Uskonnonvapauden ei tule koskea vapaa-ajattelijoita

Anonyymi

Ateistit väittävät kiven kovaan, että heidän uskomuksensa ei ole uskonto. Niin ollen uskonnonvapaus ei myöskään koske heitä ja ateismi voidaan kieltää, jos niin halutaan. Tietenkin se tulisikin kieltää, syntiä ja tapainturmelusta kun on.

4

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Esim. helluntailaisuus ja lukemattomia muitakin lahkoja voitaisiin kieltää, koska ne eivät ole uskontoja vaan lahkoja.

   • Anonyymi

    Joo, mutta niissä harjoitetaan uskontoa. Mitäs ateistit muka harjoittavat vapaa-ajattelijoissa?


  • Anonyymi

   Uskonnonvapaus on oikeus tunnustaa ja harjoittaa haluamaansa uskontoa tai olla tunnustamatta mitään uskontoa. Ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden ilmaisevat kansainväliset ihmisoikeussopimukset, kuten Yhdistyneitten kansakuntien Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ja Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus. Ajatuksen, uskonnon ja elämänkatsomuksen vapaus koskee sekä uskonnollisia että ateistisia käsityksiä.

   Ihminen joko uskoo tai ei usko. Mikään pakottaminen ei saa ihmistä uskomaan, mutta voi johtaa uskon teeskentelyyn, jos uhkana on väkivalta ja diskriiminaatio uskovaisten taholta, kuten monissa maissa yhä on.

   Uskovaisia pahantahtoisempia, ilkeämpiä, väkivaltaisempia ja rakkautta tuntemattomampia ihmisiä ei edes ole. Kristinuskosta on valistuksen ja sekularisaation seurauksena hioutunut terävimmät särmät, mutta pinnan alla elää yhä keskiaikainen verenhimoinen mentaliteetti ja kristillinen jihadismi, joka Yhdysvalloissa jo nostaa päätään. Kristinusko pohjautuu verimagiaan ja ihmisuhreihin, joita sen historiaan mantuu aivan liikaa.

   Uskovaisten menetelmänä on pakottaa ihmiset samaan muottiin ja samaan helvetin pelkoon kutsuen sitä lähimmäisenrakkaudeksi tai armoksi.

  • Uskonnonvapauden osana oleva rituaalien vapaus ei tosiaan koske ateisteja. Ei meillä ole tarvetta pitää jokin tietty päivä vapaana ateismin vuoksi (vrt. seitsemännen päivän adventistit), tiettyjä alusvaatteita (vrt. mormonit) eikä saada tiettyä rituaaliruokia (kristityt, ehtoollinen ja kieltolaki).

   Negatiivinen uskonnonvapaus taas ei koske vain ateisteja. Esimerkiksi työtön Jehovan todistaja ei ole menettänyt työttömyyskorvausta kun kieltäytyi evlut kirkon siivouksesta.

   Yhdistymisvapaus ja sananvapaus puolestaan kattavat myös va-yhdistysten toiminnan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   371
   4074
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   194
   3779
  3. Kertokaa yksikin hyvä syy ottaa koronarokote

   Tähän saakka on kerrottu vain uskomuksia. Koronarokote ikään kuin olisi ratkaisu ongelmaan. No miksi sitten rokotettuja on sairaalahoidossa siinä miss
   Maailman menoa
   632
   2953
  4. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   83
   1655
  5. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1519
  6. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1458
  7. 102
   1330
  Aihe