KIIKKUSTUOLI

Sunnuntaiaamun hiljaisuuta ja syksyn värien kauneutta.
Taivas lupailee kaunista päivää ja lämpöäkin säätiedotus lupasi mukavasti.
Urakkani sain eilen tehtyä, loput ikkunat tuli pestyä, pyysin kälyäni henkiseksi tueksi ja siltä varalta myös, että jos tikkailta putoan on apua etsimässä.
On aivan ihmeellistä ajatella, että noinkin pieni asia ilahduttaa, kuin puhtaat ikkunat, tuntuu kuin suurenkin homman olisin tehnyt;)
Onhan se monella suulla todistettu, että näin elämän loppupäässä osaa iloa ja onnea tuntea aika vaatimattomista asioista.

Joulunviettomahdollisuuksia katselin koneelta, kälyni innostui myös asiasta, Kunnonpaikka oli ainut paikka tässä lähellä joka jo joulua tarjoili, oli myös houkutteleva tarjous ja mikä parasta melko lähellä asuinpaikkaani Siilinjärvi, Kuopion takana.
No saahan sitä suunnitella, vaikka siihen jouluunkin on monen miehen ikä.
Jotakin vaihtelua kyllä tarvitsen, tuntuu kuin ajatusmaailma aina vaan kapenee ja siksi nämä kirjoittelut puoltavat paikkaansa.

Nyt on sitten vuorossa se pieni lenkki, mikä myös mieltä nostattaa, kun sen saa aikaiseksi ja voisiko sanoa, että minulla on herkkä omatunto, kun kaikki mikä on tavaksi tullut on suoritettava, muuten olo on kehno;)
Näin se menee, herkäksi on kaiken suhteen muuttunut, pienikin saamattomuus mieltä masentaa, joten enpä tätä päivää masentunein mielin aloita.
Samaa herkkyyttä odottelen teidänkin tuntevan ja viestejä olostanne kertovan, näin sitä hyvä olo tarttuu, voikaa hyvin ja iloitkaa kauniista päivästä;)

431

3391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huomenta!
      Ei lähde kirjoittelu käyntiin. Kaksi keinustuolia yhtä aikaa,heh.

    • En ole koskaan ajatellut joulun viettoa muualla kuin oman perheen parissa, mutta ajatus kävi mielessäni juuri pari päivää sitten, kun ajatteli perheen tilannetta. Joku joutuu olemaan yksikseen siitä porukasta. Kaikille ei sovi, eikä tilat riitä yhteiseen aattoon.
      Millaisia nämä joulumatkailut ovat? Onko siitä kokemusta kenelläkään? On ilmeisesti lyötävä ajoissa matka lukkoon.
      Minun suvullani ei ole ollut tapana juhlistaa syntymäpäiviä tai muita merkkipaaluja vuoden mittaan, mutta kaikki satsaavat jouluun. Varmaan niin on monissa perheissä. Asunnot vain pienenevät kaikkialla. Enää ei isoja pitoja pysty pitämään tilanpuutteen vuoksi.
      Minulle mahtuisi aika iso joukko, mutta kokemuksesta tiedän, että pöytä on liian pieni. Syöjät levittäytyvät ympäro taloa ja popsivat lautanen polvilla. Ei juuri juhlavalta tunnu.
      Joulun muina päivinä se käy, kun santsataan aaton rääppeet. Usein ollaan vietetty nyyttikestejä Tapanina.

    • Anonyymi

      Jouluna mennään kirkkoon.

    • Terveisiä Turun kirjamessuilta!
      Kiisimme sinne muutaman hyvän ystävän kanssa eilisaamuna Pendolinon kyydissä halki eteläsuomalaisen ruskan värittämän maiseman, junanvaunussa muitakin iloisen odotuksen vallassa olevia matkaajia samaan määränpäähän. Väkeä oli liikkeellä runsaasti, maskeja pidettiin ja turvavälejäkin oli kohteissa järjestelty. Valinnanvaraa oli ihan liikaa, montakin kiinnostavaa 20-30 minuutin tuokiota päällekkäin. Valitsimme Kirjailijaliiton esiintyjistä Eeva-liisa Mannerin runot, Sirpa Kähkösen, Anna-Leena Härkösen ja ja Juha Itkosen, yksi halusi nähdä Jari Tervon. Turun yliopistolla oli tietopuolista antia. Kuuntelimme myös onnellisuustutkija Frank Martelaa ja Esko Valtaojaa. Kävimme välillä virkistäytymässä viereisen osaston Ruoka- ja viinimessuilla herkkupaloilla ja huohuviinillä, toisella kertaa kahvilla ja suklaalla. Pari joululahjaksi annettavaa kirjaakin löytyi. Väsyksissä olimme jokainen kotimatkalla, jalat hellinä ja pääkin vähän pyörällä.

      Rutiineista Skillan puhuu, ja ovathan ne tärkeitä arkipäivän kannattelijoina. Minullakin säännölliset ruoka-ajat, liikunta ja riittävä uni ovat kulmakivet, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Unen saantiin olen hyväksi havainnut kirjan lukemisen lisäksi hengitysharjoitukset, samalla voi yrittää rauhoittaa ja tyhjätä ajatukset. Myös lenkeillä koetan muistaa syvän hengityksen ja hyvän ryhdin. Tähtitansseja seuratessani olen huomannut, miten tuomarit panevat painoa vartalon kannatteluun, ja nimenomaan selkään. Meillä on kotona puolapuut, joissa voi roikkua ja ulkona tanakka puun oksa voi toimia rekkinä. Ihanaa, että hellävarainen monipuolinen liikuntamuoto halliuinti saattoi jatkua taas, kuntosaleilla en tykkää käydä, niin suositeltavaa kuin se seniorileillekin olisi. Pandemia-ajan sosiaalisen kanssakäymisen rajoitukset tuntuivat yllättävänkin rankoilta, nyt niistä taas nauttii kaksinverroin. Ystäviä siirtyy viimeisen rajan taa yhä vaan useammin, siksikin yhteinen aika on arvokasta. Lasten perheille on aina aikaa, siitä ei tingitä ja näillä näkymin jouluaattoa vietetään yhdessä meillä täällä mummolassa. Kaikkia alkaa olla jo vaikea saada kerralla kokoon, vanhimmat lastenlapset asuvat jo itsenäisesti, toisaalta piipahtavat omia aikojaan meillä ja tavataan kaupungilla vaikkapa lounaan merkeissä.

      Aurinko paistaa, joten pihatyöt kutsuvat. Ruskalehtiä on jo varissut melkoisesti, maa on kuin pointillinen maalaus - Sinisirkun sanoin. Ruohonleikkurilla silppuuntuu suurin osa, pensaiden alle saa haravalla vedettyä suojaavat ja ravinteita antavat kerrokset, lehtikompostiin osa - onhan tämäkin melkoinen souvi joka syksy. Istutin valkeita narsissilajeja, koetan löytää niistä aina uusia lajikkeita. Uuden lilansävyisen tulppaanilajikkeenkin tilasin samalla.

      Reipasta syyssunnuntaita!

    • Jopas te jo aikaisin aloitatte joulusta puhumisen...no, ehkä näin voisin minäkin tehdä, ellei olisi sitä vakituista joulua. Vuoroin tyttärien luona ollaan jo monen monituista joulua vietetty, niin varmaan tänäkin vuonna.

      Minulla on nyt ollut koirakaverini 3 päivää kyläreissulla ilostuttamassa pojan tyttären lapsia. Onneksi tänään saan sen taas kotiin, sitten on taas elämä mallillaan.
      Olen nyt käyttänyt tämän luppoajan siivoamiseen ja sukkien kutomiseen. Olen päättänyt, että tänä vuonna kukon koko suvulle sukat. No, onhan siinä pantava puikot heilumaan tiuhaan tahtiin, mutta noita pikkuisia varten ensin aloin kutomaan, niin nopsaan ne valmiiksi tuli, että tämä koko lähisuvun sukkarumba päähäni iskostui! Voi olla, ettei tämmöinen ajatus muita innosta, mutta hyvä tarkoitus minulle ajankuluun. Ennen en olekaan ollut "sukkahullu", mutta nyt tuntuu mukavalta istua lämpimässä kodissa ja saada jotain näkyvää aikaan. Hyvässä alussa jo olen, kaikkein pienemmille on jo sukat valmiina, nyt sitten vanhempien vuoro, ja kun mennään sinne miesten sukkien tekoon, niin urakkaa on, kun monella 46 -47 on jalan koko.
      Tällaista hassutusta en kehtaisi normaalisti edes kertoa, mutta tämä yksinolo saa vanhan mummelin kaikki kertomaan!
      Hyvä, kun tänä iltana saan koiran kotiin, on taas joku, joka jaksaa kuunnella mummon höpinöitä!
      Hyvää päivän jatkoa kaikille palstalaisille.

      • Anonyymi

        Iltapäivää!
        Mulla on ollut menoa ja väliin vierailuja, että totista kiirettä on pukannut.
        Parina päivänä olen markkinoillakin pyörinyt. Ei sieltä suuria ostoksia löytynyt.
        Muikkukukon ostin ja olen koemaistanut. Kansakoulun arvosanoilla kuutosen
        antaisin. Ei hyvä, mutta välttävä syötäväksi:))
        Olen kyllä ehtinyt lukaista kiikkustuoliin tulleet jutut. Mitäpäs niistä, tänään
        on mennytkin hyvin. Eilistä ei kannata kehua. Oli sen sortin menoa ja vilskettä,
        että en halunnut sekaan sotkeutua. En, vaikka olisi aikaakin löytynyt.

        Nyt olen väsähtänyt ja pidän itseäni etusijalla. Ehdin pienet nokoset ottaa,
        ennen yöunille menoani. Ei ole pelkoa, ettei unihaluja riitä:)
        Hyvää jatkoa teille! Terveisin ynnämuu.


    • Terveiseni pilvisestä Kööpenhaminasta.

      Tänään tuli käveltyä ennätyskilometrit löytääksemme pienen merenneidon rantakiviltä. Jouduin ottamaan ettoset, ennen kuin lähdemme etsimään ruokapaikkaa. Ravintoloitahan täällä piisaa, mutta esim. eilen illalla oli läheiset ravintolat täyteen varattuja, no, oli lauantai. Löysimme läheltä hotelliamme terassilta vapaan pöydän, jossa illastimme. Ilta oli vielä sopivan lämmin syödä ulkona.

      Hotellimme on keskellä Kööpenhaminan lähellä kaikkea missä tapahtuu, huoneemme sisäpihalle päin eli hyvin rauhallinen.

      Junia olemme opetelleet käyttämään pitempiä etäisyyksiä kulkiessamme. Kööpenhamina muistuttaa monessa hollantilaista tapaa elää ja kulkea.

      No, huomenna taas uusi päivä, uusien kokemuksia kohti.

      Hyvää sunnuntai iltaa kiikkustuoliin 😊

      • Anonyymi

        Oletpas huomannut laittaa meille kuvan merenneidosta. Kiitos siitä!

        Hyvää matkaa!


    • Menettekö Legolandiin? Onhan sinne matkaa Köpiksestä. mutta ajattelin vain tämän "lego lassen"tiimoilta.

      Älkää unohtako sitä Tanskalaista maksapateeta hankkia. koska se on vakio tuliaiseni sieltä. Onhan ohjeita jo netissä, mutta yhdelle laittaminen on minulle liiansuuri töinen, vaikka joskus olenkin yrittänyt silloin 30-vuotta sitten, kun lapseni muutti sinne.

      Tosin nämä kuuluisat Tanskalaiset voileivätkin ovat vielä tekemättä minulta, mutta ehkä ensijouluna saamme nauttia niistäkin.

      • Syksyisiin tunnelmiin on herätty edelleen ja ihan mukavalta näyttääkin, pyykit kuivuvat parvekkeella hyvin, tuuli siitä pitää huolen;)
        Tänään saatamme haudoille mennä sellaisia aikeita ehdottivat kummi-tyttöni ja kälyni ja minullehan sopii.
        Kylpyhuoneen pesukin olisi, mutta eipä ne hommat karkaa, sanotaan, että päivähän on huomennakin;)
        Nyt on tarkkana oltava tuon kirjoittajamäärän katsomisessa, että oikeaan kohtaan viestin osoittaa.

        Makriina tuota joulun viettoa kyselit, se on tilattava hyvissä ajoin, jos johonkin kylpylähoteliin aikoo, olen yhden joulun ollut syntymäpäiviä karussa, en mitään ahaa elämystä saanut, mutta jospa kokeilisi toista paikkaa.
        Lapsieni luona olen ollut mieheni kuoleman jälkeen, mutta jotenkin hiljaisuutta kaipaa ja erilaisia kokemuksia, saa nyt nähdä, jospa vain kotijoulun viettäisin.

        Fiinufammu ihmettelit joulusta puhumista, aikaistahan se on, mutta minun tapanani on suunnitella kaikkea hyvissä ajoin, ehtii monta kertaa mieltä muuttaa;)
        Onhan minulla pakkasessa jo lanttu ja porkkanasurvokset joulua silmällä pitäen.
        Sekin on tosi, että tilaus on tehtävä ajoissa, jos meinaa sisään päästä, no nytpä jätän tämän aiheen, puhutaan vaan tästä syksystä ja sen ihanuudesta;)
        Minulla on laatikollinen sukkia ja lapasia, pakolta en tarvitse neuloa ja perheeni on niin kylläisiksi kuteistani tulleet, tuskin kovin iloisina sukkia vastaanottaa, mutta onhan tarvitsevia maailmassa.
        Kiva on neuloa ajankuluksi, nyt on vaan jäänyt, kun tuo sänkypeittoni on ajan vienyt, viittä vaille valmis alkaa olla.
        Iso on urakka, en enää uutta aloita.

        Ramoonalla on kulttuuririentoja ollut, varmaan antoisa matka teillä ollutkin.
        Yhdessä mekin joulut vietettiin silloin ennen ja taidettiin yksi joulu vielä minun luonani mieheni kuoleman jälkeen viettää, mutta sitten jokainen perhe halusi luoda omat perinteensä ja minähän siinä helpolla olen päässyt.
        Nyt uusia ulottavuuksia itselleni yritän, vaikkakin joulu perinteinen kodin tapahtuma.
        Joulukirkossa en muista milloin olisin käynyt, sellainen pakana olen.

        Taitoa se kukonteko vaatii ja jos on kotitekoisia aiemmin syönyt, ei ne meinaa kauppojen ei torienkaan tuotteet täyttä arvosanaa saada, kuten ynnämuu todistit.
        Hyvä se on, että väliin kiirettäkin pitää, meinaa tämä aika joskus pitkäksi tulla ja niinhän se on sanonta, että vierivä kivi ei sammaloidu, eikun touhua vaan elämään;)
        Eihän tuo "vilske" aina iloa tuota, toivotaan, että nyt siistinä ketju pysyisi.

        Kivaa varmaan tutustua nähtävyyksiin matkallasi korppis, hyvää jatkoa vaan ja nuo voileivät mistä Kristtiina23 mainitsi, on kuuluisiksi tulleet.

        Jollekin on ollut vaikea sanomaani sisäistää, kyllä "se" sana oli tarkoitettu juuri niin kuin Eliaana sen ymmärsi.
        Ainahan näitä väärin käsityksiä syntyy, jos niitä oikein etsii;)
        Viikkoa tässä on aloiteltava mitä tuokaan tullessaan, siitäpä ei varmuutta ole, mutta päivä kerrallaan sitä mennään.
        Värien leikkiä vielä tovi, kunnes tuuli nekin kauneudet vie mennessään, ihastellaan niiden riittämisistä loppuun asti;)


    • Oikea koiranilma täällä Dalajoen alajuoksulla (ilman mutkaa) tai onkohan oikein sanoa noin, jos minulla olisi koira niin en kyllä pakottaisi ulos kuin nopeesti pissalle. Lämmintä tosin, mittari näyttää 13 astetta, mutta oli niin pimeää että haluttanut edes sängystä nousta. On satanut läpi yön ja sade jatkuu edelleenkin.
      Laitoin possupaistin maustumaan yöksi kuivamarinaadiin; tuhteja amerikkalaismausteita, chiliä ja paprikaa, fariinisokeria ja suolaa mm. hierottuna paistin pintaan ja nyt menen laittamaan sen crock-pot'iin, eli hitaasti kypsymään 10 tunniksi. Paahdoin puoli kurpitsaa eilen uunissa, teen siitä pureeta tai pain paistin kaveriksi.
      Kävimme sitten eilen ostamassa maalin siihen vierashuoneen seinään ja pari rullaa hempeää ruusutapettia. Tummahko vihreä ja vaaleanpunainen tulevat pääsävyiksi, mutta ei räikeät vaan hillityn murretut sävyt. Ruusutapetti (suurikukkainen) tulee vain yhteen seinään. Tänään pitäisi kait yrittää saada alulle projektia.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä lokakuukin on ihana ja kaunis kuukausi, varsinkin kun on tämmönen aurinkoinen ja suht lämmin sää.
      Kuljeskelin tuolla meren rannalla rantaraitilla ja katselin sitä lehtien väriloistoa ja kaunista sinistä merta.

      Tulin ison koulun pihan halki. Siellä kasvaa yhdessä pihan nurkkauksessa paljon lehtipuita, joiden lehdet olivat tippuneet maahan.
      Siinä oli neljä pientä alakoululaistyttöä. He keräsivät lehtiä koko sylillisen jokainen ja yksi laski neljästä yhteen ja sitten nämä tyttöset heittivät lehdet ilmaan ja saivat päällensä lehtisateen. Voi sitä riemua. Tuli itsellenikin iloinen ja hyvä mieli.

      On kiva yleensäkin kävellä tiellä, jolle on varissut paljon keltaisia esim. vaahteran lehtiä. Niitä on kiva potkia kulkiessaan. Kahisevat mukavasti.

      Eipä mulla muuta ollut. Hyvä mieli voi olla syksylläkin pienestä asiasta.

      • Sain vähän tasattua turhankin kiireistä menoani. Kuitenkin hyvä, aurinkoinen
        ilma yllytti kävelylenkille. Puolen tunnin kävely ja taloyhtiön kuntokämpässä
        toinen puolikastunti. Katsoin sen ihan hyvin riittävän.
        Eipä tässä ole paljon kerrottavaa. No se, että söin välttävän arvosanan antamani
        kukon loppuun. Enhän tiedä kukon tekotavoista mitään, mutta voi olla,
        että vanhan-ajan kiviuuni, kivirinalla on mainio paistoalusta kukonkin tekoon.

        Kyllä tämä väsähtämiseni taitaa korjaantua , näin ainakin tunnen. Heippa!


    • Hullun hauskojen kokemusten päivä. Aamulla lähdimme bussilla Christianian kaupunginosaan hippeilemään 😊 sieltä kävellen Nyhavniin, jonka kauniilla väririkkaalla terassialueella söimme lounaan, silliä lisuineen ja hummerikeittoa.

      Kysyin ohikulkijalta Nyhavnin torilla, kuinka pääsemme Kööpenhaminaan, hän katsoi minua hölmönä, olet Kööpenhaminassa, sorry siis rautatieasemalle.🥴

      Kävelyä on kertynyt tälle päivälle noin 7 km. Olen kokenut sen hyvänä terapiana selälleni. Tästä on hyvä palata maantiekävelyyn sauvoilla, jahka korpeen tokenen.

      Huomenna palaamme Suomeen.

    • Anonyymi

      Jokohan Suomeen palaamista voisi alkaa harkita? Vuosi Ranskassa alkaa riittää. Toisaalta pahimmat kelit siellä tulossa. Täällä suomalaisittain kesä

      • Anonyymi

        Miten olet malttanut olla kertomatta Ranskassa asumisesi? Täällä kaivataan jotain vähän eksoottisempaa tuulahdusta maailmalta. Missä päin, Pariisin vilskeessä vai jossain ihanalla viinialueella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten olet malttanut olla kertomatta Ranskassa asumisesi? Täällä kaivataan jotain vähän eksoottisempaa tuulahdusta maailmalta. Missä päin, Pariisin vilskeessä vai jossain ihanalla viinialueella?

        Eipä tässä mitään kuuluttamista ole, enkä asu täällä asu täällä vakituiseen. Paikka on lähellä Italian rajaa erään kauniin pikkukaupungin liepeillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tässä mitään kuuluttamista ole, enkä asu täällä asu täällä vakituiseen. Paikka on lähellä Italian rajaa erään kauniin pikkukaupungin liepeillä.

        Oletko ehkä meren äärellä? Se on ihanaa aluetta. Maallinen paratiisi. Olen käynyt Mentonissa, Ranskan Rivieran Italian puoleisessa päässä. Olisin voinut jäädä sinne lopuksi ikää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ehkä meren äärellä? Se on ihanaa aluetta. Maallinen paratiisi. Olen käynyt Mentonissa, Ranskan Rivieran Italian puoleisessa päässä. Olisin voinut jäädä sinne lopuksi ikää.

        Ranska on hieno ja monipuolinen maa myös omatoimimatkaajalle, kuten asuntoautolla. On alpit, meri, viiniseudut ja suurkaupungit täynnä taidetta. Pitäisi vaan osata ranskaa, saisi enemmän irti. Maailman paras ruokamaa myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranska on hieno ja monipuolinen maa myös omatoimimatkaajalle, kuten asuntoautolla. On alpit, meri, viiniseudut ja suurkaupungit täynnä taidetta. Pitäisi vaan osata ranskaa, saisi enemmän irti. Maailman paras ruokamaa myös.

        Vanhoilla kulttuurimailla on loputtomasti tarjottavaa. Eläkkeellä ollessamme olemme asustelleet aika ajoin mm. pohjois-Italiassa, josta teimme matkoja eri suuntiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ranska on hieno ja monipuolinen maa myös omatoimimatkaajalle, kuten asuntoautolla. On alpit, meri, viiniseudut ja suurkaupungit täynnä taidetta. Pitäisi vaan osata ranskaa, saisi enemmän irti. Maailman paras ruokamaa myös.

        Tykkään kaupunkilomista. Pariisi oli mielenkiintoinen, Eiffel-torni tietty se eka kohde, Notre-Damen katedraali, sen loiston aikoina, Riemukaari ja ehdoton kakkonen Louvren taidemuseo, Champ-de-MaChamps-Élysées puistokatu. Croissantit ja Cappuccinot kahviloiden terasseilla....jne..jne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhoilla kulttuurimailla on loputtomasti tarjottavaa. Eläkkeellä ollessamme olemme asustelleet aika ajoin mm. pohjois-Italiassa, josta teimme matkoja eri suuntiin.

        Ihania paikkoja asua ja kiertää paikallisen väestön seassa aitoa elämää,
        Ettekä meille kommentoineet mitään tunnin välein???!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihania paikkoja asua ja kiertää paikallisen väestön seassa aitoa elämää,
        Ettekä meille kommentoineet mitään tunnin välein???!!!

        Ei me mitään juntteja olla.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tykkään kaupunkilomista. Pariisi oli mielenkiintoinen, Eiffel-torni tietty se eka kohde, Notre-Damen katedraali, sen loiston aikoina, Riemukaari ja ehdoton kakkonen Louvren taidemuseo, Champ-de-MaChamps-Élysées puistokatu. Croissantit ja Cappuccinot kahviloiden terasseilla....jne..jne

        Mekin osattomat oltais saatu vähän tuntumaa nähtävyyksiin, jos te mutkin olisitte rabortin säännöllisesti lähettäneet. Niinku Hampurin hampurilaisiin ja Berliinin berliininmakkaraan. Ja Ranskan ranskalaisiin pottuihin.Kyllä mekin täällä kunnalliskotin petiosastolla koitettiin Jallun ja Kaalepin kanssa tihrustelka tuota kuvaa että kalako se on vai lintu se patsas. Silliä me on jouluna saatu mutta mikä se hummeri on?


    • Meikäläisen kaukokaipuu on laantunut. Vuosikymmenet kävimme kesämökillä viikonloput kaiken kesää, ja voin kyllä sanoa, että se oli meidän ulkomaanmatkamme, bensat ja ruuat usein monelle ihmiselle, mökin aiheuttamat kustannukset ja työpanos päälle. Siinä meni Teneriffanmatkan hinta reippaasti kesän aikana. Niinpä ei ole koskaan oikein ollut mahdollisuutta ulkomaille lähteä. Eipä olisi aikaakaan ollut. Muutaman kerran olemme seuramatkalla olleet, mutta Pariisi ja Berliini ovat jääneet käymättä.
      Nyt ovat kyllä kinttu ja selkä sen verran kangistuneet, että olisin pelkkä kiviriippa porukassa, jos lähtisin. En ole edes viitsinyt tarkistaa, kelpaisiko passinikaan. Tuskin, on se varmasti ,muinaismuisto sekin.
      Kiertelin sunnuntaina markkinoilla ja tänään kävin asioimassa keskustassa. Nyt on puuhevosfiilis. Huomisen päivän istun mukavasti nojatuolissa ja venyttelen jäseniäni varovasti matkalla ruokapöytään. Muuhun ei pysty.
      Minä en pääse Facebookiin. Pääsevätkö muut?

      • Tuulista tiistaiaamua ja lehtien lentoa, puut pudottavat lehtiään, muuttuen talvea odottamaan ja lumen kuorrutuksia oksilleen.
        Kauneutta luvassa talvenkin myötä.
        Taivas punoitti idän suunnassa, tänään ehkä sadetta saamme, pitkä onkin poutajakso ollut ja lämmintäkin vielä.
        Muistan lokakuun, jolloin 15 päivä pysyvän lumen maahan satoi, no se oli silloin, kun talvet oli talvia ja kesät kesäisiä.

        Kyllä minä olen Facebookiin päässyt ja aikaa siellä kuluukin liian kanssa, kun kaikkea luettavaa löytyy, on ruoka ja käsityö ryhmiä ja maailmalta kaikenlaisia ihmeitä.
        Eipä intoa ole minullakaan matkustamaan ei liioin kuntoakaan, hyvä että en kaipuuta matkustamiseen tunne.
        Näitä kotimaan kohteita vaan katselen, lähinnä kylpylälomia.

        Onneksi on tuo televisio, että saa tuulahduksia muista maista ja kohteista niissä olevista nähtävyyksistä.
        Omistan kirjasarjan Kaunismaailma, 9 osaa, niistä voi selvennystä ja historiaa lukea, juuri tätä ikää varten ne hankin, ajattelin, että niitä eläkkeellä sitten tutkin, vähäksi on tutkiminen jäänyt;)
        Uteliaisuus melkein kaikkeen on hiipunut.
        Hienoja maita on maailma pullollaan, mutta Suomi on paras;)

        Ilo lukea kuntosi kohentumisista ynnämuu, näin se elo vaihdellen meitä kuljettaa, kyllä se mukava tunne on, kun jotain jaksaa touhuta.
        Varmaan hyväksi nuo lenkkeilyt sun muut terveyteen vaikuttavat on, näin olen kohdallani minä ajatellut.

        Noista tyttösten lehden lennättelystä tuli mieleen oma leikkimieli, kun katua tallustin mikä oli paksusti lehdillä verhoutunut, hauska oli kahisevia lehtiä potkia ja niiden seassa kulkea.
        Keltaväri peittää maisemat maata myöten joten on valoa silläkin tapaa ja kun aurinko säteitään hohtaa, on kuin satumaassa kävelisi;)
        Kannattaa nyt tallentaa nämä näkymät, sillä voi syksy muunkin ilmeen näyttää.

        Kaunis varmaan huoneesta tulee remontin jälkeen Paloma, tuosta kukkatapetista minäkin haaveilen, mutta tulee aina mieleen kannattaako enää mitään remonttia haaveilla, kun aika voi lyhyeksi jäädä lopputuloksen nauttimiseen.
        Huh, huh näitä mietteitä, mutta pakko on yrittää muistaa ikäkin.

        Eilen saatiin kanervat haudoille ja sielläkin ihasteltiin hyvin hoidettua hautausmaata ja väriloistoa.
        Aina tulee kevyempi olo, kun saa mieltä painavat asiat hoidettua.
        Tänään laulelemaan aion ja mitä sen lisäksi sen tiedän illan korvissa, voikaa hyvin kaikki kirjoittajat ja lukijat;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Tuulista tiistaiaamua ja lehtien lentoa, puut pudottavat lehtiään, muuttuen talvea odottamaan ja lumen kuorrutuksia oksilleen.
        Kauneutta luvassa talvenkin myötä.
        Taivas punoitti idän suunnassa, tänään ehkä sadetta saamme, pitkä onkin poutajakso ollut ja lämmintäkin vielä.
        Muistan lokakuun, jolloin 15 päivä pysyvän lumen maahan satoi, no se oli silloin, kun talvet oli talvia ja kesät kesäisiä.

        Kyllä minä olen Facebookiin päässyt ja aikaa siellä kuluukin liian kanssa, kun kaikkea luettavaa löytyy, on ruoka ja käsityö ryhmiä ja maailmalta kaikenlaisia ihmeitä.
        Eipä intoa ole minullakaan matkustamaan ei liioin kuntoakaan, hyvä että en kaipuuta matkustamiseen tunne.
        Näitä kotimaan kohteita vaan katselen, lähinnä kylpylälomia.

        Onneksi on tuo televisio, että saa tuulahduksia muista maista ja kohteista niissä olevista nähtävyyksistä.
        Omistan kirjasarjan Kaunismaailma, 9 osaa, niistä voi selvennystä ja historiaa lukea, juuri tätä ikää varten ne hankin, ajattelin, että niitä eläkkeellä sitten tutkin, vähäksi on tutkiminen jäänyt;)
        Uteliaisuus melkein kaikkeen on hiipunut.
        Hienoja maita on maailma pullollaan, mutta Suomi on paras;)

        Ilo lukea kuntosi kohentumisista ynnämuu, näin se elo vaihdellen meitä kuljettaa, kyllä se mukava tunne on, kun jotain jaksaa touhuta.
        Varmaan hyväksi nuo lenkkeilyt sun muut terveyteen vaikuttavat on, näin olen kohdallani minä ajatellut.

        Noista tyttösten lehden lennättelystä tuli mieleen oma leikkimieli, kun katua tallustin mikä oli paksusti lehdillä verhoutunut, hauska oli kahisevia lehtiä potkia ja niiden seassa kulkea.
        Keltaväri peittää maisemat maata myöten joten on valoa silläkin tapaa ja kun aurinko säteitään hohtaa, on kuin satumaassa kävelisi;)
        Kannattaa nyt tallentaa nämä näkymät, sillä voi syksy muunkin ilmeen näyttää.

        Kaunis varmaan huoneesta tulee remontin jälkeen Paloma, tuosta kukkatapetista minäkin haaveilen, mutta tulee aina mieleen kannattaako enää mitään remonttia haaveilla, kun aika voi lyhyeksi jäädä lopputuloksen nauttimiseen.
        Huh, huh näitä mietteitä, mutta pakko on yrittää muistaa ikäkin.

        Eilen saatiin kanervat haudoille ja sielläkin ihasteltiin hyvin hoidettua hautausmaata ja väriloistoa.
        Aina tulee kevyempi olo, kun saa mieltä painavat asiat hoidettua.
        Tänään laulelemaan aion ja mitä sen lisäksi sen tiedän illan korvissa, voikaa hyvin kaikki kirjoittajat ja lukijat;)

        "Aina kun tunnemme
        syksyn tuoksun, tiedämme,
        että kevätesikot tulevat
        nousemaan jälleen!"

        Toivotaan!
        Voidaan hyvin! M-e.


      • Facebook oli eilen alhaalla maailmanlaajuisesti noin kello viidestä iltapäivällä kymmeneen saakka. Luin jostain että oli routerprobleemi; myös instagram ja whats app olivat rämähtäneet. Ihmiset kommentoi tänään että olipa pitkä päivä ja että jouduin leikkimään lasteni kanssa!

        Minulla kaukokaipuu tulee voimakkaimmilla aina syksyllä kun kurkiaurat lentävät talomme yli. Sitten se laantuu ja varsinkaan keväällä en haluaisi minnekkään. Piha ja puutarha, pieni kasvimaanpläntti, kukkiva luonto ja metsäpolun tuoksu pitävät pauloissaan. Mutta syksyllä, kun "sato" on korjattu, ensimmäinen hallayö on palelluttanut syysasterit ja auringonkukat ja kasvihuone valmistettu talviteloilla ja koristeltu kausivaloin, niin silloin olisin valmis lähtemään. Mieheni on vain niin kotonaviihtyvää sorttia, että saan etsiä matkaseuraa jos haluan jonnekin pitemmälle.

        En ole varsinaisesti koskaan harrastanut turismia enkä ole käynyt seuramatkoilla. Olen matkustanut yksin, perheen kanssa, ystävien kanssa ja piipahtanut omatoimisesti joissakin Euroopan kaupungeissa ja etelän lomakeskuksissa, mutta sekin on nyt jäämässä. Ja nyt pitäisi uusia passikin, kun on päässyt vanhaksi.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Facebook oli eilen alhaalla maailmanlaajuisesti noin kello viidestä iltapäivällä kymmeneen saakka. Luin jostain että oli routerprobleemi; myös instagram ja whats app olivat rämähtäneet. Ihmiset kommentoi tänään että olipa pitkä päivä ja että jouduin leikkimään lasteni kanssa!

        Minulla kaukokaipuu tulee voimakkaimmilla aina syksyllä kun kurkiaurat lentävät talomme yli. Sitten se laantuu ja varsinkaan keväällä en haluaisi minnekkään. Piha ja puutarha, pieni kasvimaanpläntti, kukkiva luonto ja metsäpolun tuoksu pitävät pauloissaan. Mutta syksyllä, kun "sato" on korjattu, ensimmäinen hallayö on palelluttanut syysasterit ja auringonkukat ja kasvihuone valmistettu talviteloilla ja koristeltu kausivaloin, niin silloin olisin valmis lähtemään. Mieheni on vain niin kotonaviihtyvää sorttia, että saan etsiä matkaseuraa jos haluan jonnekin pitemmälle.

        En ole varsinaisesti koskaan harrastanut turismia enkä ole käynyt seuramatkoilla. Olen matkustanut yksin, perheen kanssa, ystävien kanssa ja piipahtanut omatoimisesti joissakin Euroopan kaupungeissa ja etelän lomakeskuksissa, mutta sekin on nyt jäämässä. Ja nyt pitäisi uusia passikin, kun on päässyt vanhaksi.

        Sinun sielunsiskohan tykkää matkustaa, pääset varmaan mukaan. Yhdessä voitte lähettää rabortteja mitä söitte, palsta saa tupla nautinnon.
        Eikö se omatoiminenkin matkailu ole turismia? Kai sentään konevoimalla kuljet ja hotellissa yövyt. Seuramatkat on vain pieni osa turismia ja ihan ok varsinkin vanhoille.Milloin viimeksi piipahdit jossain Euroopan kaupungissa ja milloin? Huom. Turkua ei oteta huomioon.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Facebook oli eilen alhaalla maailmanlaajuisesti noin kello viidestä iltapäivällä kymmeneen saakka. Luin jostain että oli routerprobleemi; myös instagram ja whats app olivat rämähtäneet. Ihmiset kommentoi tänään että olipa pitkä päivä ja että jouduin leikkimään lasteni kanssa!

        Minulla kaukokaipuu tulee voimakkaimmilla aina syksyllä kun kurkiaurat lentävät talomme yli. Sitten se laantuu ja varsinkaan keväällä en haluaisi minnekkään. Piha ja puutarha, pieni kasvimaanpläntti, kukkiva luonto ja metsäpolun tuoksu pitävät pauloissaan. Mutta syksyllä, kun "sato" on korjattu, ensimmäinen hallayö on palelluttanut syysasterit ja auringonkukat ja kasvihuone valmistettu talviteloilla ja koristeltu kausivaloin, niin silloin olisin valmis lähtemään. Mieheni on vain niin kotonaviihtyvää sorttia, että saan etsiä matkaseuraa jos haluan jonnekin pitemmälle.

        En ole varsinaisesti koskaan harrastanut turismia enkä ole käynyt seuramatkoilla. Olen matkustanut yksin, perheen kanssa, ystävien kanssa ja piipahtanut omatoimisesti joissakin Euroopan kaupungeissa ja etelän lomakeskuksissa, mutta sekin on nyt jäämässä. Ja nyt pitäisi uusia passikin, kun on päässyt vanhaksi.

        Passi toi mieleeni mieheni menehtymisen syöpään. Kun hän oli mennyt, ja näin hänen passinsa, joka ei ollut mennyt hänen mukanaan kuten työmatkan ulkomaille joko Englantiin tai USA:han alettua, - itkin kuin vesiputous olisin ollut.
        Niin kova oli menetys. Mutta aika siloittelee hiljaa kaiken, kaikki tuntuu taas hyvältä. Hyvää haluan toivottaa. teille. jokaiselle! M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinun sielunsiskohan tykkää matkustaa, pääset varmaan mukaan. Yhdessä voitte lähettää rabortteja mitä söitte, palsta saa tupla nautinnon.
        Eikö se omatoiminenkin matkailu ole turismia? Kai sentään konevoimalla kuljet ja hotellissa yövyt. Seuramatkat on vain pieni osa turismia ja ihan ok varsinkin vanhoille.Milloin viimeksi piipahdit jossain Euroopan kaupungissa ja milloin? Huom. Turkua ei oteta huomioon.

        Me ollaan kavereita, mutta tiedä sielunsisaruudesta :) Matkustamme eri tyyliin.
        Seuraavan ulkomaanmatkan aion tehdä oikean sisareni kanssa ja se on yhdistetty turistimatka ja kyläreissu Italiaan. Yövymme lainatussa asunnossa ja maksamme siitä korvausta. Laitamme omat ruokamme tai syömme ulkona. Yleensäkin monet matkani ovat tapaamisia ystävien ja tuttujen, sukulaisten ja perheen jäsenien kanssa, mielellään turismiin yhdistettynä. Hotelliyöpyminen on tullut vanhvasti mukaan viimeisten kymmenen vuoden aikana, mutta esim. USA:ssa yövyimme lainatussa asunnossa.
        Viimeiksi taisin piipahtaa aivan puhtaalla turistimatkalla tyttären ja hänen perheensä ja anoppinsa kanssa Barcelonassa, kolme vuotta sitten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Passi toi mieleeni mieheni menehtymisen syöpään. Kun hän oli mennyt, ja näin hänen passinsa, joka ei ollut mennyt hänen mukanaan kuten työmatkan ulkomaille joko Englantiin tai USA:han alettua, - itkin kuin vesiputous olisin ollut.
        Niin kova oli menetys. Mutta aika siloittelee hiljaa kaiken, kaikki tuntuu taas hyvältä. Hyvää haluan toivottaa. teille. jokaiselle! M-e.

        Viestisi sai liikuttumaan, siinä välittyy niin suuri rakkaus yli ajan ja paikan. Rakkaus jää elämään ja antamaan voimaa, kun toinen on jo saavuttanut matkan pään ja odottaa siellä.
        Olet täällä siteerannut virttä "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt", ja se alkaa nytkin mielessäni soida. Kun itse kokee elämän hyvänä menetyksistä huolimatta, se säteilee ympäristöönkin. Kiitos.

        Minunkin mieheni teki ulkomaille työmatkoja, joten passin varmistus oli aina lähtövalmisteluissa, siinä missä paitojen silitys. Lapset sujauttivat puolisalaa matkalaukkuun pienen pehmolelun, koettivat pitää huolta, että mahdollisimman moni pääsi näkemään maailmaa. Siinä pieni koko oli valttia, isot jäivät rannalle ruikuttamaan.


      • Anonyymi
        Ramoona kirjoitti:

        Viestisi sai liikuttumaan, siinä välittyy niin suuri rakkaus yli ajan ja paikan. Rakkaus jää elämään ja antamaan voimaa, kun toinen on jo saavuttanut matkan pään ja odottaa siellä.
        Olet täällä siteerannut virttä "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt", ja se alkaa nytkin mielessäni soida. Kun itse kokee elämän hyvänä menetyksistä huolimatta, se säteilee ympäristöönkin. Kiitos.

        Minunkin mieheni teki ulkomaille työmatkoja, joten passin varmistus oli aina lähtövalmisteluissa, siinä missä paitojen silitys. Lapset sujauttivat puolisalaa matkalaukkuun pienen pehmolelun, koettivat pitää huolta, että mahdollisimman moni pääsi näkemään maailmaa. Siinä pieni koko oli valttia, isot jäivät rannalle ruikuttamaan.

        Kiitos, Ramoona kannustuksestasi,
        taas tuntui hiukan helpommalta menetykseni ajattelu.

        Täällä voimme olla ihmisiä ihmiselle, näin sen koin,
        voimme helpottaa lähimmäisemme vaellusta.

        Sitä toivon itsekin voivani vastaisuudessa tehdä,
        silloin en ole täällä turhaan.
        Voi hyvin!
        t. M-e.


    • Matkustelu puheenaiheena, mikäpäs siinä.
      Täytyy myöntää, että mieheni vielä eläessä on tullut kierrettyä Eurooppaa ristiin rastiin, ensin asuntovaunun kanssa, myöhemmin vaihdettiin se asuntoautoon, joka oli kaikin puolin helpompi parkkeerata miltei mihin tahansa. Kaikissa kaupungeissa käytiin tutkimassa tärkeimmät nähtävyydet, hauskoja muistoja kuvattiin ja jäi haikea kaipuu, kun nyt ei enää jaksaisi eikä viitsisi matkoille lähteä, ikä jo painaa.

      Onnellisia te, joilla vielä kumppani, jonka kanssa saa tutustua maailman ihmeisiin. Monissa maailmankolkissa kerkesimme käydä, joihinkin tuntui, että tänne vielä haluan, mutta aika on rajallista. Onneksi saa nykyään television avulla tutustua mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin ei tavallinen turisti edes eksyisi.

      Asiasta toiseen, tänään tavanomaisella lenkilläni eteemme tupsahti kettu, ja siitäkös tuo oma karvaturrini hämmästyi, ei ehtinyt kunnolla reagoidakaan moiseen ilmestykseen, mutta kovasti haisteli ketun jättämiä jälkiä. Niin vain nälkä nuo metsän eläimet tuo kaupunkioloihinkin, roskiksia kaivelevat, ja koettavat onneansa jospa jotain syötävää helpommin löytyisi.
      Mukava päivä muutenkin ulkoilla, täytyy iltapäivällä ottaa uusiksi ja lähteä kahlaamaan syksyn pudottamien lehtien keskelle.
      Mukavaa päivää kaikille!

      • Anonyymi

        Ehdimme mekin paljon niin kauan kuin saimme elää yhdessä, mieheni oli niin elämänhaluinen ja minäkin olin matkusteluhaluinen, Hyvä se oli nähdä Etelä-Eurooppakin, j a Amerikankin todellisuus esim. Floridasta katsottuna, samoin muualta, Englanti oli yksi lempimaamme, kaikki museotkin olemme tutkineet, samoin Ranska ja Italia, Espanja ja myös Aasiaakin jonkin verran.

        Enää en halua matkustella, tämä loppuaika on hyvä olla kotimaassakin.
        Eilinen EU-vieras kehui suomalaisia ja Suomea.
        Miksi suomalaisia aina syrjitään omassa maassaan, supikoirat ja sudetkin ovat parempia joidenkin suomalaisten mielestä kuin oman maansa kansalaiset!!!
        Ainakin minä pidän suomalaisista rehdeistä ja reiluista ihmisistä.
        Voikaa hyvin jokainen! t. M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehdimme mekin paljon niin kauan kuin saimme elää yhdessä, mieheni oli niin elämänhaluinen ja minäkin olin matkusteluhaluinen, Hyvä se oli nähdä Etelä-Eurooppakin, j a Amerikankin todellisuus esim. Floridasta katsottuna, samoin muualta, Englanti oli yksi lempimaamme, kaikki museotkin olemme tutkineet, samoin Ranska ja Italia, Espanja ja myös Aasiaakin jonkin verran.

        Enää en halua matkustella, tämä loppuaika on hyvä olla kotimaassakin.
        Eilinen EU-vieras kehui suomalaisia ja Suomea.
        Miksi suomalaisia aina syrjitään omassa maassaan, supikoirat ja sudetkin ovat parempia joidenkin suomalaisten mielestä kuin oman maansa kansalaiset!!!
        Ainakin minä pidän suomalaisista rehdeistä ja reiluista ihmisistä.
        Voikaa hyvin jokainen! t. M-e.

        Karavaanareita mekin olemme olleet, jo ihan nuorena parina , ensin VW-Kleinbussista tuunatulla värikkäällä versiolla, mukavuuksina retkikeitin ja kylmälaukku kylmäkalleineen, petinä paksu patja lattialla ja kokoontaitettavat retkituolit ulkona istumista varten. Matka Baijerin alpeille oli ensimmäinen, ja oltiin heti myytyjä. Eurooppaa olemme mekin kiertäneet ja tutkineet ristiin rastiin, niin maaseutua kuin kaupunkejakin. Lapsia ei näillä matkoilla mukana ollut, isovanhemmat hoitivat heitä sen aikaa ja alettiin sitten pitempiä reissuja tehdä, kun he kasvoivat itsenäisiksi. Pikkubussi vaihtui pieniin asuntoautoihin, jotka ovat käteviä autolautoilla ja kaupungeissa. Purjehdus ja lentomatkat ovat olleet koko perheen juttu, kahdestaan ollaan karavaanarielämää vietetty.

        Eläkevuosina on lähdetty liikkeelle Eurooppaan kesää vastaan huhti-toukukuulla ja parin viikon päästä tultu kevättä vastaan kotiinpäin. Autolautta Travemündeen on tullut hyvin tutuksi myös.

        Loppukesästä tai syksyisin on ajettu Suomen ja Norjan Lappiin, kahtena koronavuonna emme Eurooppaan ole päässeetkään. Mies nauttii ajamisesta, itse voin olla ajoapuna, mutta en moottoriteillä tai vuoristoteillä.

        Lentomatkat ovat enimmäkseen suuntautuneet aurinkoon ja merenrannoille, uinti ja sukeltelu on kaikkia meitä kiehtonut. Meille jäi vaikuttavana mieleen Kalifornian jättimäiset punapuut ja mammuttipetäjät, niitä joskus haaveillaan käydä vielä katsomassa. Minäkin niin olisin tahtonut englantilaisia puutarhoja nähdä, miksei museoitakin, se maa on saarena jäänyt autoreissujen ulkopuolelle...no jospa lentomatkan vielä ehtisin eläissäni sinne. Nyt on marraskuussa viikon Kanarian matka edessä, saa katkon tähän pimeyteen. Italian Amalfin rannikollakin olisi vielä ihanaa käydä, sillä on meille aivan erityinen merkitys.

        Kotiin ja kotimaahan on aina ihana palata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehdimme mekin paljon niin kauan kuin saimme elää yhdessä, mieheni oli niin elämänhaluinen ja minäkin olin matkusteluhaluinen, Hyvä se oli nähdä Etelä-Eurooppakin, j a Amerikankin todellisuus esim. Floridasta katsottuna, samoin muualta, Englanti oli yksi lempimaamme, kaikki museotkin olemme tutkineet, samoin Ranska ja Italia, Espanja ja myös Aasiaakin jonkin verran.

        Enää en halua matkustella, tämä loppuaika on hyvä olla kotimaassakin.
        Eilinen EU-vieras kehui suomalaisia ja Suomea.
        Miksi suomalaisia aina syrjitään omassa maassaan, supikoirat ja sudetkin ovat parempia joidenkin suomalaisten mielestä kuin oman maansa kansalaiset!!!
        Ainakin minä pidän suomalaisista rehdeistä ja reiluista ihmisistä.
        Voikaa hyvin jokainen! t. M-e.

        Kai se matkakiintiö tulee vanhemmiten täyteen varsinkin kun rakas matkakumppani rinnalta kuolee. Mekin ennen reissattiin paljon, Thaimaat ja Kanariat ja Lapit. Oli niin kiva suunnitella ja jälkeenpäin muistella. Ja mitä sanot rehdeistä suomalaisista, ollaan turhan vaatimattomia ja ulkolaisia pokkuroidaan vieraskoreina ja vaihdetaan kieli enkkuun. Jos tulevat Suomeen, saavat kyllä opetella kieltä. Ei meitäkään ulkomailla suomeksi palvella. Hallitus miettii, miten saisi lisää
        väkeä ulkomailta, mutta suomalaisten työolot ja palkat pitäisi ensin nostaa sille tasolle kuin kuuluu, silloin sairaanhoitajatkin pysyisi työssään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai se matkakiintiö tulee vanhemmiten täyteen varsinkin kun rakas matkakumppani rinnalta kuolee. Mekin ennen reissattiin paljon, Thaimaat ja Kanariat ja Lapit. Oli niin kiva suunnitella ja jälkeenpäin muistella. Ja mitä sanot rehdeistä suomalaisista, ollaan turhan vaatimattomia ja ulkolaisia pokkuroidaan vieraskoreina ja vaihdetaan kieli enkkuun. Jos tulevat Suomeen, saavat kyllä opetella kieltä. Ei meitäkään ulkomailla suomeksi palvella. Hallitus miettii, miten saisi lisää
        väkeä ulkomailta, mutta suomalaisten työolot ja palkat pitäisi ensin nostaa sille tasolle kuin kuuluu, silloin sairaanhoitajatkin pysyisi työssään.

        Olet oikeassaa, nuo asiat tuntuvat aina pahoilta uutisissa ja lehdissä, miksi ihmiset eivät reagoi niihin, ehkä ovat alistuneet tottuessaan. liiaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kai se matkakiintiö tulee vanhemmiten täyteen varsinkin kun rakas matkakumppani rinnalta kuolee. Mekin ennen reissattiin paljon, Thaimaat ja Kanariat ja Lapit. Oli niin kiva suunnitella ja jälkeenpäin muistella. Ja mitä sanot rehdeistä suomalaisista, ollaan turhan vaatimattomia ja ulkolaisia pokkuroidaan vieraskoreina ja vaihdetaan kieli enkkuun. Jos tulevat Suomeen, saavat kyllä opetella kieltä. Ei meitäkään ulkomailla suomeksi palvella. Hallitus miettii, miten saisi lisää
        väkeä ulkomailta, mutta suomalaisten työolot ja palkat pitäisi ensin nostaa sille tasolle kuin kuuluu, silloin sairaanhoitajatkin pysyisi työssään.

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.

        Samaa mieltä. Kyllä loppuisi turismi Suomeen, jos matkailijoilta suomenkielen taitoa vaadittaisiin. Englanti on maailmankieli. Suomi meidän oman maamme kieli. Onneksi jo suomessakin osataan suht. hyvin englantia, nuorempi polvi ainakin.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.

        Ei varmaan ollut tosissaan. Sinä taas tosussasi aloit opettaa. Mutta voisihan turistikin sen ”kiitos” ja ”päivää” opetella sanomaan. Kyllä Suomessa kaikki varsinkin muoremmat jo englantia sen verran osaa, että voi turisteja palvella.


      • Paloma01 kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.

        Minä olen sitä mieltä, että pikkuisen voisivat naapurimaat huomioida suomalaisia turisteja. Olin joitakin vuosia eräässä Viron museossa, joka kertoi miehityksen vuosista Olen varma, että suurin osa ulkomaisista vierailijoista on suomalaisia turisteja, ja siksi olin aika yllättynyt, kun vitriinien tekteissä ei ollut suomen sanaa.
        Viron kohtalo on aina kiinostanut Suomea ja suomalaisia varmasti syvemmin kuin monessa muussa maassa.
        Sama kokenus on ollut myös Tukholman museoista.
        Suomessa kuitenkin palvellaan viroksi ja venäjäksi ruotsin ja englannin ohella. Museon kävijälle ei paljon muistikuvaa jää, jos ei ymmärrä, mistä esinestö kertoo.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.

        "kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne"

        Ruotsiinko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne"

        Ruotsiinko?

        Pal omii Suomen ulkomailta käsin ja opettaa suomalaisia jopa Suomen kielen käytössä. Kyllä se Ruotsi on meille ulkomaa ja Suomi sinulle.
        Miksei Suomeen uskalla tulla, jos ei saa englanninkielistä palvelua? Uskalletaanhan mekin mennä vaikka Italiaan, jossa eivät varmasti kaikki tarjoilijat ja pitsan paistajat englantia puhu ja siellä vilisee taskuvarkaita. Voi osoittaa sormella ruokalistaa jos ei kieltä löydy. Ihan hyvin tulee toimeen käsimerkeillä, Suomessa vaan halutaan olla niin nöyriä tuon kielenkin suhteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pal omii Suomen ulkomailta käsin ja opettaa suomalaisia jopa Suomen kielen käytössä. Kyllä se Ruotsi on meille ulkomaa ja Suomi sinulle.
        Miksei Suomeen uskalla tulla, jos ei saa englanninkielistä palvelua? Uskalletaanhan mekin mennä vaikka Italiaan, jossa eivät varmasti kaikki tarjoilijat ja pitsan paistajat englantia puhu ja siellä vilisee taskuvarkaita. Voi osoittaa sormella ruokalistaa jos ei kieltä löydy. Ihan hyvin tulee toimeen käsimerkeillä, Suomessa vaan halutaan olla niin nöyriä tuon kielenkin suhteen.

        Sateista päivää!
        Sellaisia ilmoja on nyt pidellyt. Tänä aamuna huomasin, että hyvin
        tarvittavaa lääkettä ei ollutkaan. Eipä muuta kuin matkaan ja homma
        hoitoon. Tulihan ulkoilu ja kuntoilu tehtyä ennen sateita;))
        Matkailuista olette kirjoitelleet. Minulla ei ole niistä paljon kerrottavaa.
        Muutaman matkan olen tehnyt - kaikki mahtuu Eurooppaan. Se ajatus
        oli, että ensin maksetaan asuntovelka. Ja ensinhän se piti säästää, että
        sai velan. Sillä periaatteella turhat menot karsittiin. No, no 20 neliön
        mökki tuli kesälomilla rakennettua. Hyvinpähän siinä pärjäilimme.
        Onhan se telttaa parempi:) Nyt on mennyt kolme vuotta siellä käymättä.
        Olihan meillä minua vanhemman työkaverin kanssa "elämysmatkailu".
        Hänen vanha kotipaikkansa oli Pielisen rantamilla, jossa hän lomaili.
        Monena kesänä soutelimme reilun 5 km ulpan yli Pielisen toisen rannan
        läheisyydessä olevan pieneen saareen. Jonkun kerran olimme melkeinpä
        vaarallisessa myrskyssäkin selkosella. Kolme päivää minäkin uhrasin
        kerrallaan lomastani tähän retkeilyyn. Että onhan sitä matkailtu:)
        Mulla oli muutama päivä vähän huonompi ole terveyden kanssa. Sattuuhan
        sitä. Nyt kuntoni tokenoitut - jos ei hyväksi, niin paremmaksi kuitenkin.
        Semmosta se on, kun ei ole henk. kohtaista kokemusta vanhenemisesta:)
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaan ollut tosissaan. Sinä taas tosussasi aloit opettaa. Mutta voisihan turistikin sen ”kiitos” ja ”päivää” opetella sanomaan. Kyllä Suomessa kaikki varsinkin muoremmat jo englantia sen verran osaa, että voi turisteja palvella.

        Minä niin mieleni pahoitin, kun kävin Maarianhaminassa.
        Pyysin kaupanmyyjältä askin punaista Norttia suomenkielellä.
        Tämä työnsi eteeni muussilautasen nakkien kera ja sanoi:
        "Betala pliis! You fuckin idiot"!


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä ihan tosissasi ettö ulkomaalaiset turistit jotka tulevat Suomeen saavat opetella suomea ja että heitä tulisi palvella suomeksi?
        Ei millään pahalla, mutta kyllä tällaiselle pienelle kansalle kielitaito on vain hyväksi, koska muuten meidän turismi rämähtäisi kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne, joss akukaan ei saisi palvelua englanniksi/ranskaksi/saksaksi/venäjäksi jne. koska suomenkieli ei ole niitä kaikkein helpoimpia opittavia ....
        Ja asialla ei ole mitään tekemistä vieraskoreuden kanssa. Pelkkää elinkeinon harjoittamista ja taloudellista kannattavuutta.

        "Meidän turismi"???
        Kyllä tämä on MEIDÄN turismi, ei ruotsalaisten.
        Tehän sieltä lähetitte syksyllä 2015 kymmeniätuhansia turvapaikkaturisteja Suomeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä niin mieleni pahoitin, kun kävin Maarianhaminassa.
        Pyysin kaupanmyyjältä askin punaista Norttia suomenkielellä.
        Tämä työnsi eteeni muussilautasen nakkien kera ja sanoi:
        "Betala pliis! You fuckin idiot"!

        Hän ilmeisesti inhosi niin paljon tupakan valitsijaa, suositteti ruokaa sen sijaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän ilmeisesti inhosi niin paljon tupakan valitsijaa, suositteti ruokaa sen sijaan.

        Tämä asenne lieventää huonoa käytöstä ja epäkohteliaisuutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaan ollut tosissaan. Sinä taas tosussasi aloit opettaa. Mutta voisihan turistikin sen ”kiitos” ja ”päivää” opetella sanomaan. Kyllä Suomessa kaikki varsinkin muoremmat jo englantia sen verran osaa, että voi turisteja palvella.

        Suomalaisten kielitaito oli huono takavuosina. Lapsuudessani koulussa opetettiin ruotsia ja saksaa. Kumpaakaan kieltä ei pienillä paikkakunnilla ikinä kuulut. Mitään käyttöä niille ei ollut. Suomeen oli vaikea päästä vuosikymmeniin, oli sodat ja pula-ajat, eipä kukaan ulkomaalainen halunnut tulla. Koulun opit unohtuivat käytön puuttuessa.
        Luulen, että Helsingin Olympialaiset vasta herätti suomalaisetkin uskomaan, että vetten takana on elämää. Monille ulkomaat oli sama kuin Ruotsi, Viroonhan ei päässyt, Leningradiin mentiin bussikyydeillä kaljottelemaan, ja taisi sekin aika tulla vasta myöhemmin. Mihin ulkomaan kieliä olisimme tarvinneet.
        Nyt on toisin, ja lapset opettelevat englantia, jonka lausuminenkin opitaan, kun tv sitä välittää joka päivä - Mutta edelleenkään ei tarvita ruotsia eikä saksaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Meidän turismi"???
        Kyllä tämä on MEIDÄN turismi, ei ruotsalaisten.
        Tehän sieltä lähetitte syksyllä 2015 kymmeniätuhansia turvapaikkaturisteja Suomeen.

        Pienestä sinäkin alat huutaa.
        Suomi, Ruotsi, skitsamma.
        Ruotsalaiset puhuvat hyvää englantia, vanhemmatkin ihmiset ja suomeakin tarvittaessa...ainakin muutaman sanan :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        "kun ei kukaan uskaltaisi tulla tänne"

        Ruotsiinko?

        Ruotsi-Suomeen :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä asenne lieventää huonoa käytöstä ja epäkohteliaisuutta.

        Voi hyvät ihmiset, miten paljon mainokset täällä ovat lisääntyneet!


    • Iltaa@

      Tulin juuri saunasta. Mitä muuta suomalainen kaipaa kun on käynyt ulkomailla rähjääntymässä. Helsingin keskustan kattojen yllä hotellin parvekkeella nautin saunaoluen ja ihailin tuomiokirkkoa iltavalaistuksessa. Kiva olla kotimaassa jälleen.

      Matkailu tänä päivänä.

      Matkustusasiakirjat ovat siirtyneet sitten entisten aikojen sähköisiksi ja vaativat alati uudistuvien vaatimuksien päivityksiä.

      Aina ei mene kuin Trömsössä ja vatsanpohjalla voi tikistellä epävarmuus, onnistuuko chek in lentokoneeseen edellisenä päivänä, ja saanko asiakirjat helposti löydettäviksi kännykkään.

      Älykänny on siis oltava ja osatava oikeat booking numerot ja ladattava boardinpassit kännykkään jne.

      Lentokenttien lähtöporttilla on boardinpassit oltava nopeasti saatavissa.

      Haastavaa ja sanonkin, että tämä Köpiksen reissu vaati meikäläistä, päivittämään yhtenään tietojaan.

      Halusin testata taitojani, en ole täysin tyytyväinen onnistuinko kaikessa, ehkäpä annan itselleni arvosanan 8.

      Kun tein eka matkoja kuuskytluvulla paperi dokumenteillä pelitettiin. Kameralla kuvattiin matkakohteiden nähtävyyksiä, nyt kuvataan selfieitä nähtävyyksien edessä. Ruoat syötiin nauttien, katseella ihaillen, nyt ruuat kuvataan heti pöytään tuotaessa.

      Muutokset ovat meille ikäihmiselle haastavia.

      Joku kirjoitti Euroopan  kaupunkilomakohteiden halvoista matkojen hinnoista. Halvimmat hinnat eivät välttämättä sovi aikatauluiltaan ikäihmisille.

      Matkailu vaatii myös taitoa etsiä itselle sopivia majoitusvaihtoehtoja sekä löytää parhaat tavat siirtyä lentokentiltä majapaikkaan.

      Niin, ja kielitaitokin on tärkeä. En ymmärtänyt tanskalaisten puhetta, mutta kirjoitetusta tekstistä sain selvää. Englannin kielellä selvisin sut hyvin.

      No, kotimaassa jälleen ja täällä pärjää suomenkielellä, vai pärjääkö?
      Ei välttämättä, olen tänään joutunut käyttämään englannin kieltä Helsingissä jo pariin otteeseen.

      • Anonyymi

        Pönttö voi tehdä simppelistä Köpiksen reisusta tuollaisen söhellyksen. Kainuun kökkökiekellä Trömsö. Kylläpä vaan sinäkin pöperösi tarkkaan kerrot, turha muita arvostella jos annoksensa valokuvaavat.


      • Kiitos ja ylistys, etten ole kuvitellutkaan ulkomaanmatkoja enää tällä vuosikymmenellä. Siihen jäisin portille kännykkäni kanssa. Huoh.
        Ruotsinlaiva olkoon kaukaisin matkustuskohteeni vastaisuudessa.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Kiitos ja ylistys, etten ole kuvitellutkaan ulkomaanmatkoja enää tällä vuosikymmenellä. Siihen jäisin portille kännykkäni kanssa. Huoh.
        Ruotsinlaiva olkoon kaukaisin matkustuskohteeni vastaisuudessa.

        Varmasti pärjäisit, fiksu ihminen. Lentolipun voi tulostaa paperille kotona tai vaikka kirjastossa jos ei ole omaa tulostinta. Lähtöselvityksen voi tehdä myös lentoasemalla, tulee vain ajoissa paikalle. On sekeät ohjeet ja kuulutukset. Ottaa passin mukaan , pitää sen käsveskassa ja tekee koronaselvityksen etukäteen ohjeiden mukaan. Mikä siinä niin vaikeaa on, turha tärkeillä.


      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä kuvauksesta.
        Seuramatkaa olen suunnitellut.
        Siellä vain menee joukon mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pönttö voi tehdä simppelistä Köpiksen reisusta tuollaisen söhellyksen. Kainuun kökkökiekellä Trömsö. Kylläpä vaan sinäkin pöperösi tarkkaan kerrot, turha muita arvostella jos annoksensa valokuvaavat.

        Typerä ja ajattelematon kirjoitus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos hyvästä kuvauksesta.
        Seuramatkaa olen suunnitellut.
        Siellä vain menee joukon mukana.

        Huomenta pilvipoutaisesta Helsingistä.

        Kirjoitukseni näyttää herättäneen erilaisia mielipiteitä. Pelkistettynä anon 8.08 kuvaus on totta. Minullakin oli kopioidut E-liput, joilla ei ikävä kyllä lentokoneeseen nousta.

        Boardinpassi on asiakirja, joka täytyy esittää lähtöportilla. Kentällä voi tehdä lähtöselvityksen ja jos on ruumaan meneviä matkatavaroita se onnistuu palvelutiskillä, mutta kuten me matkustimme käsimatkatavaroiden kanssa se ei onnistu.

        Käsimatkatavaroiden kanssa matkustavat tekevät sisäänkirjautumiset Sheck in automaatilla jos eiväti ole edellisenä päivänä saanut kännykkään boardinpassia.

        Nykyisin nuoret ovat pääasiallisia reissaajia, heillä homma pelaa. Esikoinen kysyi kun haki lentokentältä, käytithän navikaattoria kun etsitte paikkoja. Käytin, pistin kännykän rintataskuuni kun olin ohjelmoinut google maps-ohjelman päälle. Ohjelman opas ilmoitti suomenkielellä 😊 käänny oikealle sitten loiva vasen jne. Perille päästiin ilman hortoiluja kadun kulmissa. Yleisten kulkuneuvojen käyttö, kuten jo taisin kirjoittaa vaatii lippuautomaattien hallintaa. Taxi tuo ja taxi vie mutta monin kertaisilla hinnoilla. Esim. sain kännykkääni tarjouksen köpiksen taxilta välille lentokenttä Hotelli, 64 e. Junalla matka maksoi kahdelta noin 10 e. Navikaattori ohjasi päärautatieasemalta nurkan takana sijainneeseen hotelliimme.

        Seuramatkat on suunniteltu pitkälti ikä-ihmisille.

        Ps. passia ei kysytty kertaakaan, mutta koronatodistus/rokotustodistus piti esittää, mutta vain noustessamme Finairin koneeseen Helsingissä ja taas palatessamme Helsinki Vantaalle. Tärkeilyä vai tosiasioita?

        Epäilen, että yli 80-vuotiaiden yksin matkustaminen ei ole itsestään selvyys, tosta noin ja tohon jengit, tiedän kokemuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pönttö voi tehdä simppelistä Köpiksen reisusta tuollaisen söhellyksen. Kainuun kökkökiekellä Trömsö. Kylläpä vaan sinäkin pöperösi tarkkaan kerrot, turha muita arvostella jos annoksensa valokuvaavat.

        Jollekin yksi pikareissu lähialueelle voi olla "elämää suurempaa", mitä pitää kuvata seikkaperäisesti joka tunti (?) kommenttia lähetellen. Koitetaan ymmärtää. Nyökätä hymyillen hyväksyvästi, kun pikku kätösillä on ollut töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jollekin yksi pikareissu lähialueelle voi olla "elämää suurempaa", mitä pitää kuvata seikkaperäisesti joka tunti (?) kommenttia lähetellen. Koitetaan ymmärtää. Nyökätä hymyillen hyväksyvästi, kun pikku kätösillä on ollut töitä.

        Voi kiitos tuhannesti ohjeista, eipä niitä muualta saa kuin ihan Köpikseen asti lentäneeltä 70kymppiseltä joka armollisesti opettaa vanhempia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jollekin yksi pikareissu lähialueelle voi olla "elämää suurempaa", mitä pitää kuvata seikkaperäisesti joka tunti (?) kommenttia lähetellen. Koitetaan ymmärtää. Nyökätä hymyillen hyväksyvästi, kun pikku kätösillä on ollut töitä.

        Ihan hyvä selostus toimista matkaan pääsystä. Asiaan vihkiytyneelle turhaa tietoa, mutta ummikolle valaisevaa. Minä olisin aika tuskainen, jos yrittäisin selviytyä lähtöselvityksessä ilman tukihenkilöä. Mutta en ole lähdössä!
        Mkr..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyvä selostus toimista matkaan pääsystä. Asiaan vihkiytyneelle turhaa tietoa, mutta ummikolle valaisevaa. Minä olisin aika tuskainen, jos yrittäisin selviytyä lähtöselvityksessä ilman tukihenkilöä. Mutta en ole lähdössä!
        Mkr..

        Slurrrppsss!!!


    • Anonyymi

      Olisi opetellut edes sen boarding passin nimen, eikä kirjoittaisi jatkuvasti boardin.
      Englannin kieltä tarvitsi Hesassakin, taitaa se Kainuun murre olla kuitenkin tutumpi.

      • Anonyymi

        Korppis taitaa olla ensi kertaa maailmalla kun kaikki normaalit toiminnat ovat uutta ja ihmeellistä ja Hesassakin puhutaan englantia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korppis taitaa olla ensi kertaa maailmalla kun kaikki normaalit toiminnat ovat uutta ja ihmeellistä ja Hesassakin puhutaan englantia.

        Helsinki Vantaa lentoasemalla ei ole sheck in nimistä paikkaa ei edes pubia.


    • Anonyymi

      Suunnattua anonyymitoimintaa tulee taas kuin sudelta kuraa.

      • Anonyymi

        Osuvasti sanottu.
        Olen ReiskaRemontti. Poikesin katsomassa mitä tänne kuuluu. Sama meno näyttää jatkuvan.
        Silloin kun viimeksi kävin keskustelin mielestäni asiallisesti Korppiksen kanssa tuulilasin pyyhkijänsulista. Kun näin tein, ko. anonyymitoiminta vertasi sitä perseennuolemiseksi.
        Tulikin mieleeni nuoleeko tämän anonyymitoiminnan persettä joku. En odota vastausta, koska käyn täällä harvoin ja muutoinkin, en ole riidanhaluinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osuvasti sanottu.
        Olen ReiskaRemontti. Poikesin katsomassa mitä tänne kuuluu. Sama meno näyttää jatkuvan.
        Silloin kun viimeksi kävin keskustelin mielestäni asiallisesti Korppiksen kanssa tuulilasin pyyhkijänsulista. Kun näin tein, ko. anonyymitoiminta vertasi sitä perseennuolemiseksi.
        Tulikin mieleeni nuoleeko tämän anonyymitoiminnan persettä joku. En odota vastausta, koska käyn täällä harvoin ja muutoinkin, en ole riidanhaluinen.

        Ei kuule Reiska kannata uhrata aikaasi noiden anonyymien pohtimiseen. Ne ovat täällä vain riitaa haastamassa.
        Mitään muuta kerrottavaa heillä ei tänne ole kuin miten saa riitaa ja haukkumista aikaiseksi. Ikänsä puolesta he eivät tänne kuulu.
        Lapsellista toimintaa tuollakin joka takertuu jokaiseen kirjoitusvirheeseen.


    • Anonyymi

      Ei sitä poartinkpassia aina tarvitse, jos seikkailee kuten tämä korppari, jos vain viitsii käyttää Google Mapsia! Minäkin kävin eilen Kiinan muurilla, ja taas olen Mäkkylässä.

      • Hyvää päivää, istahdin koneelle, kun urakka on ohi, arvatkaapa onko puhdas parveke ja lasit myös, viisi tuntia uurastin.
        Aamulla kirjoitin pitkän jorinan, ja tiedotti että viesti lähti onnistuneesti, mihin, kysyn vaan;)

        Tuskinpa mitään kuolematonta kuitenkaan, joten olkoonpa missä tahansa.

        ReiskaRemontti kyseli tuota nuolemista, minustakin melko älytön lausahdus, kuka sen mahtoi tehdä, ei ainakaan tämän ikäryhmän viesteihin sovi, kiitoksen ymmärrän, jos aihetta löytyy.

        Jatkanpa sitten aamulla, jos en kirjoituskieltoon ole joutunut;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Hyvää päivää, istahdin koneelle, kun urakka on ohi, arvatkaapa onko puhdas parveke ja lasit myös, viisi tuntia uurastin.
        Aamulla kirjoitin pitkän jorinan, ja tiedotti että viesti lähti onnistuneesti, mihin, kysyn vaan;)

        Tuskinpa mitään kuolematonta kuitenkaan, joten olkoonpa missä tahansa.

        ReiskaRemontti kyseli tuota nuolemista, minustakin melko älytön lausahdus, kuka sen mahtoi tehdä, ei ainakaan tämän ikäryhmän viesteihin sovi, kiitoksen ymmärrän, jos aihetta löytyy.

        Jatkanpa sitten aamulla, jos en kirjoituskieltoon ole joutunut;)

        Tuuli melkoisen vinhaa, mutta kaunista lehtien lentelyä ja maan keltaisuutta.
        Toivottomalta näyttää tuo lehtien poistaminen, kun koko ajan lisää vain tulee, tuossa lähipuistossa koko eilisen työpäivän yrittivät voittajina puhaltajien kanssa selvitä, mutta ei onnistunut;)
        No tässäpä meille riittää ihasteltavaa, joskus on lokakuu ollut nimensä mukainen.

        Sairaalat taas täyttymässä korona potilaista, tuliko liian nopsaan tuo maskien vapautus, vaikka eihän osa nuorista niitä ole käyttäneetkään, nyt sitten joutuvat taudin uhriksi.

        Korpikirjailija on seikkaperäisesti kertoillut matkojen onnistumisista, kyllähän sitä puhumallakin jotenkin selviää, mutta aina parempi kun on välineet joita voi hyödyntää sen oman järjen lisäksi.
        Eipä oikein jaksa innostua ulkomaanmatkoista, pientä lähimatkailua kuitenkin virkistykseksi.

        Suomi-Ruotsi maaottelun tyyliin myös kiistelty, jokaiselle se kotimaa on paras.

        Ynnämuu, nuo kertomasi loman vietot niitä parhaita,, hyvän kaverin kanssa ja rauhaisaan paikkaan, muuta ei tarvitse.
        Tänä vuonna kokeilemme toisen kerran hotellijoulua, Siilinjärven maisemiin aiomme kälyni ja yhden pariskunnan kanssa mennä. vähän epäilyä aiheuttava, tuleeko ikävä perinteistä joulua, mutta ehkä jouluja vielä edessä toisiakin.
        Kolmen vuorokauden loma se on, eiköhän sen kestä;)
        Vaihtelua kumminkin ja kun mieli on vastaanottavainen, luulisi onnistuvan
        Sitten uuden vuoden juhliin teen jouluruokani, mitä varten olen pakkaseen tarpeita haalinut.

        Olen niin tyytyväinen itseeni, kun kaikki syksylle kuuluvat urakat selvitetty, pari mattoa käyn pyykkituvan lattialla hankaamassa ja sitten talvi voi tulla.
        Ikävä kun vakikirjoittajia ei jokaista nyt näy, toivoisin kaikkien kumminkin palailevan ja taas toivoisi kirjoittelun jokaiselta sovussa sallittavan.
        Sinnitellään ja viestitellään, onhan tämä yksi tapa yksinäisyyden torjuntaan;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Tuuli melkoisen vinhaa, mutta kaunista lehtien lentelyä ja maan keltaisuutta.
        Toivottomalta näyttää tuo lehtien poistaminen, kun koko ajan lisää vain tulee, tuossa lähipuistossa koko eilisen työpäivän yrittivät voittajina puhaltajien kanssa selvitä, mutta ei onnistunut;)
        No tässäpä meille riittää ihasteltavaa, joskus on lokakuu ollut nimensä mukainen.

        Sairaalat taas täyttymässä korona potilaista, tuliko liian nopsaan tuo maskien vapautus, vaikka eihän osa nuorista niitä ole käyttäneetkään, nyt sitten joutuvat taudin uhriksi.

        Korpikirjailija on seikkaperäisesti kertoillut matkojen onnistumisista, kyllähän sitä puhumallakin jotenkin selviää, mutta aina parempi kun on välineet joita voi hyödyntää sen oman järjen lisäksi.
        Eipä oikein jaksa innostua ulkomaanmatkoista, pientä lähimatkailua kuitenkin virkistykseksi.

        Suomi-Ruotsi maaottelun tyyliin myös kiistelty, jokaiselle se kotimaa on paras.

        Ynnämuu, nuo kertomasi loman vietot niitä parhaita,, hyvän kaverin kanssa ja rauhaisaan paikkaan, muuta ei tarvitse.
        Tänä vuonna kokeilemme toisen kerran hotellijoulua, Siilinjärven maisemiin aiomme kälyni ja yhden pariskunnan kanssa mennä. vähän epäilyä aiheuttava, tuleeko ikävä perinteistä joulua, mutta ehkä jouluja vielä edessä toisiakin.
        Kolmen vuorokauden loma se on, eiköhän sen kestä;)
        Vaihtelua kumminkin ja kun mieli on vastaanottavainen, luulisi onnistuvan
        Sitten uuden vuoden juhliin teen jouluruokani, mitä varten olen pakkaseen tarpeita haalinut.

        Olen niin tyytyväinen itseeni, kun kaikki syksylle kuuluvat urakat selvitetty, pari mattoa käyn pyykkituvan lattialla hankaamassa ja sitten talvi voi tulla.
        Ikävä kun vakikirjoittajia ei jokaista nyt näy, toivoisin kaikkien kumminkin palailevan ja taas toivoisi kirjoittelun jokaiselta sovussa sallittavan.
        Sinnitellään ja viestitellään, onhan tämä yksi tapa yksinäisyyden torjuntaan;)

        Onhan teillä nyt uusi vakikirjottaja, seikkaperäinen joka alan asiantuntija. Osaa ihan lentää ja opettaa sitä teille osaamattomille. Varokaa kehumasta ketään muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan teillä nyt uusi vakikirjottaja, seikkaperäinen joka alan asiantuntija. Osaa ihan lentää ja opettaa sitä teille osaamattomille. Varokaa kehumasta ketään muuta.

        Ettei olisi tuon "uuden" ansiota, kun väki on vähentynyt? Saapi hän nyt paistatella suosionsa kukkuloilla 😁


      • SkillaN kirjoitti:

        Tuuli melkoisen vinhaa, mutta kaunista lehtien lentelyä ja maan keltaisuutta.
        Toivottomalta näyttää tuo lehtien poistaminen, kun koko ajan lisää vain tulee, tuossa lähipuistossa koko eilisen työpäivän yrittivät voittajina puhaltajien kanssa selvitä, mutta ei onnistunut;)
        No tässäpä meille riittää ihasteltavaa, joskus on lokakuu ollut nimensä mukainen.

        Sairaalat taas täyttymässä korona potilaista, tuliko liian nopsaan tuo maskien vapautus, vaikka eihän osa nuorista niitä ole käyttäneetkään, nyt sitten joutuvat taudin uhriksi.

        Korpikirjailija on seikkaperäisesti kertoillut matkojen onnistumisista, kyllähän sitä puhumallakin jotenkin selviää, mutta aina parempi kun on välineet joita voi hyödyntää sen oman järjen lisäksi.
        Eipä oikein jaksa innostua ulkomaanmatkoista, pientä lähimatkailua kuitenkin virkistykseksi.

        Suomi-Ruotsi maaottelun tyyliin myös kiistelty, jokaiselle se kotimaa on paras.

        Ynnämuu, nuo kertomasi loman vietot niitä parhaita,, hyvän kaverin kanssa ja rauhaisaan paikkaan, muuta ei tarvitse.
        Tänä vuonna kokeilemme toisen kerran hotellijoulua, Siilinjärven maisemiin aiomme kälyni ja yhden pariskunnan kanssa mennä. vähän epäilyä aiheuttava, tuleeko ikävä perinteistä joulua, mutta ehkä jouluja vielä edessä toisiakin.
        Kolmen vuorokauden loma se on, eiköhän sen kestä;)
        Vaihtelua kumminkin ja kun mieli on vastaanottavainen, luulisi onnistuvan
        Sitten uuden vuoden juhliin teen jouluruokani, mitä varten olen pakkaseen tarpeita haalinut.

        Olen niin tyytyväinen itseeni, kun kaikki syksylle kuuluvat urakat selvitetty, pari mattoa käyn pyykkituvan lattialla hankaamassa ja sitten talvi voi tulla.
        Ikävä kun vakikirjoittajia ei jokaista nyt näy, toivoisin kaikkien kumminkin palailevan ja taas toivoisi kirjoittelun jokaiselta sovussa sallittavan.
        Sinnitellään ja viestitellään, onhan tämä yksi tapa yksinäisyyden torjuntaan;)

        Huomenta kauniista pääkaupungistamme@

        Asuimme hotellin parvekkeellisessa yhdeksännen kerroksen huoneessa, josta ikuistin aamulla kello 7.55 Helsingin ylle nousevan punertavan auringonnousun.

        Eilen kävimme moikkaamassa serkkuja Korkeasaaressa, tosin kovin olivat syysuupuneita vain yksi leijona pelotteli ohikulkevia karjunnallaan.

        Illallista söimme Manalassa 👹

        Kävellessämme takaisin hotelliin filmasin Eduskuntatalon kyljessä kortteeraavien Elokapinallisten musiikin siivittämää iltaa.

        Tänään vielä kaupunkikierros, ehkäpä jonkun museon tai taidenäyttelyn kävelemme läpi.

        Skillan, kivahan se on välillä kotoa pois olla onpahan sitten mukava kotiin palata. Joulusi tulee olemaan ikimuistoinen.

        Mutta tänään yöksi korpeen 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettei olisi tuon "uuden" ansiota, kun väki on vähentynyt? Saapi hän nyt paistatella suosionsa kukkuloilla 😁

        Ainakin sai karkotetuksi yhden kaikkein fiksuimmista kirjoittajista, joka sai hänen ja kaverinsa kateudeksi liikaa kehuja.
        Tule takaisin D, saadaan oikeaa elämää ja syvällisiä ajatuksia eikä mitään hotellin parvekkeita ja lentokenttä selvityksiä. Paistatelkoon nyt kun ihan Hesaan on päässyt töllistelemään ja ihan ruokaakin saanut mahaansa.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Huomenta kauniista pääkaupungistamme@

        Asuimme hotellin parvekkeellisessa yhdeksännen kerroksen huoneessa, josta ikuistin aamulla kello 7.55 Helsingin ylle nousevan punertavan auringonnousun.

        Eilen kävimme moikkaamassa serkkuja Korkeasaaressa, tosin kovin olivat syysuupuneita vain yksi leijona pelotteli ohikulkevia karjunnallaan.

        Illallista söimme Manalassa 👹

        Kävellessämme takaisin hotelliin filmasin Eduskuntatalon kyljessä kortteeraavien Elokapinallisten musiikin siivittämää iltaa.

        Tänään vielä kaupunkikierros, ehkäpä jonkun museon tai taidenäyttelyn kävelemme läpi.

        Skillan, kivahan se on välillä kotoa pois olla onpahan sitten mukava kotiin palata. Joulusi tulee olemaan ikimuistoinen.

        Mutta tänään yöksi korpeen 😊

        Söitte Manalassa? Vieressä olisi ollut Storyville, joka olisi ollut teille jazzista pitäville parempi paikka. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin sai karkotetuksi yhden kaikkein fiksuimmista kirjoittajista, joka sai hänen ja kaverinsa kateudeksi liikaa kehuja.
        Tule takaisin D, saadaan oikeaa elämää ja syvällisiä ajatuksia eikä mitään hotellin parvekkeita ja lentokenttä selvityksiä. Paistatelkoon nyt kun ihan Hesaan on päässyt töllistelemään ja ihan ruokaakin saanut mahaansa.

        Turha pyydellä tänne riidanhaastajaa takaisin.

        Sinähän voit kirjoitella tänne mielinmäärin mukavia juttuja luettavaksi. Vai onko antisi tänne ainoastaan näitä ilkeitä haukkumisia. Mitäs jos siistisit kirjoituksesi niin että niistä olisi jotain iloa lukijoille. Saas nähdä pystytkö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Söitte Manalassa? Vieressä olisi ollut Storyville, joka olisi ollut teille jazzista pitäville parempi paikka. :)

        Meille kerrottiin, että siellä ei ole aikoihin soitettu Jazzia. Sitä paitsi menimme syömään.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Meille kerrottiin, että siellä ei ole aikoihin soitettu Jazzia. Sitä paitsi menimme syömään.

        Voi olla, että korona vähän rajoitti, mutta kyllä siellä nyt on jo ollut meno päällä ja "Story" on myös ruokaravintolakin,


    • No nyt on tällä mummelilla jännittävä elämä täällä kaupunkini puistoalueella. Jaa, että mitäkö? 🤣
      Se pari päivää sitten kertomani kettu pöllähti taas vastaan, roikotti suussaan paksuhäntäistä oravaa ja varikset rääkyivät yläpuolellaan kovaäänisinä. Oli kettu varmaan niittenkin kimppuun nälissään koettanut käydä, siitä tuo jahtaaminen kaiketi johtui. Vikkelään kettu saalis suussaan livahti pöheikköön ja siellä vissiin saaliinsa nautti.
      Tämä oli nyt jo kolmas kerta, kun mokoma kettu kävelyreitilleni osui.

      Ensimmäisellä kerralla olin kääntymässä kotipihaani ja minulla oli oman koirani lisäksi se pieni chihu, ja meidät nähtyään kettu vielä pysähtyi ja kääntyi katselemaan meitä. Nopsaan jatkoin kulkuamme tietä pitkin, enkä uskaltanut kotipihaan äkkiseltään kääntyä, sillä kettu varmaan katseli chihua sillä silmällä, että oivan paistin siitä saisi.
      Enpä haluaisi, että se pesiytyisi tänne kotialueelleni, ja sääliksi käy oravatkin, jotka joka päivä reitilläni kohtaan, ja niitten touhuja on mukava seuratakin.

      Että tämmöistä jännitystä meille koiralenkillä suodaan, ei kiva.🤔

      • Anonyymi

        Meillä myös kettu.
        Muutaman kerran olen ikkunasta katsellessa huomannut.
        Ilmeisesti sama kettu joka kerralla, kun kulkee samaa reittiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä myös kettu.
        Muutaman kerran olen ikkunasta katsellessa huomannut.
        Ilmeisesti sama kettu joka kerralla, kun kulkee samaa reittiä.

        Meidän rivitalopihan läpi kulkee peuroja, koska siinä on aikaisemmin ollut metsää ja peurojen polku. Puolikesyjä ovat, syövät omput ainoasta puusta.


    • Pilvinen, mutta lauhkea aamu Dalajoen alajuoksulla. Kasvimaan kääntö tänään ohjelmassa ja viimeisten porkkanoiden ylösnyhtäminen. Sitten alkaakin kohta kasvihuoneen kunnostaminen, mutta en raski vielä mennä sitä ajamaan alas kun mustasilmä kukkii ja kurpitsoissakin on vielä eloa. Syysasterit hehkuvat rapunpielessä ja auringonkukat nostavat ylväitä päitään kohti syystaivasta; hortensia on muuttanut väriä ja euroopansorvaripuu (värttinäpuu) on vaihtanut väriään ja kukkii.

      Eiköhän täällä ole tilaa kaikille kukille kukkia verbaalisti myös, matkakuvauksilla ja syvällisillä mietteillä elämän tarkoituksesta tai tarkoituksettomuudesta, jospa lopetettaisiin toistemme syyttely ja ihailtaisi vain syksyn monimuotoisuutta ja väriloistoa pihoilla, kukkapenkeissä, puistoissa . Nuoruudessani kuuntelimme paljon entisessä kotikaupungissani Calissa laulua, jossa sanottiin että Calin naiset ovat kuin kukkia, kaikki kauniita ja viehättäviä omalla tavallaan:
      "vaatimattomat ovat kuin orvokit
      kauniit kuin gardeniat,
      viehkeät kuin ruusut
      tummat ovat ihanat
      pyöreät herkullisia
      laiheliinit ovat aina olemassa..."
      Nyt kun fyysinen kauneutumme on jo lakastumassa antakaamme sisäisen kauneutumme rehoittaa vapaana ja kukkia sielunmaisemassamme!

      • Anonyymi

        Jospa nyt antaisit vapauden säälivästi naurahtaa tuolle kenttäopetukselle, jossa ne hienot sanat kirjoitetaan kuitenkin väärin. Sen jokainen lentomatkalle lähtevä osaa tai ottaa itse selvile asiallisista paikoista kun joku seikka on muuttunut. Löytyy nuorta fiksua porukkaa neuvomaan omasta perhepiiristä yllin kyllin. Ja onhan sekin aika kornia matkakumppania kohtaan kun joka majapaikka, suupala ja ihan tavalliset kadulla tepastelut pitää kuvata ja laverrella ja lähettää heti pitkin palstoja. Tehköön niin jos se on itselleen niin tärkeää, mutta muut saa kommentoida. Tämä on yleinen palsta ja muutkin kuin sinun mieleiset kukat kukkia.
        Sinäkö määräät myös keneltä kaikki hyväksytään ja kehutaan, keneltä ei ????!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa nyt antaisit vapauden säälivästi naurahtaa tuolle kenttäopetukselle, jossa ne hienot sanat kirjoitetaan kuitenkin väärin. Sen jokainen lentomatkalle lähtevä osaa tai ottaa itse selvile asiallisista paikoista kun joku seikka on muuttunut. Löytyy nuorta fiksua porukkaa neuvomaan omasta perhepiiristä yllin kyllin. Ja onhan sekin aika kornia matkakumppania kohtaan kun joka majapaikka, suupala ja ihan tavalliset kadulla tepastelut pitää kuvata ja laverrella ja lähettää heti pitkin palstoja. Tehköön niin jos se on itselleen niin tärkeää, mutta muut saa kommentoida. Tämä on yleinen palsta ja muutkin kuin sinun mieleiset kukat kukkia.
        Sinäkö määräät myös keneltä kaikki hyväksytään ja kehutaan, keneltä ei ????!!

        "Sinäkö määräät myös keneltä kaikki hyväksytään ja kehutaan, keneltä ei ????!!"
        Hyvä kysymys.
        Löytyykö vastaajia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa nyt antaisit vapauden säälivästi naurahtaa tuolle kenttäopetukselle, jossa ne hienot sanat kirjoitetaan kuitenkin väärin. Sen jokainen lentomatkalle lähtevä osaa tai ottaa itse selvile asiallisista paikoista kun joku seikka on muuttunut. Löytyy nuorta fiksua porukkaa neuvomaan omasta perhepiiristä yllin kyllin. Ja onhan sekin aika kornia matkakumppania kohtaan kun joka majapaikka, suupala ja ihan tavalliset kadulla tepastelut pitää kuvata ja laverrella ja lähettää heti pitkin palstoja. Tehköön niin jos se on itselleen niin tärkeää, mutta muut saa kommentoida. Tämä on yleinen palsta ja muutkin kuin sinun mieleiset kukat kukkia.
        Sinäkö määräät myös keneltä kaikki hyväksytään ja kehutaan, keneltä ei ????!!

        Hyvä esimerkki tuosta kaksinaamaisuudesta oli, kun toisen pitkäaikainen vaikea lonkkavaiva mitätöitiin mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä esimerkki tuosta kaksinaamaisuudesta oli, kun toisen pitkäaikainen vaikea lonkkavaiva mitätöitiin mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen.

        Nyt tulee taas niin paksua, että oksettaa.
        Sivusta seuranneena mitään anonyymiä tai nimimerkkiä ei ole huomennut nimetyksi.
        Nimimerkki, joka kirjoitti punkkien ja ampiaisten pistoista, on täällä ilmoittanut, että sivutessaan nivel- yms,kolotuksia tuossa yhteydessä teki sen yleisesti puhuttuna kokemuksensa perusteella. Kenen lonkkavaivaa on mitätöity? Minusta tämä anon 14:49 on valetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä esimerkki tuosta kaksinaamaisuudesta oli, kun toisen pitkäaikainen vaikea lonkkavaiva mitätöitiin mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen.

        Totta Ano 14.49, vaikka joillakin on "valikoiva muisti".....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä esimerkki tuosta kaksinaamaisuudesta oli, kun toisen pitkäaikainen vaikea lonkkavaiva mitätöitiin mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen.

        " mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen."

        Etkö muista, että hänellä on myös vakava onnettomuus, kun putosi tikkailta kodissaan ja selkään tuli hiusmurtuma. Sehän ei parane koskaan. Sitä paitsi hänellä on niin pitkät jalat, että kompuroi Hollannissa ruusupuskaan sen vuoksi. Hän tarvitsee myös kotiinsa korotetun WC-istuimen pitkien jalkojensa vuoksi!

        Voi, voi noita juttuja, vaikka on niitä tosi kiva lukea, kun vain menisi Kiikkustuolista omalle aloitukselleen. Sotkee vain SkillaN avaaman ketjun karkottaen sieltä toiset pois.

        Harmi, että en elä niin kauan, että voisin lukea, mitä tälle tapaturma alttiille sattuu, kun on jotain 84-v ja osaako sitten lennellä Kööpenhaminaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä esimerkki tuosta kaksinaamaisuudesta oli, kun toisen pitkäaikainen vaikea lonkkavaiva mitätöitiin mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen.

        Tulit sitten taas kylvämään riitaa palstalle. Lopeta jo, kyllästyttää tyylisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulit sitten taas kylvämään riitaa palstalle. Lopeta jo, kyllästyttää tyylisi.

        Sinä onneksemme kirjoitatvain hyväntuulisia eikä ollenkaan henkilöön kohdistuvia kommentteja. Jo monta näin lyhyessä ketjussa. Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tulee taas niin paksua, että oksettaa.
        Sivusta seuranneena mitään anonyymiä tai nimimerkkiä ei ole huomennut nimetyksi.
        Nimimerkki, joka kirjoitti punkkien ja ampiaisten pistoista, on täällä ilmoittanut, että sivutessaan nivel- yms,kolotuksia tuossa yhteydessä teki sen yleisesti puhuttuna kokemuksensa perusteella. Kenen lonkkavaivaa on mitätöity? Minusta tämä anon 14:49 on valetta.

        Jossain säälipisteiden kalastelusta vaivoja kertomalla puhe. Pitääkin tarkistaa kuka ei voi kertoa krempoistaan ilman että se leimataan säälipisteiden kalasteluksi. Ei siis yleisesti leimata, se taisi olla eräs nikki joka leimasi.


      • Anonyymi

        Vai niin. Kiusanteko ja vääristely julkisessa mediassa on siis kostoa vuosikymmenien takaa. Tuo on jo sairautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai niin. Kiusanteko ja vääristely julkisessa mediassa on siis kostoa vuosikymmenien takaa. Tuo on jo sairautta.

        Juu, ei tuollainen jääräpäisyys tänne sovi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta Ano 14.49, vaikka joillakin on "valikoiva muisti".....

        Sano kuka on ja kenen vaikean lonkkavaivan mitätöinyt.
        Mistä on lainattu valikoiva muisti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai niin. Kiusanteko ja vääristely julkisessa mediassa on siis kostoa vuosikymmenien takaa. Tuo on jo sairautta.

        Minustakin se on kiusantekoa, eräskin kertoi yksityisiä arkistojaan tutkivansa. Kun molemmat riidan osapuolet tekee sitä, ei riita lopu koskaan.Harmi vaan että ulkopuoliset joutuu puun ja kuoren väliin.Mutta ne kehumisen kadehtimiset on kyllä uutta asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jossain säälipisteiden kalastelusta vaivoja kertomalla puhe. Pitääkin tarkistaa kuka ei voi kertoa krempoistaan ilman että se leimataan säälipisteiden kalasteluksi. Ei siis yleisesti leimata, se taisi olla eräs nikki joka leimasi.

        Niin juuri, niitä hänen harhojaan....


      • Anonyymi

        Tulee vähitellen mieleen ajatus, että muistinmenetys eräillä olisi suuri siunaus palstalaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulee vähitellen mieleen ajatus, että muistinmenetys eräillä olisi suuri siunaus palstalaisille.

        Eräillä se voi iän myötä pahentaa asioita. Järkiinsätulo ei ole enää mahdollista. Ilkeys ja vainoharhaisuus lisääntyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        " mutta omaan käteen tullut ampiaisen pisto oli tosi dramaattinen ja meinasi pilata laukun pakkaamisen."

        Etkö muista, että hänellä on myös vakava onnettomuus, kun putosi tikkailta kodissaan ja selkään tuli hiusmurtuma. Sehän ei parane koskaan. Sitä paitsi hänellä on niin pitkät jalat, että kompuroi Hollannissa ruusupuskaan sen vuoksi. Hän tarvitsee myös kotiinsa korotetun WC-istuimen pitkien jalkojensa vuoksi!

        Voi, voi noita juttuja, vaikka on niitä tosi kiva lukea, kun vain menisi Kiikkustuolista omalle aloitukselleen. Sotkee vain SkillaN avaaman ketjun karkottaen sieltä toiset pois.

        Harmi, että en elä niin kauan, että voisin lukea, mitä tälle tapaturma alttiille sattuu, kun on jotain 84-v ja osaako sitten lennellä Kööpenhaminaan

        Huomenta@

        Otan nyt näitä pitempiä kommentteja käsittelyyn@

        Tanskassa asuimme Best Western Hotel Hebronissa, jossa meillä oli käytössä viihtyisä hyvän kokoinen ja rauhallinen huone, siisti wc/kylpyhuone, yhdellä miinuksella, siellä oli matala wc-pönttö kuin lapsille suunniteltu.
        Pitkäkoipisina meillä oli hankala nousta pytyltä ylös. No, Vaakunassa Helsingissä oli myös matala wc-pönttö, mutta ei niin matala kuin Hebronissa.

        Kirjoitit,

        "Harmi, että en elä niin kauan, että voisin lukea, mitä tälle tapaturma alttiille sattuu, kun on jotain 84-v ja osaako sitten lennellä Kööpenhaminaan".

        Olen nyt 74-vuotias, kumppanini 86-vuotias.
        Hän on saanut elää pitkän vaihtelurikkaan elämän. Hän rakastaa matkustamista. Hän hän ensin yli kymmenen vuotta matkojemme käytönnön järjestelyjä nyt järjestelyt ovat siirtyneet minulle.

        En usko, että enää yli 80-vuotiaana matkustelen, en ainakaan usko yksin onnistuvani.

        Täällä kiikkutuolissa jokainen kertoo päivittäisistä tspahtumista. Niin minäkin omistani ja nyt matkastamme. Köpiksen matka ei olisi onnistunut kuppaniltani enää yksin. Siksi teemoitin kirjoituksissani kokemuksista iän karttuessa syntyvistä ongelmista.

        Vuonna 2019 Kauko-Idän matkallamme huomasin jo muutoksia hänen kyvyissä selvitä joistakin päivämatkoista ilman tukeani.

        Kirjoitit..

        "Voi, voi noita juttuja, vaikka on niitä tosi kiva lukea, kun vain menisi Kiikkustuolista omalle aloitukselleen"

        Mielestäni kirjoitukseni oli oikealle kohderyhmälle suunnattu.

        No, kumppanini suunnittelee jo keväälle pitempää lomamatkaa Portugaliin 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulee vähitellen mieleen ajatus, että muistinmenetys eräillä olisi suuri siunaus palstalaisille.

        Onko ihan totta aiheellista pilata myös meidän kirjoittelupalstamme? Me 80 kirjoittajat emme ole niittämässä sitä jonka joku on 20 v sitten kylvänyt. Outo ja itsekäs asenne, ikään kuin joillakin olisi oikeus toimia vuodesta toiseen täällä pilaamassa meidän keskinäisen kirjoittelumme. Ja ylläpidon siunauksella.
        Pitää varmaan itsellemme hattua nostaa, kun olemme jääräpäisesti täällä yhä.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Se on elämässä niin, että tyhmillä kadehdittavia riittää. Jokaisnen viisaampi pitää yrittää häätää pois tieltä, että pääsisi itse esille. D on yksi parhaista, sopuisimmista ja suosituimmista. Sitä on pikkusielujen vaikea kestää.

    • Ja tämäkin ketju siis on Kiikkustuolissa. Minkä ihmeen takia?
      Eivätkö nämä yhden lauseen kirjoittelijat osaa avata omaa ketjua?
      Ei se niin vaikeaa olisi.
      Kiikkustuoliin kapuaminen ei oikein tunnu mielekkäältä, kun vakituisten kirjoittajien osuudet ovat siellä täällä asiattomien ilkeilyjen keskellä.

      • Anonyymi

        Ystävällisesti pyydän saada kysyä onko teiltä jäänyt huomaamatta, että tämä on julkinen palsta, jossa ei kannata yrittää perustaa yksinoikeudella kiikkustuoleja, koska ketään ei voi sulkea ulos mistään keskustelusta, mutta netissä on tarjolla muita mahdollisuuksia "yksityisiin kerhoihin" , joissa voi rajoittaa, ketkä sinne pääsevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ystävällisesti pyydän saada kysyä onko teiltä jäänyt huomaamatta, että tämä on julkinen palsta, jossa ei kannata yrittää perustaa yksinoikeudella kiikkustuoleja, koska ketään ei voi sulkea ulos mistään keskustelusta, mutta netissä on tarjolla muita mahdollisuuksia "yksityisiin kerhoihin" , joissa voi rajoittaa, ketkä sinne pääsevät.

        Kerrankin asiaa, Skillan ei tosiaan omista tätä enempää kuin Makriinakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ystävällisesti pyydän saada kysyä onko teiltä jäänyt huomaamatta, että tämä on julkinen palsta, jossa ei kannata yrittää perustaa yksinoikeudella kiikkustuoleja, koska ketään ei voi sulkea ulos mistään keskustelusta, mutta netissä on tarjolla muita mahdollisuuksia "yksityisiin kerhoihin" , joissa voi rajoittaa, ketkä sinne pääsevät.

        Kuka on suljettu pois, ei kukaan, kaikki hyviä tapoja noudattavat ovat tervetulleita kaikkialle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on suljettu pois, ei kukaan, kaikki hyviä tapoja noudattavat ovat tervetulleita kaikkialle.

        Sumuista aamua ja tervehdys Savon suunnasta.

        Ano 22,08, ystävälliseen kysymykseen vastaus, aina on huomattu tämä yleinen palsta ja pyritty yksi ketju siitä pyhittämään meille 80-vuotta täyttäneille, joilla arjen puhuminen on mieleistä ja mieltä ilahduttavaa.
        Olen vaatimattomana pyöritellyt näitä ketjuja jo liki 20 vuotta, en ole pyrkinyt omakseni julistamaan, kaikille kirjoitteluun on ollut mahdollisuus.
        Sopuisasti on mennytkin suurin osa kirjoittelusta jopa mieltä virkistäen, nyt täällä 80 palstalla häiriöt ilmaantui.

        Yhdenkirjoittajan perässä nämä perästä kulkijat seuraavat, syitä en tiedä, en edes halua selvää ottakaan.
        Kismaa on menneiden vuosien takaa muutamilla ja vaikka olen yrittänyt tilannetta rauhoitella, ei onnistu.

        En omista palstaa todellakaan, mutta en kieltoa kirjoittelulle ole myöskään saanut, mutta voin aivan hyvin poistuakin, jos sillä palstan tila korjaantuu,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on suljettu pois, ei kukaan, kaikki hyviä tapoja noudattavat ovat tervetulleita kaikkialle.

        Tosi erikoista. Pikemminkin näyttää siltä, että huonotapainen yrittää savustaa hyvätapaisia ulos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi erikoista. Pikemminkin näyttää siltä, että huonotapainen yrittää savustaa hyvätapaisia ulos.

        Jyrääjä haluaa vallankahvaan.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sumuista aamua ja tervehdys Savon suunnasta.

        Ano 22,08, ystävälliseen kysymykseen vastaus, aina on huomattu tämä yleinen palsta ja pyritty yksi ketju siitä pyhittämään meille 80-vuotta täyttäneille, joilla arjen puhuminen on mieleistä ja mieltä ilahduttavaa.
        Olen vaatimattomana pyöritellyt näitä ketjuja jo liki 20 vuotta, en ole pyrkinyt omakseni julistamaan, kaikille kirjoitteluun on ollut mahdollisuus.
        Sopuisasti on mennytkin suurin osa kirjoittelusta jopa mieltä virkistäen, nyt täällä 80 palstalla häiriöt ilmaantui.

        Yhdenkirjoittajan perässä nämä perästä kulkijat seuraavat, syitä en tiedä, en edes halua selvää ottakaan.
        Kismaa on menneiden vuosien takaa muutamilla ja vaikka olen yrittänyt tilannetta rauhoitella, ei onnistu.

        En omista palstaa todellakaan, mutta en kieltoa kirjoittelulle ole myöskään saanut, mutta voin aivan hyvin poistuakin, jos sillä palstan tila korjaantuu,

        Voi SkillaN, olet palstan sielu ja aloittaja, toivottavasti jaksat! Vaikka "jyrääjä haluaa sinut mennen tullen pestä" hänen sanoillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi erikoista. Pikemminkin näyttää siltä, että huonotapainen yrittää savustaa hyvätapaisia ulos.

        Huonotapainen, mutta ahkera lipoja pystyy helposti heikentämään imartelulle alttiin iäkkäämmän arvostelukykyä. Iäkäs voi "sokeutua" näkemästä asioitten oikeaa laitaa.
        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonotapainen, mutta ahkera lipoja pystyy helposti heikentämään imartelulle alttiin iäkkäämmän arvostelukykyä. Iäkäs voi "sokeutua" näkemästä asioitten oikeaa laitaa.
        .

        Tosi erikoista.
        Pikemminkin näyttää siltä, että huonotapainen yrittää savustaa hyvätapaisia ulos.

        Jos snotaan ystävällisesti toiselle, se on jyrääjän mielestä # lipomista #.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonotapainen, mutta ahkera lipoja pystyy helposti heikentämään imartelulle alttiin iäkkäämmän arvostelukykyä. Iäkäs voi "sokeutua" näkemästä asioitten oikeaa laitaa.
        .

        Joku Iäkäs jo kirjoittikin, ettei mistään mitään tajua, mutta silti puolustaa ihmistä josta ei mitään tajua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrankin asiaa, Skillan ei tosiaan omista tätä enempää kuin Makriinakaan.

        Mutta jotkut uskovat oikeudekseen tunkeutua asiallisia kirjoituksia häiritsemään.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Demeter ja korppis eivät ole niitä jotka tämänkin ketjun sotkevat. Hyvin vähän ovat toisilleen vastanneet, joskin nekin vähäiset kitkeriä kummaltakin.
      Sotkijoita ovat nämä, jotka jankuttavat ketjusta toiseen riidasta, joihin eivät itse ole osallisina.
      Keksikää edes omat riitanne, olisi tuoretta.

      • Anonyymi

        Olet väärässä tässä asiassa.


    • Anonyymi

      Ei Demeterin ja Korppisen välillä mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ole. Määrätty anonyymitoiminta vain sekoittaa asioita, kun yrittää omituisin ottein häätää toista pois. Onko tuo rasismia?

      • Anonyymi

        Niin. Näköjään on kannattaja kummallakin puolella. Molempia yritetään ajaa pois.

        Demeter ja Korppis voisivat olla kommentoimatta toisiaan, mikäli sopuisuutta kirjoitteluun ei ole tai halua siihen.

        Myös ne nälvimiset, heitot vaikka "yleisellä tasolla" voisi jättää.

        Varmasti halukkaille riitaketjuja löytyy.


      • Anonyymi

        Demeter on asiallinen, symppis, sivistynyt ja hyvä kirjoittaja ja siksi suosittu. Jonkun näyttää olevan vaikea kestää sitä, jos ei itse pysty samaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demeter on asiallinen, symppis, sivistynyt ja hyvä kirjoittaja ja siksi suosittu. Jonkun näyttää olevan vaikea kestää sitä, jos ei itse pysty samaan.

        Sen kuvan on saanut vuosia, suositut pitää yrittää jyrätä pois, että pääsisi itse loistamaan, mutta ei se onnistu. Suosio vaatii nimittäin paljon positiivisia ominaisuuksia. Negatiivisuudella ei saavuteta suosiota.


      • Anonyymi

        "Määrätty anonyymitoiminta" ja rasismi?! Ei ole vaikea kuvitella kuka taas vetää överiksi. Mitä sitten on "määrätty jyräämistoiminta? Jatkuvaa henkisesti väkivaltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demeter on asiallinen, symppis, sivistynyt ja hyvä kirjoittaja ja siksi suosittu. Jonkun näyttää olevan vaikea kestää sitä, jos ei itse pysty samaan.

        Rauhallisesti ja viisaasti sekä ystävällisesti muihin suhtautuva Demeter on toivottu kirjoittaja tänne, mutta Kk:n takia hän on pysytellyt poissa.
        Samoin moni muukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Määrätty anonyymitoiminta" ja rasismi?! Ei ole vaikea kuvitella kuka taas vetää överiksi. Mitä sitten on "määrätty jyräämistoiminta? Jatkuvaa henkisesti väkivaltaa.

        Älä tuo kuvitelmiasi tänne. Kuvitella voi vaikka mitä. Asiallisuus katoaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Näköjään on kannattaja kummallakin puolella. Molempia yritetään ajaa pois.

        Demeter ja Korppis voisivat olla kommentoimatta toisiaan, mikäli sopuisuutta kirjoitteluun ei ole tai halua siihen.

        Myös ne nälvimiset, heitot vaikka "yleisellä tasolla" voisi jättää.

        Varmasti halukkaille riitaketjuja löytyy.

        Kyllä kai jokaisella oma näkemys yleisellä tasolla. Se on vilpitön näkemys. Ei sitä pidä ottaa nälvimisenä, koska sitä ei kohdisteta kehenkään.


    • Anonyymi

      Jyrääminen on jatkuvaa henkistä väkivaltaa.

    • No voih. Kirjoittelin tuohon jo ullakolle nostettuun kiikkustuoliin.
      Eipä ollut kummoinenkaan kirjoitus, niin että en sitä tähän siteeraa.
      Olin vain huomaavinani, että laahusten tervehdykset olivat tämänpäiväiset, joten jatkoin perään.
      Täytyy olla tarkempi, sillä he kirjoittavat kumpaankin ketjuun vuorotellen.

      Hyvää päivänjatkoa kaikille, sumuista on, ehkä vielä kirkastuu päivän mittaan.

    • Huomenta vihdoin omasta sängystä@

      Laskeuduimme korpeen eilen iltayöstä. Oli kiva lähteä matkaan, seikkailla isoilla kirkoilla ja palata turvallisesti kotiin.

      Luin nyt ketjun kokonaisvaltaisesti.

      En ole luonne, joka kantaa katkeruutta ja vihaa. Katkeruuden kantaminen lie raskas taakka, ei se satuta minua, mutta muita kirjoittajia kohtaan asioiden jankutus on ikävää.

      Luin kerran kirjan, jossa vainooja kävi ajan myötä yhä vaarallisemmaksi vainottua kohtaan. Pitää etsiä kirjan nimi niin kirjafanit voisivat keskustella asiasta kirjan kautta.

      Jos Demeter olisi nyt fiksu ja älykäs kuten ano/anot häntä ylistävät, hänen olisi syytä todistaa älykkyytensä ja tulla lopettamaan tämä Skillanin ketjun sabotointi.
      Pyytämällä anoja lopettamaan hänen kokemuksiensa ja tuntojen kuvaamista.

      Mielestäni anonyymi olipa hän yksi tai kaksi on vienyt Demeter-nimimerkiltä  uskottavuuden pohjan.

      Itse viittaan kintaalla tälle näytelmälle. Huvittavaa komediaa, joka otetaan tai ei oteta vakavasti.

      Itseasiassa hallitsematon nimimerkkini korokkeelle nostaminen merkittäväksi palstahahmoksi, on täysin epärealistinen.

      Vaikkapa nyt se, että hallitsen, jyrään, kristallipallosta ennustan, istun koneella 24/7 ja poistan kirjoittajien aivopieruja. 

      Ei todellakaan. Minä elän hyvin aktiivista tosi elämää.

      Niin ja lopuksi, anonyymi/anonyymit tietävät vallan hyvin, että konsonantit eivät ole kirjoituksissani aina oikeilla paikoillaan, mutta jaksaa niistä tykittää kuten myös siitä, että minulla ei ole lapsenlapsia. Itselleni ne eivät ole ongelmia.

      Muistakaa myös, että olen pyytänyt Demeteriltä julkisesti anteeksi loukkaukseni. En ole  saanut anteeksi, se kädenojennus ei kelvannut.

      • Anonyymi

        "Itse viittaan kintaalla tälle näytelmälle. Huvittavaa komediaa, joka otetaan tai ei oteta vakavasti."......valitettavasti tuo ei tullut kirjoituksessasi esiin, vaan yhä jatkat tuota näytelmää.


      • Anonyymi

        "Pyytämällä anoja lopettamaan hänen kokemuksiensa ja tuntojen kuvaamista"

        Olen huomannut useaankin otteeseen demeterin pyytäneen, että nyt riittää kehut
        Eihän hän voi ketään määrätä olemaan kirjoittamatta, kuten säännötkin sanovat.
        Samanlaista näyttää olevan 70 palstalla ketjussa, johon demeter ei ole kommentoinut.

        Teidän riitanne on otettu riitakapulaksi tässä ketjussa. Viisaita olisitte molemmat, jos ette kommentoisi toisille tässä ketjussa ja provosoituisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Pyytämällä anoja lopettamaan hänen kokemuksiensa ja tuntojen kuvaamista"

        Olen huomannut useaankin otteeseen demeterin pyytäneen, että nyt riittää kehut
        Eihän hän voi ketään määrätä olemaan kirjoittamatta, kuten säännötkin sanovat.
        Samanlaista näyttää olevan 70 palstalla ketjussa, johon demeter ei ole kommentoinut.

        Teidän riitanne on otettu riitakapulaksi tässä ketjussa. Viisaita olisitte molemmat, jos ette kommentoisi toisille tässä ketjussa ja provosoituisi.

        En ole kommentoinut nimimerkki demeterille olen kommentoinut anoille🥴


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pyytämällä anoja lopettamaan hänen kokemuksiensa ja tuntojen kuvaamista"

        Olen huomannut useaankin otteeseen demeterin pyytäneen, että nyt riittää kehut
        Eihän hän voi ketään määrätä olemaan kirjoittamatta, kuten säännötkin sanovat.
        Samanlaista näyttää olevan 70 palstalla ketjussa, johon demeter ei ole kommentoinut.

        Teidän riitanne on otettu riitakapulaksi tässä ketjussa. Viisaita olisitte molemmat, jos ette kommentoisi toisille tässä ketjussa ja provosoituisi.

        "Viisaita olisitte",... ei molemmat.

        Viisainta olisi, jos korppis/Korpikirjailija avaisi ihan ikioman ketjun ihanasta elämästään, johon kaikki hänen "laahuksensa" kirjoittaisivat kehut, kiitokset ja kannustukset.

        Olihan hänellä aivan ihana opastus lennosta Kööpenhaminaan ja jopa paluusta sieltä ja ihmetys, kun Hesassakin puhuttiin Englantia ja HÄN sai opastaa.

        Voihan se olla, että sinne tulisi joku moitteen sanakin, mutta toivottavasti SkillaN ketju pysyisi siistimpänä ja ikäisensä , siis 80 uskaltaisivat tulla takaisin.


    • Katselen tummaa taivasta ja sitä vasten piirtyy kaunis keltaisten koivujen rykelmä, taustalla vielä joku punertava puu, näkymä on sieluun asti menevä.
      Taas kerran ihmettelen tätä luonnon näytelmää, kysymys mielessä, miksi ei ihmiset voi nauttia luonnosta ja mukana kulkevista kirjoittajista, tuntemattomista ja jo tutuksi tulleista?

      Mikä voikaan olla se loukkaus jota ei voi unohtaa, miksi, miksi niitä jatkuvasti esiin tuodaan?
      Mietintää kirjoittajat, mitä voitamme eripuralla, viihtymistä tämä pitäisi olla kaikille.

      Vielä tuohon palstanomistamiseen, tiedämme kaikki, että vain kirjoitusalusta palstamme on, emme sitä kukaan omista.
      Katsotaan syntyykö ajatuksia, meillä monella on yksinäisyys seurana ja palsta voisi sopuisena päiviä ilahduttaa.

      Kiikustuoliin, kuin edeltäneisiinkin on aina tervetuloa toivotettu;)

      • Anonyymi

        Tarkoitatko skillan tällä sitä, että kaikki on hyvin, jos vain D antaa anteeksi. Kysyt mikä on niin isi loukkaus, jota ei voi anteeksi antaa. Eikö ne vanhat kaunat pitänyt unohtaa? Tuntuu että olet asettanut syntipukiksi D:n.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko skillan tällä sitä, että kaikki on hyvin, jos vain D antaa anteeksi. Kysyt mikä on niin isi loukkaus, jota ei voi anteeksi antaa. Eikö ne vanhat kaunat pitänyt unohtaa? Tuntuu että olet asettanut syntipukiksi D:n.

        En todella tarkoita noin, en tiedä kuka mitäkin on tehnyt/sanonut, en myöskään kenenkään puolelle asetu.
        Tuomariksi en halua, en pystykään, nämä kinat mitä on ollut ei tiedossa ole.

        On tuo tulkitseminen kyllä herkässä, kun kaikesta sanomisesta löytyy sanottavaa.
        Hyväntahtoisuutta toivon, jos se on mahdoton yhtälö, olkoon koko homma, jatkukoon jos niin halunnette, siis kaikki osallistujat, minä en moista jaksa.


      • SkillaN kirjoitti:

        En todella tarkoita noin, en tiedä kuka mitäkin on tehnyt/sanonut, en myöskään kenenkään puolelle asetu.
        Tuomariksi en halua, en pystykään, nämä kinat mitä on ollut ei tiedossa ole.

        On tuo tulkitseminen kyllä herkässä, kun kaikesta sanomisesta löytyy sanottavaa.
        Hyväntahtoisuutta toivon, jos se on mahdoton yhtälö, olkoon koko homma, jatkukoon jos niin halunnette, siis kaikki osallistujat, minä en moista jaksa.

        Skillan@

        En ole koskaan kirjoittanut mitään niin loukkaavaa, mitä normaali ihminen ei pystyisi anteeksi antamaan.

        On kysymys väärinymmärtämisestä joko oikeasti tai tahallaan se miten kirjoitukset tulkitaan.

        Opin jo kuuskytpalstalla, että selitykset ei auta joten tämä tästä.


    • Anonyymi

      Narsisti ei ole milloinkaan vilpitön. Narsisti on omaa etuaan ajava opportunisti, joka puhuu mitä sattuu eli sitä mikä milloinkin hyödyttää häntä eniten.

    • Anonyymi

      Anteeksianto on mahdotonta, jos kokee, että anteeksipyyntö ei ole vilpitön.

      Sivusta tässä "keississä" näyttäisi niin olevan.

      • Tämä on tyypillinen esimerkki siitä kuinka tulkitaan "toisen" kirjoittajan puolesta sen toisen tuntoja.

        Siksi pyysin Demeteriä "itseään" tulemaan ja kirjoittamaan omat tunteensa ilman tulkkeja.

        Enhän minäkään pysty sanomaan miten paloma tuntee ja tulkitsee perässähiihtäjänsä ilkeät kommentit vaikka sivusta seuraan 🤔.


      • Anonyymi

        Näyttää miltä näyttää. Antaa anteeksi vaan näyttää pyyntö vilpilliseltä tai vilpittömältä..


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämä on tyypillinen esimerkki siitä kuinka tulkitaan "toisen" kirjoittajan puolesta sen toisen tuntoja.

        Siksi pyysin Demeteriä "itseään" tulemaan ja kirjoittamaan omat tunteensa ilman tulkkeja.

        Enhän minäkään pysty sanomaan miten paloma tuntee ja tulkitsee perässähiihtäjänsä ilkeät kommentit vaikka sivusta seuraan 🤔.

        "Sivusta tässä "keississä" näyttäisi niin olevan."

        Lukijan tulkinta kirjoitustenne perusteella.

        Ei ole tulkinta demeterin tunnoista, vaan miltä tekstinne näyttävät. Demeter voi kokea aivan toisin ja hänellä voi olla jokin toinen syy anteeksiantamattomuuteensa.

        Ei voi tietää 🤷‍♂️


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämä on tyypillinen esimerkki siitä kuinka tulkitaan "toisen" kirjoittajan puolesta sen toisen tuntoja.

        Siksi pyysin Demeteriä "itseään" tulemaan ja kirjoittamaan omat tunteensa ilman tulkkeja.

        Enhän minäkään pysty sanomaan miten paloma tuntee ja tulkitsee perässähiihtäjänsä ilkeät kommentit vaikka sivusta seuraan 🤔.

        Ei tässä ole kyse D:stä vaan kaikista muistakin kiusatuksi ja jyrätyiksi tulleista ja itsekehuun kyllästyneistä. Kun 3 ikäpalstaa on saatu toivomaan, että kyseinen poistuisi aiheuttaessaan aina mielipahaa, eikö se peili silloin kerro missä vika.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Sivusta tässä "keississä" näyttäisi niin olevan."

        Lukijan tulkinta kirjoitustenne perusteella.

        Ei ole tulkinta demeterin tunnoista, vaan miltä tekstinne näyttävät. Demeter voi kokea aivan toisin ja hänellä voi olla jokin toinen syy anteeksiantamattomuuteensa.

        Ei voi tietää 🤷‍♂️

        No, sitten meitä on kaksi, joilla ei ole aavistustakaan mikä on Demeterin mielestä anteeksiantamatonta.

        No, ei hän "alistu" antamaan anteeksi sen olen ymmärtänyt, mutta sehän ei ole minun ongelmani.

        Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä ole kyse D:stä vaan kaikista muistakin kiusatuksi ja jyrätyiksi tulleista ja itsekehuun kyllästyneistä. Kun 3 ikäpalstaa on saatu toivomaan, että kyseinen poistuisi aiheuttaessaan aina mielipahaa, eikö se peili silloin kerro missä vika.

        Kun mihinkään muualle ei huolita viimeinen epätoivoinen keino oli alkaa yrittää saada huomiota 10 vuotta itseään vanhempien keskuudessa, arvatenkin sillä perusteella, että täällä menee kaikki läpi ja saa jyrätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun mihinkään muualle ei huolita viimeinen epätoivoinen keino oli alkaa yrittää saada huomiota 10 vuotta itseään vanhempien keskuudessa, arvatenkin sillä perusteella, että täällä menee kaikki läpi ja saa jyrätä.

        Epäkiinnostavimmat henkilöt tekevät itsestään suurta numeroa. Eivät he pärjää täälläkään. Parempi olisi kokeilla että uutta areenaa, jos vielä joku on jäänyt yrittämättä "valloittaa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä ole kyse D:stä vaan kaikista muistakin kiusatuksi ja jyrätyiksi tulleista ja itsekehuun kyllästyneistä. Kun 3 ikäpalstaa on saatu toivomaan, että kyseinen poistuisi aiheuttaessaan aina mielipahaa, eikö se peili silloin kerro missä vika.

        Totta tuo. Harmillista, että nyt demeteriä maalitetaan ja kiusataan. Ketkä ovat kiusatuksi tulleet toki yrittävät parhaansa mukaan antaa tukensa demeterille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä ole kyse D:stä vaan kaikista muistakin kiusatuksi ja jyrätyiksi tulleista ja itsekehuun kyllästyneistä. Kun 3 ikäpalstaa on saatu toivomaan, että kyseinen poistuisi aiheuttaessaan aina mielipahaa, eikö se peili silloin kerro missä vika.

        Miksi hoet tätä samaa, ei sulla ole näyttöä vai suuret puheet.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        No, sitten meitä on kaksi, joilla ei ole aavistustakaan mikä on Demeterin mielestä anteeksiantamatonta.

        No, ei hän "alistu" antamaan anteeksi sen olen ymmärtänyt, mutta sehän ei ole minun ongelmani.

        Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.

        Ei pidäkään demeterin alistua eikä ole selitysvelvollinenkaan.
        En usko, että monikaan meistä anoista, joita on kiusattu olisi valmis antamaan anteeksi. Ja siltähän se näyttää ja tuntuu. Pahat arvet kiusaamisesta on jäänyt.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Tämä on tyypillinen esimerkki siitä kuinka tulkitaan "toisen" kirjoittajan puolesta sen toisen tuntoja.

        Siksi pyysin Demeteriä "itseään" tulemaan ja kirjoittamaan omat tunteensa ilman tulkkeja.

        Enhän minäkään pysty sanomaan miten paloma tuntee ja tulkitsee perässähiihtäjänsä ilkeät kommentit vaikka sivusta seuraan 🤔.

        Olen kertonut tunteistani liikaakin, korppis. Sekä omasta että parin (?) muunkin kirjoittajan mielestä. Eikä kyse ole mielestäni anteeksiantamisesta tai anteeksiantamattomuudesta vaan erilaisisa tavoista olla yhteydessä toisiin ihmisiin.

        Tämän ikäiset ovat jo oppineet, että toista ihmistä ei voi muuttaa ja aika harvoin itseäänkään. Eikä kai kukaan tosissaan tahdo, että jonkin täytyy täältä (palstalta) lähteä ?
        Jos sellaisia kehotuksia tulee, ne ovat mielestäni vain äärimmäisen turhautumisen merkki tai kertovat siitä, että ihmistä ei ole kuultu.

        Kanssakäymisen esteet ovat joskus ylittämättömiä: ei löydy yhteistä aaltopituutta, luonne-erot ja erilaiset arvomaailmat erottavat. Elävässä elämässä emme juuri edes hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, joiden kohdalla nuo esteet pitäisi ylittää. Täällä emme voi toisiamme välttää ja ainoa tapa olisi mielestäni - sitäkin on ehdotettu monesti - väistää , välttää kanssakäymistä.
        Elävässä elämässä huumori tulee usein avuksi riitatilanteissa, sitä olen täälläkin yrittänyt, mutta epäonnistunut. Se ehkä vaatisi juuri tuota yhteistä aaltopituutta ja/tai sellaista avarasydämisyyttä, jota minulla ei ole tai sitten se ei vain toimi täällä ja tulee mielletyksi ivana tai pilkkana.
        En kyllä pidä muiden osallistumista turhana, ainakin minulle nuo parjatut "kehut" ovat viesti siitä, että olen tullut ymmärretyksi, joku/jotkut kokevat ja ajattelevat samansuuntaisesti, ovat vertaisia. Ilman tuota yhteyttä en viitsisi edes kirjoittaa, itselleni..))

        Kuten aikaisemmin sanoin, oma ratkaisuni on se, että pysyn poissa Kiikkustuolista, ainakin nähdäkseni auttaako se sovun syntymisessä, koska sitä kai me kaikki tahdomme ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hoet tätä samaa, ei sulla ole näyttöä vai suuret puheet.

        Itse kyseinen on siitä näyttöjä antanut 15 v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäkiinnostavimmat henkilöt tekevät itsestään suurta numeroa. Eivät he pärjää täälläkään. Parempi olisi kokeilla että uutta areenaa, jos vielä joku on jäänyt yrittämättä "valloittaa".

        Loppuu tämän suomi24 ikäryhmät, ja kaikissa kun on asiansa sössinyt, on vaan etsittävä uusi yleisö. Ehkä joku kansainvälinen taidefoorumi sopisi sellaiselle kielinerolle ja taiteiljalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäkiinnostavimmat henkilöt tekevät itsestään suurta numeroa. Eivät he pärjää täälläkään. Parempi olisi kokeilla että uutta areenaa, jos vielä joku on jäänyt yrittämättä "valloittaa".

        Korppiksen ptää mennä 90 plus-palstalle kokeilemaan, josko siellä edes löytäisi tuolle jyräämistyylilleen hyväksyntää.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Olen kertonut tunteistani liikaakin, korppis. Sekä omasta että parin (?) muunkin kirjoittajan mielestä. Eikä kyse ole mielestäni anteeksiantamisesta tai anteeksiantamattomuudesta vaan erilaisisa tavoista olla yhteydessä toisiin ihmisiin.

        Tämän ikäiset ovat jo oppineet, että toista ihmistä ei voi muuttaa ja aika harvoin itseäänkään. Eikä kai kukaan tosissaan tahdo, että jonkin täytyy täältä (palstalta) lähteä ?
        Jos sellaisia kehotuksia tulee, ne ovat mielestäni vain äärimmäisen turhautumisen merkki tai kertovat siitä, että ihmistä ei ole kuultu.

        Kanssakäymisen esteet ovat joskus ylittämättömiä: ei löydy yhteistä aaltopituutta, luonne-erot ja erilaiset arvomaailmat erottavat. Elävässä elämässä emme juuri edes hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, joiden kohdalla nuo esteet pitäisi ylittää. Täällä emme voi toisiamme välttää ja ainoa tapa olisi mielestäni - sitäkin on ehdotettu monesti - väistää , välttää kanssakäymistä.
        Elävässä elämässä huumori tulee usein avuksi riitatilanteissa, sitä olen täälläkin yrittänyt, mutta epäonnistunut. Se ehkä vaatisi juuri tuota yhteistä aaltopituutta ja/tai sellaista avarasydämisyyttä, jota minulla ei ole tai sitten se ei vain toimi täällä ja tulee mielletyksi ivana tai pilkkana.
        En kyllä pidä muiden osallistumista turhana, ainakin minulle nuo parjatut "kehut" ovat viesti siitä, että olen tullut ymmärretyksi, joku/jotkut kokevat ja ajattelevat samansuuntaisesti, ovat vertaisia. Ilman tuota yhteyttä en viitsisi edes kirjoittaa, itselleni..))

        Kuten aikaisemmin sanoin, oma ratkaisuni on se, että pysyn poissa Kiikkustuolista, ainakin nähdäkseni auttaako se sovun syntymisessä, koska sitä kai me kaikki tahdomme ?

        Ymmärtääkseni erityisesti ns. suuntautunut anonyymitoiminta on sinua "kehunut". Tarkittaako tuo toiseksi viimeinen kappale tai sen loppuosa sitä, että anonyymitoiminta on sanonut sen mitä sinä olet vain asioita pyörittelemällä yrittänyt sanoa?

        Muutoinkin minusta ristiriitainen kirjoitus.
        Ensin kysytään: "Ei kai kukaan tosissan tahdo, että jonkin täytyy täältä (palstalta) lähteä?"
        Sitten kirjoituksen lopussa mainitaan, että pysyn poissa Kiikkustuolista, ainakin nähdäkseni auttaako se sovun syntymisessä. Mitähän ratkaisua tässä sovulle odotetaan, kaikkien käyttämällä suomi24 alustalla ollaan.

        Anteeksiantaminen on näköjään vaikea asia, vaikka kysymys ymmärtääkseni on oletetuista tunteista, eikä mistään suurista taludellisista asioista. Mutta taitaakin olla niin, että toinen pyytää anteeksi, jos on luokannut henkiökohtaisesti. Toinen ei kai koe tullensa loukatuksi, kun vastaa jotenkin, että kukaan ei näe hänen pääsä sisään.
        Tämä tarina siis lonkkavaivoista ja ampiaisenpistoista.


      • Anonyymi

        Ei ole mitään yhtä tiettyä loukkausta tai väärinkäsitystä, jollaiseksi yritetään naamioida pitkäaikainen toisten jyrääminen ja omakehu. Nyt on D raadeltavana, kun sattui saamaan paljon myönteistä huomiota.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        No, sitten meitä on kaksi, joilla ei ole aavistustakaan mikä on Demeterin mielestä anteeksiantamatonta.

        No, ei hän "alistu" antamaan anteeksi sen olen ymmärtänyt, mutta sehän ei ole minun ongelmani.

        Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.

        "Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.", mutta entäs toisten?

        niin "dementerin" kohdalla, mutta et minun, koska syyttelit minua stalkkajaksi kaikkiin herjojen kirjoittajaksi, jota en totisesti ollut. Onhan noita riittänyt ilman minuakin riittävästi.

        Siirtelit silloisen Nojatuolin juttuja toisaalle, kertoen mielipiteesi mieheni kuoleman johdosta, että "joutipa jo pois kuleksimasta", kun taas mielestäni ei joutanut.

        Samaan syssyyn ounastelit siellä toisaalla myös naapurini kuoleman ja mieheni suhteen häneen, kuten minun asumisolot ja mieheni hautajaiset, joissa en mukamas ollut.

        Olihan sekin juttusi aihe, että omistan vain Espoon kiinteistöstä kuolinpesän, mutta kun siihen kuolinpesään kuuluu minä puoliksi ja kaksi lastani toiselle puoliskolle ja asun siinä omassa puolikkaassani.

        No, sinuahan ei hetkauta mikään, varsinkaan, kuinka pystyt vähättelemään ja loukkaamaan toisia mielipiteilläsi.

        En kirjoita mitään herjoja sinusta missään, joten älä vain ala taas minua syyttelemään.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.", mutta entäs toisten?

        niin "dementerin" kohdalla, mutta et minun, koska syyttelit minua stalkkajaksi kaikkiin herjojen kirjoittajaksi, jota en totisesti ollut. Onhan noita riittänyt ilman minuakin riittävästi.

        Siirtelit silloisen Nojatuolin juttuja toisaalle, kertoen mielipiteesi mieheni kuoleman johdosta, että "joutipa jo pois kuleksimasta", kun taas mielestäni ei joutanut.

        Samaan syssyyn ounastelit siellä toisaalla myös naapurini kuoleman ja mieheni suhteen häneen, kuten minun asumisolot ja mieheni hautajaiset, joissa en mukamas ollut.

        Olihan sekin juttusi aihe, että omistan vain Espoon kiinteistöstä kuolinpesän, mutta kun siihen kuolinpesään kuuluu minä puoliksi ja kaksi lastani toiselle puoliskolle ja asun siinä omassa puolikkaassani.

        No, sinuahan ei hetkauta mikään, varsinkaan, kuinka pystyt vähättelemään ja loukkaamaan toisia mielipiteilläsi.

        En kirjoita mitään herjoja sinusta missään, joten älä vain ala taas minua syyttelemään.

        Koeta tulla toimeen. Yleisellä palstalla on monenlaisia kirjoittajia. Jopa erittäin tunteellisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään yhtä tiettyä loukkausta tai väärinkäsitystä, jollaiseksi yritetään naamioida pitkäaikainen toisten jyrääminen ja omakehu. Nyt on D raadeltavana, kun sattui saamaan paljon myönteistä huomiota.

        Saa täällä kehua myös Korppista.


      • demeter1 kirjoitti:

        Olen kertonut tunteistani liikaakin, korppis. Sekä omasta että parin (?) muunkin kirjoittajan mielestä. Eikä kyse ole mielestäni anteeksiantamisesta tai anteeksiantamattomuudesta vaan erilaisisa tavoista olla yhteydessä toisiin ihmisiin.

        Tämän ikäiset ovat jo oppineet, että toista ihmistä ei voi muuttaa ja aika harvoin itseäänkään. Eikä kai kukaan tosissaan tahdo, että jonkin täytyy täältä (palstalta) lähteä ?
        Jos sellaisia kehotuksia tulee, ne ovat mielestäni vain äärimmäisen turhautumisen merkki tai kertovat siitä, että ihmistä ei ole kuultu.

        Kanssakäymisen esteet ovat joskus ylittämättömiä: ei löydy yhteistä aaltopituutta, luonne-erot ja erilaiset arvomaailmat erottavat. Elävässä elämässä emme juuri edes hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, joiden kohdalla nuo esteet pitäisi ylittää. Täällä emme voi toisiamme välttää ja ainoa tapa olisi mielestäni - sitäkin on ehdotettu monesti - väistää , välttää kanssakäymistä.
        Elävässä elämässä huumori tulee usein avuksi riitatilanteissa, sitä olen täälläkin yrittänyt, mutta epäonnistunut. Se ehkä vaatisi juuri tuota yhteistä aaltopituutta ja/tai sellaista avarasydämisyyttä, jota minulla ei ole tai sitten se ei vain toimi täällä ja tulee mielletyksi ivana tai pilkkana.
        En kyllä pidä muiden osallistumista turhana, ainakin minulle nuo parjatut "kehut" ovat viesti siitä, että olen tullut ymmärretyksi, joku/jotkut kokevat ja ajattelevat samansuuntaisesti, ovat vertaisia. Ilman tuota yhteyttä en viitsisi edes kirjoittaa, itselleni..))

        Kuten aikaisemmin sanoin, oma ratkaisuni on se, että pysyn poissa Kiikkustuolista, ainakin nähdäkseni auttaako se sovun syntymisessä, koska sitä kai me kaikki tahdomme ?

        Iltaa@

        Olin mökillä iltapäivän enkä lukenut ketjua kuin vain lopusta osin. Ynmämuu mainitsi sinun kommentoineen joten hyvä, että osallistuit itse tähän omituiseen asetelmaan, jossa puolestasi vastataan.

        Sovimme hyvin molemmat enkä nää mitään syytä riitaan.

        Toivon, että kunnioitamme toisisamme, emmekä anna anoille aihetta repiä oletuksia mitä minä kommenteillani tarkoitan. Pientä on sinulle suunnattu ilkeily minuun verrattuna.

        Mutta olen oppinut hymyilemään ja sehän ei näy. Itseasassa osaan jo ulkoa muutamia kommentteja, jotka toistuvat lähes päivittäin.

        Napsautin saunan päälle, hyvää illan jatkoa sinulle.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Iltaa@

        Olin mökillä iltapäivän enkä lukenut ketjua kuin vain lopusta osin. Ynmämuu mainitsi sinun kommentoineen joten hyvä, että osallistuit itse tähän omituiseen asetelmaan, jossa puolestasi vastataan.

        Sovimme hyvin molemmat enkä nää mitään syytä riitaan.

        Toivon, että kunnioitamme toisisamme, emmekä anna anoille aihetta repiä oletuksia mitä minä kommenteillani tarkoitan. Pientä on sinulle suunnattu ilkeily minuun verrattuna.

        Mutta olen oppinut hymyilemään ja sehän ei näy. Itseasassa osaan jo ulkoa muutamia kommentteja, jotka toistuvat lähes päivittäin.

        Napsautin saunan päälle, hyvää illan jatkoa sinulle.

        Samoin sinulle ja kaikille "osallistujille"..))


      • korpikirjailija kirjoitti:

        No, sitten meitä on kaksi, joilla ei ole aavistustakaan mikä on Demeterin mielestä anteeksiantamatonta.

        No, ei hän "alistu" antamaan anteeksi sen olen ymmärtänyt, mutta sehän ei ole minun ongelmani.

        Olen sovun eteen tehnyt oman osuuteni.

        Ongelma poistuisi, jos sitä ei kaiken aikaa ylläpidettäisi.
        Päivittäinen juttutuokiomme on mennyttä, koska vanhaa asiaa jatketaan joka ketjussa.
        Turhaa varmaan on vedota teihin, tuntuu, että ette pääse asian yli.

        Surku, että tilanne on mennyt tähän. 80 palstalaiset on karkotettu pois.


    • Anonyymi

      Ettäkö palsta kiusaajalle kukaan tulisi tunteistaan kirjoittamaan. Niin tyhmää ja masokistista ihmistä ei voi olla olemassa.

      • No, tulit kuitenkin, mihin kastiin kuulut, masokisteihin vai tyhmiin?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        No, tulit kuitenkin, mihin kastiin kuulut, masokisteihin vai tyhmiin?

        Mene nyt välillä edes muodon vuoksi sitä aktiivista live elämää viettämään. Olisiko moottorisahalle töitä vaikka P:n asunnon pihalla?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mene nyt välillä edes muodon vuoksi sitä aktiivista live elämää viettämään. Olisiko moottorisahalle töitä vaikka P:n asunnon pihalla?

        Olen potenut matkaväsymystä tänä aamuna. Nyt kuitenkin alan pääsemään väsymyksen yli joten lähden pian mökille kukkien kasteluun.

        Moottarisahalla ei ole nyt käyttöä, mutta lehtipuhaltimella ja haravalla, mutta odottelen kuivempia kelejä.

        Jotain värivalojutskoja voisin jo tuonne ikkunani taakse viritellä, jahka saan lisää energiaa.

        Mökin piha on noin kymmenen kertaa suurempi kuin tämä rivitalon takapiha, joten livetöistä ei ole puutetta.

        Miten itselläsi?

        No, istuntoni loppuu nyt, käyn lukemassa illemmalla asiakirjoituksia sekä aivopierujanne 😊


      • Anonyymi

        En minäkään vastaa koskaan kiusaajalle, mutta se vastaa minulle :) eikö ole huvittava tyyppi?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olen potenut matkaväsymystä tänä aamuna. Nyt kuitenkin alan pääsemään väsymyksen yli joten lähden pian mökille kukkien kasteluun.

        Moottarisahalla ei ole nyt käyttöä, mutta lehtipuhaltimella ja haravalla, mutta odottelen kuivempia kelejä.

        Jotain värivalojutskoja voisin jo tuonne ikkunani taakse viritellä, jahka saan lisää energiaa.

        Mökin piha on noin kymmenen kertaa suurempi kuin tämä rivitalon takapiha, joten livetöistä ei ole puutetta.

        Miten itselläsi?

        No, istuntoni loppuu nyt, käyn lukemassa illemmalla asiakirjoituksia sekä aivopierujanne 😊

        Minulla on ihan oma parveke, ei tarvitse vuokraisännän lupaa tehdä mitä haluaa. Minulla on myös mökki ja tonttia 6,4 ha. Lohkottu suvun maista, sain perintönä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minäkään vastaa koskaan kiusaajalle, mutta se vastaa minulle :) eikö ole huvittava tyyppi?

        Se on sitä huomionhaku kun haluaa olla kaiken keskipiste eikä vaan onnistu kuin negatiivisessa mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on ihan oma parveke, ei tarvitse vuokraisännän lupaa tehdä mitä haluaa. Minulla on myös mökki ja tonttia 6,4 ha. Lohkottu suvun maista, sain perintönä.

        Oletpas sinä tosi rikas ihminen. Mikä on pankkitilin saldo?


      • Anonyymi

        Ei se teidän jyrääminen onnistu.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olen potenut matkaväsymystä tänä aamuna. Nyt kuitenkin alan pääsemään väsymyksen yli joten lähden pian mökille kukkien kasteluun.

        Moottarisahalla ei ole nyt käyttöä, mutta lehtipuhaltimella ja haravalla, mutta odottelen kuivempia kelejä.

        Jotain värivalojutskoja voisin jo tuonne ikkunani taakse viritellä, jahka saan lisää energiaa.

        Mökin piha on noin kymmenen kertaa suurempi kuin tämä rivitalon takapiha, joten livetöistä ei ole puutetta.

        Miten itselläsi?

        No, istuntoni loppuu nyt, käyn lukemassa illemmalla asiakirjoituksia sekä aivopierujanne 😊

        Pieru näyttääkin olevan olennainen osa ajatusmaailmaasi (haravan varren pituisen pas..n ohella) , äskettäin kerroit miten pieret ikeniisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se teidän jyrääminen onnistu.

        Hyvää iltaa!
        Eipä taida olla 90-plus palstaa. Jos olisi, joutaisin sinne:)) Olen kuitenkin
        huomattavasti lähempänä yhdeksää kymmentä kuin kahdeksaa kymmentä.
        Onhan eräät tänäänkin arvioineet kasikymppisteen käsityskyvyn puutteita.
        Kiitos arvokkaasta diagnoosistanne:)
        Luin päivän tuotokset, SkillaN ja demeter kirjoittivat asiaa, se jäi mieleeni.
        Muu osa oli sekalaista soppaa, jos oli muuta, ne unohdin.
        Niin. . . ynnämuu toskasi tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieru näyttääkin olevan olennainen osa ajatusmaailmaasi (haravan varren pituisen pas..n ohella) , äskettäin kerroit miten pieret ikeniisi.

        Etkö sä toope leikkiä ymmärrä?


      • Anonyymi

        Asianomainen on siirtynyt 70 palstalle mustamaalaamaan, mutta huipennus on, että 17.44 ilmaantui hlö menneisyydestä kertomaan totuuksia hänestä itsestään asioita, jotka menevät yli rajan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asianomainen on siirtynyt 70 palstalle mustamaalaamaan, mutta huipennus on, että 17.44 ilmaantui hlö menneisyydestä kertomaan totuuksia hänestä itsestään asioita, jotka menevät yli rajan.

        Yleisellä tasolla kysyisin mitä ajattelisitte ihmisestä, joka uhkaa netissä hakata ihmisen, jos se vastaan tulee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleisellä tasolla kysyisin mitä ajattelisitte ihmisestä, joka uhkaa netissä hakata ihmisen, jos se vastaan tulee?

        Tekisin rikosilmoituksen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yleisellä tasolla kysyisin mitä ajattelisitte ihmisestä, joka uhkaa netissä hakata ihmisen, jos se vastaan tulee?

        Käy lukemassa se uhkaus, jota uhattu ei edes itse ole nähnyt vain kuulopuheita, poistetusta viestistä, viestistä jota ei ole ollut olemassakaan, siis valheellista tiedon levitystä.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Käy lukemassa se uhkaus, jota uhattu ei edes itse ole nähnyt vain kuulopuheita, poistetusta viestistä, viestistä jota ei ole ollut olemassakaan, siis valheellista tiedon levitystä.

        Äläpäs vähättele, koska samalla vähättelet ystävääsi Palomaa, joka muistaa tuon tapauksen.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Käy lukemassa se uhkaus, jota uhattu ei edes itse ole nähnyt vain kuulopuheita, poistetusta viestistä, viestistä jota ei ole ollut olemassakaan, siis valheellista tiedon levitystä.

        Skillan on monasti toivonut, että vanhat sotkut selvitetään muualla asianomaisten kesken . Kenenkään ulkopuolisten ei tarvitse mennä kaivelemaan arkistoja niiden takia eikä ottaa kantaa. Koska et ikäsikään puolesta kuulu tänne, mikset pysy suosiolla poissa? Tiedät itsekin ihan hyvin, että riitasi seuraavat sinua. Niissä on ollut kaksi osapuolta, sinä toisena.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Äläpäs vähättele, koska samalla vähättelet ystävääsi Palomaa, joka muistaa tuon tapauksen.

        Tämähän kuten olen jo kirjoittanut on Maduixan tapa hätistellä minua pois palstalta, lyömällä kiiloja minuun ystävällisesti suhtautuvien ja minun väliin.

        Kai olet huomannut miten positiivisiin saamiini palautteisiin vastataan 😊

        Paloma tuli höynätyksi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Skillan on monasti toivonut, että vanhat sotkut selvitetään muualla asianomaisten kesken . Kenenkään ulkopuolisten ei tarvitse mennä kaivelemaan arkistoja niiden takia eikä ottaa kantaa. Koska et ikäsikään puolesta kuulu tänne, mikset pysy suosiolla poissa? Tiedät itsekin ihan hyvin, että riitasi seuraavat sinua. Niissä on ollut kaksi osapuolta, sinä toisena.

        Tiedät itsekin...
        että laahukset kulkevat perässäni. En ole tuonut vanhoja kaunoja tänne vaan laahukset niitä ovat tuoneet, ymmärrätkö?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tämähän kuten olen jo kirjoittanut on Maduixan tapa hätistellä minua pois palstalta, lyömällä kiiloja minuun ystävällisesti suhtautuvien ja minun väliin.

        Kai olet huomannut miten positiivisiin saamiini palautteisiin vastataan 😊

        Paloma tuli höynätyksi

        Hyvä, että demeter perui aikoinaan tapaamisenne. Henki saattoi olla hiuskarvan varassa.
        Palomallahan oli henkivartija mukana teidän tapaamisessa.

        😬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äläpäs vähättele, koska samalla vähättelet ystävääsi Palomaa, joka muistaa tuon tapauksen.

        Uhkaus ei ole kuulopuhe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä, että demeter perui aikoinaan tapaamisenne. Henki saattoi olla hiuskarvan varassa.
        Palomallahan oli henkivartija mukana teidän tapaamisessa.

        😬

        Minusta tuossa kirjoittelussa on liiottelua ja olettamuksia. En pidä uskottavana.

        Minua voi pitää vaikka suuntautuneen anonyymitoiminnan "laahuksena".


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tiedät itsekin...
        että laahukset kulkevat perässäni. En ole tuonut vanhoja kaunoja tänne vaan laahukset niitä ovat tuoneet, ymmärrätkö?

        Ymmärrätkö itse, että olet väärässä paikassa? Niität mitä olet kylvänyt, joten mene sotkuinesi sinne missä ne ovat syntyneetkin ja ollut niissä osallisena! Kunnioita edes tätä yhtä ketjua, joka oli ennen rauhallinen.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nyt on rauha ketjussa. Demeter vastasi Korpikirjailijan viestiin tuolla ylempänä.

      • Anonyymi

        Mikä rauha? Eilen D oli taas maalituksen kohde 70 plussassa.


    • Anonyymi

      Ploma myönsi uhkailun nähneensä, ettei sitä tekemättömäksi saa. Onko sekin kommentti jo poistettu linkistä?

      • Anonyymi

        Näyttää pitävän kiirettä käydä joka paikassa väittämässä, että muut valehtelevat. Maineen voi menettää vain kerran. Se meni jo menneisyydessä.


      • Paloma ei ymmärtääkseni mitään uhkausta ole ikinä nähnyt, ilmeisesti kirjoitti yleisesti konflikteista nimimerkki maduixan ja minun keskusteluja seuratessaan. Luin, että olivat sielunsiskoja keskenään.

        Paloma ei todennäköisesti ymmärtänyt Maduixan viestin tarkoitusperää ja kirjoitti mielestäni ajattelematta viestinsä seurauksia. Nyt nuotio leimahti liekkeihin eikä sitä voi kukaan enää sammuttaa.

        Paloma on toki ennenkin kritisoinut minua kuinka kirjoitan ajattelemattomasti ja, että hienotunteisuus puuttuu teksteistäni.

        Olin yllättynyt Paloman kirjoituksesta, siitä syntyi myrkkysoppa, jossa minut leimataan (tosi on) hakkaamassa ihmisiä kadulla. Paloma ei näköjään halua enää kommentoida, koska menneet on menneitä.


      • Anonyymi

        Paitsi, että tuolla ylempänä on linkki kyseiseen ketjuun ja jokainen näkee mitä siinä kirjoitit vai onko niin, että joku toinenkin kirjoittaa sinun nikilläsi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi, että tuolla ylempänä on linkki kyseiseen ketjuun ja jokainen näkee mitä siinä kirjoitit vai onko niin, että joku toinenkin kirjoittaa sinun nikilläsi?

        Uhkailusta puhutaan ainoastaan Maduixan omassa kommentissa, ei minun kommentissani. Minä en ole puhunut uhkailuista mitään; en ole voinutkaan puhua, kun en ole sellaisia nähnyt.
        Lopettakaa vääristelyt.


      • korppis kirjoitti:

        Paloma ei ymmärtääkseni mitään uhkausta ole ikinä nähnyt, ilmeisesti kirjoitti yleisesti konflikteista nimimerkki maduixan ja minun keskusteluja seuratessaan. Luin, että olivat sielunsiskoja keskenään.

        Paloma ei todennäköisesti ymmärtänyt Maduixan viestin tarkoitusperää ja kirjoitti mielestäni ajattelematta viestinsä seurauksia. Nyt nuotio leimahti liekkeihin eikä sitä voi kukaan enää sammuttaa.

        Paloma on toki ennenkin kritisoinut minua kuinka kirjoitan ajattelemattomasti ja, että hienotunteisuus puuttuu teksteistäni.

        Olin yllättynyt Paloman kirjoituksesta, siitä syntyi myrkkysoppa, jossa minut leimataan (tosi on) hakkaamassa ihmisiä kadulla. Paloma ei näköjään halua enää kommentoida, koska menneet on menneitä.

        "Paloma ei ymmärtääkseni mitään uhkausta ole ikinä nähnyt, ilmeisesti kirjoitti yleisesti konflikteista nimimerkki maduixan ja minun keskusteluja seuratessaan."
        Täysin totta kirjoitat.

        Minä en oikein allekirjoita "sielunsisaruutta", mutta on meillä Maduixan kanssa ollut tiettyä sympatiaa ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja olin pitänyt häntä palstakaverina pitkään. Nyt olen lievästi sanottuna hämmentynyt että onko näin, että minut on tahtomatta vedetty jonkinlaiseen välienselvittelynuottaan, johon minulla ei ole osaa eikä arpaa.

        Olen edelleenkin sitä mieltä että tämä myrkkysoppa on parasta kaataa nuotioon ja jatkaa kirjoittamista uusilla aineksilla. Vainoajamme käyttävät vain joka ainutta tilaisuutta hyväkseen saadakseen meidän ystävyytemme poikki.


      • Paloma01 kirjoitti:

        Uhkailusta puhutaan ainoastaan Maduixan omassa kommentissa, ei minun kommentissani. Minä en ole puhunut uhkailuista mitään; en ole voinutkaan puhua, kun en ole sellaisia nähnyt.
        Lopettakaa vääristelyt.

        Olisiko ollut aiheellista kirjoittaa harkiten noita lauseita maduixalle? Silleen hienotunteisemmin, loukkaamatta minua, jota olet hienotunteisuuden puutteesta kritisoinut.

        Nythän ajattelematon kommenttisi leimasi minut vaaralliseksi päällekarkaajaksi, josta on syytä tehdä rikosilmoitus.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        "Paloma ei ymmärtääkseni mitään uhkausta ole ikinä nähnyt, ilmeisesti kirjoitti yleisesti konflikteista nimimerkki maduixan ja minun keskusteluja seuratessaan."
        Täysin totta kirjoitat.

        Minä en oikein allekirjoita "sielunsisaruutta", mutta on meillä Maduixan kanssa ollut tiettyä sympatiaa ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja olin pitänyt häntä palstakaverina pitkään. Nyt olen lievästi sanottuna hämmentynyt että onko näin, että minut on tahtomatta vedetty jonkinlaiseen välienselvittelynuottaan, johon minulla ei ole osaa eikä arpaa.

        Olen edelleenkin sitä mieltä että tämä myrkkysoppa on parasta kaataa nuotioon ja jatkaa kirjoittamista uusilla aineksilla. Vainoajamme käyttävät vain joka ainutta tilaisuutta hyväkseen saadakseen meidän ystävyytemme poikki.

        Kyllä sinulla on osaa ja arpaa riidoissa. Olet niin monet kerrat halveksinut sinua arvostelleita nimittämällä "heikommaksi ainekseksi" ja "pohjasakaksi" jne. Ylistät kaveriasi, joka on joka ikäpalstalla riidellyt ja nostanut itsensä eturivin ihmiseksi ja nimitellyt ja haistatellut hyvin rumasti. Ainakin kristiinasta ja Demeteristä tuonut arkaluonteista tietoa esiin, mitä on joskus saanut luottamuksella tietää.
        Mitä nämä maduixat ja muut 60 kirjoittajat tänne kuuluu? Ihan sama mitä olette todistelevinanne. Täällä ei kiinnosta nuo, inhottavaa tavallaan pakottaa esim. skillan ottamaan kantaa asioihin mistä ei edes tiedä mitään.
        Senkun menette omalle ikäpalstalle niitä uusia aineksia keittelemään. Vai että ihan vainoajia, sellaisia olette kyllä ihan itse.


      • korppis kirjoitti:

        Olisiko ollut aiheellista kirjoittaa harkiten noita lauseita maduixalle? Silleen hienotunteisemmin, loukkaamatta minua, jota olet hienotunteisuuden puutteesta kritisoinut.

        Nythän ajattelematon kommenttisi leimasi minut vaaralliseksi päällekarkaajaksi, josta on syytä tehdä rikosilmoitus.

        Olisi, ilman muuta. Olen pahoillani.

        Et sinä kyllä kauhean hienotunteinen ollut, kun M. halusi tulla kanssasi kahville Kajaaniin ja sinä ilmoitit olevasi liian busy tapaamaan häntä? Mutta mahdollisesti olin missannut jotain teidän välisessä viestien vaihdossa.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Uhkailusta puhutaan ainoastaan Maduixan omassa kommentissa, ei minun kommentissani. Minä en ole puhunut uhkailuista mitään; en ole voinutkaan puhua, kun en ole sellaisia nähnyt.
        Lopettakaa vääristelyt.

        Näin on, mutta sinä kuittasit koko hänen viestinsä sanoilla "Tiedän että tällainen juttu tapahtui" eli et erotellut siitä viestistä mitään yksityiskohtaa, joten lopetahan yt oma puolustelusi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin on, mutta sinä kuittasit koko hänen viestinsä sanoilla "Tiedän että tällainen juttu tapahtui" eli et erotellut siitä viestistä mitään yksityiskohtaa, joten lopetahan yt oma puolustelusi.

        Kirjoitin nopeasti ja miettimättä miten sen voi tulkita jos haluaa tulkita väärin.

        Nyt erottelen:
        minä muistin että M. oli ehdottanut K:lle tapaamista Kajaanissa ja K. oli torjunut ehdotuksen ei niin kauhean kohteliaasti. Mitään päällekarkaamisuhkauksia en ole lukenut .
        Asia on puolestani loppuunkäsitelty.


      • Paloma01 kirjoitti:

        Olisi, ilman muuta. Olen pahoillani.

        Et sinä kyllä kauhean hienotunteinen ollut, kun M. halusi tulla kanssasi kahville Kajaaniin ja sinä ilmoitit olevasi liian busy tapaamaan häntä? Mutta mahdollisesti olin missannut jotain teidän välisessä viestien vaihdossa.

        No, kerroit olleesi privaatti kontaktissa maduixaan.

        Olette molemmat hienotunteisia sielunsiskoja, jotka, ettekä loukkaa muita.

        Mikäpä hänessä.

        Koska en muista kahviseurapyyntöä, pyydän, että etsitte sielunsiskosi kanssa kyseisen viestiketjun ja jos suinkin mahdollista lähettäisitte linkin privastisti tarkasteltavakseni, jotta ymmärtäisin mistä kahvitapaamisesta on kysymys?


      • korppis kirjoitti:

        No, kerroit olleesi privaatti kontaktissa maduixaan.

        Olette molemmat hienotunteisia sielunsiskoja, jotka, ettekä loukkaa muita.

        Mikäpä hänessä.

        Koska en muista kahviseurapyyntöä, pyydän, että etsitte sielunsiskosi kanssa kyseisen viestiketjun ja jos suinkin mahdollista lähettäisitte linkin privastisti tarkasteltavakseni, jotta ymmärtäisin mistä kahvitapaamisesta on kysymys?

        Minä lähetin yksityisviestin mutta en ole saanut vastausta.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Kirjoitin nopeasti ja miettimättä miten sen voi tulkita jos haluaa tulkita väärin.

        Nyt erottelen:
        minä muistin että M. oli ehdottanut K:lle tapaamista Kajaanissa ja K. oli torjunut ehdotuksen ei niin kauhean kohteliaasti. Mitään päällekarkaamisuhkauksia en ole lukenut .
        Asia on puolestani loppuunkäsitelty.

        Ehkä ne parjatut anonyymitkin kirjoittavat VAIN nopeasti ja miettimättä miten juttu tulkitaan.


    • Anonyymi

      Kiitos p:lle, että tuli todistamaan että uhkailukommentti on ollut olemassa. Vääristelyt on nyt aivan turhia.

      • Anonyymi

        Siinä onkin jääviyttä ja puolueellisuutta kirkuva todistajalausunto, menkää käräjöimään raastupaan!


    • Anonyymi

      Onpa omitusta kirjoittelua, kun aiheena on: KIIKKUSTUOLI, joka on otsikko.

      Sääntöjen mukaan otsikkoon pitää kiteyttää ketjun aihe lyhyesti. Sitten selostaa tarkemmin itse kirjoituksessa mistä on kysymys. Siitä ketju lähtee, jos on lähteäkseen.

      • Anonyymi

        Mitäpä jos kääntyisit Mkr:n puoleen Ano 12:35. Ehkä hänellä on hyvä keskusteluyhteys suosikkiinsa, jota hän kehuu ja joka palstoilla uhkailee ja aiheuttaa häiriöitä kiikkustuolissa ja muualla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä jos kääntyisit Mkr:n puoleen Ano 12:35. Ehkä hänellä on hyvä keskusteluyhteys suosikkiinsa, jota hän kehuu ja joka palstoilla uhkailee ja aiheuttaa häiriöitä kiikkustuolissa ja muualla.

        Palstan matriarkka Mkr keksi myös anoille halveksivan nimen laahus ja sokeasti palvoo idoliaan, joka heti otti sanan uudeksi lyöäaseeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä jos kääntyisit Mkr:n puoleen Ano 12:35. Ehkä hänellä on hyvä keskusteluyhteys suosikkiinsa, jota hän kehuu ja joka palstoilla uhkailee ja aiheuttaa häiriöitä kiikkustuolissa ja muualla.

        Riippakivi, joka molskahtelee milloin minnekin riidan laineita aiheuttamaan, pitää yllä epäsopua ja se on hänen tarkoituksensakin, koska hän ei muuten huomiota saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä jos kääntyisit Mkr:n puoleen Ano 12:35. Ehkä hänellä on hyvä keskusteluyhteys suosikkiinsa, jota hän kehuu ja joka palstoilla uhkailee ja aiheuttaa häiriöitä kiikkustuolissa ja muualla.

        Kirjautunut lähettää sähköpostii toiselle kirjautuneelle VALEHDELLEN kaikelaist
        ja sit hyö kirjoittaat Anonyymeinä


    • Anonyymi

      Korppis itse myöntää, että paloma meni ansaan ja syyllisti hänet.
      Ihan turha kummankaan yrittää muuttaa mustaa valkeaksi tai poistella viestejä.

      korppis
      09.10.2021 12:27
      UUSI

      Kyllä totuus on, että menit Maduixan virittämään ansaan. Kommenttissasi syyllistit minut, etkä ymmärtänyt seurauksia.

    • Olen luvannut pysyä pois kiikkustuolista - kirjoitusrauhan saavuttamiseksi, mutta nyt kiikkustuoli näyttääkin muuttuneen tuomioistuimeksi:
      On syytetyt, syyttäjät, puolustus ja suuri jury, vai miten ? Tuomari kai sen lopullisen tuomion antaa, mutta tuomari/tuomarit pysyvät nyt viisaasti vaiti.

      Täältä yleisön joukosta nyt kysyisin: tätäkö me tahdomme ja kaipaamme ? SkillaN ja moni vakikirjoittaja on esittänyt toiveensa ja vetoomuksensa palstarauhan puolesta, tai ainakin sen puolesta, että tällä alustalla olisi edes yksi ketju, jossa ne "vanhat, hyvät tavat" olisivat voimassa ja osallistujat yrittäisivät niitä kunnioittaa.

      Ja kuten todettu moneen kertaan: välillä ei tarvita kuin yksi ainoa "väärä" sanavalinta niin jo "keskustelijoita" riittää ja sen oman näkemyksen, "totuuden" esittäminen tulee tuiki tärkeäksi. Enkä nyt osoittele Anonyymejä enkä muitakaan kirjoittajia, koska olen itsekin ollut metelissä mukana. Luvannut kuitenkin pysyä pois SkillaNin ketjuista, jos "aika" osoittaa, että sen leppoisa ilmapiiri muuttuu mukanaolostani.

      Ja please, olkaa hyvät, älkää "puolustajani" tulko puolustemaan minua, sananne ovat kyllä talllennettuina sydämessäni, mutta joskus nekin voivat kääntyä kokonaisuutta vastaan. Tätä on Paloma yrittänyt todistella, onko hän sittenkin ollut oikeassa ?..))
      Ja onko sillä lopulta merkitystä kun pyritään yhteiseen hyvään ?

      Niin, että jos/kun SkillaN aloittaa uuden ketjun niin voitaisko vielä yrittää ? Puhun siis myös omasta puolestani koska SkillaNin aamunavaukset ja muiden kirjoittajien viestit ovat tuoneet iloa ja valoa minunkin päiviini. Eikä niitä syksyn edetessä välttämättä liikaa ole...
      demeter1

      • Otsikko tässä ketjussa on liian kohteliaasti kirjoitettu, kai ihan tottumuksen voimasta, kyllä sen tulisi olla

        KIUKKUSTUOLI

        Vakikirjoittajat ovat nykyisin pulassa, kun kaikista pyynnöistä huolimatta samaan ketjuun tungetaan kaksi täysin toisistaan poikkeavaa aihetta; keskinäinen jutustelu päivän arkisista tapahtumista sekä vuosikymmenten takainen riidankylvö, josta vihjeitä ja tönimistä riittää loputtomasti, ja josta vakikirjoittajilla ei ole aavistustakaan.

        Tästä johtuen on varsin vaikeaa ylläpitää normaalia keskustelua, ja siksi olisikin viisainta muuttaa ketjun nimi.

        Terveisiä kaikille ja hyvää viikonloppua. Voikaamme hyvin ja nauttikaamme tätä syksyn viimeisestä ruskaviikonlopusta, Seuraava tuulinen päivä lennättää lehdet puista, sanokaa minun sanoneen.


      • Anonyymi

        Vaikka istuisit uhkauksistasi Hämeenlinnan naisvankilassa, niin riipaisevat sanasi tulevat olemaan tallennettuina ikuisesti sydämiimme!


      • Hyvin kirjoitit demeter, koska päiväni on "melkein" pilalla, sillä SkillaN ei avannut aamua ihanalla viestillään, vaan korppis , saaden tänne taas sellaisen ilmapiirin, että kukaan vakkareista ei halua tulla tänne.

        Näinköhän korppis toteutti uhkauksensa, että hän jyrää meidät kaikki?

        No, onhan tuossa taas vuosisadan riita menossa, joita lueskelin, mutta eivät koske minua, onneksi. Yritän muutenkin olla poissa keskusteluista, etten vain joutuisi syytettyjen penkille uudestaan.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Hyvin kirjoitit demeter, koska päiväni on "melkein" pilalla, sillä SkillaN ei avannut aamua ihanalla viestillään, vaan korppis , saaden tänne taas sellaisen ilmapiirin, että kukaan vakkareista ei halua tulla tänne.

        Näinköhän korppis toteutti uhkauksensa, että hän jyrää meidät kaikki?

        No, onhan tuossa taas vuosisadan riita menossa, joita lueskelin, mutta eivät koske minua, onneksi. Yritän muutenkin olla poissa keskusteluista, etten vain joutuisi syytettyjen penkille uudestaan.

        Toivotaan, että tilanne korjaantuu, Kristiina23. Jos riittävän moni toivoo niin kai sillä merkitystä on, sanovat.
        Ettei tarvitse muuttaa ketjun nimeä Kiukkustuoliksi, kuten Makriina totesi..))


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Hyvin kirjoitit demeter, koska päiväni on "melkein" pilalla, sillä SkillaN ei avannut aamua ihanalla viestillään, vaan korppis , saaden tänne taas sellaisen ilmapiirin, että kukaan vakkareista ei halua tulla tänne.

        Näinköhän korppis toteutti uhkauksensa, että hän jyrää meidät kaikki?

        No, onhan tuossa taas vuosisadan riita menossa, joita lueskelin, mutta eivät koske minua, onneksi. Yritän muutenkin olla poissa keskusteluista, etten vain joutuisi syytettyjen penkille uudestaan.

        Ai yrität olla poissa keskusteluista. No et kovin hyvin onnistu pyrkimyksissäsi kun sormesi syyhyää päästä heittämään perinteinen piruilusi korppiksen suuntaan.

        No, onhan näihin heittoihisi jo totuttu.


      • Anonyymi

        Mikään ei ole kääntynyt mitään vastaan. Ei ainakaan sinua. Ploma pisti taas nokkansa asiaan mikä ei kuulunut hänelle ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään ei ole kääntynyt mitään vastaan. Ei ainakaan sinua. Ploma pisti taas nokkansa asiaan mikä ei kuulunut hänelle ollenkaan.

        P alkoi esittää (kateuttaan) että kannustukset Demeterille ei ole vilpittömiä, vaan hänen kiusakseen kirjoitettu. Oisko vä-hän itsekeskeistä ajattelua???


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Hyvin kirjoitit demeter, koska päiväni on "melkein" pilalla, sillä SkillaN ei avannut aamua ihanalla viestillään, vaan korppis , saaden tänne taas sellaisen ilmapiirin, että kukaan vakkareista ei halua tulla tänne.

        Näinköhän korppis toteutti uhkauksensa, että hän jyrää meidät kaikki?

        No, onhan tuossa taas vuosisadan riita menossa, joita lueskelin, mutta eivät koske minua, onneksi. Yritän muutenkin olla poissa keskusteluista, etten vain joutuisi syytettyjen penkille uudestaan.

        Ja vielä 'mennen tullen', niin hää sano.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Toivotaan, että tilanne korjaantuu, Kristiina23. Jos riittävän moni toivoo niin kai sillä merkitystä on, sanovat.
        Ettei tarvitse muuttaa ketjun nimeä Kiukkustuoliksi, kuten Makriina totesi..))

        Oli törkeän omavaltaista palomalta ulkopuolisena alkaa tulkita tilannetta ja muitten sinulle osoittamia kommentteja. Luota omaan ajattelusi. Pystyt paljon parempaan itse D kuin spekuloijat, jotka kadehtivat sinua.


    • Anonyymi

      Aina riita missä kk.

      • Anonyymi

        Tämä perämetsän sentraalisantra Justiina Jyräkorpi on kävelevä katastrofi.
        Kiljunkittaamisen ja savenläträämisen lisäksi tämä ympäristötuho on rakentamassa rantatontilleen irtokivistä omaa Kiinanmuuriaan ja vanhoista lavanpohjista on jo tullut turistinähtävyys paikkakunnalle.

        Paikallisten asukkaiden mukaan menossa on parhaillaan kivetyksen teko ulkohuussille.
        Hyyskän vierelle on jo kannettu pari nahkasohvaa ja ajanviettopaikan yläpuolelle kohoaa näyttävän näköinen harsoviritys.
        Nyt on ilmeisesti sisustussuunnittelut vaihtuneet ulostussuunnitteluiksi.

        Lopputulos häämöttää jo haravanvarren mitan päässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä perämetsän sentraalisantra Justiina Jyräkorpi on kävelevä katastrofi.
        Kiljunkittaamisen ja savenläträämisen lisäksi tämä ympäristötuho on rakentamassa rantatontilleen irtokivistä omaa Kiinanmuuriaan ja vanhoista lavanpohjista on jo tullut turistinähtävyys paikkakunnalle.

        Paikallisten asukkaiden mukaan menossa on parhaillaan kivetyksen teko ulkohuussille.
        Hyyskän vierelle on jo kannettu pari nahkasohvaa ja ajanviettopaikan yläpuolelle kohoaa näyttävän näköinen harsoviritys.
        Nyt on ilmeisesti sisustussuunnittelut vaihtuneet ulostussuunnitteluiksi.

        Lopputulos häämöttää jo haravanvarren mitan päässä.

        "Miten liioitella saavutuksiaan?
        Annan esimerkkejä:
        - olen lehtimies. ( = haravoinut lehtiä)
        - olen poliittinen vaikuttaja. ( = äänestänyt)
        -olen ravintola-alalla. ( = asiakkaana)
        -olen Napoleon! ( = liian vilkas mielikuvitus )
        Huumoria peliin! "
        (J.Salin)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä perämetsän sentraalisantra Justiina Jyräkorpi on kävelevä katastrofi.
        Kiljunkittaamisen ja savenläträämisen lisäksi tämä ympäristötuho on rakentamassa rantatontilleen irtokivistä omaa Kiinanmuuriaan ja vanhoista lavanpohjista on jo tullut turistinähtävyys paikkakunnalle.

        Paikallisten asukkaiden mukaan menossa on parhaillaan kivetyksen teko ulkohuussille.
        Hyyskän vierelle on jo kannettu pari nahkasohvaa ja ajanviettopaikan yläpuolelle kohoaa näyttävän näköinen harsoviritys.
        Nyt on ilmeisesti sisustussuunnittelut vaihtuneet ulostussuunnitteluiksi.

        Lopputulos häämöttää jo haravanvarren mitan päässä.

        Ikenistä divertekkelien suolikaasut pursuaa. Se näyttää kuin lohikäärme suitsuttaisi kidastaan tulta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä perämetsän sentraalisantra Justiina Jyräkorpi on kävelevä katastrofi.
        Kiljunkittaamisen ja savenläträämisen lisäksi tämä ympäristötuho on rakentamassa rantatontilleen irtokivistä omaa Kiinanmuuriaan ja vanhoista lavanpohjista on jo tullut turistinähtävyys paikkakunnalle.

        Paikallisten asukkaiden mukaan menossa on parhaillaan kivetyksen teko ulkohuussille.
        Hyyskän vierelle on jo kannettu pari nahkasohvaa ja ajanviettopaikan yläpuolelle kohoaa näyttävän näköinen harsoviritys.
        Nyt on ilmeisesti sisustussuunnittelut vaihtuneet ulostussuunnitteluiksi.

        Lopputulos häämöttää jo haravanvarren mitan päässä.

        No, tänään puhallesani puiden lehtiä kasaan olin onnellinem, että mökkini tontti ei ole tulevan ökytalon naapuri. Yksi mökki on välissä, napottaa orvon näköisenä kaljuksi puista katkotun ökytalon tontin kylessä, talon alapohjan muurauksen nousevat maasta yli metrisena betonireunuksena. Isot kivikasat aukimyllätyn tontin pohjalta on nostettu kasaan ojanpientareelle. Uuden ökytalon rouva, kuten herra vaimoaan nimittelee aikoo rakennella kivistä ihan oman juttunsa. Saa nähdä mitä sinne nousee. Tuleeko kivikkopuutarha vai taidetta.

        Minullakin odottaa pieni kivikasa kevättä. Rannan puutarhaan kottikärryillä kuljettanen,
        mutta tilanne on vielä auki ja kivien paikka voi vaihtua.

        Tonttiani ympäröivän vanhan puisen aidan ajattelin pistää puiksi, jotain pitänee keksiä tilalle, jahka naapurin kanssa päätämme mikä tonttejamme tulevaisuudessa erottaa.

        Uutta tietäkin ökkytalon rakennuttaja kaavailee, no, siitä saan lisätietoa 20.10 naapuruston kuuntelukokousessa.

        Olisi hyvä jos metsän läpi itselleen tien teetättäisi jäisi meille mökkiläisille oma pätkä vanhaa tietä jos siitä nyt on mitään jäljellä ensi keväällä rospuuton jälkeen kun alkavat Honkatalon elementtejä tontille kuljettamaan.

        Näitä mietin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä perämetsän sentraalisantra Justiina Jyräkorpi on kävelevä katastrofi.
        Kiljunkittaamisen ja savenläträämisen lisäksi tämä ympäristötuho on rakentamassa rantatontilleen irtokivistä omaa Kiinanmuuriaan ja vanhoista lavanpohjista on jo tullut turistinähtävyys paikkakunnalle.

        Paikallisten asukkaiden mukaan menossa on parhaillaan kivetyksen teko ulkohuussille.
        Hyyskän vierelle on jo kannettu pari nahkasohvaa ja ajanviettopaikan yläpuolelle kohoaa näyttävän näköinen harsoviritys.
        Nyt on ilmeisesti sisustussuunnittelut vaihtuneet ulostussuunnitteluiksi.

        Lopputulos häämöttää jo haravanvarren mitan päässä.

        Todellakin, niin on ollut AINA.

        Sitä olemme kummastelleet, ite emme ole osalistuneet niihin ikinä.


    • Anonyymi

      Kaksi seitsemänkymppistä riitelee täällä kaikkien kanssa tai keskenään joka ketjussa keräten itselleen lisää vihamiehiä! Pitäisi älytä häipyä palstalta ja antaa kahdeksankymppisten kirjoitella rauhassa keskenään.

      • Anonyymi

        Toinen vit---ee jopa kerrostalon saunasta sellaisille, jotka ovat itse säästäneet oman asuntonsa. Ja leveilee kun on päässyt lentokoneella ihan Tanskaan asti.


    • Anonyymi

      Tämän järjestelmän keskeinen arvo on, että kaikilla on oikeus ja mahdollisuus osallistua.

      Syrjijät ottakaa tämä huomioon.

      • Anonyymi

        "Tämän järjestelmän keskeinen arvo on, että kaikilla on oikeus ja mahdollisuus osallistua."
        Voisiko suunä päänä olevanakin ottaa sen huomioon ?
        Hän voisi antaa tilaa niille, joitten kirjoituksista ollaan kiinnostuneita,
        koska niissä on sisältöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämän järjestelmän keskeinen arvo on, että kaikilla on oikeus ja mahdollisuus osallistua."
        Voisiko suunä päänä olevanakin ottaa sen huomioon ?
        Hän voisi antaa tilaa niille, joitten kirjoituksista ollaan kiinnostuneita,
        koska niissä on sisältöä.

        Onko nyt tämä sinun kirjoituksesi sitten täynnä sitä "sisältöä"?

        En usko, että tämä sinun kirjoituksesikaan on ketjun aloittajan mieleen vai mitä mieltä sinä itse olet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämän järjestelmän keskeinen arvo on, että kaikilla on oikeus ja mahdollisuus osallistua."
        Voisiko suunä päänä olevanakin ottaa sen huomioon ?
        Hän voisi antaa tilaa niille, joitten kirjoituksista ollaan kiinnostuneita,
        koska niissä on sisältöä.

        On hänellä oikeus osallistua. Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin. Ei tarvitse kaikkia kiinnostaa.

        Sen lisäksi hänelleä on oikeus puolustaa itseään, jos hänen sanomaansa vääristellään. Jos hänelle sattuu jokin virhe kirjoituksessaan, on hänellä oikeus se oikaista.

        Tuollaiset "suuna päänä" heitot ovat liioiteltuja ja kärjistäviä. Hän on käyttänyt oikeuksiaan varsin maltillisesti siihen katoen, miten anonyymitoiminta häntä mollaa. Se anonyymitoiminta on vilkasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On hänellä oikeus osallistua. Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin. Ei tarvitse kaikkia kiinnostaa.

        Sen lisäksi hänelleä on oikeus puolustaa itseään, jos hänen sanomaansa vääristellään. Jos hänelle sattuu jokin virhe kirjoituksessaan, on hänellä oikeus se oikaista.

        Tuollaiset "suuna päänä" heitot ovat liioiteltuja ja kärjistäviä. Hän on käyttänyt oikeuksiaan varsin maltillisesti siihen katoen, miten anonyymitoiminta häntä mollaa. Se anonyymitoiminta on vilkasta.

        Hän (sinä) on väärässä ikäryhmässä ja pyrkii opastamaan ja leuhkimaan suorituksillaan. 80-kymppisiä ei pidä tulla neuvomaan milloin terassin teossa jätelavoista, kivien kasauksessa milloin matkalipun ostossa. Eikä se autolla suhaaminen vuokrakämpän ja mökin välillä joka päivä monastikkin ei aina jaksa kiinnostaa toisia. Varsinkin kun halveksii esim. kirjojen lukijoita ja vaatimattomia ihmisiä joita vanhukset yleensä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän (sinä) on väärässä ikäryhmässä ja pyrkii opastamaan ja leuhkimaan suorituksillaan. 80-kymppisiä ei pidä tulla neuvomaan milloin terassin teossa jätelavoista, kivien kasauksessa milloin matkalipun ostossa. Eikä se autolla suhaaminen vuokrakämpän ja mökin välillä joka päivä monastikkin ei aina jaksa kiinnostaa toisia. Varsinkin kun halveksii esim. kirjojen lukijoita ja vaatimattomia ihmisiä joita vanhukset yleensä on.

        Ymmärrän kirjoituksesi siten, että kyllä sinua "kinostaa", miksi muuten luetteleisit hänen tekemisiään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän (sinä) on väärässä ikäryhmässä ja pyrkii opastamaan ja leuhkimaan suorituksillaan. 80-kymppisiä ei pidä tulla neuvomaan milloin terassin teossa jätelavoista, kivien kasauksessa milloin matkalipun ostossa. Eikä se autolla suhaaminen vuokrakämpän ja mökin välillä joka päivä monastikkin ei aina jaksa kiinnostaa toisia. Varsinkin kun halveksii esim. kirjojen lukijoita ja vaatimattomia ihmisiä joita vanhukset yleensä on.

        Kertoisitko millainen kirjoitus sinua kiinnostaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On hänellä oikeus osallistua. Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin. Ei tarvitse kaikkia kiinnostaa.

        Sen lisäksi hänelleä on oikeus puolustaa itseään, jos hänen sanomaansa vääristellään. Jos hänelle sattuu jokin virhe kirjoituksessaan, on hänellä oikeus se oikaista.

        Tuollaiset "suuna päänä" heitot ovat liioiteltuja ja kärjistäviä. Hän on käyttänyt oikeuksiaan varsin maltillisesti siihen katoen, miten anonyymitoiminta häntä mollaa. Se anonyymitoiminta on vilkasta.

        Suun päänä oleva haluaa vain huomiota. Kun ei sitä muuten saa niin häiriköimällä saa.
        Näyttäisi siltä, että hän suorastaan nauttii kun saa 80 vakikirjoittajien rauhan rikottua.
        Aika itsekästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On hänellä oikeus osallistua. Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin. Ei tarvitse kaikkia kiinnostaa.

        Sen lisäksi hänelleä on oikeus puolustaa itseään, jos hänen sanomaansa vääristellään. Jos hänelle sattuu jokin virhe kirjoituksessaan, on hänellä oikeus se oikaista.

        Tuollaiset "suuna päänä" heitot ovat liioiteltuja ja kärjistäviä. Hän on käyttänyt oikeuksiaan varsin maltillisesti siihen katoen, miten anonyymitoiminta häntä mollaa. Se anonyymitoiminta on vilkasta.

        "Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin". Keitä ??? Samat jutut joka päivä kolmeen kertaan.
        EVVK


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän kirjoituksesi siten, että kyllä sinua "kinostaa", miksi muuten luetteleisit hänen tekemisiään.

        Korppista siellä puskassa "kinostaa". Et pääse maneereistasi millään 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suun päänä oleva haluaa vain huomiota. Kun ei sitä muuten saa niin häiriköimällä saa.
        Näyttäisi siltä, että hän suorastaan nauttii kun saa 80 vakikirjoittajien rauhan rikottua.
        Aika itsekästä.

        Aikuinen kiusaajana on pääsääntöisesti luonnehäiriöinen ihminen. Hän ei ymmärrä tekojaan tai niiden emotionaalista merkitystä, mutta saa sadistista nautintoa niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kertoa esimerkiksi omasta ympäristöstään ja omasta elämästään kuten täällä tapana on. Kyllä ne tarinat kiinnostavat muitakin". Keitä ??? Samat jutut joka päivä kolmeen kertaan.
        EVVK

        Siinä olet oikeassa. Samoja riitoja jatkuvasti. Monta kertaa päivässä, kaikissa ketjuissa.
        EVVK


      • Anonyymi

        Osui ja kolahti :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikuinen kiusaajana on pääsääntöisesti luonnehäiriöinen ihminen. Hän ei ymmärrä tekojaan tai niiden emotionaalista merkitystä, mutta saa sadistista nautintoa niistä.

        Sadistinen nautinto voi olla ainoa nautinto mitä päästä hurahtanut voi tuntea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadistinen nautinto voi olla ainoa nautinto mitä päästä hurahtanut voi tuntea.

        Sadistinen nautinto voi olla ainoa nautinto mitä päästä hurahtanut voi tuntea.
        1
        Sadismi on sitä, että nauttii toisten kiduttamisesta esim. jyräämällä heidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadistinen nautinto voi olla ainoa nautinto mitä päästä hurahtanut voi tuntea.
        1
        Sadismi on sitä, että nauttii toisten kiduttamisesta esim. jyräämällä heidät.

        Juuri näin, on aivan taivaallinen tunne kusettaa näitä palstan päästään hurahtaneita dementikkoja, uskovat kaiken mitä heille syötetää, mikäli joskus ovat silloin tällöin tolkuissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadistinen nautinto voi olla ainoa nautinto mitä päästä hurahtanut voi tuntea.
        1
        Sadismi on sitä, että nauttii toisten kiduttamisesta esim. jyräämällä heidät.

        Anonyymien on erittäin helppo olla näillä saiteilla sadistina, siis kiusaajana tai syrjiäjänä, koska heistä on vaikea saada otetta. Täällä heidän on helppo heitellä piikkejään. Voivat olettaa ja keksiä mitä vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymien on erittäin helppo olla näillä saiteilla sadistina, siis kiusaajana tai syrjiäjänä, koska heistä on vaikea saada otetta. Täällä heidän on helppo heitellä piikkejään. Voivat olettaa ja keksiä mitä vain.

        Kuulutko sinä anonyymina johonkin noista?

        Minä en.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymien on erittäin helppo olla näillä saiteilla sadistina, siis kiusaajana tai syrjiäjänä, koska heistä on vaikea saada otetta. Täällä heidän on helppo heitellä piikkejään. Voivat olettaa ja keksiä mitä vain.

        Ei tarvitse keksiä mitään. Riippakiven sadistisia kirjoituksia on voinut lukea kauan.
        Kuulemma 15 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymien on erittäin helppo olla näillä saiteilla sadistina, siis kiusaajana tai syrjiäjänä, koska heistä on vaikea saada otetta. Täällä heidän on helppo heitellä piikkejään. Voivat olettaa ja keksiä mitä vain.

        Tässähän se: Anonyymi 11.10. klo1956.
        "Juuri näin, on aivan taivaallinen tunne kusettaa näitä palstan päästään hurahtaneita dementikkoja, uskovat kaiken mitä heille syötetää, mikäli joskus ovat silloin tällöin tolkuissaan."
        Eipä kaipaa selityksiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse keksiä mitään. Riippakiven sadistisia kirjoituksia on voinut lukea kauan.
        Kuulemma 15 vuotta.

        Ei täällä mitään riippakiviä ole. Tämä on yleisölle vapaa some-alusta.
        Taas keksit omiasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei täällä mitään riippakiviä ole. Tämä on yleisölle vapaa some-alusta.
        Taas keksit omiasi.

        Yksi riippakivi on vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi riippakivi on vain.

        Kyllä se itsensä tietää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se itsensä tietää.

        Historioitsija Teemu Keskisarja toteaa tänään Verkkouutisissa:

        – Some on sirkushuvi, hyvin tärkeä roskaväen kurissa pitämiseksi.

        Historioitsija miettii, että jos some ja netti joskus luhistuu ”ja tämä tyydytyskanava tukkiutuu, niin silloin veri roiskuu ja siskot veikot joutuvat oikeasti tekemisiin toistensa kanssa”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Historioitsija Teemu Keskisarja toteaa tänään Verkkouutisissa:

        – Some on sirkushuvi, hyvin tärkeä roskaväen kurissa pitämiseksi.

        Historioitsija miettii, että jos some ja netti joskus luhistuu ”ja tämä tyydytyskanava tukkiutuu, niin silloin veri roiskuu ja siskot veikot joutuvat oikeasti tekemisiin toistensa kanssa”.

        Uhattu on jo ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uhattu on jo ?

        Se jyrääminenkin on uhkaus ja toteutunut henkisellä tasolla.


      • Anonyymi

        Ei tarvitse keksiä mitään. Riippakiven sadistisia kirjoituksia on voinut lukea kauan.
        Kuulemma 15 vuotta.

        1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymien on erittäin helppo olla näillä saiteilla sadistina, siis kiusaajana tai syrjiäjänä, koska heistä on vaikea saada otetta. Täällä heidän on helppo heitellä piikkejään. Voivat olettaa ja keksiä mitä vain.

        Rekisteröityneet voivat salaa kirjoittaa ilman nikkiään, anoina. Niin tekee korppis ainakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rekisteröityneet voivat salaa kirjoittaa ilman nikkiään, anoina. Niin tekee korppis ainakin.

        Sinäkin voit kirjoittaa jollain rekaltulla nikillä ja anona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse keksiä mitään. Riippakiven sadistisia kirjoituksia on voinut lukea kauan.
        Kuulemma 15 vuotta.

        1

        Ehkä ne sadistiset kirjoitukset on hänen omaa oloaan parantaneet. toimineet terapiana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ne sadistiset kirjoitukset on hänen omaa oloaan parantaneet. toimineet terapiana.

        Niinhän joku jo aikaisemmin täälä sanoi, että
        "hoitaa omaa mielensairauttaan palstalaisten kustannuksella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rekisteröityneet voivat salaa kirjoittaa ilman nikkiään, anoina. Niin tekee korppis ainakin.

        No, niinhän teen, entä sinä. Pääsääntöisesti kirjoitan nikillä, mutta ei ole kielletty anona kirjoittelua minultakaan.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        No, niinhän teen, entä sinä. Pääsääntöisesti kirjoitan nikillä, mutta ei ole kielletty anona kirjoittelua minultakaan.

        Huvittavinta on se, että rekisteröityneenä ollessasi haukut anonyymejä.
        Sinähän olet myös "laahus", muistathan, että ivailet myös itseäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittavinta on se, että rekisteröityneenä ollessasi haukut anonyymejä.
        Sinähän olet myös "laahus", muistathan, että ivailet myös itseäsi.

        Itse on laahuksensa hankkinut 15 vuoden retteöinnillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittavinta on se, että rekisteröityneenä ollessasi haukut anonyymejä.
        Sinähän olet myös "laahus", muistathan, että ivailet myös itseäsi.

        En laahusta kenenkään perässä, enkä tee luonneanalyysejä. Jonkun viestin voin heittää tyyliin "ketkä te" kun viesti kirjoitetaan me, muodossa. 😁 Niin yleensä en ole silloin kirjautuneena, kuten en nytkään.

        Siivosin talon ja tulin huilaamaan. Äläkä ole tyhmä ja kirjoita, koko rivitalonko, jossa olet
        vuokralla. 🤣

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En laahusta kenenkään perässä, enkä tee luonneanalyysejä. Jonkun viestin voin heittää tyyliin "ketkä te" kun viesti kirjoitetaan me, muodossa. 😁 Niin yleensä en ole silloin kirjautuneena, kuten en nytkään.

        Siivosin talon ja tulin huilaamaan. Äläkä ole tyhmä ja kirjoita, koko rivitalonko, jossa olet
        vuokralla. 🤣

        Korppis

        Vai et mukamas laahusta?

        Miksi kuitenkin lukemasi SkillaN- ketjusta siirrät juttuja jouhevasti tuonne 70 palstalle, jossa sitten sanot mielipiteesi ja usein loukkaavasti.

        Onneksi oletkin siirtynyt tuonne 60 palstalle selvittelemään avio-ongelmasi, koska sait sabotoitua/tuhottua SkillaN ketjun, joten onko nyt hyvä mieli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai et mukamas laahusta?

        Miksi kuitenkin lukemasi SkillaN- ketjusta siirrät juttuja jouhevasti tuonne 70 palstalle, jossa sitten sanot mielipiteesi ja usein loukkaavasti.

        Onneksi oletkin siirtynyt tuonne 60 palstalle selvittelemään avio-ongelmasi, koska sait sabotoitua/tuhottua SkillaN ketjun, joten onko nyt hyvä mieli?

        Ei täällä mitään ole tuhottu. Turha dramatisoida. Joitakin vain närkästyttää syrjäyttämiseen pyrkivien anonymien käytös ja kyttääminen. Kun se jäisi pois, olisi pelaisi keskustelu hyvin, asiat keskusteltaisiin selviksi. Kyttäanonyymit ovat olevinaan erinomaisia. Lapsellista se on.

        Syytä vielä mainita, että en ole Korppis, koska anonyymi heittelee vaikka minkälaisia, lapsellisia väitteitä tänne. Joku voi vielä niitä uskoakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En laahusta kenenkään perässä, enkä tee luonneanalyysejä. Jonkun viestin voin heittää tyyliin "ketkä te" kun viesti kirjoitetaan me, muodossa. 😁 Niin yleensä en ole silloin kirjautuneena, kuten en nytkään.

        Siivosin talon ja tulin huilaamaan. Äläkä ole tyhmä ja kirjoita, koko rivitalonko, jossa olet
        vuokralla. 🤣

        Korppis

        Mitä tyhmää siinä on, jos muistuttaa että asut vuokralla siinä rivitalo osakkeessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei täällä mitään ole tuhottu. Turha dramatisoida. Joitakin vain närkästyttää syrjäyttämiseen pyrkivien anonymien käytös ja kyttääminen. Kun se jäisi pois, olisi pelaisi keskustelu hyvin, asiat keskusteltaisiin selviksi. Kyttäanonyymit ovat olevinaan erinomaisia. Lapsellista se on.

        Syytä vielä mainita, että en ole Korppis, koska anonyymi heittelee vaikka minkälaisia, lapsellisia väitteitä tänne. Joku voi vielä niitä uskoakin

        Todellakin! Olette niin samanlaisia Korppiksen kanssa. Sinä laahustat anojen perässä, mutta olet rakastunut Korppikseen. Sanotaan, että lesbon rakkaus on katkeraa. Mustasukkaista sekä naisiin, että miehiin. Palstalla ei voi tietää. Anot voivat olla mitä sukupuolta vain, jopa sitä kolmatta.

        Koitahan pärjätä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tyhmää siinä on, jos muistuttaa että asut vuokralla siinä rivitalo osakkeessa.

        " että asut vuokralla siinä rivitalo"

        Oletko varma, että asuu vuokralla siinä miesystävänsä asunnon alakerrassa? Entäs jos asuukin aivan ilmaiseksi pientä "palvelua" vastaan.?

        Toista se oli, kun tämä ikääntynyt äiti meni mies ystävänsä kanssa "Köpiksen" matkalta Hesaan ja yöpyivät Hotellissa! Siis, eikö esikoisella ollut tiloja majoittaa heitä yhdeksi yöksi?

        Toki he halusivat sitä "kahdenkeskistä" aikaa, jota siellä korvessa ei olisi, mukamas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " että asut vuokralla siinä rivitalo"

        Oletko varma, että asuu vuokralla siinä miesystävänsä asunnon alakerrassa? Entäs jos asuukin aivan ilmaiseksi pientä "palvelua" vastaan.?

        Toista se oli, kun tämä ikääntynyt äiti meni mies ystävänsä kanssa "Köpiksen" matkalta Hesaan ja yöpyivät Hotellissa! Siis, eikö esikoisella ollut tiloja majoittaa heitä yhdeksi yöksi?

        Toki he halusivat sitä "kahdenkeskistä" aikaa, jota siellä korvessa ei olisi, mukamas?

        Ei tarvitse keksiä mitään.

        Riippakiven sadistisia kirjoituksia on voinut lukea kauan.
        Kuulemma 15 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " että asut vuokralla siinä rivitalo"

        Oletko varma, että asuu vuokralla siinä miesystävänsä asunnon alakerrassa? Entäs jos asuukin aivan ilmaiseksi pientä "palvelua" vastaan.?

        Toista se oli, kun tämä ikääntynyt äiti meni mies ystävänsä kanssa "Köpiksen" matkalta Hesaan ja yöpyivät Hotellissa! Siis, eikö esikoisella ollut tiloja majoittaa heitä yhdeksi yöksi?

        Toki he halusivat sitä "kahdenkeskistä" aikaa, jota siellä korvessa ei olisi, mukamas?

        Selostaa täällä miten hoitaa taloyhtiön asioita ja vesivahingot ja vakkutusyhtiön kanssa neuvottelut ja remontit kuin omasta asunnostaan puhuisi. Taloyhtiön isännöitsijän haukkui lyttyyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selostaa täällä miten hoitaa taloyhtiön asioita ja vesivahingot ja vakkutusyhtiön kanssa neuvottelut ja remontit kuin omasta asunnostaan puhuisi. Taloyhtiön isännöitsijän haukkui lyttyyn.

        Ja sinä juoruat täällä mitä joku toinen kirjoittelee. Tyhjää olisi sinun elämäsi ilman Korppiksen kirjoitusten kyyläämistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selostaa täällä miten hoitaa taloyhtiön asioita ja vesivahingot ja vakkutusyhtiön kanssa neuvottelut ja remontit kuin omasta asunnostaan puhuisi. Taloyhtiön isännöitsijän haukkui lyttyyn.

        Ei ole omistusasuntoni, mutta on valtakirja toimia osakkeenomistajan etujen asianajajana.
        Onko väärin? Näkisitpä kuinka hyvin pidän tästä asuntoosakkeesta huolta. Tyttö tulee viikonlopulla ja olen varma, että ihastuu alakerran WC.n uudesta ilmeestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä juoruat täällä mitä joku toinen kirjoittelee. Tyhjää olisi sinun elämäsi ilman Korppiksen kirjoitusten kyyläämistä.

        Eihän se ole mitään juoruamista, jos joku on yleisellä palstalla kaiken kertonut vai onko tuo kirjoittaja sitten joku privaatiystävä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei täällä mitään ole tuhottu. Turha dramatisoida. Joitakin vain närkästyttää syrjäyttämiseen pyrkivien anonymien käytös ja kyttääminen. Kun se jäisi pois, olisi pelaisi keskustelu hyvin, asiat keskusteltaisiin selviksi. Kyttäanonyymit ovat olevinaan erinomaisia. Lapsellista se on.

        Syytä vielä mainita, että en ole Korppis, koska anonyymi heittelee vaikka minkälaisia, lapsellisia väitteitä tänne. Joku voi vielä niitä uskoakin

        "Ei täällä mitään ole tuhottu". Sokeako olet ?


    • Anonyymi

      Jumala antaa armonsa langeta laajalle. 60 palstallakin saavat lukea "hyvän ihmisen" ihmissuhdeneuvoja.

    • Anonyymi

      Niinhän joku jo aikaisemmin täälä sanoi, että korppis
      "hoitaa omaa mielensairauttaan palstalaisten kustannuksella".

      • Olisko kuitenkin kysymys keskustelupalstasta, jossa kerron tavan elämästäni ja ongelmien ratkaisuista kahden eri kulttuurin välissä..


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olisko kuitenkin kysymys keskustelupalstasta, jossa kerron tavan elämästäni ja ongelmien ratkaisuista kahden eri kulttuurin välissä..

        Milloin toisen tavallisen eurooppalaisen kanssa Suomessa asumista ja tavanomaista elämää on alettu eri kulttuuriksi sanoa? Onko eri uskonto, onko outoja tapoja ja ruokakieltoja, naisen alistamista, eriarvoisuutta, eri arvomaailma kokonaan?
        Ja eikö ne ongelmat ole teidän välisiä, tai voihan niitä käydä vaikka terapiassa setvimässä. Ei ne yleisille palstoille kuulu.


      • Anonyymi

        Varmaan joku suuntautunut anonyymi. Eppäilen sinua. Eihän tuo pajon muita kiinnosta
        , kirjoitella tuollaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku suuntautunut anonyymi. Eppäilen sinua. Eihän tuo pajon muita kiinnosta
        , kirjoitella tuollaisia.

        Turhia eppäilet minua, koska minä se en ole, ja vaikka olisinkin, en tunnustaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku suuntautunut anonyymi. Eppäilen sinua. Eihän tuo pajon muita kiinnosta
        , kirjoitella tuollaisia.

        Suuntautunut ? Ulospäin, sisäänpäin, eteenpäin, taaksepäin, yliseen, aliseen
        vai mihin suuntautunut ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku suuntautunut anonyymi. Eppäilen sinua. Eihän tuo pajon muita kiinnosta
        , kirjoitella tuollaisia.

        Eppäilen huussisuuntautunutta riippakiveä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eppäilen huussisuuntautunutta riippakiveä.

        hihihhihihiihihihi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku suuntautunut anonyymi. Eppäilen sinua. Eihän tuo pajon muita kiinnosta
        , kirjoitella tuollaisia.

        toi ainakin on suuntautunut Makarooni.


    • Noista kulttuurieroista, mistä ylempänä puhuttiin ja joiden merkitystä vähäteltiin: jopa pohjoismaalaisten välillä on kulttuurieroja, vieläpä itäsuomalaisten ja länsisuomalaisten, etelä-ja pohjoissuomalaisten, savolaisten ja pohjalaisten...ei ne kulttuurierot tarvi olla niin suuria että henki olisi panttina etteikö ne olisi merkittäviä yhteiselon kannalta. Ruotsissa sanotaan että lika barn leka bäst elikkä samanlaiset lapset leikkii parhaiten keskenään, mutta toisaalta tiedämme myös että vastakohdat vetäävät ja täydentävät toisiaan. Kysymys on aina tulemisesta puolitiehen vastaan, jos viihtyy tasaveroisessa liitossa.
      Meillä kolumbialaisen mieheni kanssa toimi tämä yhtälö todella hyvin: molemmat otimme huomioon toistemme taustat, kulttuurierot ja molemmat joustimme joissakin asioissa. Toimivuuden kannalta oli tietenkin tärkeää että perusarvot olivat samat.
      Nyt suomalaisen mieheni kanssa on sikäli helppoa että osaamme toistemme koodit ja kulttuurin; itäsuomalaisenmiehen kanssa minulla onjo synnyinkodista tuttua niin monet asiat, esim murresanat, seurallisuus, huumorintaju jne. Erojakin on, mutta ne johtuvat luonteista, ei kulttuurista.

      • Anonyymi

        Saat sentään puhua nyt äidinkieltäsi, se on sinulle suuri etu.
        On suoranaista naisen alistamista, jos kauan maassa asuttuaan ei viitsi opetella kieltä, vaan pakottaa kumppaninkin örräämään jollain molemmille vieraalla kielellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saat sentään puhua nyt äidinkieltäsi, se on sinulle suuri etu.
        On suoranaista naisen alistamista, jos kauan maassa asuttuaan ei viitsi opetella kieltä, vaan pakottaa kumppaninkin örräämään jollain molemmille vieraalla kielellä.

        Puhun ja kirjoitan nyt suomea paremmin kuin koskaan näiden vuosien aikana. Mieheni puhuu enemmän englantia nyt ja koska hänellä on hyvä kielipää niin on oppinut jopa muutamia espanjankielisiäkin sanoja ja lauseita. Kielitaito on rikkaus, mutta se vaatii alituista harjoittamista.
        Minä nostan hattuani niille jotka onnistuvat kommunikoimaan päivittäin partnerinsa kanssa kielellä joka ei ole kummankaan äidinkieli. Tätä tapahtuu lukemattomissa perheissä, lukemattomissa kodeissa ympäri maailmaa. En näe siinä alistamista, vaan sen että käytännön syistä kommunikaatikieleksi on tullut käytännön syistä esim. juuri englanti. Alistamiseksi sanoisin jos esim. pohjoismaalainen nainenjolla o nheikko englanti pakotettaisi puhumaan vastoin tahtoaan esim. arabiaa tai turkkia jos pariskunta tai perhe asuu esim. Suomessa tai Ruotsissa. Sittenkin, kieli on monikulttuurisessa perheessa partnereiden oma valinta ja siihen liity minkäänlaista arvojen lataamista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saat sentään puhua nyt äidinkieltäsi, se on sinulle suuri etu.
        On suoranaista naisen alistamista, jos kauan maassa asuttuaan ei viitsi opetella kieltä, vaan pakottaa kumppaninkin örräämään jollain molemmille vieraalla kielellä.

        Miten niin suomen kielen puhuminen on suuri etu? Eihän suomea puhuta muualla kuin Suomessa. Osassa Suomea puhutaan myös ruotsia.

        Englannin kielen valinta yhteiseksi kieleksemme oli minun valinta.

        Minun sekä puolisoni kaikki lapset puhuvat myös englantia. Pakostahan ei meikäläistä
        saada yhteistyöhön kenenkään kanssa.🥴

        Ei Hollannissa osata suomea. Ystävämme Hollannissa puhuvat kanssani englantia.

        Kyllä kumppanini suomea puhuu ja ymmärtää. Lukee joka aamu Korven Sanomat ja perjantaisin ilmestyvän HS.n viikkolehden.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Miten niin suomen kielen puhuminen on suuri etu? Eihän suomea puhuta muualla kuin Suomessa. Osassa Suomea puhutaan myös ruotsia.

        Englannin kielen valinta yhteiseksi kieleksemme oli minun valinta.

        Minun sekä puolisoni kaikki lapset puhuvat myös englantia. Pakostahan ei meikäläistä
        saada yhteistyöhön kenenkään kanssa.🥴

        Ei Hollannissa osata suomea. Ystävämme Hollannissa puhuvat kanssani englantia.

        Kyllä kumppanini suomea puhuu ja ymmärtää. Lukee joka aamu Korven Sanomat ja perjantaisin ilmestyvän HS.n viikkolehden.

        Äidinkielellään puhuminen on ihmisoikeus. Et asu hollannissa, ei sinun hollantia tarvitse osata. Eri asia puhua joskus vierasmaalaisten ystävien kanssa englantia kuin asuinkumppaninsa kanssa joka päivä. Mahdotonta tunteitaan myöhäisessä keski iässä aloitetulla kielellä tulkita ja kun se on vieras kieli toisellekkin, se on kömpelöä pinnallista kommunikointia. Etkös sinä ollut jo 60 kun aloitte seurustella ja hänkin asui Suomessa, on asuntokin täällä. Kaipa sinulla oli syysi valita englanti mutta nuo esittämäsi perustelut on hatarat. Kyllä nykyisin jokaisen lapset puhuvat englantia paremmin kuin vanhempnansa, on vaan karmeaa kun ei omassa maassaan asuinkumppaninsa kanssa voi/halua omaa äidinkieltään puhua.

        Jos kumppanisi puhuu ja ymmärtää suomea, miksi ihmeessä puhutte keskenänne molemmille vierasta kieltä? Joku ei nyt täsmää.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Miten niin suomen kielen puhuminen on suuri etu? Eihän suomea puhuta muualla kuin Suomessa. Osassa Suomea puhutaan myös ruotsia.

        Englannin kielen valinta yhteiseksi kieleksemme oli minun valinta.

        Minun sekä puolisoni kaikki lapset puhuvat myös englantia. Pakostahan ei meikäläistä
        saada yhteistyöhön kenenkään kanssa.🥴

        Ei Hollannissa osata suomea. Ystävämme Hollannissa puhuvat kanssani englantia.

        Kyllä kumppanini suomea puhuu ja ymmärtää. Lukee joka aamu Korven Sanomat ja perjantaisin ilmestyvän HS.n viikkolehden.

        Kyllä suomen kielen taito on meikäläisille suuri etu.
        Suomessa puhutaan hyvin harvinaista kieltä, ja se kiinnostaa muidenkin maiden opiskelijoita eri puolilla maailmaa.

        Moni on suomalaisuudestaan ylpeä eikä vaihtaisi pois, kuten Kiantokin laulussaan sanoo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä suomen kielen taito on meikäläisille suuri etu.
        Suomessa puhutaan hyvin harvinaista kieltä, ja se kiinnostaa muidenkin maiden opiskelijoita eri puolilla maailmaa.

        Moni on suomalaisuudestaan ylpeä eikä vaihtaisi pois, kuten Kiantokin laulussaan sanoo.

        Hyvin sovinistinen kommentti :)
        Mutta joo, suomenkielestä on Suomessa asuvalle suuri etu. Kiinassa asuvalle kiinankielen taitamisesta on suuri etu. Farsinkielen taitamisesta on iranilaiselle etua. Muuten suomenkielestä ei ole mitään kysyntää suuressa maailmassa. Kuin aivan satunnaisesti.
        Suomalaisuudesta voi ja saakin olla ylpeä mutta siitä huolimatta voi arvostaa muitakin maita, kieliä, kulttuureja.
        Ei se ole mikään itseisarvo joka tekee ihmisestä sen parempaa tai huonompaa kuin kenestäkään muusta.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Hyvin sovinistinen kommentti :)
        Mutta joo, suomenkielestä on Suomessa asuvalle suuri etu. Kiinassa asuvalle kiinankielen taitamisesta on suuri etu. Farsinkielen taitamisesta on iranilaiselle etua. Muuten suomenkielestä ei ole mitään kysyntää suuressa maailmassa. Kuin aivan satunnaisesti.
        Suomalaisuudesta voi ja saakin olla ylpeä mutta siitä huolimatta voi arvostaa muitakin maita, kieliä, kulttuureja.
        Ei se ole mikään itseisarvo joka tekee ihmisestä sen parempaa tai huonompaa kuin kenestäkään muusta.

        Joo mutta maassa maan tavalla. Et sinäkään painostanut kolumbialaista miestäsi puhumaan englantia saati suomea, vaan opettelit espanjaa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Miten niin suomen kielen puhuminen on suuri etu? Eihän suomea puhuta muualla kuin Suomessa. Osassa Suomea puhutaan myös ruotsia.

        Englannin kielen valinta yhteiseksi kieleksemme oli minun valinta.

        Minun sekä puolisoni kaikki lapset puhuvat myös englantia. Pakostahan ei meikäläistä
        saada yhteistyöhön kenenkään kanssa.🥴

        Ei Hollannissa osata suomea. Ystävämme Hollannissa puhuvat kanssani englantia.

        Kyllä kumppanini suomea puhuu ja ymmärtää. Lukee joka aamu Korven Sanomat ja perjantaisin ilmestyvän HS.n viikkolehden.

        Niin minunkin ystäväni kaikkialla maailmassa puhuvat englantia kanssani, mutta kyllä puoliso on ihan eri asia . Potkisin pois tuollaisen ukon , joka ei vaivaudu asuttuaan niin kauan Suomessa kieltä puhumaan, varsinkin kun sitä osaa. Hirveää sovinismia!


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Hyvin sovinistinen kommentti :)
        Mutta joo, suomenkielestä on Suomessa asuvalle suuri etu. Kiinassa asuvalle kiinankielen taitamisesta on suuri etu. Farsinkielen taitamisesta on iranilaiselle etua. Muuten suomenkielestä ei ole mitään kysyntää suuressa maailmassa. Kuin aivan satunnaisesti.
        Suomalaisuudesta voi ja saakin olla ylpeä mutta siitä huolimatta voi arvostaa muitakin maita, kieliä, kulttuureja.
        Ei se ole mikään itseisarvo joka tekee ihmisestä sen parempaa tai huonompaa kuin kenestäkään muusta.

        Äidinkieli on kuitenkin aina äidinkieli. Ei mitään muuta kieltä opi niin hyvin ja syvällisesti. Ja onhan siihen tunneside, yhteys sukuun ja perheeseen, rakkaus omaan maahan ja sen kulttuuriin, kaikkeen. Miksi näitä elämän hienoimpia ja syvimpiä arvoja kuten äidinkieli, pitäisi arvioida hyödyn ja edun kannalta kuten sinä teet? Todella kylmä asenne.
        Kyllä äidinkieli on myös itseisarvo. Sitä yritetään pakolaisillakin ylläpitää kaukana vieraissa maissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo mutta maassa maan tavalla. Et sinäkään painostanut kolumbialaista miestäsi puhumaan englantia saati suomea, vaan opettelit espanjaa.

        Me puhuttiin aluksi englantia keskenämme, mutta koska molemmat olimme sitä mieltä että minun kannattaa oppia espanjaa, niin vaihdoimme siihen, vähän kerrassaan. Kuitenkin hänelle oli suurta hyötyä ammatissaan englanninopettajana kun oli saanut hrjaoitella kotona minun kanssani (Paljon vaikeita aikamuotoja El Condor Pasan avulla: I'd rather be a sparrow than a snail, yes, I would if I could I surely would...)
        Kielitaito on aina rikkaus ja siitä on hyötyä.


      • Paloma01 kirjoitti:

        Me puhuttiin aluksi englantia keskenämme, mutta koska molemmat olimme sitä mieltä että minun kannattaa oppia espanjaa, niin vaihdoimme siihen, vähän kerrassaan. Kuitenkin hänelle oli suurta hyötyä ammatissaan englanninopettajana kun oli saanut hrjaoitella kotona minun kanssani (Paljon vaikeita aikamuotoja El Condor Pasan avulla: I'd rather be a sparrow than a snail, yes, I would if I could I surely would...)
        Kielitaito on aina rikkaus ja siitä on hyötyä.

        Ai niin vielä sitten tuo:
        rakkauteni ja yhteyteni ja kommunikaationi perheeni jäseniin ja sukulaisiin ei näytä kärsineen siitä että yhteinen kielemme on aina ollut englanti/espanja. Ei äidinkieleni suomi. Ainoa haitta on ollut se että lapsenlapset eivät pystyneet kommunikoimaan suomalaisen isoäidin kanssa; minä jouduin tulkkaamaan heidän välillään. Sen sijaan suomalaiset serkut kommunikoivat lasteni kanssa englanniksi ja pitävät säännöllistä yhteyttä.

        Vielä lopuksi että en usko että olisin koskaan palannut Pohjolaan jos mieheni olisi saanut elää. Kielten valinta oli loogisesti jättää turha kieli pois yhtälöstä ja satsata maailmankieliin kuten englanti ja espanja. Etenkin kun minun espnajan-ja englanninkielen taitoni olivat siinä vaiheessa jo lähes syntyperäisellä tasolla.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Ai niin vielä sitten tuo:
        rakkauteni ja yhteyteni ja kommunikaationi perheeni jäseniin ja sukulaisiin ei näytä kärsineen siitä että yhteinen kielemme on aina ollut englanti/espanja. Ei äidinkieleni suomi. Ainoa haitta on ollut se että lapsenlapset eivät pystyneet kommunikoimaan suomalaisen isoäidin kanssa; minä jouduin tulkkaamaan heidän välillään. Sen sijaan suomalaiset serkut kommunikoivat lasteni kanssa englanniksi ja pitävät säännöllistä yhteyttä.

        Vielä lopuksi että en usko että olisin koskaan palannut Pohjolaan jos mieheni olisi saanut elää. Kielten valinta oli loogisesti jättää turha kieli pois yhtälöstä ja satsata maailmankieliin kuten englanti ja espanja. Etenkin kun minun espnajan-ja englanninkielen taitoni olivat siinä vaiheessa jo lähes syntyperäisellä tasolla.

        Hatun nosto! Siis osaat täydellisesti suomea, (ruotsia?) englantia ja espanjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hatun nosto! Siis osaat täydellisesti suomea, (ruotsia?) englantia ja espanjaa.

        Täytyisi olla täysi pölkkypää, jos ei opi sen maan kieliä, joissa vuosia asuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Äidinkielellään puhuminen on ihmisoikeus. Et asu hollannissa, ei sinun hollantia tarvitse osata. Eri asia puhua joskus vierasmaalaisten ystävien kanssa englantia kuin asuinkumppaninsa kanssa joka päivä. Mahdotonta tunteitaan myöhäisessä keski iässä aloitetulla kielellä tulkita ja kun se on vieras kieli toisellekkin, se on kömpelöä pinnallista kommunikointia. Etkös sinä ollut jo 60 kun aloitte seurustella ja hänkin asui Suomessa, on asuntokin täällä. Kaipa sinulla oli syysi valita englanti mutta nuo esittämäsi perustelut on hatarat. Kyllä nykyisin jokaisen lapset puhuvat englantia paremmin kuin vanhempnansa, on vaan karmeaa kun ei omassa maassaan asuinkumppaninsa kanssa voi/halua omaa äidinkieltään puhua.

        Jos kumppanisi puhuu ja ymmärtää suomea, miksi ihmeessä puhutte keskenänne molemmille vierasta kieltä? Joku ei nyt täsmää.

        Ei kielitaidoton ymmärrä kuin omaa kieltään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin minunkin ystäväni kaikkialla maailmassa puhuvat englantia kanssani, mutta kyllä puoliso on ihan eri asia . Potkisin pois tuollaisen ukon , joka ei vaivaudu asuttuaan niin kauan Suomessa kieltä puhumaan, varsinkin kun sitä osaa. Hirveää sovinismia!

        Tuskinpa kieley sinulta sujuu kun olisit ajamassa ukkosikin pois jos hän uskaltaisi jotain sanosi vieraalla kielellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Äidinkieli on kuitenkin aina äidinkieli. Ei mitään muuta kieltä opi niin hyvin ja syvällisesti. Ja onhan siihen tunneside, yhteys sukuun ja perheeseen, rakkaus omaan maahan ja sen kulttuuriin, kaikkeen. Miksi näitä elämän hienoimpia ja syvimpiä arvoja kuten äidinkieli, pitäisi arvioida hyödyn ja edun kannalta kuten sinä teet? Todella kylmä asenne.
        Kyllä äidinkieli on myös itseisarvo. Sitä yritetään pakolaisillakin ylläpitää kaukana vieraissa maissa.

        Moni pieni lapsonen elää kaksikielisissä kodeissa oppien molempien isän ja äidin kielet täydellisesti. Oppivat rakastamaan kahta maata, kahden eri maan mummoja ja pappoja, oppivat kshden kulttuurin tapoja jne. niin yksinkertaista se on.
        Mutta mistäpä sinä tuota tietäisit.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Ai niin vielä sitten tuo:
        rakkauteni ja yhteyteni ja kommunikaationi perheeni jäseniin ja sukulaisiin ei näytä kärsineen siitä että yhteinen kielemme on aina ollut englanti/espanja. Ei äidinkieleni suomi. Ainoa haitta on ollut se että lapsenlapset eivät pystyneet kommunikoimaan suomalaisen isoäidin kanssa; minä jouduin tulkkaamaan heidän välillään. Sen sijaan suomalaiset serkut kommunikoivat lasteni kanssa englanniksi ja pitävät säännöllistä yhteyttä.

        Vielä lopuksi että en usko että olisin koskaan palannut Pohjolaan jos mieheni olisi saanut elää. Kielten valinta oli loogisesti jättää turha kieli pois yhtälöstä ja satsata maailmankieliin kuten englanti ja espanja. Etenkin kun minun espnajan-ja englanninkielen taitoni olivat siinä vaiheessa jo lähes syntyperäisellä tasolla.

        "Ainoa haitta on ollut se että lapsenlapset eivät pystyneet kommunikoimaan suomalaisen isoäidin kanssa; minä jouduin tulkkaamaan heidän välillään."

        Onkos lastenlastesi toinenkin isoäiti suomalainen?


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Ai niin vielä sitten tuo:
        rakkauteni ja yhteyteni ja kommunikaationi perheeni jäseniin ja sukulaisiin ei näytä kärsineen siitä että yhteinen kielemme on aina ollut englanti/espanja. Ei äidinkieleni suomi. Ainoa haitta on ollut se että lapsenlapset eivät pystyneet kommunikoimaan suomalaisen isoäidin kanssa; minä jouduin tulkkaamaan heidän välillään. Sen sijaan suomalaiset serkut kommunikoivat lasteni kanssa englanniksi ja pitävät säännöllistä yhteyttä.

        Vielä lopuksi että en usko että olisin koskaan palannut Pohjolaan jos mieheni olisi saanut elää. Kielten valinta oli loogisesti jättää turha kieli pois yhtälöstä ja satsata maailmankieliin kuten englanti ja espanja. Etenkin kun minun espnajan-ja englanninkielen taitoni olivat siinä vaiheessa jo lähes syntyperäisellä tasolla.

        Oma äidinkielesi on mielestäsi turha kieli. Niinkö?


    • Iltaa@

      Olemme siirtymässä normaaliin. Olimme kuuntelemassa Jazzia ravintola Sulossa.
      Tapaksia ja punkkua ja hyvää seuraa.

      Pikkujoulunviettoa suunnittelimme ystäviemme kanssa jahka he lastenlasten hoitojaksojen välissä ehtivät.

      Kävin heittämässä yhdessä välissä anona pökyä tähän pesään ja hyvin tehosi 😁 Se tuo itsekehu tehoaa negatiivisesti, mutta itsensä mollaamaaminen tehoaa positiivisesti js vaatii roimasti huumorintajua.

      Nyt suurennuslasit esiin, ketkä meni halpaan🤣

      • Anonyymi

        Kapakoissa viinan huuruissa arvoistaan seuraa tosiaan löytääkin. Eräille hauraille vanhuksille vieläpä normaalia arki illan viettoa. Kotona sitten tietysti muina iltoina , sitä palstalla paljon mainostettua kotikiljuakin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kapakoissa viinan huuruissa arvoistaan seuraa tosiaan löytääkin. Eräille hauraille vanhuksille vieläpä normaalia arki illan viettoa. Kotona sitten tietysti muina iltoina , sitä palstalla paljon mainostettua kotikiljuakin.

        Elävän musiikin esiintymiset eivät kysy onko arki vai pyhä. Voihan kirkkoonkin mennä arkena keskellä päivää kuten teimme Helsingissä viime viikon torstaina jolloin piipahdimme Tuomiokirkossa keskipäivän messussa. Oli kiva tunne kun pappi ovella siunasi päivämme, illalla lensimme DAT.lla Korpeen levollisin mielin siunattuina.


    • Anonyymi

      EVVK.

    • Anonyymi

      Luoja mikä pölkkypää.

      • Anonyymi

        Etten sanoisi muista riippuvainen imbesilli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etten sanoisi muista riippuvainen imbesilli.

        Palstariippuvainen ei voi suupalaakaan syödä eikä pyykkikonetta täyttää, ettei sitä heti pidä rynniä palstalle kailottamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etten sanoisi muista riippuvainen imbesilli.

        Mikä silli se tuollainen on?
        Kysyn; kun vaikuttaa, että tuo on liian korkealentoista täällä tavallisten ihmisten joukossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä silli se tuollainen on?
        Kysyn; kun vaikuttaa, että tuo on liian korkealentoista täällä tavallisten ihmisten joukossa.

        Kyllä se on kainuun kielellä impesilli. Se on paikallinen mutajärven kala, jonka lisuna syödään puolukkahilloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstariippuvainen ei voi suupalaakaan syödä eikä pyykkikonetta täyttää, ettei sitä heti pidä rynniä palstalle kailottamaan.

        Sadisti on sadistisuutensa kahleissa. Mistäpä helpommin löytäisi kohteita kuin somesta.
        Jos samaa harrastaisi yhtä sinnikkäällä ahkeruudella lähipiirissä, kaikki ottaisivat jalat alleen.


    • Anonyymi

      Jos oli pienintäkään epäilystä henkisestä tasosta, hän on nyt viimeistään poistanut epäilyksen. Ei jatkoon !

    • Anonyymi

      Myötähäpeää tuntee, kun ihminen nolaa itsensä toistuvasti. Tämä viimeinen rimanalitus paljasti lopullisesti tason.

      • Anonyymi

        Ei ollut yllätys, se oli varmistus.


      • Anonyymi

        Sääli että plma siinä mukana, uhraa itsensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sääli että plma siinä mukana, uhraa itsensä.

        Vakka on kantensa valinnut ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vakka on kantensa valinnut ?

        Edelleen pätee:
        "Kerro minulle, ketkä ovat ystäviäsi niin minä kerron sinulle minkälainen sinä olet"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen pätee:
        "Kerro minulle, ketkä ovat ystäviäsi niin minä kerron sinulle minkälainen sinä olet"

        Varoittava esimerkki vaarallisuudestaan itsensä kertomana:

        ”korpikirjailija
        23.02.2014 00:22
        Itseasiassa murhan voi tehdä tahattomasti. Kerran vuonna jotain 1968 Tukholmassa kotihipoissa suutuin yhdelle miehelle niin, että iskin häntä valurautapannulla päähän. Hän pakeni vessaan. Ja kun häntä ei alkanut kuulua pelästyimme ja mursimme vessan oven. Hän oli paennut vessan pienestä ikkunasta. Kun seuraavan kerran näin hänet hän sanoi minulle, en enää ikinä halua riidellä kanssasi. Olin onnellinen, että en tappanut häntä. Siis murha voi tapahtua hetken mielijohteesta, vihastuksesta, vahingossa.
        Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varoittava esimerkki vaarallisuudestaan itsensä kertomana:

        ”korpikirjailija
        23.02.2014 00:22
        Itseasiassa murhan voi tehdä tahattomasti. Kerran vuonna jotain 1968 Tukholmassa kotihipoissa suutuin yhdelle miehelle niin, että iskin häntä valurautapannulla päähän. Hän pakeni vessaan. Ja kun häntä ei alkanut kuulua pelästyimme ja mursimme vessan oven. Hän oli paennut vessan pienestä ikkunasta. Kun seuraavan kerran näin hänet hän sanoi minulle, en enää ikinä halua riidellä kanssasi. Olin onnellinen, että en tappanut häntä. Siis murha voi tapahtua hetken mielijohteesta, vihastuksesta, vahingossa.
        Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”

        Kiitos. Pitää tallentaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varoittava esimerkki vaarallisuudestaan itsensä kertomana:

        ”korpikirjailija
        23.02.2014 00:22
        Itseasiassa murhan voi tehdä tahattomasti. Kerran vuonna jotain 1968 Tukholmassa kotihipoissa suutuin yhdelle miehelle niin, että iskin häntä valurautapannulla päähän. Hän pakeni vessaan. Ja kun häntä ei alkanut kuulua pelästyimme ja mursimme vessan oven. Hän oli paennut vessan pienestä ikkunasta. Kun seuraavan kerran näin hänet hän sanoi minulle, en enää ikinä halua riidellä kanssasi. Olin onnellinen, että en tappanut häntä. Siis murha voi tapahtua hetken mielijohteesta, vihastuksesta, vahingossa.
        Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”

        Joko alkaa Makriinallekin valjeta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko alkaa Makriinallekin valjeta ?

        Alkaako ?


    • Anonyymi

      Täysin arvaamaton tyyppi.
      Varoittava esimerkki vaarallisuudestaan itsensä kertomana:

      ”korpikirjailija
      23.02.2014 00:22
      Itseasiassa murhan voi tehdä tahattomasti. Kerran vuonna jotain 1968 Tukholmassa kotihipoissa suutuin yhdelle miehelle niin, että iskin häntä valurautapannulla päähän. Hän pakeni vessaan. Ja kun häntä ei alkanut kuulua pelästyimme ja mursimme vessan oven. Hän oli paennut vessan pienestä ikkunasta. Kun seuraavan kerran näin hänet hän sanoi minulle, en enää ikinä halua riidellä kanssasi. Olin onnellinen, että en tappanut häntä. Siis murha voi tapahtua hetken mielijohteesta, vihastuksesta, vahingossa.
      Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”

      • Anonyymi

        Minusta tuo on leikkimielistä nuoren taiteilijan (kirjailijan) kirjoittelua pannuleikistä. Eihän siinä edes sattunut mitään ihmeenpiä. Pienestä ikkunastakin pääsi menemään. Halusi ilmeisesti pelotella.
        Turha näistä kirjailijan kuvauksista on toisten ryhtyä vääntämään draamaa. Pahansuopaisuutena tuon näen. Eivät draamakirjailijat ole sellaisia mitä kirjoittavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo on leikkimielistä nuoren taiteilijan (kirjailijan) kirjoittelua pannuleikistä. Eihän siinä edes sattunut mitään ihmeenpiä. Pienestä ikkunastakin pääsi menemään. Halusi ilmeisesti pelotella.
        Turha näistä kirjailijan kuvauksista on toisten ryhtyä vääntämään draamaa. Pahansuopaisuutena tuon näen. Eivät draamakirjailijat ole sellaisia mitä kirjoittavat.

        Kumpi pahoinpitelyä nyt yrittää selitellä mitättömäksi ? Kk itse vai ploma ?
        Teko on täyttä hulluutta ja väkivaltaa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi pahoinpitelyä nyt yrittää selitellä mitättömäksi ? Kk itse vai ploma ?
        Teko on täyttä hulluutta ja väkivaltaa,

        Paloman tektiä tuo on. Melkein käy sääliksi hänen yritteliäisyytensä selitellä tiimikaverin tekoja.
        Eikä pitäisi koskaan kenenkään väkivaltaisuutta piilotella, varottaa kyllä muita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paloman tektiä tuo on. Melkein käy sääliksi hänen yritteliäisyytensä selitellä tiimikaverin tekoja.
        Eikä pitäisi koskaan kenenkään väkivaltaisuutta piilotella, varottaa kyllä muita.

        Kun puolustaa väkivaltaa hyväksyy itsekin sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo on leikkimielistä nuoren taiteilijan (kirjailijan) kirjoittelua pannuleikistä. Eihän siinä edes sattunut mitään ihmeenpiä. Pienestä ikkunastakin pääsi menemään. Halusi ilmeisesti pelotella.
        Turha näistä kirjailijan kuvauksista on toisten ryhtyä vääntämään draamaa. Pahansuopaisuutena tuon näen. Eivät draamakirjailijat ole sellaisia mitä kirjoittavat.

        Hän ei ole koskaan ollut kirjailija ja oli aikuinen tuossa tilanteessa. Hänen salliva asenteensa väkivaltaan käy selvästi ilmi. Ihan sama mitä selitätte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi pahoinpitelyä nyt yrittää selitellä mitättömäksi ? Kk itse vai ploma ?
        Teko on täyttä hulluutta ja väkivaltaa,

        Ei kumpikaan. Oletuksesi on sitä samaa hulluutta kuin harjoitat täällä muutenkin.
        Ota lääkkeesi ja mene nukkumaan - toivottavasti uni tulee.
        Hyvää yötä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo on leikkimielistä nuoren taiteilijan (kirjailijan) kirjoittelua pannuleikistä. Eihän siinä edes sattunut mitään ihmeenpiä. Pienestä ikkunastakin pääsi menemään. Halusi ilmeisesti pelotella.
        Turha näistä kirjailijan kuvauksista on toisten ryhtyä vääntämään draamaa. Pahansuopaisuutena tuon näen. Eivät draamakirjailijat ole sellaisia mitä kirjoittavat.

        HALOO "leikkimielistäkö" ???

        Onko "leikkimielistä" isku, joka voi tappaa toisen tai aiheuttaa aivovamman yms ???
        Syntyy kuva arvaamattomasta ihmisestä, joka joka ei osaa keskustella, ei pysty hyväksymään toisen mielipidettä aiheuttaen riidan
        ja iskee vastapuolta vaarallisesti päähän ! Herra Varjelkoon !
        Päähän iskeminen on aina äärimmäisen vaarallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HALOO "leikkimielistäkö" ???

        Onko "leikkimielistä" isku, joka voi tappaa toisen tai aiheuttaa aivovamman yms ???
        Syntyy kuva arvaamattomasta ihmisestä, joka joka ei osaa keskustella, ei pysty hyväksymään toisen mielipidettä aiheuttaen riidan
        ja iskee vastapuolta vaarallisesti päähän ! Herra Varjelkoon !
        Päähän iskeminen on aina äärimmäisen vaarallista.

        Jos tilanne vaatii, kaksikko heittää kaiken leikiksi tai sitten kaikki on vain "metaforaa".
        Väkivaltaa ei voi lyödä leikiksi eikä päähän iskeminen ole metafora, sorit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo on leikkimielistä nuoren taiteilijan (kirjailijan) kirjoittelua pannuleikistä. Eihän siinä edes sattunut mitään ihmeenpiä. Pienestä ikkunastakin pääsi menemään. Halusi ilmeisesti pelotella.
        Turha näistä kirjailijan kuvauksista on toisten ryhtyä vääntämään draamaa. Pahansuopaisuutena tuon näen. Eivät draamakirjailijat ole sellaisia mitä kirjoittavat.

        Juuri näin, porukan pitäisi lukea enempi, yksi hulvaton "rikoksiakin" sisältävästä kirjasta voisi aloittaa.


        Kirjailija Jonas Jonassonin
        Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin, porukan pitäisi lukea enempi, yksi hulvaton "rikoksiakin" sisältävästä kirjasta voisi aloittaa.


        Kirjailija Jonas Jonassonin
        Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

        Korppis allekirjoittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kumpikaan. Oletuksesi on sitä samaa hulluutta kuin harjoitat täällä muutenkin.
        Ota lääkkeesi ja mene nukkumaan - toivottavasti uni tulee.
        Hyvää yötä!

        "Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”

        Kyllä tuosta käy ilmi, että on totisinta totta ja tuota totuutta voisi käyttää kirjassakin.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Korppis allekirjoittaa

        Ystäväsi on tartuttanut tuuliviiritaudin sinuun. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun vähättelit lukijoita ja teit halveksittavan ketjun 70 palstalle. Kolmen kirjan lukijana voisit itsellesi myös lukemista suositella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ystäväsi on tartuttanut tuuliviiritaudin sinuun. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun vähättelit lukijoita ja teit halveksittavan ketjun 70 palstalle. Kolmen kirjan lukijana voisit itsellesi myös lukemista suositella.

        Ehdottaisin sinulle toista suosikki kirjailijani Ian McEwan kirjaa Atonement/Sovitus se kertoo nuoren tytön valheesta, joka muuttaa useamman ihmisen koko elämän.

        Olen lukenut hyviä kirjoja, meillä oli kumppanini kanssa aikoinaan tapana lukea kirjoja, hän luki englantilaiden version minä suomennokden samasta kirjasta, sen jälkeen keskustelimme kirjasta. Tiesitkö, että kumppanillani on metrikaupalla kirjoja kirjahyllyissä. Minullakin oma pieni kokoelma Arto Paasilinnaa ja Sofi Oksasta Hollannissa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Ehdottaisin sinulle toista suosikki kirjailijani Ian McEwan kirjaa Atonement/Sovitus se kertoo nuoren tytön valheesta, joka muuttaa useamman ihmisen koko elämän.

        Olen lukenut hyviä kirjoja, meillä oli kumppanini kanssa aikoinaan tapana lukea kirjoja, hän luki englantilaiden version minä suomennokden samasta kirjasta, sen jälkeen keskustelimme kirjasta. Tiesitkö, että kumppanillani on metrikaupalla kirjoja kirjahyllyissä. Minullakin oma pieni kokoelma Arto Paasilinnaa ja Sofi Oksasta Hollannissa.

        Korppis kirjoitit täsmälleen saman Ian McEwanin kirjasta Atonement monta
        vuotta sitten, etsi jo uutta.
        Muistan sen oikein hyvin, koska mainitsin kirjasta tehdyn elokuvan ja pari muuta
        McEwanin kirjaa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Ehdottaisin sinulle toista suosikki kirjailijani Ian McEwan kirjaa Atonement/Sovitus se kertoo nuoren tytön valheesta, joka muuttaa useamman ihmisen koko elämän.

        Olen lukenut hyviä kirjoja, meillä oli kumppanini kanssa aikoinaan tapana lukea kirjoja, hän luki englantilaiden version minä suomennokden samasta kirjasta, sen jälkeen keskustelimme kirjasta. Tiesitkö, että kumppanillani on metrikaupalla kirjoja kirjahyllyissä. Minullakin oma pieni kokoelma Arto Paasilinnaa ja Sofi Oksasta Hollannissa.

        Oikein metrikaupalla kirjoja poikakaverillasi? Onko ihan 2 vai 3 metriä? Ei kirjat mitään metritavaraa ole! Tavallisessa suomalaisessa kodissa on hyllyttäin kirjoja. Sinulla näyttää olevan kirjahyllyssä nukkeleikit. Sitäpaitsi olet aina pilkannut paljon lukevia kuten demeä ja kristiinaa.. Milloin kävit viimeksi kirjastossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tilanne vaatii, kaksikko heittää kaiken leikiksi tai sitten kaikki on vain "metaforaa".
        Väkivaltaa ei voi lyödä leikiksi eikä päähän iskeminen ole metafora, sorit.

        Eivätkä koskaan ymmärrä edes hävetä !
        Käsittämätöntä, kuinka ne kehtaavat aina vaan näyttää naamansa täällä ?
        Normaali ihminen häpeäisi silmät päästään,
        jos tulisi samanlaisia asioita julki.
        Tosin normaali ihminen ei tee ja kirjoita sellaisia kuin eräät,
        mielestään jopa ylivertaiset mahti-ihmiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein metrikaupalla kirjoja poikakaverillasi? Onko ihan 2 vai 3 metriä? Ei kirjat mitään metritavaraa ole! Tavallisessa suomalaisessa kodissa on hyllyttäin kirjoja. Sinulla näyttää olevan kirjahyllyssä nukkeleikit. Sitäpaitsi olet aina pilkannut paljon lukevia kuten demeä ja kristiinaa.. Milloin kävit viimeksi kirjastossa?

        Yrittää nyt takinkääntötemppua. On huomannut, että palstan suosikit ovat kirjallisuudesta nauttivia kirjoittajia.
        Oma "suosionsa" kun on mitä on, niin yrittää nyt äkkinäisellä kiinnostuksella kirjallisuuteen paikata.


      • Anonyymi

        Johan on vanha juttu. Reippaasti yli 50 vuotta. Nuoria kotihippalaisia kaikki. Jutusta ei selviä mistä kaikesta on kysymys. Tiedä, vaikka olis puolustanut itseään. Olis edes poliisin tutkintapöytäkirja.

        On kyllä irvokasta jauhaa vanhaa ja epämääräistä juttua täällä ja vielä antaa sellainen kuva, että hän on vaarallinen ynpäristölleen, vaikka vuosikymmenetkin osittavat kyseessä olevan menestynyt henkilö.

        Kyllä on piru mennyt ihniseen, kun tällaisia vanhoja juttuja kaivaa ja levittelee niitä julkisessa somessa. Some-poliisi sais tukia mistä on kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tilanne vaatii, kaksikko heittää kaiken leikiksi tai sitten kaikki on vain "metaforaa".
        Väkivaltaa ei voi lyödä leikiksi eikä päähän iskeminen ole metafora, sorit.

        Ei ole harvinaista, että vanhuudenseniiliys tai joku muu häiriö sekottaa
        todellisuuden ja fiktion aivoissa.
        Häiriintyneen aivoissa väkivallasta voi tulla harmitonta "leikkimielisyyttä",
        koska toden ja kuvittelun raja on alkanut hämärtyä.

        Ainakaan väkivaltaisen vainoharhaisen henkilön ei kannattaisi ollenkaan lukea stalkkauskirjoja, ne vain "ruokkivat" hänen harhaista päätään ja aiheuttavat lisää
        ongelmia hänelle itselleen ja ihmisille, joiden kanssa hän on tekemisissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan on vanha juttu. Reippaasti yli 50 vuotta. Nuoria kotihippalaisia kaikki. Jutusta ei selviä mistä kaikesta on kysymys. Tiedä, vaikka olis puolustanut itseään. Olis edes poliisin tutkintapöytäkirja.

        On kyllä irvokasta jauhaa vanhaa ja epämääräistä juttua täällä ja vielä antaa sellainen kuva, että hän on vaarallinen ynpäristölleen, vaikka vuosikymmenetkin osittavat kyseessä olevan menestynyt henkilö.

        Kyllä on piru mennyt ihniseen, kun tällaisia vanhoja juttuja kaivaa ja levittelee niitä julkisessa somessa. Some-poliisi sais tukia mistä on kysymys.

        Kannattaa muistaa, mitä tämä nuori kotihippalainen ei kovinkaan kauan sitten on kertonut toisen palstalaisen aviomiehen kuolemaan liittyen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muistaa, mitä tämä nuori kotihippalainen ei kovinkaan kauan sitten on kertonut toisen palstalaisen aviomiehen kuolemaan liittyen.

        Sinähän kristiina kertomasi mukaan elät kirjoista.

        Kerrot palstalla mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Faktan ja fiktion välimaastosta, kuten onnettomasta pihakaivoon syöntalvenna hypänneestä miehesi naapurin emännästä.

        Johan sinun tarinasi herättää mielikuvitukseni.

        Hauskojahan ne ovat. Tuo naisen pihakaivoon hyppääminen tapahtui miehesi kuoleman jälkeen niin johan tuosta oli kiva vetää omat johtopäätöksensä.

        Josko lopettaisit minun seuraamisen olet onnistunut vakuuttamaan lukijat puolellesi.

        On aika siirtyä eteenpäin.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Sinähän kristiina kertomasi mukaan elät kirjoista.

        Kerrot palstalla mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Faktan ja fiktion välimaastosta, kuten onnettomasta pihakaivoon syöntalvenna hypänneestä miehesi naapurin emännästä.

        Johan sinun tarinasi herättää mielikuvitukseni.

        Hauskojahan ne ovat. Tuo naisen pihakaivoon hyppääminen tapahtui miehesi kuoleman jälkeen niin johan tuosta oli kiva vetää omat johtopäätöksensä.

        Josko lopettaisit minun seuraamisen olet onnistunut vakuuttamaan lukijat puolellesi.

        On aika siirtyä eteenpäin.

        Halpamaista kääntää oma mokailunsa toisen viaksi. Kyllä täällä on täysjärkistä lukutaitoista porukkaa aina ollut. Ihan sinun itsesi kirjoitusten perusteella on johtopäätökset tehty ja tullaan tekemään, ei kenenkään muun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muistaa, mitä tämä nuori kotihippalainen ei kovinkaan kauan sitten on kertonut toisen palstalaisen aviomiehen kuolemaan liittyen.

        Kannattaa muistaa kuka loukkasi vainajaa ja hänen läheistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muistaa kuka loukkasi vainajaa ja hänen läheistään.

        Se oli sama väkivalt. yksilö, joka osaa henkisen ja fyysisen väkivallan keinot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muistaa kuka loukkasi vainajaa ja hänen läheistään.

        Eihän vainaja ollut enää kristiinalle läheinen, tyttärien isä ja asui heidän entisessä kodissaan.
        Krisiina taas jossain toisella paikkakunnalla. Kristiina ei suostunut menemään miehensä hautajaisiinkaan.

        Kaiken tämän olet itse palstalle kirjoittanut.

        Lisäksi kerroit olevasi holhouksen alainen. Holhouksen alainen ei ole kykenevä hoitamaan asioitaan.

        Nyt puolustusasemiin, sota jatkukoon 🤣

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän vainaja ollut enää kristiinalle läheinen, tyttärien isä ja asui heidän entisessä kodissaan.
        Krisiina taas jossain toisella paikkakunnalla. Kristiina ei suostunut menemään miehensä hautajaisiinkaan.

        Kaiken tämän olet itse palstalle kirjoittanut.

        Lisäksi kerroit olevasi holhouksen alainen. Holhouksen alainen ei ole kykenevä hoitamaan asioitaan.

        Nyt puolustusasemiin, sota jatkukoon 🤣

        Korppis

        Jos vainaja ei ole niin tuttu niin sitä sopii kk:n mielestä häpäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korppis kirjoitit täsmälleen saman Ian McEwanin kirjasta Atonement monta
        vuotta sitten, etsi jo uutta.
        Muistan sen oikein hyvin, koska mainitsin kirjasta tehdyn elokuvan ja pari muuta
        McEwanin kirjaa.

        Minäkin muistan tuon ketjun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin muistan tuon ketjun.

        Samoin ano 16:02. Se oli niin ala-arvoista. Ei pysty ymmärtämään miksi elollinen olento haluaa jollekulle tahallaan pahaa. Aina pirullisuus ja pahat mielessä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikein metrikaupalla kirjoja poikakaverillasi? Onko ihan 2 vai 3 metriä? Ei kirjat mitään metritavaraa ole! Tavallisessa suomalaisessa kodissa on hyllyttäin kirjoja. Sinulla näyttää olevan kirjahyllyssä nukkeleikit. Sitäpaitsi olet aina pilkannut paljon lukevia kuten demeä ja kristiinaa.. Milloin kävit viimeksi kirjastossa?

        Illan@korvaa

        Saimme ensilumen korpeen, olihan se pakko lähteä lenkille. Tein noin kolmenkilsan pyrähdyksen, loppumatka räntäiseen vastatuuleen. Kivasti piristi.

        Lukemisestani olette kiinnostuneita. Minun kirjojen lukeminen on satumanvaraista. Kirja pitää olla hyvä, jos on luen sen päivässä parissa. Ei minulla ole yöpöydällä kirjaa, sehän velvoittaisi lukemaan väsyneenä. Enkä lue sivistääkseni itseäni. Luen jos saan suosituksen hyvästä kirjasta.

        Meillä kaikilla on omat mieleiset vapaa-ajan puuhat. Minun syys-talviajan harrastukset ovat keramiikka, öljymaalaus, käsityöt, nukkejen teko ja minimaailman rakenteleminen sekä kirjoittaminen. Keväällä ja kesällä vietän ulkoilmaelämää. Valokuvausta harrastan vuodenajoista riippumatta. Mennyttä vuosikymmentä hallitsi matkailu. Korona katkaisi ulkomaan matkat, mutta
        toinen kymmenettä avasimme Tanskan matkalla maabongausharrastuksemme.

        Kohta sauna tulille 😊


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Illan@korvaa

        Saimme ensilumen korpeen, olihan se pakko lähteä lenkille. Tein noin kolmenkilsan pyrähdyksen, loppumatka räntäiseen vastatuuleen. Kivasti piristi.

        Lukemisestani olette kiinnostuneita. Minun kirjojen lukeminen on satumanvaraista. Kirja pitää olla hyvä, jos on luen sen päivässä parissa. Ei minulla ole yöpöydällä kirjaa, sehän velvoittaisi lukemaan väsyneenä. Enkä lue sivistääkseni itseäni. Luen jos saan suosituksen hyvästä kirjasta.

        Meillä kaikilla on omat mieleiset vapaa-ajan puuhat. Minun syys-talviajan harrastukset ovat keramiikka, öljymaalaus, käsityöt, nukkejen teko ja minimaailman rakenteleminen sekä kirjoittaminen. Keväällä ja kesällä vietän ulkoilmaelämää. Valokuvausta harrastan vuodenajoista riippumatta. Mennyttä vuosikymmentä hallitsi matkailu. Korona katkaisi ulkomaan matkat, mutta
        toinen kymmenettä avasimme Tanskan matkalla maabongausharrastuksemme.

        Kohta sauna tulille 😊

        Hohhoijjaa, pidä savesi ja kuormalavaterassisi. Seliseli. Uskottavuutesi on mennyt lopullisesti. Latasit kanssakirjoittajasta sellaista asiaa, että et ikinä saa muuta kuin inhoa osaksesi täällä ja muualla samoin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijjaa, pidä savesi ja kuormalavaterassisi. Seliseli. Uskottavuutesi on mennyt lopullisesti. Latasit kanssakirjoittajasta sellaista asiaa, että et ikinä saa muuta kuin inhoa osaksesi täällä ja muualla samoin.

        Minulle on hailee uskottavuuteni menetys sinun tai palstalaisten suhteen se kun ei vaikuta saven vääntööni eikä timpurointeihini saati ihmissuhteisiini täällä livessä.

        Inhoa ihan vapaasti, minä olen inhovapaa.
        Kanssakirjoittajani ovat ladanneet "sontaa" silmilleni urakalla joten voit uskoa, että ei heilauta tunnemaailmaani suuntaa eikä toiseen. Itkase se helpottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijjaa, pidä savesi ja kuormalavaterassisi. Seliseli. Uskottavuutesi on mennyt lopullisesti. Latasit kanssakirjoittajasta sellaista asiaa, että et ikinä saa muuta kuin inhoa osaksesi täällä ja muualla samoin.

        Ano 18:01 Eikö olekin pään on pakko olla umpiluuta, kun aina vaan tänne tunkee luullen, että jotakuta kiinnostaisi ?
        Ihminen, joka haluaa aina pahaa toisille, jolla on aina pirut mielessä, ei aiheuta kuin henkistä pahoinvointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ano 18:01 Eikö olekin pään on pakko olla umpiluuta, kun aina vaan tänne tunkee luullen, että jotakuta kiinnostaisi ?
        Ihminen, joka haluaa aina pahaa toisille, jolla on aina pirut mielessä, ei aiheuta kuin henkistä pahoinvointia.

        Tiedätte kai, että psykopaateilla (luonnehäiriöisillä) on pää umpiluuta. Itse ne eivät tajua siitä mitään. Ne pystyvät olemaan kuinka häijyjä hyvänsä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ano 18:01 Eikö olekin pään on pakko olla umpiluuta, kun aina vaan tänne tunkee luullen, että jotakuta kiinnostaisi ?
        Ihminen, joka haluaa aina pahaa toisille, jolla on aina pirut mielessä, ei aiheuta kuin henkistä pahoinvointia.

        Taitaa palsta olla sinulle liikaa kun henkistä pahoinvointia koet.
        Jokseenkin olen saanut ymmärtää, että niin vain kiinnostaa, älä ihmeessä lue kirjoituksiani jos mielenterveytesi järkkyy. Yksinkertaisesti suojele mielenterveyttäsi ennen kuin se on myöhäistä ja joudut holhouksen alaiseksi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Taitaa palsta olla sinulle liikaa kun henkistä pahoinvointia koet.
        Jokseenkin olen saanut ymmärtää, että niin vain kiinnostaa, älä ihmeessä lue kirjoituksiani jos mielenterveytesi järkkyy. Yksinkertaisesti suojele mielenterveyttäsi ennen kuin se on myöhäistä ja joudut holhouksen alaiseksi.

        Voi sinua raukkaparka kk! Voit todella huonosti. Hae ammattiapua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän ei ole koskaan ollut kirjailija ja oli aikuinen tuossa tilanteessa. Hänen salliva asenteensa väkivaltaan käy selvästi ilmi. Ihan sama mitä selitätte.

        Hän kertoi kuitenkin "edustavansa" suomalaisia kirjailijoita paikallisilla kirjamessuilla.
        Edustakoon vain itseään.


    • Anonyymi

      On erittäin viisasta olla netissä kertomatta itsestään mitään erikoisen henkilökohtaista, asuinpaikkakuntaansa tms.
      Netissä voi olla millaisia tyyppejä vain, joilla on voi olla millaisia motiiveja vain.

    • Anonyymi

      Miten pitäisi suhtautua palstan vainoharhaiseen sotkijaan, joka ei näe itsessään mitään vikaa, on täysin sokea itselleen, teoilleen ja sanomisilleen eikä älyä
      pyynnöistä huolimatta pysyä poissa ?

    • Anonyymi

      Mielessäni kävi ajatus pestä pyykkiä tänään, mikäli pesen sitä, niin ilmoitan kyllä palstalaisille milloin nostan ne koneesta kuivumaan narulle. Ja nimenomaan narulle, koska kuivausrumpuni on rikki, eikä pojasta ole sen korjaajaksi.

      • Anonyymi

        Mutta sinähän voit käyttää vuokraisännän kuivausrumpua . Ja jos tulee vesivahinko, tappele korvaus vakuutusyhtiöltä ja sitten tilaat ja suunnittelet vuokraisännälle remontin ja siitä saa joku verovähennyksen ainakin, jos vakuutus ei korvaa kokonaan. Jos pesutilassa pöhisee viinapannut, voi viedä aina mökille koivun oksille pyykit kuivumaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta sinähän voit käyttää vuokraisännän kuivausrumpua . Ja jos tulee vesivahinko, tappele korvaus vakuutusyhtiöltä ja sitten tilaat ja suunnittelet vuokraisännälle remontin ja siitä saa joku verovähennyksen ainakin, jos vakuutus ei korvaa kokonaan. Jos pesutilassa pöhisee viinapannut, voi viedä aina mökille koivun oksille pyykit kuivumaan.

        Milloin kuivausrumpusi teki vesivahingon🤣


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Milloin kuivausrumpusi teki vesivahingon🤣

        Ei minulla, mutta eräillä tuntuu niitä tulevan milloin vähän väliä patterista, pakastimesta ja vessasta.
        Kuivausrummussakin voi sellainen sattua, siinähän vesi keräytyy lokeroon ja lokero pitää tyhjentää. Ja voi joku vikakin tulla, vettä siinäkin rummussa käsitellään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei minulla, mutta eräillä tuntuu niitä tulevan milloin vähän väliä patterista, pakastimesta ja vessasta.
        Kuivausrummussakin voi sellainen sattua, siinähän vesi keräytyy lokeroon ja lokero pitää tyhjentää. Ja voi joku vikakin tulla, vettä siinäkin rummussa käsitellään.

        Mutku jos se kuivutusrummun ja sitä pyörittävän moottorin remmi on katkennut mahdollisesti, niin eihän pyörimätön rumpu mitään kuivata?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutku jos se kuivutusrummun ja sitä pyörittävän moottorin remmi on katkennut mahdollisesti, niin eihän pyörimätön rumpu mitään kuivata?

        Jos pyykkinaru katkeaa, pitääkö pyykkipojat yhtä?


    • Anonyymi

      Anodiktaatorit eivät enää tajua omaa tilaansa. Luulevat jopa, että toisten kirjoitukset eivät ketään kiinnosta. Toisekseen, saahan tänne kirjoittaa vaikka ei ketään kiinnostaisikaan.
      Pitäiskö olla huolissaan.

      • Anonyymi

        Alat olla, kk.


    • Anonyymi

      "toisten kirjoitukset". Kyllä kiinnostaa. Vain yhden EI.

      • Anonyymi

        Se todisteleekin itselleen jotain muita poljemalka ja itseään korottamalla. Muille täysi floppi ja inhokki. Onneksi ei tarvitse koskaan nähdä kyseistä henkilöä. Noissa tämän ketjun rikoksen tunnusmerkit täyttävissä solvauksissa paljasti lopullisesti luonteensa ja tapansa.


      • Anonyymi

        No, se on sinun murheesi, jos sen sellaisena koet.
        Älä täällä murheitasi levittele. Se ei ketään kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se todisteleekin itselleen jotain muita poljemalka ja itseään korottamalla. Muille täysi floppi ja inhokki. Onneksi ei tarvitse koskaan nähdä kyseistä henkilöä. Noissa tämän ketjun rikoksen tunnusmerkit täyttävissä solvauksissa paljasti lopullisesti luonteensa ja tapansa.

        Millä valtuudella sinä muiden puolesta kirjoittelet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä valtuudella sinä muiden puolesta kirjoittelet?

        Millä valtuuksilla joku toisten mielenterveyttä ja vainajia asioita ruotii?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä valtuuksilla joku toisten mielenterveyttä ja vainajia asioita ruotii?

        Miten vainajat liittyvät näihin viimeksi palstalla esiintyneisiin pyykinpesu ongelmiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten vainajat liittyvät näihin viimeksi palstalla esiintyneisiin pyykinpesu ongelmiin?

        Tuskinpa te määrätyt anonyymit suunsoitollanne täältä julkisesta somesta ketään pois saatte.
        Suomi on oikeusvaltio ja se vaatii oikeuslaitoksen päätöken. Se on pitkä prosessi. Edes sen alottamiseen perustelunne tuskin riittävät.
        Jos jokin viesti teitä loukkaa, voitte ilmoittaa järjestelmän ylläpitäjään ja pyytää poistamaan viestin sääntöjen vastaisena.
        Turha täällä on paukuttaa päätään seinään. Voi herättää helposti vainoamisen piirteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, se on sinun murheesi, jos sen sellaisena koet.
        Älä täällä murheitasi levittele. Se ei ketään kiinnosta.

        Kyllä kiinnostaa ja näyttää siltä, että joku mielivaltainen on käynyt kaikki ketjut läpi
        ja poistanut omiaankin tai varsinkin niitä, ettei jää omistaa asiattomista kommenteista jälkiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä valtuudella sinä muiden puolesta kirjoittelet?

        Monien valtuuksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kiinnostaa ja näyttää siltä, että joku mielivaltainen on käynyt kaikki ketjut läpi
        ja poistanut omiaankin tai varsinkin niitä, ettei jää omistaa asiattomista kommenteista jälkiä.

        Niinhän se vainajanherjaus-ketjussaankin aiemmin. Poisti ensin omia törkyjään
        ja ilmoitti sitten ylläpitoon lopun ketjun selvitettäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa te määrätyt anonyymit suunsoitollanne täältä julkisesta somesta ketään pois saatte.
        Suomi on oikeusvaltio ja se vaatii oikeuslaitoksen päätöken. Se on pitkä prosessi. Edes sen alottamiseen perustelunne tuskin riittävät.
        Jos jokin viesti teitä loukkaa, voitte ilmoittaa järjestelmän ylläpitäjään ja pyytää poistamaan viestin sääntöjen vastaisena.
        Turha täällä on paukuttaa päätään seinään. Voi herättää helposti vainoamisen piirteitä.

        Ei suoli24 kuulu oikeuslaitoksen piiriin. Oikeutta käyttää luotsi,
        joka poistaa mitä huvittaa ja harrastaa palstakiusaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suoli24 kuulu oikeuslaitoksen piiriin. Oikeutta käyttää luotsi,
        joka poistaa mitä huvittaa ja harrastaa palstakiusaamista.

        Suomi24 on Suomen valtionhallinnon alainen.
        Ei ole mikään valtio valtiossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi24 on Suomen valtionhallinnon alainen.
        Ei ole mikään valtio valtiossa.

        Täällä jyrää joku ammattihäirikkö, kuinka te kestätte ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä jyrää joku ammattihäirikkö, kuinka te kestätte ?

        Kyllä me kestetään, mutta miten se kestää itseään 24/7/52?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä me kestetään, mutta miten se kestää itseään 24/7/52?

        Ja sen lähimmäiset ? Niillä mahtaa olla h*levettiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi24 on Suomen valtionhallinnon alainen.
        Ei ole mikään valtio valtiossa.

        On poliiseille tehty suomi24:n kiusankappaleista tehty ilmoituksia.


    • Anonyymi

      Varoittava esimerkki vaarallisuudestaan itsensä kertomana:

      ”korpikirjailija
      23.02.2014 00:22
      Itseasiassa murhan voi tehdä tahattomasti. Kerran vuonna jotain 1968 Tukholmassa kotihipoissa suutuin yhdelle miehelle niin, että iskin häntä valurautapannulla päähän. Hän pakeni vessaan. Ja kun häntä ei alkanut kuulua pelästyimme ja mursimme vessan oven. Hän oli paennut vessan pienestä ikkunasta. Kun seuraavan kerran näin hänet hän sanoi minulle, en enää ikinä halua riidellä kanssasi. Olin onnellinen, että en tappanut häntä. Siis murha voi tapahtua hetken mielijohteesta, vihastuksesta, vahingossa.
      Aikuistuttuani impulssiiviset vihanpurkaukset ovat jääneet ; )) Mutta mikä, että voisin toki kehitellä rikosromaaninkin.”

      • Anonyymi

        Tämä viesti on toistamiseen palstoilla. Vaikuttaa palstakiusaamiselta.
        Toistaminen on sääntöjen vastaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä viesti on toistamiseen palstoilla. Vaikuttaa palstakiusaamiselta.
        Toistaminen on sääntöjen vastaista.

        Muistisairaus voi aiheuttaa asioitten toistoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistisairaus voi aiheuttaa asioitten toistoa.

        Hyvä kun sinisilämäiset 80 mummelit saa tietää asioiden taustoja.
        Massapostitus on eri asia ja kielletty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun sinisilämäiset 80 mummelit saa tietää asioiden taustoja.
        Massapostitus on eri asia ja kielletty.

        Mieluummin sinisilmäinen, kuin kivisydäminen ja miksi mollaat mummoja, kai äiti ja mummi sinullakin on ollut?


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe