Elokuvat nykyään liian pitkiä?

Anonyymi

Kestovalituksen aihe ehkä, mutta miksi elokuvat ovat nykyään niin pitkiä? Dyyni kestää yli 2h 30 min ja samaan kastiin menee tällä viikolla ensi-iltaan tuleva uusin James Bond. Mikä siinä on, että leffa ei nykyään ole "hyvä" jos se ei kestä vähintään kahta ja puolta tuntia?

Pitkät leffat aiheuttavat ongelmia katsojaväsymyksen lisäksi elokuvateattereille. Mihin kellonaikaan leffaa saa pyöritettyä arki-iltana samassa salissa, jos leffa kestää yli 2h 30 minuuttia ja siihen päälle mainokset, trailerit ja leffasalin siivous? Tästä päästään ongelmaan, miksi en tänään mennyt katsomaan Dyyniä:
- illan ensimmäinen näytös alkaa klo 17:00, mikä on liian aikaisin töissä käyvälle, joka poikkeaa kaupan kautta töistä kotiin ja laittaa/syö iltaruokaa.
- illan toinen näytös alkaa klo 20:15 ja loppuu vasta klo 23:n jälkeen, mikä on liian myöhään, kun huomenna on oltava töissä klo 8:00.

Eli ylipitkien leffojen takia teatterit eivät saa niitä pyörimään järkeviin aikoihin. Illan eka näytös on liian aikaisin ja jälkimmäinen näytös menee liian myöhäiseksi töissä käyvälle normi-ihmiselle. Jos mainittu leffa olisi puoli tuntia lyhyempi, saisi sen näytösajat rakennettua järkevämmiksi ja ihmisiä kävisi enemmän elokuvissa.

Nämä vain omia mietteitäni.

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minusta tuollainen 2,5 - 3 tuntia on ihan sopiva elokuvan pituus, alle 2,5 tuntia on vähän turhan lyhyt. Toki olettaen että aika on käytetty järkevästi eikä sisällä turhia/tylsiä kohtauksia.

    • Anonyymi

      Ja kun näitä ylipitkiä elokuvia sitten katsoo normaalina tv-lähetyksenä (kuten minä), niin mainoskanavilla aikaa pitääkin varata jo reilut kolme, jopa neljäkin tuntia.

    • Anonyymi

      Se riippuu mielestäni vain yhdestä asiasta, onko elokuva VIIHDYTTÄVÄ ELI SAAKO SIITÄ NAUTINTOA? PALJON HYVÄÄ KOMEDIAA, HYVÄ LEFFA, SEN PARIS VIIHTYY YLEENSÄ PIDEMPÄÄN. PSYKOLOGISELTA KANNALTA AJATELTUNA ERITTÄIN MERKITTÄVÄÄ MINKÄLAISTA OHJELMAA KATSOO JA VAIKKA SE OLISI KUINKA UPEASTI TOTEUTETTU, TÄRKEINTÄ ON MIELESTÄNI VIIHDYTTÄÄKÖ SE LEFFA/OHJELMA SINUA? :) Toki huumori on makuasia ja joku katsoo mieluummin vaikka taru sormusten herrasta kuin scary movie elokuvia mutta voin rehellisesti sanoa että laatu ja näyttävyys ei pärjää komedialle. Se on vain oma mielipide ja joskus katson esim Halloweeneja, Scream leffoi ja viimeksi katsomani kauhuleffa oli Hell House llc(2015), sellainen kameran heiluttelu leffa, hieman komediallinen dokumenttikauhu jos jotakuta kiinnostaa, niin en hirveästi pitäny mutta katsoin sen m4ufree.fun palvelusta ilmaiseksi sieltä näkee vaikka mitä leffoja, myös m4uhd.tv näkee leffoi. Saan eniten nautintoa komedioista, sit kauhusta, vikana toiminta/draama/romantiikka. Yms. Kysynkin itseltä miksi katsoisin tarkkareita tai star trekkejä kun voin katsoa paljon nautinnollisempia kauhukomedioita, etenkin american pie, scary moviet, Ace venturat, Will Ferrel leffat yms komediat. Mutta tämä onkin vain mielipiteeni, en viihdy leffan paris jos se ei ole viihdyttävä. Kaikista eniten pidän komedia sarjoista kuten miehen puolikkaat rillit huurussa family guy simpsonit south Park yms. Noita katson joka päivä ja voin katsoa jopa 4-5h putkeen. Minulla on pieni dvd kokoelma mainituista sarjoista. Komedia on hauskaa ja tekee hyvää aivoille :)

    • Anonyymi

      Kyllä ohjaajan pitäisi saada kerrottua asiansa alle kahden tunnin.

    • Anonyymi

      Jos elokuvan tarina ja käsikirjoituksen rakenne on saatu elokuvaan mielenkiintoisella tavalla, sopii yli kahden tunnin elokuvaksi. Toisaalla on näitä ohjaajia jotka osaavat pilata hyvänkin elokuvan liiallisella pituudella. Esimerkiksi Tarantino kaikki elokuvat täysin turhan pitkiä, etenkin viimeisin Once upon a Time in Hollywood olisi saanut jäädä puoleen tuntiin. Se olisi riittänyt tarinan kerronnalle. Sama on Scorsesen 3 ja puolen tunnin Irishman puolet liian pitkä. Kaikki Bondit taitaa kestää kaikki yli 2 tunnin ja sopii loistavasti. Ja yleensä kauhuelokuvien pituus harvemmin ylittää kahta tuntia. Mutta elokuvathan on ohjaajien näkemyksiä ja katsojan mieltymysten varassa.

      • Anonyymi

        Tarantino tosiaan vois saksia reippaammin leffojaan.
        Bondeista - katsoin jokin aika sitten Quantum of Solacen, ja se oli kyllä alle kaksi tuntia, mutta taitaakin olla hieman sellainen välimallin elokuva. Tämän tuoreen Bondin arvioissa sitä moititaan ylipitkäksi, ja kestäähän se varttia vaille kolme tuntia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5524
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2313
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2282
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1034
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      920
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      783
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe