Vähähiilihydraattinen ruokavalio, runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, parempi insuliiniresistentti dyslipoproteinemia ja lipoproteiini(a) ilman haitallisia vaikutuksia LDL- kolesteroliin. Hiilihydraattirajoitus saattaa vähentää sydän- ja terveysintensisäisten kokeiden riskiä painosta riippumatta, mikä on mahdollista, mikä edellyttää tutkimusta suurissa monikeskuksisissa tutkimuksissa, jotka toimivat kovilla tulokseilla.
Tekivät mokomat kokeita.
38
863
Vastaukset
- Anonyymi
Harvardin tutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattisella tai vähärasvaisella ruokavaliolla on turha havitella lisää terveyttä, ellei ole samalla valmis karsimaan terveydelle haitallisia ruokia ja keskittymään laatuun.
Tämä tarkoittaa jalostettujen hiilihydraattien, sokerin, punaisen lihan ja prosessoitujen lihatuotteiden rajoittamista ja täysjyvätuotteiden, pähkinöiden, hedelmien ja vihannesten lisäämistä ruokavalioon.- Anonyymi
"Harvardin tutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattisella tai vähärasvaisella ruokavaliolla on turha havitella lisää terveyttä"
Ja lisäluuloja Aku Ankasta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Harvardin tutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattisella tai vähärasvaisella ruokavaliolla on turha havitella lisää terveyttä"
Ja lisäluuloja Aku Ankasta.Aku Ankka on luotettavampi tietolähde kuin Veijon blogi
- Anonyymi
Päivän uutinen on kyllä David Ludwigin porukan tutkimus, jossa hiilihydraattien vähentäminen ja tyydyttyneen rasvan lisääminen pienensi niin tyypin 2 diabeteksen kuin sydäntaudinkin riskiä:
Hmm, vaikutat botilta. Onko sinulla VPN-yhteys päällä?
Kysy lisää ylläpidolta- Anonyymi
"Päivän uutinen on kyllä David Ludwigin porukan tutkimus, jossa hiilihydraattien vähentäminen ja tyydyttyneen rasvan lisääminen pienensi niin tyypin 2 diabeteksen kuin sydäntaudinkin riskiä:"
Ludwig osaa asiansa.
- Anonyymi
"Lisääntynyt maitorasvojen saanti yhdistettynä pienempään cvd-riskiin
Maitotuotteiden saannin plasmassa rasvaa sisältävillä biomarkkerilla mitattuna on havaittu liittyvän 25% pienempään cvd: n esiintyvyys ."- Anonyymi
Luin erään tunnetun bloggaajan sivulta, että maitosuklaan terveydelle vaarallisin ainesosa on maito. Ei siis rasva eikä sokeri...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luin erään tunnetun bloggaajan sivulta, että maitosuklaan terveydelle vaarallisin ainesosa on maito. Ei siis rasva eikä sokeri...
"Luin erään tunnetun bloggaajan sivulta, että maitosuklaan terveydelle vaarallisin ainesosa on maito. Ei siis rasva eikä sokeri..."
Oliko H.C Anderssen??
- Anonyymi
Kappas vaan ei iltalehtien huulipuikko toimittajat tästä kerro mitään. Mutta eihän näytön puutos ole ennenkään tahtia haitannut. Ei ole olemasa esimerkiksi minkäänlaista RCT-näyttöä siitäkään, että tyydyttynyt rasva aiheuttaisi sydäntautia.
Poistui kuitenkin AHA:n sydäntaudin riskitekijöistä jo 2015 suosituksissa.50 vuotta kestävää RCT-tutkimusta jossa osalle ihmisistä syötetään tyydyttynyttä rasvaa ja osalle ei on aika hankala tehdä.
Ei meilläkään tyydyttyneen rasvan syönti ole luokiteltu sydäntautien riskitekijäksi. Riskitekijät ovat huonot kolesteroliarvot, korkea verenpaine, korkea verensokeri, keskivartalolihavuus ja rupakointi.
Tyydyttyneen rasvan ohella kolesteroliarvoja huonontaa huonot hiilihydraatit.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
50 vuotta kestävää RCT-tutkimusta jossa osalle ihmisistä syötetään tyydyttynyttä rasvaa ja osalle ei on aika hankala tehdä.
Ei meilläkään tyydyttyneen rasvan syönti ole luokiteltu sydäntautien riskitekijäksi. Riskitekijät ovat huonot kolesteroliarvot, korkea verenpaine, korkea verensokeri, keskivartalolihavuus ja rupakointi.
Tyydyttyneen rasvan ohella kolesteroliarvoja huonontaa huonot hiilihydraatit.Tässä hollantilaisessa, niinikään 1997 toteutetussa, tutkimuksessa (7) vertailtiin 85v ja sitä vanhempien kolesterolilukemia elon päivien määrään. Tulokset olivat saman suuntaiset kuin Suomessa: kuolleisuus oli pienintä yli 6.5 kokonaiskolesterolilla ja suurinta alle 5 lukemilla. Vuosi sitten julkaistiin Womens Health Initiativen materiaaliin perustuva tutkimus (8), jossa havaittiin naisten elävän 31-43% todennäköisemmin liikuntakykyisinä 90v ikään asti, jos heidän LDL-kolesterolinsa oli suurempi kuin alimpaan neljännekseen kuuluvilla.
Anonyymi kirjoitti:
Tässä hollantilaisessa, niinikään 1997 toteutetussa, tutkimuksessa (7) vertailtiin 85v ja sitä vanhempien kolesterolilukemia elon päivien määrään. Tulokset olivat saman suuntaiset kuin Suomessa: kuolleisuus oli pienintä yli 6.5 kokonaiskolesterolilla ja suurinta alle 5 lukemilla. Vuosi sitten julkaistiin Womens Health Initiativen materiaaliin perustuva tutkimus (8), jossa havaittiin naisten elävän 31-43% todennäköisemmin liikuntakykyisinä 90v ikään asti, jos heidän LDL-kolesterolinsa oli suurempi kuin alimpaan neljännekseen kuuluvilla.
Kyllä, kolesteroliarvot laskevat ennen kuolemaa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kyllä, kolesteroliarvot laskevat ennen kuolemaa.
Elikkä statiineilla kuolinapua?
Anonyymi kirjoitti:
Elikkä statiineilla kuolinapua?
Ei. Syyseuraussuhde on päinvastainen. Sairastaminen laskee kolesteroliarvoja mutta korkea kolesteroli ei estä sairasrumista
Eli siis kolesteroli aiheuttaa valtimoplakkia?
Syödyn tyydyttymättömän rasvan vaikutuksia on tutkittu ja se vähentää sydänkohtauksia eikä lisää niitä. Lue vaikka 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'. Tekijät ovat hiukan parempia kuin Kaiholasi.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eli siis kolesteroli aiheuttaa valtimoplakkia?
Syödyn tyydyttymättömän rasvan vaikutuksia on tutkittu ja se vähentää sydänkohtauksia eikä lisää niitä. Lue vaikka 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'. Tekijät ovat hiukan parempia kuin Kaiholasi.Rajoittuneesi takia et sitten saa linkkiä aikaiseksi? https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21270379/
Siellä oli kirijoottana Tanskan Arne joka on takkinsa kääntänyt tuon kirijootuksen julkaisun jäläkhen.
Opettele ny linkki juttu niin saat hiukan uskottavuutta. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eli siis kolesteroli aiheuttaa valtimoplakkia?
Syödyn tyydyttymättömän rasvan vaikutuksia on tutkittu ja se vähentää sydänkohtauksia eikä lisää niitä. Lue vaikka 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'. Tekijät ovat hiukan parempia kuin Kaiholasi."Eli siis kolesteroli aiheuttaa valtimoplakkia?"
Mitens Sydneyssä kävikään???? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eli siis kolesteroli aiheuttaa valtimoplakkia?"
Mitens Sydneyssä kävikään????Aiheuttaa se sielläkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aiheuttaa se sielläkin.
Että mitä?
Näin kävi!
Tulokset, SDHS
Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.
Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.
Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Että mitä?
Näin kävi!
Tulokset, SDHS
Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.
Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.
Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.No minkälainen johtopäätös tuollaisesta "tutkimuksesta" pitäisi tehdä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rajoittuneesi takia et sitten saa linkkiä aikaiseksi? https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21270379/
Siellä oli kirijoottana Tanskan Arne joka on takkinsa kääntänyt tuon kirijootuksen julkaisun jäläkhen.
Opettele ny linkki juttu niin saat hiukan uskottavuutta.Annappas itse linkki jossa Tanskan Arne kumoaa vanhan kirjoituksensa, tai anna edes kirjoituksen otsikko, jotta voin käyttää hakukonetta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Että mitä?
Näin kävi!
Tulokset, SDHS
Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.
Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.
Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä."Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä."
Kokonaiskolesteroli oli laskusta huolimatta 6,3 mmol/l eli noin pienellä muutoksella ei voi olettaakaan oleva suurta vaikutusta, varsinkaan jos kolesteroliarvot ovat olleet sitä ennen koholla jo kymmeniä vuosia. Toisaalta nykyisin tärkeimpänä pidettävää LDL-kolesterolia ei mitattu lainkaan.
---
"SDHS-havaintojen ohella nämä meta-analyysitulokset antavat todisteita siitä, että interventioöljyjen __erityinen PUFA-pitoisuus__ on kriittinen tekijä kliinisille sydän- ja verisuonituloksille ja että SFA: n valikoiva korvaaminen n-6 LA: lla ei todennäköisesti ole hyödyllistä erityisesti potilailla joilla on vakiintunut sepelvaltimotauti."
---
"Analyysin rajoittaminen interventioryhmään, jolle annettiin safloriöljyä (väkevä n-6 LA: n lähde, josta puuttui n-3 PUFA: ta), antoi meille mahdollisuuden arvioida vain lisääntyvän n-6 LA: n erityisvaikutukset."
---
"Tämän mallin mukaisesti LA: n kasvun suuruuden ja kuolleisuuden välinen yhteys oli vahva tupakoivilla ja juovilla SDHS: ssä, mikä viittaa siihen, että ruokavalio, jossa on paljon n-6 LA: ta, voi olla erityisen haitallista tupakoinnin tai alkoholin aiheuttaman oksidatiivisen stressin yhteydessä."
---
"Lopuksi, koska SDHS tutki sepelvaltimotaudin toissijaista ehkäisyä 30–59-vuotiailla miehillä, tulokset eivät välttämättä ole yleistettävissä naisille, alle 30-vuotiaille tai yli 59-vuotiaille miehille tai populaatioille, joilla ei ole vakiintunutta sepelvaltimotautia."
"Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis". https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No minkälainen johtopäätös tuollaisesta "tutkimuksesta" pitäisi tehdä?
Onko tuo juttu selevää pässinlihaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annappas itse linkki jossa Tanskan Arne kumoaa vanhan kirjoituksensa, tai anna edes kirjoituksen otsikko, jotta voin käyttää hakukonetta.
Ei ole ny linkkiä taejota, Oli yhessä videolla jossa sanoi kaverille notta oikeassa olet.
- Anonyymi
Johtopäätökset:
Diabetespotilailla hiilihydraattien korvaaminen SFA-yhdisteillä liittyi korkeampaan (CVD) kuolleisuusriskiin ja korvaaminen kokonaisrasvalla suuremmalla yleisellä kuolleisuusriskillä.
Hiilihydraattien korvaaminen MUFA: lla voi liittyä pienempään kuolleisuusriskiin ja painon laskuun. Sen sijaan, että edistettäisiin hiilihydraattien korvaamista kokonaisrasvalla, ruokavalio-ohjeessa olisi edelleen keskityttävä korvaamiseen rasvan alatyypeillä; erityisesti SFA:n korvaamiseen MUFA:lla.
"The association of substituting carbohydrates with total fat and different types of fatty acids with mortality and weight change among diabetes patients" https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26342536/- Anonyymi
Juu kyllä oikein Tämän on asian pätkä ja linkki. Laatsulle käyttökelpoinen.
Mutta mutta. Tossa kerrottiin riskitekijöistä eli kolesterolista. Onko kolesteroli sitten se tappaja? Ruumiita ei laskettu. KTL entinen johtaja Jussi Huttunen kirijootti notta tyydyttyneitten rasvojen kulutus on noussut ja myös kolesterolit, mutta kun ei löytyne todisteita sydämmlle pahaksi. li tähän suuntaan,. Ei ole mulla linkkiä oli Duodemicin palstoilla.
Sydneyn tutkimus osoitti notta elukkarasvat oli terveellisempi kuin siemenöljyt. Ruumiit on laskettu.
Tuolla on tilasto kuvastus Euroopan rasvojen käytöstä ja sydäreistä. Itä-Eurooppa johtaa kuolon luvuissa erinomaisesti. Ruumiit laskettu ja sydäri kuolin syyn mukaan tilastoitu.
https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png
Eli mielestäni tää esille tuomasi linkki >ei jatkoon< Anonyymi kirjoitti:
Juu kyllä oikein Tämän on asian pätkä ja linkki. Laatsulle käyttökelpoinen.
Mutta mutta. Tossa kerrottiin riskitekijöistä eli kolesterolista. Onko kolesteroli sitten se tappaja? Ruumiita ei laskettu. KTL entinen johtaja Jussi Huttunen kirijootti notta tyydyttyneitten rasvojen kulutus on noussut ja myös kolesterolit, mutta kun ei löytyne todisteita sydämmlle pahaksi. li tähän suuntaan,. Ei ole mulla linkkiä oli Duodemicin palstoilla.
Sydneyn tutkimus osoitti notta elukkarasvat oli terveellisempi kuin siemenöljyt. Ruumiit on laskettu.
Tuolla on tilasto kuvastus Euroopan rasvojen käytöstä ja sydäreistä. Itä-Eurooppa johtaa kuolon luvuissa erinomaisesti. Ruumiit laskettu ja sydäri kuolin syyn mukaan tilastoitu.
https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png
Eli mielestäni tää esille tuomasi linkki >ei jatkoon<Kaivappa noiden maiden tyydyttyneen rasvan saanti tälläisesta dokumentistasta kuin: 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'.
Anonyymi kirjoitti:
Juu kyllä oikein Tämän on asian pätkä ja linkki. Laatsulle käyttökelpoinen.
Mutta mutta. Tossa kerrottiin riskitekijöistä eli kolesterolista. Onko kolesteroli sitten se tappaja? Ruumiita ei laskettu. KTL entinen johtaja Jussi Huttunen kirijootti notta tyydyttyneitten rasvojen kulutus on noussut ja myös kolesterolit, mutta kun ei löytyne todisteita sydämmlle pahaksi. li tähän suuntaan,. Ei ole mulla linkkiä oli Duodemicin palstoilla.
Sydneyn tutkimus osoitti notta elukkarasvat oli terveellisempi kuin siemenöljyt. Ruumiit on laskettu.
Tuolla on tilasto kuvastus Euroopan rasvojen käytöstä ja sydäreistä. Itä-Eurooppa johtaa kuolon luvuissa erinomaisesti. Ruumiit laskettu ja sydäri kuolin syyn mukaan tilastoitu.
https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png
Eli mielestäni tää esille tuomasi linkki >ei jatkoon<Ei löytynyt Huttusen kirjoittanut Duodecimiin mitään siitä että tyydyttyneen rasvan saanti olisi noussut ja sydänkohtaukset vähentyneet. Vaikeaa tuollaista olisi todetakin kun tyydyttyneen rasvan saanti on koko ajan laskenut. Pistetään vaihteen vuoksi lainaus häneltä :'Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan. Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia aiheuttavan LDL-kolesterolin pitoisuutta?'
'Ristiriitaisille havainnoille on tarjottu monta selitystä. Ravintohaastattelumenetelmät ovat epätarkkoja, ja mitä epätarkempia ne ovat, sen vaikeampi yhteyksiä on osoittaa. Tyydyttyneet rasvat voivat vaikuttaa ja vaikuttavat myös muihin sepelvaltimotaudin riskitekijöihin. Ne lisäävät HDL-kolesterolin pitoisuutta ja vaikuttavat LDL:n koostumukseen tavalla, joka näyttää tekevän sen vähemmän vaaralliseksi. Tyydyttyneen rasvan lähteet (esimerkiksi maitotuotteet) voivat ainakin periaatteessa sisältää sepelvaltimotaudilta suojaavia tekijöitä, jolloin hyödylliset ja haitalliset vaikutukset peittävät toisensa.'
Ei mitenkään yllättävää koska tyydyttynyttä rasvaa korvataan huonoilla hiilihydraateilla. Huomaa kuitenkin että Huttusen mukaan kasviöljyt suojaavat sydäntaudeilta. Voi siis kannattaa vaihtaa rypsiöljyyn eikä vehnäleipään.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei löytynyt Huttusen kirjoittanut Duodecimiin mitään siitä että tyydyttyneen rasvan saanti olisi noussut ja sydänkohtaukset vähentyneet. Vaikeaa tuollaista olisi todetakin kun tyydyttyneen rasvan saanti on koko ajan laskenut. Pistetään vaihteen vuoksi lainaus häneltä :'Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan. Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia aiheuttavan LDL-kolesterolin pitoisuutta?'
'Ristiriitaisille havainnoille on tarjottu monta selitystä. Ravintohaastattelumenetelmät ovat epätarkkoja, ja mitä epätarkempia ne ovat, sen vaikeampi yhteyksiä on osoittaa. Tyydyttyneet rasvat voivat vaikuttaa ja vaikuttavat myös muihin sepelvaltimotaudin riskitekijöihin. Ne lisäävät HDL-kolesterolin pitoisuutta ja vaikuttavat LDL:n koostumukseen tavalla, joka näyttää tekevän sen vähemmän vaaralliseksi. Tyydyttyneen rasvan lähteet (esimerkiksi maitotuotteet) voivat ainakin periaatteessa sisältää sepelvaltimotaudilta suojaavia tekijöitä, jolloin hyödylliset ja haitalliset vaikutukset peittävät toisensa.'
Ei mitenkään yllättävää koska tyydyttynyttä rasvaa korvataan huonoilla hiilihydraateilla. Huomaa kuitenkin että Huttusen mukaan kasviöljyt suojaavat sydäntaudeilta. Voi siis kannattaa vaihtaa rypsiöljyyn eikä vehnäleipään.hämmästyksen sormi ihmetyksen suussa? Kuinka haluatte ymmärtää.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo13253.pdf
...." Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan.
Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla
tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan
saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä
on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia aiheuttavan LDL kolesterolin pitoisuutta?" ....
Suojasiko siemenöljyt Sydneyss', Itä-Euroopassa ja kuinkas net Helsingin herrat ne hoidetut??? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hämmästyksen sormi ihmetyksen suussa? Kuinka haluatte ymmärtää.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo13253.pdf
...." Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan.
Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla
tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan
saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä
on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia aiheuttavan LDL kolesterolin pitoisuutta?" ....
Suojasiko siemenöljyt Sydneyss', Itä-Euroopassa ja kuinkas net Helsingin herrat ne hoidetut???Tärkein tiivistettynä:
"Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta."
- Anonyymi
Johtopäätökset:
SFA-yhdisteiden, transrasvahappojen, eläinten MUFA: iden, a-linoleenihapon ja arakidonihapon saanti liittyi korkeampaan kuolleisuuteen.
Kalaperäisten omega-3-PUFA-yhdisteiden saanti ruokavalion kautta ja SFA-yhdisteiden korvaaminen kasvien MUFA: lla tai linolihapolla yhdistettiin alhaisempaan kokonais-, sydän- ja verisuonisairauteen ja tiettyyn syykohtaiseen kuolleisuuteen.
"Dietary Fats in Relation to Total and Cause-Specific Mortality in a Prospective Cohort of 521 120 Individuals With 16 Years of Follow-Up" https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30636521/- Anonyymi
Yhdysvalloissa kolesteroli on laskenut viimeksikuluneiden 10 vuoden aikana, mutta sydänkuolemat ovat samaan aikaan lisääntyneet 15 prosenttia.
Anonyymi kirjoitti:
Yhdysvalloissa kolesteroli on laskenut viimeksikuluneiden 10 vuoden aikana, mutta sydänkuolemat ovat samaan aikaan lisääntyneet 15 prosenttia.
Tässä on "tilasto" Yhdysvaltojen sydäntautikuolleisuudesta: https://journals.plos.org/plosone/article/figures?id=10.1371/journal.pone.0235839
Alaspäin mennään eli millaisen johtopäätöksen teet siitä että kolesteroliarvot laskevat ja sydäntautikuolleisuus vähenee?
- Anonyymi
Huhtikuun 6.2019(?) ilmestynyttä 43 kohortin meta-analyysiä kannattaa käydä lukemassa. Sen mukaan tyydyttyneiden rasvojen runsaampi saanti ei liittynyt suurempaan sydän- ja verisuonitautien riskiin. Joko voita saa syödä? Vai eikös tämäkään vielä riitä?
- Anonyymi
Annappas tutkimuksen tiedot (tekijä, otsikko) tai linkki.
- Anonyymi
Lainaus Huttuselta tuosta ylempää. Hän sanoo saman asian näin:
"Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä.
Sen sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta."
Eli voita saa syödä, mutta margariinin syöminen pienentää riskiä. Eikös tämä jo riitä? - Anonyymi
Seuraava lause kuuluu näin, mutta jätit sen tarkoituksellisesti pois:
"Kuitenkin havaitsimme, että suurempi transrasvahappojen (TFA) saanti liittyy suurempaan CVD-riskiin annosvasteella.
Lisäksi alaryhmäanalyysi havaitsi PUFA: n sydäntä suojaavan vaikutuksen tutkimuksissa, joita seurattiin yli 10 vuotta." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annappas tutkimuksen tiedot (tekijä, otsikko) tai linkki.
Kokeile vaikkapa tästä:
"Dietary total fat, fatty acids intake, and risk of cardiovascular disease: a dose-response meta-analysis of cohort studies"
Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1363895- 851915
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151781Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541422Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi511363Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1311327VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981282- 701166
- 691043
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1131022