Viisi vastausta, joilla pärjää väittelyssä HX-hävittäjäkaupoista missä tilanteessa vain

Anonyymi

Viisi vastausta, joilla pärjää väittelyssä HX-hävittäjäkaupoista missä tilanteessa vai

Yksinkertaistukset ovat höhliä, mutta niitä poliitikotkin käyttävät, kun väitellään valtion lähiajan suurimmasta ostoksesta, Hornet-hävittäjien uusimisesta kymmenellä miljardilla eurolla. Tässäpä siis ilmainen lista ostoperusteluista, joilla pärjäät asiantuntijana niin A-studiossa kuin lähimmän ABC-huoltamon baarissakin.



1. Onko meidän pakko ostaa 64 uutta konetta? Mitä vikaa vanhoissa on?

Jos nyky-Hornetit olisivat autoja, kaikki autonomistajat ymmärtäisivät, että 30 vuotta täysillä kaasuteltua kärryä on kohta vaikea saada katsastuksesta läpi. Metalli väsyy äärimmäisestä rasituksesta ja kuskien työturvallisuus alkaa olla uhattuna.

Oikeastihan koneita tarvittaisiin mieluummin sata, etteivät ne tositilanteessa ole kaikki samaan aikaan väärillä paikkakunnilla, määräaikaishuolloissa tai Windowsin ohjelmistopäivityksessä.



2. Eivätkö kaikki maat voisi olla sovussa keskenään?

Kyllä voisivat, mutta kaikki vanhenevien, pelokkaiden yksinvaltiaiden maat eivät aina omista syistään kykene pysymään sopuisina.

Suomen täytyy puolustusratkaisuissaan olla kuin se koulunpihan vahva pikkutyttö tai -poika, joka sanoo uhoavalle koulukiusaajalle, provosoimatta mutta varmasti ”Ole rauhassa keskenäsi, mutta mulle et rupee”.




3. Eikö samalla rahalla rakentaisi ­­64 uutta lastensairaalaa?

Kyllä varmaan, mutta rakennukset jäisivät ilman työntekijöitä. Meillä on niin kova hoitajapula, ettei nykyisiinkään sairaaloihin riitä ammattiväkeä. Ja vaikka ne rakennettaisiin, se ei poista sotalentsikoiden käyttötarvetta: miten lähetät yhdenkään sairaalan ilmaan tunnistus- tai torjuntalennolle, saati pysäyttämään maahyökkäystä?

”Mitä muuta samalla rahalla saisi” -koulukunnalle on hyvä mainita, että 12 miljardia maitolitraakin olisi hyvä verrokki, ja sitä on käytetty keskustelussa turhan harvoin.



4. Mitä virkaa on meidän 64 koneella, jos vastustajalla on tuhat lentolaitetta?

Taitavinkaan vihulainen ei saisi yhtä aikaa sitä määrää kimppuumme. Jos tänne joku hyökkää, koneet tulevat pienempinä osastoina kerrallaan. Jokainen tietää, että suomalaiset pystyvät aina tekemään hyökkääjälle ikävää jälkeä vähilläkin varusteilla.

Kaikki nyt Suomelle tarjotut konemallit ovat tehokkaampia ”ikävän jäljen” tekijöitä kuin edeltäjänsä, niillä saa pudotettua ohjuksia pahisten niskaan liki tuhannen kilometrin päähän lähtöpaikasta.

Ja koska koneita on vain ne 64, epäluuloisinkin diktaattorivanhus tajuaa, ettei niitä ole ostettu Suomen maailmanvalloitusaikeita varten – ne ovat puolustautumiseen.

(Onneksi muuten kukaan ei kertonut meidän isovanhemmille syksyllä 1939, ettei kannata lähteä poteroihin, koska rajan yli on tulossa miljoona ukkoa ja meitä on joka rykmentissä vain pari tuhatta.)



5. Miksi sotilaat valitsevat koneet? Miksei kysytä taviksilta, taiteilijoilta tai tutkijoilta, millaisia aseita Suomi oikeasti tarvitsee?

No, samasta syystä kun koronataudin hoitokeinoista päättäminen ja rokotteiden valitseminen annettiin lääkärien tehtäväksi. Moni toki on sitä mieltä, että reikihoitaja tai  hyvinvointivalmentaja olisi pätevä epidemiologikin.

