Panama papers - Paratiisin paperit vai Pandoran lipas?

.. ellei peräti tietoisesti rakennettu näykkäisy Edward Snowden' in paljastuksille |1, mikä oli vahvasti todisteellisena sangen kiusallinen US-liittovaltion NSA' lle ja CIA' lle!
.
|1 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/143850-ansaitseeko-snowden-kuolemantuomion/ -
.

Rikkoiko USA' n NSA ja CIA lakeja, vai käyttikö hyväkseen vakoilun ja salaamisen salaista maailmaa hyväkseen de facto' na - näinhän tekevät kaikkien valtioiden vakoilulaitokset, keillä se todellisuudessa on.

--
'Rahanpesu' - on myös välttelynä sallittua,

.. ja kohta tiukkenevasti laeilla säädettyä rikolliseksi, sillä maailmallinen ja valtiollinen epätasajako ympäristöongelmien kasvun myötä järjestää suuren kansan hyväksynnän laittaa kohtuuttomasti raharikkaat "länkeihin ja rautoihin", sillä rajallista maailmaa voidaan jakaa niukkuudella oikeudenmukaisemmin .. ?

--
Valtioilla on omat lakinsa -

.. ja EU koettaa saada oman osansa laajentaen EU-Euroopan yhtenäisemmäksi sitä sotaa vastaan mitä tasa-arvo koettaa tasata liian rikkailta vähemmän varakkaille. Btw. EU-Brysselistä on hyvä muistaa, että Venäjä on Euroopan suurin valtio.

Nythän on lopulta kysymys vallasta, ostovoiman jakaantumisesta kuin näyttö- ja vertailutaloudesta |2 mikä leimahtelee kasvuhokeman |3 tahdissa. Siis liian harvoilla liian paljon. Emme pääse sanomaan, että olemme kiitollisia niin harvoille täältä suurien joukkojen varjoista ..

--
Suomessa YLE sai lippaallisen papereita tutkittavakseen -
[ YLE-toimittajat Jyri Hänninen ja Minna Knus-Galan ~ https://yle.fi/uutiset/3-12126518 - ]

.. sivulauseella, ettei rahanpesu ole aina välttämättä rikos, vaan oveluutta, nokkeluutta kuin kykyä käyttää parhaita lakihenkilöitä avukseen - ja näin ostovoima siirtyy verottajalta ulottumattomiin.

Monilla itsenäisillä valtioilla on kyky ja mahdollisuus laatia omat lakinsa houkutellakseen herkkää rahaa juuri näiden suojatuille tileille tuottamaan "hyvää ja menestyvää liike-elämää" omille reviireilleen - Hongkong, Luxemburg, Cayman-saaret ja monet muut luottamukselliset valtiot, joilla on kykyisyys olla suurpiirteisiä ja vaitonaisia ---

..
Miksi juuri Suomen kansalaisten omistama YLE näykkii, nokkii ja nälvii venäläisten rahansiirtoja, luuloin, väittein kuin jossitteluin ja epäilyin, jopa etsien juuri sellaisen arvioitsijan, joka varmasti tukee valittua nälvinnän linjaa - toki kirjaamalla lausunnon:

YLE-ote: " ... – Asiakkaani on aina noudattanut lakia liiketoimissaan. Kaikki viittaukset siihen, että hän olisi syyllistynyt tai osallistunut rahanpesuun, verojen välttelyyn tai mihinkään rikolliseen toimintaan, ovat täysin virheellisiä, kirjeessä todettiin. ..." -itse nälvityn Gennadi Timtsenko' n asianajajalta.

..
Mikä on kun Suomessa tietyt piirit |4 kokevat Venäjän niin suureksi uhaksi, jotta täytyy yksinkertaisesti harjoittaa 'West trolling manipulation' -ilmiötä saattaakseen Venäjän ja sen hallintojärjestelmän huonoon ja epäilyttävään valoon, vaikka Venäjällä on oma oikeus laatia omanlaistaan lainsäädäntöä - valtionsa, maansa ja kansalaistensa hyväksi - ennemmin tai myöhemmin.
.
|4 Esimerkkinä 04102021 YLE-Aamun haastattelemat mepit - Heidi Hautaja ja Sirpa Pietikäinen.
.

Käydäänkö tältäkin osin suunnattua ja tietoispyrkimyksellistä informaatiosotaa lännen ja idän välillä?

Kiintoisaa on ollut havaita miten eri tavoin - käsittelyn laajuudessa - eri suomalaiset mediat käsittelevät näitä "lipaspapereita" - esimerkkinä Ilta-Sanomat ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008307076.html - ja sen kilpakumppani Iltalehti ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/29d36b9e-7576-4b7e-ae26-6a32b370ae5d - .

Entä valtakuntamme toinen päämiedia, sekin itsestään todeten laatumedian ominaisuuksin - Helsingin Sanomat, mikä käsittelee näin tätä samaa Pandoraa - Panamaa tai Paratiisia ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000008306843.html - .

--
Maailma on ollut aina ihmisaikakaudella epäoikeudenmukainen - riisikuppi ei jakaannu tasan ei edes ihmisten kesken, puhumattakaan koko biosfäärillisestä elon kokonaisuudesta, jossa evoluution luoma herkkä mutta määrätietoinen harmonia rikkoutuu juuri ihmiskunnan toimesta kierteeseen, josta jo puhutaan ympäristökatastrofina. Jotain siis pitäisi tehdä!

Mitä tehdään -

.. laaditaan lait ja maailmallinen enemmistökonsensus, jossa liian paljon hamunneet joutuvat maksuhenkilöiksi - oman meitä kaikkia elättävän luontobiologian ja biodiversiteetin korjaussarjojen maksajiksi. Tämä ei ole vain venäläinen, amerikkalainen kuin suomalainenkaan ilmiö -

.. tämä hamstraaminen on laaja ilmiö, sillä ihminen on ahne |5 - täytyy näyttää ja kisata rikkauksilla - vertaa amerikkalaiset monimiljardöörit Jeff Bezos ja Elon Musk - ehkä jengiin vielä sopii hyvin brittimiljardööri - Virgin' in omistaja Sir Richard Branson .. ? Mainittakoon, ettei suomalainen media ole näitä kolmea Pandoran lippaasta nimillä esille tuonut.
.
Lopetetaan yksipuolinen näykkiminen, nokkiminen kuin nälviminen - vain yhteen ilmansuuntaan >


...
41326

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Avauksen otsikko unohtuu heti ensimmäisessä lauseessa, joka hyppääkin täysin eri aiheeseen.
      Avaaja ei selvästi edes tiedä, mitä Panaman paperit tarkoittavat.

      • Anonyymi

        HIenosti analysoitu.


    • Anonyymi

      Luoman tyyliin kauhean koukeroinen kirjoitus, mutta asiaa. Se, mistä uutisoidaan ja mistä ei, on aina mielipiteittemme muokkausta.

      Julian Assangen tekemät, jenkeille epäedullisten dokumenttien paljastukset olivat aikanaan käänteentekeviä. Todellista tietoa eivätkä spekulointia.

      Assangea vastaan Lontoossa parhaillaan meneillään oleva oikeudenkäynti ei tunnu kiinnostavan mediaamme, vaikka periaatteessa kyse on vastaavasta toiminnasta kuin nyt tapahtuneissa veroparatiisipaljastuksissa.

      • Anonyymi

        Aiheen vierestä menee koko kirjoitus.


    • Anonyymi

      Ilkkakin heräsi kun Venäjä jäi housut kintuissa rahanpesusta kiinni.
      Ei Venäjän rötöstelyä saa pestyksi puhtaaksi, vaikka kuinka Ilkka koittaa syitä vierittää toisaalle. Trolli, mikä trolli, ei sokea muuksi muutu.

    • Anonyymi

      Daaa, daa, hjuva Ilkka, oiken hjuva! Spasiipa!

    • Anonyymi

      Kannattaa illalla katsoa MOT.

    • Anonyymi

      Hanki Luoma elämääsi sisältöä tuolta Venäjän nuoleskelulta.

    • Anonyymi

      Tässä veroparatiisikohussa lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla: Venäjällä ja sen turmeltuneisuudella pelottelu, suomalaisten poliitikkojen Venäjä-yhteyksillä pelottelu ja vielä se uhkakuva, että Venäjä tuhoaa EU:n ja siinä sivussa maailman fossiilisilla polttoaineillaan.

      Kertakaikkiaan nerokas keitos, jota kannattaa vatvoa uutisissa pitkäänkin toivotun vaikutuksen aikaansaamiseksi. Eräistä tämän ketjun kommenteista päätellen on uponnut hyvin kansaan.

      • Anonyymi

        Lisään, että saman vyörytyksen yhteydessä yritetään torpedoida persut Putinin sätkynukkeina. Entistäkin tehokkaammalta vaikuttava operaatio.


      • Anonyymi

        Kansalaisten on hyvä tietää, että Venäjä on turmeltunut kleptokratia.

        Venäjä ei EUta pysty tuhoamaa ja se on paikallinen häirikkö ja EU maailman toiseksi suurin talous. Sotilasvoimaakin EU:lla on paljon enemmän kuin Venäjällä.


      • Anonyymi

        Mitkä tulevat olemaan muutokset tai korjausliikkeet? Miten ensiin tullut tieto vaikuttaa?


    • Anonyymi

      "Veroparatiisien kautta kulkevaa Venäjän valtapiirien rahaa päätyy myös Suomeen. MOT jäljittää näitä rahoja ja näyttää, miten energian, tiedon ja väkivallan monopoli liittyy venäläiseen korruptiokoneistoon."

      MOT - Venäläisen rahan varjossa

      https://areena.yle.fi/1-50654062

    • Anonyymi

      olaan myös markkinatalouden rahan varjossa, kiina rahan varjossa, us rahan varjossa ja erityisesti bryssel rahan varjossa!!

      Ja suomesta kuoritaan elintasoa poois ja viedään helsinkiin ja brysseliin ja jopa naiivi idealismilla afrikkaan asti! tai afganistanissa tuettiin us risiretkeä miljardilla!! todellista tuhlausta samoin kuin pakolaisturimi kulut!! Vastuun ottajaa tuhlaukselle etsitään.

      Ja esim paavo lipposen perhe, esko aho, tarja, katainen, urpilainen,,jne, vihreät, eu vasallit, -näitä lahjottuja on paljon!

      • Anonyymi

        Luoman kaltaisia on liikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe