Impulsiivisuus ja ailahtelevat tunteet

Anonyymi

Olen ollut aina hyvin voimakastunteinen ja herkkä ihminen. Koen kaiken vahvasti. Minulla on ollut aina vaikeuksia sosiaalisissa tilanteissa. Olen outo ja erilainen, se on sanottukin minulle. Viihdyn koulussa, mutta siitä huolimatta että opiskelua on kevennetty, olen niin väsynyt aina koulun jälkeen et se näyttäytyy vihaisuuteena.

Minulla on myös pahoja aistiyliherkkyyksiä. Tuntuu että olen melkein harhainen aistien suhteen. Ihan joku mitätön asia kuten häiritsevän värinen paita tai häiritsevä ääni voi saada mut jähmettymään ja ahdistumaan suunnattomasti. Lisäksi minulla on pakko-oireita.

Päivässäni on todella hölmöjä rutiineja, joista on tullut kaavamainen tapa. Itse en niitä edes kaikkia huomaa, vaan jos joku sanoo. Nämä kuitenkin huomattavasti hidastavat arjessa selviytymistä.

Itken ja nauran helposti, myös väärissä tilanteissa. Se antaa itsestäni aika idiootin kuvan. Keskusteluissa en ota osaa enkä puhu muille. En vaan tiedä mitä sanoisin. Yleensä vaan naureskelen taustalla tai olen hiljaa. Usein kuitenkin vetäydyn kokonaan yksin muiden luota. Jo lapsena oli näin. Nyt olen nuori aikuinen nainen.

Kaikki uusi ja uudet tilanteet saavat minut aivan täysin sekomaan. Jos elämässä tulee joku muutos, muutun masentuneeksi, vihaiseksi ja surulliseksi. Minusta tulee itsetuhoinen ja entistä vetäytyneempi.

Minulla on ollut koko ikäni syömisongelmia ja vanhempana kehittyi syömishäiriö. Tuntuu, että se on pelastus jonka avulla selviän. Haluaisin vain olla terve, normaali ja onnellinen. Olen ollut aika vaikea ja kuullut siitä paljon ☹️

Neurologisia tutkimuksia on tehty, saa nähdä tuleeko mitään diagnoosia vai olenko vain persoonaltani tälläinen. Onko muita minun kaltaisia herkkiä, ongelmallisia ja hankalia ihmisiä?

8

142

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hei,

   Kaipaat mm. vertaistukea, jos tulkitsin viestiäsi oikein. Onko Tukinet, https://tukinet.net/ sinulle tuttu paikka? Se on MIELI ry:n ylläpitämä sivusto, jossa yli sata eri järjestöä tarjoaa erilaisia maksuttomia kohtaamispalveluita kohderyhmilleen.

   Lähes päivittäin Tukinetissä on monia ryhmächattejä eri aiheista. Niissä voi kohdata vertaisia ohjatussa ja turvallisessa ympäristössä. Tukinetin tukisuhteista ja yksilöchateistä saa kahdenkeskistä keskusteluapua, ja ryhmäkeskusteluissa voi keskustella haluamistaan asioista kellonajasta riippumatta.

   Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin reksiteröitymistä.

   Ystävällisin terveisin
   SOS-kriisikeskus/Kata

  • Anonyymi

   Hei ap!

   Monet jutuistasi kuulostavat tutuilta. Saako udella, kuinka vanha olet? Jos oot vielä kovin nuori, monet asiat (luonteessa, käytöksessä jne) voivat muuttua aika paljonkin.

  • Anonyymi

   Mulle tuli jotenkin aloituksesta mieleen autismin jokin muoto.
   Ehkä olen itse jokseenkin outo, mutta eikös autismin kirjo ole aika laaja kuitenkin, johon mahtuu paljon erilaista oireilua?

   Kerroin vain, mitä mieleen tuli, en ole oikea ihminen kertomaan totuutta, koska sitä en tiedä.

   Olisi kiva, jos aloittaja, myöhemmin kirjoittelisit tänne palstalle ja kertoisit mitä kuuluu, ja onko mitään syytä ongelmille löytynyt. Koita jaksella ja hyvää syksyä.

  • Anonyymi

   Kuulostat kyllä paljon jonkin tyyppiseltä' Aspergerilta

   ppoiiiui

   • Anonyymi

    Niin siis nykyään autismin kirjon häiriö....
    siinä on tuon tyyppisiä....

    ppoiiii


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin siis nykyään autismin kirjon häiriö....
    siinä on tuon tyyppisiä....

    ppoiiii

    adhd piirteitä voi olla lisöks jos impulsiivinen ...

    ppoiii


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    adhd piirteitä voi olla lisöks jos impulsiivinen ...

    ppoiii

    Aspergerin eio missään tapauksessa kannata ryhtyä mielenterveuspotilaaksi,,,,se on alamäkeä jos sille tielle lähtee

    ppoiuuu


  • Anonyymi

   Aaloittaja aikalailla minulta nuorena. Ei kai se kysymys niinkään oo tärkeä, että ootko autisti/aspergerin syndroomainen tai "vaan" erityisherkkä. Tärkeä kysymys on, miten sua vois auttaa, että pärjäät elämässäs.

   Jotkut autistit/aspergerit kykenee itse järjestämään elämänsä niin, etteivät ylikuormitu. Valitsemaan esim. oikeanlaisen ammatin ja asuinpaikan. Ja he selviävät mahdollisesti elämästä hyvin ilman koskaan saamatta diagnoosiakaan. Diagnoosille ei ole tarvetta, kun pärjäävät. Mutta osa tarvitsee tukea, neuvontaa, apua ja niiden saamiseksi on hyvä se diagnoosi.

   Hyvä juttu, ku saat tutkimuksia ja koulua on kevennetty. Ite muistan kans, miten väsyny olin aina siitä koulupäivästä. Olin hyvä ja kiltti oppilas, mutta melkein ikinä en jaksanu tehä läksyjä tai tein esim. alotin esitelmän teon viimesenä yönä, ennenku se piti palauttaa, sain ysin. En vaan enää jaksanu koulupäivän jälkeen. Silti sain ihan hyvät numerot kokeista. Kerran olin esim. kyllästyny matematiikantunnilla hitaasti etenevään opetukseen, niin laskin niin pitkälle kirjaa omatoimisesti, etten enää osannu. Sitte en kehannu sanoa, että oon puonnu kärryiltä, etten oo pitkiin aikoihin kuunnellu opetusta, joten aloin piirtämään vaan vihkoon. Sitä kesti jonkun aikaa ja sitten yhellä välkällä kaveri kysyi, muistanko, että meillä on kokeet. No en muistanu ja en ollu perillä niistä uusimmista laskuista. Kaveri sitte siinä välkällä opetti ne mulle suunnilleen. Sain seiskan siitä kokeesta. Enkä kapinoinu tms, niin ei mulle tehty mitään kevennyksiä. Eikä tullu kouluaikaan kai mieleen kellekään, että mua pitäis jotenki tutkia, vaikka aina ite kyllä tunsin itteni oudoksi, erilaiseksi, ulkopuoliseksi. Varmaan aika paljon laitettiin sen piikkiin, kun olin tyyliin koko koulun paras piirtäjä. Että toi on tollanen taiteilija.

   Herran kiitos, ettei mua juurikaan kiusattu peruskoulussa! Siitä sosiaalisesta kömpelyydestä on kumminki myöhemmin aiheutunu ja aiheutuu mulle paljon haittaa. Mutta oon peruskoulun jälkeen ja aikuisena saanu kaikenlaisia muita ongelmia ja diagnooseja jo sellasen kasan, että autismia ei varmaan koskaan tulla tutkimaan...

   -Mielenterveyskuntoilija

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: "Parikymppisenä olisi ehkä..."

   Pippa Laukka on 51-vuotias ja hyvässä kunnossa. Huhuja Laukan kauneusleikkauksista ja hiuslisäkkeistä on kiirinyt. Laukalla on hyvä vastaus epäilyksii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   4322
  2. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   3072
  3. Hei Ohisalo, poliisi aloittaa yt-neuvottelut

   https://yle.fi/uutiset/3-12117065 Ns. poliisiministeriksi kutsuttavan sisäministerin vihreiden Ohisalon valtakaudella se nyt sitten tapahtui mitä kan
   Maailman menoa
   134
   1518
  4. Päätös epäasiallisesta käytöksestä

   otteita uusimmasta pöytäkirjasta: Judoliiton hallituksen tietoon saatetun ja useiden henkilöiden allekirjoittaman aineiston perusteella hallitus on to
   Judo
   45
   1326
  5. Minä vuonna kohtasit hänet ensimmäisen kerran?

   Oliko kohtaaminen duunissa vai siviilissä? Siinähän ne kysymykset tulivatkin. Olkaa siis hyvät ja vastatkaa. Ps. Rohkeimmat voivat kertoa pituutensa
   Ikävä
   83
   1186
  6. En minä sinua unohda

   Hyvää huomenta naiselle kauneimmalle! 💛
   Ikävä
   61
   833
  7. Anteeksi kaikki

   Anteeksi etten ollut veroisesi. Anteeksi että rakastuin. Anteeksi että yritin nähdä. Anteeksi että kirjoitin palstalle. Anteeksi että ajattelin sinua.
   Ikävä
   65
   809
  8. Onko teillä mitään ajatusta miten ajattelitte

   Edetä tai lähestyä ikävöimäänne ihmistä? Vai onko tämä kirjoittaminen se joka tyydyttää kaikki tarpeet? Ei aikomusta lähestyä mitenkään ?
   Ikävä
   66
   790
  9. Kävikö Martina Tukholmassa ottamassa botoxia otsaansa

   Viimeisessä story kuvassa näkyy aika selvästi pistoskohdat ja kuhmut, ja leuka on ihan ropollinen, täynnä näppyjä. Kyllä on huono iho, sitäkö se viher
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   775
  10. Kaiken sponssaava saapui

   Ja pilheet jatkuu. Paljokohan maksoi sivukuluina isäviikko, kun piti aisoissaan ton lokin Kämpissä...ettei tunnu niin pahalta jäädä kaikesta paitsi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   751
  Aihe