Mutta onneksi lopullisen ostopäätöksen tekee kuitenkin eduskunta – syyttäkää tai kiittäkää heitä, jotka sinne äänestitte.








https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/viisi-vastausta-joilla-parjaa-vaittelyssa-havittajakaupoista/

40

598

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Muttakun noiden USA valmisteisten koneiden tekniikka on niin epäluotettavaa ja heikkolaatuista.

      Suomessa Horneteista JOUDUTAAN runkojen heikkouden takia luopumaan JO 25% aiemmin kun niille oli kestoikää luvattu. Se ei oikein Boeingin tuotteita yllytä enää hankkimaan.

      F-35 kalkkuna ei evaluointi tilaisuudessa suostunut - jälleen kerran "tuntemattomasta" syystä käynnistymään. Windows bugi vai?

      Luotettavuus, sekä laatu- ja hintatietoisuus edellä on Suomen on edettävä. Emme me ole mikään suurvalta, vaikka meillä onkin fenno-skandian tehokkaimmat puolustusvoimat.

      Tämän kunlatelee niin huu-haa Notoloisilla on jauhot suussa.

      • Anonyymi

        Edellisellä kirjoittajalla on pahoja aukkoja tiedoissaan, joten paikkaan ne nyt!

        Hornetien käyttöiäksi oli suunniteltu 30 vuotta. Tämän Hornetit tulevat selvästi kestämään. Ensimmäiset poistuvat käytöstä vuoden 2025 aikana, kun 30-vuoden käyttöikä tulee täyteen.

        Evaluointitilaisuudessa Gripen oli ainoa hävittäjä joka ei kyennyt suorittamaan evaluointia loppuun keskeneräisyytensä takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellisellä kirjoittajalla on pahoja aukkoja tiedoissaan, joten paikkaan ne nyt!

        Hornetien käyttöiäksi oli suunniteltu 30 vuotta. Tämän Hornetit tulevat selvästi kestämään. Ensimmäiset poistuvat käytöstä vuoden 2025 aikana, kun 30-vuoden käyttöikä tulee täyteen.

        Evaluointitilaisuudessa Gripen oli ainoa hävittäjä joka ei kyennyt suorittamaan evaluointia loppuun keskeneräisyytensä takia.

        Gripen kyllä suoriutui, ei f35 kalkkuna.

        Mutta Hornetin elinkaari oli 30 vuotta JA 600 tuntia.

        Yleensä lentokoneen ja kaikkien työkoneiden rasitusta mitataan kuomittavinan tunteina, ei hallissa jouten seisomis aikana.

        Elikkästen: Suomi luopuu Horneteista n. 25% ennen luvattua kestoikää.

        Ei niiden runko kestä edes Suomen kevuyitä kuvauslentoja. Surkeaa Boeing. SURKEAA!


      • Anonyymi

        TYHMYYS VAAN ON VALTTIA NATOTUKSESSA.

        Suomen jolla ei ole omia hyökkäysasetehtaita ei kannattaisi ainakaan OMALLA KUSTANNUKSELLAAN pilata suhteita naapurivaltioihin. Pelkästään matkiakseen Baltteja jotka SAAVAT RAHAA ja muita etuja provosoimalla Itämeren alueella. Ja joiden poliitikot ovat USAssa kasvatettuja marionetteja. Suomen tulevaisuudelle tärkeintä olisi liennyttää ja koettaa palauttaa perinteisiä kauppasuhteita Itämeren piirissä.


    • Anonyymi

      Vasemmiston vasektomia poistaa idioottimaisia kysymyksiä tehokkaasti.

      • Anonyymi

        Olet siis sukusi viimeinen Nato-Luopio.


    • Anonyymi

      Yksi vastaus, jolla pärjää väittelyssä HX-hävittäjäkaupoista missä tilanteessa vain.

      Tiesitkö että USA pelaa ainakin kahta pakkaa tälläkin hetkellä?

      USA on liittoutumassa sotilaallisesti Venäjän kanssa. Suomessa kävivät neuvottelut juuri äskön.

      • Anonyymi

        ” Tiesitkö että USA pelaa ainakin kahta pakkaa tälläkin hetkellä?”

        En, etkä ’TIEDÄ’ sinäkään! Kunhan vaan sepittelet!

        ”USA on liittoutumassa sotilaallisesti Venäjän kanssa. Suomessa kävivät neuvottelut juuri ”
        äskön.”

        Eivät käyneet vaan neuvottelivat vain muutoin! Turhaa toivorikasta arvailua stallarilta!


    • Anonyymi

      Kehitysvammaisia havittäjiä haluaville, No ”mitä muuta samalla rahalla saisi” -koulukunnalle on hyvä mainita, että 12 miljardia maitolitraakin olisi hyvä verrokki, ja sitä on käytetty keskustelussa turhan harvoin.
      Nimittäin maidontuotanto Suomessa on kuitenkin alle pulavuosien, joten Venäjän tuonti olisi aivan ensiarvoisen tärkeää. Mutta Nato-pakotteiden takia No milk today!

      Sitäpaitsi Suomessa ei noin paljon edes tuoteta maitoa. Entiset laidunmaat ovat nykyään kesannolla tai nyhtökauralla ja lipstikalla.
      Suomessa maitoa tuotettiin vuonna 2018 enää 2,285 miljardia litraa.

      Maidon saatavuus alkaa olla kohta niin vähissä Suomessa, että se on arvokkaampaa kuin USA valmisteinen kehari hävittäjä. Kohta 10 miljardilla €:lla saa vain 2000 litraa maitoa?

      Nato söi maidontuottajat ja kesävoin?

    • Anonyymi

      Onneksi suomi, edellisen kirjoittajan antamalla varmuudella pystyy "mitoittamaan" vihollisen hyökkäysaallossa käyttämän konemäärän. Tänne meille ei saa hyökätä kuin pienien letolaivueiden kanssa. Vihollisen on muistettava , että meillä on vain 64 konetta. Voitko olla tosissasi, noiden laivueiden kappale määristä? Veikkaan, jos suomen puolustus pelaa sinun uskomusten varassa, niin kusessa ollaan. 1944 Niobe Kotkan taivaalla oli vain tätä yhtä ilmatorjunta risteilijää upottamassa parisataa konetta. Piru vie minkä teki jo silloin, ei tullut vain muutamalla koneella-Eihän niitä millään kerennyt kaikkia pudottamaan, vaan ne piruvie upottivat Nioben, senkun oli aseveli tuonut kotkan laivaliikenteen turvaksi.

    • Anonyymi

      Ette te Putinin rakkikoirat siellä Pietarissa pysty vaikuttamaan Suomen hävittäjähankintaan. Toi on niin läpinäkyvää.

      • Anonyymi

        Putiini foobikko! Vituttaako naamalle hyökkäävät sielua syövät Putiinit?

        Putiineja sielä, Putiineja tuola ...


      • Anonyymi

        Mist sää haluais ny nii kauhiast sit niinko kiistel?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putiini foobikko! Vituttaako naamalle hyökkäävät sielua syövät Putiinit?

        Putiineja sielä, Putiineja tuola ...

        Tuotannon heikko laatu saa trollin pelkäämään esimiestään. Voi voi.


    • Anonyymi

      Nämä provot tulevat Pietarin trollikeskuksesta ja ovat Venäjän hallituksen masinoimia.

      • Anonyymi

        Mahtaapa tulla ihan Venäjän hallituksen toimesta, hojoijaaaa.


    • Anonyymi

      Putin on tarkastanut ja hyväksynyt ne.

    • Anonyymi

      Pietarissa nyt sattuu olemaan trollikeskus jolla yritetään vaikuttaa vieraitten valtioitten asioihin. Luulitteko että se on joku yksityinen yritys, eikä Venäjän hallinnoima? Sieltä käsin kaikki yritetään kieltää.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse kuin googlettaa Pietarin trollikeskus, niin saa osoitteenkin Pietarissa. Pari vuotta sitten siellä oli venäläislehden mukaan yli 800 työntekijää. Että sieltä nämä Gripenin fanitukset tulevat.

      • Anonyymi

        Höpö höpö griippenin kannatus tulee Suomen ja Ruotsin välisestä teollisesta yhteistyöstä


    • Anonyymi

      Kenraalimme sai joihinkin suomalaisiin ujutettua mielipiteen että meillä on vihollinen.
      Sitten he antoivat lausunnot tarvittavista välineistä.
      Sitten he menivät Amerikan palvelukseen.
      Kauppaavat nyt heidän koneitaan. onnistuessaan se on Suomea kohdanneista sumutuksista ylivoimaisesti suurin. Ei veroparatiisi kähminnät mitään.
      Mitä meidän poliitikkomme teki, seurasivat silmät pyöreänä JYTKY miehiä.
      Muuttivatko kansan tavoin mielipiteensä, no eivät.

    • Anonyymi

      Tulin juuri kirjastosta jossa luin uusimman Siivet-lehden. Siinä Gripen jäi lehden vertailussa viimeiseksi, etenkin keskeneräisyytensä vuoksi. Myös pieni toimintasäde kuormattuna aselastissa ei osakkeita nostanut. Voiton vei F 35. Ei muuta lisättävää.

      • Anonyymi

        Olisit kuitenkin lisännyt että kenraali evp:t ilmeisesti toimittavat ko lehteä.


      • Anonyymi

        Suomi ei valitse hävittäjää Siivet- tai Korkkari lehden perusteella.

        F-35 ei asiantuntijoiden mukaan edes ole hävittäjä, koska sillä ei pysty G-voima rajoitusten takia kaartamaan tai tekemään silmukkaa. Se ei hävittäjä tehtäviin sovellu.

        F-35 oli Siivet lehden suosikki, heti Spitfiren ja Gloster Gauntletin jälkeen. :)

        Suomi rtarvitsee ja on hankkimassa hävittäjiä, eikä mitää etä viestintä välineitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ei valitse hävittäjää Siivet- tai Korkkari lehden perusteella.

        F-35 ei asiantuntijoiden mukaan edes ole hävittäjä, koska sillä ei pysty G-voima rajoitusten takia kaartamaan tai tekemään silmukkaa. Se ei hävittäjä tehtäviin sovellu.

        F-35 oli Siivet lehden suosikki, heti Spitfiren ja Gloster Gauntletin jälkeen. :)

        Suomi rtarvitsee ja on hankkimassa hävittäjiä, eikä mitää etä viestintä välineitä.

        Ei tarvitse, jos diplomatia hallittaisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ei valitse hävittäjää Siivet- tai Korkkari lehden perusteella.

        F-35 ei asiantuntijoiden mukaan edes ole hävittäjä, koska sillä ei pysty G-voima rajoitusten takia kaartamaan tai tekemään silmukkaa. Se ei hävittäjä tehtäviin sovellu.

        F-35 oli Siivet lehden suosikki, heti Spitfiren ja Gloster Gauntletin jälkeen. :)

        Suomi rtarvitsee ja on hankkimassa hävittäjiä, eikä mitää etä viestintä välineitä.

        Kerro keitä nämä " asiantuntijat " ovat. Marttojako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse, jos diplomatia hallittaisiin.

        Siivet lehden "diplomatia" on jo turhankin tuttua suomalaisille. :)


    • Anonyymi

      Siis koneiden käyttäjät, eli sotilaat, eivät ole sopivia valitsemaan konetyyppiä. Ketkä sitten? Suomi-Venäjä seurako?

      • Anonyymi

        Cocoomucsen aselobbarit?


    • Anonyymi

      Miksi Pietarin trollitehdas on hiljaa?

      • Anonyymi

        Ehkä sielä on ollut liian monta koronakuolemantapausta. :D

        Ihanaa Nato Tilrtu ihanaa....


    • Anonyymi

      Jos joku hyökkää kadulla sinun kimppuusi, niin asia pitää hoitaa taidokkaalla diplomatialla, eikä missään nimessä saa puolustautua, vai mitä Pietarin poijjaat?

    • Anonyymi

      Tanssikaas Pietarin Nato-kauhuiset hemmot pari erää ripaskaa välillä, niin helpottaa.

    • Anonyymi

      Kaikki sivistysmaat ovat luopumassa Nato lahkosta, koska se on todettu rikolliseksi uskon lahkoksi..

      • Anonyymi

        Teitä siellä Pietarissa tuntuu kovasti kiinnostavan Suomen asiat. Nytkin kun teitä vituttaa Naton sihteerin vierailu täällä, niin panitte sitten kostoksi Saimaankanavan kiinni. Olisi saanut toinen maailmansota loppua toisella tapaa.


    • Anonyymi

      En tiedä ketä kohta vituttaa, mutta on aivan varma että YT-neuvotteluja on tulossa.

    • Anonyymi

      No pakko niillä rahoilla on jotain ostaa, muuten demarit antaa ne italialle ja pimeimpään afrikkaan.

    Ketjusta on poistettu 48 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe