Onko työttömän oikeus tehdä palkkatyötä etuuksia pienenemättä noussut pysyvästi 500e/kk?

Anonyymi

Täytin just työmarkkinatuki hakemuksen kelan sivuilla.

Siinä alussa kun se ekana kysyy oletko ollut töissä ilmoituksen täyttöajalla niin rastitsee että kyllä, niin sitten se kysyy oletko saanut palkkaa yli 500€/kk?

Kun siihen vastaa että en, niin rastitsee vaan työssäolopäivät ja työttömyyspäivät ja päivärahat lähtee maksuun myös työssäolopäiviltä.

Luulin että raja on 300€ mutta sitä on näemmä korotettu. Pitänee ottaa enemmän töitä vastaan, nyt sain palkkaa vaan parisataa niin jää liian kauas rajan alle kannattaa tienata enemmän, ainakin se 500-ekua :)

20

220

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tällä hetkellä jaan yöllä postia vakinaisen jakajan vapaaöinä, eli minulla on 6-yötä vapaata jota seuraa 2-yötä töitä. Palkka sen vähän päälle parisataa kuussa.

   Soitankin tänään johtajalle tarvittaisiinko johonkin toisellekkin piirille vapaaöiden tuuraajaa niin tulot nousis aika lähelle tuota 500-ekua :)

   • Anonyymi

    Olet mallikansalainen .10 pistettä ja papukaijamerkki .Lisäksi pysyt hyvässä fyysisessä kunnossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olet mallikansalainen .10 pistettä ja papukaijamerkki .Lisäksi pysyt hyvässä fyysisessä kunnossa.

    Me kaikki ollaan, paitsi eduskunnan työlliset. Ne vaan on ja nauttii miljoonapalkoistaan. Surullista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Me kaikki ollaan, paitsi eduskunnan työlliset. Ne vaan on ja nauttii miljoonapalkoistaan. Surullista.

    Sinä se jaksat tuota puppua syöttää tänne... Otahan lääkityksesi, niin ei viiraa niin pahasti!


  • Anonyymi

   Ei kelalle kannata kertoa jos on töis. Palkka otetään käteen kuten itse otan. Viikonloppuna taas myin 10 kg ahven fileitä ja sain 150 euroa käteen. Oon täs paris päiväs taas saanut 4 kg ahven fileitä lisää että pakastin täyttyy viikonloppuun mennessä taas ja sitten pitää soitella ostajille.

   • Anonyymi

    Eli itse olet vain filevälittäjä.


  • Anonyymi

   Työttömyyspalstalle neuvomaan. Häivy!

  • Anonyymi

   Ei se pysyvästi ole noussut. Tällä hetkellä se on syyskuun loppuun asti 500 euroa kuussa. Tietysti eduskunta voi sitä jatkaa jos haluaa.

   • Anonyymi

    Eipä sitten kannatakkaan ottaa lisätöitä vastaan. Pysyy veroprosenttikin nollassa pienemmillä tuloilla.

    Vaalikauden lopussa vuoden tai kahden päästähän tulee meille pienituloisille negatiivinen tuloverokokeilu. Eli palkan saa puhtaana käteen ja ilmeisesti veronpalautuksena maksetaan sitten vielä muutama prosentti ekstraa.


  • Anonyymi

   Töitä voi aina tehdä ja palkka käteen.

   • Anonyymi

    Niin just, kuka vielä maksaa veroja, valtiolle korotonta lainaa. Verot ei mene kuitnekaan onalle kansalle vaan ulkomaille, poliitikoille ja asioihin jotka ei siedä päivänvaloa.


  • Anonyymi

   Kansainvälisen yhtiön talousjohtajan kiintiöpalkka: 300eur/kk josta verot vähennetään :D:D:

  • Anonyymi

   Se mitä tienaat, otetaan toimeentulotuesta pois. Jos tienaat yli 50 euroa niin se vähnnetään toimeentulotuesta jos asut yksin ja haet vaikka sähkölaskuun tukea niin et saa koska tienasit vaikka 52 euroa. Pitäisi sitten tienata se 500 euroa joka kuukausi ja siitä sähkölaskuun vois mennä 55 euroa vaikka niin käteen jäisi jotain.

  • Anonyymi

   Toimeentulotuessa tehdään ansiotulovähennys 150 euroa. Eli sen saa tienata, eikä se vähennä toimeentulotukea. Tietysti jokainen tienattu euro yli 150 euron, vähentää toimeentulotukea.

   • Anonyymi

    150€ ylittävältä osalta palkasta juomioidaan tulona 80%. Eli vain 20% palkasta jää käteen miinus verot jos tekee töitä yli tuon rajan.


  • Anonyymi

   Työtönhän voi tienata verovapaasti vaikka kuinka, ei sitä mitenkään ole kielletty. Minäkin olin työttömänä ja tienasin työkkärikorvauksen lisäksi verovapaasti 60000€ vuodessa. Ei tarvitse tehdä mitään pimeitä hommia, eikä kituutella millään lehdenjakamisilla, eikä olla apinan hommissa työkokeiluissa. Täysi pönttö on peruspäivärahoilla työttömänä, kun voi hankkia ihan kunnolla!

  • Anonyymi

   Alkuperäiseen kysymykseen. Hallitus on esittänyt, että 500 euron rajaa jatketaan marraskuun loppuun. Eiköhän se eduskunnassa mene läpi. Ihmeellisen vähän lisäaikaa, pari kuukautta vaan.

   • Anonyymi

    Rajaa näemmä jatketaan aina vähän kerrallaan. Eihän lisätöitä kannata ottaa vastaan jos se ei vähennä etuutta vain parin kuukauden ajalta.

    Sitten joulukuun alussa vähentää työntekoa niin saa karenssia palkaksi.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Toimeentulotuessa raja on vain 150€/kk. Jos käyttää esim. paljon kalliita lääkkeitä ja tarvitsee niihin toimeentulotukea ei palkkaa kannata tienata tuota enempää.

   https://www.kela.fi/toimeentulotuki-tulot-jotka-vaikuttavat

   "Huom. Palkkatulosta tehdään enintään 150 euron ansiotulovähennys. Tätä osaa ansiotuloista ei huomioida perustoimeentulotuessa tulona. Vähennys on henkilökohtainen, eli se tehdään jokaisen perheenjäsenen ansiotuloista erikseen."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   8201
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   7043
  3. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   2822
  4. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   2270
  5. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   222
   2124
  6. Martinan mersu herättää ansaittua kateutta

   Martina Aitolehti on menestynyt ikinuori nainen ja herättää ansaistsemaansa huomiota kaikkialla. Myös Mercedes Benzin pääkonttoriassa Saksassa kaunis,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   875
  7. Tietäisitpä vaan kusipääukko

   mitä susta ajattelen. Naamas on aina, kuin norsun vitulla ja tuima ilme naamalla. Kuka semmoista jaksaa katsella. Koskaan et naura millekkään ja mikää
   Ikävä
   60
   853
  8. Sano EI korruptiolle, älä osta Marinin mainostamaa Pihka Collection reppua

   Valveutuneena kansalaisena ja kuluttajana voit vaikuttaa. Jätä Pihka Collectionin Marin-reppu kylmästi kaupan hyllylle ja osta sen sijaan joku toinen
   Tampere
   166
   741
  9. Viisi rokotevastaista radiojuontajaa kuollut Yhdysvalloissa lyhyessä ajassa koronavirukseen

   Rokotekriittiset radiojuontajat uskoivat mitä ihmeellisimpiin salaliittoteorioihin koronarokotteen suhteen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viisi-
   Maailman menoa
   322
   737
  Aihe