Evoluutioteoria tieteen jarruna

Anonyymi

Eräs arvostetuimmista biologian oppikirjoista on perinteisesti ollut Molecular Biology of the Cell eli "Alberts et al". Vuonna 2008 julkaistussa painoksessa Alberts et al. kirjoittavat: "Suurin osa proteiineja koodaamattomasta DNA:sta on lähes varmasti hyödytöntä roskaa, joka on säilynyt kuin kasa vanhoja sanomalehtiä."

Darvinistit uskoivat kymmeniä vuosia, että noin 97 % ihmisen genomista on evoluution jälkeensä jättämää roskaa, ja että vain proteiineja koodaavat alueet ovat toiminnallisia. Tämä usko perustui satunnaisten mutaatioiden varaan rakennettuun evoluutioteoriaan. Evoluution periaate ”yritysten ja erehdysten kautta eteenpäin” johtaa loogisesti olettamaan, että siinä touhussa syntyy geneettistä roskaa. Evoluutiouskoinen maailmankuva siis vaikutti ajatteluun, jonka tiede osoitti olevan vailla perustaa. Näin vahvan aseman ihmisten todellisuuskuvassa pelkkä uskomus pystyy ottamaan.

Usko evoluutioon vaikutti sen, etteivät darvinistiset tutkijat ottaneet huomioon suurinta osaa genomista. Kun koko perimä saatiin avattua niin huomattiin, että koko genomi on toiminnallista. Suurin osa on vieläpä monitoiminnallista, koska useampaa DNA-jaksoa luetaan monin eri tavoin. Se mitä darvinistit pitivät roskana, sisältää tärkeitä säätelyalueita.

USA:n liittovaltion rahoittama ENCODE-projekti käynnistettiin sen selvittämiseksi, mitä teki se 98 prosenttia DNA:sta, joka ei koodannut proteiineja. Syyskuussa 2012 projektissa julkaistiin samanaikaisesti sarja tieteellisiä artikkeleita tutkimustyön tuloksista. Tutkijat ilmoittivat, että ainakin 80 prosenttia proteiineja koodaamattomasta DNA:sta oli toimivaa. Saatiin selville, että suurin osa siitä 98 prosentista DNA:ta, joka ei koodannut suoraan proteiineja, sääteli proteiinin tuotantojärjestelmää. Se oli osa geneettisen järjestelmän monitoiminnallista säätelyä.

Evolutionistit tuomitsivat raportin nopeasti huolimatta siitä tosiasiasta, että yli 400 maailman parhaimmistoon kuuluvaa kreationistista molekyylibiologia oli työskennellyt projektin parissa. Tutkimustulokset ovat kuitenkin osoittautuneet tieteellisesti paikkansapitäviksi, ja nyt ne hyväksytään laajalti.

Fysiikan Nobelisti Rogert Laughlin kuvaa evoluutioteoriaa aatejärjestelmäksi, loogiseksi umpikujaksi ja antiteoriaksi. Näin siksi että evoluutioteoria on vastoin kokeellisen luonnontieteen testattavia havaintoja. Laughlinin mukaan havainnot, joilla on koetettu puolustella evoluutioteoriaa, ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia ja pahimmillaan täysin virheellisiä. Monet luulevat, että evoluutioteoria on tieteellinen teoria, joka ohjaa tieteen tekemistä. Sellainen luulo on väärä, sillä kokeellinen luonnontiede ei tarvitse evoluutioteoriaa. Vastaavasti evoluutioteoria ei saa tukea kokeellisesta luonnontieteestä. Nobel-palkittu Robert B. Laughlin todistaa, että tiede ei tarvitse evoluutioteoriaa. Hänen kantansa on sitäkin merkittävämpi, kun fysiikkaa pidetään muiden tieteiden perustana.

Evoluutioteoria on jarruttamassa tieteellistä edistymistä, koska se uskomusjärjestelmänä estää monia tiedemiehiä etenemästä sinne, mihin tieteellinen todistusaineisto loogisesti johtaa. Evoluutioteoria on naturalismin aatejärjestelmä. Naturalismi ei ole neutraali tapa tarkastella maailmaa. Se rajaa todistusaineiston selitykset uskomusten maailmaan. Tästä hyvänä todisteena on Nature-lehdessä ollut kirjoitus:

”Vaikka kaikki näyttö viittaisi älykkääseen suunnittelijaan, sellainen hypoteesi suljetaan tieteen ulkopuolelle, koska se ei ole naturalistinen”. Todd, S.C., A view from Kansas on the Evolution debate, Nature 401(6752):423, 1999.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kannata uskoa asioiden tutkimiseen. Kannattaa uskoa lopputulokseen ennen kuin edes tutkii.

    • Anonyymi

      Kerro toki meille, MITEN eläimet ovat syntyneet, jos evoluutioteoria ei kelpaa. Emme tietenkään kaipaa mitään idioottimaista "Jumala loi"-paskaa, vaan tieteellisen tutkimuksen kriteerit täyttävää teoriaa.
      Samalla voit varautua lähtemään Ruotsiin, kuningasta moikkaamaan.

    • Anonyymi

      Fyysikkohan se biologiasta ja evoluutioteoriasta tietääkin. Kas kun ei arkkitehti tai historiantutkija.

      Osa tilke-DNA:sta on selvästi hyödytöntä. DNA:sta joka 10 % on muinaisia retrovirusten pätkiä, joten olisi toivottavaa, etteivät ainakaan ne ole toiminnallisia.

      Tässä yli 1400 Steve (tai johdannainen) nimistä tutkijaa, jotka pitävät evoluutioteoriaa oikeana.

      https://ncse.ngo/list-of-steves

      Ps. Uskonnot ovat kautta aikain olleet tieteen ja´rruna, mutta nyt niiden asema on sen suhteen mennyt. Kukaan täysipäinen ihminen ei usko 6000 vuotta vanhaan Maahan yhtään enempää kuin puhuviin aaseihin.

    • Anonyymi

      Toddin väite on pelkkä väite. Kyseessä oli debaatti, ei tieteellinen artikkeli.
      Epätoivoinen selitys sille, miksi evoluutioteorian vastaisia "kreationistisia" tutkimusartikkeleja ei ole.

      • Anonyymi

        Juurikin noin. Oli aikaepätoivoinen yritys käyttää Naturea muka viitteenä.

        Depatteihin voi tosiaan kirjoittaa mielipiteitään. Ne eivät ole tieteellisen vertaisarvioinnin kohteena. Olisi hauska nähdä, vaivautuuko kukaan vakavasti otettava edes vastaamaan. En viitsi kaivaa noin vanhaa lehteä.

        Häpeättekö omia kretu foorumeita jo noin paljon? Että pitää moiseen alentua.


    • Anonyymi

      Robert B. Laughlin väittää myös, ettei ilmastonmuutokseen voida vaikuttaa ja siitäkin ilmastotutkijat ovat hänen kansaan eri mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe