Kiina valmistautuu ihmiskunnan suurimpaan haasteeseen - ensimmäisenä?

Kiina vaikuttaa maailmaamme tänään suhteella 1,4/7,9 - niin hyvässä kuin pahassa - lähinnä absoluuttisena ympäristöpäästäjänä

Kiinan ylin johto on vakuuttanut kommunismin olevan vahvasti ajassa, pitäen valtaa, opastusta kuin ohjausta 1403 miljoonalle kiinalaiselle -

.. Kiinan yli miljardin väestöä ei voida opastaa tuleville vuosikymmenille läntisten keskeneräisten demokratiasääntöjen avulla - aika ei yksinkertaisesti riitä pitkäkestoisiin eipäs-jupas komiteoihin!
.
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008234030.html -
"Kiinan johto karsii nyt ”hömppää” ... "
.

Maailmamme tulee kokemaan ennennäkemättömät haasteet seuraavan 50 vuoden aikana - niin idässä kuin lännessä; ympäristökriisi ei tunnista valtiorajoja.
Kiina on ainoa tiedetty valtio, jolla on niin kutsuttu 100-vuotissuunnittelu, tämän tarkoittaen elämisen mallien ulottumista aina 2120-luvulle saakka. Näin Kiinan on jo nyt suunniteltava reittejä kansakunnalleen miten tuonne 2100-luvulle suunnistetaan ja se tarkoittaa ehkä aivan uusien yhteiskuntamuotojen kehittymistä - suurongelmien edessä (?)

Kiina on tänään maailman suurin talous - IMF 2016: BKT/PPP
[ ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - ]

Kiina on myös maailman suurin viejävaltio ja yhä enemmän parviälyllisesti kehittyvä tuotantokoneisto - monin osin maailmallinen varustaja, täyttäen läntisen maailman turhaakin kysyntää.

Kiina käy kauppaa - ei sodi; viimeinenkin sota on vuosikymmenien takaa - Vietnamista - us-johteisen Vietnamin kiehunnassa, jossa läntinen maailma koetti torpata kommunismin leviämistä - epäonnistuen siinä, kuten nyt näyttää käyvän myös Afganistanissa.

Kiina ottaa myös oppia - niin hyvässä kuin pahassa!

Kiina on laskenut läntisen maailman reliikkejä mailleen - muun muassa McDonalds, jonka erityisyys näkyy jo lapsiperheiden ruokailutottumuksissa, tuottaen sitä samaa ylipainoa lapsille kuin lännessäkin - tälle tehdään nyt loppu.

Monille muillekin läntisen maailman "hapatuksille" tehdään rajat ja päätepysäkit - lopullisesti.

Nuo läntisestä maailmasta otetut kokeilut eivät toimineet kiinalaisessa yhteiskuntamallissa, joka on kulttuurillisesti eräs maailman vanhimmista yhtäjaksoisista korkeakulttuureista.
--

Kertausta historiasta?

Kiina oli tämän päivän tilassa jo 1400-luvun alussa, kun keisari Zhu Di purjehti maailman merillä - Australiaa, Intiaa, Arabian niemimaata kuin Afrikkaa myöten; ollen tuolloinkin maailman suurin - kunnes keisarin kuollessa "mahdoton tuli vetävän käteen" ja keisarin hovin virkamiehet (=mandariinit) laittoivat rajat kiinni -

.. hävittäen samalla dokumenttiaineiston, mikä kertoi maailmallisten merimatkojen tapahtumista - siksi emme tarkoin tiedä missä kaikkialla tuo silloinen "kiinalainen kauppakoneisto" vieraili (Gavin Menzies ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001787610.html - ) - tuolloisen maailman suurimpina kauppalaivastoina.

Yongle emperiour ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yongle -
--

Entä nyt, kun länsi käy yhä kovenevaa vastakkain asettumista itää vastaan - USA:n jo julistaessa Kiinan ykkösvihollisekseen?

Länsi löytää kaikki mahdolliset syytteet, väitteet kuin "todisteet" Kiinan pahuudesta, vakoilusta kuin kaikesta sellaisesta, jotka ovat läntisen maailman paperille kirjoitettuja hyveitä.

Vanha pappi sanoi kerran: "Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin sanon"

-näinkö länsi ojentaisi Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU. Mikä antaa oikeuden demokratian ihannemaista opastaa suurempaansa - onko se jokin demokratian vähemmistöoikeus?

Kiinalla voisi olla oppi yli kaiken -

.. se olisi viesti sekaantumattomuuden ja sotkeutumattomuuden tahdikkuudesta muita vieraita itsenäisiä kohtaan.

Kysymys kuuluu: Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla.

Miksi lännestä löydetään kaikki se näykkiminen ja nokkiminen - miksi täältä kumuloituneen ympäristöhaittajäljen mahtimaista sormi kääntyy Kiinan suuntaan

- eikö samalla huomata peukalon todellisuutta, ojentuen itseään - länttä kohden.
Vaikka ihmiskunta on nykytiedon mukaan homo sapiens' na lähtenyt liikkeelle yhdestä paikasta -

.. Afrikan Etiopian ylänköjen apinalaumoista ja näin meidän kaikkien kantavan yhteistä perintöä ja nykyajan rasitetta, joka ei tunne valtioiden rajoja - tulevaa ympäristökatastrofia Elämänmuotojen voimakkaana kaventumisena ... niin, eikö nyt viimeistään olisi aika keskittyä yhteiseen ongelmaan ja näin jätettäisiin läntinen näykkiminen ja nokkiminen pois -

.. löytäen sellaisen sävelen, jossa yhteisesti ponnistaen löydämme ratkaisut ylläpitämään Elämän voimaa kaikille - oli yhteiskuntamalli sitten lännestä tai idästä |*.

>>>

...
39217

223

1345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taistelu luonnonvaroista kiihtyy. Ilman öljyä ihmiskunnalle käy olkisesti.

      • Anonyymi

        Ilman vettä löydämme lopullisen kuoleman. Kiinalle Baikal on "elämääni tärkeämpi kysymys"!


      • Ilman energiaan käytettyä öljyä voimme selvitä - osaltansa ..


      • Anonyymi

        Öljy lisäsi suoraan ja epäsuorasti ympäristöongelmamme megalomaaniseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman vettä löydämme lopullisen kuoleman. Kiinalle Baikal on "elämääni tärkeämpi kysymys"!

        Baikal on Siperiassa. Ehkä järvestä vedetään putki Kiinan pohjoisosiin.


      • Anonyymi

        Kiina ottaa populaatio-osuutensa: 1,4/7,9!!


      • Anonyymi

        Ilman puhdasta makeaa vettä elämä päättyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman vettä löydämme lopullisen kuoleman. Kiinalle Baikal on "elämääni tärkeämpi kysymys"!

        Vesi vanhin voitehista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina ottaa populaatio-osuutensa: 1,4/7,9!!

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle
        Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.

        Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,
        he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.
        Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.

        Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;
        heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluuvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.

        ...
        Kiinassa puhaltavat nyt uudet tuulet niin ongelmissa,
        ratkaisuissa kuin valtapelissä, jossa meille kummallisella tavalla järjestys säilyy ja systeemit toimivat [esim. SARS epidemian hoito]. Kun laitamme Kiinan kartan Euroopan päälle, jää alle miltei koko EU. Kiinan hallintomekanismit vertauksena Suomeen on kuin vertaisi Enontekiötä Helsinkiin. Enontekiöläiset eivät kuulemma ole halunneet neuvoa helsinkiläisiä, kuinka pääkaupunkiamme johdetaan.
        Samoin länsimaat voisivat perehtyä omiin ongelmiin ja kansalaisten hyvinvointiin kuin hakea meidän mielestä niitä kiinalaisia ongelmia, jotka meidän silmäämme paistavat. Ovatko kiinalaiset tulleet meitä neuvomaan; eivät - he ovat tulleet tekemään kauppaa kanssamme, ja siinä piilee mahdollisuutemme.

        Lopuksi voisi ottaa teoreettisen, mutta kiinnostavan loppulauseen:

        Mikäli jokainen kiinalainen ostaisi meiltä jotain kerran kuukaudessa, kerrallansa 22 eurolla, olisi miltei meidän koko vientitoimintamme katettu. Koko Kiinassa keskipalkka on nyt 65 euroa kuukaudessa. Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Baikal on Siperiassa. Ehkä järvestä vedetään putki Kiinan pohjoisosiin.

        Suomesta kysyttiin jo pari vuotta sitten suurien putkien automaatiorobottia sisäpinnan tarkkailuun ja operoimiseen. Ei löytynyt - tilanne konsultoitiin Saksaan. Kyse saattoi olla osa suunnitelmaa jossa Baikalin vettä voitaisiin johtaa Kiinaan (?)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vesi vanhin voitehista

        [A] ... mahdollisesti puhdas raakavesi loppuu pitkän kuivan kesän jälkeen Pekingistä 1/? Suomessa sinilevä tukkii vesilaitosten suodattimet ja tuo uusia myrkkyjä puhdistamisen päänvaivoiksi. Vesi on kaikkialla aivan liian halpaa. Puhdistusvaikeuksien kautta hinta nousee reippaasti - ja vesi palaa ansaitsemaansa arvoon ... ]

        Maslowin tarvehierarkiassa 2/ vesi on heti hengitettävän ilman jälkeen seuraavana. Ihminen kuolee vedenpuutteeseen jo muutamassa viikossa. Vesi on seuraavan suursodan aihe ja veteen liittyvät sijoitukset nousevat raketin lailla kaikkialla maailmassa. Viimeisessä pörssissä vesi on maailman toiseksi arvokkain aine.

        Ihmiskunnan perusperiaatteen pitäisi olla käyttämänsä raaka-aineen luonnonmukainen palautus sellaisena luontoon, kuin se sieltä on otettu. Ihmisen elämä on väsyksiin saakka itsensä ja tavaroidensa siirtelyä paikasta toiseen 3/. Tuohon toimintaan käytämme energiaa, jonka lainaamme ympäristöstämme ja lopulta aina auringosta - tai ytimien "loputtomien" energioiden maailmasta. Vesi voi olla myös "loputtoman" energian lähde.

        Vesi juoksee meille elämän - puhtaimmillaan

        Ihminen juoksuttaa käyttämänsä veden muunneltuna sellaiseksi, että mm. mutantoituvat bakteerit ja virukset 4/ tulevat aiheuttamaan suuremmat pandemiat, kuin mitä olemme koskaan kokeneet. Vesi on erinomainen mikrobien kuljetusalusta. Sairaalabakteerit ovat hälyttävä esimerkki hallitsemattomasta mutantoitumisesta - ihmisille. Mikrobeilla on samanlainen lisääntymisvietti ja kilpailutahto kuin ihmiskunnallakin.

        Vesi on hyvää puhtaana

        Loppuun käyttämämme vesi tuntuu neniimme hyvin epämiellyttävältä, kun olemme vesikierron tarpeisiimme hyödyntäneet. Jätevesi, joka kertoo hyvin elintasomme ja kulutuskykymme - on viesti harkitsemattomasta toiminnasta. Meitä odottaa vesien saastuminen, joka voi nostaa likaisen veden mikrobien aiheuttamien lapsikuolemien määrän huimaan nousuun - joka- ja tämänpäiväisestä yli 4000:sta kuolleesta - ympäri maailman.

        Vesi on ikuinen kiertolainen

        Vesi on "ikuinen" kiertolainen. Nykytietämyksemme mukaan vesi on saapunut miljardeja vuosia sitten asteroidipommituksen mukana, jota kesti satoja miljoonia vuosia. Vesi on voinut myös osaltaan tuoda meidät tänne pallollemme - ulkoavaruudesta. Vesi sisältää myös hapen 5/, joka on eräs elämämme mahdollistaja ja päätösprosessien käynnistäjä. Samoin vesi sisältää vedyn 6/, joka on äärimmäisen räjähdysherkkä alkuaine ja energianlähde 7/.

        Ihminen kierrättää surutta vettä likaisen itsekkäisiin tarkoituksiinsa kaikkialla maailmassa. Lainaamme omistusahneudessamme meille kuulumattomankin veden toisilta, aiheuttaen ympäristö- ja elinkriisejä muille eliölajeille.

        Ihminen ryöstöviljelee keinokastelulla luonnon vuosimiljoonaiset ravinnekierrot epätasapainoon, jonka lopputulemana häämöttää maailmanlaajuinen nälänhätä. Emme ole myöskään tutkineet riittävästi, mitä tarkoittaa viherkasvuston viljeleminen poltettavaksi energiaksi.

        Vesikriisi ja siihen automaattisesti yhdistyvä nälkä ajaa epätasapainoa väestökeskittymiin tappaen heikkoja ja tukien vahvoja. Ehkä tämä onkin systeemejä ohjaavan "universumin käyttöjärjestelmän" ohjelmistollinen hyppykäsky tasapainottaa ylipaisunutta ihmiskuntaa. Vesi on tehokas väliainetappaja kuljettaessaan meille uusia mikrobeja haasteeksi immuunijärjestelmillemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öljy lisäsi suoraan ja epäsuorasti ympäristöongelmamme megalomaaniseksi.

        Kiinalaiset muuttavat pian kuuhun ja marsiin yms, eikä öljyä tms tarvitse, ovat keksineet muutakin kuin ruudin, ja kansainvälisissä ä o mittauksissakin kärkipäässä, esim jenkki pöljät vasta sijalla 32.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalaiset muuttavat pian kuuhun ja marsiin yms, eikä öljyä tms tarvitse, ovat keksineet muutakin kuin ruudin, ja kansainvälisissä ä o mittauksissakin kärkipäässä, esim jenkki pöljät vasta sijalla 32.

        Tuota en tiedä, mutta Kiinassa valmistuu noin 340 000 ylempää insinööriä - joka vuosi; sen ollen enemmän kuin USA' ssa ja EU' ssa yhteensä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tuota en tiedä, mutta Kiinassa valmistuu noin 340 000 ylempää insinööriä - joka vuosi; sen ollen enemmän kuin USA' ssa ja EU' ssa yhteensä.

        Varmaan niistä 339 000 valmistuu KOPIOINTILINJALTA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Laatuinsinöörejä ei valmistu yhtään - siksi kiinalaislaatu on laadutonta. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan niistä 339 000 valmistuu KOPIOINTILINJALTA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Laatuinsinöörejä ei valmistu yhtään - siksi kiinalaislaatu on laadutonta. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Asutko Ilomantsissa, etkä osuuskauppa kauempana käynyt...


      • Anonyymi

        Vesi tulee arvokkaammaksi kuin "kulta" - kulta ei elätä, vesi elättää yhdessä ravinnon kanssa. Venäjä on maailman suurin ravintovarantopotentiaali; entä yhteistyö Kiinan kanssa?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalaiset muuttavat pian kuuhun ja marsiin yms, eikä öljyä tms tarvitse, ovat keksineet muutakin kuin ruudin, ja kansainvälisissä ä o mittauksissakin kärkipäässä, esim jenkki pöljät vasta sijalla 32.

        Niin, "menkää ja rikastukaa"!

        Entä nyt, kun Keskushallinto suitsii jo liian rikkaita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan niistä 339 000 valmistuu KOPIOINTILINJALTA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Laatuinsinöörejä ei valmistu yhtään - siksi kiinalaislaatu on laadutonta. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Peräkammari äänessä, äippä vei kännykästä patterit ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, "menkää ja rikastukaa"!

        Entä nyt, kun Keskushallinto suitsii jo liian rikkaita?

        Kiinan keskushallinto haluaa tasaistaa ostovoimaa.


      • Anonyymi

        Kiinan osuus maailmallisuudesta on 1,4/7,9.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Baikal on Siperiassa. Ehkä järvestä vedetään putki Kiinan pohjoisosiin.

        Suomesta kysyttiin putkilogistiikan osaamista - ei löytynyt. Projekti meni Saksaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan niistä 339 000 valmistuu KOPIOINTILINJALTA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Laatuinsinöörejä ei valmistu yhtään - siksi kiinalaislaatu on laadutonta. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Tässä kommentti, jonka kirjoittaja ei ole tämän avauksen osalta millään kartalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peräkammari äänessä, äippä vei kännykästä patterit ;-)

        Liekö edes kännykkää?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Baikal on Siperiassa. Ehkä järvestä vedetään putki Kiinan pohjoisosiin.

        Kiinalla on makeaa vettä omasta takaa yllinkyllin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä kommentti, jonka kirjoittaja ei ole tämän avauksen osalta millään kartalla.

        Näkyy olevan aidosti maailman kartalla. Tiedätkö mikä maailmankartta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalla on makeaa vettä omasta takaa yllinkyllin.

        Ei ole, tosin alueellisesti kyllä, mutta koko Pohjois-Kiina riutuun vesipulassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman vettä löydämme lopullisen kuoleman. Kiinalle Baikal on "elämääni tärkeämpi kysymys"!

        Taivaalta sitä tulee. 🛬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman puhdasta makeaa vettä elämä päättyy.

        Suurin samassa paikassa oleva määrä on Venäjällä - Baikalissa.


    • 2

      |* Valtion ja valtioryhmän ellei koko maailman kriisiytyessä - on päätöskoneistojen oltava suoraviivaisia ja nopeita (ja näin riskejä ottavia), mutta tapahtumasykliltään sellaisia, että ehditään tehdä korjausliikkeitä - demokratia ei ehdi - autoritäärinen hyvä johtajuus ehtii - riskien kasvaessa, mutta kun muuta ei enää ole!
      ..

      Mikä tekee reviiripuolustuksen nyt näin kiihkeäksi, että se siirtelee sota- ja taisteluvoimia maailmallisessa kierrossa, ylläpitäen uhkaa ja sodan todellista mahdollisuutta - eikä vain sodan, vaan suursodan, jossa ei sitten enää voittajaa ole.

      Missä piilee ihmiskunnallinen itsesuojeluvaisto?

      Itsesuojeluvaisto voisi konkretisoitua kasvuhokeman jäätymisenä ja alkavan (kulutus)vähentämisen todellisuutena, kun rajallisesta ei voida loputtomasti nyhtää.


      ...

      • Anonyymi

        Reviiripuolustus. Ihmiskunnan ja koko eliömaailman - luomakunnan - asia ja elinvoima nro 1!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reviiripuolustus. Ihmiskunnan ja koko eliömaailman - luomakunnan - asia ja elinvoima nro 1!

        Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennenkuin syyttää toistaan rasistiksi.

        Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin!

        Maapallo jakaantuu kansallisuuksiin, eri uskontoihin, tapoihin, kulttuurriin ja kieliryhmiin. Jokainen on oma reviirinsä, joka puolustaa omaa perinnettä, ollen siitä myös ylpeä – kuten me aitosuomalaisetkin. Meillä on siihen oikeus.

        Reviirit ovat vieläkin pienempiä alueita; on maakunnat, on kaupungit, on korttelit, maaseutukylät – on jopa oma asuinkerrostalo – pojat pelatessaan pihalla potkupaloa, pitävät jopa omaa rappukäytävää omana yhteenkuuluvuusalueena – se on poikien pelin hetkellä heidän oma reviiri. Lopulta meillä ihmisillä on jokaisella myös oma henkilökohtainen reviiri.


        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennenkuin syyttää toistaan rasistiksi.

        Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin!

        Maapallo jakaantuu kansallisuuksiin, eri uskontoihin, tapoihin, kulttuurriin ja kieliryhmiin. Jokainen on oma reviirinsä, joka puolustaa omaa perinnettä, ollen siitä myös ylpeä – kuten me aitosuomalaisetkin. Meillä on siihen oikeus.

        Reviirit ovat vieläkin pienempiä alueita; on maakunnat, on kaupungit, on korttelit, maaseutukylät – on jopa oma asuinkerrostalo – pojat pelatessaan pihalla potkupaloa, pitävät jopa omaa rappukäytävää omana yhteenkuuluvuusalueena – se on poikien pelin hetkellä heidän oma reviiri. Lopulta meillä ihmisillä on jokaisella myös oma henkilökohtainen reviiri.


        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

        Reviiripuolustus oli evoluution toinen "käsky", kun aloitti biologisen elämän ja sen jakaantumisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennenkuin syyttää toistaan rasistiksi.

        Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin!

        Maapallo jakaantuu kansallisuuksiin, eri uskontoihin, tapoihin, kulttuurriin ja kieliryhmiin. Jokainen on oma reviirinsä, joka puolustaa omaa perinnettä, ollen siitä myös ylpeä – kuten me aitosuomalaisetkin. Meillä on siihen oikeus.

        Reviirit ovat vieläkin pienempiä alueita; on maakunnat, on kaupungit, on korttelit, maaseutukylät – on jopa oma asuinkerrostalo – pojat pelatessaan pihalla potkupaloa, pitävät jopa omaa rappukäytävää omana yhteenkuuluvuusalueena – se on poikien pelin hetkellä heidän oma reviiri. Lopulta meillä ihmisillä on jokaisella myös oma henkilökohtainen reviiri.


        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

        Luoma kommentoi omaa kommenttiaan kommetilla, jota kommentoi omalla kommentillaan...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reviiripuolustus oli evoluution toinen "käsky", kun aloitti biologisen elämän ja sen jakaantumisen.

        Iso on haaste maailman suurimmalta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reviiripuolustus. Ihmiskunnan ja koko eliömaailman - luomakunnan - asia ja elinvoima nro 1!

        Sinullakin on oma reviirisi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma kommentoi omaa kommenttiaan kommetilla, jota kommentoi omalla kommentillaan...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Onko sinulla ongelmia, kenties paha olo - oletko yksin, kun täällä tyhjyyksiä huutelet. Avaudu, se helpottaa.


    • Anonyymi

      Jokaiselle suomalaiselle riittää noin 250 kiinalaista toveria/ kaveria - on siinä mistä "valita" ...

    • 3

      PS. Kaikki kolme suurvaltajohtajaa [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - ] Suomeen - Rovaniemelle Arktisen alueen erityisyyttä suojelemaan - yhdessä: presidentit Kiinasta (Xi Jinping), Venäjältä (Vladimir Putin) ja Yhdysvalloista (Joe Biden) - nämä kolme voivat yhdessä "pelastaa maailman".

      Ehkä näin Suomen johdattelemana "hyvien palveluksien" [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - ] myötä EU' llekin löydetään rooli tien näyttäjänä kohden uutta uljasta maailmaa.

      Varsinkin Kiina on hyvin kiinnostunut EU' n kehityspolusta ja sen mahdollisesta demokratian kehityksestä kohden todellisempaa mitä se nykyään keskeneräisenä on ...?

      Tänään voimme tarkastella yhteiskuntamallien saavutuksia viimeiseltä 150 vuodelta - niin ympäristöjäljen jättäjinä kuin elämisen malleina, missä mitenkin ja varsinkin lännen materiaaliskulutuksellisuuden voittokulkua markkinataloutena, kasvuhokemana ja näyttö- ja vertailutaloutena - tiedämme aikaansaadut ongelmat - kumuloituneina.

      Kannattaako tätä lännen kehityskulun mallia enää jatkaa - ja ehkä tämä on juuri Kiinasta nyt oivallettu vastuuna 1403 miljoonasta kansalaisestaan - sellaisinkin ottein, joiden riuskuus tuo tuloksia koko väestölle! Kiina on jo maininnut halunsa ottaa ymristökorjaajan johtajuus - Kiinan korjatessa kaikki omat ympäristöongelmansa vuoteen 2060 mennessä -

      .. riittääkö aika, kuuluu se viimeinen kysymys!


      e

      • Anonyymi

        Kysymys koko ihmiskunnalle:

        Riittääkö aika ja millaisia korjaussarjoja saamme aikaiseksi ...


      • Anonyymi

        Viimeksi Sale kävi esittelemässä Helsingin henkeä Ranskan kollegalleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys koko ihmiskunnalle:

        Riittääkö aika ja millaisia korjaussarjoja saamme aikaiseksi ...

        Krapula on nimittäin kaamea, vaatii topakan korjaussarja.


    • Anonyymi

      V*ttu mikä idiootti:

      ” Miksi lännestä löydetään kaikki se näykkiminen ja nokkiminen - miksi täältä kumuloituneen ympäristöhaittajäljen mahtimaista sormi kääntyy Kiinan suuntaan”

      KIINAN ILMASTOPÄÄSTÖT OVAT 30% KOKO MAAILMAN PÄÄSTÖISTÄ

      MIKÄ SIINÄ ON NIIN VAIKEA YMMÄRTÄÄ

      • Anonyymi

        Olisiko tässä kohdin hyvä ymmärtää kumuloituva ympäristötaakka?


      • Anonyymi

        Ymmärtämiselle ruplaesto...


      • YLE-otsikko: "Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"

        ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -

        YLE-ote: "Nyt iso kuva muuttuu: vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. Yhdysvaltojen perässä tulevat Kiina, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Merkittävää on, että ne kaikki ovat historian aikana käyttäneet globaalia hiilibudjettia enemmän kuin väestöltään valtava Intia."

        ...



      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        YLE-otsikko: "Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"

        ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -

        YLE-ote: "Nyt iso kuva muuttuu: vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. Yhdysvaltojen perässä tulevat Kiina, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Merkittävää on, että ne kaikki ovat historian aikana käyttäneet globaalia hiilibudjettia enemmän kuin väestöltään valtava Intia."

        ...

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Ei, se on vain kehitykseltään kesken - eikä nauti maailmallista enemmistöä. Toisaalta nykymuotoisella demokratialla ei ehditä saada valmiiksi sellaista korjaussarjaa, mikä oikeasti ja riuskasti korjaa ihmiskunnan aiheuttamat ympäristölliset ja biologiset tuhot ... valitettavasti.

        Nyt länsi keskittyy oleettomuuksiin - noihin ympäristöongelmiin nähden - keskittyy Kiinan sättimiseen, nokkimiseen ja näykkimiseen ... kun pitäisi keskittyä YHDESSÄ korjaamaan luontobiologialle aiheuttamamme tuhot ...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtämiselle ruplaesto...

        Jeps, kasvuhokeman esto :-)


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ei, se on vain kehitykseltään kesken - eikä nauti maailmallista enemmistöä. Toisaalta nykymuotoisella demokratialla ei ehditä saada valmiiksi sellaista korjaussarjaa, mikä oikeasti ja riuskasti korjaa ihmiskunnan aiheuttamat ympäristölliset ja biologiset tuhot ... valitettavasti.

        Nyt länsi keskittyy oleettomuuksiin - noihin ympäristöongelmiin nähden - keskittyy Kiinan sättimiseen, nokkimiseen ja näykkimiseen ... kun pitäisi keskittyä YHDESSÄ korjaamaan luontobiologialle aiheuttamamme tuhot ...

        Kerrotko vielä perusteet väitteillesi?

        Muuten jää täysin tyhjäksi puheeksi


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Jeps, kasvuhokeman esto :-)

        Ruplamaissa talous taantuu eikä kasva


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko tässä kohdin hyvä ymmärtää kumuloituva ympäristötaakka?

        Miten sillä voidaan vähentää nykyisiä päästöjä ?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        YLE-otsikko: "Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"

        ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -

        YLE-ote: "Nyt iso kuva muuttuu: vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. Yhdysvaltojen perässä tulevat Kiina, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Merkittävää on, että ne kaikki ovat historian aikana käyttäneet globaalia hiilibudjettia enemmän kuin väestöltään valtava Intia."

        ...

        Eipä jää ihmettelylle sijaa ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruplamaissa talous taantuu eikä kasva

        Kulutuksen pitäisikin vähentyä, sillä juuri kulutus lisää ympäristökuormaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä jää ihmettelylle sijaa ...

        Niinpä - muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        YLE-otsikko: "Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"

        ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -

        YLE-ote: "Nyt iso kuva muuttuu: vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. Yhdysvaltojen perässä tulevat Kiina, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Merkittävää on, että ne kaikki ovat historian aikana käyttäneet globaalia hiilibudjettia enemmän kuin väestöltään valtava Intia."

        ...

        Eipä mitään hätää, Suomi laittaa ilmastopolitiikallaan koko maailman hiilijalanjäljet ordninkiin. Ei tarvitse Kiinankaan vähentää yhtään mitään saastutuksiaan, me täällä Suomessa naisviisikon johdolla teemme niin radikaalit vähennykset, että maailma pelastuu!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Jeps, kasvuhokeman esto :-)

        Näyttö- ja vertailutalouden esto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sillä voidaan vähentää nykyisiä päästöjä ?

        Kantamalla yksilöllistä kulutusvastuuta - per henkilö, vähentämällä ... , Mutta kuinka paljon?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä - muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä.

        Entä per capita, mikä olisikaan oikeudenmukaista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä per capita, mikä olisikaan oikeudenmukaista?

        Pieneneekö Kiinan kasvavat kokonaispäästöt, jos jaat ne populaatiolla? 😂😂😂😂

        Haloo...anybody home...😂😂😂😂


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ei, se on vain kehitykseltään kesken - eikä nauti maailmallista enemmistöä. Toisaalta nykymuotoisella demokratialla ei ehditä saada valmiiksi sellaista korjaussarjaa, mikä oikeasti ja riuskasti korjaa ihmiskunnan aiheuttamat ympäristölliset ja biologiset tuhot ... valitettavasti.

        Nyt länsi keskittyy oleettomuuksiin - noihin ympäristöongelmiin nähden - keskittyy Kiinan sättimiseen, nokkimiseen ja näykkimiseen ... kun pitäisi keskittyä YHDESSÄ korjaamaan luontobiologialle aiheuttamamme tuhot ...

        Onko Kiinan tai Venäjän poliittinen järjestelmä sitten parempi?

        Truth Hurts


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä mitään hätää, Suomi laittaa ilmastopolitiikallaan koko maailman hiilijalanjäljet ordninkiin. Ei tarvitse Kiinankaan vähentää yhtään mitään saastutuksiaan, me täällä Suomessa naisviisikon johdolla teemme niin radikaalit vähennykset, että maailma pelastuu!

        Tarkoitatko NNV-hallitusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieneneekö Kiinan kasvavat kokonaispäästöt, jos jaat ne populaatiolla? 😂😂😂😂

        Haloo...anybody home...😂😂😂😂

        Miksi sinä saat päästellä enemmän kuin keskimäärin kiinalainen? Oletan sinun olevan suomalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Kiinan tai Venäjän poliittinen järjestelmä sitten parempi?

        Truth Hurts

        Ovat ainakin nopeampia päätösprosesseissaan, ainakin Kiinassa, arvaan. Ilkka vastatkoon tuohon täsmällisemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä saat päästellä enemmän kuin keskimäärin kiinalainen? Oletan sinun olevan suomalainen.

        En päästele. Minulla on ladattava hybridiauto ja maalämpö.

        Mutta ei minun päästöni vaikuta siihen, että 30% kaikista ilmaistopäästöistä on lähtöisin Kiinasta.

        Kuten ketjussa joku viisas totesi: "muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä."

        Mikä siinä on vaikea ymmärtää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En päästele. Minulla on ladattava hybridiauto ja maalämpö.

        Mutta ei minun päästöni vaikuta siihen, että 30% kaikista ilmaistopäästöistä on lähtöisin Kiinasta.

        Kuten ketjussa joku viisas totesi: "muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä."

        Mikä siinä on vaikea ymmärtää?

        Keskimääräinen suomalainen päästellä paljon enemmän kuin keskimääräinen kiinalainen, missä oikeudenmukaisuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko vielä perusteet väitteillesi?

        Muuten jää täysin tyhjäksi puheeksi

        SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 19, 2017
        Villinä kehittyvä suora kansalaisvaikute!


        " ... On selvää, että kansanomaisesti ”some” on myös sisällöltään manipulatiivinen ja jopa propagandistinen. Some on väkevän tuotekehityksen piirissä ja ensimmäiset vakavasti otettavat uuden ajan tiedonjakelukanavat ovat jo luottavuusmittareilla nousemassa vähintään samalle tasolle kuin tunnetuimmat nykymediat …

        … milloin tapahtuu ohitus, on vain ajan kysymys – tietotekniikka, verkot, tarkistusmenetelmät ja vaihtoehtoistiedon viitevertaukset kehittyvät huimaa vauhtia ---

        Viimeisin hätähuuto perinteellisestä mediasta ja lähinnä maapallovähemmistössä olevalta lännenmiehen valtakulttuurilta ojentautuu todisteettomiin väitesyytteisiin vieraiden valtioiden sotkeutuessa toisen yhteiskuntien sisäisiin asioihin – muun muassa Iso-Britannian Brexit -kansanäänestykseen! |5

        Tuossa ylläolevassa on kaiken tiedonkulun ja sen luotettavuuden ydin ja kohtalo!


        Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä

        – läntinen demokratiakäsite |6 edustaa kasvuhokemallisena |7 kulutusyhteiskunta-ajatuksena vajaata 20 prosenttia maapalloväestöstä – nyt onkin kyse tosiasiasta tunnustaa, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |8, ja tätä lännenmies ei halua tietenkään hyväksyä – halutaan pitää kiinni kolonialismista alkanutta maailmanherruutta – joka nyt on vuoren varmasti illassaan – tai edessämme on maailmojen sota |9, ilman marssilaisia …


        Eräs mediaotsikko – tältä 19.11.2017 – aamulta (Helsingin Sanomat)
        [ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005453832.html - ]

        ”Essee: Somen piti pelastaa maailma, mutta nyt sitä pidetään jopa uhkana demokratialle – Saksa aloitti jo netin suitsimisen, vaikka ankara sääntely voi pilata palvelut”

        Ote:
        ” … Mikä sosiaalisessa mediassa meni vikaan, kysytään nyt maailmalla. Ja voiko Facebookin sisältöä säädellä laeilla? Tästä pitäisi puhua Suomessakin, kirjoittaa journalistiikan vierailuprofessori Jussi Pullinen … ”

        Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
        ”... Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään - Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi.

        Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat.

        Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan.

        Kaksi tekijää lisää - Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi”

        ...
        Entä nyt, kun some kehittyy ja perinteellinen media ei herätä enää luottamusta – moni osin?

        Onko sanahelinällinen sananvapaus lyönyt jo itseään korville?
        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -

        Entä mitä tuumattiin Facebookista vuonna 2009- Facebook yhteisöllisyyttä?
        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/05/yhteisollisyyden-naamakirjat-facebook.html -

        … ja vuonna 2015 – Naamakirja kaiken muuttaa voi?
        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/naamakirja-kaiken-muuttaa-voi.html -


        … Kansalaismedia kehittyy – ja se on varmaa, … ellei viranomainen ota maailmojen verkkoa täystarkkailuun ja valvontaa – eliminoimisineen – kuten Kiinassa tehdään jo nyt. ...
        ... "

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/villina-kehittyva-suora-kansalaisvaikute.html -


        ..
        EKSTRA

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/01/demokratia-ja-ihmisoikeudet-ajassa-ja.html -

        ...
        Ilkka Luoma

        ...


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtämiselle ruplaesto...

        Dollari patoaa ymmärrystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Demokratian tuomia ympäristöongelmia voimme vain "ihailla"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Luitko tuon Ylen jutun, jota kommentoit?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Luitko tuon YLe-linkin kumuloitumisesta ja US' n osuudesta pidemmässä juoksussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko tässä kohdin hyvä ymmärtää kumuloituva ympäristötaakka?

        Kiina on silti pahin ympäristösotkija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Ei demokratiassa ole mitään vikaa, se on vain väärään aikaan väärässä paikassa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ei, se on vain kehitykseltään kesken - eikä nauti maailmallista enemmistöä. Toisaalta nykymuotoisella demokratialla ei ehditä saada valmiiksi sellaista korjaussarjaa, mikä oikeasti ja riuskasti korjaa ihmiskunnan aiheuttamat ympäristölliset ja biologiset tuhot ... valitettavasti.

        Nyt länsi keskittyy oleettomuuksiin - noihin ympäristöongelmiin nähden - keskittyy Kiinan sättimiseen, nokkimiseen ja näykkimiseen ... kun pitäisi keskittyä YHDESSÄ korjaamaan luontobiologialle aiheuttamamme tuhot ...

        Yhdessä, miksi tätä lännestä niin vaikea käsittää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä - muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä.

        Valhe, käyrät ovat laskussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieneneekö Kiinan kasvavat kokonaispäästöt, jos jaat ne populaatiolla? 😂😂😂😂

        Haloo...anybody home...😂😂😂😂

        Unohditko: mikä onkaan oikeudenmukaista (per nenä)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on silti pahin ympäristösotkija.

        Ei. Se on lännen markkinatalousvaltiot eli kasvuhuudannaiset!


      • Anonyymi

        Suomesta voitas lähettää ne elokapinan kahelit Kiinaan järkkäämään miekkareita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ilkka demokratia jotenkin huono?

        Truth Hurts

        Demokraatti toimii kuin kommunisti konsanaan. Demokratiaa levitetään =tyrkytetään hyvin kyseenalaisin konstein. Demokraatit yrittävät kaataa HEILLE EPÄMIELUISIA HALLITUKSIA. järjestäen mielenosoitusten välityksellä sekasortoa yhteiskuntiin. I.Luoma kertoi jotain peukakon itseensä osoittamisesta. outo on käsi, jos näin on? KUN osoittaa sormella muita. NORMAALISTI peukku on ylös, ja KOLME SORMEA OSOITTAA ITSEÄ KOHTI. sirkkelimiehet on tietysti poikkeus.


      • Anonyymi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Demokraatti toimii kuin kommunisti konsanaan. Demokratiaa levitetään =tyrkytetään hyvin kyseenalaisin konstein. Demokraatit yrittävät kaataa HEILLE EPÄMIELUISIA HALLITUKSIA. järjestäen mielenosoitusten välityksellä sekasortoa yhteiskuntiin. I.Luoma kertoi jotain peukakon itseensä osoittamisesta. outo on käsi, jos näin on? KUN osoittaa sormella muita. NORMAALISTI peukku on ylös, ja KOLME SORMEA OSOITTAA ITSEÄ KOHTI. sirkkelimiehet on tietysti poikkeus.

        Olet oikeassa. Demokratiaa ei pysty tuomaan väkisin esim. Afganistanin ja Venäjän kaltaisiin, keskiajalle jääneisiin kehitysmaihin.


      • Anonyymi

        Kiina on jäänyt oman talousmallinsa vangiksi
        Kauppasotaan ajautuminen on Kiinalle vahingollista, mutta maan on vaikea avata talouttaan Yhdysvaltojen vaatimalla tavalla.

        Tein siihen IL-vastineen, joka on tässä lyhentämättömänä:
        Kirjoittaja lähtee liikkeelle itselleen itsestään selvästä olettamuksesta, että Kiinan on sopeuduttava maailmanlaajuisesti pienen lännenmiehen vähemmistön määrittämälle talousmallille.
        Kiina on omansa ja luo omankaltaistaan talous- ja yhteiskuntamallia mittakaavakysymyksenä. Kiina edustaa maapallon ihmispopulaatiosta noin kahtakymmentä prosenttia; voimme kuvata sitä myös näin: 1,4/7,8. USA vastaava tunnusluku on 0,34/7,8.
        On arvattavissa, että oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo huomioiden Kiina näkee oikeudekseen saada kokonsa mukainen osuus pallomme varannoista ja myös vastuista [3.
        Kiina on suurin valtio ympäristökuormittajana [4 Kiinalaiset osaavat kuitenkin katsoa todellisuutta kumuloitumisen näkökulmasta - hiilidioksidin viipymä ilmakehässä on pitkä ja näin onkin katsottava maailmantalouden päästöjä kumuloituneena 100 vuodelta.
        USA on suurin päästäjä maailmanpoliisina* viimeiseltä 80 vuodelta. Tilastot menevät ympäristökuormituksen osalta vieläkin hurjemmiksi, kun katsotaan lukuja per capita [Kuva 1.].
        Kiina hakee tasapuolista vastuuasemaa. Kiinalla on maailman suurin valuuttavaranto [5 ja maailman suurimmat saatavat, muun muassa US' n liittovaltiolta noin 1 100 miljardia USD.
        Kiina on velkaa sisäisesti ja Kiina on samalla yksi kullan suurista ostajista, kuten myös Venäjäkin. Suunnitteleeko Kiina valuuttansa kultasidosta, tätä emme tiedä, mutta olisi kiintoisaa, jos Venäjällä ja Kiinalla olisi yhteinen kultaan sidottu valuutta [6.
        Kiina on maailman suurin liukuhihna ja BKT PPP mitattuna IMF' n mukaan maailman suurin talous jo 2017 alkaen [7. Venäjä on taas maailman suurin yksittäinen raaka-aine- ja energia-aitta. Näin katsottuna Kiinan ja Venäjän yhteistoiminta on pragmaattisen loogista – nyt myös puolustusyhteistyönä.
        Maailma ei voi olla vain lännen määräysvallassa, jo pelkästään kiinalaisia on enemmän. Kiina ja Intia ovat liki puolet maapallon väestöstä. Niin Intia kuin Kiina ovat BRICS-maita, kuten Venäjäkin.
        Kiinan toiselle kaudelle valittu presidentti Xi Jinping on jo kertonut, että kiinalainen yhteiskuntamalli on vientituote. Kiina astelee osin omia polkujaan, kuten se teki jo 1400-luvulla, mutta mitä tapahtui keisari Zhu Di' n kuollessa – se onkin jo oman kirjoituksensa arvoinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on silti pahin ympäristösotkija.

        Kumulatiivisesti Yhdysvallat - viimeisen 100 vuoden ajalta. HUOM! Kertautuvuus ja pysyvyysaikataulut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei demokratiassa ole mitään vikaa, se on vain väärään aikaan väärässä paikassa.

        Välillisestä demokratiasta suoraan demokratiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä - muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä.

        Vähentynyt jo kolme vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko NNV-hallitusta?

        NNV tarkoittaen Nuorten Naisten Voimaa?!?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En päästele. Minulla on ladattava hybridiauto ja maalämpö.

        Mutta ei minun päästöni vaikuta siihen, että 30% kaikista ilmaistopäästöistä on lähtöisin Kiinasta.

        Kuten ketjussa joku viisas totesi: "muut maat ovat vähentäneet päästöjään, Kiina vastuuntunnottomana kasvattaa niitä."

        Mikä siinä on vaikea ymmärtää?

        Valhetta ei tosiaan voi ymmärtää. Kiina on vähentänyt tuotantonsa volyymiin nähden päästöjään, jo nyt. Täytyy muistaa, että Kiina on maailman suurin viejävaltio ja liukuhihna.


    • Anonyymi

      Kerrohan, Ilkka: paljonko sinulle maksetaan toiminnastasi?

      Eikö ikinä, illan pimeinä hetkinä hävetä?

      Truth Hurts

    • Anonyymi

      Ainut toimiva ratkaisu on kuitenkin kitkeä haitallisen materiaalin lähde, eli demokratia ja länsimaailma. Tätä varten Kiinalla on jatkuva tehotuotanto käynnissä ydinaseiden suhteen. Ne tulevat kitkemään tehokkaasti länsimaisen ajattelutavan minkä myötä kommunismi tulee nousemaan uuteen kukoistukseensa niin Kiinassa kuin Venäjälläkin - sekä tietysti Pohjois-Koreassa.

      • Tähän ei mitenkään vihjeellisenä, eikä seurannaisena, mutta yleisenä nykytietona menestyksellisestä yhteiskuntamallista -- "muurahaisten proletariaatin diktatuuri!"

        Yllättikö?

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-12076883 -

        "Muurahaispesän sisällä kuhisee jatkuva valtataistelu – Tutkija: "Kuningattaret ovat käytännössä työläisten orjia"" -YLE-otsikko

        ...


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tähän ei mitenkään vihjeellisenä, eikä seurannaisena, mutta yleisenä nykytietona menestyksellisestä yhteiskuntamallista -- "muurahaisten proletariaatin diktatuuri!"

        Yllättikö?

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-12076883 -

        "Muurahaispesän sisällä kuhisee jatkuva valtataistelu – Tutkija: "Kuningattaret ovat käytännössä työläisten orjia"" -YLE-otsikko

        ...

        Hieman enemmän biologiaa ymmärtävä osaavat hahmottaa muurahais- ja ihmisyhteiskunnan erot
        😂😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman enemmän biologiaa ymmärtävä osaavat hahmottaa muurahais- ja ihmisyhteiskunnan erot
        😂😂😂😂

        Näinköhän syvimmältään osaavat? Evoluution näkökulmasta ovat "saman arvoisia", biomassojensa puitteista.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tähän ei mitenkään vihjeellisenä, eikä seurannaisena, mutta yleisenä nykytietona menestyksellisestä yhteiskuntamallista -- "muurahaisten proletariaatin diktatuuri!"

        Yllättikö?

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-12076883 -

        "Muurahaispesän sisällä kuhisee jatkuva valtataistelu – Tutkija: "Kuningattaret ovat käytännössä työläisten orjia"" -YLE-otsikko

        ...

        Mao ja Stalin olivat siis tietämättään orjia? Samoin on nyt orja se Pohjois-Korean paksupoika, sekä Putin ja Lukashenka!

        Mitä maailman pitäisi tehdä saadakseen nuo orjat vapautettua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinköhän syvimmältään osaavat? Evoluution näkökulmasta ovat "saman arvoisia", biomassojensa puitteista.

        😂😂😂😂 "Evoluution näkökulmasta ovat "saman arvoisia", biomassojensa puitteista. 😂😂😂😂

        Kun tietoa ei ole, niin valehtelu on ääliölle ainoa vaihtoehto.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tähän ei mitenkään vihjeellisenä, eikä seurannaisena, mutta yleisenä nykytietona menestyksellisestä yhteiskuntamallista -- "muurahaisten proletariaatin diktatuuri!"

        Yllättikö?

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-12076883 -

        "Muurahaispesän sisällä kuhisee jatkuva valtataistelu – Tutkija: "Kuningattaret ovat käytännössä työläisten orjia"" -YLE-otsikko

        ...

        Kai ymmärrät, että ihmisen ja muurahaisen välillä on pienehköjä fysiologisia eroja?

        Ihailetko sinä yhteisöä, jossa yksilöllä ei ole merkitystä?

        Truth Hurts


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai ymmärrät, että ihmisen ja muurahaisen välillä on pienehköjä fysiologisia eroja?

        Ihailetko sinä yhteisöä, jossa yksilöllä ei ole merkitystä?

        Truth Hurts

        Evoluutio ei näe noita eroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman enemmän biologiaa ymmärtävä osaavat hahmottaa muurahais- ja ihmisyhteiskunnan erot
        😂😂😂😂

        Eroja on silmin nähden, mutta kyse on nyt aivan jostain muusta - biologisesta elämästä, perintötekijöistä ja yhteisestä alusta kaikelle Elämälle ja mikä onkaan ohjastanut tämän nykyisen tilan - kaikkinensa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mao ja Stalin olivat siis tietämättään orjia? Samoin on nyt orja se Pohjois-Korean paksupoika, sekä Putin ja Lukashenka!

        Mitä maailman pitäisi tehdä saadakseen nuo orjat vapautettua?

        Olivat. Valtansa orjia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😂😂😂😂 "Evoluution näkökulmasta ovat "saman arvoisia", biomassojensa puitteista. 😂😂😂😂

        Kun tietoa ei ole, niin valehtelu on ääliölle ainoa vaihtoehto.

        Ei näytä sinulla kyvyt ymmärtää syvällisempää filosofiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai ymmärrät, että ihmisen ja muurahaisen välillä on pienehköjä fysiologisia eroja?

        Ihailetko sinä yhteisöä, jossa yksilöllä ei ole merkitystä?

        Truth Hurts

        Yksilön tyytyväisyyteen ryhmässä on suurin merkitys, yhteiskunnallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksilön tyytyväisyyteen ryhmässä on suurin merkitys, yhteiskunnallisesti.

        Mutta muurahaisen ja ihmisen fysiologisia eroja et ymmärrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei näytä sinulla kyvyt ymmärtää syvällisempää filosofiaa.

        Ei näytä sinulla olevan kykyä ymmärtää, että evoluutio on biologiaa. Silti kirjoitat siitä 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mao ja Stalin olivat siis tietämättään orjia? Samoin on nyt orja se Pohjois-Korean paksupoika, sekä Putin ja Lukashenka!

        Mitä maailman pitäisi tehdä saadakseen nuo orjat vapautettua?

        Paksupoika on laihtunut ihmeellisesti, mahtaakohan elää enää pitkään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olivat. Valtansa orjia.

        YLE Areena - tänään Energia ja vauraus - katso!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei näytä sinulla olevan kykyä ymmärtää, että evoluutio on biologiaa. Silti kirjoitat siitä 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        Herää kysymys mitä evoluutio onkaan, kun mennään atomitasolle, jossa ei enää ole biologiaa eikä käsittämäämme filosofiaa - selitteinä!


    • Anonyymi

      Melko täydellinen avaus. Ei manipulaatiota.

      • Anonyymi

        Valehtelua valekirjoituksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelua valekirjoituksesta.

        Perusteluja todisteiden kera, uskon monien lukijoiden niitä kaipailevan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perusteluja todisteiden kera, uskon monien lukijoiden niitä kaipailevan.

        Joitakin Luoman valeita:

        " Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU"

        "Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla."

        "Kiina on tänään maailman suurin talous "

        "Kiina käy kauppaa - ei sodi"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin Luoman valeita:

        " Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU"

        "Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla."

        "Kiina on tänään maailman suurin talous "

        "Kiina käy kauppaa - ei sodi"

        Missä valheet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin Luoman valeita:

        " Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU"

        "Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla."

        "Kiina on tänään maailman suurin talous "

        "Kiina käy kauppaa - ei sodi"

        Maailman suurin talous:

        https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7
        .
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html
        "IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous."


        ..
        Luetteletko tähän ne sodat, joissa Kiinan kansanarmeija on ollut mukana vaikkapa viimeiseltä 15 vuodelta?

        ..
        Ulkomaankauppa on suurinta vaikutetta (nyt ei käsitellä sotia - vaan eletään rauhassa) - Kiina on maailman suurin vientivaltio, jonka vientiylijäämä on suurempi kuin USA:lla ja EU:lla yhteensä - kuitenkin tähän pieni kysymysmerkki.

        ..
        Mitkä noista lännen eli paljolti US:n sodista oli valheita?

        ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin Luoman valeita:

        " Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU"

        "Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla."

        "Kiina on tänään maailman suurin talous "

        "Kiina käy kauppaa - ei sodi"

        Totta - noissa Luoma valehtelee.

        Länsimaat ovat tieteellisesti, taloudellisesti ja sotilaallisesti maailman vetureita.
        Kiinan vaikutusvalta ylettyy joihinkin Afrikan maihin, jotka ovat kiinalaiskorruption uhreja.

        Kiina sotii tälläkin hetkellä Lähi-Idässä, Afrikassa, Aasiassa ja miehittää Tibetiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä valheet?

        Et osaa lukea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin Luoman valeita:

        " Kiinaa, jonka maailmallisuusvaikute on jo yksin suurempi kuin lännen etuvartio USA EU"

        "Miksi länsi sekaantuu vieraiden asioihin - onko lännen kirjoitetut hyveet niin voimallisia, että enemmistön tulisi niihin taipua, vaikka asein ja väkivalloin - vielä vähän aikaa olevan maailmanpoliisi Yhdysvaltojen sotakonein - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -eräitä mainitakseni ja kaikki vielä tällä vuosisadalla."

        "Kiina on tänään maailman suurin talous "

        "Kiina käy kauppaa - ei sodi"

        Kiina on maailman suuri talous (bkt/ppp), vientivaltio ja automatisoitu tuotantokone ja liukuhihna.


    • Anonyymi

      Ihmiskunnan suurin haaste on kuinka selvitellään koronanarratiivi.

      • Anonyymi

        Virukset ovat olleet "aina". Meissäkin on viruksen perimää. Korona on vain yksi miljoonista ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virukset ovat olleet "aina". Meissäkin on viruksen perimää. Korona on vain yksi miljoonista ...

        Christine Massey teki nämä kirjalliset pyynnöt minkä tahansa ”viruksen” eristämisestä ja puhdistamisesta potilasnäytteestä maseroimalla, suodattamalla ja/tai käyttämällä ultrasentrifugiointia tai mitä sanotaan kulta-strandardiksi patogeenisen mikro- tai nano-organismin eristämiseksi ja tunnistamiseksi (kenen tahansa tekemänä milloin ja missä tahansa maailmassa) CDC:n / ATSDR:n johtaja Robert Andohille.

        Tietopyynnöissä esiintyvä yleinen sisältö:

        Kaikki CDC:n ja ATSDR:n hallussa tai hallinnassa olevat tutkimukset ja raportit ”viruksen” puhdistamisesta (maseroimalla, suodattamalla ja ultrasentrifugia käyttämällä jota sanotaan myös ”eristämiseksi”) suoraan sairaasta ihmisestä otetusta näytteestä jossa näytettä ei ole ensin yhdistetty minkään muun geneettisen materiaalin (kuten apinoiden munuaissolujen eli Vero solujen, naudan sikiöseerumin) kanssa.

        Huomatkaa että en pyydä tutkimuksia/raportteja jossa tutkijat epäonnistuivat epäillyn ”viruksen” puhdistamisessa kuten:

        viljelivät puhdistamattoman näytteen tai muun puhdistamattoman aineen
        tekivät vahvistamistestin (kuten PCR-testin) kaikesta potilasnäytteen RNA:sta tai soluviljelmästä, tai minkä tahansa puhdistamattoman aineen geneettisestä materiaalista
        sekvensoivat RNA summan potilasnäytteestä tai soluviljelmästä tai mistä tahansa puhdistamattomasta aineesta
        tuottivat elektronimikroskooppikuvia puhdistamattomista asioista
        Pyydän yksinkertaisesti tietoja jotka kuvailevat puhdistamisen (erottamisen kaikesta muusta potilasnäytteessä kuten muidenkin pienten asioiden puhdistamisessa laboratoriokäytäntöjen standardien mukaisesti).

        Huomatkaa myös että pyyntöni ei rajoitu tietoihin jotka ovat CDC:n tai ATSDR:n tekemiä tai liittyvät CDC:n tai ATSDR:n tekemään työhön. Pyyntöni sisältää minkä tahansa tiedon joka sopii yllämainituun kuvaukseen. Esimerkiksi (mutta ei siihen rajoitettuna) mikä tahansa, kenen tahansa, missä tahansa ja milloin tahansa tehty vertaisarvioitu tutkimus joka on CDC:n tai ATSDR:n tallentama tai tulostama ja johon on mahdollisesti (mutta ei välttämättä) luotettu todisteena sairautta aiheuttavasta ”viruksesta”.

        Suorat vastaukset CDC:ltä

        Ei ole minkäänlaisia tietoja millekään virukselle. CDC:n FOIA johtaja toimitti suorat vastaukset kaikkiin pyyntöihimme myöntäen että heillä ei ole mitään tietoja millekään niin sanotulle haamu ”virukselle” mukaanlukien SARS CoV-2, 2019-nCoV, HIV, HPV, XMRV, HTMV-1, HTMV-III/LAV, tuhkarokko , influenssa, MERS, ebola, zika tai polio!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Christine Massey teki nämä kirjalliset pyynnöt minkä tahansa ”viruksen” eristämisestä ja puhdistamisesta potilasnäytteestä maseroimalla, suodattamalla ja/tai käyttämällä ultrasentrifugiointia tai mitä sanotaan kulta-strandardiksi patogeenisen mikro- tai nano-organismin eristämiseksi ja tunnistamiseksi (kenen tahansa tekemänä milloin ja missä tahansa maailmassa) CDC:n / ATSDR:n johtaja Robert Andohille.

        Tietopyynnöissä esiintyvä yleinen sisältö:

        Kaikki CDC:n ja ATSDR:n hallussa tai hallinnassa olevat tutkimukset ja raportit ”viruksen” puhdistamisesta (maseroimalla, suodattamalla ja ultrasentrifugia käyttämällä jota sanotaan myös ”eristämiseksi”) suoraan sairaasta ihmisestä otetusta näytteestä jossa näytettä ei ole ensin yhdistetty minkään muun geneettisen materiaalin (kuten apinoiden munuaissolujen eli Vero solujen, naudan sikiöseerumin) kanssa.

        Huomatkaa että en pyydä tutkimuksia/raportteja jossa tutkijat epäonnistuivat epäillyn ”viruksen” puhdistamisessa kuten:

        viljelivät puhdistamattoman näytteen tai muun puhdistamattoman aineen
        tekivät vahvistamistestin (kuten PCR-testin) kaikesta potilasnäytteen RNA:sta tai soluviljelmästä, tai minkä tahansa puhdistamattoman aineen geneettisestä materiaalista
        sekvensoivat RNA summan potilasnäytteestä tai soluviljelmästä tai mistä tahansa puhdistamattomasta aineesta
        tuottivat elektronimikroskooppikuvia puhdistamattomista asioista
        Pyydän yksinkertaisesti tietoja jotka kuvailevat puhdistamisen (erottamisen kaikesta muusta potilasnäytteessä kuten muidenkin pienten asioiden puhdistamisessa laboratoriokäytäntöjen standardien mukaisesti).

        Huomatkaa myös että pyyntöni ei rajoitu tietoihin jotka ovat CDC:n tai ATSDR:n tekemiä tai liittyvät CDC:n tai ATSDR:n tekemään työhön. Pyyntöni sisältää minkä tahansa tiedon joka sopii yllämainituun kuvaukseen. Esimerkiksi (mutta ei siihen rajoitettuna) mikä tahansa, kenen tahansa, missä tahansa ja milloin tahansa tehty vertaisarvioitu tutkimus joka on CDC:n tai ATSDR:n tallentama tai tulostama ja johon on mahdollisesti (mutta ei välttämättä) luotettu todisteena sairautta aiheuttavasta ”viruksesta”.

        Suorat vastaukset CDC:ltä

        Ei ole minkäänlaisia tietoja millekään virukselle. CDC:n FOIA johtaja toimitti suorat vastaukset kaikkiin pyyntöihimme myöntäen että heillä ei ole mitään tietoja millekään niin sanotulle haamu ”virukselle” mukaanlukien SARS CoV-2, 2019-nCoV, HIV, HPV, XMRV, HTMV-1, HTMV-III/LAV, tuhkarokko , influenssa, MERS, ebola, zika tai polio!

        ??? Mitä haluat kertoa ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Christine Massey teki nämä kirjalliset pyynnöt minkä tahansa ”viruksen” eristämisestä ja puhdistamisesta potilasnäytteestä maseroimalla, suodattamalla ja/tai käyttämällä ultrasentrifugiointia tai mitä sanotaan kulta-strandardiksi patogeenisen mikro- tai nano-organismin eristämiseksi ja tunnistamiseksi (kenen tahansa tekemänä milloin ja missä tahansa maailmassa) CDC:n / ATSDR:n johtaja Robert Andohille.

        Tietopyynnöissä esiintyvä yleinen sisältö:

        Kaikki CDC:n ja ATSDR:n hallussa tai hallinnassa olevat tutkimukset ja raportit ”viruksen” puhdistamisesta (maseroimalla, suodattamalla ja ultrasentrifugia käyttämällä jota sanotaan myös ”eristämiseksi”) suoraan sairaasta ihmisestä otetusta näytteestä jossa näytettä ei ole ensin yhdistetty minkään muun geneettisen materiaalin (kuten apinoiden munuaissolujen eli Vero solujen, naudan sikiöseerumin) kanssa.

        Huomatkaa että en pyydä tutkimuksia/raportteja jossa tutkijat epäonnistuivat epäillyn ”viruksen” puhdistamisessa kuten:

        viljelivät puhdistamattoman näytteen tai muun puhdistamattoman aineen
        tekivät vahvistamistestin (kuten PCR-testin) kaikesta potilasnäytteen RNA:sta tai soluviljelmästä, tai minkä tahansa puhdistamattoman aineen geneettisestä materiaalista
        sekvensoivat RNA summan potilasnäytteestä tai soluviljelmästä tai mistä tahansa puhdistamattomasta aineesta
        tuottivat elektronimikroskooppikuvia puhdistamattomista asioista
        Pyydän yksinkertaisesti tietoja jotka kuvailevat puhdistamisen (erottamisen kaikesta muusta potilasnäytteessä kuten muidenkin pienten asioiden puhdistamisessa laboratoriokäytäntöjen standardien mukaisesti).

        Huomatkaa myös että pyyntöni ei rajoitu tietoihin jotka ovat CDC:n tai ATSDR:n tekemiä tai liittyvät CDC:n tai ATSDR:n tekemään työhön. Pyyntöni sisältää minkä tahansa tiedon joka sopii yllämainituun kuvaukseen. Esimerkiksi (mutta ei siihen rajoitettuna) mikä tahansa, kenen tahansa, missä tahansa ja milloin tahansa tehty vertaisarvioitu tutkimus joka on CDC:n tai ATSDR:n tallentama tai tulostama ja johon on mahdollisesti (mutta ei välttämättä) luotettu todisteena sairautta aiheuttavasta ”viruksesta”.

        Suorat vastaukset CDC:ltä

        Ei ole minkäänlaisia tietoja millekään virukselle. CDC:n FOIA johtaja toimitti suorat vastaukset kaikkiin pyyntöihimme myöntäen että heillä ei ole mitään tietoja millekään niin sanotulle haamu ”virukselle” mukaanlukien SARS CoV-2, 2019-nCoV, HIV, HPV, XMRV, HTMV-1, HTMV-III/LAV, tuhkarokko , influenssa, MERS, ebola, zika tai polio!

        Raportti: Koronavirus lähti ehkä sittenkin leviämään Wuhanin kalatorilta – tutkija kyseenalaistaa WHO:n tutkijoiden johtopäätöksen


        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008415986.html


    • Anonyymi

      Kiina on ennen kaikkea kommunistinen yksipuoluejärjestelmä ja totalitarismi!

      • Anonyymi

        Vaikuttaisi aika menestyneeltä, ja kaikki 25 vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaisi aika menestyneeltä, ja kaikki 25 vuodessa.

        Kiina on yhdistelmä kommunismia ja äärimmilleen vietyä kapitalismia. Yksilön merkitys puolue-eliittiä lukuunottamatta on nolla. Tuollaista Ilkka näyttää ihailevan.

        Truth Hurts


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on yhdistelmä kommunismia ja äärimmilleen vietyä kapitalismia. Yksilön merkitys puolue-eliittiä lukuunottamatta on nolla. Tuollaista Ilkka näyttää ihailevan.

        Truth Hurts

        Oletko käynyt Kiinassa?


      • Anonyymi

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana

        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kollegamme seuraavien 10 vuoden aikana.

        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -

        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.

        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjako ei onnistu.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa

        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa

        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinöörejä kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä

        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa 9 miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt USA elää muun muassa Kiinan rahoittamana

        USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kollegamme seuraavien 10 vuoden aikana.

        Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

        YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -

        kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.

        Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjako ei onnistu.

        Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa

        He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

        Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa

        Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.

        Kiinassa valmistuu enemmän insinöörejä kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä

        Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.

        Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

        se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

        Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.

        Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

        Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.

        Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

        USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

        Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa 9 miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.

        Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

        Kiina ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

        Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.

        Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

        Ei USA Kiinaa tarvitse mihinkään - eikä EU.
        Kiina kärsii kauppasodasta.


    • Anonyymi

      Zhu DI - Kiinan mahtavin keisari?

      • Anonyymi

        Keisarikunnan jatkumo on Taiwan - Hong Kongin kiinalaiskommunistit ovat tuhoamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keisarikunnan jatkumo on Taiwan - Hong Kongin kiinalaiskommunistit ovat tuhoamassa.

        Tsiang kai sek hävisi sisällissodan. Hävinneet pakenivat Formosalle. Mutta se oleellinen kysymys: Miksi Mao armahti hävinneet kansalaisensa, eikä mennyt perässä tekemään loppua ... Siinäpä pohdittavaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tsiang kai sek hävisi sisällissodan. Hävinneet pakenivat Formosalle. Mutta se oleellinen kysymys: Miksi Mao armahti hävinneet kansalaisensa, eikä mennyt perässä tekemään loppua ... Siinäpä pohdittavaa!

        Mao "armahti" omat sotilaansa joutumasta kalanruuaksi.
        Yhdysvallat lähetti laivastonsa Taiwaninsalmelle estääkseen kommunistiarmeijän hyökkäyksen mantereelta.

        Sama jatkuu - vai haluaako Nalle Puh ruokkia Taiwaninsalmen kalat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mao "armahti" omat sotilaansa joutumasta kalanruuaksi.
        Yhdysvallat lähetti laivastonsa Taiwaninsalmelle estääkseen kommunistiarmeijän hyökkäyksen mantereelta.

        Sama jatkuu - vai haluaako Nalle Puh ruokkia Taiwaninsalmen kalat?

        Siis USA sekaantui jo tuolloin kiinalaisten sisällissotaan?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keisarikunnan jatkumo on Taiwan - Hong Kongin kiinalaiskommunistit ovat tuhoamassa.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/kaksi-kiinaa-kaannekohdassa

        Oheislukemiseksi

        ..
        Historiaosuus

        " ... Ming-dynastian kukistumisen jälkeisessä myllerryksessä Ming-vallalle lojaalit Koxingan johtamat sotilasjoukot ajoivat hollantilaiset saarelta vuonna 1662. Hollantilaisvaltaa seurannut Koxingan jälkeläisten johtama dynastia oli ensimmäinen Taiwanin itsenäinen hallinto.[4] Taiwanin itsenäisyyden aikaa kesti vain vuoteen 1683 saakka, jolloin Qing-dynastia valtasi saaren. Qing-dynastia hallitsi saarta seuraavat kolmesataa vuotta. Ajanjakso on Taiwanin historiassa ainoa, jolloin saarella on pitänyt valtaa manner-kiinalainen hallinto.[5] Qing-dynastian vallan murentuessa 1800-luvun lopulla Japani valloitti Taiwanin.[6] Japanilaisvaltaa Taiwanilla kesti toisen maailmansodan loppuun saakka.[7] ... " -Wiki

        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis USA sekaantui jo tuolloin kiinalaisten sisällissotaan?!

        Päinvastoin - Yhdyvallat esti Neuvostoliiton sisällissodan laajenemisen Taiwaniin.
        Rauhantuoja.


    • Anonyymi

      "Kiina on suurin talous. Länsi käy kovempaa vastakkainasettelua. Miksi länsi sekaantuu kiinan asioihin"
      Voihan se näinkin nähdä, jos katselee maailmaa silmälaput silmillä, niinkuin Ilkka näkyy tekevän..
      Toinen totuus löytyy riippumattomasta mediasta. Mari Manninen kirjoittaakirjoitta, karaoken rajoituksista, isänmaalliset laulut kyllä kelpaavat. Yksityisopetusta antavat firmat on nyt kielletty, kuten kouluissa ulkomaiset oppimateraalit. Lasten opetusta on tehostettu maan johtajan ajatuksiin. Ihailijakerhojen toimintaa on estetty.
      Huolestuttavaa on diktatuurin valvova ote netistä, ja sosiaalisesta mediasta. Vallanpitäjät pystyvät seuraamaan ihmisten liikkumista, julkaisuja, ja kohta kameravalvonta on kaikkialla. Ihmistä ei välttämättä huoli heti pidättää, riittää kun hänen luottokortti lakkaa toimimasta.
      Epäilen ettei tosiuskovaan vaikuta mikään mikä horjuttaa hänen omia näkemyksi, mutta Ilkkakin voi lukea hesarin jutun, ja miettiä olisiko Kiinan suhteen annettava edes hieman periksi..
      Maa kyykyttää kansalaisiaa kovalla kurilla, johon vain aina diktatuurin alla ollut kansa mukautuu, kun on pakko.

      • Anonyymi

        Niin - tässä törmää juuri läntinen tapa manipuloida kirjoituksilla, tuntematta itse Kiinaa ja kiinalaisuutta - kiinalaiseen näkemykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin - tässä törmää juuri läntinen tapa manipuloida kirjoituksilla, tuntematta itse Kiinaa ja kiinalaisuutta - kiinalaiseen näkemykseen.

        Sehän tuossa Luomassa naurattaa - paatoksella paapattaa asiaa, josta ei mitään ymmärrä. 😂😂😂😂
        😂😂😂😂


    • Anonyymi

      Kiina on varsin autoritarinen maa. Osin geopoliittisesta pakosta ja osin siitä, että on saanut aikoinaan maistaa "länsimaista sivistystä" kuin juutalainen "saksalaista leirielämää".

      Hallintokulttuurin suhteen kiinan ja suomen välillä ei välttämättä ole kuitenkaan niin suurta eroa kuin luullaan. Kiinalaisviranomaisilla ei kuitenkaan ole halua tai tarvetta verhota nyrkkiään silkkihansikkaaseen.

      Siinä missä kiina ja suomi kuitenkin eroavat kuin yö ja päivä, on kansallisen opportunismin korostuminen verrattuna suomalaiseen internationaaliin altruismiin. Kiina ei panosta afrikkalaiseen kehitysmaahan miljoonittain rahaa, ilman suunnitelmia siitä miten panostus saadaan tuottamaan korkojen kanssa. Suomessa on totuttu siihen että maailmanluokan hyväntekijää on helppo leikkiä, kun kansalta saa siihen verorahaa. Ei haittaa vaikka oma tontti jäisi rappiolle, kunhan omaa julkisuuskuvaa kiillotetaan. Ja vaikka raha kävisikin vähiin, niin ainahan voi ottaa lisää velkaa ja kiristää verotusta entisestäänkin. Leikataan kulttuurilta, leikataan tieteeltä, leikataan poliisilta, leikataan liikenneverkolta, leikataan aivan kaikelta...

      Mutta hyväntekijän leikkimiseltä ei leikata.

      • Anonyymi

        Suomessa 5,5 miljoonan hallinnosta ei kyetä ymmärtämään 1403 miljoonan hallintoa! Sama suhde on Enontekiöllä ja Helsingillä ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa 5,5 miljoonan hallinnosta ei kyetä ymmärtämään 1403 miljoonan hallintoa! Sama suhde on Enontekiöllä ja Helsingillä ...

        Sellaisen vänkäyksen nyt keksit.


    • Anonyymi

      Ero on kuka valvoo. Onko se diktatuurinen väkivaltakoneisto, joka käyttää sitä omiin tarpeisiin, tai lännessä yhteiskunnan suojaamiseen rikollisuutta vastaan. Valvontakamerat on paljastanut monia murhia, pienemmistä rikoksista puhumattakaan.
      Kiinan tarkoitus on valvoa tavallisia kansalaisia, ja vääränlaisia ajatuksia.

    • Anonyymi

      Länsimainen ihminen on lähetyssaarnaajapaskiainen.

    • Anonyymi

      Maisa Torppa voisi nussia kiinan johdon pökerryksiin ja kaapata vallan, saisimme oivan siirtomaaisännyyden ja paljon yuaneita.

    • Anonyymi

      Lauluissa ei saisi olla syrjintää, silti valtio harrastaa etnistä syrjintää pakkoleireillä vähemmistöjä kohtaan.
      Lasten nettipelejä paheksutaan, silti peleihin ujutetaan puolueen toivomia hyviksiä jotka taistelevat kommunistipuolueen vastustajia vastaan.
      Verkkojätti Alibaba ja taksi jätti Didi ovat saaneet kovat rangaistukset henkilötietojen keräämisestä, ja monopoliasemasta. Sen sijaan valtio-omisteinen Huawei, ja itse valtio keräävät tietoa estotta, ja käyttötarkoituksen tarkoituksen jokainen Kiinaa seurannut tietää.
      Kaksinaismoralismia pahimmillaan, sanoisin

    • Anonyymi

      Otsikko kuin kymmenen salamaa - varoituksena länsimaille!

    • Anonyymi

      Kolme Turmiolan humpuukia poistettu.

    • Anonyymi

      "Mikä antaa oikeuden demokratian ihannemaista opastaa suurempaansa "

      Nyt tulee niin rankkaa keittiöfilosofiaa, että tähän on tarvittu varmaan Pirkka-olutta.

      Tämä on sellaista sanaripulia, jota itseään älyykkäänä pitävät yksiköt suoltavat - usein he ovat osa-aikaisia runoilijoita. Luoman oikeustaju on siis sitä, että suurin on aina oikeassa. Ketä kiinnostaa Kiinan keskitysleirit tai kansanmurhat. Lännen pitäisi Luoman mukaan kumartaa Kiinaa, koska Kiinassa asuu enemmän ihmisiä.

      Aikamoinen pelle

      Lisäksi pitäisi "demokratian" nimissä pitää suuremman maan tapaa tehdä asiaa oikeana tai "demokraattisena", koska Luoma antaa ymmärtää sen olevan enemmistön halu, mutta hän jättää mainitsematta rinnastavansa totalitäärisen yhteiskunnan demokraattisiin länsimaihin.

      Aikamoinen epäloogisuuden oppikirjasimerkki

      Luoman juttuja lukiessa tulee mieleen balalaikka ja tsaju, miksiköhän.

      • Anonyymi

        Näinhän se on. Demokratiat, ja länsi-Euroopan tapaiset ihmisoikeusvaltiot ovat vähemmistöjä. Nämä ovat osanneet mukautua muutoksiin. Osanneet korjata virheitään. Kansalaisjärjestöt, vapaat vaalit, ja kriittinen, vapaa lehdistö ovat tässä olleet avainasemassa.
        Autoritaarisilla, ja diktatuurisilla mailla näihin on matkaa, ja kehitys kulkee eteen, taakse rataa. Talous saattaa nousta, mutta ihmisten vaino lisääntyy. Rusinoita pullasta napsiminen ei ole kokonaisvaltaista kehitystä parempaan yhteiskuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se on. Demokratiat, ja länsi-Euroopan tapaiset ihmisoikeusvaltiot ovat vähemmistöjä. Nämä ovat osanneet mukautua muutoksiin. Osanneet korjata virheitään. Kansalaisjärjestöt, vapaat vaalit, ja kriittinen, vapaa lehdistö ovat tässä olleet avainasemassa.
        Autoritaarisilla, ja diktatuurisilla mailla näihin on matkaa, ja kehitys kulkee eteen, taakse rataa. Talous saattaa nousta, mutta ihmisten vaino lisääntyy. Rusinoita pullasta napsiminen ei ole kokonaisvaltaista kehitystä parempaan yhteiskuntaan.

        Maailmaa jäytävän ympäristökriisin ovat tehneet suurelta osin länsimaat, jo viimeisen 150 vuoden aikana kumuloiden ongelmaa vuosi vuodelta. Läntisin opein ja malleina sitä ei enää korjata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmaa jäytävän ympäristökriisin ovat tehneet suurelta osin länsimaat, jo viimeisen 150 vuoden aikana kumuloiden ongelmaa vuosi vuodelta. Läntisin opein ja malleina sitä ei enää korjata.

        Joko taas ...entä tunnin päästä?

        Kiina työntää kolmasosan maailman saasteista taivaalle ja syy on länsimaiden.
        Oletpa älykäs. 😂😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmaa jäytävän ympäristökriisin ovat tehneet suurelta osin länsimaat, jo viimeisen 150 vuoden aikana kumuloiden ongelmaa vuosi vuodelta. Läntisin opein ja malleina sitä ei enää korjata.

        Kyllä ne saastuneimmat paikat maailmasta löytyy Venäjältä, Kiinasta, Intiasta ja kehitysmaista.

        Länsimaat ovat puhdistuneet ja palautuneet parempaan jo parikymmentä vuotta. Slaavit, kommunistit ja kehitymaat on tänä päivänä saastuttajat.


    • Anonyymi

      Ponnahtanut suosituksi artikkeliksi.

      • Anonyymi

        Oletko ylpeä paskakirjoituksestasi?


    • Anonyymi

      Herättelevä kirjoitus, ei kaikki ole niin huonosti Kiinassa kuin läntinen media haluaa antaa ymmärtää - tämä lienee sitä vapaata sanaa?

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣

        Näin siis luonnehdit itse omaa kirjoitustasi.

        MUTTA: nuo toistuvat omakehut ovat noloja.

        Oletko miettinyt mikseivät lukijat kehu kirjoitustasi?
        Siihen on selkeä syy.


    • Anonyymi

      HUOM! Menzies on osin fiktioita!

    • Anonyymi

      Kiina - maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri (?)
      .
      Google toi tämän ensimmäiseksi:
      "Kiina on yksi maailman suurista sivistysmaista, jonka korkeakulttuurilla on pisin yhtäjaksoinen jatkumo. Kulttuurin omaleimaisuus näkyy keramiikassa, arkkitehtuurissa, musiikissa, kirjallisuudessa, ruuassa, taiteessa, filosofiassa ja uskonnoissa."

      • Anonyymi

        Eikä joka maailman kolkkaan hyökkäilemässä, kuten hullut jenkki narkit.


      • Anonyymi

        Kommarikiina on nuori valtio. Sille käy kuin Neuvostoliitolle: sitä vaan ei yhtä äkkiä ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommarikiina on nuori valtio. Sille käy kuin Neuvostoliitolle: sitä vaan ei yhtä äkkiä ole!

        Kiina on maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri.


    • Anonyymi

      Luoman kirjoituksissa sanat Sonta siioni saa uuden merkityksen Rupla Ylistys.

    • Anonyymi

      Venäläisasiamiehen aloitus. Paljonko Kreml maksoi tästäkin kurasta?

    • Anonyymi

      Kiinasta tullut maailman napa, ja avaruus ohjelma ym kehityksessä mennyt jo usan ohi.

      • Anonyymi

        Ainakin saasteiden suhteen. Kiina on likaviemäri.


    • Anonyymi

      Luoman mielestä kiinan diktatuuri on tavoitelta tila. Haluaa meillekin vastaabn hallinnon, mutta kaipaa Venäjää hallitsijaksi.

      • Anonyymi

        Katsotaan ymmärrätkö miten paljon. Vinkki 1/250.


    • Anonyymi

      Kiina on jo nyt maailman merkittävin yksittäinen valtio, ollen myös suurin kansantaloudeltaan.

    • Anonyymi

      Ilkan mielestä demokratia ilmeisesti on jotenkin epäolennainen asia.

      Truth Hurts

      • Anonyymi

        Ohi menevä ilmiö ajan virrassa, josta ihmiskunta edustaa vajaata promillea, jos ei sitäkään.


    • Anonyymi

      Maailman suuruudella on hintansa - olla vihdoin esimerkki muille - maailman yhtenä vanhimpana jatkuvana korkeakulttuurina!

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣 "maailman yhtenä vanhimpana jatkuvana korkeakulttuurina!" 🤣🤣🤣🤣

        Kaikkea jaksat valehdella: Kiinan kansantasavalta syntyi vuonna 1949.
        Tämä pitäisi kyllä tietää ja kuuluu yleissivistykseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣 "maailman yhtenä vanhimpana jatkuvana korkeakulttuurina!" 🤣🤣🤣🤣

        Kaikkea jaksat valehdella: Kiinan kansantasavalta syntyi vuonna 1949.
        Tämä pitäisi kyllä tietää ja kuuluu yleissivistykseen!

        Wiki:

        " ... Kiinassa oli varhain Erlitoun kulttuuri, johon kuuluivat Xia-dynastia n. 2200–1700 eaa. ja Shang-dynastia n. 1700–1050 eaa.. Erlitoun seuraajia olivat Zhou-dynastia n. 1040–221 eaa. ja Han-dynastia n. 206 eaa.–220 jaa.[8] ... "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣 "maailman yhtenä vanhimpana jatkuvana korkeakulttuurina!" 🤣🤣🤣🤣

        Kaikkea jaksat valehdella: Kiinan kansantasavalta syntyi vuonna 1949.
        Tämä pitäisi kyllä tietää ja kuuluu yleissivistykseen!

        Oletko perehtynyt Kiinan historiaan? Onko suomaisuus iältään vuodesta 1917?


    • Anonyymi

      2012!

      Nyt marraskuussa Kiina saa uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, joka nimitettäneen helmikuun 2013 Kansalliskongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) Kiinan uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina saa myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – nykyinen presidentti on myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣
        "näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa."
        🤣🤣🤣🤣

        Kun mitään ei ole sanottavaa, mutta jotain piti sanoa, niin aivopieraisit tuollaisen.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Huh huh!!! "Mutta miten me näimme ..."

        Ukkeli kirjoittaa itsestään jo monikossa. Mihin se viittaa?


    • Anonyymi

      Yksin Kiinassa asuu enemmän ihmisiä kuin Euroopassa ja Pohjois-Ameriksssa yhteensä. Onko tuo nyt jokin uutinen, että Kiina on maailman suurin talous?? Niin sen pitää ollakin. Kiinan lähialueilla on myös suurin osa maailman markkinoista. Maat Aasiassa ovat alati huimaa vauhtia kehittyviä. Kiinalaisia asuu myös näissä maissa todella paljon, ja he ovat kehittämässä näitä maita kuten myös tekevät Afrikassakin. Kiinalaiset oikeasti tekevät eivätkä ole vain tekevinään ja poseeraamassa kuten täällä maailman napana itseään pitävässä EU.ssa on tapana.

      • Anonyymi

        Ei se ole uutinen, koska se ei ole totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole uutinen, koska se ei ole totta.

        Mikä oli väärin? Kerrotko?


    • Anonyymi

      Kiina alun haparoinnistaan huolimatta sai Koronan painitermillä "siltaan" yllättävän nopeasti - huomioiden Kiinan valtava väestö - kaikki 1398 miljoonaa, joista meille suomalaisille riittää 250 kiinalaista - jokaiselle, siis jokaiselle.

      Onkin selvää, että tuollaista kiinalaisyhteiskuntaa ei ohjasteta meidän yhteiskuntamallein, joita me tosin väsyksiin ja sekaannuksiin saakka tyrkytämme muille - olettaen, että tämä lännenmiehen yhteiskuntamalli on se ainoa oikea!


      Ennen Koronaa oli vallalla - mediankin iskostamana - lännen ja idän välinen informaatiosota

      Meiltä jotenkin löydetään kaikki se vahingollisuus ja paha, mikä jäytää ihmiskuntaa - juuri idästä, meidän täältä itse ollen katsomatta muun muassa Yhdysvaltojen jatkuvaan sotimiseen - muiden mailla, usein jopa vain omin itsekkäin tavoittein - myös osin ilman minkäänlaista kansainvälisen yhteisön - YK' n mandaattia.

      Kiina oli kokenut SARS-epidemian jo aiemmin, ja se saattoi tuoda kokemusvoimaa tämän Koronan taltuttamiseen - tosin ei ole nyt oikea hetki Kiinankaan osalta julistaa voittoa Koronasta. Silta ei ole matossa -edelleen painitermein.

      1960-luvun lopulla riehui hongkongilainen ja noin 10 vuotta aiemmin aasialainen - noiden uhrimärät olivat miljoonissa. Kiinalaisilla on siis kokemusta viruksien maailmasta. Niin meille eurooppalaisillakin - Espanjan tauti tappoi kymmeniä miljoonia ja Keski-ajalla Mustasurma jopa puolet eurooppalaisista.

      Kiina on systemaattisen tehokas kriisin hetkellä - se osaa käskyttää, ja osaa jättää turhat komiteamietinnöt vähemmälle. Hyvin suunniteltu on usein puoliksi tehty, mutta kurkikin voi kuolla, ennen kuin suo sulaa.

      Niin tai näin, muta Kiina mittasi 14 miljoonalla otsalämpömittarilla "kaikki kansalaisensa". Kiina osaa käskyttää, kun on sen hetki. Tosin meillä löydettiin tuostakin moitittavaa, ja nyt vaaditaan Euroopassa noita samoja "kiinalaistoimia"!

      Kiinalaiset itse tietävät, ettei maailman suurinta valtiota voida ohjastaa monin osin enemmistö-vähemmistö periaattein, vain suora toiminta tehoaa, joka nyt toivottavasti on nähtävillä tässä Korona-taistelussa - Euroopassakin.
      .

      [Pieni sivulause: Eräs kiinalainen virkamies esitti, että US Army oli ujuttanut Koronan Wuhanin kaupunkiin [ ~ https://uk.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-china-ministry/china-government-spokesman-says-u-s-military-may-have-bought-virus-to-china-idUKKBN20Z2IX - ], väite tai toteamus on yllättävä, mutta sekin pitää muistaa, että Kiina itsekkin on kehittänyt erilaisia virusaseita [ ~ https://www.verkkouutiset.fi/onko-wuhanin-koronavirus-peraisin-kiinan-armeijalta/ - ], kuten monet muutkin valtiot. Jätämme tuo pohdinnan nyt tähän]

    • Anonyymi

      Avauksen viimeinen kappale on toivoa herättävä! Onnistuisiko reviiripuolustajien itsekkyyksistä?

      • Anonyymi

        Miten muka? Perustele !


    • Anonyymi

      Kiina kantaa väestöosuudellaan ykkösvastuuta maailmassamme - katsotaan sitten rauhana, ympäristönä kuin kansalaisten nuhteettomuuspyyteissä.

      • Anonyymi

        Ei puhettakaan vastuusta. Maailman pahin saastuttaja kautta aikojen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei puhettakaan vastuusta. Maailman pahin saastuttaja kautta aikojen.

        Ymmärrätkö kumuloituvuuden?


    • Anonyymi

      Kiina on maailman suurin viejävaltio, joka ei ole ulos lainkaan velkaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Taloutena on yllättävän pieni - pienempi kuin Hollanti tai Italia - ja käyttää vielä aseisiin melkoisen paljon BKT:stä.


    • Anonyymi

      Laatuavaus ajassa!

      • Anonyymi

        Etkä osaa edes perustella....


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kiinasta se on lähtöisin kuten aina.


    • Anonyymi

      Kiina on maailman suurin kansantalous, näin IMF ilmaisi jo vuonna 2015. Ja ero seuraaviin vain kasvaa.

      • Anonyymi

        Jenkit ovat olleet suurin koko ajan. Myös IMF:n mukaan ero kasvaa.

        Sija Valtio BKT (USD miljoonissa)
        1 Yhdysvallat 20 513 000
        Euroopan unioni 18 769 286
        2 Kiina 13 457 267
        3 Japani 5 070 626


    • Anonyymi

      Miksi joku hypettää Kiinaa? Näkeehän sokea Riittakin, että nuo ylistykset Kiinasta ovat saman kirjoittajan. Totuusarvo on kehuissa aika vähäinen.

    • Anonyymi

      Aukus lisää Kiinan määrätietoisuutta!

      • Anonyymi

        Ihan varmasti ! 😇😎😁😆😄😇🤗

        Mutta kuka on tuo mainitsemasi Aukus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan varmasti ! 😇😎😁😆😄😇🤗

        Mutta kuka on tuo mainitsemasi Aukus?

        Aukus on sotaliitto USAn, Englannin ja Australian kesken.


    • Anonyymi

      Avaus ajassa!

      • Anonyymi

        Onko Luoma saanut länsimaisen kellon? 😇😎😁😆😄😇🤗


    • Anonyymi

      😁😆🤗🤗😇
      Nyt tutkivat viranomaisetkin. Sometähtiä palkkattiin levittämään väärää tietoa koronarokuolemista🤗😇😎😁
      Tuntematon rahoittaja halusi palkata somevaikuttajia levittämään väärää tietoa koronarokotteisiin liittyvistä kuolemista.😇😎😁😆😄😇🤗
      https://www.is.fi/digitoday/art-2000008149820.html
      😊🤗😇😎😎

    • Anonyymi

      Luoma ja ruplat. Ne kuuluvat yhteen.

      • Anonyymi

        Ei ruplat vaan kopeekat. Ei trollitehdas paljoa täydestä paskasta maksa. 😇😎😁😆😄😇🤗


    • Anonyymi

      Kiina on vastuun kokonsa mukaisesti eli saa maailmanjohtajuuden yhdessä Intian kanssa! (?)

      • Anonyymi

        Huomioiden ympäristöpäästöjen kumulatiivinen vaikutus sekä informaationa se, miten se projisoituu maailmallisena vertailuna per nenä - valtioittain.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      10 anonyymiöyhöä jo eliminoitu.

      • Anonyymi

        Kyllä - trollien härkeimmät valheet ovat eliminoitu.


    • Anonyymi

      Sujuiko ajatus?

      • Anonyymi

        Oletko ylpeä valheistasi?


    • Anonyymi

      Kiinasta uusi maailmallinen ykkösvaikuttaja; ilman sotimista - kauppaa tehden.

      • Anonyymi

        Tiesitkö edes, että Kiina on kahtia jakautunut maa: mantereella valtaa pitää julma ihmisoikeuksia polkeva kommunistidiktatuuri ja Taiwanin saarella demokraattinen ihmisoikeudet tunnustava hallinto.


        Eli Kiina on kahtia jakautunut maa, minkä Kiinaa sinua paremmin tunteva jo kertoikin.

        Kiinalaiset itsekin myöntävät tämän: Kiinan kommunistisella puolueella ole täyttä valtaa alueesta, jonka se katsoo kuuluvan itselleen, minkä vuoksi se uhoaa sotaa.


    • Tuoko Ukrainaan ja Eurooppaan rauhan -Kiina, jolla ehkä parhaat suhteet Kremliin ja valtava sananvaikutus Valkoiseenn taloon.

      • Anonyymi

        Ilkka Luoma ei selvästi ymmärrä, että Kiina on kahtia jakautunut maa:

        Mantereella valtaa pitää julma ihmisoikeuksia polkeva kommunistidiktatuuri ja Taiwanin saarella demokraattinen ihmisoikeudet tunnustava hallinto.

        Suosittelen, että tutustut edes hieman Kiinaan, josta niin paljon kirjoittelet.


      • Anonyymi

        Kiina on "suuri" näissä:

        - korruptio
        - saastuttaminen
        - teloitusten määrä
        - ihmisoikeusrikkomukset
        - luonnon tuhoaminen


    • Anonyymi

      Kantamaan maailmallista vastuuta?

      • Anonyymi

        Toivotaan, että Pekingin hyytävä diktatuuri ymmärtää maailmallisen vastuunsa, sillä sen osuus maailman saasteista on 30%.

        Taiwanin kanssa tällaista ongelmaa ei ole ja lännen pitääkin panostaa tähän demokraattiseen ja ihmisoikeudet tunnustavaan osaan Kiinassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivotaan, että Pekingin hyytävä diktatuuri ymmärtää maailmallisen vastuunsa, sillä sen osuus maailman saasteista on 30%.

        Taiwanin kanssa tällaista ongelmaa ei ole ja lännen pitääkin panostaa tähän demokraattiseen ja ihmisoikeudet tunnustavaan osaan Kiinassa.

        Totta! Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan Kiinan kaikki hiilidioksidipäästöt vuonna 2021 olivat yli 11,9 miljardia tonnia, mikä on kolmasosa koko maapallon päästöistä ja yli tuhatkertaiset Suomen liikennepäästöihin verrattuna. Kun mukaan lasketaan myös muut kasvihuonepäästöt, luku on vieläkin suurempi. Climate Action Tracker -tutkijaryhmän arvion mukaan Kiinan kasvihuonepäästöt olisivat vuonna 2021 olleet 14,1 miljardia hiilidioksidiekvivalenttitonnia.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kerron vitsin:

        Mitä eroa on Tiltulla ja vatsasyövällä?

        - Vatsasyöpä kehittyy !!!

        BUHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA !!!!!


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe