Panama papers - Paratiisin paperit vai Pandoran lipas?

.. ellei peräti tietoisesti rakennettu näykkäisy Edward Snowden' in paljastuksille |1, mikä oli vahvasti todisteellisena sangen kiusallinen US-liittovaltion NSA' lle ja CIA' lle!
.
|1 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/143850-ansaitseeko-snowden-kuolemantuomion/ -
.

Rikkoiko USA' n NSA ja CIA lakeja, vai käyttikö hyväkseen vakoilun ja salaamisen salaista maailmaa hyväkseen de facto' na - näinhän tekevät kaikkien valtioiden vakoilulaitokset, keillä se todellisuudessa on.

--
'Rahanpesu' - on myös välttelynä sallittua,

.. ja kohta tiukkenevasti laeilla säädettyä rikolliseksi, sillä maailmallinen ja valtiollinen epätasajako ympäristöongelmien kasvun myötä järjestää suuren kansan hyväksynnän laittaa kohtuuttomasti raharikkaat "länkeihin ja rautoihin", sillä rajallista maailmaa voidaan jakaa niukkuudella oikeudenmukaisemmin .. ?

--
Valtioilla on omat lakinsa -

.. ja EU koettaa saada oman osansa laajentaen EU-Euroopan yhtenäisemmäksi sitä sotaa vastaan mitä tasa-arvo koettaa tasata liian rikkailta vähemmän varakkaille. Btw. EU-Brysselistä on hyvä muistaa, että Venäjä on Euroopan suurin valtio.

Nythän on lopulta kysymys vallasta, ostovoiman jakaantumisesta kuin näyttö- ja vertailutaloudesta |2 mikä leimahtelee kasvuhokeman |3 tahdissa. Siis liian harvoilla liian paljon. Emme pääse sanomaan, että olemme kiitollisia niin harvoille täältä suurien joukkojen varjoista ..

--
Suomessa YLE sai lippaallisen papereita tutkittavakseen -
[ YLE-toimittajat Jyri Hänninen ja Minna Knus-Galan ~ https://yle.fi/uutiset/3-12126518 - ]

.. sivulauseella, ettei rahanpesu ole aina välttämättä rikos, vaan oveluutta, nokkeluutta kuin kykyä käyttää parhaita lakihenkilöitä avukseen - ja näin ostovoima siirtyy verottajalta ulottumattomiin.

Monilla itsenäisillä valtioilla on kyky ja mahdollisuus laatia omat lakinsa houkutellakseen herkkää rahaa juuri näiden suojatuille tileille tuottamaan "hyvää ja menestyvää liike-elämää" omille reviireilleen - Hongkong, Luxemburg, Cayman-saaret ja monet muut luottamukselliset valtiot, joilla on kykyisyys olla suurpiirteisiä ja vaitonaisia ---

..
Miksi juuri Suomen kansalaisten omistama YLE näykkii, nokkii ja nälvii venäläisten rahansiirtoja, luuloin, väittein kuin jossitteluin ja epäilyin, jopa etsien juuri sellaisen arvioitsijan, joka varmasti tukee valittua nälvinnän linjaa - toki kirjaamalla lausunnon:

YLE-ote: " ... – Asiakkaani on aina noudattanut lakia liiketoimissaan. Kaikki viittaukset siihen, että hän olisi syyllistynyt tai osallistunut rahanpesuun, verojen välttelyyn tai mihinkään rikolliseen toimintaan, ovat täysin virheellisiä, kirjeessä todettiin. ..." -itse nälvityn Gennadi Timtsenko' n asianajajalta.

..
Mikä on kun Suomessa tietyt piirit |4 kokevat Venäjän niin suureksi uhaksi, jotta täytyy yksinkertaisesti harjoittaa 'West trolling manipulation' -ilmiötä saattaakseen Venäjän ja sen hallintojärjestelmän huonoon ja epäilyttävään valoon, vaikka Venäjällä on oma oikeus laatia omanlaistaan lainsäädäntöä - valtionsa, maansa ja kansalaistensa hyväksi - ennemmin tai myöhemmin.
.
|4 Esimerkkinä 04102021 YLE-Aamun haastattelemat mepit - Heidi Hautaja ja Sirpa Pietikäinen.
.

Käydäänkö tältäkin osin suunnattua ja tietoispyrkimyksellistä informaatiosotaa lännen ja idän välillä?

Kiintoisaa on ollut havaita miten eri tavoin - käsittelyn laajuudessa - eri suomalaiset mediat käsittelevät näitä "lipaspapereita" - esimerkkinä Ilta-Sanomat ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008307076.html - ja sen kilpakumppani Iltalehti ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/29d36b9e-7576-4b7e-ae26-6a32b370ae5d - .

Entä valtakuntamme toinen päämiedia, sekin itsestään todeten laatumedian ominaisuuksin - Helsingin Sanomat, mikä käsittelee näin tätä samaa Pandoraa - Panamaa tai Paratiisia ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000008306843.html - .

--
Maailma on ollut aina ihmisaikakaudella epäoikeudenmukainen - riisikuppi ei jakaannu tasan ei edes ihmisten kesken, puhumattakaan koko biosfäärillisestä elon kokonaisuudesta, jossa evoluution luoma herkkä mutta määrätietoinen harmonia rikkoutuu juuri ihmiskunnan toimesta kierteeseen, josta jo puhutaan ympäristökatastrofina. Jotain siis pitäisi tehdä!

Mitä tehdään -

.. laaditaan lait ja maailmallinen enemmistökonsensus, jossa liian paljon hamunneet joutuvat maksuhenkilöiksi - oman meitä kaikkia elättävän luontobiologian ja biodiversiteetin korjaussarjojen maksajiksi. Tämä ei ole vain venäläinen, amerikkalainen kuin suomalainenkaan ilmiö -

.. tämä hamstraaminen on laaja ilmiö, sillä ihminen on ahne |5 - täytyy näyttää ja kisata rikkauksilla - vertaa amerikkalaiset monimiljardöörit Jeff Bezos ja Elon Musk - ehkä jengiin vielä sopii hyvin brittimiljardööri - Virgin' in omistaja Sir Richard Branson .. ? Mainittakoon, ettei suomalainen media ole näitä kolmea Pandoran lippaasta nimillä esille tuonut.
.
Lopetetaan yksipuolinen näykkiminen, nokkiminen kuin nälviminen - vain yhteen ilmansuuntaan >

...
41326

16

164

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Avauksen otsikko unohtuu heti ensimmäisessä lauseessa, joka hyppääkin täysin eri aiheeseen.
   Avaaja ei selvästi edes tiedä, mitä Panaman paperit tarkoittavat.

   • Anonyymi

    HIenosti analysoitu.


  • Anonyymi

   Luoman tyyliin kauhean koukeroinen kirjoitus, mutta asiaa. Se, mistä uutisoidaan ja mistä ei, on aina mielipiteittemme muokkausta.

   Julian Assangen tekemät, jenkeille epäedullisten dokumenttien paljastukset olivat aikanaan käänteentekeviä. Todellista tietoa eivätkä spekulointia.

   Assangea vastaan Lontoossa parhaillaan meneillään oleva oikeudenkäynti ei tunnu kiinnostavan mediaamme, vaikka periaatteessa kyse on vastaavasta toiminnasta kuin nyt tapahtuneissa veroparatiisipaljastuksissa.

   • Anonyymi

    Aiheen vierestä menee koko kirjoitus.


  • Anonyymi

   Ilkkakin heräsi kun Venäjä jäi housut kintuissa rahanpesusta kiinni.
   Ei Venäjän rötöstelyä saa pestyksi puhtaaksi, vaikka kuinka Ilkka koittaa syitä vierittää toisaalle. Trolli, mikä trolli, ei sokea muuksi muutu.

  • Anonyymi

   Daaa, daa, hjuva Ilkka, oiken hjuva! Spasiipa!

  • Anonyymi

   Kannattaa illalla katsoa MOT.

  • Anonyymi

   Hanki Luoma elämääsi sisältöä tuolta Venäjän nuoleskelulta.

  • Anonyymi

   Tässä veroparatiisikohussa lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla: Venäjällä ja sen turmeltuneisuudella pelottelu, suomalaisten poliitikkojen Venäjä-yhteyksillä pelottelu ja vielä se uhkakuva, että Venäjä tuhoaa EU:n ja siinä sivussa maailman fossiilisilla polttoaineillaan.

   Kertakaikkiaan nerokas keitos, jota kannattaa vatvoa uutisissa pitkäänkin toivotun vaikutuksen aikaansaamiseksi. Eräistä tämän ketjun kommenteista päätellen on uponnut hyvin kansaan.

   • Anonyymi

    Lisään, että saman vyörytyksen yhteydessä yritetään torpedoida persut Putinin sätkynukkeina. Entistäkin tehokkaammalta vaikuttava operaatio.


   • Anonyymi

    Kansalaisten on hyvä tietää, että Venäjä on turmeltunut kleptokratia.

    Venäjä ei EUta pysty tuhoamaa ja se on paikallinen häirikkö ja EU maailman toiseksi suurin talous. Sotilasvoimaakin EU:lla on paljon enemmän kuin Venäjällä.


   • Anonyymi

    Mitkä tulevat olemaan muutokset tai korjausliikkeet? Miten ensiin tullut tieto vaikuttaa?


  • Anonyymi

   "Veroparatiisien kautta kulkevaa Venäjän valtapiirien rahaa päätyy myös Suomeen. MOT jäljittää näitä rahoja ja näyttää, miten energian, tiedon ja väkivallan monopoli liittyy venäläiseen korruptiokoneistoon."

   MOT - Venäläisen rahan varjossa

   https://areena.yle.fi/1-50654062

  • Anonyymi

   olaan myös markkinatalouden rahan varjossa, kiina rahan varjossa, us rahan varjossa ja erityisesti bryssel rahan varjossa!!

   Ja suomesta kuoritaan elintasoa poois ja viedään helsinkiin ja brysseliin ja jopa naiivi idealismilla afrikkaan asti! tai afganistanissa tuettiin us risiretkeä miljardilla!! todellista tuhlausta samoin kuin pakolaisturimi kulut!! Vastuun ottajaa tuhlaukselle etsitään.

   Ja esim paavo lipposen perhe, esko aho, tarja, katainen, urpilainen,,jne, vihreät, eu vasallit, -näitä lahjottuja on paljon!

   • Anonyymi

    Luoman kaltaisia on liikaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   621
   9982
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   4866
  3. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3249
  4. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3151
  5. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   299
   3075
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1273
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   354
   975
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   286
   834
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   770
  Aihe