Karjalasta kajahti 4.9.2021 Kotkassa

Anonyymi

Aseveljemme Karjalan Prikaatista kunnioittavat Kotkaa harjoituksellaan. Toivottavasti vapaaehtoinen kantahenkilökunta pääsee mukaan eikä rasitu liikaa.

4-9.9 .2021 välisenä aikana saattaa kuulua harjoitusampuma ja lentomelua kaikkina vuorokauden aikoina. Upseereiden laulusta iltasella ei ole mainittu.

Sotilaat vaativat tolkkua sotaharjoituksista palautumiseen, päivät jopa 20-tuntisia – ”Sä olet aika zombie senkin jälkeen”

Upseeriliiton puheenjohtaja ; sotaharjoituksissa työpäivät venyvät helposti 16–18 tunnin mittaisiksi.. Nyt tilanne ose, että ympäripyöreitä päiviä sisältävän sotaharjoituksen jälkeen ei tule minkäänlaista vapaata.

Puheenjohtaja valehteli vai oliko kenties vitsi, ja ellei harjoituksilla tienaisi niin perheen naiset ei välttämättä kulkisi silkissä, sametissa ja minkissä. Eikä pikkusormi pystyssä viinilasissa.

13

246

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nykyaikaisen taistelukentän fyysiset vaatimukset ja sodan teknistyminen eivät vähennä sotilaan fyysisiä kuntovaatimuksia vaan pikemminkin päinvastoin, kasvattavat niitä.

   Missä kunnossa kantahenkilökunta on kun itketään 16 tunnin työstä, kannattaisiko jättää ne jälkeiset väliin.

   Miten voi luottaa sotilaisiin kriisitilanteessa jos julkisuudessa itketään työajoista, sota ei tunne työaikoja , eihän. Toivotaan ettei niitä koskaan tule.

   Olisko Puolustusmininisteriössä , Valtiovarain ministeriössä ja politiikassa tarkastella hinta laatusuhdetta sekä tehokkuutta Puolustusvoimissa.

   Esimerkistä käynee vaikka sankarisotilas eversti evp Jouko Rauhala kok.
   19.5 vuotiaana lapsisotilaana aloittanut ja 55 vuotiaana nuorukaisena eläkkeellä niin kyllä sitä kelpaa olla laittamassa Kotkaakin kuntoon.

   Vaali slogan; -Minulta ei loppunut vielä polttoaine, kun jäin reserviin RUK:n johtajan tehtävästä. Työhalukkuutta ja -kykyä vielä jäi.

  • Anonyymi

   Kun ympäripyöreitä päiviä sisältänyt sotaharjoitus päättyy esimerkiksi torstaina, niin perjantaina menette sitten normaalisti töihin? Stä vapaata ei kerry harjoituksesta seuraavaksi päiväksi jos se otetaan rahassa , saadaan rouvalle minkkiä ja sillkkiä päälle upseerikerho iltamiin.

   Sä olet aika zombie sen harjoitus rahastuksen jälkeen. Kyllä. Tämä on se ongelma.

  • Anonyymi

   Missä sotilaita , siellä ongelma. Lappeenrannalta sivun suun menneellä lääkärihelikopterilla ei ole Utissa edes tonttia tukikohdalle

   Puolustusvoimat on yksi taho, joka ei hyväksy lääkärihelikopteritoiminnan tuloa alueelleen

   Sotilasalue on myös alue,, joten kaikkea ei haluta kertoa ulkopuolisille. ???

   Miten kopteri voi olla Utissa kun Utista ei sille löydy sijoituspaikkaa.Kotka olisi Helsingin näkökulmasta parempi vaihtoehto kuin mitä Utti.

  • Anonyymi

   Puolustusvoimat harjoittelee paikallispuolustuksen tehtäviä eri puolilla Suomea 3.–11.9.2021. Harjoituksiin osallistuu Puolustusvoimien lisäksi useita eri viranomaisia.

   Onko mukana harjoituksessa AVI alkoholitarkastajineen, kuuluuko harjoituksen iltahartauteen Mannerheimin ryypyt osallisujille, parhaille enemmän.

   Onko "paikalliset" varautuneet alkoholitarkastajan tuloon? Saattaa olla ruuhkaa liemiruuan ääressä iltapalalla kun tosi miehet harjoittelee.

   • Anonyymi

    Kymi-Harjoituksen loppu yhteenveto olisi hyvä pitää perinteitä kunnioittaen Inarissa Lemmenjoella Lapinmaja-säätiön kiinteistössä. Siellä ei häiriintyisi kun oma henkilökunta harkitessa tulevia ylennyksiä käsivaraisesti.

    Lem­men­joen har­joi­tus eteni 2017 – Eversti kertoo,epäasiallinen käytös alkoi harjoituksen toisena päivänä, kun osallistujat kävivät paikallisessa Alkossa.

    "Nyt oli niin paska ohjelma, että vuonna vaihtuu joko henkilökunta tai ohjelma."
    Päihtyneenä esiintyneen kuvataan kohdelleen alaisiaan nöyryyttävästi. Hän oli nimitellyt sotilashenkilöstöä muun muassa homoiksi ja mulkeroiksi. Esitutkinnan mukaan nimittely aiheutti alaisissa mielipahaa ja nöyryytyksen tunnetta. Osuiko ja upposi?


  • Anonyymi

   Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitšev on kuollut meneillään olleiden pelastusharjoitusten aikana, Venäjän media kertoo.

   Zinitšev oli alueella seuraamassa laajamittaisia eri virastojen välisiä harjoituksia.

   Uutinen ei kerro oliko alkolilla osuutta onnettomuuteen, syytä olla Kymenlaakson urhojenkin harjoituksissa varovaisia komentokorsua myöten. Työpulloa avatessa.

  • Anonyymi

   Venäjä aloittaa suuren sotaharjoituksensa, kun Naton ja idän rajalla vallitsee poikkeustila: "Uhkataso saattaa olla korkein sitten Neuvostoliiton hajoamisen"

   Seuraavan viikon aikana Venäjän asevoimat välittänee jälleen näyttäviä kuvia ammunnoista Suomen lähialueilla .

   Zapad 21 näkynee ainakin merellä, sillä harjoituksen merelliseksi toiminta-alueeksi on määritelty eteläisen Itämeren ohella Suomenlahti.

   Vaarallinen alue Kotka Rankki Kaunissaaari ohutta siivua .

  • Anonyymi

   Venäjä järjesti suursotaharjoituksen Suomen rajoilla ja muistutti pitkästä kurimuksesta – tarkkaan valittu ajankohta ei ollut sattumaa, sanoo Karjala- oluen ystävä.

  • Anonyymi

   Puolusvoimat tietää mitä tekee. Kannattaisi käyttää sotavoimien itsensä käyttämää termiä "Puolusvoimat"!

   • Anonyymi

    Puolusvoimat Haminassa tekstari 11,9

    Sota Haminassa. Konetuliaseiden ammunta kuului torstaina ympäri kaupunkia. Lapset kysyy silmät pelosta pyöreinä: "Onko nyt syttynyt sota kun ammutaan!" Ammunta on ehdottomasti ja heti kiellettävä kaupunkialueella rauhan aikana, kuten on kielletty auton äänimerkin käyttökin.

    Vastaus tekstari etätoimistosta 13.9

    Ei sota vaan harjoitus. Olisit kiitollinen, että omat vain harjoittelivat ja siitä, että kaupungissa on vielä varuskunta työpaikkoineen.

    SOTAVITSI
    Varuskunta etätyöpaikkoineen ja 56 v haminalais kotkalaisine eläkeläiseversteineen käpykaartissa.
    Herää sotakomentaja mini steri Kaikkonen.


  • Anonyymi

   Utin pimeälennot tuovat öiset helikoptereiden äänet 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä – Harjoitus alkaa ensi viikolla, vk 39.

   Lentotoiminnassa saatetaan käyttää myös valonheittimiä ja soihtuja pimeänä.

   • Anonyymi

    Kaikkonen kävi kotkassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkonen kävi kotkassa.

    Etsi eksä Taiveahoa, luuli Kotkaa Kouvolaksi Uunon navigaattori ohjeistuksessa. Kartta väärinpäin 5g liittymän ohjaamana.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tokmanin johtaja avauti työntekijäpulasta

   Huuskosen mukaan Tokmannilla on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa myymälöihin ja varastoihin, jonka seurauksena tavaratoimituksia on jouduttu jättämää
   Maailman menoa
   345
   8925
  2. Upeaa Martina ja Stefu!

   Onpa upeaa huomata, että ex-pariskunta pystyy juhlimaan yhdessä yhteisen tyttärensä synttäreitä! Ovat ilmeisesti aikuisia ihmisiä, jotka pystyvät haut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   2526
  3. 118
   1410
  4. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   2
   1255
  5. Hyvä olkoon sitten niin!

   Minä lopetan sussa roikkumisen ja kiellän ikuisesti kaikki tunteeni sua kohtaan. En tiedä kuka edes olet enää ja jos tulet juttelemaan niin käännän se
   Ikävä
   64
   849
  6. Etäisyys kaivattuusi ?

   Oma ihastukseni ( mies ) asuu 250 km päässä, menee autolla 3,5 tuntia ajaessa. Ikävä on koko ajan, nähdään yleensä viikonloppuisin. Miten lähellä/kauk
   Ikävä
   57
   828
  7. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   261
   825
  8. Syy miksi en kysele perääsi

   Johtuu siitä että olen ns. Kaikkiruokainen. Voin kyllä ottaa toisenkin naisen jos sinua ei kiinnosta olla mun kanssa. Odotan vain. Se on meinaan niin
   Tunteet
   80
   821
  Aihe