Paljonko työttömänä saa tienata?

Anonyymi

Vai saako ollenkaan? Eläkeläiset saa tienata eläkkeensä päälle jotain 500 euroa. Entä työttömät?

5

91

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   300€

  • Anonyymi

   Eläkeläinen saa tienata koko palkan ja olla töissä viis päivää viikossa hos haluaa plus saa elekkeen päälle.

   • Anonyymi

    Joo, saa tehdä täyttäpäivää ja verotus eläkkeestä sen mukainen.


   • Anonyymi

    Marraskuun loppuun asti työtön saa tienata ilman työttömyysetuuden laskemista 500 euroa kuukaudessa, sen jälkeen se palaa 300 euroon kuukaudessa jos ei sitä poikkeuslakia jatketa.

    Yleisen asumistuen kanssa raja on 300 euroa kuukaudessa edelleen ja toimeentulotuen kanssa luonnollisesti 0 euroa joka tosi järkyttävä kannustinloukku!

    Työkyvyttömällä raja 835 euroa kuukaudessa mitä saa tienata. Eurokin sen yli ja työkyvyttömyyseläke menee hyllylle vähintään 3 kuukaudeksi jolloin olisi pakko saada(ja pärjätä) kokopäiväisenä muuten pitäisi toimeentulotukea hakea.

    Itse opiskelen ammattia ja jos saan paperit ajattelin tehdä maksimissaan 800 eurolla kuukaudessa töitä niin eläkkeen ja työtulojen miinus verot nettotulot olisi about 1400 euroa kuussa.

    Sitten jos pystyn ja saan työnantajalta lisää tunteja voisi lisätäkin tosin nykylain mukaan pitäisi heti hypätä kokopäiväiseksi johon en tiedä pystynkö välttämättä koskaan.

    Onneksi meidän erinomainen hallitus aikoo 2024 alkaen tehdä työkyvyttömyyseläkkeen ja työnteon yhdistämisestä helpompaa ja kannattavaa kun siirrytään lineaariseen malliin jolloin työtulojen noustessa tietyn rajan yli pikku hiljaa eläke vähenee. Toivonmukaan niitä työtuloja katsotaan joka kuukausi sillä tavalla että ilmoittaa työtulot kelaan(tai jopa että kela näkisi tulorekisteristä suoraan työtulot) ja laskisivat silloin oikean eläkkeen määrän sille kuukaudelle.

    Sen avulla voisin ehkä tehdä 24-30 tuntista viikkoa jonka uskoisin mahdollisesti pystyväni jos pystyn koulun käymään läpi. Luonnollisesti ilman eläkettä pohjalla ei tulot olisi alallani johon opiskelen tarpeeksi jos työtunteja vain 0-30 tuntia viikossa.


  • Anonyymi

   Nyt kun Koronaa saa tienata 5oo ilman että kelakorvausta leikataan.

   Tai jos olet osaikatuössä. Saat työttömyyskorvausta niiltä tunneilta jotka olet työtön
   Itse olen töissä viisi tuntui ja työtön kolme tuntii.
   Saan siis kelasta muutaman satasen kuukaudessa ja antaa vuokranmaksuta

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   341
   3663
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   185
   3422
  3. Kertokaa yksikin hyvä syy ottaa koronarokote

   Tähän saakka on kerrottu vain uskomuksia. Koronarokote ikään kuin olisi ratkaisu ongelmaan. No miksi sitten rokotettuja on sairaalahoidossa siinä miss
   Maailman menoa
   627
   2853
  4. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   82
   1560
  5. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   339
   1466
  6. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1377
  7. 100
   1288
  Aihe