Ihmisten pitkäikäisyys Aadamista Jojadaan

Anonyymi

Ihmiset elivät satoja vuosia vanhoiksi alkuaikoina. Vanhimmaksi eli profeetta Eenokin poika, Metusalem, joka eli peräti 969 vuotiaaksi ja kuoli vuoden sisällä ennen vedenpaisumusta. Eli Metusalem saattoi kuolla yhden joktosekunnin ennen vedenpaisumusta tai yhden joktosekunnin verran vaille vuoden ennen vedenpaisumusta. Metusalemin kuoleman jälkeen – joka tapahtui vuoden sisällä ennen vedenpaisumusta – ihmisten maksimielinikä alkoi vähitellen pienentyä.

On olemassa erimielisyyksiä eri tulkitsijoiden välillä, mutta ainakin osa kirjoitusten tulkitsijoista tulkitsee alla olevan tekstikappaleen tarkoittavan, että Jumala lyhensi ihmisten maksimieliniän vähitellen noin 120 vuoteen tai täsmälleen 120 vuoteen.

Viimeinen pyhissä kirjoituksissa mainittu yli 120 vuotta elänyt henkilö oli ylipappi Jojada, joka eli kuningas Joas'in aikana. Jojada eli 130-vuotiaaksi.

Lähisukulaisten naiminen ilman merkittävästi kohonnutta riskiä lapsen tai jälkeläisten sisäsiittoisuudesta johtuviin sairauksiin tai oireyhtymiin oli mahdollista luultavasti samasta syystä kuin tuo jopa satojen vuosien ikä. Molemmat asiat mahdollisti se, ettei ihmisten DNA'han ollut vielä ehtinyt mutatoitua geenivirheitä niin paljon kuin myöhempinä aikoina.

On väitetty, että eräs ranskalainen nainen olisi elänyt 1800–1900-luvuilla vielä yli 120-vuotiaaksi, mutta hänen henkilöllisyyttään ei olla tarkistettu geenitutkimuksilla, ja eräässä tutkimuksessa hänen todetaan olleen sen naisen tytär, jonka identiteetin hän oli varastanut, jotta pystyi jatkamaan äitinsä eläkkeiden nostamista äitinsä kuoleman jälkeen.

Vaikka tuo kyseinen ranskalainen nainen olisikin tosiasiallisesti elänyt yli 120-vuotta, niin edelleenkin tuo Jumalan määräämä 120 vuoden maksimielinikä olisi toteutunut likimääräisesti, koska se ranskalainen eli vain hieman yli 120 vuotta, ja kysymyksessä on ainoa tunnettu sellainen tapaus. Tai sitten Jumalan määräämä 120 vuoden maksimi-ikä tuli voimaan vasta tuon ranskalaisen naisen kuoleman jälkeen, eikä siis vielä ylipappi Jojadan kuoleman jälkeen.

5

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä se "alla oleva tekstikappale":

      1. Moos. 6:3
      Silloin sanoi Herra: ei minun henkeni pidä nuhteleman ihmistä (sanan kautta) ijankaikkisesti, sillä hän on liha; sentähden olkoon hänellä aikaa, sata ja kaksikymmentä ajastaikaa.

      • Anonyymi

        Tässä maininta ylipappi Jojadan kuoliniästä:

        2. Aik. 24:15
        Jojada tuli vanhaksi ja kuoli elämästä kyllänsä saaneena. Hän oli kuollessaan sadankolmenkymmenen vuoden ikäinen.


    • Tuo Raamatussa mainittu 120 vuoden "rajoitus", ei tarkoittanut ihmisten maksimielinikää, vaan tuo 120 vuotta oli ihmiskunnalla jäljellä ENNEN VEDENPAISUMUSTA.

      Raamattuhan selvästi kertoo useista ihmisistä, jotka elivät vedenpaisumuksen jälkeenkin yli 120-vuotiaiksi.

      120 vuotta oli siis Jumalan säätämä ARMONAIKA ennen tuomiota. Nooa rakensi arkkia 120vuotta. Nooa aloitti arkin rakentamisen noin 480-vuotiaana, ja tulva tuli Nooan ollessa 600-vuotias.

      Jumala halusi ihmisten tekevän parannuksen pahoista töistään, mutta kävi niin kuin kävi....

      • Anonyymi

        Onko sitten muka pelkkää sattumaa, että ihmisten maksimielinikä alkoi laskemaan juuri vedenpaisumuksesta alkaen lähestyen tuota 120 vuoden aikamäärää, vaikka Jumala oli puhunut siitä 120 vuoden ajasta juuri vedenpaisumussuunnitelmiensa yhteydessä??

        Mielestäni ainoa johdonmukainen selitys on, että siinä tarkoitettiin juuri maksimieliniän lyhentämistä vähitellen noin 120 vuoteen vedenpaisumuksesta alkaen. Tietenkin sekundäärinen merkitys saattoi lisäksi olla se, että tuon sanomisen jälkeen olisi ollut aikaa 120 vuotta vedenpaisumukseen, mutta ilmeneekö edes sellainen mitenkään Raamatusta?

        Elivätkö neandertalinihmiset, florensin ihmiset ja denisovan ihmiset vedenpaisumuksen jälkeen vai ennen? Tietenkin samaa voisi kysyä monesta muustakin ihmislajista.


    • Anonyymi

      No siis ette kai te nyt oikeesti usko mihinkään globaaliin vedenpaisumukseen? VedenpaisumusLEGENDA on lainaa paljon vanhemmista kertomuksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe