Kirjallisuuteen liittyvä kysymys vihervasemmistolaisille

Anonyymi

Elikkäs kiinnostaisi tietää millaista kirjallisuutta vihervasemmistolainen sivistyneistö/älymystö lukee.
Tietysti vihervasemmistolaisilla on tällaista "pakollista" luettavaa, kuten Veijo Baltzarin romaanit, Koraani ja Pirkkalan monisteet.
Mutta luetteko mitään muuta kuin näitä pakollisia opuksia?

32

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä porukkaa sä tällä tarkoitat "vihervasemmistolainen sivistyneistö/älymystö"?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ketju on trolliketju.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Eipä ole täällä näkynyt....
      Ite työläistaustaisena vasemmistolaisena pidän dekkareista:-)

    • Anonyymi

      Omat suosikkini on Veijo Baltzarin Sodassa ja Rakkaudessa, Musta tango, Mustan Saaran kristallipallo.
      Vihreänä minulle on lähellä sydäntä Greta Thunbergia käsittelevät kirjat, varsinkin se kohta missä Greta näkee paljaalla silmällä hiilidioksidin tuprahtelevan piipusta.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Olisko teillä mitään tavallisesta kirjastosta?
      Esimerkiksi Väinö Linnan teokset?
      Tai Aleksis Kiven?

      • Väinö Linnan, Hannu Salaman ja Pentti Saarikosken teokset ovat tietysti perusta joka jokaisen sivistyneen pitää hallita. Oma ykkössuosikkini on kuitenkin "Kuin surmaisi satakielen". Itku pääsee joka kerta kun siihen tartun.

        Muuta lukemista ovat sitten Koraani sekä Kaari Utrion naisen kokonaisuutta ja kroppaa käsittelevät klassikot kuten jykevä historiamonumentti "Eevan tyttäret" ja "Suomalaisen naisen tie".

        Yleissivistykseen kuuluu luonnollisesti myös Michelle Obaman "Miun tarinani". Aloittelen parhaillaan Kamala Harrisin teosta "Totuuden puolella" josta odotan paljon. Doris Lessingin "Kultainen muistikirja" ohjasi minut aikanaan oikealle tielle.


    • Anonyymi

      No jaa vihervasemmistolaisena olen lukenut mm. Dostojevskia, raamattukin on tultu lukeneeksi kannesta kanteen. Mutta kyllä silti nuo dekkarit nousevat suosikeiksi. Agatha Christie, Michael Connelly jne.

      • "Raamattu" kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, myös kriittisessä tekstissä.


    • Anonyymi

      Vihervasuri-ateisti tavailee Darwinin Lajien syntyä, ettei vaan tarvi antaa Luojalle kunniaa..

      • Anonyymi

        Olen kyllä lukenut myös "Lajien synnyn", hieno teos.


      • Anonyymi

        Halusit varmasti sanoa Richard Dawkins. Mainio kirjailija. Suosittelen lämpimästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halusit varmasti sanoa Richard Dawkins. Mainio kirjailija. Suosittelen lämpimästi.

        Juu, Dawkinsia tulee luettua, vaikka en vihervasemmistolaiseksi itseäni mielläkään. Kokoomusta tulee useimmiten äänestettyä. Myös Stephen Hawkingin kirjoja oli mukava lukea.

        Luojat ja muut taikaolennot sitten kaunokirjallisuuden fantasiagenren puolelta. Ovat joskus viihdyttäviä.


    • Anonyymi

      Kunnon tulipunaisena kommunistina ja aatteen miehenä tietenkin Kansan Uutisia, aina pytyllä. On kiva lukea sitä, mitä tekee samalla.

    • Anonyymi

      olen persu eli enosaaa lukea

      • Anonyymi

        No voi harmin paikka. Sinulle siis Koraani ei ole ollenkaan tuttu. Meille vihervasemmistolaisille tuo on hyvin tärkeä opus. Itse tykkään oppimismielessä lukea myös Bader Meinhofia ja Loistavaa polkua käsitteleviä kirjoja.


    • Anonyymi

      Persut ovat yrittäneet lukea Aapista, ovat tosin vielä A-kirjaimessa, mutta jos muutaman vuoden vielä yrittävät, niin saattavat päästä B-kirjaimeen. Tosin sitten pitäisi vielä voittaa pelko B-kirjainta kohtaan, koska se vaikuttaa epäilyttävästi ulkomaalaistaustaiselta.

    • Anonyymi

      Jos nyt tosissaan vastaa näin ei-vihervasemmistolaisena, niin lukutottumuksensa saa helposti selville Helmet-kirjaston sähköisestä kirjastosta. Sieltä näkee mitkä ovat suosituimpia juuri nyt.

      Suurin osa vihervasemmistolaisista on naisia, ovat lisäksi suhteellisen hyvin koulutettuja, lähinnä tosin hölöpölö-tieteissä. Tykkäävät lukea toisten naisten kirjoittamia kirjoja. Tällä hetkellä suosittuja ovat 20-40 v. sinkkunaisten kirjoittamat osin omaelämäkerralliset romaanit. Toinen iso teema on vapaaehtoisen lapsettomuuden pohtiminen. Suurin osa näistä kirjailijoista sijoittaa päähenkilönsä jonnekin Helsingin kantakaupunkiin, missä ilmeisesti itsekin asuvat. Asuminen siellä on kallista, joten taloudellisia asioitakin pohditaan. Samoin pätkätöihin liittyviä.

      Politiikkaa niissä ei juurikaan ole. Joskus nälvitään persuja, jotka kuvataan jonkinlaisina demoneina. Omaan statukseen ja ulkonäköön liityvää pohdintaa on paljon. Ja tietysti miessuhteistaan (yleensä monikossa) kertoilevat.

      Vihervasemmistolaisia tosiaan ovat, mutta tuon lajityypin naispäähenkilöt reissaavat jatkuvasti ympäri maapalloa. Ei toki minnekään Espanjan aurinkorannikolle, vaan New York:iin tai Euroopan suurkaupunkeihin. Pullonkorkkeja sitten oikeaoppisesti kierrättävät, sillähän se maailma pelastuu.

      • Anonyymi

        Niin humanisti hölöpölö tieteilijä saattaa tosiaankin uskoa, että maailma pelastuu pullonkorkkeja kierrättämällä, mutta kyllä kunnon tieteenedustajat tietävät hyvin että fossiilisten polttoaineiden käytön kieltäminen on välttämätöntä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.


    • Anonyymi

      Vihervasemmistolaisena äitinä Pirkkalan monisteeseen liittyvä arvomaailma on minulle erittäin tärkeä ja pyrin välittämään se lapsilleni parhaani mukaan.

      • Anonyymi

        Suosittelen Hans Roslingia.


    • Anonyymi

      Tämä on ihan mielenkiintoinen kysymys vaikka lienee esitetty pilkka mielessä. Kun peilaan tuttaviani ja heidän arvomaailmaa niin huomaan että siinä joukossa ylipäätään kirjoja lukevat kannattavat joko vasemmistoa, vihreitä, kokoomusta tai rkp:tä. Sen sijaan ne joilla on perussuomalaisia arvoja eivät lue kirjoja ollenkaan, ei edes sarjakuvia. Kristillisiä kannattavia tuttavapiirissäni ei ole. Tämä on tosiaan hyvin pieni, alle sadan henkilön otanta, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei pidä tehdä.

      • Anonyymi

        Voi hyvinkin olla että havaintosi on totta laajemminkin tarkasteltuna. Halla-ahohan on lukenut mies ja voi hyvin ymmärtää millaiselta hänestä tuntui työskentely sivistymättömien persujen kanssa. Ei sitten jaksanutkaan pitkään oikoa persumöläyttelyjä.


      • Anonyymi

        Tarkoitatko, että perussuomalaisia arvoja omaavat lähinnä itse kirjoittivat kirjoja. Eivät sitten ehtineet kirjoitustouhun lomassa itse lukea. Minulla on hyvin samanlaisia kokemusperäisiä havaintoja asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että perussuomalaisia arvoja omaavat lähinnä itse kirjoittivat kirjoja. Eivät sitten ehtineet kirjoitustouhun lomassa itse lukea. Minulla on hyvin samanlaisia kokemusperäisiä havaintoja asiasta.

        Tuttavajoukossani ei ole kirjailijoita ei edes perussuomalaisia arvoja kannattavissa.


    • Anonyymi

      Kysyt ja vastaat itse kysymykseesi. Tiedätkö, mitä se on?

    • Anonyymi

      Se kirjallisuus on jotain tällaista:

      Tänä aamuna löysin perseestäni näpyn, jota en ollut aikaisemmin huomannut. Ahdisti ja vitutti. Mietin, onko kaapissa viinaa.

    • Anonyymi

      Kun kerran kysyit, vihreiden ikäluoka lukee Harry Pottereita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe