aivoisten ihmisten" "konsensus-transsi" tuottaa vääriä vaikutelmia siitä, että millainen todellisuus on. Eli, "valinta" on sellainen harhaanjohtavasti nimetty viittaus, jonka viittauksen memeettisen elinkelpoisuuden kannalta riittävä ehto on ollut se, että mahdollistaa tehokkaan kommunikoinnin siinä merkityksessä, että kommunikoinnin osapuolet tulkitsevat sen viittaavan *samaan* reaaliseen prosessiin, vaikka sillä prosessilla ei olekaan sellaisia reaalisia *ominaisuuksia*, joita sillä oletetaan olevan ja joka ilmaus on siis täysin harhaanjohtava.

        Tämä ei kuitenkaan tietenkään toisaalta siis tarkoita sitä, että kaikkien kokoomapisteen sijaintien *koettaisiin* olevan samassa määrin yhdenmukaisia niiden asioiden suhteen, jotka entiteetti kokee tavoiteltaviksi, tulkittuaan; eli käsitteellisesti sisäistettyään, ne tuottavat ilmiöt osiksi itsensä kuvitelmaa, mihin yhdenmukaisuuden kokemukseen nimenomaan ei myöskään liity mitään valintoja, vaan kyse on päinvastoin elinkelpoisen järjestelmän tai entiteetin yleisestä taipumuksesta pysyttäytyä tietyssä määrin sellaisena, kuin millainen se on, myös sen vastaanottaessa signaaleja ympäristöstään, mitä tilannetta voidaan kuvata kaoosteoreettisesti siten, että sanotaan ko. järjestelmän olevan ns. stabiilissa tilassa, mutta toisaalta kokoomapisteen liike voi myös destabilisoida sen tilan ja muuttaa sen, että mitkä asiat entiteetti kokee tavoiteltaviksi jne., eivätkä ne kuvitellut valinnat enää vaikuta mahdollisilta, eivätkä ne aiemmat kuvitelmat siitä, että mikä on tärkeää, enää tärkeiltä, sen jälkeen, kun lisääntynyt energiataso on mahdollistanut kokoomapisteen liikkeen realistisemman todellisuusnäkemyksen tuottaviin sijainteihin...

        Eli, kaikenkaikkiaan, eri kokoomapisteen sijainnit tuottavat eri asteisesti vaikutelman mm. siitä, että tehtäisiin valintoja, mutta tuo vaikutelma ei liity siihen, että tehtäisiin valintoja, vaan siihen, että ei tiedosteta sitä, että mitkä tekijät tuottavat havainnot ja se; taatusti yleinen; harhakuvitelma valintojen tekemisestä, on siis vain pintapuolisuutta ja tietämättömyyttä siitä, että mitä oikeasti tapahtuu ja esim. myös vallanpitäjille näppärä populistinen keino vyöryttää vastuuta sellaisille "alamaisilleen", joilla ei ole oikeasti mitään kykyä muuttaa tilannettaan, koska heillä ei ensinnäkään ole tietenkään mitään kykyä, eikä tarvetta tehdä olemattomia valintoja, eikä edes sellaisia resursseja, jotka tuottaisivat kokoomapisteen liikkeen, puhumattakaan siitä, että heillä olisi sellaisia resursseja, jotka tuottaisivat kokoomapisteen liikkeen sellaisiin sijainteihin, jotka korreloivat energeettisen moitteettomuuden kanssa, mikä puolestaan vaikuttaa olevan edellytys sille, että kykenee ymmärtämään sen, että mitään valintoja ei oikeasti ole olemassakaan jne.

        Minulla on tapana manipuloida ihmisiä totuuteen, joilla ajattelen olevan harhaisia ajatuksia .Minun pitäisi lopettaa se ja antaa ihmisten uskoa mihin uskoo...

        Ehkä manipulointi on sallittu ,jos ihmisten uskomukset aiheuttavat haittaa hänelle itselleen tai muille pahasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0373)

        Anon.: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään."

        Tuo väitteesi on tietenkin ristiriitainen, koska jos ne eivät toteudu, niin ne *eivät* ole mahdollisia ja jos ne toteutuvat niin ne *ovat* väistämättömiä... Tämä ei kuitenkaan toisaalta tietenkään myöskään tarkoita sitä, että mahdottomat asiat olisivat mahdollisia, eivätkä ne myöskään monimaailmatulkinnan mukaan ole mahdollisia ja esim. loogisesti ristiriitaiset asiat; kuten esim. ns. vapaa tahto, ovat aidosti mahdottomia.

        " Tuo väitteesi on tietenkin ristiriitainen, koska jos ne eivät toteudu, niin ne *eivät* ole mahdollisia ja jos ne toteutuvat niin ne *ovat* väistämättömiä... "

        Tuossa ei ole mitään loogista ristiriitaa, asiat todellisuudessa ovat
        kontingenttejä, joten tuo kehielmä on virheellinen.

        Lainausmerkit eivät mitenkään heikennä asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Tuo väitteesi on tietenkin ristiriitainen, koska jos ne eivät toteudu, niin ne *eivät* ole mahdollisia ja jos ne toteutuvat niin ne *ovat* väistämättömiä... "

        Tuossa ei ole mitään loogista ristiriitaa, asiat todellisuudessa ovat
        kontingenttejä, joten tuo kehielmä on virheellinen.

        Lainausmerkit eivät mitenkään heikennä asiaa.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0375)

        Anon.: "Tuossa ei ole mitään loogista ristiriitaa, asiat todellisuudessa ovat kontingenttejä, joten tuo kehielmä on virheellinen."

        On epäselvää, että mihin tarkkaan ottaen tuossa viitataan sanoilla "Tuossa" ja "kehielmä". Kontekstina oli monimaailmatulkinta ja itse tulkitsen ko. tulkinnan, siten, että sen mukaan ns. mahdollisten ja ns. reaalisten asioiden joukot ovat yhtenevät, tarkoittaen sitä, että kaikki ne asiat, joiden voimme kuvitella olevan; loogisesti ristiriidattomasti, mahdollisia, ovat myös reaalisia, mikä reaalisuus ei monimaailmatulkinnan mukaan edellytä esim. sitä, että ko. asioita havaittaisiin tai että tiedettäisiin, että mitä nuo asiat ovat, vaan vain sitä, että ko. asioilla on enemmän tai vähemmän välillistä vaikutusta havaintoihin.

        Kontingenssi puolestaan liittyy esim. siihen, että mitä "mahdollisen" ja "reaalisen" tulkitaan tarkoittavan ja koska on vaikea nähdä mitään ontologista eroa niiden välillä, niin tulkitsen "mahdollisen" siis olevan "reaalisen" synonyymi ja "mahdottoman" puolestaan siis "epäreaalisen" synonyymi.

        Jos ei tiedetä, että onko jokin asia reaalinen vai ei, niin sitä usein on tosiaan tapana myös kutsua "mahdolliseksi", mutta tuo on hyvin harhaanjohtavaa, koska oikeasti asiat voivat olla vain joko reaalisia tai epäreaalisia, koska epäreaalisilla asioilla ei voi olla mitään vaikutuksia havaintoihin ja tuollainen "mahdollisen" käyttötapa ei siis viittaa ontologiaan, vaan epistemologiaan ja sen vuoksi tapanani ei ole käyttää sanaa "mahdollinen" tuossa merkityksessä; reaalisuuden yhteydessä.

        Vaikka jotkin termit voivatkin siis tietenkin olla sellaisia, että niillä on erilaisia tulkintoja, niin kommunikaatioon liittyen on kuitenkin tietenkin tarkoituksenmukaista kiinnittää niiden merkitykset ja koska em. anonyymin lauseen: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään.", yhteydessä ei mainittu oletusta "asioiden kontingenssistä todellisuudessa" ja myös "todellisuuden" voidaan tulkita olevan kontingentti, niin on epäselvää, että minkä anonyymin oletus tuo on ja myös, että minkä asioiden oletetaan olevan kontingentteja ja mitä lisäarvoa merkitykseltään täsmentämättömät, mutta silti kirjoittajansa kontingenteiksi olettamat ilmaukset tuovat esim. sen arviointiin, että mitkä asiat/prosessit ovat reaalisia ja mitkä eivät ole reaalisia.

        Ehkä tilannetta selventäisi se, jos joku anonyymeistä antaisi konkreettisia esimerkkejä joistakin; "mahdollisesti" ei-tyhjiksi olettamiensa, "mahdollisten ja epäreaalisten asioiden" ja "mahdottomien ja reaalisten asioiden" joukon alkioista, joiden joukkojen sisällöt eivät siis välttämättä ole identtiset suhteessa esim. "sellaisten asioiden joukkoon, jonka sisältämien asioiden reaalisuutta/epäreaalisuutta ei tiedetä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0375)

        Anon.: "Tuossa ei ole mitään loogista ristiriitaa, asiat todellisuudessa ovat kontingenttejä, joten tuo kehielmä on virheellinen."

        On epäselvää, että mihin tarkkaan ottaen tuossa viitataan sanoilla "Tuossa" ja "kehielmä". Kontekstina oli monimaailmatulkinta ja itse tulkitsen ko. tulkinnan, siten, että sen mukaan ns. mahdollisten ja ns. reaalisten asioiden joukot ovat yhtenevät, tarkoittaen sitä, että kaikki ne asiat, joiden voimme kuvitella olevan; loogisesti ristiriidattomasti, mahdollisia, ovat myös reaalisia, mikä reaalisuus ei monimaailmatulkinnan mukaan edellytä esim. sitä, että ko. asioita havaittaisiin tai että tiedettäisiin, että mitä nuo asiat ovat, vaan vain sitä, että ko. asioilla on enemmän tai vähemmän välillistä vaikutusta havaintoihin.

        Kontingenssi puolestaan liittyy esim. siihen, että mitä "mahdollisen" ja "reaalisen" tulkitaan tarkoittavan ja koska on vaikea nähdä mitään ontologista eroa niiden välillä, niin tulkitsen "mahdollisen" siis olevan "reaalisen" synonyymi ja "mahdottoman" puolestaan siis "epäreaalisen" synonyymi.

        Jos ei tiedetä, että onko jokin asia reaalinen vai ei, niin sitä usein on tosiaan tapana myös kutsua "mahdolliseksi", mutta tuo on hyvin harhaanjohtavaa, koska oikeasti asiat voivat olla vain joko reaalisia tai epäreaalisia, koska epäreaalisilla asioilla ei voi olla mitään vaikutuksia havaintoihin ja tuollainen "mahdollisen" käyttötapa ei siis viittaa ontologiaan, vaan epistemologiaan ja sen vuoksi tapanani ei ole käyttää sanaa "mahdollinen" tuossa merkityksessä; reaalisuuden yhteydessä.

        Vaikka jotkin termit voivatkin siis tietenkin olla sellaisia, että niillä on erilaisia tulkintoja, niin kommunikaatioon liittyen on kuitenkin tietenkin tarkoituksenmukaista kiinnittää niiden merkitykset ja koska em. anonyymin lauseen: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään.", yhteydessä ei mainittu oletusta "asioiden kontingenssistä todellisuudessa" ja myös "todellisuuden" voidaan tulkita olevan kontingentti, niin on epäselvää, että minkä anonyymin oletus tuo on ja myös, että minkä asioiden oletetaan olevan kontingentteja ja mitä lisäarvoa merkitykseltään täsmentämättömät, mutta silti kirjoittajansa kontingenteiksi olettamat ilmaukset tuovat esim. sen arviointiin, että mitkä asiat/prosessit ovat reaalisia ja mitkä eivät ole reaalisia.

        Ehkä tilannetta selventäisi se, jos joku anonyymeistä antaisi konkreettisia esimerkkejä joistakin; "mahdollisesti" ei-tyhjiksi olettamiensa, "mahdollisten ja epäreaalisten asioiden" ja "mahdottomien ja reaalisten asioiden" joukon alkioista, joiden joukkojen sisällöt eivät siis välttämättä ole identtiset suhteessa esim. "sellaisten asioiden joukkoon, jonka sisältämien asioiden reaalisuutta/epäreaalisuutta ei tiedetä".

        On mahdollista, että syöt lasillisen hiekkaa juuri nyt , mutta sitä ei tapahdu missään todellisuudessa koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On mahdollista, että syöt lasillisen hiekkaa juuri nyt , mutta sitä ei tapahdu missään todellisuudessa koskaan.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0376)

        Anon.: "On mahdollista, että syöt lasillisen hiekkaa juuri nyt , mutta sitä ei tapahdu missään todellisuudessa koskaan."

        Vaikka tuo onkin pyytämäni tyyppinen esimerkki, niin tämä keskustelun haara on makuuni liian hitaasti etenevä, koska oli jo aiemmin ilmeistä, että tuon tyyppisiin väitteisiin liittyen tarvitaan niille sekä perustelu, että täsmennys sen suhteen, että mitä niiden esittäjä sillä "mahdollisella" tarkoittaa, koska muuten tuollaiset väitteet ovat vain sellaista perustelematonta sanahelinää, joka ei auta sen selventämisessä, että mitkä asiat ovat reaalisia ja mitkä eivät ole reaalisia.

        Oma kantani on se, että mahdollinen tarkoittaa oletusarvoisesti samaa kuin reaalinen, eli että kaikkien mahdollisten tapahtumien todennäköisyys on 1, missä tapauksessa, tuon esimerkin väite siis on ilmeisen ristiriitainen. Ristiriidaton lause sen sijaan olisi esim. seuraava: "On väistämätöntä, että syöt lasillisen hiekkaa vähintään joskus, jos sinun on mahdollista syödä lasillinen hiekkaa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0375)

        Anon.: "Tuossa ei ole mitään loogista ristiriitaa, asiat todellisuudessa ovat kontingenttejä, joten tuo kehielmä on virheellinen."

        On epäselvää, että mihin tarkkaan ottaen tuossa viitataan sanoilla "Tuossa" ja "kehielmä". Kontekstina oli monimaailmatulkinta ja itse tulkitsen ko. tulkinnan, siten, että sen mukaan ns. mahdollisten ja ns. reaalisten asioiden joukot ovat yhtenevät, tarkoittaen sitä, että kaikki ne asiat, joiden voimme kuvitella olevan; loogisesti ristiriidattomasti, mahdollisia, ovat myös reaalisia, mikä reaalisuus ei monimaailmatulkinnan mukaan edellytä esim. sitä, että ko. asioita havaittaisiin tai että tiedettäisiin, että mitä nuo asiat ovat, vaan vain sitä, että ko. asioilla on enemmän tai vähemmän välillistä vaikutusta havaintoihin.

        Kontingenssi puolestaan liittyy esim. siihen, että mitä "mahdollisen" ja "reaalisen" tulkitaan tarkoittavan ja koska on vaikea nähdä mitään ontologista eroa niiden välillä, niin tulkitsen "mahdollisen" siis olevan "reaalisen" synonyymi ja "mahdottoman" puolestaan siis "epäreaalisen" synonyymi.

        Jos ei tiedetä, että onko jokin asia reaalinen vai ei, niin sitä usein on tosiaan tapana myös kutsua "mahdolliseksi", mutta tuo on hyvin harhaanjohtavaa, koska oikeasti asiat voivat olla vain joko reaalisia tai epäreaalisia, koska epäreaalisilla asioilla ei voi olla mitään vaikutuksia havaintoihin ja tuollainen "mahdollisen" käyttötapa ei siis viittaa ontologiaan, vaan epistemologiaan ja sen vuoksi tapanani ei ole käyttää sanaa "mahdollinen" tuossa merkityksessä; reaalisuuden yhteydessä.

        Vaikka jotkin termit voivatkin siis tietenkin olla sellaisia, että niillä on erilaisia tulkintoja, niin kommunikaatioon liittyen on kuitenkin tietenkin tarkoituksenmukaista kiinnittää niiden merkitykset ja koska em. anonyymin lauseen: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään.", yhteydessä ei mainittu oletusta "asioiden kontingenssistä todellisuudessa" ja myös "todellisuuden" voidaan tulkita olevan kontingentti, niin on epäselvää, että minkä anonyymin oletus tuo on ja myös, että minkä asioiden oletetaan olevan kontingentteja ja mitä lisäarvoa merkitykseltään täsmentämättömät, mutta silti kirjoittajansa kontingenteiksi olettamat ilmaukset tuovat esim. sen arviointiin, että mitkä asiat/prosessit ovat reaalisia ja mitkä eivät ole reaalisia.

        Ehkä tilannetta selventäisi se, jos joku anonyymeistä antaisi konkreettisia esimerkkejä joistakin; "mahdollisesti" ei-tyhjiksi olettamiensa, "mahdollisten ja epäreaalisten asioiden" ja "mahdottomien ja reaalisten asioiden" joukon alkioista, joiden joukkojen sisällöt eivät siis välttämättä ole identtiset suhteessa esim. "sellaisten asioiden joukkoon, jonka sisältämien asioiden reaalisuutta/epäreaalisuutta ei tiedetä".

        Anon kirjoitti.

        "Anon.: "Kaikki mahdolliset asiat eivät toteudu koskaan eikä missään."

        Proff:
        "Tuo väitteesi on tietenkin ristiriitainen, koska jos ne eivät toteudu, niin ne *eivät* ole mahdollisia ja jos ne toteutuvat niin ne *ovat* väistämättömiä... "

        Ensimmäinen anon on tietysti oikeassa, mahdollinen asia tarkoittaa tuossa
        lauseessa vain loogisesti mahdollista.
        Jotkut loogisesti mahdolliset asiat voivat toteutua, mutta nekin ovat
        kotingenttejä olemassaolonsa suhteen.
        Jos looginen mahdollisuus ei toteudu, silloin se on vain kontingentti
        ontologisesti.

        Proffan kommentti on virheellinen yllä olevan mukaan.

        Mitkä asiat ovat sitten kontingenttejä?

        Olet oikeassa , sen suhteen että todellisuus olisi kontingentti, nyt ainakin
        voidaan sanoa niin, vastakkaista tietoa ei ole näköpiirissä.
        Myös multiversumi, jos se on reaalisena kokonaisuutena olemassa on
        kontingentti myös.
        Modaalilogiikan kohteena asia on eri, siinä sen ei tarvitse olla todellinen.

        Kaikki todellisuudessa olevat oliot ja prosessit ovat kontingenttejä kun
        todellisuus on itse kontingentti.

        Mikä on mahdollisen ja kontingentin ero?

        Kun esim lapsi on syntynyt, vanhempi ei voi sanoa, "on mahdollista että
        hän on olemassa."
        Kaverifilosofi sanoisi, hän on kuitenkin kontingentti.

        Kontingentti on sellainen olio, joka voi olla olemassa tai olla olematta.

        Todellisuus voi syntyä tai olla syntymättä, se on siis kontingentti.

        Jos Jumala olisi olemassa, hän olisi välttämätön olio, ei siis kontingentti,
        koska Jumala olisi määritelmänsä mukaan looginen välttämättämyys.
        Koska ajattelen, ettei ontologinen argumentti pidä paikkaansa, niin
        en oleta, että Jumala on olemassa.

        Loogiset ristiriidat eivät viittaa mihinkään todelliseen kohteeseen tai
        olioon, ne ovat mahdottomia ontologian kannalta.


    • Anonyymi

      Aikamatkustuksen ansiosta kukaan ihminen ei ole todella kuollut. Jokaista pystyy mennä tapaamaan menneisyyteen. Which is nice.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Amerikkalainen käsitys menneisyydessä oleilevista kuolleista,
        suomalainen käsitys pitää heitä menetettyinä tapauksina, jotka
        aika on armottomasti niistänyt kuvioista.

        No, valokuvat, kirjalliset- ja videoaineistot jääneet jäljelle, tietenkin
        maallista omaisuutta perillisille, kun itse ei saanut niitä mukaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe